2020年北京市高考英语仿真模拟试题(附答案)

合集下载

【北京市】2020年高考英语模拟试题(解析版)

【北京市】2020年高考英语模拟试题(解析版)

绝密★启用前【北京卷】 2020 年普通高等学校全国招生模拟考试英语本试卷共 16 页,共 150 分。

考试时长 120 分钟。

考生务必将答案答在答题卡上,在试卷上作答无效。

考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。

第一部分:听力理解 (共三节, 30 分 )第一节 (共 5 小题;每小题 1.5 分,满分 7.5 分)听下面 5 段对话。

每段对话后有一道小题,从每题所给的 A 、B 、C 三个选项中选出最佳选项。

听完每 段对话后,你都有 10 秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。

每段对话你将听一遍。

例: What is the man going to read?答案是 A 。

When will the film start?Which club will the man join?What was the weather like in the mountains yesterday?What does the man want to cut out of paper?Where does the conversation most probably take place?第二节 (共 10 小题;每小题 1.5分,15 分)选项。

听每段对话或独白前,你将有 5 秒钟的时间阅读每小题。

听完后,每小题将给出 每段对话或独白你将听两遍。

听第 6段材料,回答第 6至 7题。

6. Why does the woman make the call?A . A newspaper.B . A magazine.C . A book.1. A .At 5:00.B . At 6:00.C . At 7:00.2.A . The film club.B . The travel club.C . The sports club.3.A . Sunny.B .Windy.C . Snowy.4.A . A fish.B .A bird.C . A monkey.5.A . In a library.B . At a bookstore.C . In a museum.听下面 4 段对话或独白。

【精品高考英语】[2020年北京高三英语仿真模拟卷-英语]+答案详解

【精品高考英语】[2020年北京高三英语仿真模拟卷-英语]+答案详解

2020年北京高考仿真模拟卷英语 2020.6考试时间:100分钟第一部分语法填空(共15分)ANations that have greatly improved their students’ achievements, such as Finland, Korea, Singapore, and others, attribute much of their success to their focused investments in teacher preparation and development. 1 (Create) a system that can routinely hire and prepare teachers effectively and can support successful teaching is the arena (竞技场) in whichthe United States 2 (fall) behind the most. Although there are some great teachers in every community, the landscape of the supports for quality teaching looks like Swiss cheese. In some states, the holes are smaller, and in others they are bigger. Nor in no case is there a fully 3 (develop) system of instructional support even remotely comparable to that in high-achieving nations. And of course, as we have seen, the system is the weakest in communities 4 students’ needs are greatest.BThe improving situation in China shows that quick and ___5___decisive measures taken by the authorities to reduce population mobility and concentrate medical resources in the hardest-hit region at an early date can make a big difference. It is obvious____6_____some countries that have watched China's efforts with folded arms are now looking at its taillights and the time it will take them to catch ____7_______ with it in the race to contain the virus will come at the cost of lives lost and economic losses.CScientists in Australia are also working on vaccine candidates to stop the spread of the disease. ___8____(historical), vaccines have been one of the greatest public health tools to prevent disease. But even as new technology, advancements in genomics and improved ___9____(globe) coordination have allowed researchers to move at unprecedented speed, vaccine development remains ____10__expensive and risky process.第二部分完形填空(每小题1.5分,满分30分)阅读下面短文,从短文后各题所给四个选项(A、B、C和D)中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑."Look,it's Baldy!"A boy shouted in my direction across the playground.Even though I was used to regular insults (侮辱)because of the (11)on my head,it was (12)horrible to hear.I sighed as I was headed back to the class.When I was just 20months old,I suffered serious (13)after a bowl full hot oil fell on my head.I was (14)to hospital and had to stay there for weeks while the doctors (15)to save my life."Holly's very (16)to be alive,"they told Mum and Dad."But she'll be (17)with scars on her head,and of course her hair won't grow there."As a child,I cared much about my scars,so I(18)wore a scarf to cover them up when I left home.(19)I didn't,people would call me horrible names like Baldy.Although my friends were always comforting me,they never (20)understood how it felt.Then through the hospital I was (21)to a children's burns camp,where children like me can get any help.There,I (22)14﹣year﹣old Stephanie,whose burns are a lot more serious than mine.But she is so (23)that she never lets anyone put her down."You shouldn't (24)what people say about what you look like because we're not different from anyone else,Holly,"she (25)me."And you don't need to wear a scarf because you look great (26)it!"For the first time in my life I could speak to someone who'd been through something (27).So weeks later,at my 13th birthday party,(28)by her bravery,I gave up my scarf and showed off my scars.It felt amazing not having to (29)away behind my scarf.Now,I am (30)of what I look like and much happier,because I have realized it is your personality that decides who you truly are.11.A.hat B.scarf C.scars D.cuts 12.A.still B.just C.never D.seldom13.A.hunger B.cold C.defeats D.burns14.A.rushed B.led C.invited D.forced15.A.learned B.fought C.returned D.decided16A.happy B.lucky C.lonely D.poor17.A.pressed B.occupied C.left D.painted18.A.possibly B.usually C.finally D.nearly19.A.Although B.Since C.If D.Before20.A.correctly B.roughly C.easily D.really21.A.promoted B.introduced C.reported D.carried22.A.met B.recognized C.remembered D.caught23.A.honest B.strong C.active D.young24.A.write down B.agree with C.pass on D.listen to25.A.promised B.encouraged C.ordered D.calmed26.A.in B.for C.without D.beyond27.A.similar B.strange C.hard D.important28.A.allowed B.required C.guided D.inspired29.A.hide B.give C.keep D.put30.A.sick B.aware C.tired D.proud第二部分阅读理解(共两节)第一节(满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑.A(6分)China Import and Export Fair,also known as the Canton Fair,is held in Guangzhou every spring and autumn.The Fair is a comprehensive one with the longest history,the highest level,the largest scale,the most complete exhibit variety,the broadest distribution of overseas buyers and the greatest business turnover in China.Canton Fair attracts more than 24,000China's best foreign trade companies with good credibility and sound financial capabilities,and 500overseas companies to participate in the Fair.Canton Fair is a platform for import and export mainly,with various and flexible patterns of trade.Besides traditional way of negotiating against samples,the Fair holds Canton Fair Online.Various types of business activities such as economic and technical co﹣operations and exchanges,goods inspection,insurance,transportation,advertising and consultation are also carried out in flexible ways.Business people from all over the world are gathering in Guangzhou,exchanging business information and developing friendship.Events Schedule of the 115th Session of Canton FairTime:May 1st 14:00﹣16:00Place:No.8Meeting Room,B Floor,Area BEvent:Training Seminar of Overseas MarketingTheme:Market Segmentation And Channel BuildingDetails:Cloris,Project Facilitator,Trade for Sustainable Development of International Trade Centre (ITC)Time:May 2nd 14:00﹣16:30Place:No.8Meeting Room,B Floor,Area BEvent:Fashion and Trend ForumTheme:The"must have"fashion trends for Men's and Women's wear for Spring/Summer 2015Details:Michael Leow,Sales and Market Director of Fashion Snoops(Asia Pacific)31.The Canton Fair is organized in Guangzhou.A.every two yearsB.every seasonC.once a yearD.twice a year32.If you want to visit the clothing show,you can be there.A.on May 1st 14:00﹣16:00B.on May 2nd 14:00﹣16:30C.on May 1st 8:00﹣16:30D.on May 2nd 10:00﹣16:0033.What is the main purpose of the text?A.To introduce the Canton Fair.B.To present overseas investment.C.To report the trade achievements.D.To attract the best foreign trade companies.BForget Cyclists,Pedestrians are Real DangerWe are having a debate about this topic.Here are some letters from our readers.■Yes,many cyclists behave dangerously.Many drivers are disrespectful of cyclists.But pedestrians are probably the worst offenders.People of all ages happily walk along the pavement with eyes and hands glued to the mobile phone,quite unaware of what is going on around them.They may even do the same thing while crossing a road at a pedestrian crossing or elsewhere.The rest of us have to evade (避让)them or just stand still to wait for the unavoidable collision.The real problem is that some pedestrians seem to be,at least for the moment,in worlds of their own that are,to them,much more important than the welfare of others.﹣﹣Michael Horan■I love the letter from Bob Brooks about cyclists (Viewpoints,May 29).I am afraid they seem to think they own the roads.I was walking across Altrincham Road one morning when a cyclist went around me and on being asked what he was doing he shouted at me.The government built a cycle lane on the road but it is hardly used.The police do nothing.What a laugh they are!The cyclists should all have to be made to use the cycle lanes and wear helmets,fluorescent (发荧光的)jacket and lights at night and in the morning they should pay some sort of tax and be fined for not wearing them.﹣﹣Carol Harvey■Cyclists jump on and off pavements (which are meant for pedestrians),ride at speed along the pavements,and think they have a special right to go through traffic lights when they are on red.I was almost knocked down recently by a cyclist riding on the pavement when there was a cycle lane right next to him.Other road users,including horse riders,manage to obey the rules so why not cyclists?It's about time they had to be registered and insured,so when they do hit a pedestrian or a vehicle,or cause an accident,at least they can be treated and there might be an opportunity to claim.﹣﹣JMLWrite to Viewpoints of the newspaper.34.Michael Horan wrote the letter mainly to show that.A.drivers should be polite to cyclistsB.road accidents can actually be avoidedC.some pedestrians are a threat to road safetyD.walking while using phones hurts one's eyes35.Carol Harvey suggests that cyclists should.A.be provided with enough roadsB.be asked to ride on their own lanesC.be made to pay less tax for cyclingD.be fined for laughing at policemen36.The underlined word"they"in the third letter refers to.A.accidentsB.vehiclesC.pedestriansD.cyclists37.The three letters present viewpoints on.A.real source of road dangerB.ways to improve road facilitiesC.measures to punish road offencesD.increased awareness of road rules.CWe know the famous ones﹣the Thomas Edisons and the Alexander Graham Bells ﹣but what about the less famous inventors?What about the people who invented the traffic light and the windshield wiper (雨刮器)?Shouldn't we know who they are?Joan Mclean thinks so.In fact,Mclean,a professor of physics at Mountain University in Range,feels so strongly about this matter that she's developed a course on the topic.In addition to learning"who"invented"what",however,Mclean also likes her students to learn the answers to the"why"and"how"questions.According to Mclean,"When students learn the answers to these questions,they are better prepared to recognize opportunities for inventing and more motivated to give inventing a try."Her students agree.One young man with a patent for an unbreakable umbrella is walking proof of McLean's statement."If I had not heard the story of the windshield wiper's invention,"said Tommy Lee,a senior physics major."I never would have dreamed of turning my bad experience during a rain storm into something someaningful."Lee is currently negotiating(商谈)to sell his patent to an umbrella producer.So,just what is the story behind the windshield wiper?Well,Mary Anderson came up with the idea in 1902after a visit to New York City.The day was cold and stormy,but Anderson still wanted to see the sights,so she jumped aboard a streetcar.Noticing that the driver was struggling to see through the snow covering the windshield,she found herself wondering why there couldn't be a built﹣in device for cleaning the window.Still wondering about this when she returned home to Birmingham,Alabama,Anderson started working out solutions.One of her ideas,a lever (操作杆)on the inside of a vehicle that would control an arm on the outside,became the first windshield wiper.Today we benefit from countless inventions and innovations(创新).It's hard to imagine driving without Garrett A.Morgan's traffic light.It's equally impossible to picture a world without Katherine J.Blodgett's innovation that makes glass invisible.38.By mentioning"traffic light"and"windshield wiper",the author indicates that countless inventions are.A.beneficial,though their inventors are less famousB.beneficial,because their inventors are famousC.not useful,because their inventors are less famousD.not useful,though their inventors are famous39.Professor Joan McLean's course aims to.A.add color and variety to students'campus lifeB.prepare students to try their own inventionC.carry out the requirements by Mountain UniversityD.inform students of the windshield wiper's invention40.Tommy Lee's invention of the unbreakable umbrella was.A.not eventually accepted by the umbrella producerB.not related to Professor Joan McLean's lecturesC.due to his dream of being caught in a rainstormD.inspired by the story behind the windshield wiper41.Which of the following can best serve as the title of this passage?A.How to Help Students to Sell Their Inventions to Producers?B.How to Design a Built﹣in Device for Cleaning the Window?C.Shouldn't We Develop Invention Courses in Universities?D.Shouldn't We Know Who Invented the Windshield Wiper?DA museum in the Netherlands is trying to show visitors more of the objects it has and bring them more excitement.It is using an augmented reality(增强现实)device made by Microsoft to reach its goal.However,the use of this high﹣technology device started with a basic problem.The Dutch National Museum of Antiquities does not have enough space to put all of its artifacts(人工制品)on display.So,the museum asked experts at Delft University of Science and Technology to find a way to let more visitors﹣especially young people﹣experience what the museum has to offer.The experts used the Hololens(全息透镜).It is a computer that shows visitors holograms,or virtual pictures that appear to have three dimensions.Annelies Maltha,a researcher at the University,says that almost 80percent of the artifacts at the museum are not shown to the public."So by using the Hololens,"she adds,"people can virtually visit the exhibit and see so much more."The Dutch National Museum has artifacts like the Egyptian Temple of Teffeh.The structure was reconstructed inside the museum in 1971.It is not currently available to the public."The Hololens enables you to have augmented reality,instead of virtual reality,which means you can still see the temple,you can still feel the ancient vibe(氛围)around you,so to speak."The augmented reality technology gives visitors the ability to interact with their surroundings.The researchers are using the Hololens to make three dimensional images of every room in the temple.Erik Hoglund,another researcher,explains that his team can create 3D models and add different images,movies,or animations.The effect is to make visitors feel like they are interacting with the temple.The Hololens program is still being developed.But museum officials hope that,in the future,the Hololens will serve as a tour guide for exhibits that have been hidden from public view.42.What does the underlined part"its goal"in Paragraph 1mean?A.The experience of excitement.B.The solving of the basic problem.C.The showing of more museum objects.D.The use of the augmented reality device.43.What can be learnt about the augmented reality device?A.It has been widely applied to museums.B.It is what we call virtual reality.C.It is developed by Microsoft.D.It has many hidden dangers.44.Which of the following statements about the Hololens is TRUE?A.It makes interactions possible.B.It gives the museum much more space.C.It enables visitors to have virtual reality.D.It is a must﹣have item for the common people.45.What would happen if the technology were to be applied in the museums?a.More young people would be attracted to the museums.b.More items of the museums would be on display.c.People would travel back to ancient times.d.Fewer guides would be needed.A.abdB.abcC.acdD.bcd.第三节(满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项.选项中有两项为多余选项.Common public speaking problemsThe use of"I feel","I think"and"maybe"In the question﹣and﹣answer session of the speaking competition,many contestants began their answers with uncertain expressions like"I feel","I hear","maybe"and"perhaps".These words show that the person is only speaking from his or her point of view.(46)Work on keeping your answers brief and to the point.Also work on delivering them with calmness and confidence.Instead of the empty﹣sounding"I guess",using facts,together with a clear conclusion based on those facts,is far more likely to be popular with an audience.(47)Don't stick to the same tone.It can be boring.Try to mix it up.For example,when they spoke about their dreams,some sounded romantic.Others used humor.Very few used several different styles tighter.(48),rather than just sticking with the same one.Irresponsible answers(49).you're responsible for your words.Even though you want to answer quickly,you don't want to sound foolish.So you should think twice before you talk.Don't be like the student who,when asked about his opinion on book piracy (盗版),started by saying he supported it.Talking around the topic rather than directly answering itYou should focus on one point and give a clear solution.(50).is it asking you to discuss a certain topic or to present your own point of view?Use one or two arguments together and give a strong conclusion.Remember that judges are not judging you on whether they agree,but on your ability to say what you think clearly.A.Try mixing more than one style.B.Improving your communication skill.C.Using only one speaking styleD.It's important to involve your audience.E.Public speaking is different from personal conversations.F.The key is to work out what question is being askedG.To the judges and audience,this lacks the support of facts and seems not to be reliable.第三部分:写作(共两节)第一节(满分15分)最近你班就高三学生是否应该组织集体春游进行了讨论.以下是讨论的情况.请你用英语写一篇短文,反映讨论结果并谈谈自己的看法,然后发表在你校英语论坛上.赞成(62%)的理由1.亲近大自然,拓宽视野;2.增强沟通、合作能力;3.结交新朋友.反对(38%)的理由1.占用宝贵的学习时间;2.安全很难保证.注意:词数120左右(开头已给出,但不计入总词数).参考词汇:春游spring outing 视野horizonRecently,our class has had a discussion about whether Senior Three students should go on a group spring outing.第二节(满分20分)假设你是李华,请根据图片顺序,写一篇日记。

