山东省某知名中学2019届高三英语9月月考试题(含解析)_2
- 1、下载文档前请自行甄别文档内容的完整性,平台不提供额外的编辑、内容补充、找答案等附加服务。
- 2、"仅部分预览"的文档,不可在线预览部分如存在完整性等问题,可反馈申请退款(可完整预览的文档不适用该条件!)。
- 3、如文档侵犯您的权益,请联系客服反馈,我们会尽快为您处理(人工客服工作时间:9:00-18:30)。
山东省德州市武城县第二中学2019届高三英语9月月考试题(含解
析)
第二部分阅读理解(共两节,满分40分)
第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)
阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。
A
Applications for the 2018/19 academic year are now open.
What’s it all about?
The British Council in China is offering up to five ‘Generation UK—China’ scholarships for outstanding UK students who wish to study at mainland Chinese universities in“September 2018 or February 2019 for one semester or one year.
Academic scholarships can be used at any mainland Chinese institution approved by the Ministry of Education to accept foreign students.You can decide where you want to be based and which subjects(at a non-degree level) you wish to study.The majority of students choose to study in Beijing.
Do I need to speak Mandarin(普通话)?
There are no language requirements for this programme.
However,please check the course requirements of the Chinese institution you wish to study in.All language courses are suitable for complete beginners in Mandarin.However,there is the opportunity to be placed in classes for intermediate and advanced learners.In this case,you can expect an informal language test upon arrival to make sure you get put in the right class.
If this is your first experience with the Mandarin language,we strongly recommend that you learn a few of the basics before you go.
Why should I go?
With 1.4 billion speakers worldwide,Chinese truly is a global
language.Graduates who speak more than one language are highly sought—after,and with China’s increasing role in the world market,Mandarin is becoming a favourite among employers.
Chinese universities attract many international students for their high-quality teaching and offer various scholarships.This is an opportunity to experience life in a completely different culture,gain new skills and improve your career prospects.
1. What is the programme about?
A. The UK students must study in China for one year.
B. It offers scholarships for all outstanding UK students.
C. Students can use scholarships at any Chinese institution.
D. It gives scholarships for UK students to study in China.
2. What is Chinese language requirement for the programme?
A. Students must learn Mandarin from the basic level.
B. It is necessary for students to have advanced level.
C. Students had better gain some primary knowledge of Chinese.
D. All the institutions have the same language requirements.
3. What is the purpose of the programme?
A. To attract students to study in China.
B. To advertise the British Council in China.
C. To introduce different universities in China.
D. To stress the importance of the Chinese language.
【答案】1. D 2. C 3. A
【解析】
这是一篇应用文。
短文主要介绍了向希望来中国留学的英国学生提供奖学金,为留学做好学习汉语准备的建议以及来中国学习的重要性。
【1题详解】
细节理解题。
由The British Council in China is offering up to five ‘Generation UK—China’ scholarships for outstanding UK student s who wish to study at mainland Chinese universities in“September 2018 or February 2019 for one semester or one year 可知,这个项目是关于给希望来中国留学的英国学生提供奖学金的事。
故D选项正确。
【2题详解】
细节理解题。
由If this is your first experience with the Mandarin language,we strongly recommend that you learn a few of the basics before you go如果这是是第
一次接触普通话,我们强烈建议你在上大学之前学习一些基本的汉语知识。
可知,学生们最好是能掌握一些基本的汉语知识。
故C选项正确。
【3题详解】
细节理解题。
由With 1.4 billion speakers worldwide,Chinese truly is a global language.Graduates who speak more than one language are highly sought—after,and with China’s increasing role in the world market,Mandarin is becoming a favourite among employers。
Chinese universities attract many international students for their high-quality teaching and offer various scholarships.This is an opportunity to experience life in a completely different culture,gain new skills and improve your career prospects 可知,这两段主要说明了普通话对于就业和个人发展的重要性,目的是吸引更多的学生来中国学习。
故A选项正确。
B
The 2013 Iron—Man Match took place on a cold and windy day in Lake Placid.While my dad had spent months training,nothing could have prepared him for what he met on that day.
