职称英语考试综合类(B类)试题及答案

合集下载

职称英语综合类B级真题及参考答案

职称英语综合类B级真题及参考答案

职称英语综合类B级真题及参考答案职称英语综合类B级真题及参考答案第一部分:词汇选项 (第 1~15 题,每题 1 分,共 15 分)下面每个句子中均有1 个词或者短语有括号,请为每处括号部分确定 1 个意义最为接近的选项。

1. Patricia stared at the other girls with (resentment).A doubtB angerC loveD surprise2. I want to provide my boys with a (decent) education.A specialB privateC goodD general3. Her father was a quiet man with (graceful) manners.A politeB similarC usualD bad4. There was a (profound) silence after is remark.AshortB deepC proudD sudden5. The document was (compiled) by the Department of Health.A printedB attachedC writtenD sent6. In the process, the light energy (converts) to heat energy.A changesB reducesC leavesD drops7. Many cities have (restricted) smoking in public places.A limitedB allowedC stoppedD kept8. The thief was finally (captured) two miles away from the village.A killedB jailedC caughtD found9. If we leave now, we should (miss) the traffic.A mixB avoidC directD stop10. What are my chances of (promotion) if I stay here.A advancementB replacementC retirementD advertisement11. We’ve seen a (marked) shift in our approach to the social issues.A greatB clearC quickD regular12. Such a database would be extremely costly to (set up).A updateB transferC destroyD establish13. The two banks have announced plans to (merge) nest year.A combineB breakC sellD close14. I enjoyed the play- it had a clever plot and very (funny) dialogues.A humorousB longC originalD boring15. He’s spent years (cultivating) a knowledge of art.A denyingB usingC sharingD developing第二部分:阅读判断 (第 16~22 题,每题 1 分,共 7 分)下面的短文后列出了7 个句子,请根据短文的`内容对每个句子做出判断;如果该句提供的是正确信息,请选择 A ;如果该句提供的是错误信息,请选择 B ;如果该句的信息文中没有提及,请选择 C 。

职称英语综合类B级-20

职称英语综合类B级-20

职称英语综合类B级-20(总分:100.00,做题时间:90分钟)一、{{B}}第1部分:词汇选项{{/B}}(总题数:15,分数:15.00)1.If we terminate our relations with that country, we'll have to find another supplier of raw materials.(分数:1.00)A.diffuseB.diminishC.end √D.preclude解析:“结束,终结的”。

这里是指“终止关系”。

diminish“减少,缩减”;diffuse“散布”;preclude“防碍,阻止”。

只有C,end有“结束”之意。

2.We can divide reading skills into two: the eyes track across the page, and the mind takes in what the eyes see.(分数:1.00)A.holdsB.receivesC.followsD.absorbs √解析:take in意为“领会,吸收”,与absorb意思相近。

A意为“拿着,保存”;B意为“收到,接收”;C意为“跟随”。

3.We cannot always count on the wind, so new windmills should be so designed that they can also be driven by water.(分数:1.00)A.hang onB.depend on √C.hold one on解析:count on意为“依靠”,与depend on意思相近。

4.Our teacher notified us that there would be test on Monday.(分数:1.00)A.advisedB.assuredrmed √D.disclosed解析:notify意为“通知,告知”。

2020-2021年全国职称英语等级考试综合类(B级)试题及答案

2020-2021年全国职称英语等级考试综合类(B级)试题及答案

职称英语考试综合类B级试题及参考答案第1部分:词汇选项(第1~15题,每题1分,共15分)下面每个句子中均有1个词或者短语划有底横线,请为每处划线部分确定1 个意义最为接近的选项。