2020年6月北京市东城区2020届高三下学期高考模拟卷(二)英语答案

2020年6月北京市东城区2020届高三下学期高考模拟卷(二)英语答案
·交际得体,表达时充分考虑到了交际的需求;体现出较强
的语言运用能力。
完全达到了预期的写作目的。
第二档
(9分~12分)
基本完成了试题规定的任务。
·内容、条理和交际等方面基本符合要求;
·所用语法和词汇满足了任务的要求;
·语法或用词方面有一些错误,但不影响理解。
基本达到了预期的写作目的。
第三档
(4分~8分)
I have been looking for opportunities to experience campus life in the UK, which will definitely help improve my English and deepen my understanding of the English culture. Therefore, I’m writing to you to learn more about the upcoming project in your university.
未恰当完成试题规定的任务。
·内容不完整;
·所用词汇有限,语法或用词方面的错误影响了对所写内容
的理解。
未能清楚地传达信息。
第四档
(1分~3分)未完成试题来自定的任务。·写了少量相关信息;
·语法或用词方面错误较多,严重影响了对所写内容的理解。
0分
未能传达任何信息;所写内容与要求无关。
三、One possible version
The next day, a poster was put up on the bulletin board in our community to call on people to donate. Many neighbors expressed their support and contributed some money. Some food and snacks were prepared soon.

北京专家2020届高考英语模拟试卷及答案(四)

北京专家2020届高考英语模拟试卷及答案(四)

北京专家2020届高考模拟试卷(四)英语注意事项:1. 答卷前,考生务必将自己的姓名、准考证号填写在答题卡上。

2. 回答选择题时,选出每小题答案后,用铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。

如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。

回答非选择题时,将答案写在答题卡上,写在本试卷上无效。

3. 考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。

说明:本试卷分第Ⅰ卷(选择题)和第Ⅱ卷(非选择题)两部分,共150分。

考试时间120分钟。

第I卷(共100分)第Ⅰ卷(满分100分)第一部分听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。

录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。

第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。

每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。

听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。

每段对话仅读一遍。

1. What does the woman mean?A. She is just a visitor.B. She has just moved in.C. She doesn’t want to help the man.2. What is the man probably doing?A. Making an appointment.B. Making an invitation.C. Offering help.3. What can we learn from the conversation?A. Maria was busy yesterday.B. Maria went shopping with the man.C. Maria stayed at home surfing the Internet yesterday.4. How did the woman buy her second-hand apartment?A. She managed to find the owner herself.B. She turned to a housing agency for help.C. She put an advertisement in the newspaper.5. How much money did the man lose?A. $45.B. $55.C. $100.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。

北京市2020年高考英语一模试卷及答案

北京市2020年高考英语一模试卷及答案

高三统一测试英语本试卷共11 页,120 分。

考试时长100 分钟。

考生务必将答案写在答题卡上,在试卷上作答无效。

考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。

第一部分:知识运用(共两节,45 分)第一节语法填空(共 10 小题;每小题 1.5 分,共 15 分)阅读下列短文,根据短文内容填空。

在未给提示词的空白处仅填写 1 个适当的单词,在给出提示词的空白处用括号内所给词的正确形式填空。

AThe International Day of Families, which was started by the United Nations in 1993, 1 (hold) on May 15 every year. The day celebrates the 2 (important) of families. It aims to deepen people’s understanding of issues 3 are related to families. With a different theme each year, the day is observed with a wide range of events that are organized at local, national and international 4 (level).BFor thousands of years, people have been trying to predict the weather. In China during the Shang Dynasty, people 5 (record) weather forecasts on animal bones and tortoise shells. Centuries later, 6 Greece, the philosopher, Aristotle wrote his theories about how weather conditions formed. Weather forecasting advanced over time, with more and more instruments used to measure temperature, humidity and air pressure. Today, satellite data and computer technology help scientists predict the weather more 7 (precise).CLast year, China started testing 5G mobile networks in several cities. The Hongkou District of Shanghai was the first to operate a 5G network. To test the network, Wu Qing, vice mayor of Shanghai, made a phone call 8 (use) a Huawei MateX, Huawei’s first 5G smartphone. According to The Telegraph, “5G is the innovation that 9 (shape) all our lives for years to come.” It is 10 (fast) and more stable than 4G, the previous generation of cellular ( 蜂窝状的) network technology.第二节完形填空(共 20 小题;每小题 1.5 分,共 30 分)阅读下面短文,掌握其大意,从每题所给的 A、B、C、D 四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。

2020北京地区高考英语全真模拟试卷含答案和听力原文

2020北京地区高考英语全真模拟试卷含答案和听力原文

2020高考虽然延期,但是每天的练习一定要坚持,加油!第一部分听力理解(共三节30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,共7.5分)听下面5段对话。

每段对话后有一道小题,从每题所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。

听完每段对话后,你将有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。

每段对话你将听一遍。

1. What is the man’s plan for his holiday?A.To go to Hawaii.B. To go to Hong Kong.C. To stay at home.2. What pet does the man decide to keep finally?A. A dog.B. A cat.C. A rabbit.3. What time will the woman leave?A. At 13:00.B. At 14:30.C. At 16:20.4. Where does this conversation take place?A. On the train.B. In the airplane.C. In the hotel.5. What is the woman doing?A. Offering the man some advice.B. Telling the man some bad news.C. Playing a joke on the man.第二节(共10小题;每小题1.5分,共15分)听下面4段对话或独白。

每段对话或独白后有几道小题,从每题所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。

听每段对话或独白前,你将有5秒钟的时间阅读每小题。

听完后,每小题将给出5秒钟的作答时间。

每段对话或独白你将听两遍。

听下面一段对话,回答第6至7两道小题。

6. What is Lucy’s New Year resolution?A. To take more exercise.B. To make big money.C. To do better in Chinese. 7.What is the relationship between the two speakers?A. Family members.B. Friends.C. Classmates.听下面一段对话,回答第8至9两道小题。

【北京卷】2020年高考英语模拟试题(解析版)

【北京卷】2020年高考英语模拟试题(解析版)

绝密★启用前【北京卷】2020年普通高等学校全国招生模拟考试英语本试卷共16页,共150分。

考试时长120分钟。

考生务必将答案答在答题卡上,在试卷上作答无效。

考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。

第一部分:听力理解(共三节,30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。

每段对话后有一道小题,从每题所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。

听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。

每段对话你将听一遍。

例:What is the man going to read?A.A newspaper. B.A magazine. C.A book.答案是A。

1.When will the film start?A.At 5:00. B.At 6:00. C.At 7:00.2.Which club will the man join?A.The film club. B.The travel club. C.The sports club.3.What was the weather like in the mountains yesterday?A.Sunny. B.Windy. C.Snowy.4.What does the man want to cut out of paper?A.A fish. B.A bird. C.A monkey.5.Where does the conversation most probably take place?A.In a library. B.At a bookstore. C.In a museum.第二节(共10小题;每小题1.5分,15分)听下面4段对话或独白。

每段对话或独白后有几道小题,从每题所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。

听每段对话或独白前,你将有5秒钟的时间阅读每小题。

听完后,每小题将给出5秒钟的作答时间。

2020年北京市十一学校高三英语模拟试卷及参考答案

2020年北京市十一学校高三英语模拟试卷及参考答案

2020年北京市十一学校高三英语模拟试卷及参考答案第一部分阅读(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项AFine art fairs(艺术博览会)are the trend of the 21st century, with new art and antique(古玩)fairs and festivals springing up in diverse parts of the world. Here is a list of four noteworthy art fairs.Art Basel, Basel, SwitzerlandThe granddaddy of art fairs, Art Basel, was established in 1970 by a group of local art gallerists and is the biggest contemporary art fair in the world. Art Basel takes place over a 5-day period each June in Basel, Switzerland. The high cost of renting space for gallery owners is offset(抵消)by the huge attendance at the fair. For example in 2010, about 60,000 visitors attended Art Basel.Frieze Art Fair, London“Frieze Art Fair was established in 2003 and is one of the few fairs to focus only on contemporary art and living artists.v"Thefair takes place every October in Regent's Park, London. It features over 170 of the most exciting contemporary art galleries in the world. ”In addition to the fair which began in 2003, the fair owners Matthew Slotover and Amanda Sharp publish Frieze, an international art magazine established in 1991 and devoted to contemporary art.TEFAF Maastricht, the NetherlandsEstablished in 1975 as The Pictura Fine Art Fair, and renamed The European Fine Art Foundation(TEFAF), Maastricht in 1996, the fair includes 260 of the world's most famous art and antique dealers from 16 countries.The 24th edition of the TEFAF fair held March 18 — 27, 2011 featured 260 dealers exhibiting approximately 30, 000 artworks and antiques with an overall value of $ US 1. 4 billion.ARCO, MadridARCO Madrid was established in 1982 and is one of Europe's leading and popular art fairs. In addition to the exhibiting galleries(in 2011, 197 international art galleries participated), a seriesof lectures and specially focused exhibitions take place.1.How does Art Basel cover the expense of renting space?A.By selling tickets.B.By selling expensive exhibits.C.By donation from dealers.D.By support from the government.2.The owners of Frieze Art Fair are also in charge of____.A.170 living artists.B.An international art magazine.C.30,000 artworks and antiques.D.A series of lectures.3.Which of the following has the longest history?A.Art BaselB.Frieze Art FairC.TEFAFD.ARCOBWhile space travel still gets lot of attention, not enough attention has been paid to the exploration of oceans, about which we know much less than the dark side of the moon.Ninety percent of the ocean floor has not even been recorded and while we have been to the moon, the technology to explore the ocean's floors is still being developed. For example, a permanent partially-underwater sea exploration station, called the Sea Orbiter, is currently in development.The oceans play a major role in controlling our climate. But we have not learned yet how to use them to cool us off rather than contribute to our overheating. Ocean organisms are said to hold the promise of cures for a wide of the unique eyes of skate (ray fish) led to advances in conquering blindness, the horseshoe crab was important in developing a test for bacterial pollution, and sea urchins helped in the development of test-tube fertilization(人工授精). The toadfish's' ability to regenerate its central nervous system is of much interest to neuroscientists. A recent Japanese study concluded that the drug Eribulin, which was taken from sea sponges, is effective in fighting with breast, colon, and Urinary cancer.Given the approaching crisis of water insufficiency, we badly need to improve current methods, of desalinating(淡化) ocean water and make them more efficient and less costly. By 2025, 1.8 billion people are expected to suffer from severe water shortage, with that number jumping to 3. 9 billion by 2050-well over a third of the entire global population.If the oceansdo not make your heart go beating faster, how about engineering a bacterium that eats carbon dioxide — and thus helps protect the world from overheating — and produces fuel which will allow us to drive our cars and machines, without oil? I cannot find any evidence that people young or old, Americans or citizens of other nations would be less impressed or less inspired with such a breakthrough than with one more set of photos of a faraway galaxy or a whole Milky Way full of stars.4. What does the author think about the ocean exploration?A. It is equal to the space exploration.B. It is well developed.C. It deserves more attention and devotion.D. It is beyond our knowledge.5. What technology has been developed to make use of the oceans?A. Curing human diseases with ocean organisms.B. Preventing the world getting warmer.C. Mapping the global ocean floor.D. Removing salt from sea water.6. What does the author imply in the last paragraph?A. The temperature rise will be overcome by a bacterium.B. Solving the existing problems is more significant.C. The space exploration is worth the efforts.D. The ocean exploration is not inspiring.7. What is the best title of the passage?A. Oceans, the Last Hope.B. Oceans, the Hidden Treasure.C. Space, the Final Frontier.D. Space, the Faraway Dream.C“Heavy hearts, like heavy clouds in the sky, are best relieved by the letting of a little water, the French writer Antoine de Rivarol wrote. This love letter to the cleansing beauty of a good cry is a comforting thought at atime when the continuing stress of the COVID-19 has added heaviness to each of our lives.Scientifically, de Rivarol's poetic image doesn't, if you'll forgive the words used in the poem, hold water. There's limited research on crying, partly because of the difficulty of copying the behavior of real crying in a lab. But even within the previous studies, there's little evidence to suggest that crying provides a physiological cleansing of poisons in people's body.Psychologists believe the relief of a good cry connects with a different emotional process. “It seems that crying occurs just after the peak of the emotional experience, and crying is associated with this return to homeostasis: the process of maintaining a stable psychological state,” said Lauren Bylsma. He also said holding back tears can have negative physical consequences, including headaches and muscle tension. Such restriction can also limit our experiences of joy, gratitude and other positive emotions if we avoid acknowledging our feelings.For me crying has been easier said than done during the COVID-19. Psychologists say it's normal to feel stopped up by the stresses of the past year. We should find opportunities to release and process our emotions.Watching a tear-jerking movie, having an emotional conversation with a close friend, and writing in a journal are healthy ways toelicita cry. Physical activity like light-footed walking or even dancing can also signal our bodiesto release some emotional tightness. We can then open up to the flow of feelings that leave us feeling lighter and refreshed—like a clear sky after a soaking rain.8. What is the weakness of the studies ever clone on crying?A. They were clone in a laboratory setting.B. They cared little about different forms of crying.C. They were always concentrated on people's daily life.D. They showed little about the positive physical effect of crying.9. What is the function of crying according to Lauren Bylsma?A. Curing people of their diseases.B. Keeping emotionally balanced.C. Producing negative mental results.D. Expanding people's experience of joy.10. What does the underlined word “elicit” in the last paragraph mean?A. Produce.B. Postpone.C. Control.D. Repeat.11. What are people advised to do according to the text?A. Learn to hold back their tears wisely.B. Share their emotion with their colleagues.C. Have a good cry when necessary.D. Try to avoid admitting our feelings.DPigeons inLondonhave a bad reputation. Some people call them flying rats. And many blame them for causing pollution with their droppings. But now the birds are being used to fight another kind of pollution in this city of 8.5 million.“The problem for air pollution is that it’s been largely ignored as an issue for a long time,” says Andrea Lee, who works for the London-based environmental organization Client Earth. “People don’t realize how bad it is, and how it actually affects their health.”London’s poor air quality is linked to nearly 10,000 early deaths a year. Lee says, citing(引用)a report released by the city manager last year. If people were better informed about the pollution they’ re breathing, she says, they could pressure the government to do something about it.Nearby, on a windy hill inLondon’s Regent’s Park, an experiment is underway that could help—the first week of flights by the Pigeon Air Patrol. It all began when Pierre Duquesnoy, the director for DigitasLBi, a marketing firm, won a London Design Festival contest last year to show how a world problem could be solved using Twitter. Duquesnoy, fromFrance, chose the problem of air pollution.“Basically, I realized how important the problem was,” he says. “But also I realized that most of the people around me didn’t know anything about it.” Duquesnoy says he wants to better measure pollution, while at the same time making the results accessible to the public through Twitter.“So”, he wondered, “how could we go across the city quickly collecting as much data as possible?” Drones were his first thought. But it’s illegal to fly them overLondon. “But pigeons can fly aboveLondon, right?” he says. “They live—actually, they are Londoners as well. So, yeah, I thought about using pigeons equipped with mobile apps. And we can use not just street pigeons, but racing pigeons, because they fly pretty quickly and pretty low.”So it might be time for Londoners to have more respect for their pigeons. The birds may just be helping to improve the quality of the city’s air.12. What can we infer aboutLondon’s air quality from Paragraph 2?A. Londoners are very satisfied with it.B. The government is trying to improve it.C Londoners should pay more attention to it.D. The government has done a lot to improve it.13. Duquesnoy attended the London Design Festival to _________.A. entertain Londoners.B. solve a world problem.C. design a product for sale.D. protect animals like pigeons.14. Why did Duquesnoy give up using drones to fly acrossLondon?A. Because they are too expensive.B. Because they fly too quickly.C. Because they are forbidden.D. Because they fly too high.15. Which can be the best title for the text?A. Clean air inLondon.B. London’s dirty secret.C. London’s new pollution fighter.D. Causes of air pollution inLondon.第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。