My entire family was there;however,I was supporting him from my summer camp,where I tracked him online.By 9:00 a.m.,my eyes were fixed on a dot on a screen that represented my father and his progress.He was making steady progress on the bike trail until all of,a sudden I saw his dot stop moving.I assumed this was a technical fault.After all,Camp Monroe Was not known for its Wi-Fi.Actually a gust of wind had caused a huge tent to blow into him,knocking him to the roadside.
At the hospital,he discovered he had four broken bones.While still recovering from his accident,he was dealt a second blow.He was diagnosed(诊断)with cancer and,although still weak from his injuries,had to suffer from accelerated radiation and surgery.His athletic future was looking more and more bare.
However,as he got better,he started to train again.Soon he was running weekly,bounding out of the house with a look of determination that both impressed and worried us.Much to our surprise,he just kept getting stronger.His desire to return to something he loved was greater than his st summer,exactly three years
after his accident,my father completed the Iron—Man once again.This time,he dashed across the finish line,his fist punching the air in celebration.
Now,I believe in the power of determination to beat the odds,regardless of the circumstance.Today,because of my dad,I believe in setting my own rules,and not letting others command what I can or cannot do.And I believe that life is just like that little dot;it can be gone in a second,so we must make every moment count.
4. What prevented Dad from moving on during the match?
A. An accident.
B. The flat tire.
C. The technical fault.
D. Terrible road conditions.
5. How did the author feel about Dad’s future match while in hospital?
A. Expected.
B. Doubtful.
C. Cautious.
D. Hopeful.
6. Why did Dad enter the Iron—Man once again?
A. He liked to show off.
B. He was anxious to win the prize.
C. He did what he was fond of.
D. He wanted to challenge to his family.
7. What can be learned from Dad?
A. Let masters decide our lives.
B. Failure is the mother of success.
C. Bad beginning makes a bad ending.
D. Remain true to the original dream.【答案】4. A 5. B 6. C 7. D
【解析】
这是一篇记叙文。
作者的父亲参加铁人三项期间,因为一场意外事故受伤,在住院期间还被检查出患有癌症,但父亲并没有被病魔打到,坚持训练。
三年之后成功地完成铁人三项。
父亲坚强的意志深深地影响了作者。
【4题详解】
细节理解题。
由第二段Actually a gust of wind had caused a huge tent to blow into him,knocking him to the roadside 可知,一阵风刮起了巨大的帐篷,把作者的父亲撞倒在马路边。
所以这是一样意外事故。
故A选项正确。
【5题详解】
细节理解题。
由第三段His athletic future was looking more and more bare 可知,作者爸爸的运动生涯看起来越来越渺茫,所以我们判断出作者对于爸爸将来是否能参加比赛是怀疑的。
故B选项正确。
【6题详解】
细节理解题。
由第四段His desire to return to something he loved was greater than his expectation 可知,作者的父亲仍然要去做他所喜欢但没有完成的事情。
故C选项正确。
【7题详解】
细节理解题。
由整个短文的内容和大意可知,我们能从父亲的身上学到:无论什么样的情况,我们都要坚持自己最初的梦想。
故D选项正确。
C
In the United States,a company is working on a project that could change the way we think about public transportation.Its planned system would move people around in steel tubes.Those passengers would be traveling at speeds of up to 1,200 kilometers per hour.
The futuristic steel tube transportation system is called Hyper1oop.Workers plan to test the system next year in a specially built community called Quay Valley.The town will be powered entirely by energy from the sun.
The Hyperloop transport system is the idea of businessman Elon Musk.Dirk Ahlborn is head of Hyperloop Transportation Technologies.He says his company has taken Mr.Musk’s idea and is developing a s ystem that will be safe,environmentally friendly and fast.
“It’s 100 percent solar powered…we’re not going to get up to 760 miles per hour,but we believe we can actually break the records that are existing right now.”
