甘肃省民乐县高三英语10月月考试题-人教版高三全册英语试题
- 1、下载文档前请自行甄别文档内容的完整性,平台不提供额外的编辑、内容补充、找答案等附加服务。
- 2、"仅部分预览"的文档,不可在线预览部分如存在完整性等问题,可反馈申请退款(可完整预览的文档不适用该条件!)。
- 3、如文档侵犯您的权益,请联系客服反馈,我们会尽快为您处理(人工客服工作时间:9:00-18:30)。
2017—2018学年第一学期高三年级十月份考试
英语试卷
第1卷
第一局部阅读理解〔共两节,总分为40分〕
第一节〔共15小题;每一小题2分,总分为30分〕
阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项〔A、B、C和D〕中选出最优选项,并在答题卡上将该项涂黑。
A
Safety and Security Procedures
Your safety and the security of your personal property are of the primary concern to those of us who welcome you as our guest. We urge you to take advantage of the
1.What should you do when a fire breaks out according to the passage?
A. Try your best to put out the fire.
B. Report fire to your leader first.
C. Leave the building through the safe exit.
D. Use the electric lift to leave as fast as possible.
2.What should you do with a suspicious-looking stranger who knocks at your door?
A. Pretend you are not in the room.
B. Send him to the police station.
C. Get in touch with the Front Desk.
D. Let him in to make sure of his identity.
3.Where might you see these suggestions?
A. At a gym.
B. At a hotel.
C. At a shop.
D. At a bank.
B
Kathy Fletcher and David Simpson have a son named Santi. He had a friend who sometimes went to school hungry. So Santi invited him to occasionally eat and sleep at his house.
That friend had a friend and that friend had a friend, and now when you go to dinner at Kathy and David’s house on Thursday night there might be 15 to 20 teenagers gathering around the table, and later there will be groups of them crashing in the basement or in the few small bedrooms upstairs. The kids who show up at Kathy and David ’s have suffered the pains of modern poverty: homelessness, hunger, abuse.
And yet by some miracle, hostile soil has produced beautiful flowers. Kids come from around the city. Spicy chicken and black rice are served. Cellphones are banned. The kids who call Kathy and David “Momma〞and “Dad,〞 are polite and clear the dishes. Birthdays and graduations are celebrated. Songs are performed. Each meal we go around the table and everybody has to say something nobody else knows about
them. Each meal the kids show their promise to care for one another.
The adults in this community give the kids the chance to present their gifts. “At my first dinner, Edd read a poem that I first thought was from Langston Hughes, but it turned out to be his own. Kesari has a voice that somehow appeared from New Orleans jazz from the 1920s. Madeline and Thalya practice friendship as if it were the highest art form.〞
“They give us a gift — complete intolerance of social distance. When I first met Ed d, I held out my hand to shake his. He looked at it and said, “We hug here,〞and we’ve been hugging since.〞
Bill Milliken, a veteran youth activist, is often asked which programs turn around kids’ lives. “I still haven’t seen one program change one kid’s life,〞he says. “What changes people is relationships. Somebody is willing to walk through the shadow of the valley of adolescence with them.〞 Souls are not saved in bundles. Love is the necessary force.
4. Why do kids come to Kathy and David’s house on Thursdays?
A. To help the homeless at first hand.
B. To experience the feeling of home.
C. To learn about the modern poverty.
D. To plant beautiful flowers in poor soil.
5. Why isn’t the use of cell phones allowed at Thursday dinners?
A. Kids need to tell stories about themselves.
B. Kids are expected to care more for each other.
C. Kids have to do house chores around the home.
D. Kids prepare songs for birthdays and graduations.
6. What gift did the writer get at a Thursday dinner?
A. The practice of the art form.
B. The pleasure of enjoying jazz.
C. The chance to listen to poems.
D. The zero distance between souls.
7. What does Bill mean in his words?
A. Love is the power to change a kid’s life.
B. Money is needed to start programs for kids.
C. A program can change a group of kid’s lives.
D. Kids change their relationships in a program.
C
University graduates Mallorie Brodie and Lauren Hasegawa, who invented a smartphone app that tracks construction defects for commercial builders, had a tiger by the tail.
