(临考储备)中考英语复习精品资料 超值阅读练习4 人教新目标版
- 1、下载文档前请自行甄别文档内容的完整性,平台不提供额外的编辑、内容补充、找答案等附加服务。
- 2、"仅部分预览"的文档,不可在线预览部分如存在完整性等问题,可反馈申请退款(可完整预览的文档不适用该条件!)。
- 3、如文档侵犯您的权益,请联系客服反馈,我们会尽快为您处理(人工客服工作时间:9:00-18:30)。
2013中考英语复习精品资料
超值阅读练习4
An English traveler found himself in Norway with only enough money to buy the ticket for his journey back home. As he knew that it would take him only two days to get to England, he decided that he could easily spend the time wi thout food. So he bought a ticket and got on the ship. The man closed his ears to the sound of the lunch bell. When dinnertime came, he didn’t go to dinning room, saying that he was not feeling very well.
The next morning he still didn’t have breakf ast and at lunchtime he again stayed
in his room. But at dinnertime he was so hungry that he went to the dinning room and ate everything the waiter put in front of him. He got ready for the quarrel.
“Bring me the bill,” he said. “The bill, sir?” s aid the waiter in surprise. “There isn’t any bill. On our ship meals are included (包括) in the money for the ticket,” said the waiter.
1. Th e story happened _______.
A. in England
B. on a ship from Norway to England
C. in Norway
D. on a ship from England to No rway
2. Why didn’t the traveler go to the dinning room first?
A. Because he had no money
B. Because he didn’t feel very well
C. Because he didn’t want to eat anything
D. Because he didn’t hear the sound of the bell
3. The traveler went to the dinning room to eat something because _______.
A. his friend had given him some money
B. the waiter had asked him to change his mind
C. he learned that there was no bill on the ship
D. he was too hungry
4. How many meals did the traveler have on the ship?
A. Only one
B. Two
C. Three
D. None
5. After the traveler finished eating, ________.
A. he had a quarrel with waiter over the bill
B. he drank a lot
C. he asked the waiter to bring him the change(零钱)
D. he came to know that travelers on the ship had free meals
【答案与解析】本文的故事情节是:一位英国人到挪威旅游。
回家的时候发现自己身上的钱只能够买一张票的。
想到只需两天就能回到家,他决定这期间就不吃东西了。
到开饭的时候,他就一个人呆在船舱里,就这样一直挨到第二天下午。
可到了吃晚饭时,他饿得实在受不了了,于是决定挨揍一顿也要去吃。
然而,等他吃完饭向服务员要账单时,服务员说这条船上的用餐是免费的,因为用餐费已包括中船票中了。
1. B。
文章开头两句是本题的答案之所在。
2. A。
根据“…with only enough money to buy the ticket for his journey back ho me. ”和“…decided that he could easily spend the time without food. ”可知。
3. D。
由题意可知,这位旅客饿得受不了,于是就去了餐厅。
4. A。
前文说这位旅客只消两天就能回到英国。
第一天没有吃东西,第二天的早、午饭也没吃。
待吃了这顿晚饭明天就可以到家了。
所以他只吃了一顿饭。
5. D。
“There isn’t any bill. On our ship meals are included (包括) in the money for the ticket. ”即是本题答案的出处。