云南省曲靖市沾益县第一中学2016-2017学年高二英语上学期第一次月考试题

合集下载
  1. 1、下载文档前请自行甄别文档内容的完整性,平台不提供额外的编辑、内容补充、找答案等附加服务。
  2. 2、"仅部分预览"的文档,不可在线预览部分如存在完整性等问题,可反馈申请退款(可完整预览的文档不适用该条件!)。
  3. 3、如文档侵犯您的权益,请联系客服反馈,我们会尽快为您处理(人工客服工作时间:9:00-18:30)。

高二年级上学期第一次月考
英语试卷
(满分:150分。

考试时间:120分钟)
第一部分听力(共两节,满分30分)
第一节(共5小题,每小题1.5分,满分7.5分)
听下面5段对话。

每段对话后有1个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。

听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。

每段对话仅读一遍。

1. Whose exercise book has a map on the front of it?
A. Jenny’s.
B. Jim’s.
C. Sarah’s.
2. When is Brian’s birthday?
A. On the 15th.
B. On the 17th.
C. On the 20th.
3. Where does the conversation take place?
A. In a cafe.
B. At a bus station.
C. In a post office.
4. Which sport attracts the man now?
A. Sailing.
B. Swimming.
C. Horse-riding.
5. What are the speakers talking about?
A. A dress.
B. A party.
C. The woman’s mother.
第二节(共15小题,每小题1.5分,满分22.5分)
听下面5段对话或独白。

每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。

听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟。

听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。

每段对话或独白读两遍。

听第6段材料,回答第6至7题。

6. What are the speakers discussing?
A. What to do tonight.
B. Which film to watch.
C. Where to have a meal.
7. Why doesn’t the woman want to see a film at the cinema?
A. She can’t afford the ticket.
B. She has booked a table in a restaurant.
C. She doesn’t like the films on show.
听第7段材料,回答第8至9题。

8. What will the speakers do tomorrow?
A. Have a class.
B. Visit Mrs. Green.
C. Take an exam.
9. Where are the speakers now?
A. In a library.
B. In a classroom.
C. In the girl’s house.听第8段材料,回答第10至12题。

10. What is the probable relationship between the speakers?
A. Teacher and student.
B. Salesman and customer.
C. Father and daughter.
11. How long is the bookshop open on weekends?
A. 8 hours.
B. 9 hours.
C. 10 hours.
12. What can the woman get for free if she buys a dictionary?
A. A diary.
B. A poster.
C. A magazine.
听第9段材料,回答第13至16题。

13. Why did Joe travel across Europe on a skateboard?
A. To challenge his body.
B. To get to know Europe well.
C. To help teenagers with difficulties.
14. How did a travel company help Joe?
A. By buying him the camping equipment.
B. By providing him boat tickets.
C. By giving him money.
15. What happened to Joe during the accident?
A. He broke his skateboard.
B. He damaged his camera.
C. He hurt his foot.
16. What does Joe think of his skateboarding trip across Europe?
A. Easy.
B. Successful.
C. Disappointing.
听第10段材料,回答第17至20题。