Bridgit, which they founded in 2012, launched a cloud-based communications platform that helped manage defects on construction sites, which can delay projects and result in costly repairs if left unchecked. The smartphone application lets site supervisors take photos of cracks or damaged paint, share them with employees and track the problems to solution.
More than 600 subcontractors used the pilot version in many building sites before the commercial version, called Closeout, officially launched.
Feedback(反响)was so good that they began to wonder: Why limit their invention to a specific industry? Why not turn it into some kind of a handy tool for consumers too? This became their dilemma. In other words, should they stay the course or look for wider applications of their app?
The experts polled all agreed Bridgit should stay focused on its original goal. Ms. Hasegawa and Ms. Brodie took that advice.
As more business customers signed on, it became clear that they made the right decision. Since then, the compa ny’s growth has been rapid.
Earlier this year, Bridgit launched Closeout, which is designed so that even the least tech-savvy can use it easily. Today, the app is being used on sites across Canada and the United States and even by top general contractors.
In October, Bridgit was named to the Canadian Innovation Exchange’s top 20 list of Canada’s most innovative (创新的)companies working in digital media and information and communication technology .
But Ms. Hasegawa and Ms. Brodie are not resting on their glories. They have also been collecting feedback on Closeout from customers, and they’ll launch a new version in the spring. It will target not only general contractors but developers and building owners, too.
8.What does the underlined word "defects" in Paragraph 1 probably mean?
A. Style.
B. Process.
C. Drawback.
D. Material.
9.What did the two graduates decide to do when the pilot version was well received?
A. Turn to the ordinary consumer market.
B. Look for wider applications of their app.
C. Turn it into a widely-used tool for consumers.
D. Continue centering on the development in construction industry.
10.Who could be their potential customers?
A. Smartphone users.
B. Architects.
C. Computer programmers.
D. Photographers.
11.Which of the following might be the best title?
A. Graduates’ smartphone application takes off
B. Graduates’ smartphone application has a bright future
C. Graduates’ smartphone application meets with challenges
D. Graduates’ smartphone application plays an important role in our life
D
If you want to convince the boss you deserve a pay rise or promotion, the solution could be simple—eat the same food as they do. Psychologists have discovered managers are much more likely to instantly trust us if we choose the same dishes as them.
During experiments, discussions over wages and work conditions were much more successful if both sides chose to snack on the same treats. And shoppers were much more likely to buy a product advertised on TV by someone eating a similar food to them at the time.
The reason is thought to be so-called similarity attraction theory –w here people tend to like others who have similar tastes or habits to themselves. But this is believed to be one of the first studies highlighting the role of food in this relationship. Researchers at Chicago University in the US conducted a series of experiments to examine food’s role in earning trust.
In a test, participants were told to watch TV – where someone pretending to be a member of the public praised a certain product. The volunteers were given Kit Kat bars to nibble, while the TV people ate either a Kit Kat or grapes as they talked.
The results showed viewers were much more likely to express an interest in buying the product if the TV showed the other person eating a Kit Kat too.
The researchers added, “Although similarity in food consumption is not a sign of whether two people will get along, we find consumers treat this as such. They feel more trusting of those who consume as they do. It means people can immediately begin to feel friendship and develop a bond, leading to smoother transactions from the start.’
Harley Street psychologist Dr Lucy Atcheson said it was already known that wearing similar clothes could instantly create trust. But this was the first report that food had the same effect. She said, “This is really interesting. It makes sense as people feel they have common ground and can trust the other person. That means negotiations are more likely to be successful.