This means that a four-hour drive from Los Angeles,California to Las Vegas,Nevada,could someday take only 30 minutes by Hyperloop.The system involves a series of capsules that float inside a long tube.These containers would not need to travel along a pathway or track.The system has been designed to operate above or below ground.
“Inside the tube you create a low pressure environment very similar to an airplane that’s at high altitudes.So now the capsule travelling inside the tube doesn’t come up against as much resistance,and therefore can travel really fast with very little energy.”
Dick Ahlborn and his company will use an eight—kilometer track in Quay Valley
to find the best way to set up passenger traffic and repair capsules.A larger system will cost an estimated six to $10 billion to build.If Mr.Ahlborn and his company succeed,we may one day see these very fast Hyperloop capsules speeding through tubes around the world.
8. Which of the following is True of Hyperloop?
A. It will travel along a pathway or track.
B. It will use more energy than current trains.
C. There is a high pressure inside the tube of it.
D. A series of experiments on it will be carried on.
9. We may learn from the text that
A. Dirk is worried about the speed of Hyperloop
B. Hyperloop has been built in the United States
C. Hyperloop will be powered by energy from the sun
D. Hyperloop has reached to 760 miles per hour
10. What does the underlined word“containers”in Paragraph 5 refer to?
A. Systems.
B. Capsules.
C. Tubes.
D. Airplanes.
11. What is the best title for the text?
A. Hyperloop Is Closer To Reality
B. Hyperloop Will Test At Quay Valley
C. Elon Musk’s Idea Is Under Discussion
D. Hyperloop Travels Around The World 【答案】8. D 9. C 10. B 11. A
【解析】
【分析】
这是一篇说明文。
介绍了一款仍然在研发和实验的管道运输方式---超回路列车。
【8题详解】
细节理解题。
由第五段These containers would not need to travel along a pathway or track可知,这些车厢不需要沿着轨道行进。
故A选项错误。
由第四段It’s 100 percent solar powered 可知,它完全依靠太阳能提供动力,但是短文中并未把超回路列车与现在的火车进行对比,故B选项错误。
由第六段Inside the tube you create a low pressure environment very similar to an airplanehat’s at high altitudes 可知,在管道内将制造类似高空飞机所处的低压环境,故C选项错误。
故D选项正确。
【9题详解】
细节理解题。
由第四段“It’s 100 percent solar powered…”可知,它完全依靠太阳能提供动力。
故C选项正确。
【10题详解】
猜测词义题。
由第五段The system involves a series of capsules that float inside a long tube.These containers would not need to travel along a pathway or track 该运输系统包括一系列漂浮在长管道中的“胶囊列车”。
这些车厢不需要沿着轨道行进。
可知,containers指的就是capsules。
故B选项正确。
【11题详解】
主旨大意题。
根据文章大意和每个段落的具体内容,判断出文章最好的标题是“超回路列车更加接近现实”。
故A选项正确。
【点睛】解决词义猜测题最重要的方法之一就是要通过上下文来寻求答案。
小题3要求猜测containers的意思。
通过上文The system involves a series of capsules that float inside a long tube,我们发现文中只有capsules 是复数形式,而且these位于containers之前,所以很容易判断出containers指的就是capsules。
同学们一定要注意上下文信息的联系。
D
The word“diary”comes from the Latin word“diarium”,which means“daily allowance”.It refers to a book for d isconnected writings by date and is used for business notes,planning activities,keeping track of scheduled appointments,or documenting what has already happened.
In America,from the 1940s through the 1980s,a diary was thought of mostly as a way to privatel y express one’s deepest thoughts while keeping marks about the day.In those times,and even continuing on today,writing in a diary was like writing to a special friend.Many times,movies would show a teenage girl beginning to write in her diary while she said aloud,“Dear diary,…”What followed was a brief statement of the day,usually filled with emotion.