【附20套高考模拟试题】北京市西城区2020届高三二模试题英语试卷含答案

【附20套高考模拟试题】北京市西城区2020届高三二模试题英语试卷含答案

北京市西城区2020届高三二模试题英语试卷第一部分(共20小题每,小题1.5分,满分30分)1.What the country did _____ the international trade regulations, for which it was widely condemned. A.approved B.violated C.bothered D.interrupted2.________ and open to various interpretations, the terms of the new proposal need improving based on the interests of both sides.A.Accessible B.ApparentC.Ambiguous D.Aggressive3.The house ______ I live in is very small.A.that B.whom C.when D.what4.Thanks to the special chemical ________ of the soil in the mountainous area, this economic plant grows well there.A.composition B.competenceC.construction D.conclusion5.—- Mum, look at my shoes. I need a new pair.—- .I bought them for you only a week ago!A.Y ou bet B.You said itC.Y ou don't say D.You name it6.My wife sometimes _____ something she has long been looking for. That’s why she enjoys window shopping.A.looks up B.looks for C.picks up D.picks out7.Sometimes smiles around the world ___________ be false, hiding other feelings like anger, fear or worry. A.can B.wouldC.should D.must8.This film is very with young people, which tells a really romantic story.A.familiar B.popularC.similar D.particular9.I’m interested in a blue dres s. Do you have any _______?A.convenient B.available C.possible D.personal10.It was reported that as many as 50% of patients do not take medicine ______ directed, ______ has drawn doctor’s attention.A.when; it B.as; what C.as; which D.that; and11.The government officials met the workers and engineers working on the stadium, most____ were migrant workers.A.of which B.of who C.of whom D.of them12.---Professor Li is wanted on the phone. Where is he?--- I saw him coming, but in a minute, he _____.A.will disappear B.has disappeared C.disappears D.disappeared13.More than a quarter of the energy in the United States goes to moving people and goods from one place to another.A.using B.used C.to use D.use14.—Do you ________ ready for the spring outing?—No,I still have to buy some fruit.A.everything B.anything C.something D.nothing15.Try to be independent, for your parents can't do ________ for you all your life.A.something B.nothingC.everything D.anything16.The problem lies in______ we’re now givi ng him a fish, not teaching him how to fish.A.what B.thatC.which D.if17.Mary doesn't want to move to Beijing because if she________ _there, she wouldn't be able to see her husband often.A.would live B.were to liveC.has lived D.lives18.In a competitive marketplace, finding the key factor that ________ your business from others is highly valuable.A.defends B.distinguishesC.prohibits D.selects19.—How did you find Professor Smith’s speech last night ?—To be frank, his speech didn’t ________ to me .A.appeal B.belongC.refer D.occur20.Now the world’s attention ________ the stocking markets, as they have great influence on the world’s economy.A.is fixing on B.is being fixed onC.has fixed on D.had been fixed on第二部分阅读理解(满分40分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。

2020年北京市高考英语仿真模拟试题(附答案)

2020年北京市高考英语仿真模拟试题(附答案)

2020年北京市高考英语仿真模拟试题(附答案)本试卷满分150分,考试时间120分钟。

注意事项:1.答卷前,考生务必将自己的姓名、准考证号等信息填写在答题卡和试卷指定位置上。

2.回答选择题时,选出每小题答案后,用铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。

如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。

回答非选择题时,将答案写在答题卡上,写在本试卷上无效。

3.考试结束,考生将本试卷和答题卡一并交回。

第一部分听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。

每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。

听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。

每段对话仅读一遍。

1.What does the man want to do?A.Fly a kite.B.Go to the park.C.Play on the Internet.2.What will the girl buy this evening?A.Sunglasses.B.A scarf.C.Gloves.3.What does the man suggest the woman do?A.Take a taxi.B.Walk to the hotel.C.Ask someone else for help.4.Who is probably the woman?A.A hotel clerk.B.A police officer.C.The man's wife.5.What are the speakers mainly talking about?A.A birthday party. B.New Year's gifts.C.The man's parents.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话。