12. According to the passage, customers are likely to buy a product from a dealer who______.
A. has the same taste as them
B. advertises his products on TV
C. reduces the price of his products
D. pays attention to the quality of his products
13. The experiments conducted by researchers at Chicago University show that ______.
A. people who have similar tastes to their boss’s earn more
B. bosses like employees that have the same taste as them
C. food plays an important role in earning people’s trust
D. people have less interest in buying products advertised on TV
14 What can be inferred from the passage?
A. People will get along with each other if they like to eat similar things.
B. People who eat similar food are more likely to trust each other.
C. The effect of wearing simil ar clothes hasn’t been proved by researchers.
D. People are more likely to make friends with those wearing the same clothes as them.
15. Which of the following sayings can be an example of the similarity attraction theory?
A. Honesty is the best policy.
B. All good things come to an end.
C. Where there is a will, there is a way.
D. Birds of a feather flock together.
第二节〔共5小题;每一小题2分,总分为10分〕
根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最优选项。
选项中有两项为多余
选项。
We all know that being grateful and appreciative is very beneficial. 16 Gratitude belongs to the category of advanced life skills because it can completely
transform your life.
Help others turn away from negativity. If some people you know persist in talking about negative things all the time, find a wise way to tell them that you really don’t appreciate it. 17
Look for reasons to say thank you. 18 They’ll be more likely to do nice things for you because you appreciate their efforts. In turn, you’ll have even more reasons to feel gratitude. When other people sense that you appreciate them, it changes your relationship with them.
19 When you find yourself in a difficult situation, look for the beneficial aspects created by that situation. Ask yourself: “What have I learned here? Will it benefit me in the future? When I look back on this experience a year later, what will I be grateful for?〞
Have a gratitude review. Do this as soon as you wake up in the morning and before you go to sleep at night. 20 Think of all the things you have to be grateful for in your life. If you start and end each day with gratitude, your whole life will shift in a more positive direction. It only takes a minute or two to allow gratitude fill your heart and mind.
A. See the big picture.
B. Show gratitude to others.
C. Actually, it is more than that.
D. Everyone loves to be appreciated.
E. Don’t get pulled in a negative talk.
F. Remember to count your blessings daily.
G. So you could be doing them a huge favor.
第二局部英语知识运用〔共两节,总分为45分〕
第一节完形填空〔共20小题:每一小题1.5分,总分为30分〕
阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项〔A、B、C和D〕中,选出可以填入空白处的最优选项,并在答题卡上将该项涂黑。
my life's fortunes. After many revisions, a board game was developed. It was a(n) 26 time. Our dream seemed to come true with sales starting to accumulate, and our company was also 27 .
28 , another new board game 29 the market and made great progress in sales. Eventually, our company was dissolved.
Perhaps for a game developer, the 30 emotions that it never was meant to be will discourage his future dreams of a different life. But to me, maybe I didn't succeed to the level I 31 , at the very least I turned my dream32 a reality.
33 I had never transferred my dream into goal and then to action, there wouldn't have been 34 lessons to be learned from the failure. It may take many 35 but success is only achieved. Once dreams are 36 action, failure becomes a 37 action plans in future. The important 38 here is that success only comes by turning dreams into reality and realizing that 39 are only stepping-stones to final success. After many attempts, many failures, many lessons and many false starts, learn valuable lessons from failure, tum dreams into 40 , and don't let a dream only be a dream, success will arrive at last.
21.A. future B. life C. dream D. plan
22.A. factory B. farm C. car D. business
23.A. environment B. school C. family D. society 24.A. enjoyably B. previously C. constantly D.
currently
25.A. destroy B. realize C. change D. create
26.A. exciting B. terrible C. dark D. embarrassing
27.A. canceled B. combined C. disappeared D. founded
28.A. Unfortunately B. Unlikely C. Unconsciously D. Unfairly 29.A. came into B. left out C. came back D. took in 30.A. optimistic B. negative C. difficult D. positive 31.A. needed B. devoted C. desired D. begged
32.A. by B. on C. over D. into
33.A. Unless B. If C. After D. Before 34.A. valuable B. successful C. useless D. cruel
35.A. analyses B. designs C. attempts D. revisions
36.A. took up B. look into C. run across D. put into 37.A. good B. better C. most D. bad
38.A. meaning B. point C. truth D. purpose
39.A. efforts B. achievements C. possibilities D. difficulties
40.A. heart B. existence C. action D. ambition
第2卷
阅读下面材料,在空白处填入适当的内容〔1个单词〕或括号内单词的正确形式。
〔共10小题,每一小题1.5分,总分为15分〕
Tea is enjoyed all over the world as a comforting treat. First, choose the type of tea you want to drink. There are various types of tea that offer different health 41 (benefit) and flavors. Next, boil a pot of water and pour it over your tea. Allow your tea to soak thoroughly. Add milk and sugar to increase the flavor of bold teas or add honey 42 lightly flavored teas if desired.