1.There was an inclination to treat geography as a less important subject.A. pointB. tendencyC. result d. finding2.New secretaries came and went with monotonous regularity.a. amazingb. depressingc. predictabled. dull3.The committee was asked to render a report on the housing situatio n.a. furnishb. copyc. publish d・ summarize4.The group does not advocate the use of violence.a. limitb. regulatec. opposed. support5.The original experiment cannot be exactly duplicate.a. reproducedb. inventedc. designedd. reported6.The department deferred the decision for six months・a. put offb. arrived atc. abided byd. protested against7.The symptoms of the disease manifested themselves ten days later.a. easedb. appearedc. improvedd. relieved8.The uniform makes the guards look absurd.a. seriousb. ridiculousc. beautifuld. impressive9.Some of the larger birds can remain stationary in the air for severalminutes・a. silent b・ motionless c. seated d・ true10.The country was torn apart by strife.a. povertyb. warc. conflictd. economy11.She felt that she had done her good deed for the day・a. actb. homeworkc. justice d・ model12. A person7 s wealth is often in inverse proportion to their happiness ・a. equalb. certainc. Iarged. opposite13.His professional career spanned 16 days・a. startedb. changedc. movedd. lasted14.His stomach felt hollow with fear.a. sincereb. respectfulc. terribled. empty15.This was disaster on a cosmic scale・a. modestb. hugec. commerciald. national参考答案:bdada abbbc adddb第2部分:阅读判断(第16^22题,每题1分,共7分)下面的短文后列岀了7个句子,请根据短文的内容对每个句子做岀判断;如果该句提供的是正确信息,请选择A;如果该句提供的是错误信息,请选择B;如果该句的信息文中没有提及,请选择C。

职称英语考试综合类(B级)试题、答案

职称英语考试综合类(B级)试题、答案

XX年职称英语考试综合类(B级)试题、答案综合类(B级)试题第1局部:词汇选项 (第1~15题,每题1分,共15分)下面共有15个句子,每个句子中均有1个词或短语画有底横线,请从每个句子后面所给的4个选项中选择1个与画线局部意义最相近的词或短语。

请将答案涂在答题卡相应的位置上。

1 It is obvious that he will win the game.A likelyB possibleC clearD probable2 The earth moves around the sun.A beforeB roundC afterD over3 Did anyone call when l was out?A everyoneC nobodyB someoneD anybody4 It took us a long time to mend the house.A buildB destroyC designD repair5 I don’t quite follow what she is saying.A observeB understandC explainD describe6 We can no longer tolerate his actions.A put up withB aeptC takeD receive7 Loud noises can be irritating.A hatefulB painfulC stimulatingD annoying8 In the background was that eternal humA longB never-endingC boringD extensive9 The Constitution’s vague nature has given it the flexibility to be adapted whencircumstances changeA impreciseB apparentC clearD easy10Gambling is lawful in Nevada.A enjoyableB irresistibleC legalD profitable11These are the motives for doing itA reasonsB excusesC answersD replies12The river widens considerably as it begins to turn west A extends B stretchesC broadensD bends13 Many economists have given in to the fatal lure of mathematics.A errorB puzzleC attractionD contradiction14 With immense relief I stopped running.A noB littleC scarceD enormous15 A great deal has been done to remedy the situationA maintainB improveC preserveD protect第2局部:阅读判断 (第16—22题,每题1分,共7分)阅读下面这篇短文,短文后列出了7个句子,请根据短文的内容对每个句子做出判断。

2020年度全国职称英语等级考试综合B真题及答案

2020年度全国职称英语等级考试综合B真题及答案

全国职称英语等级考试综合类(B级)真题试题及答案第1部分:词汇选项(第1—15题,每题1分,共15分)下面每个句子中均有1个词或短语划有底横线,请为每处划线部分确定1个意义最为接近的选项。