2020届北京市西城区高考英语模拟试卷含答案

2020届北京市西城区高考英语模拟试卷含答案

高考英语模拟试卷一、阅读理解(本大题共15小题,共30.0分)A"Attention,everyone!" Miss Dalrymple looked at her class of ten-year-olds."Today we are going to create a special card for Father's Day,which falls on this weekend." Then she busied herself handing out the paper and art materials to her noisy pupils.They were a mixed punch.Some came from the rich side of the town,but the majorities were from parents who struggled to get jobs.So she had not been eager to carry out this activity."Think about all the things that your dad does that make him special," she said loudly as she approached the last table."You can write a poem or short story thinking of the positive characteristics that make your dad special.The written part of this activity should be completed before you start to decorate your card."Andrew looked at the blank page.He had never met,spoken to,or been hugged by his dad,so how could he write about him?Once when he was looking in his grandma's photo box,he had seen an old black and white photo but it was badly creased(弄皱)and difficult to recognize any clear features.She had quickly taken it from him and buried it deeply among the rest,never to be found again.After thinking for a while,he wrote:Dear Dad,You are a person I do not know and would probably not recognize as I only saw an old photo of you a long time ago.I think and wonder about you often,especially when I have no one to talk to about the Saturday fixtures(体育活动).One day when I grow up I will do an Internet search to find you,but I am not sure whether I will be successful as several attempts by the Child Support Agency have not been successful.Happy Father's Day,Dad.Love,Andrew1.What did Miss Dalrymple ask her students to do?______A. Hand out the paper and art materials.B. Make a special card for their fathers.C. Make a celebration plan for Father's Day.D. Carry out a school activity on the weekend.2.What does the underlined sentence in Paragraph 2indicate?______A. The students were not willing to finish the task.B. The students were eager to carry out the activity.C. The students didn't get along well with each other.D. The students' family conditions were quite different.3.Why did Andrew have difficulty in making a special card for his father?______A. Because he had never seen his father.B. Because his father was not a successful man.C. Because he forgot all the things his father did.D. Because he and his grandma didn't like his father.4.What can we learn from Andrew's letter?______A. Andrew's father has been dead.B. Andrew's father can't recognize him.C. Andrew is eager to meet his father.D. Andrew is sure of finding his father.BOil Painting WorkshopJan.7,2019For Ages 15 and UpBeginners Welcome! Experience Not Required!Registration (登记)Deadline -- Dec.31,2018 Class Schedule9:30-10:00 amWelcome and Registration10:00-12:00 am Painting Session12:00 am-1:00 pmLunch1:00-3:00 pm Painting Session3:00 pm Evaluation and Departure˜ InstructorJudy Moore Gist,Alexander Certified Instructor and Ross Certified Instructor,is making great efforts to give people of all ages the opportunity to experience Alexander's The Magic of Oil Painting and Bob Ross's The Joy of Painting.Both,William Alexander and Bob Ross,PBS TV hosts,have inspired thousands of first-time painters.The "wet-on-wet" technique have encouraged people of all ages to pick up a brush and put their dreams on canvas (油画布).Judy will do the same,and you are welcome to take a class and see for yourself.At the end of just one session you will be amazed at the beautiful painting that you create in just a few hours.You will become more aware of beautiful cloud shapes and colours you ignored before.There is nothing more inspiring than seeing the beautiful scenery that you paint and others will treasure forever.For more information about Judy Moore Gist,click here.˜ Cost﹩75.00/a person.Prices include all instructor fees,materials,and lunch.If you wish to pay by check,please print the OilPaintJan.pdf printable registration form and mail it in with payment to:Holiday Lake 4H Educational Center,12674-H Camp Road,Appomattox,VA 24522.˜ Refund(退款)PolicyFull Refund:Dec.31,2018Nonrefundable:after Dec.31,2018For more information,contact Heathern Benninghove at 232-268-6777 or heathern@vt.edu.5.To attend the class,people should ______ .A. provide a piece of paintingB. pay for it before Jan.7,2019C. learn something about the instructorD. register for it no later than Dec.31,20186."The Magic of Oil Painting" and "The Joy of Painting" are most probably ______ .A. art worksB. TV art programsC. painting exhibitionsD. face-to-face painting courses7.The text most probably appears ______ .A. on the InternetB. in a newspaperC. on a notice boardD. in a company brochureCA recent experiment proves that bees can save time and energy when they fly around to different flowers.Dr Nigel Raine,from the Royal Holloway University of London,has always been interested in finding out why animal behave like they do.He is also interested in bees.It was not a surprise when he and some other scientists from Queen Mary University of London discovered that bees can quickly solve a problem that takes computers many days.Flowers make pollen(花粉),and when bees visit them,they carry the pollen to other flowers.The plants need the pollen to make seeds that will grow.Dr Raine notes that we get a lot of our food from plants,so it is important to know how the bees move around and take the pollen between flowers.The scientists wanted to examine the journey that the bees take and how they save energy when they do this.They completed the experiment on the roof of Queen Mary University,using artificial flowers and a large amount of nectar,a sweet liquid produced by flowers.They taught one bee to visit all the flowers in one place at the same time.When the bee got to know the location of the flowers well,they saw how it flew around and returned home with the nectar.After this,they changed the locations of the flowers.The scientists thought the bee would follow the route it knew already.This would mean that it followed a longer route than it needed to,and so it would use more energy.They watched the bee carefully as it travelled between the flowers in their new location,and they made notes.But in the experiment,the bee changed its route and flew a shorter distance.The problem that the bee solved is similar to a maths puzzle called the ‘travelling salesman problem'.A salesman who goes to different places to sell things wants to travel the shortest distance.But he has to calculate the length of many possible routes to know which one is the shortest.A computer can calculate this but the experiment shows bees can do the same calculation quickly with a tiny brain.Scientists are very interested in how they do this.It would help us to understand how pollen is moved around.In addition,if they find this out,it could help us to improve communication networks.This might help humans to reduce traffic jams when there is an accident,for example.8.The underlined word "nectar" in the third paragraph means ______ .A. powderB. honeyC. vitaminD. water9.The researcher's experiment found ______ .A. bees could manage to avoid accidentsB. bees showed signs of being very intelligentC. bees could take the same route they knew beforeD. bees were faster at calculating distance than computers10.According to the last paragraph,the next step of the study is to discover how ______ .A. pollen is moved aroundB. traffic jams can be reducedC. bees can calculate so quicklyD. communication networks are improved11.Where does this passage probably come from?______A. A novel.B. A website.C. A science magazine.D. An advertisement.DPlay time is in short supply for young children these days and the lifelong consequences for developing children can be more serious than many people realize.An article in the most recent issue of the American Journal of Play details not only how much children's play time has declined,but how this lack of play affects emotional development,leading to the rise of anxiety,depression,and problems of attention and self control."Since about 1955,children's free play has been continually declining,at least partly because adults have applied ever-increasing control over children's activities." says the author Peter Gray,Ph.D,Professor of Psychology at Boston College.We can describe the unstructured freely-chosen play as a testing ground for life.It provides critical life experiences without which young children cannot develop into confident and competent adults.So kids need more of it,not less.Because play is how young children learn important social and emotional skills such as sharing,cooperating,communicating,and empathizing.It helps them develop fit bodies,strong minds,and brave hearts,so they can take on new challenges and risky situations.Gray's article is meant to serve as a wake-up call regarding the effects of lost play.We must know that lack of childhood free play time is a huge loss that must be paid attention to for the sake of our children and society.But parents who keep a lookout over and disturb their children's play are a big part of the problem.It is hard to find groups of children outdoors at all,and,if you do find them,they are likely to be wearing school uniforms and following the directions of coaches while their parents dutifully watch and cheer.Actually,when children are in charge of their own play,it provides a foundation for their future mental health as older children and adults.Play gives children a chance to find and develop a connection to their own self-identified and self-guided interest.It is through play that children first learn to make decisions,solve problems,improve self-control,and follow rules.Play helps children make friends and learn to get along with each other as equals.Most importantly,play is a source of happiness.When parents realize the major role that free play can take in the development of emotionally healthy children and adults,they may wish to reassess the priorities ruling their children's lives.The needs for childcare,academic and athletic success and children's safety is important.But perhaps parents can begin to identify small changes--such as openings in the schedule,backing off from quite so many supervised (有监督的)activities,and possibly slightly less keeping watch on the playground that would start the slow returning to the direction of free,imaginative-directed play.12.What do we know from the first two paragraphs?______A. The rise of children's anxiety is more serious than people realize.B. Lack of play time leads to kids' unhealthy emotional development.C. More young children are suffering from depression due to free play.D. Playing too much leads to problems of kids' attention and self control.13.According to Peter Gray,unstructured freely-chosen play ______ .A. is full of challenges and risky situationsB. should be balanced with adult-directed activitiesC. does harm to children's confidence and competenceD. has good effect on children's social and emotional skills14.The article is intended for ______ .A. parentsB. teachersC. coachesD. children15.Which of the following would be the best title for the text?______A. Do Children Need More Self-guided Play?B. Are Children Interested in Guided Play?C. Can Children Guide Themselves?D. Are Children's Problems Serious?二、阅读七选五(本大题共5小题,共10.0分)Self-confidence,motivation (动机),support and knowledge are the main factors determining if one succeeds or fails.Each of these factors influences our chances of success in a different way.(1) .Lack of self-confidence is probably the most dreadful enemy of success.(2) Even the most capable person is sure to fail with such an attitude.If it is your case too,improving your self-confidence is a must.Motivation is equally as important as self-confidence.(3) You may even not try to achieve the goal that lies before you.It is important to find out what is the best motivation for you.If you have to do something that does not motivate you,just treat yourself with a reward after you succeed.Of course,this reward should consist of something that will motivate you to pursue (追求)a success.(4) While it is not a must for succeeding in your goals,a lack of support can often lead to failure.It is also true that some people cannot succeed without a proper support from their surroundings.These people often lose their motivation or worse,their self-confidence.If you know such a person,supporting him or her is a right thing to do.Also surround yourself with the right people.You will see the results soon.Pursuing realistic goals is also important for a success.You should always make sure that your goals are achievable.(5) Unrealistic goals usually lead to a fast failure and also make many people embarrassed.A.As we know,many people try but do not succeed.B.Consider all your knowledge and skills when setting up a goal.C.Motivation is something in yourself that can push you forwards.D.There are several main reasons why some people cannot succeed.E.Supportive family and collective workplace are also very important.F.Without it,you will not push yourself towards a better performance.G.Thinking you are not good enough to achieve your goals is the same as deciding that you will not succeed.16. A. A B. B C. C D. D E.E F.F G. G17. A. A B. B C. C D. D E.E F.F G. G18. A. A B. B C. C D. D E.E F.F G. G19. A. A B. B C. C D. D E.E F.F G. G20. A. A B. B C. C D. D E.E F.F G. G三、完形填空(本大题共20小题,共30.0分)Running for a Dream I will never forget that November day.It was hotter than normal.This was the (21) my father and I had waited so long for,because we had been working towards this race for three years.Dozens of familiar faces from church and school flashed across my view.They had come(22) me.I saw worry and (23) on my father's face.Then the race began! For the first two and a half miles,I felt (24).I had never before been so ready for something.The weeks leading up to the race were filled with controlled (25) and a strictdiet.My friends hadn't seen me in weeks,but they understood the(26) required to make my dream a reality.As in all of my races,I didn't(27) out in the front,I loved the pleasure of passing people as my strength overtook their premature speed.Then without warning,my strength began to decrease.Neck and neck with one of my greatest competitors,I(28) see the finish line.I had begun the final dash into(29) when my knees became weak and my legs gave way.Nothing I could do would make them (30) weight.I watched as runners rushed by me.(31) I knew my dreams of victory were destroyed,I had to finish the race.However,my legs hurt badly.With all of the(32) left in me,I got on my hands and knees and crawled (爬),inch by inch,across the finish line.Voices,both(33) and familiar,cheered me on.They gave me the courage to keep(34) until the very end.The doctors were there in seconds,but my eyes searched the crowd for him.There was only one person I wanted to(35) to.I whispered,"I'm so sorry,Dad,I'm so sorry I(36)you."He looked at me,saying,"You could never disappoint me.Sometimes these things just(37).All that matters is that you did your best.""But we worked so(38).What about our dream?"He reached over for my hand and said,"Don't you know that you are my dream and it has come true?"It wasn't long before my running shoes were back on,marking a(39) path for my journey,I learned that all of the miles,the tears,the sweat,and the pain my dad and I experienced together were not for a(40).What I realized,though,was that to him,I was the greatest prize he had ever won.21. A. dream B. weather C. result D. day22. A. for B. to C. across D. over23. A. coldness B. astonishment C. excitement D. amusement24. A. proud B. great C. nervous D. afraid25. A. programs B. studies C. instructions D. practices26. A. understood B. blamed C. criticized D. concerned27. A. look B. move C. start D. come28. A. should B. could C. must D. need29. A. relief B. spirit C. pleasure D. glory30. A. give B. feel C. hold D. add31. A. Where B. Because C. If D. Although32. A. trust B. emotion C. strength D. confidence33. A. loud B. foreign C. rough D. firm34. A. going B. running C. fighting D. training35. A. refer B. talk C. listen D. agree36. A. frightened B. disturbed C. disappointed D. bored37. A. develop B. change C. follow D. happen38. A. late B. hard C. closely D. quickly39. A. new B. near C. rough D. narrow40. A. wish B. duty C. rank D. race四、语法填空(本大题共1小题,共15.0分)41.One morning,I was waiting at the bus stop,worried about being late for school.Therewere many people (1) (wait)at the bus stop,and some of them looked very anxious and(2) (disappoint).When the bus finally came,we all hurried on board.I got a placenext (3) the window,so I had a good view of the sidewalk.A boy on a bike caught my attention.He (4) (ride)beside the bus and waving his arms.I heard a passenger behind me shouting to the driver,(5) he refused to stop (6) we reached the next stop.Still,the boy kept riding.He was carrying something over his shoulder and shouting.Finally,when we came to the next stop,the boy came up to the door of the bus,and I heard an (7) (excite)conversation.Then the driver stood up and asked,"Did anyone lose a suitcase at the last stop?"A woman on the bus shouted,"Oh dear!It's (8) (I)."She pushed her way to the driver and took the suitcase thankfully.Everyone on the bus began talking about what the boy (9) .(do),and the crowd of strangers (10) (sudden)became friendly to one another.五、书面表达(本大题共2小题,共35.0分)42.假设你是红星中学高三学生李华,你的英国朋友Jim在邮件中表示,下周将到北京参加一个主题为"游学在北京" 的文化体验活动,向你咨询有关景点的信息.请给他回邮件,内容包括:1.推荐一个特色景点;2.说明理由;3.温馨提示.注意:1.词数不少于50;2.开头和结尾已给出,不计入总词数.Dear Jim,Yours,Li Hua43.假设你是红星中学高三学生李华.上周你们班组织了一次去红星剧院观赏相声的活动.请按照以下四幅图的先后顺序,以"A Taste for Chinese Crosstalk"为题,写一篇英文周记,记述你们观赏并体验相声(crosstalk)的全过程.注意:词数不少于60.提示词:长袍:long gown.抖包袱:reveal the jokes.答案和解析1.【答案】【小题1】B 【小题2】D 【小题3】A 【小题4】C【解析】1.B.细节理解题.根据第一段中的"Today we are going to create a special card for Father's Day"可知,Miss Dalrymple要求孩子们为父亲们制作卡片.故选B 2.D.句意理解题.根据后面的"Some came from the rich side of the town,but the majorities were from parents who struggled to get jobs"可知,班里的孩子有的家境很好,但大多数家境都不好.由此可知,划线句子应表示:孩子们家境不一样.故选D.3.A.细节理解题.根据第四段中的"He had never met,spoken to,or been hugged by his dad,so how could he write about him?"可知,他从未见过自己的父亲,所以他不知道该写些什么.故选A.4.C.推理判断题.根据最后一段中的"I think and wonder about you often,especially when I have no one to talk to about the Saturday fixtures(体育活动)."可知,Andrew经常想起自己的父亲,尤其是当他想和人谈谈自己的体育活动时.由此可知,他非常渴望见到自己的父亲.故选C.这是一篇记叙文.在父亲节快要到来的时候,Miss Dalrymple要求孩子们为父亲们制作卡片,写关于父亲的优点或者写首诗.Andrew从未见过自己的父亲,但是他还是给父亲写了一封信,表达了自己渴望见到父亲的心情.读理解题测试考生在阅读基础上的逻辑推理能力,要求考生根据文章所述事件的逻辑关系,对未说明的趋势或结局作出合理的推断;或根据作者所阐述的观点理论,对文章未涉及的现象、事例给以解释.考生首先要仔细阅读短文,完整了解信息,准确把握作者观点.5.【答案】【小题1】D 【小题2】B 【小题3】A【解析】1. D.细节题.根据文章内容,Registration (登记)Deadline -- Dec.31,2018..想要参加学习的报名者,最后的报名截止时间为2018年的12月31日,结合选项,故选D.2. B.细节题.根据文章内容,Judy Moore Gist,Alexander Certified Instructor and Ross Certified Instructor,is making great efforts to give people of all ages the opportunity to experience Alexander's The Magic of Oil Painting and Bob Ross's The Joy of Painting.Both,William Alexander and Bob Ross,PBS TV hosts,have inspired thousands of first-time painters.由此可知,朱迪•摩尔•吉斯特,亚历山大认证导师和罗斯认证导师,正努力让所有年龄段的人都有机会体验亚历山大的油画魔术和鲍勃•罗斯的绘画乐趣.英国广播公司电视节目主持人威廉•亚历山大和鲍勃•罗斯都激发了数千名第一次画画的灵感.由这二位人物的职业可以判断,The Magic of Oil Painting" 和"The Joy of Painting" 应该是二档电视节目,结合选项,故选B.3.A.文章来源题.根据文章内容,文章是一则广告,油漆车间招聘15岁及其以上的学徒,并对课程学习时间、学习内容以及费用等进行了介绍.以及For more information about Judy Moore Gist,click here.想要获取有关Judy Moore Gist的更多信息,请单击此处.由此可知,该文章来自于网络,故选A.本文章是一则广告,油漆车间招聘15岁及其以上的学徒并开设相应的学习课程,并对课程学习时间、学习内容以及费用等进行了介绍.做这类题材阅读理解时要求考生对文章通读一遍,做题时结合原文和题目有针对性的找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断题也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确答案,切忌胡乱猜测,一定要做到有理有据.8.【答案】【小题1】B 【小题2】D 【小题3】C 【小题4】C【解析】1.B.词义猜测题.根据第二段文中"They completed the experiment on the roof of Queen Mary University,using artificial flowers and a large amount of nectar,a sweet liquid produced by flowers."可知,"nectar" 是由花产生的一种甜的液体,由此猜测"nectar"为花蜜,故选B.2.D.推理判断题.根据第一段文中" when he and some other scientists from Queen Mary University of London discovered that bees can quickly solve a problem that takes computers many days."以及"最后一段A computer can calculate this but the experiment shows bees can do the same calculation quickly with a tiny brain."可知,科学家们发现蜜蜂可以很快地解决一个电脑还要花费许多天才能解决的问题,电脑可以解决的距离计算问题,蜜蜂可以很快地解决,由此推断,蜜蜂计算距离比电脑更快,故选D.3.C.推理判断题.根据最后一段中" A computer can calculate this but the experiment shows bees can do the same calculation quickly with a tiny brain.Scientists are very interested in how they do this."可知,科学家对蜜蜂怎么计算距离这个问题很感兴趣,由此推断,下一步要去研究蜜蜂如何快速计算,故选C.4.C.推理判断题.根据文章内容,本文主要是关于Nigel Raine和其他科学家一起做的关于蜜蜂的实验研究,科学实验,由此推断本文很可能出自科学杂志,故选C.本文主要是关于Nigel Raine和其他科学家一起做的关于蜜蜂的实验研究,实验结果证明蜜蜂在飞向不同花朵时可以节省时间和精力做细节理解题时一定要找到文章中的原句,和题干进行比较,再做出正确选择.在做推理判断题时不要以个人的主观想象代替文章的事实,要根据文章事实进行合乎逻辑的推理判断.12.【答案】【小题1】B 【小题2】D 【小题3】A 【小题4】A【解析】1.B.细节理解题.根据第一段Play time is in short supply for young children these days and the lifelong consequences for d eveloping children can be more serious than many people realize.可知,缺乏游戏时间会导致孩子不健康的情绪发展.故选B.2.D.细节理解题.根据第五段It is through play that children first learn to make decisions, solve problems, improve self-control, and follow rules. Play helps children make friends and learn to get along with eac h other as equals.可知,根据Peter Gray的说法,非结构化的自由选择的游戏对孩子的社交和情感技能有很好的影响.故选D.3.A.推理判断题.根据文章内容可知,本文主要讲述了关于"孩子们需要更多的自主游戏吗"的一些研究调查,表明非结构化的自由选择的游戏对孩子的社交和情感技能有很好的影响.这篇文章是给父母的.故选A.4.A.主旨大意题.阅读全文,根据文章内容可知,本文主要讲述了关于"孩子们需要更多的自主游戏吗"的一些研究调查,表明非结构化的自由选择的游戏对孩子的社交和情感技能有很好的影响.故选A.本文主要讲述了关于"孩子们需要更多的自主游戏吗"的一些研究调查,表明非结构化的自由选择的游戏对孩子的社交和情感技能有很好的影响.题目涉及多道细节理解题,推理判断题,主旨大意题.做题时学生应仔细阅读原文,把握文章主要内容,联系文章上下文内容并结合所给选项含义,从中选出正确答案,一定要做到有理有据,切忌胡乱猜测.16.【答案】【小题1】D 【小题2】G 【小题3】F 【小题4】E 【小题5】B【解析】DGFEB33.D 上下文串联题.本文2-5段分别介绍了人们无法取得成功的四个原因,所以D项:"There are several main reasons why some people cannot succeed."人们不成功有几个原因,很好地把第一段和后四段串联起来,形成总分的文章结构.故选D.34.G 联系上文题.根据前句Lack of self-confidence is probably the most dreadful enemy of success.可知缺乏自信是无法取得成功的致命敌人.说明本段讨论的是缺少自信对成功的影响,G项中"Thinking you are not good enough to achieve your goals is the same as deciding that you will not succeed."讨论的正是自信不足的内容,符合本段中心思想.故选G.35.F 语境辨析题.根据第一句Motivation is equally as important as self-confidence可知动机和自信同样重要.动机正是推动着我们前进的动力.F项"Without it,you will not push yourself towards a better performance."如果没有了动机,你就无法推动你自己有更好的表现.与本段的中心思想一致.故选F.36.E 联系下文题.根据横线后一句a lack of support can often lead to failure中可知缺乏支持也是失败的一个主要原因.那么本段的中心思想讨论的就是来自外界的支持对成功的重要性.故选E.37.B 上下文串联题.根据本段第一句Pursuing realistic goals is also important for a success.可知追求现实的目标很重要.横线前句You should always make sure that your goals are achievable.告诉我们要设立可以实现的很现实的目标.所以我们要考虑自己的现实情况,故选B.本文属于教育类阅读,缺乏自信是成功最可怕的敌人,认为自己不够好不能实现目标就等于宣判自己失败.文章告诉我们,如果我们要想取得成功,要有自信、动机、支持和相应的知识.对于此类题型的解答,可以将整个文段首先浏览一遍,大概理解意思.答题过程中,根据所提供的答语或是后文进行作答,同时,做题过程中也可以使用排除法,将选项带到文章中逐一的作答,答完后注意通读检查是否符合逻辑,语义顺畅.21.【答案】【小题1】D 【小题2】A 【小题3】C 【小题4】B 【小题5】D【小题6】A 【小题7】C 【小题8】B 【小题9】D 【小题10】C 【小题11】D 【小题12】C 【小题13】B 【小题14】A 【小题15】B 【小题16】C 【小题17】D 【小题18】B 【小题19】A 【小题20】D【解析】41-45 DACBD 46-50ACBDC 51-55 DCBAB 56-60 CDBAD41.D.细节理解题.根据第一句"I will never forget the November day"可知此处应使用"day".故选D.42.A.考查介词.介词for 表"为了…".可知此处应使用"for".故选A.43.C.推理判断题.情感线索,结合排除法,爸爸此时的心情既担心又感到兴奋.amusement娱乐.故选C.44.B.词义辨析题.根据后一句I had never before been ready for something.所以刚开始跑的时候作者感觉很好.故选B.45.D.细节理解题.根据上下文可知,根据尝试就可以做出来,为了比赛而训练.故选D.46.A.词义辨析题.句意:我朋友们理解我为实现梦想而做出的牺牲.故选A.47.C.细节理解题.句意:在我所有的比赛中,我开始的时候并没有领先,我喜欢赶超别人.故选C.48.B.考查情态动词.could 过去的能力,句意:我能看到终点线.故选B.49.D.细节理解题.glory 光荣,荣誉.此句话意思是我要做最后的冲刺了,很快就能取得胜利的荣誉.故选D.50.C.词义辨析题.句意:我的腿不能支撑住我身体的重量.故选C.51.D.考查连词.句意:尽管我知道我已无缘夺冠,但是我还要继续完成比赛.故选D.52.C.推理判断题.句意:作者尽全力,用手和膝盖朝终点爬去.故选C.53.B.细节理解题.foreign 在这里不是国外的,是和familiar 相对,意为陌生的.故选B.54.A.推理判断题.keep going 继续保持,作者此时是爬行,所以不选running.故选A.55.B.词义辨析题.根据下一句I whisper,可知选择talk.故选B.56.C.推理判断题.根据下文"you could never disappoint me"可知此处应使用"disappointed".故选C.57.D.细节理解题.句意:这种事难免发生,重要的是你要尽最大努力.故选D.58.B.词义辨析题.前面提到:重要的是你们尽自己最大的努力,后面回答:但是我们已经很努力了.work hard 努力工作,其他选项不符句意.故选B.59.A.推理判断题.句意:没过多久我又穿上了跑鞋,开始了一段新的征程.故选A.60.D.细节理解题.此句是文章的升华,把race 上升到人生高度.故选D.本文是一篇记叙文.文章主要介绍了作者在一次赛跑中腿部受伤仍坚持爬过终点线,从而对人生有了更深刻的感悟.完形填空题旨在考察学生综合运用语言知识的能力.做此题时必须通篇考虑,先掌握大意,再综合运用所学词汇、语法及常识进行推理判断.通读全文,了解大意,紧紧抓住上下文语境所提供的信息,充分利用各种线索答.千万不要看一句,做一句.其次要逐句分析,前后一致,选择答案时,要考虑整个句子的内容,包括搭配、时态、语法等.这篇完型要多注意:填空时多联系上下文,注意固定搭配如keep going等.答案全部填完后,再通读一遍文章,检查是否通顺流畅了,用词得当,意思正确.41.【答案】【小题1】waiting 【小题2】disappointed【小题3】to【小题4】wasriding【小题5】but【小题6】until 【小题7】excited【小题8】me/mine【小题9】haddone【小题10】suddenly【解析】41.waiting 考查现在分词.people和wait之间是主动关系,用现在分词短语waiting at the bus stop作后置定语.42.disappointed 考查过去分词.and是并列连词,它前后连接两个相同的语法成分,anxious和disappointed都是形容词作表语.43.to 考查介词.next to…意为"邻近;紧靠",为固定用法.44.was riding 考查动词时态.根据句意:他正在汽车旁边骑着车.用一般过去进行时.45.but 考查连词.前后两个分句之间是转折关系,用连词but.46.until 考查连词.根据句意:他拒绝停车,直到我们到了下一个车站.用连词until.47.excited 考查过去分词.根据句意:我听到一段两人很激动的对话.过去分词转换的形容词常常修饰人或者与人有关的事物.48.me/mine 考查代词.根据句意:司机站起来问:"谁在上个车站丢了一个手提包?"车上一个女喊道:"天哪!"接起来,她应该是说包是她的.根据这个语境,填入me或者名词性物主代词mine.49.had done 考查动词时态.句意:汽车上的人开始(began)讨论男孩做过的事情.began 为过去时,男孩"做过"是在讨论之前,即"过去的过去",用过去完成时态.50.suddenly 考查副词.become是动词,要用副词修饰.本文主要讲述了一个男孩骑车追赶公交车送行人丢失的行李箱的故事.在一篇200词左右的语篇(短文或对话)中留出10处空白,部分空白的后面给出单词的基本形式,要求考生根据上下文填写空白处所需的内容或所提供单词的正确形式,所填写词语不得多于3个单词.要做好语法填空题,理解短文是解题的前提,扎实的词汇、句型和语法知识是基础,英语国家的背景知识是必要的补充.考生须灵活运用语法知识,如单词词性、单词时态、名词单复数、连接词、代词、冠词等判断各空白处应填写的内容.答完后,还要通读全文,核对所填单词形式是否正确,是否符合语境.42.【答案】One possible version:Dear Jim,Nice to hear from you and welcome to Beijing for your trip!Since your trip is focused on Chinese culture, I think The Forbidden City is an ideal destinat ion for you.(高分句型一)(推荐一个特色景点) It is known for its long history dating back 600 years and its amazing buildings with roy al characteristics. Besides that, you can enjoy varieties of treasures in the museum. I beli eve you will have a rewarding experience there.(说明理由)One more thing I want to remind you is thatyou are supposed to bring some thick clothes with you to keep warm since Beijing is in winte r now.(高分句型二)(温馨提示)If you have any other questions, do let me know.Yours,Li Hua【解析】Since your trip is focused on Chinese culture, I think The Forbidden City is an ideal destinat ion for you.(高分句型一)句中Since 引导原因状语从句既然你的旅行是以中国文化为中心的,我认为紫禁城是你理想的目的地.One more thing I want to remind you is thatyou are supposed to bring some thick clothes with you to keep warm since Beijing is in winte r now.(高分句型二)句中thatyou are supposed to bring some thick clothes with you to keep warm since Beijing is in winte r now是表语从句还有一件事我要提醒你,因为北京现在是冬天,你应该带一些厚衣服来保暖.英语写作是一项主观性较强的测试题.它不仅考查学生的写作基础而且还考查学生在写作过程中综合运用语言的能力.在撰写时要注意主谓语一致,时态呼应,用词贴切等.要提高英语写作水平,需要两方面的训练:一是语言基础方面的训练,要有扎实的造句、翻译等基本功,即用词法、句法等知识造出正确无误的句子;二是写作知识和能力方面。