17. What does the speaker think was interesting about her class?
A. It only had one teacher.
B. It only had one student.
C. It only had girl students.
18. How is the speaker’s course book?
A. It is a little old.
B. It has a red back cover.
C. It is modern.
19. How does the speaker feel about learning English?
A. Pleased.
B. Bored.
C. Tired.
20. What do we know about the speaker?
A. She knew a lot of French.
B. She had English lessons at home.
C. She has a talent for learning languages.
第二部分阅读理解(共两节,满分40分)
第一节 A
Too many people want others to be their friends,but they don't give friendship back.That is why some friendships don't last very long.To have a friend,you must learn to treat your friend the way you want your friend to treat you.Learning to be a good friend means learning three rules:be honest,be generous (宽宏大量的),be understanding.
Honesty is where a good friendship starts.Friends must be able to trust one another.If you don't tell the truth,people usually find out.If a friend finds out that you haven't been honest,you may lose your friend's trust.Good friends always count on one another to speak and act honestly.
Generosity means sharing and sharing makes a friendship grow.You don't have to give your lunch money or your clothes,or enjoy,like our hobbies and your interests.Naturally you will want to share your ideas and feelings.These can be very valuable to a friend.They tell your friend what is important to you.By sharing them you help your friend know you better.
Sooner or later everyone needs understanding and help with a problem.Something may go wrong at school.Talking about the problem can make it easier to solve.Turning to a friend can be a first step in solving the problem.So to be a friend you must listen and understand.You must try to put yourself in your friend's place so you can understand the problem better.
No two friendships are ever exactly alike (相同的).But all true friendships have three things in common.If you plan to keep your friendships,you must practice honesty,generosity and understanding.
21.Some friendships don't last very long because ________.
A.there are too many people who want to make friends
B.they don't know friendship is something serious
C.those who give others friendships receive friendships from others
D.those who never give others friendships receive no friendships from others
22.According to the passage,honesty is ________.
A.as important as money B.more important than anything else
C.something countable D.the base of a friendship
23.Which of the following is NOT true in the passage?
A.A friend who gives you his lunch money is a true friend.
B.Always tell your friend the truth.
C.Discussing your problems with your friend often helps to solve the problem.
D.Sharing your mind with your friend is of great value.
24.The best title of this passage is “________”.
A.A Friend in Need Is a Friend Indeed B.Honesty Is the Best Habit
C.How to Be a Friend D.Three Important Points in Life
B
The Harbin Ice and Snow Festival has been held every year since 1963. It had to stop for a number of years during the Cultural Revolution, but it was restarted in 1985.
Harbin City is one of the sources of ice and snow culture in the world. It is located in Northeast China and receives the cold winter wind from Siberia. The average temperature in summer is 21.2 degrees Celsius and -16.8 degrees Celsius in winter. It can be as cold as -38.1 degrees Celsius in winter.
Officially, the festival starts from January 5th and lasts one month. However, the exhibitions often open earlier and last longer, weather permitting (允许). The ice sculptures range from decorations using modern laser (激光) technology to more traditional ice lanterns. There are Ice Lantern park touring activities held in many parks in the city. Winter activities at the festival include Yabuli Alpine skii ng, winter­swimming in the Songhua River and the Ice Lantern Exhibition in Zhaolin Garden.
The Harbin festival is one of the world's four largest Ice and Snow Festivals, along with Japan's Sapporo Snow Festival, Canada's Quebec City Winter Carnival and Norway's Ski Festival.
The 2007 festival had a Canadian theme, in memory of Canadian doctor Norman Bethune. It also won a Guinness Record for the largest snow sculpture: 250 metres long, 28 feet high and using over 13,000 cubic metres of snow. The work consisted of two parts:“Niagara Falls”
and “Crossing the Bering Strait”.
25.In the text we are told that the Harbin Ice and Snow Festival ________.
A.started in 1963 and ended in 2007 B.is very famous around the world
C.doesn't use people as its theme D.is only decorated with ice lanterns 26.Harbin can hold the Ice and Snow Festival, because ________.
a.it is located in the northeast of China
b.its average temperature in summer is 21.2 ℃
c.its cold winter wind is from Siberia
d.the temperature in winter can be -38. 1℃
A.abd B.abc C.cbd D.acd