Green tea is known for 43 (it) high level of a cancer-fighting chemical. 44, green tea is high in caffeine and can make you feel anxious and nervous if you drink too much. It is said that oolong tea may promote healthy skin and black tea can 45 (great) reduce the risk of breast cancer in younger women. Write tea is helpful in preventing cavities and building the 46 (strong) of your teeth. There have been many claims about herbal teas which can do good to health, but there is limited research or 47 (support) data on these claims.
Most teas can 48 (buy) and transported in tins of loose tea or in small packages of tea bags. Some people believe that loose leaf teas have a 49 (fresh) flavor than tea bags 50 others pr efer tea bags because they’re much easier to use and carry around.
第三局部写作(共两节,总分为35分)
第一节短文改错(共10小题:每一小题1分,总分为10分)
假定英语课上教师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌系的以下作文。
文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。
错误涉与一个单词的增加、删除或修改。
增加:在缺词处加一个漏词符号〔∧〕,并在其下面写出该加的词。
删除:把多余的词用斜线〔\〕划掉。
修改:在错的词下划一横线〔__〕,并在该词下面写出修改后的词。
注意:1.每处错误与修改均仅限一词;
2.只允许修改10处,多者〔从第11处起〕不计分。
Challenges of life are of great importance in our grow. It reminds me my days when
I joined in the military training after I entered senior high school. It was the first time I have lived away from my home, so I found it difficultly to fit in. And the training officer was strict with myself. I once thought I couldn’t be stick to the end. But anyway, I made it. The trials made it easy for me to adapt to my future life, but the difficulties I came across have now become the precious memory in my life.
In short, learning to regard the challenges of life as a stepping stone to future
success and make the best of them.
第二节书面表达〔总分为25分〕
假设你是红星中学高三学生李华。
你的英国朋友Jim得知你要参加CCTV《朗读者》节目的录制,来信询问相关情况。
请你给Jim回信。
内容包括:
1.你朗读的内容;
2.你选择上述内容的原因;
3.上述内容对你的影响。
注意:1.词数不少于50;2.开头和结尾已给出,不计入总词数。
Dear Jim,
How is it going? Thank you for your support on my upcoming attendance in the CCTV program The Reader.
Yours,
Li Hua
参考答案
A:CCB
本文是一篇应用文,介绍了旅馆居住要注意的事项。
B: BBDA
4.【解析】细节理解题。
根据第一段和第二段最后一句“The kids who show up at Kathy and David’s have suffered the pains of modern poverty: homelessness, hunger, abuse.〞可知,这些孩子都是一些无家可归或者遭受贫困的孩子们,他们来到Kathy和David的家里,是为了体验家的温暖。
5.【解析】细节理解题。
根据第三段的最后一句“Each meal we go around the table and
everybody has to say something nobody else knows about them. Each meal the kids show their promise to care for one another. 〞可知,在这个家庭聚会的时候,孩子们不能使用手机,目的是希望他们多多体会家的温暖和相互之间能多点关爱。
6.D【解析】推理判断题。
根据倒数第二段的“They give us a gift —complete intolerance of social distance〞和后面的例子可知,作者感受到人们之间心是紧紧相连的。
7.推理判断题。
根据最后一段Bill Milliken说的话以与最后一句话“Souls are not saved in bundles. Love is the necessary force.〞可知,改变孩子们生活的不是一个项目,而是爱的力量。
C:CDBA