2020年北京市高考英语模拟试卷18套(附答案解析)

2020年北京市高考英语模拟试卷18套(附答案解析)

高考英语全真模拟卷题号I II III IV V总分得分一、阅读理解(本大题共15小题,共30.0分)AYou've heard of the fat suit and the pregnancy suit;now meet AGNES-the old person suit.AGNES stands for"Age Gain Now Empathy(换位体验)System"and was designed by researchers at MIT's AgeLab to let you know what it feels like-physically-to be 75 years old."The business of old age demands new tools,"said Joseph Coughlin,director of the AgeLab ."While focus groups and observations and surveys can help you understand what the older consumer needs and wants,young marketers never get that‘Ah ha!'moment of having difficulty opening a jar,or getting in and out of a car.That's what AGNES provides." Coughlin and his team carefully adjusted the suit to make the wearer just as uncomfortable as an old person who has spent a lifetime eating poorly and not doing much exercise.Special shoes provide a feeling of imbalance,while braces on the knees and elbows limit joint mobility.Gloves give the feeling of decreased strength and mobility in the hands and wrists,and earplugs make it difficult to hear high-pitched sounds and soft tones.A helmet with straps(带)attached to it presses the spine(脊柱),and more straps attached to the shoes decrease hamstring flexibility,and shortens the wearer's step.AGNES has been used most recently by a group of students working on a design of an updated walker.By wearing the suit they could see for themselves what design and materials would make the most sense for a physically limited older person.Coughlin said the suit has also been used by clothing companies,car companies and retail goods companies to help them understand the limitations of an older consumer."AGNES is not the destiny of everybody,"he said."She is a badly behaved lady who didn't eat and exercise very well.A secondary benefit we've found with AGNES is that it has become a powerful tool to get younger people to invest in their long-term health."1.AGNES has been developed to ______ .A. make the users more comfortableB. 1et us understand old people betterC. help old people move more quicklyD. produce new tools for the old-age business2.According to the article,young marketers never.______A. feel the same way as old people doB. see the efforts old people makeC. ask what old people need and wantD. say"Ah ha!"when they meet with difficulty3.The 3rd paragraph mainly tells about ______ .A. how the AGNES wearer feelsB. how AGNES has been developedC. how old people actD. how AGNES works4."An updated walker"(underlined)most likely refers to ______ .A. someone who travels a lotB. a physically limited old personC. some equipment that helps old people walkD. a company whose service involves old people5.Which may be a fact resulting from the"secondary benefit"of AGNES?______A. Young people respect old people.B. Old-age business improves their service•C. Old people eat and exercise well.D. Young people eat and exercise well.BSweet Dreams While You Sleep Did you sleep the day away on Friday March 21?Well,you should have done that because it was World Sleeping Day.This is the day of the year when people around the world care about their sleep and ask themselves questions about sleep.Why do we need sleep?Nobody as yet can give a perfect answer to this question.However,lab tests on rats have shown that lack (缺少)of sleep over about four weeks leads to a strong drop in body temperature,great weight loss and finally,death.How much sleep?Different people need different amounts of sleep.Eight hours a night is considered the average amount of sleep.For teenagers,the least number of sleeping hours advised by doctors are 10 hours for primary school students,nine for junior highs and eight for senior highs.Some people seem to get along just well with very little sleep at night.Leading American scientist Thomas Edison,for example thought of sleep to be a waste of time.He did,however take naps (打盹)during the day.On the other hand,Albert Einstein,another great scientist,said he needed at least ten hours sleep a night.How can we sleep well?Here are some of the most popular tips for a good night's sleep:*Listen to your body clock,not your alarm clock (闹钟).*Use your bed only to sleep.*Get up and go to bed at the same time (also on weekends).*Exercise in the morning and in the early afternoon.Don't exercise in the evening.*Stop looking at that clock while you can't sleep! And don't worry.*Avoid alcohol (酒精),caffeine (咖啡因)and smoking before going to bed.*Keep the bedroom dark,quiet,and cool.6.Which of the following is true according to the passage?______A. Thomas Edison slept very long hours every day.B. Albert Einstein needed very little sleep.C. Doctors suggested that primary school students have ten hours of sleep.D. Doctors suggested that junior highs have eight hours of sleep.7.Which of the following is not a good sleeping habit?______A. Have a cup of alcohol before going to bed.B. Keep the bedroom dark,quiet and cool.C. Get up and go to bed at the same time.D. Listen to your body clock.8.What is implied in this passage?______A. Bedrooms can be used for other purposes.B. Great scientists need less sleep than ordinary people.C. World sleeping day is the only time when people become concerned about sleep.D. Results from lab tests on rats may be applicable to humans.CBaths in Japan In many western countries people do not bathe (沐浴)every day.Sometimes they bathe only once a week.Sometimes they bathe two or three times a week.They do not bathe often because the weather is cold or because hot water is expensive.They use electricity or wood to boil the water.Electricity and wood cost a lot of money.In cold countries people usually do not feel they are dirty if they do not have a bath.In Japan people bathe very often.Most people have a bath every day.When the weather is hot they sometimes have two or three baths a day.They bathe in very hot water.Usually the water is almost boiling.They believe that these very hot baths also stop them from falling ill .Each house has its own bathroom but there are also big bathhouses for everybody.They are found everywhere in Japan.In the bathhouse there is one part for men and one part for women.The bath is usually three meters wide,three meters long and about one meter deep :halfway down there is a narrow (狭窄的)seat that goes all the way around the bath.Many people use the bath but it is not dirty.Before a person gets into the big bath,they wash themselves first,and then get into the big bath.The person stays there for a short time .When they get out of the bath,they wash their body with soap and water.After the soap is all washed away,the person gets into the big bath again.Soap is not used in the big bath .The water in the big bath is changed quite often.The water is also very hot.In some places people hit the water with sticks first.They do this to make the water cooler.Then the men get into the bath very slowly and carefully.When a man gets into a bath,he says."Excuse me." He does this because most of the hot water comes directly out of the ground.In other places people boil the water with a big fire.In a small bath at home sometimes people light a fire under the bath.When the water is hot,people in the family take a bath one by one.9.Which of the following is not true about baths?______A. Taking baths can help people relax themselves.B. Taking baths can refresh people.C. Taking baths can keep people clean.D. Taking baths can make people nervous.10.What do people use to boil water in many western countries?______A. Electricity.B. Gas.C. Coal.D. Straw.11.What is the size of a public bath?______A. Three meters long,three meters wide and about three meters deep.B. Three meters long,one meter wide and about three meters deep.C. Three meters long,three meters wide and about one meter deep.D. One meter long,three meters wide and about three meters deep.DDogs Almost everyone likes dogs,and almost everyone likes to read stories about dogs.I have a friend who has a large police dog named Jack.Police dogs are often very clever.Every Sunday afternoon my friend takes Jack for a long walk in the park.Jack likes these long walks very much.One Sunday afternoon a young man came to visit my friend.He stayed a long time.He talked and talked.Soon it was time for my friend to take Jack for his walk.But the visitorstill stayed.Jack became very worried.He walked around the room several times and then sat down in front of the visitor and looked at him.But the visitor paid no attention (注意).He kept on talking.Finally Jack could stand it no longer.He went out of the room and came back a few minutes later.He sat down again in front of the visitor but this time he held the visitor's hat in his mouth.Here is another story about a clever dog.It was a seeing-eye dog.A seeing-eye dog is a special dog that helps blind people walk along the streets and do many other things.We call these dogs "seeing-eye" dogs because they are the "eyes" of the blind man and they help him to "see".These dogs usually go to special schools for several years to learn to help blind people .One day a seeing-eye dog and a blind man got on a bus together.The bus was full of people and there were no seats.One man,however,soon got up and left his seat.The dog took the blind man to the seat,but there was very little space.The dog began to push the people on each side with his nose.He pushed and pushed until the people moved down and finally there was enough space for two people.The blind man then sat down and the dog got up on the seat at his side.He lie down and put his head on the leg of the blind man.He was very comfortable and soon fell asleep.Everyone on the bus had to smile at the intelligence (聪明)of the dog in making space for the blind man and,at the same time,making a place for himself.12.Which of the following words is not very much related to a dog?______A. Intelligent.B. Loyal.C. Helpful.D. Ambitious.13.Why did everyone on the bus smile at the seeing-eye dog?______A. Because he was intelligent.B. Because he was helpful.C. Because he was friendly.D. Because he was cute.14.Which of the following best describes a seeing-eye dog?______A. A seeing-eye dog is the most intelligent of all dogs.B. A seeing-eye dog is a special dog that helps the police.C. A seeing-eye dog is a watchdog.D. A seeing-eye dog is a special dog that helps blind people.15.What can be inferred from this passage?______A. All dogs are rude to visitors.B. All dogs are impolite to passengers on buses.C. Dogs can be impolite but still loveable.D. Dogs are greedy.二、阅读七选五(本大题共5小题,共10.0分)With the summer holiday just around the corner,it seems like everybody is busy planning their vacations.Here are some tips that can help you enjoy your holiday without emptying your pocket:Travel off-seasonGo to your desired destination while the demand is low and take advantage of huge discounts.During the peak season,the hotel and flight prices increase quickly,and you'll likely spend more of your vacation time standing in line due to the rush of tourists.(1)(2)Websites can help you find discount hotel rooms.Look for places that do not charge extra for children if they use the existing bedding.Stay with the locals.If you and your family are going to stay for a longer period,renting a small apartment is a good choice.Eat like a localWhy eat at big chain restaurants when you can experience something new?(3) During yourfamily trip,try new food where the locals eat.This will not just save money,but also provide you with a new and different experience.For smaller meals and snacks,avoid restaurants and try street food or other takeout.Don't hesitate to bargainTourist-heavy places are known for overcharging for just about everything.Clothes,travel goodies,souvenirs,etc.are very expensive at these places.