Those private reflections may have historical significance long after the author’s death.A diary kept by a young German Jewish girl by the name of Anne Frank provides us with invaluable lessons about history,for she documented her experiences while she hid from the Nazis during their occupation of the Netherlands in the World
War II.Her diary became one of the world’s most widely read books and is the basis for many films.
Semuel Pepys,who lived during the 17th Century,is the earliest diary-keeper that is famous today.His diary is also an important documentation of history,for it gives personal insight into London’s Great Plague and the Great Fire.Pepys took diary writing from the realm of business to the individual.His diary is being published on the Internet,and it's interesting to note that there has been a new entry every day since January of 2003.It will continue over the course of several years to come.Reading his diary is fascinating,and it makes his life all the more real to us.
Today’s electronic version of the diary,the web log,or“blog”has once again stretched the diary to be much more than a personal account of the day’s events.There are blogs to document recipes,traveling,movies,independent news,product announcements,photos,and anything else that needs to be recorded over time.Search engines like have been created to keep track of the more than 112 million blogs that are currently public.In its newest replacement,the diary has become more popular than ever.
12. Generally what is a diary used for?
A. Taking business notes.
B. Planning activities.
C. Keeping daily happenings.
D. Confirming the appointments.
13. Which of the following c an replace the underlined word“realm”in the fourth paragraph?
A. Kingdom.
B. Field.
C. Department.
D. Land.
14. Why does the author mention Anne Frank’s diary in the third paragraph?
A. To let us know the popularity of her diary.
B. To show us the invaluable lessons about the history.
C. To present her dramatic and interesting experience during the War.
D. To emphasis the importance of keeping diaries for historical purposes.
15. What can we know about the blog?
A. It has been more widely accepted by the public.
B. Technorati is the only search engine created for it.
C. The diary remains the same form but still popular.
D. Nothing but the individual daily events can be recorded.
【答案】12. C 13. B 14. D 15. A
【解析】
这是一篇说明文。
介绍了日记的起源、用途以及演变过程。
【12题详解】
细节理解题。
由第一段The word“diary”comes from the Latin word“diarium”,which means“daily allowance”.It refers to a book for disconnected writings by date and is used for business notes,planning activities,keeping track of scheduled appointments,or documenting what has already happened 可知,日记被用作商业笔录,安排活动,记录预定安排,记载已经发生的事情。
故C选项正确。
【13题详解】
词义猜测题。
由第四段Pepys took diary writing from the realm of business to the individual 可知,Pepys把日记写作从商业领域转移到了个人用途。
故B选项正确。
【14题详解】
细节理解题。
由第三段Those private reflections may have historical significance long after the author’s death.A diary kept by a young German Jewish girl by the name of Anne Frank provides us with invaluable lessons about history 可知,Anne Frank 的日记向后人提供了无价的历史信息,强调了写日记的重要性。
故D选项正确。
【15题详解】
细节理解题。
由文章最后一段the diary has become more popular than ever可知,博客比以往更加地流行了,更加受到公众喜欢。
故A选项正确。
第二节(共5小题:每小题2分,满分10分)
根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。
选项中有两项为多余选项。
Today,there are thousands of national parks all over the world.___16___ In that year,the United States government gave a large piece of land to the state of California.They ask the state to create a special park to protect the mountains and forest in the area.The trees in this area are called sequoias.___17___ They are the
tallest living things in the world and are not found anywhere else on Earth.
Conservationists in other countries saw what happened in California and soon began to do the same.Today Europe has over 350 national parks.The first one in France,Vanoise National Park,was created in 1963 because the government wanted to stop a plan to build a large tourist project there.The idea of creating a national park was first discussed in the 1940s,but people couldn’t agree on what size to make the park.___18___ Ecologists worked with the government to finally agree on a plan that protected the animals,while still allowing some tourism.
___19___Like the first California park,the Bavarian Forest National Park was created to protect mountains and trees.It is the largest area of protected forest in Europe.The park has shelters where visitors can spend a night close to nature.In some places high up in the mountains,there are steps cut into the rock.___20___ Thousands of tourists go to the park each year.They walk through the attractive woods and enjoy the wonderful mountain views.