【文章大意】Mallorie Brodie 和 Lauren Hasegawa是两名大学毕业生,她们共同研发了一款手机智能软件。
使用这种软件可以让监管人员对建筑方面的一些瑕疵进展拍照并且方便跟踪解决,从而防止工程中的不必要的昂贵的修复问题。
她们这款软件受到建筑师、承包商的极大欢迎。
8.C词义猜测题。
根据第二段中which can delay projects and result in costly repairs if left unchecked和The smartphone application lets site supervisors take photos of cracks ordamaged paint可以推断这种应用程序可以对建筑中存在的诸如墙体裂缝,脱落的墙漆等问题进展拍照和跟踪记录,由此判断该词指"缺点,不足",应当选C。
9.D细节理解题。
根据文章第四、五段内容可知在试用版获得成功后她们选择了继续遵从她们最初的想法,即把这款应用程序在建筑行业进展开展,应当选D。
10.B推理判断题。
文章介绍了为了监测建筑中存在的问题而研发的手机应用程序,故判断可能使用这种程序的是建筑师,应当选B。
11.A主旨大意题。
本文围绕她们研制的a smartphone app展开行文,中心内容是介绍这款应用程序受到的欢迎和她们公司的迅速开展,take off"受到广泛欢迎,开始获得成功",故A项最适合做文章标题。
D: ACBD
12.【解析】细节理解题。
根据第二段的“And shoppers were much more likely to buy a product advertised on TV by someone eating a similar food to them at the time.〞
可知,A项正确。
13.【解析】细节理解题。
根据倒数第三段“The results showed viewers were much more likely to express an interest in buying the product if the TV showed the other person eating a Kit Kat too.〞可知,C项正确。
14.【解析】推理判断题。
倒数第二段提到吃的东西一样或相似的两个人更容易获得对方的信任。
应当选B15.【解析】推理判断题。
本文论述了在食物方面品味接近的人容易产生信任,这与D项的“物以类聚〞是一个道理,应当选D。
七选五: 16–20 CGDAF
【解析】16. 结合空格前面和后面的句子可知,表示感激不仅有益,而且属于一种更高级的生活技能。
17. 结合本段的小标题Help others turn away from negativity.可知,帮助他人远离消极,是你对别人的一个巨大的帮助。
18. 空格后面的内容:当你欣赏他人的努力的时候,别人会更有可能乐意帮助你,与D项的内容呼应。
19. 结合本段内容中的situation以与问的问题可知,要从大的方面看问题。
20. 空格前面的in the morning 和at night都是一天中的时间,因此与F项中的daily 呼应。
完形填空:
21—25 CDADC.26—30 ADAAB 31—35 CDBAC 36--40 DBBBC
【解析】本文主要激励读者去把梦想付诸行动,开篇指出梦想并不是你睡觉的时候做的梦,它需要我们付出失败和努力去实现的。
全篇都是围绕dream这个词展开的,议论文我们要牢牢把握住它的论点,再从他论述的顺序着手分析。
21.考察考察文章细节理解。
由前文可知作者这里讨论的是dream,不是晚上睡觉做的梦而是有意识的梦想。
应当选C。
22.考察文章细节理解。
前面提到了different choice of employment,这里所要填的肯定是和前面这个employment保持一致, factory 工厂 business 生意 car 汽车farm农场。
应当选D。
23.考察词意推断。
environment 环境school 学校 family 家庭society社会。
这里需要一个名词作为live in的宾语,BCD都太过具体没有普遍性,这里选择环境更符合句意。
应当选A。
24.考察词意推断。
enjoyably愉快地previously 以前地constantly 不断地currently 当前地,这里需要一个副词来修饰后面的动词,而根据前文句意来说主要是强调现在的环境和所预想的环境想比拟,所以当前地更合理。
应当选D。
25.考察词意推断。
这里需要一个谓语动词来和life's fortunes(人生机遇)搭配,因为前面提到了想要生活在截然不同的环境,暗指与之前的不同,所以应该用改变,destroy 破坏realize 意识到change 改变create创造。
应当选C。
26.考察文章细节理解。
根据后文"Our dream seemed to come true with sales starting to accumulate,"可知我们的梦想似乎要实现了,所以这样的心情应该用exciting更合情理。
应当选A。
27.考察文章细节理解。
这里因为经过积累,我们的梦想似乎要实现了,这里我们的公司当然在这种情况下是成立了。
canceled取消combined 结合disappeared 消失founded成立。
应当选D。
28.考察文章细节理解。
这一段主要是说有一家新的类似的公司最终把我们的公司击垮了,所以这里是不好的转折。
所以不幸地更合理。
应当选A。
29.考察动词短语。
came into进入left out无视came back回来took in吸收,这里是有一家新的公司进入了市场,应当选A。
30.考察文章细节理解。
根据后文对这种情绪的描述" it never was meant to be will discourage his future dreams of a different life."可知这里的情绪是一种不好的情绪,negative消极的。
应当选B。
31.考察文章细节理解。
这里的the level是作者梦想达到的那个水平,needed需要devoted 投入desired渴望得到begged乞求。
应当选C。
32.考察动词短语固定搭配。
turn into变成,转到。
这里表示作者将目光从梦想转移到现实中来,应当选D。
33.考察虚拟语气。