(4) Bargain hard to get the best price.Choose local transportation(5) Instead,take buses,railways or subways,which are always cheaper.If you are planning to stay for a while,you can consider renting a car.Hiring a car is much easier than carrying your bags everywhere if you are moving around a lot.A.Save on hotels.B.Surf the Internet while traveling.C.Therefore,avoid buying anything there.D.So it's best to find out when the off-season starts.E.Planning your meals is another way to reduce your travel costs.F.For this reason,you shouldn't feel ashamed to ask for bargains.G.As a tourist,avoid taking taxis whenever possible,since they are expensive.16. A. A B. B C. C D. D E.E F.F G. G17. A. A B. B C. C D. D E.E F.F G. G18. A. A B. B C. C D. D E.E F.F G. G19. A. A B. B C. C D. D E.E F.F G. G20. A. A B. B C. C D. D E.E F.F G. G三、完形填空(本大题共20小题,共30.0分)RediscoveryI used to be a happy child with a loving family and many friends.I had a(21) that cold brighten a could winter day and I had a special love for life.At twelve,my life had a huge breakdown.It was then that I (22) OCD(强迫症).I started to wash my hands ten times an hour,and I constantly (23) my kitchen oven to make sure that it was off.This way of life continued for four painful years,and by then,my OCD had led to depression(抑郁).I was no longer the (24) little girl I had been.In the tenth grade I finally(25) to my mother that I was suffering from depression along with my OCD.My mom took me to a doctor and I started taking (26).Over a few months,the medicine did help the OCD,but I still was struggling with depression.One autumn evening,I hit rock bottom.I thought suicide(自杀)was the only (27) to my depression problem,so I decided to write a suicide note.As I was (28) it,my eyes fell on a photo.It was a (29) of an adorable little girl,wearing her red soccer uniform and holding a bike helmet.She had a bright smile that showed she was full of life.It took me a few minutes to (30) who the girl in the photo was.The photo had been taken when I was seven years old.I almost couldn't believe that smiling child was me.I felt a chill go down my spine(脊柱).It was like my younger self had sent me a (31).Right then and there I knew I couldn't kill myself.Once I had been a strong little girl,and I had to become(32) like that again.I tore up my suicide note and (33) that I would not rely only on my medicine.I would have to fight the depression with my mind,too.I could make myself happy again.It has been two years since I (34) myself.The real reason I am healed is that I took action and refused to let depression (35) my life.I learned a lifelong (36):Never give up.Everyone has challenges in life,but everyone can (37).I am living proof of that.Now I am prepared for whatever (38) life may bring.I have a role model to (39) up to for strength,and who is guiding me (40) life.My hero is a seven-year-old girl,smiling back at me from a photo on my desk.21. A. dream B. thought C. hope D. smile22. A. prevented B. treated C. developed D. discovered23. A. checked B. fixed C. touched D. tested24. A. pretty B. happy C. popular D. lovely25. A. admitted B. suggested C. showed D. replied26. A. classes B. medicine C. exercise D. notes27. A. response B. door C. entrance D. solution28. A. posting B. copying C. finishing D. revising29. A. picture B. figure C. model D. shadow30. A. explain B. realize C. question D. describe31. A. gift B. card C. message D. letter32. A. open B. strong C. lively D. athletic33. A. advised B. doubted C. promised D. imagined34. A. rejected B. replaced C. recalled D. rediscovered35. A. risk B. abandon C. ruin D. waste36. A. lesson B. skill C. class D. experience37. A. escape B. quit C. recover D. survive38. A. adventures B. benefits C. opportunities D. challenges39. A. come B. look C. make D. add40. A. through B. over C. across D. from四、语法填空(本大题共1小题,共10.0分)41.Johann Strauss was (1) Austrian composer of light music,particularly dance music andoperettas (轻歌剧).He was born in Vienna in 1825.Although his father didn't want him (2) (become)a musician,Strauss studied the violin (3) (secret)when he was a child.When his father discovered his son was practicing on a violin one day,he gave him a beating,(4) (say)that he was going to beat the music out of the boy.But that didn't prevent the boy from becoming one of the greatest (5) (composer)of all time.He wrote his first waltz at six.At the age of 19,he decided to devote himself to (6) (write)music.He formed his own orchestra and made a successful tour to Europe and soon became famous.The emperor of Austria was so (7) (please)with his music that he appointed him the conductor at the court balls of Vienna.It was for these occasions that he wrote some of his most popular waltzes,among (8) was thewellknown favorite TheBlueDanube.In all,the talented Johann Strauss wrote more than 500 masterpieces.In his lifetime,he was known (9) the Waltz King,and was largely responsible for the (10) (popular)of the waltz in Vienna during the 19th century.五、书面表达(本大题共2小题,共40.0分)42.假设你是红星中学高三的学生李华,获悉美国某公益组织在北京的一家慈善基金会正在招聘实习生,主要负责翻译等工作.请写一封自荐信,申请成为该慈善基金会的实习生.信的内容包括:1.表达愿望;2.提供至少三条自荐理由(例如:扎实的英语功底);3.恳请获准.注意:1.词数不少于50;2.开头和结尾已给出,不计入总词数.提示词:慈善基金会 charitable foundation 实习生 internDear Sir or Madam,______Sincerely,Li Hua.43.假如你是红星中学高三1班的李华.请按以下四幅图的顺序,给你校"英语园地"投稿,介绍上个月你们班参加学校组织的"原创诗词大赛"的比赛过程.注意:词数不少于60.Last month, our class took part in the Campus Poetry Contest held in our school.答案和解析1.【答案】【小题1】B【小题2】A【小题3】D【小题4】C【小题5】D【解析】1.B.细节理解题.根据第二段中…let you know what it feels like-physically-to be 75 years old.可知,AGNES的功能是让人们提前感受人老以后的实际身体状况.故选B.2.A.推理判断题.根据第二段While…young marketers never get that‘Ah ha!'moment of having difficulty opening a jar,or getting in and out of a car.That's what AGNES provides .可知,年轻的销售人员在生活中从未感受老年人的难处.故选A.3.D.段落大意题.第三段主要介绍AGNES这套服装是如何让人在具体部位有不舒服的感觉,感受年老以后的身体不适.故选D.4.C.推理判断题.根据倒数第二段的内容特别是By wearing the suit they could see for themselves what design and materials would make the most sense for a physically limited older person.可以看出,这些学生在研究一款新的walker,通过试穿AGNES,他们能够切身感受老年人的身体情况,从而能够确定什么样的设计和材料才最为合适,可知画线部分是指为老年人开发的一种产品.故选C.5.D.细节理解题.根据最后一段中A secondary benefit we've found with AGNES is that it has become a powerful tool to get younger people to invest in their longterm health.可知,AGNES还能促使年轻人注意保持身体健康.故选D.文章主要介绍了如果现在不注意锻炼身体,老了以后会怎样?穿上AGNES,现在你就可以感受到老年人的感觉.阅读理解考察学生的细节理解和推理判断能力,做细节理解题时一定要找到文章中的原句,和题干进行比较,再做出正确的选择.在做推理判断题不要以个人的主观想象代替文章的事实,要根据文章事实进行合乎逻辑的推理判断.6.【答案】【小题1】C【小题2】A【小题3】D【解析】1.C.细节理解题.根据第六段 For teenagers,the least number of sleeping hours advised by doctors are 10 hours for primary school studen ts, nine for junior highs and eight for senior highs.对于青少年来说,医生建议的最少睡眠时间是小学生10小时,初中9小时,高中8小时.可知,医生建议小学生有十个小时的睡眠时间.故选C.2.A.细节理解题.根据最后一段Avoid alcohol (酒精), caffeine (咖啡因)and smoking before going to bed.可知,睡前喝一杯酒不是一个良好的睡眠习惯.故选A .3.D.细节理解题.根据第四段However, lab tests on rats have shown that lack (缺少) of sleep over about four weeks leads to a strong drop in body temperature,great weight loss and finally, death.然而,对大鼠进行的实验室测试表明,大约四周内缺乏睡眠会导致体温大幅下降,体重大幅下降,最后导致死亡.可知,实验室对大鼠的测试结果可能适用于人类.故选D.本文是一篇说明文,主要讲述了有关睡眠的一些问题.做这类题材阅读理解时要求考生对文章通读一遍,做题时结合原文和题目有针对性的找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断题也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确答案,切忌胡乱猜测,一定要做到有理有据.9.【答案】【小题1】D【小题2】A【小题3】C【解析】1.D.细节理解题.根据文章内容可知,洗澡可以帮助人们放松自己,可以让人焕然一新,可以让人们保持清洁.D.洗澡会让人紧张.不正确.故选D.2.A.细节理解题.根据第一段They use electricity or wood to boil the water.Electricity and wood cost a lot of money.可知,在许多西方国家,人们用电来煮水.故选A.3.C.细节理解题.根据第三段The bath is usually three meters wide,three meters long and about one meter deep:halfway down there is a narrow (狭窄的)seat that goes all the way around the bath.可知,公共浴池的大小是三米长,三米宽,约一米深.故选C.在许多西方国家,人们每天都不洗澡.有时他们每周只洗一次.有时他们每周洗两到三次.他们不经常洗澡,因为天气寒冷或热水很贵.他们用电或木头煮水.电力和木材花费了很多钱.在寒冷的国家,如果没有洗澡,人们通常不会觉得自己很脏.阅读理解题测试考生在阅读基础上的逻辑推理能力,要求考生根据文章所述事件的逻辑关系,对未说明的趋势或结局作出合理的推断;或根据作者所阐述的观点理论,对文章未涉及的现象、事例给以解释.考生首先要仔细阅读短文,完整了解信息,准确把握作者观点.12.【答案】【小题1】D【小题2】A【小题3】D【小题4】C【解析】(1)---(4)DADC(1).D.细节理解题.根据全文以及常识来判断,狗是忠诚的,聪明的和乐于助人的动物,故选D.(2).A.细节理解题.根据文章最后一句话Everyone on the bus had to smile at the intelligence (聪明)of the dog in making space for the blind man and, at the same time,making a place for himself可知,车上的乘客看到导盲犬都笑了是因为它给主人找到座位的同时又为自己腾出了空间,很聪明!故选A.(3).D.细节理解题.根据文章第四段第三句A seeing-eye dog is a special dog that helps blind people walk along the streets and do many other things可知,导盲犬是经过训练用于帮助盲人的特殊的狗.故选D.(4).C.推理判断题.根据文章第三段和第四五段的故事可知,狗虽然有时会有不礼貌的现象(比如第二段的故事中,它有逐客行为),但是总体看还是很可爱的.故选C .本文是一篇社会文化类阅读,介绍了几个关于狗狗的故事,凸显了狗狗的聪明,忠诚和乐于助人.英语阅读理解的步骤:第一遍:阅读的第一遍是非常重要的.这一遍讲究的是速度与技巧.先用最快的时间将题迅速扫一遍,了解你需要回答什么,做到一会儿阅读时心中有数.这个时候你就可以胸有成竹地进行第一遍阅读.在第一遍阅读时不要求精,只要求速度.同时在这一遍中,关于文章的主旨等宏观方面的问题就可以解决了.第二遍:这一遍是文章的精读过程,一般采用随看随做的方法,也就是说,每当你阅读完一段内容,就可以到下面去看看有没有与之相关的问题,同时趁着对该段文章的熟悉去做题.如此下去,在你精读完之后,题也就做完了.第三遍:这一遍一般放在最后的检查时阅读,一般以你的时间是否充足来决定.检查一般要注意文章的细节,不要因为疏忽出错.16.【答案】【小题1】D【小题2】A【小题3】E【小题4】F【小题5】G【解析】36-40 DAEFG36.D.联系上文题.本段的小标题为Travel off-season淡季出游,下面又具体介绍了旺季出游时花费时间和金钱较高,又有特别多的人,所以最后总结出最好找出淡季是什么时候,即在淡季出游.D项:So it's best to find out when the off-season starts.所以最好是找出淡季开始的时间.符合文意,故D正确.37.A.小标题选择.本段介绍了在网上预定打折酒店,住便宜的平房等住宿方面节省钱的方法,所以本段标题可以总结为在住宿方面省钱(Save on hotels.).故A正确.38.E.文章衔接题.根据横线前一句Why eat at big chain restaurants when you can experience something new?可知当你能够经历一些新鲜东西的时候为什么要在大的连锁酒店吃呢?E项:Planning your meals is another way to reduce your travel costs.计划饮食也可以降低旅游开支.根据句意能够将两句前后串联.故E项正确.39.F.语境辨析题.根据横线前所述可知旅游中花费很高,F项:For this reason,you shouldn't feel ashamed to ask for bargains.由于这个原因,对于旅游中的便宜货不应感到羞愧.故F正确.40.G.语境辨析题.根据标题Choose local transportation选择当地交通可知下文应与交通有关,另外还提到了这个篇文章的主题,即避免出租车,因为他们昂贵.故G正确.本文属于说明文,描述了暑假期间如何在旅游途中节省钱的几条建议.1、淡季出游;2、住宿方面省钱;3、计划饮食;4、学会讨价还价;5、选择当地交通.七选五阅读是完成性阅读,和完形填空很类似,不同的是一个选词,一个选句子.解题时,要注意上下文语境,充分考虑信息词(选项中和空格前后句子中相同或相近的词),选出最符合语境的句子.21.【答案】【小题1】D【小题2】C【小题3】A【小题4】B【小题5】A【小题6】B【小题7】D【小题8】C【小题9】A【小题10】B【小题11】C【小题12】B【小题13】C【小题14】D【小题15】C【小题16】A【小题17】D【小题18】D【小题19】B【小题20】A【解析】36.D 根据上下文,根据下文作者七岁时拍的照片,一个面带微笑的女孩,可知答案为D.不照应下文容易错选C和D,因为希望和梦想也能照亮寒冷的冬日.37.C 考查动词词义辨析prevent阻止,预防;treat 治疗,对待;develop发展,患有;discover发现,句意:那时候作者患有强迫症,一小时洗十次手.可知答案为C.38.A 考查动词词义辨析check检查,核对;fix安装;touch触摸;test测试.句意:作者患有强迫症,不断地检查厨房的炉子,来确保关掉.可知答案为A.39.B 根据上下文,作症者的强迫导致抑郁症,不再是曾经的那个快乐的女孩.可知答案为B.40.A 考查动词词义admit承认;suggest建议;show 表明;reply回答,根据后文,作者的妈妈带她去看医生,可知作者想妈妈承认了患有抑郁症和强迫症.可知答案为A.41.B 根据上下文,根据下文,几个月期间,药确实帮助了强迫症,可知是开始吃药.答案为B.42.D考查名词词义辨析response反应,回应;entrance 入口;solution方法,方案.作者认为自杀是解决抑郁问题的唯一途径,可知答案为D.43.C考查动词词义辨析post寄信;copy 抄写;finish 结束;revise修改.根据上文,作者决定写一封自杀信,当她快写完的时候,目光落在一张照片上.可知答案为C.44.A 考查名词词义picture 图片,照片;figure 人物,数字;model模型;shadow 影子.根据上文的photo 可知改选picture.故答案为A45.B 考查动词词义辨析explain解释;realize 意识到;question 质疑;describe描述.句意:作者花了几分钟的时间才意识到照片上的女孩是谁.可知答案为B.46.C 细节理解题message,启示,信息,根据上文,小时候的面带微笑的照片给了自己一个启示:曾经自己是一个坚强的女孩,必须再次变成那样.可知答案为C.47.B 根据上下文根据句意:曾经我是一个坚强的小女孩,我必须再次变得坚强.可知答案为B.48.C 考查动词词义辨析 advise建议;doubt怀疑;proomise承诺,答应;imagine 想象.句意:作者撕碎自杀的信并且承诺不仅依靠药物而且要用精神同抑郁作斗争.可知答案为C.49.D 考查动词词义辨析reject拒绝,摒弃;recall回忆;replace替代;rediscover再次发现,句意:自从再次发现自我已经两年了.可知答案为D.50.C 考查动词词义辨析risk冒险;abandon 抛弃,放弃;ruin 毁掉;waste浪费,作者痊愈的原因是采取行动并且拒绝让抑郁毁掉自己的生活.可知答案为C.51.A考查名词词义lesson功课,教训;skill技能;class 班级;experience 经历,经验.根据语境:作者从对抑郁的斗争中学到了终生的教训,永不放弃.可知答案为A. 52.D考查动词词义escape逃跑;quit 停止,放弃;recover恢复;surviver熬过,挺过,根据下文,我就是活的证据可知作者要表达:每个人一生中都会遇到挑战,但是每个人都能挺过来的.可知答案为D.53.D 根据上下文联系上文,作者在谈论同抑郁作斗争的感悟:每个人一生中都有挑战,但是每个人都能挺过来.可知作者此处是说,她已经为生活可能带给他她的任何挑战做好了准备.答案为D.54.B 考查动词短语come up to走近,靠近;look up to 尊重;make up 编造,弥补;add up to总计达.根据句意:为了力量,我有一个榜样要尊重.可知答案为B.55.A考查介词over 在期间,而through是度过.作者的榜样指导她度过人生.结合语境和选项中的介词的意思可知答案为A.作者曾经患有强迫症和抑郁症,一度想自杀,但小时候的面带微笑的照片给了自己一个启示:曾经自己是一个坚强的女孩,必须再次变成那样.在同病魔作斗争的过程中得出人生感悟:每个人一生中都有挑战,但是每个人都能挺过来.完型填空,解题时首先需通读全文,理顺题意,找出信息词,建立语言的整体感.这是做好完型填空题的关键.其次细读首尾,推测意图,文章的首句是全文的"窗口",尾句是文章的总结、结论或点睛之笔.这样,通过阅读首句和尾句,就可以了解背景知识,对于空格位置的词语进行大胆分析和判断,以便揣测作者的意图,理顺思路,为后面的答题做好铺垫.最后在通读全文的基础上,根据全文大意,展开逻辑思维,瞻前顾后,分析这一空格处在句中的地位,前后的关系和它所起的作用,认真观察选项,仔细推敲,确定最佳答案.41.【答案】【小题1】an 【小题2】tobecome【小题3】secretly【小题4】saying【小题5】composers【小题6】writing 【小题7】pleased【小题8】which【小题9】as【小题10】popularity【解析】1.an.考查不定冠词.composer是可数名词,设空处表示"一名",且Austrian 以元音音素开头,故填an.2.to become.考查不定式作宾补的用法.want sb.to do sth.意为"想要某人做某事".3.secretly.考查副词.设空处修饰动词studied,故填secretly.4.saying.考查非谓语动词.he和say是逻辑上的主谓关系,say与gave表示的动作同时进行,故填saying.5.composers.考查名词复数.one of后加复数名词,表示"……之一",故填composers .6.writing.考查动词ing形式作宾语的用法.设空处作介词to的宾语,故填writing.7.pleased.考查形容词.设空处在句中作表语,且表示"满意的",故填pleased.8.which.考查关系代词.设空处为"介词+which"引导定语从句,故填which.9.as.考查介词.be known as意为"作为……而出名",故填as.10.popularity.考查名词.设空处作介词for的宾语,故填popularity.本文是对一位澳大利亚轻音乐作曲家Johann Strauss的个人简介.考查语法填空.这是高考常考题型,主要考查考生对文章整体文章的理解以及所学语法知识和语言知识,做题时要通读全文,在理解大意的基础上结合上下文完成.42.【答案】Dear Sir or Madam,I'm writing to apply for working as an intern at your charitable foundation.I'm presently a student of Senior 3.I can speak English fluently and I'm often praised for my English writing as well.Besides,I'm an active and enthusiastic person who enjoys working with different people and can adapt well to new situations.Charity is a noble cause,and I always have a strong passion for it.I believe that being an intern at your foundation will be a wonderful practice for me.I'll be willing to send you any further information if you consider my request.Thank you for your time and consideration.I look forward to your reply.Sincerely,Li Hua【解析】本文为自荐信.写作要点为:1.表达愿望;2.提供至少三条自荐理由(例如:扎实的英语功底);3.恳请获准.考生需熟悉书信格式.考生需了解写作要点及写作意图,合理安排写作结构,平时注意积累词汇及语法知识.43.【答案】Last month,our class took part in the Campus Poetry Contest held in our school.(介绍活动的时间地点)Our headmaster announced the start of the contest and the topic-Our Colorful School Life. He also required that every class should create one poem of any length and any type and then present it in front of the whole school. We listened attentively, showing great interest.(校长宣布比赛要求)When we were back to our classroom, we discussed what to write about our poem.(高分句型一) Some of my classmates contributed brilliant ideas, others set about writing.Right after our poem was completed,we started to practice for the coming show.Everybody worked hard and did our bit. Our teacher also offered us help.(讨论诗词创作过程)Finally the big day came. The hall was full of excitement. When it was our turn, I,standing on the stage with my classmates, led the reading of our poem.(高分句型二)(比赛开始,我代表同学参赛)。