27.Which one is TRUE about the 2007 Harbin festival?
A.The festival was for all Canadians.
B.The Niagara Falls at the festival was 250 metres long.
C.Norman Bethune won a Guinness Record.
D.The display was made up of two parts.
28.The text is mainly ________.
A.about the history of the Harbin Ice and Snow Festival
B.an introduction to the Harbin Ice and Snow Festival
C.about the origin of the Harbin Ice and Snow Festival
D.about how to celebrate the Harbin Ice and Snow Festival
C
Cabbage is a good source of vitamin C and other nutrients.Cato the Elder, a famous Roman thinker 2,000 years ago, praised its medical value.If you eat it raw, he suggested dipping it in vinegar.
Think about growing head cabbage if you live where the weather is cool and the soil is moist and fertile.Spring and fall are good times to begin.Cabbage does not need full sun and grows easily if you water it regularly and protect against insects and disease.
Cabbage takes about 60 to 90 days to grow.The amount of space needed between the plants depends on how big you expect the heads to be.Cabbage can be picked any time after the heads have formed.
Always keep the plants moist, so you need to water it regularly.Watch for yellowing or black spots on the stems.Yellow or brown areas shaped like the letter V on leaves may be a sign of black rot infection.Insects, transplants and seeds can spread infections.
On March 17th, many Irish Americans will eat a traditional meal of corned beef and
cabbage to celebrate Saint Patrick's Day.Cabbage leaves can be steamed or cooked in a small amount of boiling water until soften.Cabbage smells terrible if you cook it too long.Uncooked cabbage, cut thinly, is used in coleslaw(卷心菜沙拉) and many other salads.Sauerkraut is cabbage fermented(发酵) in its own juice.It means “sour cabbage” in German.Salt is traditionally used to pull water out of the cabbage.And Chinese cabbage is popular not just in China.It is commonly used, for example, in kimchee, a spicy(辣的) Korean food made with fermented cabbage.
29.According to the passage, cabbage has many uses EXCEPT .
A.medical value B.making into Sauerkraut or kimchee
C.making into an Irish Americans' traditional meal D.making into all kinds of salads 30.Which of the following statements is NOT true?
A.Cabbage smells good if you cook it long enough.
B.Kimchee is a Korean food which is spicy.
C.Cabbage can be picked as soon as the heads have formed.
D.It takes two or three months to grow cabbage.
31.You probably read the passage in a magazine about .
A.diet and nutrition B.health and custom
C.plant diseases and insect pests D.kitchen garden and cuisine
D
Some people learn a second language easily.Other people have trouble learning a new language.How can you help yourself learn a new language,such as English?There are several ways to make learning English a little easier and more interesting.
The first step is to feel confident about learning English.If you believe that you can learn,you will learn.Be patient.You do not have to understand everything all at once.It is natural to make mistakes when you learn something new.We can learn from our mistakes.
The second step is to practice your English.For example,write a journal every day.You will get used to writing in English,and you will feel comfortable expressing your ideas in English.After several weeks,you will see that your writing is improving.Besides,you must speak English every day.You can practice with your classmates outside class.You will all make mistakes,but gradually you will become comfortable communicating in English.
The third step is to keep a record of your language learning.You can write this in your journal.After each class,think about what you did.Did you answer a question correctly?Did you understand something the teacher explained?Perhaps the lesson was difficult,but you tried to understand it.Write these achievements in your journal.
You must be positive about learning English and believe that you can do it.It is important to practice every day and make a record of your achievements.You will enjoy learning English,and you will have more confidence in yourself.
32.What is important to learn English?
A.To read English every day. B.To make a record of your mistakes.
C.To buy a dictionary.
D.To practice English every day and make a record of your achievements.
33.When you learn English,you do not need to ________.
A.be patient B.make mistakes
C.express your ideas in English D.understand everything all at once
34.Which is NOT helpful for you to enjoy learning English?
A.To communicate in English. B.To worry about making mistakes.
C.To think about what has been done after classes.
D.To make a record of your achievements.
35.What is the main idea of this passage?
A.It is very important to learn a second language.
B.Some people learn a second language easily while other people do not.
C.There are ways to help you learn a second language more easily.