A.This makes it easier for tourists to get to the top.
B.The world’s first national park was started in 1864.
C.The biggest ones are over one hundred meters high.
D.The first national park in Germany opened in 1970.
E.The Giant Forest in Sequoia National Park is alive with mystery and wonder.
F.They also had different ideas on whether to put human or animal needs first.
G.The human feel very fortunate to be able to get so close to these beautiful national parks.
【答案】16. B 17. C
18. F 19. D
20. A
【解析】
【分析】
这是一篇说明文。
短文主要介绍了欧洲国家效仿美国建立国家公园的做法,建立了本国的第一个国家公园。
【16题详解】
由In that year,the United States government gave a large piece of land to the state of California.They ask the state to create a special park to protect the mountains and forest in the area 可知,在那年,美国政府拨给了加利福尼亚州大片的土地,要求加利福尼亚州建立一个特殊的公园来保护山脉和森林。
所以1小题的选项要点名年份才能更好地承接下文。
故B选项正确。
【17题详解】
由They are the tallest living things in the world and are not found anywhere else on Earth 红杉是世界上最高的植物,在地球上其他任何地方都找不到。
可知,2小题要说明红杉多高才可以承接下文。
故C选项正确。
【18题详解】
由Ecologists worked with the government to finally agree on a plan that protected the animals,while still allowing some tourism 生态学家和政府最终达成了一项计划,该计划既要保护动物,同时也允许存在一些观光旅游。
可知,生态学家和政府达成计划之前,一定是产生了不同的观点,综合选项,故F选项正确。
【19题详解】
由Like the first California park,the Bavarian Forest National Park was created to protect mountains and trees像世界第一个国家公园一样,巴伐利亚国家公园的建立也是为了保护山脉和树木。
可知,4小题要承接下文。
故D选项正确。
【20题详解】
由In some places high up in the mountains,there are steps cut into the rock在高山的某些地方,会有嵌入岩石的台阶。
可知,接下来要说明台阶的作用。
故A选项正确。
【点睛】在做七选五时,一定要注意空前空后的内容,分析前后句关键词来寻找答案。
如小题1中的In that year就是一个重要的关键词,所以前面的空一定说了某个年份,又通过关键词United States,我们判断出B选项是1小题的正确答案,而不是D选项。
第三部分语言知识运用(共两节,满分45分)
第一节(共20小题;每小题1.5分,满分30分)
阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。
Davina McNaney on Friday will begin a journey that will bring her home to Wayne County.A breast cancer ___21___,McNaney,42,will run 466 miles from Michigan to
New York in the next few weeks in an ___22___ to raise funds and awareness for breast cancer research.
“I’m just a regular person.”she said.“I just want to do ___23___ to help others and set a strong ___24___ for my girls.”The mother ___25___ two and University of Rochester graduate chose to ___26___.her own personal ultra-marathon to show others how grateful she was to ___27___ her illness.
McNaney has ___28___ more than $10,000 for the Breast Cancer Research Foundation,nearly ___29___ her initial $5,000 goal.
During the first week,McNaney plans to run 36 miles each day.Two 13-mile days will follow so she ___30___ celebrate her eldest daughter’s eighth birthday and ___31___ her nephew’s high school graduation.
On July 3,the ___32___ day of her journey,McNaney will run 22 miles across Wayne County to Sodus Point,___33___ her daughters and more than a hundred friends will be ___34___ .
Her husband Steve,35,will serve as her pit crew.It will be his ___35___ to keep McNaney fed,to track her weight and address any ___36___ problems that arise.
At times,McNaney said she will run with ___37___ —friends in Michigan,a cousin in Ohio and loads of friends and relatives in the final few miles in New York.
Company will be nice,she said,noting that she’s also looking forward to ___38___ time when she can relax,run and“just let my ___39___ wander.”