2020年北京市十一学校高三英语模拟试卷及参考答案

2020年北京市十一学校高三英语模拟试卷及参考答案

2020年北京市十一学校高三英语模拟试卷及参考答案第一部分阅读(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项AIt's time to put your two-wheeler to good use on these fun bike paths — each varying in distance and difficulty. Just choose one fit for you.• Paulinskill Valley TrailCheck out Paulinskill Valley Trail, filled with forests, wetlands, and small townsalong this 25- mile route. While the trail is mostly flat, you can do a quick ride. You're likely to catch sight of beautiful birds, considering more than 100 species find a home in the land near the path. Check out the trail in the fall - prime time for pretty sights.•AlaHele MakalaeOn theislandofKaui, you'll find a bike path with lots of beachy views that'll leave you feeling accomplished yet calm. The name translates to “The Path that Goes By Coast,” and, as you might guess, the seven-mile path hugs the shoreline. Start early enough and you'll witness an incredible sunrise to make it even more amazing,• TheCheaha RouteThis ride covers up to 126 miles, with steep climbs and extreme downhills along the way. So prepare for a thrilling ride - one that’s not necessarily for the inexperienced or those looking for an easy, casual ride. Along the route, you'll pedal through five towns. The journey is worth it, though, because you get some of the most scenic views in the state.• The Whitefish TrailFamous for its countless route options, whether you’re a new biker looking for smooth tracks or you have more experience and want to play around on rocky, more technical land, this bike path brings in lots of visitors. The 43-mile route offers beautiful green scenery. Around every comer, you’ll see a new jaw-dropping landscape, from glassy lakes to green mountains.1. When is the best time to visit Paulinskill Valley Trail?A. In Autumn.B. All year round.C. On early mornings.D. On sunny days.2. Which route is not fit for someone new to cycling?A. The Whitefish Trail.B. Ala Hele Makalae.C. Paulinskill Valley Trail.D. TheCheaha Route.3. What's the common feature of the four routes?A. They are full of challenges.B. Various route options are offered.C. They have beautiful scenery.D. Different species can be found there.BWhether for a special holiday, as a way of showing gratitude or just a way of letting someone know you care, gift giving is a universal custom Though the purpose may be similar from place to place, traditions vary widely from one country to the next. A behavior that shows respect in one place might be consideredoffensivesomewhere else. Take a look at unique gifting traditions from around the world.Here in theUS, a set of kitchen knives seems like the perfect gift idea for a wedding. However, in certain European countries likeGermany, people believe that a knife presented as a gift will cut off your friendship. There is a way to break it: Tie a coin to the knife or gift box. The receiver then returns the coin to you as a “payment”to remove the bad luck.There's a well-known Italian wedding tradition where the groom's (新郎) tie is cut into a number of tiny pieces. Wedding guests can then "buy” these tie pieces in exchange for cash. It's a fun way to give money to the new couple thatleaves guests with a wedding souvenir.As left hands are considered unclean in Indian culture, behaviors such as touching, passing money, or giving gifts are to be done with the right hand. Different from some other cultures , an odd number (奇数) of thingsor currency represents good luck. For example, £11 should be given rather than £10.InZimbabwe, it is common to directly ask for a gift. When you receive a gift without asking for it, even if the giver's family is poor, it's the worst way to reject the offering. Also, expressing thanks with actions is better than giving thanks orally (口头地).These may include jumping up and down, dancing, or whistling.4. What does the underlined word “offensive“ in paragraph 1 refer to?A. Rude.B. Creative.C. Suitable.D. Caring.5. How do people prevent friendship breaking down when giving gifts like knives?A. The guests cut the groom's tie into pieces.B. The receiver returns the coin to the giver.C. The giver gives gifts with the right hand.D. The receiver expresses thanks by dancing.6. What can we learn about the gift giving inZimbabwe?A. It is not proper to ask for a gift directly.B. It's better to reject a gift from a poor family.C. One can express thanks by writing letters.D. Showing gratitude with actions is better than words.7. Which can be a suitable title for the text?A. The Wayof Showing GratitudeB. A Fun Behavior to Respect PeopleC. Various Gift Giving TraditionsD. A Special Custom of Gift GivingCAfter almost an entire year of not going shopping and vacationing, you find the numbers reflected by your bank account meet your heart’ s desire.Now the most important question comes, what to do with the earnings? Should you fulfill dreams of the present, invest in preserving the future or perhaps keep saving it for a rainy day?Our elders always try to teach us the value of money and its moral weakness. One may be on a winning streak (连续成功) now, but it will not always be so. One will have days when there will be no sunshine but only rain, and their luck will hide behind those thick grey clouds. Save for those rainy days, they say. Do not spend too much, live within a budget,refrain fromcredit no matter how small and save for the future.Since the very first time we earn our own money from a summer job or earning our first salary, the lessons start. In fact, the pocket money that we receive when we are children begins the process of learning how to best manage one’ s money.People often think like this — one day when I have enough money, I will travel the world. Then, once we do earn enough money, tomorrow’ s plans start shadowing our present ones. However, is it wise to keep living for that future? Will we still enjoy or even be able to backpack in our 50s? How will we ever enjoy our present if we are constantly living for the future?Good questions, aren’ t they? I say travel but don’ t let yourself run dry, treat yourself to some luxuries but also keep enough for your necessities, and enjoy your present but with a plan for the foreseeable future. Life is for the living, so live it sensibly.8. Why do elders teach us to save money?A. Because there are more rainy days in life.B. Because no one can win streak.C. Because good days may end.D. Because money can’t buy everything.9. What does the underlined phrase “refrain from” mean in Paragraph 3?A. select fromB. hold backC. rely onD. prefer to10. Which of the following opinions would the author agree?A. To enjoy yourself in the right time.B. To wait to travel until we have enough money.C. To go backpacking in our 50s.D. To live for the future.11. What should we do with the earnings according to the author?A. We should save all for rainy days.B. We should fulfill our dreams.C. We should entertain ourselves.D. We should live the present wisely.DTyphoons can be deadly — in 2013, Typhoon Haiyan, the strongest ever recorded, was responsible for 6,340 deaths—and cost billions in damages. Current forecast modelscan only predict these storms 10 days in advance, at most, and they cannot precisely predict how intense the storms will become.An international team of researchers has developed a model that analyzes nearly a quarter of Earth’s surface and atmosphere in order to better predict the conditions that birth typoons.“The target problem of this study is how to foretell the birth of typhoons,” said paper author Mingkui Li, associate professor in the Key Laboratory of Physical Oceanography in the Ocean University of China and the Pilot National Laboratory for Marine Science and Technology (QNLM). “We specifically address three aspects: the beginning time, inner pressure and maximum wind speed.”The researchers also accounted for the influence of one variable(变量) on another, such as wind speed on sea surface temperature. This influence is well understood and accounted for in climate predictions and in weather forecasts, butithas not been fully applied in understanding how long-term climate affects day-to-dayweather, according to Li. “We aimed to provide insights on the time scale that can be used to forecast typhoons in advance.”From their study, the researchers determined that a model with the ability to better understand the relationship between warm sea surface temperatures and weak wind movement— conditions that favor typhoon formation—could improve typhoon predictability.“Our goal is to develop a 10 to 30-day prediction system that will lead to seamless(无缝的) weather-climate predictions.” Shaoqing Zhang, paper author and professor in the Key Laboratory of Physical Oceanography, said.12. What is the problem with the present forecast system?A. It cannot foretell storms in advance.B. It is ineffective in accuracy and timeliness.C. It costs too much and causes great damages.D. It can hardly predict the intensity of typhoons.13. What does the underlined word “it” in paragraph 4 refer to?A. The variable.B. The climateC. The temperature.D. The influence.14. What is the purpose of the study?A. To advance the prediction system.B. To figure out the three main aspects.C. To know how climate affects daily weather.D. To understand the influence of the variables.15. Where is this text most likely from?A. Awork diary.B. A travel guidebook.C. A science magazine.D. A fantasy fiction.第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。

【精品高考英语】[2020年北京高三英语仿真模拟卷-英语]+答案详解

【精品高考英语】[2020年北京高三英语仿真模拟卷-英语]+答案详解

2020年北京高考仿真模拟卷英语 2020.6考试时间:120分钟第I卷注意事项:1.答第I卷前,考生务必将自己的姓名、准考证号填写在签题卡上2.选出每小题答案后,用铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。