1.After wards there was just a feeling of let-down.A. excitementB. angerC. CalmD. disappointment2.The committee was asked to render a report on the housing situation.A. copyB. furnishC. publishD. summariza3.The curriculum was too narrow and too rigid.A. hiddenB. inflexibleC. traditionaD. official4.He led a very moral lifeA. honourableB. humanC. intelligent D .natural.5.The majority of people around here are decent.A. realB. honest C .normal D. wealthy6.His knowledge of French is fair.A. very usefulB. very limitedC. quite goodD. rather special7.The group does not advocate the use of violence.A. limitB. regalateC. support D .oppose8.The worst agonies of the war were now beginning.A. painsB. partsC. aspectsD. results9.It was a magic night until the spell was broken.A. timeB. charm C .space D. opportunity10.They are trying to identify what is wrong with the present system.A. proveB. discoverC. considerD. imagine11.Several windows had been smashed.A. cleanedB. replacedC. brokenD. fixed12.She felt that she had done her good deed for the day.A. homeworkB. actC. justiceD. model13.London quickly became a flourishing port.A. majorB. largeC. successfulD. commercial14.His professional career spanned 16 years.A. stareedB. changedC. movedD. lasted15.His stomach felt hollow with fearA. emptyB. sincereC. respectfulD. terrible第2部分:阅读判断(第16—22题,每题1分,共7分)下面的短文后列出了7个句子,请根据短文的内容对每个句子做出判断:如果该句提供的是正确信息,请选择A;如果该句提供的是错误信息,请选择B;如果该句的信息文中没有提及,请选择C.The Most Wonderful IslandsThe Palm Islands are artificial islands in Dubai, United Arab Emirates on which major commercial and residential infrastructure will be constructed. They are being constructed by Nakheel Properties, a property developer in the United Arab Emirates, who hired the Dutch dredging and marine contractor Van Oord, one of the world's specialists in land reclamation. The islands are the Palm Jumeirah, the Palm Jebel Ali and the Palm Deira.Each settlement will be in the shape of a palm tree, topped with a crescent, and will have a large number of residential, leisure and entertainment centers. The Palm Islands are located off the coast of The United Arab Emirates in the Persian Gulf and will add 520 kilometres of beaches to the city of Dubai.The first two islands will comprise approximately 100 million cubic meters of rock and sand. Palm Deira will be composed of approximately 1 billion cubic meters of rock and sand. All materials will be quarried in the UAE. Between the three islands there will be over 100 luxury hotels, exclusive residential beach side villas and apartments, marinas, water theme parks, restaurants, shopping malls, sports facilities and health spas.The creation of the Palm Jumeirah began in June 2001. Shortly after, the Palm Jebel Ali was announced and reclamation work began. The Palm Deira, which is planned to have a surface area of 46.35 square kilometre. Construction was originally planned to take 10–15 years, but that was before the impact of the global credit crunch hit Dubai.16. Some Dutch engineers are experienced in reclaiming land from the sea.A . RightB . WrongC . Not mentioned17. The islands are being built in the deep water of the sea.A . RightB . WrongC . Not mentioned18. Rocks for building the breakwater were taken from the World of Islands.A . RightB . WrongC . Not mentioned19. All the luxury homes on Palm Jumeirah were sold.A . RightB . WrongC . Not mentioned20. The water theme park in Jebei All will attract more tourists.A . RightB . WrongC . Not mentioned21. The Palm Deira will be the same size as Paris.A . RightB . WrongC . Not mentioned22. The World Islands are bigger than the Palm JumeirahA . RightB . WrongC . Not mentioned第3部分:概括大意与完成句子(第23~30题,每题1分,共8分)下面的短文后有2项测试任务:(1)第23~26题要求从所给的6个选项中为第2~5段每段选择1个最佳标题;(2)第27~30题要求从所给的6个选项中为每个句子确定一个最佳选项。

职称英语等级综合类(B级)试题考试试题、答案及题解

职称英语等级综合类(B级)试题考试试题、答案及题解

职称英语等级综合类(B级)试题考试试题、答案及题解92部分:阅读判断16 B Ireland is me best place in the world t0 live in for 2005,….爱尔兰是2005年世界上最适合居住的地方,……这是文章中的第一句话。

题干说的是:在长达2005年里,爱尔兰一直是世界上最适合于人类居住的地方。

因此,不对。

17 C 题干说的是:工作稳定是生活质量中最不重要的衡量标准。

文章第三段提到了工作稳定(job security),但是没有说工作稳定是生活质量中最不重要的衡量标准。

18 A 题干说的是:在爱尔兰生活费用相当高。

这一信息可以从第四段中的词组“the high cost of living”(很高的生活费用)中找到。

19 C 题干说的是:在津巴布韦,家庭生活不稳定。

文章没有提到。

20 A 题干说的是:爱尔兰名居榜首是因为它把新时期的的成分和一些好的传统结合在一起。

这一信息可以从第七段中找到。

21 B 题干说的是:评价生活质量很容易。

第八段是这么说的:The magazine admitted measuring quality of life is not a straightforward thing to do.该杂志承认评价生活质量不是一件简单的事。