“I hope I can encourage people to challenge themselves,to know that they can overcome in the face of trouble,”McNaney said.“I'm stepping out of my comfort ___40___and putting myself out there to reach my goal.”
21. A. expert B. survivor C. organizer D. participant
22. A. effort B. offer C. order D. invitation
23. A. anything B. nothing C. something D. everything
24. A. figure B. standard C. request D. example
25. A. of B. with C. for D. from
26. A. join B. run C. design D. sponsor
27. A. suffer from B. meet with C. come through D. deal with
28. A. borrowed B. spent C. raised D. saved
29. A. doubling B. gaining C. reaching D. 1osing
30. A. must B. should C. need D. can
31. A. miss B. plan C. chair D. attend
32. A. best B. final C. initial D. short
33. A. when B. which C. where D. as
34. A. waiting B. shouting C. dancing D. debating
35. A. fault B. right C. job D. honour
36. A. traffic B. medical C. poisonous D. hungry
37. A. athletes B. champions C. folks D. others
38. A. alone B. lonely C. amazing D. comfortable
39. A. body B. tension C. dream D. mind
40. A. room B. zone C. life D. cause
【答案】21. B 22. A 23. C 24. D 25. A 26. B 27. C 28. C 29.
A 30. D 31. D 32.
B 33.
C 34. A 35. C 36. B 37.
D 38.
A 39. D 40. B
【解析】
这是一篇说明文。
曾经身患癌症的麦卡妮在自己治愈后开始了超级马拉松之旅:她想为癌症研究筹集善款,并且唤醒人们对这种疾病的关注。
【21题详解】
考查名词辨析。
A. expert专家; B. survivor幸存者; C. organizer组织者; D. participant参与者。
句意:麦卡妮——一名乳腺癌的幸存者,为癌症研究筹集善款,并且唤醒人们对这种疾病地关注,在接下来的几周,她将跑466英里完成从密歇根州到纽约的马拉松。
从下文 how grateful she was to ___7___ her illness 她多么地感激她的疾病治愈了。
可知,B选项切题。
【22题详解】
考查名词辨析。
A. effort努力; B. offer提议; C. order命令; D. invitation 邀请。
根据小题1的句意可知,in an effort to do sth 努力做某事。
故A选项切题。
【23题详解】
考查不定代词辨析。
A. anything任何事情; B. nothing没有事情; C. something
一些事情; D. everything所有事情。
句意:我只是想做一些事情来帮助其他人,为我的女儿们树立坚强的榜样。
根据句意,故C选项切题。
【24题详解】
考查名词辨析。
A. figure数字; B. standard标准; C. request要求; D. example 榜样,例子。
句意:我只是想做一些事情来帮助其他人,为我的女儿们树立坚强的榜样。
根据句意,故D选项切题。
【25题详解】
考查介词辨析。
A. of...的; B. with用 ; C. for为了 ; D. from来自。
句意:两个孩子的母亲和罗彻斯特大学毕业生选择了用奔跑来完成她个人的马拉松。
故A选项切题。
【26题详解】
考查动词辨析。
A. join加入 ; B. run跑 ; C. design设计 ; D. sponsor赞助。
句意:两个孩子的母亲和罗彻斯特大学毕业生选择用奔跑来完成她个人的马拉松。
由句意和上文McNaney,42,will run 466 miles from Michigan to New York 可知,正确选项。
故B选项切题。
【27题详解】
考查动词短语辨析。
A. suffer from 遭受...; B. meet with 遇见; C. come through (健康)恢复 ; D. deal with处理。
句意:她多么地感激她的疾病治愈了。
由grateful 可知,作者的疾病治愈了。
故C选项切题。
【28题详解】
考查动词辨析。
A. borrowed 借; B. spent 花费; C. raised 筹集; D. saved节省。
句意:麦克妮已经为乳腺癌研究基金会筹集了10,000多美元。
根据句意, C选项切题。
【29题详解】
考查动词辨析。
A. doubling使加倍 ; B. gaining获得 ; C. reaching到达 ; D. 1osing丢失。