D.Don't worry about making mistakes when learning a second language.
第二节七选五
__36__It makes people suffer a lot from it.Why can’t they find a cure for the common cold?The answer is easy.There are actually hundreds of kinds of cold viruses out there.You never know which one you will get.__37__
When a virus attacks your body,your body works hard to get rid of it.__38__You feel terrible because you can’t breathe well,but your body is actually eating the virus. Your temperature goes up and you get a fever,but the heat of your body is killing the virus.You also have a runny nose to stop the virus from getting into your cells.You may feel very uncomfortable,but actually your wonderful body is doing everything it can to kill the cold.
__39__In China and some other countries,for example,some people might eat chicken soup to make themselves feel better.Some people take hot baths and drink warm liquids.Other people take medicine to stop various symptoms of colds.
There is one interesting thing to note—some scientists say taking medicine when you have a cold is actually bad for you.The virus stays in your body longer because your body
doesn’t have a way to fight it and kill it.__40__There is a joke,however,on taking medicine when you have a cold.It goes like this:it takes about one week to get over a cold if you don’t take medicine,but it takes only seven days to get over a cold if you take medicine.So you should trust the function of your body.
A.Therefore,there isn’t a cure for each one.
B.Bodies can indeed do an amazing job on their own.
C.How much do you know about the various viruses in the world?
D.Blood rushes to your nose and causes a block in it.
E.Different people do different things to deal with colds.
F.The first thing you need to come up with is an idea for your cold.
G.It is easy for many people to catch a cold in spring or fall.
第三部分
第一节完形填空(30分)
This is a story from which we should learn something.There was once a tree that _41__ a lot of fruit.Everyone was _42__ its ability to give a good harvest each year.Its __43__ who sold its fruit at the local market had become one of the __44__ men in the village.So he was admired (羡慕) by all the people who knew him.
__45__,as the years passed by,the man spent so much of his time counting and selling his fruit that he __46_ to take good care of the roots.He paid all his attention to __47__.As
a result,he didn't notice the tree was __48_.Then one day when the man went to __49__ fruit,he was shocked to __50__ that the tree was near death.“How could this __51__?” he asked.
But when he checked the roots,he found the __52__.The roots had dried up.He __53__ he could do something to save it,but it was too __54__.He felt very sorry.It was a __55__ he would never forget!
How about you?Do you __56__ care about the numbers and the results?Or do you also care about the purpose,people,culture and root of your __57__ on the way to achieve something?
Always __58__ that the amount of fruit we produce is just a measurement(测量) of how well we are __59__ our root.If we take good care of our root,we'll always have __60__ supplies of fruit.
41.A.wanted B.Produced C.collected D.wasted
42.A.careful about B.disappointed at C.surprised at D.angry at
43.A.designer B.Customer C.thief D.owner
44.A.richest B.tallest C.strongest D.nicest
45.A.Therefore B.However C.Also D.Still
46.A.tried B.Asked C.forgot D.stopped
47.A.results B.Families C.dreams D.actions
48.A.growing B.Appearing C.dying D.moving
49.A.draw B.Pick C.buy D.afford
50.A.explain B.Reply C.find D.hope
51.A.happen B.Go C.improve D.break
52.A.idea B.Answer C.work D.choice
53.A.ordered B.Agreed C.knew D.wished
54.rge B.Late C.tiring D.easy
55.A.lie B.Plan C.joke D.lesson
56.A.only B.Sometimes C.hardly D.even
57.A.knowledge B.Experience C.question D.success
58.A.suggest B.Say C.remember D.tell
59.A.caring for B.talking about C.believing in D.looking for
50.A.short B.Strange C.enough D.few
第二节语法填空(15分)
Nobody before Jane fully understood chimps’ behaviour. She spent years observing and__61__(record)their daily activities.__62__her childhood she had wanted to work with animals in their own environm ent. However,this was not easy.
When she fist arrived in Gombe in 1960, it was___63____(usual)for a women __64____(live)in a forest. Only after her mother came to help for the first few months was she____65___(allow)to begin her project. Her work changed the way people think about chimps.____66___example,one important thing she discovered was ____67___chimps hunt and eat meat.
Until then everyone had thought chimps ate only fruit and nuts. She actually observed chimps as a group hunting a monkey and then eating__68__.She also discovered__69__chimps communicate with each other,and_70__(she)study of their body language helped her work out their social system.
第四部分写作
第一节短文改错(见答题卡)(10分)
第二节书面表达(25分)
近年来,学校严令学生在校园里使用手机。