如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号.不能答在本试卷上,否则无效。

第一部分:听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。

录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。

第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。

每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。

听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。

每段对话仅读一遍。

1. What will the man probably drink?A. Real coffee.B. Instant coffee.C. Hot chocolate.2. What will the man do first?A. Pick up lunch.B. Visit the bank.C. Go to the post office.3.What did the woman fail to see?A. A disabled person.B. A sign.C. A parking lot.4.Why does the boy like sharks?A. They are great swimmers.B. They make funny sounds.C. They are very smart.5.What is the time?A. 6:00 pmB. 9:00 p.m.C. 10:00 p.m.第二节(共15小题;毎小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。

每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。

2020年6月北京市西城区普通高中2020届高三下学期第二次高考模拟考试英语试题及答案

2020年6月北京市西城区普通高中2020届高三下学期第二次高考模拟考试英语试题及答案

绝密★启用前北京市西城区普通高中2020届高三毕业班下学期第二次高考模拟考试英语试题2020年6月本试卷共11页,120分。

考试时长100分钟。

考生务必将答案写在答题卡上,在试卷上作答无效。

考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。

第一部分:知识运用(共两节,45分)第一节语法填空(共10小题;每小题1.5分,共15分)阅读下列短文,根据短文内容填空。

在未给提示词的空白处仅填写1个适当的单词,在给出提示词的空白处用括号内所给词的正确形式填空。

Aa trolley driver couldn’t see well when it was snowing. At that point, drivers hadrain and snow off the window at the pull of a lever (控制杆). But she was told herdesign.BThe red-crowned crane (鹤,standing at about 150cm tall. Its feathers are as white as snow, except for some black ones on its face, neck and wings. Its unique feature, from which it gets itsname,(find) in China, Russia, Mongolia, Japan and the Korean Peninsula (半岛). In China,it spends the warmer months in the rivers and wetlands in theweather gets cold, it migrates to east-central China. The red-crowned crane is a symbol of long life and good luck in Chinese culture.CNearly two decades have passed since China sent the first Beidou satellite into space in 2000. During that time, more Beidou satellites were sent into orbit (轨道),,it began providing positioning, navigation, timing andto people in China and other parts of the Asia-Pacific region. At the end of 2018,(launch) on Dec 16, 2019, BDS has 53 satellites in orbit.第二节完形填空(共20小题;每小题1.5分,共30分)阅读下面短文,掌握其大意,从每题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。

【北京市】2020年高考英语模拟试题(解析版)

【北京市】2020年高考英语模拟试题(解析版)

【北京市】2020年普通高等学校全国招生模拟考试英语本试卷共16页,共150分。

考试时长120分钟。

考生务必将答案答在答题卡上,在试卷上作答无效。

考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。

第一部分:听力理解(共三节,30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。

每段对话后有一道小题,从每题所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。

听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。

每段对话你将听一遍。

例:What is the man going to read?A.A newspaper. B.A magazine. C.A book.答案是A。

1.When will the film start?A.At 5:00. B.At 6:00. C.At 7:00.2.Which club will the man join?A.The film club. B.The travel club. C.The sports club.3.What was the weather like in the mountains yesterday?A.Sunny. B.Windy. C.Snowy.4.What does the man want to cut out of paper?A.A fish. B.A bird. C.A monkey.5.Where does the conversation most probably take place?A.In a library. B.At a bookstore. C.In a museum.第二节(共10小题;每小题1.5分,15分)听下面4段对话或独白。

每段对话或独白后有几道小题,从每题所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。

听每段对话或独白前,你将有5秒钟的时间阅读每小题。

听完后,每小题将给出5秒钟的作答时间。

  1. 1、下载文档前请自行甄别文档内容的完整性,平台不提供额外的编辑、内容补充、找答案等附加服务。
  2. 2、"仅部分预览"的文档,不可在线预览部分如存在完整性等问题,可反馈申请退款(可完整预览的文档不适用该条件!)。
  3. 3、如文档侵犯您的权益,请联系客服反馈,我们会尽快为您处理(人工客服工作时间:9:00-18:30)。

2020年北京市高考英语仿真模拟试题(附答案)本试卷满分150分,考试时间120分钟。

注意事项:1.答卷前,考生务必将自己的姓名、准考证号等信息填写在答题卡和试卷指定位置上。

2.回答选择题时,选出每小题答案后,用铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。

如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。

回答非选择题时,将答案写在答题卡上,写在本试卷上无效。

3.考试结束,考生将本试卷和答题卡一并交回。

第一部分听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。

每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。

听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。

每段对话仅读一遍。

1.What does the man want to do?A.Fly a kite.B.Go to the park.C.Play on the Internet.2.What will the girl buy this evening?A.Sunglasses.B.A scarf.C.Gloves.3.What does the man suggest the woman do?A.Take a taxi.B.Walk to the hotel.C.Ask someone else for help.4.Who is probably the woman?A.A hotel clerk.B.A police officer.C.The man's wife.5.What are the speakers mainly talking about?A.A birthday party. B.New Year's gifts.C.The man's parents.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话。

每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。

听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。

每段对话或独白读两遍。

听第6段材料,回答第6、7题。

6.What is the party for?A.A birthday.B.A graduation ceremony.C.A wedding.7.Where does the man’s cousin 1ive now?A.In Dallas.B.In Houston.C.In New York.听第7段材料,回答第8、9题。

8.Where does the running group meet?A.At the river side.B.At the university.C.At the park.9.How far does the woman normally run?A.One mile.B.Two miles.C.Three miles.听第8段材料,回答第l 0至12题。

10.How does the man want his hair cut?A.All off the back.B.All off the sides.C.A little off the top.11.What did the man complain about?A.The woman got shampoo in his eyes.B.The woman cut his ear accidently.C.The towel was too dirty.12.Why can’t the man complain directly to the manager?A.He is on vacation.B.He is out to lunch.C.He is dealing with another customer.听第9段材料,回答第13至16题。

13.Who is the woman?A.The boy’s aunt.B.The boy's mother.C.The boy's grandmother.14.What did the woman enjoy doing when she was young?A.Playing with a cat.B.Doing art projects.C.Taking photographs.15.What is the boy like?A.He is shy.B.He likes to paint.C.He doesn't have many friends.16.What does the woman imply about her husband?A.The boy looks just like him.B.He held the boy before she did.C.He would be pleased with the boy.听第l0段材料,回答第17至20题。

17.Where will visitors go on the first day of the tour?A.Arches National Park.B.Temple Square.C.Goblin Valley.18.What do we know about Little Wild Horse Canyon?A.It’s very narrow.B.It's in northern Utah.C.It was formed from all earthquake.19.What is included in the tour?A.Entrance fees.B.Three meals a day.C.Transportation in Utah.20.When can you make a reservation for the tour?A.Two weeks in advance.B.One week in advance.C.Four days in advance.第二部分阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。

ATheater Listing GuideCheck out the latest shows in London theaters with our handy theater listing guide! You can either purchase tickets at the theatre or online at https :// www. londontheatre. co. uk/ whats-on.Chicago, Phoenix TheatreChicago, the longest-running American musical in Broadway history, has delighted audiences around the world. The main characters are two female criminals. You must be 18 or older to purchase a ticket.Kinky Boots , Adelphi TheatreBased on the successful 2005 British film by Geoff Deane and Tim Firth, this musical celebration is about the belief that you can change the world when you change your mind. Fans of musical comedy won't want to miss this fabulous show, as the songs in the musical were produced by Grammy and Tony winning pop icon Cyndi Lauper. No children younger than 6 will be admitted.King Lear, Duke of York's TheatreActing legend Sir Ian McKellen starred the title character in King Lear, one of Shakespeare's famoustragedies. McKellen's performance in the play, which sees King Lear become mad as he divides his kingdom amongst his children, was highly praised by critics and audiences. You must be 12 or older to enter the theatre.Les Miserables . Queen's TheatreAdapted from the epic novel by Victor Hugo, the musical tells a powerful and moving story of love, sacrifice, passion and revolutionary spirit. In October 2015 Les Miserables celebrated its 30th Anniversary in London and is now the world's longest-running musical. It is recommended for children aged 7 or over, and children under 5 are prohibited.21. Who is the composer of the musical Kinky Boots?A. Cyndi Lauper.B. Sir Ian McKellen.C. Grammy and Tony.D. Geoff Deane and Tim Firth.22. Which show is the longest-running musical in the world?A. Chicago.B. Kinky Boots.C. King Lear.D. Les Miserables.23. What can we infer about the shows mentioned in the passage?A. The shows are musicals.B. The shows are adapted from ancient stories.C. The audiences should buy the tickets online in advance.D. The audiences should check the age policy before buying the tickets.BIt was an early blow to my self-confidence. I was attending my first group meeting in the tab as a postdoc (博士后), and I was pleased that I could follow most of the discussion. Then, in front of everyone, the professor turned to me and asked about my previous accomplishments. I froze. As a PhD student, I had achieved lots to be proud of. But all of those were in my home country of Brazil. Now I was in Washington, DC and I didn't know what the word "accomplishment" meant. So all I could say was "I don't know".I had decided to do a postdoc abroad because I thought the training would help me secure a teaching position. I applied for and received a Brazilian government fellowship to spend 18 months working abroad and got a position in a lab. It all seemed so easy--until I actually started.In a new country, I struggled. After the mortifying lab meeting incident, my confidence took another hit. The paper I intended to publish did not materialize. I used to be invited to give talks. Now, I was askedto speak more slowly because of my accent. My confidence was destroyed.After months of self-doubt, I reminded myself that I had potential. I needed to do something to regain my confidence. I thought a change of environment might be what I needed. So I made the move.In another new lab. I still felt insecure. However. I was determined to make the most of the time I had. There were more opportunities to interact with others, which forced me to talk more. It was awful at first, but with practice I began to feel more confident in my English. I proposed new projects. I began to receive positive feedback on my presentations.My confidence is back. I feel a little like Wonder Woman. She was a strong soldier in her homeland. When she left. she experienced obstacles and failures only to become even stronger than before.24. What was the author's reaction when asked about her previous achievements?A. She felt pleased.B. She kept silent.C. She was at a loss.D. She felt proud.25. Why did the author go abroad?A. To apply for government fellowship.B. To get a doctor's degree.C. To build her own lab.D. To gain experience for a position.26. What does the underlined word "mortifying" in paragraph 3 probably mean?A. Interesting.B. Embarrassing.C. Conventional.D. Important.27. What can be the best title for the text?A. A lab meeting incident hurt me.B. I found my inside Wonder Woman.C. My experience proved Brazilians' confidence.D. My poor English made me lose an opportunity.CDuring Amsterdam’s chaotic rush h our, nine-year-old Lotta Crok cycles to a very busy junction. “Look,” she says. “There’s traffic coming from everywhere. Four trams from four different directions. For a child on a bike that’s really confusing!”Lotta is the first junior cycle mayor in the world and her working area is the Dutch capital. You would think this challenge would be superfluous in a city known as the bicycle capital of the world. The number of bicycles in Amsterdam is estimated at 881,000 –more than the city’s 850,000 inhabitant s – and 63% ofthe population cycle daily.But children who cycle in Amsterdam face challenges, Lotta says: “The three biggest problems for us are cars, cycling tourists and scooters (小型摩托). The cars take up too much space, the tourists are always swinging side to side and stop when you least expect it, and the scooters simply run you over.”Lotta became junior cycle mayor in June last year when she won a contest in which schoolchildren were asked to come up with plans to make cycling safer and more fun. Her idea was to add children’s bikes to the popular bike share programme.Since Lotta was appointed junior cycle mayor, she has been busy, giving interviews, opening cycling contests in the city and being a jury(评审员)member during the Amsterdam Light Parade, an event in which Amsterdammers decorate their bikes with lights.She is now planning a meeting with the city’s mayor to discuss ideas that children have come up with: “One of our proposals is a bicycle park w here children can learn how to cycle. Right now, most of us learn it in the street, which can be quite busy. Another idea is to create an app for tourists to teach them the rules of cycling, because most of them really don’t know.”Following the success of the Amsterdam scheme, cycle mayors around the world are now planning to appoint junior colleagues. “They see it works really well,” Boerma, the senior major, says. “I talk to the parents, Lotta talks to the children. And if you look at the city through the eyes of a child, you will also make it accessible for others. A city that’s good for an eight-year-old is also good for an 88-year-old.”28. Why is a junior cycle mayor appointed in Amsterdam?A. To teach children how to ride.B. To ensure cycling is safer for children.C. To give suggestions to the city’s mayor on how to run the city.D. To organize the cycling contests in the city.29. Which word can best replace the underlined word “superfluous” in paragraph 2?A. ImportantB. UnnecessaryC. DifficultD. Valuable30. What has Lotta done since she became the bike mayor?A. She has solved the three biggest problems for children cycling in Amsterdam.B. She has won a contest about cycling.C. She has given interviews and been a jury member during a parade.D. She has given proposals to the city mayor.31. What ’s Boerma’s attitude to the junior cycle mayor?A. CautiousB. FavorableC. AmbiguousD. DisapprovingDThe year 2019 will mark the 100th anniversary of the deadliest influenza outbreak in history. It is estimated that the influenza pandemic(瘟疫) of 1918 killed more than 50 million people around the world. Other estimates go much higher. Because of a lack of medical record—keeping, we may never know the exact number.The influenza was a fast killer. Some victims died within hours of their first symptoms. Others died after a few days. “their lungs filled with liquid and they choked to death.” The 1918 flu pandemic was also different from other outbreaks. It struck many young, healthy people. Viruses usually affect sick or old people.Although modern medicine effectively controls many diseases, influenza remains difficult to protect against. The World Health Organization estimates that every year influenza kills 250,000 to 500,000 people around the world. Each year, medical scientists develop flu vaccines(疫苗) which offer immunity(免疫) from some influenza viruses. But they can only guess which form of the virus will spread.Health officials remain concerned about another flu pandemic. New forms of the flu virus appear regularly. One example was the “swine flu” or H1N1 outbreak in 2009. Anthony Fauci, Director of the National Institute of Infectious Diseases in the United States says that virus caused a true pandemic.To stop the next pandemic, scientists are now researching how to create a universal influenza vaccine. In October 2019, Vanderbilt University Medical Center in the U. S. announced the Universal Influenza Vaccine Initiative. The university said researchers are leading an international effort to develop a universal influenza vaccine that will protect everyone against all forms of the flu anywhere in the world. The university added that researchers will begin tests in early 2019. the Human Vaccines Project, a public—private partnership, is funding the project. However, until a universal influenza vaccine is available, today’s seasonal flu vaccine remains important.32. What do we know about the influenza in 1918?A. It swept across the whole Europe.B. No one survived the first few days.C. It killed the largest number of people.D. It struck only young and healthy people.33. Why is influenza difficult to protect against?A. It spreads too rapidly.B. It is quite easy to catch.C. No vaccine is available.D. It’s hard to judge the form of virus.34. What does the author want to tell by mentioning H1N1 in 2009?A. New forms of flu virus keeps appearing.B. It was the most serious in recent years.C. It was caused by the same flu virus of 1918.D. The H1N1 virus was deadly as well.35. What can we learn about the universal influenza vaccine?A. The development is quite costly.B. It will be used all over the world.C. It can protect against all forms of flu.D. It will soon come into use in 2019.第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。

相关文档
最新文档