句意:将近是她最初5,000美元的二倍。
由1,0000和5,000可以看出它们之间的倍数关系。
故A选项切题。
【30题详解】
考查情态动词辨析。
A. must必须 ; B. should应该 ; C. need需要 ; D. can能。
句意:接下来的两天里,她每天要跑13英里,所以他才能够庆祝大女儿的生日,参加侄子的高中毕业典礼。
根据句意,故D选项切题。
【31题详解】
考查动词辨析。
A. miss想念; B. plan计划 ; C. chair使...就坐 ; D. attend 参加。
句意:参加侄子的高中毕业典礼。
attend 参加(正式会议,婚礼,葬礼,典礼)。
故D选项切题。
【32题详解】
考查形容词辨析。
A. best最好的 ; B. final最后的 ; C. initial最初的 ; D. short 短的。
句意:7月3号是马拉松最后一天。
由下文可以看出她的女儿们和100多个朋友将在那里等待着她,所以能判断麦克妮在7月3号到达终点,所以是马拉松最后一天。
故B选项切题。
【33题详解】
考查关系词辨析。
A. when当...时 ; B. which 哪个; C. where 在哪里; D. as因为。
句意:麦克妮将要跑22英里穿过 Wayne County 到达Sodus Point,在那里她的女儿们和100多个朋友等待着她。
故C选项切题。
【34题详解】
考查动词辨析。
A. waiting等待 ; B. shouting 喊; C. dancing跳舞 ; D. debating 讨论。
句意:麦克妮将要跑22英里穿过 Wayne County 到达Sodus Point,在那里她的女儿们和100多个朋友等待着她。
故A选项切题。
【35题详解】
考查名词辨析。
A. fault错误 ; B. right权利 ; C. job工作 ; D. honour荣幸。
句意:Steve的职责就是保证麦克妮的饮食,监测她的体重,解决出现的任何医疗问题。
故C选项切题。
【36题详解】
考查形容词辨析。
A. traffic交通 ; B. medical 医学的 ; C. poisonous有毒的 ; D. hungry 饥饿的。
句意:Steve的职责就是保证麦克妮的饮食,监测她的体重,解决出现的任何医疗问题。
故B选项切题。
【37题详解】
考查名词辨析。
A. athletes运动员 ; B. champions冠军 ; C. folks人们 ; D. others其他人。
句意:有时,麦克妮说其他人也会陪我一起跑。
下文列举了她的朋友和亲戚等。
故D选项切题。
【38题详解】
考查形容词辨析。
A. alone单独的,独自的; B. lonely寂寞的 ; C. amazing 令人惊讶的 ; D. comfortable舒服的。
句意:她也期待着独处的时间。
后文已经提到过了在独处的时候,她可以放松,可以奔跑,可以让自己的思绪“游荡”。
故A选项切题。
【39题详解】
考查名词辨析。
A. body身体 ; B. tension紧张 ; C. dream 梦想 ; D. mind头脑,思绪。
句意:在独处的时候,她可以放松,可以奔跑,可以让自己的思绪“游荡”。
故D选项切题。
【40题详解】
考查名词辨析。
A. room房间; B. zone 地带,地区 ; C. life生活 ; D. cause 原因。
句意:我正在从我的舒服地带迈出来。
故B选项切题。
第二节短文语法填空(共10小题;每小题1.5分,满分15分)
Eileen Taylor had something sweet on her mind in the drive through line at Heav'nly Donuts. Just the day before, a stranger ahead of her in line had
______41______ (generous) paid for her coffee. "The gesture made such ______42______ big difference in my day," says Eileen. She had recently lost her job as a physician's ______43______ (assist), and money was tight. But Eileen ______44______ (inspire) to pay the DS| 12 bill of the family in the car behind hers. ______45______she didn't know was that her kindness would set off a chain reaction. In two and a half hours, fifty-five drivers paid for the order of the person behind___46___(they). The doughnut shop's employees ______47______ (see) this before. This Heav'nly Donuts, in fact, is known as a special place, the customers of _____48_____ are considered as the "best in the world". But, even so, the workers were ______49______(amaze) that the shop had more than doubled its previous record by the end of the day.