最近,你班开了一次主题班会,就“校园里学生是否可以使用手机”进行了讨论。

(1)一些学生认为:方便和家人朋友联系,还可以娱乐
(2)另一些学生认为:花费太多时间和金钱,影响学习
(3)我认为:不能使用手机,因为这是学校的规章制度,被发现要受到惩罚甚至罚款
(4)字数100——120,可以适当增加细节,使文章通顺连贯。

高二上学期英语第一次月考答案
1-5 AABCA 6-10 ACCAB 11-15 ABCBC 16-20 BBCAC
21-25DDACB 26-30DDBDA 31-35ADDBC 36-40GADEB 41-45BCDAB 46-50CACBC 51-55ABDBD
56-60ADCAC
语法填空:答案:61.recording 62.Since 63.unusual 64.to live 65.allowed 66 .For 67.that 68.it
69.how 70.her
短文改错答案:
Dear Jim,
I am so excitingexcited that you will come to China.I will ∧be free from December 18 and
will have a\ plenty of time to be together with you.I will meet you at the airport and then
youwe will take Bus No.8 forto my home.You worryworried about the weather here in your
email.In fact,the weather here is quite different from that in your city.It isn’t very
cold,butso you needn’t bring many clothes with you.During your stay here,I’ll take you
to some places of interestsinterest and you can taste some local snacks.I am sure we will
have greatlygreat fun together.
I am looking forward to meetmeeting you soon.
Yours John
书面表达
[引出话题] I’m a senior three student. Recently we have had a class meeting on whether
middle school students can go to school with mobile phones. [赞成]Some students think they
can do that. Bec ause students can keep in touch with their friends and family wherever they
are. Besides, the mobile phone is a way to have fun.
[反对] However, every coin has 2 sides. There are some problems with using mobile phones.
The ring of phones can disturb teachers and students in the classroom.
Another students is that some students can spend too much time and money on phone calls
and sending messages.
[个人观点] In my opinion, I suggest students not use phones in the school.If you are found when you use a cellphone ,you will be punished and even be fined .For it is the rule of our school.
部分题解析21.解析:细节理解题。

从文章第一段第一、二句“Too many people want others to be their friends,but they don't give friendship back.That is why some friendships don't last very long.”可知。

答案:D
22. 解析:推理判断题。

从文章第二段第一句“Honesty is where a good friendship starts.”和第二段最后一句“Good friends always count on one another to speak and act honestly.”可推知。

答案:D
23.
解析:细节理解题。

从文章第三段第二句“You don't have to give your lunch money or your clothes,or enjoy,like our hobbies and your interests.”可知。

答案:A
24. 解析:标题归纳题。

通读全文可知,通篇讲了关于怎样交朋友的三个方面的问题。

答案:C
25. 解析:细节理解题。

根据倒数第二段“The Harbin festival is one of the world's four largest Ice and Snow Festivals...”可知哈尔滨的冰雪节在世界上是四大冰雪节之一。