由后面的"there wouldn't have been……"可知前面是对过去时的一种
虚拟语气,所以应该用if。
应当选B。
34.考察文章细节理解。
这里的lessons是to be learned from the failure从失败中学到的,所以可知很有参考的价值,应当选A。
35.考察文章细节理解。
这里提到成功总是要付出很多尝试的,take attempts做出尝试,应当选C。
36.考察动词短语意义。
took up占据look into调查run across跑步穿过put into付诸行动。
这里是被动语态,表示把梦想付诸行动,应当选D。
37.考察文章细节理解。
根据前文句意把梦想辅助行动,那么失败就会变成更好的行为,因为对实现梦想是有帮助的。
这里强调比拟,表示更好的,应当选B。
38.考察文章细节理解。
important point重点,后文并指出这里提到的重点具体是什么。
应当选B。
39.考察文章细节理解。
这里强调最终的成功才是重点而淡化这个过程所取得小成就,把这些小成就比作是踏脚石。
efforts 努力achievements 成就possibilities 可能性difficulties困难。
应当选B。
40.考察文章细节理解。
heart 心existence 存在 action 动作行为ambition目标,这里turn dreams into action把梦想付诸行动,符合文章所要表达的意思。
应当选C。
语法填空:
41. benefits 考查名词。
结合语境可知用名词复数。
42. to 考查介词。
add…to…意为“把……添加到……〞
43. its 考查代词。
its是形容词性物主代词意为“它的〞修饰限定名词短语high level。
44. However考查副词。
however意为“然而〞,表转折。
45. greatly考查副词。
修饰动词短语“reduce the risk of〞应用副词。
46. strength 考查派生词。
the后应填名词,strong的名词是strength。
47. supporting考查非谓语动词。
supporting做定语修饰data。
48. be bought考查被动语态。
49. fresher考查形容词比拟级。
根据后文的than可知应用比拟级。
50. while考查连词。
根据语义while在这表示比照转折意为“然而〞。
【答案】Challenges of life are of great importance in our grow. It reminds me my days when I joined
growth of
in the military training after I entered senior high school. It was the first time I have lived away
had
from my home, so I found it difficultly to fit in. And the training officer was strict with myself. I
difficult me
once thought I couldn’t be stick to the end. But anyway, I made it. The trials made it easy for me to
easier
adapt to my future life, but the difficulties I came across have now become the precious memory in
and a
my life.
In short, learning to regard the challenges of life as a stepping stone to future success and
learn
make the best of them.
书面表达:
Dear Jim,
How is it going? Thank you for your support on my upcoming attendance in the CCTV program The Reader.
The book I have chosen is “Fu Lei’s Family Letters〞 in which he shared his view about art and life in order to guide his son. There are two reasons why I’ve decided to read one of his letters to the audience nationwide. Firstly, you can feel the profound fatherly love and his efforts to guide the next generation, which I believe will touch the youngsters like me. Besides, many traditional virtues, such as integrity, can be found in his works, which can inspire students like us.
The book has an immense influence on me. Actually, it is this book that changed me from a troubled teen to a caring son. Besides, the wisdom in the book helps me shape a positive attitude towards life and future. Thus, it came to my mind the moment I got the invitation.
That’s all about it. I hope my introduction can be of some help. Is there any book that also plays an important role in your life? I’m looking forward to your reply!
Yours,
Li Hua。