Now ______50______ (work) as a chemist, Eileen visits Heav'nly Donuts every Saturday morning, picking up a coffee and paying for the order of the customer behind her.
【答案】41. generously
42. a 43. assistant
44. was inspired
45. What 46. them
47. had seen
48. which 49. amazed
50. working
【解析】
【分析】
这是一篇记叙文。
一位陌生人为Eileen Taylor付了咖啡钱,这个行为触动了Eileen Taylor,她也替排在她后面的司机付了钱;很快,这些善意的举动引发了连锁反应。
【41题详解】
考查副词。
句意:在我前面排队的一个陌生人为我慷慨地支付了咖啡钱。
副词generously 修饰动词paid。
故填generously。
【42题详解】
考查不定冠词。
句意:这个举动给我带了很大地触动。
make a difference有影响。
故填a。
【43题详解】
考查名词。
句意:她最近失去了医生助理的工作。
此处用在名词的所有格physician's之后,应使用动词assist的名词形式assistant(助手)。
故填assistant。
【44题详解】
考查一般过去时的被动语态。
句意:但是Eileen 受到了鼓舞。
此处讲述的是过去发生的事情,所以应使用一般过去时;由于动词inspire与主语Eileen是被动,故此处应使用一般过去时态的被动语态was inspired 。
故填was inspired 。
【45题详解】
考查连接代词。
句意:她所不知道的事情是她的善举引发了连锁反应。
分析句子可知,was 之前是整个句子的主语,主语是由句子来充当的,句子中的谓语know 缺少宾语,所以填what 作know的宾语。
故填what。
【46题详解】
考查人称代词宾格。
句意:在两个半小时内,55位司机纷纷为他们后面的顾客付账。
behind 为介词后接人称代词宾格做宾语。
故填them。
【47题详解】
考查过去完成时。
句意:The doughnut 商店的店员以前看过这样的事情。
根据句中的时间状语before可知,此处应使用过去完成时。
故填had seen 。
【48题详解】
考查关系代词。
句意:这个特殊地方的顾客被认为是“世界上最好的”。
根据句意以及the customers 之前的逗号可知,本句是非限定性的定语从句。
先行词 a special place 表示地名,在该从句中作介词of的宾语。
故用关系代词which。
【49题详解】
考查形容词。
句意:工人们很惊讶,到这天结束时,商店的销售额是以前记录的两倍多。
此处在句中作表语,说明工人们很惊讶。
故用amazed。
【50题详解】
考查现在分词。
句意:Eileen现在是一名药剂师,她每个周六的早上都要来Heav'nly Donuts。
句子的主语是Eileen,谓语是visits,所以work是非谓语,Eileen与work是主动,所以用现在分词。
故填working。
【点睛】非谓语动词是考试考查的重点,要掌握它的用法。
首先,要弄清楚填空处要填的是非谓语。
其次,要知道非谓语动词的三种形式:现在分词、过去分词、动词不定式。
再次,要知道非谓语动作与谓语动作是同时发生还是先后发生,还是将要发生。
其中分词做状语的考查尤为重要,在小题10中可以很好地体现,在确定句子谓语是visit 后,我们判断出working是非谓语,再判断出句子主语Eileen与work 是被动,所以用现在分词,故working 为正确答案。
第四部分写作(共两节,满分35分)
第一节短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分)
51.假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。
文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。
每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。
增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词。
删除:把多余的词用斜线(\)划掉。
修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。
注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;
2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。
Dear classmates,
Nowadays many of us use social networking apps as different purposes.In opinion,using social networking apps too much bring some negative effects. First,if we spend too much time on social networking,when should have been used in studying and taking part in outdoor activities,our study and health will gradual be affected.Second,。