故哈尔滨的冰雪节在全世界都是有名的。

答案:B
26.解析:细节理解题。

根据第二段可知哈尔滨位于中国的东北部,受西伯利亚冷风的影响,冬天的平均温度在零下16.8 ℃,最低温度可以达到零下38.1 ℃。

这些客观条件决定了哈尔滨能举行冰雪节。

b的信息虽然在第二段中也提到了,但是这个与举行冰雪节没有任何关系。

答案:D
27. 解析:推理判断题。

根据最后一段可知2007年哈尔滨冰雪节以加拿大为主题,因为其巨大的规模获得了吉尼斯纪录奖,还提到了其中一个雕塑是由尼加加拉瀑布和穿越白令海峡构成的。

所以D 项正确。

答案:D
28. 解析:主旨大意题。

丈章讲了冰雪节的历史,哈尔滨举行冰雪节的条件,冰雪节装饰材料,哈尔滨冰雪节在世界上的地位以及2007年哈尔滨的冰雪节。

故全文对哈尔滨的冰雪节进行了介绍。

答案:B
29. 解析:细节理解题。

根据第一段第二句可知A项正确;由最后一段可知B、C两项正确,由最后
一段“Uncooked cabbage,cut thinly, is used in coleslaw and many other salads”可知文章里并没有说卷心菜可以制成所有种类的沙拉,故D项不正确。

答案:D
30.解析:细节理解题。

由最后一段“Cabbage smells terrible if you cook it too long”可知A项说法是错误的。

由最后一段“It is co mmonly used,for example,in kimchee,a spicy Korean food made with fermented cabbage”以及前面所述可知B项是正确的说法。

根据第三段最后一句可知C项是正确的说法。

根据第三段“Cabbage takes about 60 to 90 days to grow”可知D项是正确的说法。

答案:A
31. 解析:推理判断题。

根据文章主要内容判断本文应出自杂志的饮食与营养版。

答案:A
32. 解析:细节理解题。

由文中最后一段第二句可知正确答案为D项。

答案:D
33. 解析:细节理解题。

由文中第二段“You do not have to understand everything all at once.”可知D项为正确答案。

答案:D
34. 解析:细节理解题。

由第二段倒数第一、二句话可知B项正确。

答案:B
35. 解析:主旨大意题。

文章第一段最后一句为本文的主旨句,故C项正确。

答案:C
36~40 答案:GADEB
41. 解析:根据下一句中的“give a good harvest each year”可知这棵果树能够“生产”很多果实。

答案:B
42. 解析:这棵果树能够生产很多果实,每个人都为它的产量而感到“惊讶”。

答案:C
43. 解析:卖水果的应该是这棵果树的“主人”。

答案:D
44. 解析:根据“So he was admired(羡慕)by all the people who knew him.”可知他成了那个村庄里“最富裕的”人之一。

答案:A
45. 解析:根据后文可知果树快干枯死了,这与前面形成了对比,故需要一个表示转折的连词。

答案:B
46. 解析:根据“the man spent so much of his time counting and selling his fruit”可知树的主人只关注果实,忘了“照料树根”。

答案:C
47. 解析:这里是指果树的主人只关注“结果”。

答案:A
48. 解析:果树的主人只关注树的产量,而没有注意到树快“死”了。

答案:C
49. 解析:这里是指果树的主人有一天去“摘”果实。

答案:B
50. 解析:果树的主人很吃惊,说明他“发现”树快死了。

答案:C
51解析:果树的主人很吃惊,不知道果树为什么要死了,故问自己这怎么可能“发生”呢。

答案:A
52. 解析:检查树根后,他找到了“答案”。

答案:B
53. 解析:果树的主人“希望”他能做点什么来挽救这棵果树。

答案:D
54. 解析:根据but的语境,可知为时已“晚”。

答案:B
55. 解析:因为只关注果实而没有照料好树根,果树因此死了,这对他来说是个“教训”。

答案:D
56. 解析:作者问我们:“你是不是也‘只’关注结果呢?”答案:A
57. 解析:根据“achieve something”可知这里是指“成功”的根基。

答案:D
58. 解析:下文是作者希望我们“谨记”在心的话。

答案:C
59. 解析:果树的产量是衡量我们“照料”果树根的一个标准。

答案:A
60. 解析:照料好我们的根,我们就会有“足够的”果实。

答案:C。

相关文档
最新文档