因此,不对。

22 B 题干说的是:美国在前十名。

事实是它排在第十三名。

有关此信息可以在最后一段找到。

第3部分:概括大意与完成句子23 C 本文的标题是:即使是聪明人也会失败。

第二和第三段都跟Edison直接相关。

第二段描述的是他的发明创造。

24 D 本段是。

Edison对失败的看法。

第一句话的意思是:生活中的许多失败是半途而废,这些人不知道其实他们放弃时离成功已经是近在咫尺了。

25 A 本段的第一句话是这么说的:没有人喜欢失败,但是聪明的发明家会从中吸取教训。

注意:一个段落的第一句话常常是主题句。

26 B 本段的第一句话是这么说的:两个世纪来,发明家表现出的一个共同品质是弃而不舍。

职称英语综合类B级真题及答案(3篇)

职称英语综合类B级真题及答案(3篇)

职称英语综合类B级真题及答案(3篇)职称英语考试综合类B级真题篇一41.It can be inferred from the passage 1 that managersA.were not qualifiedB.disliked “suggestion boxes”C.seldom obtained worker’s opinionsD.never consulted the labor force42.In recent years, many management specialists have been arguing that workersA.are no longer sellers of the productsB.are less affected by company decisions than beforeC.are able to make final decisions for the companyD.should have a way in management of the company43.The word “rank and file” paragraph 2 is closest in meaningtoA.ordinaryB.seniorC.intelligentD.capable44.According to the passage, what happened between 1980 and 1985?A.Managers consulted workers before closing a plant.B.Workers did not make necessary concessionsC.About five million workers were laid off without advance notice.D.Many companies were closed because of strikes.45.If not given a voice in managerial decision making workersA.cannot get a share in the company’s profitsB.can still get bonuses for efficiency and productivityC.may lack the incentive to increase their productivityD.will not have the opportunity to purchase the plant.职称英语综合类A级真题及答案(完整版篇二c. female badgers did not mix with male badgers.d. they may get some of the water they needed from fruit.39. which of the following is a typical feature of male badgers?a. they don’t run very quickly.b. they defend their territory from other badgers.c. they hunt over a very large area.d. they are more aggressive than females.40. what happened when honey badgers got used to humans around them?a. they became less aggressive towards other creatures.b. they lost interest in people.c. they started eating more.d. other animals started working with them.第三篇why so many childrenin many of the developing countries in africa and asia, the population is growing fast. the reason for this is simple: women in these countries have a high birth rate---from 3.0 to 7.0 children per woman. the majority of these women are poor, without the food or resources to care for their families. why do they have so many children? why don't they limit the size of their families? the answer may be that they often have no choice. there are several reasons for this.one reason is economic. in a traditional agricultural economy,large families are helpful. having more children means having more workers in the fields and someone to take care of the parents in old age. in an industrial economy, the situation is different. many children do not help a family;instead, they are an expense. thus, industrialization has generally brought down the birth rate. this was the case in italy, which was industrialized quite recently and rapidly. in the early part of the twentieth century, italy was a poor, largely agricultural country with a high birth rate. afterworld war ii, italy’s economy was rapidly modernized and industrialized. by the end of the century, the birth rate had dropped to 1.3 children per woman, the world's lowest.however, the economy is not the only important factor that influences birth rate. saudi arabia, for example, does not have an agriculture-based economy, and it has one of the highest per capita incomes in the world. nevertheless, it also has a very high birthrate (7.0). mexico and indonesia, on the other hand, are poor countries, with largely agricultural economies, but they haverecently reduced their population growth.clearly, other factors are involved. the most important of theseis the condition of women. a high birth rate almost always goes together with lack of education and low status for women. this would explain the high birth rate of saudi arabia. there, the traditional culture gives women little education or independence and few possibilities outside the home. on the other hand, the improved condition of women in mexico, thailand, and indonesia explains the decline in birth rates in these countries. their governments have taken measures to provide more education and opportunities for women. another key factor in the birth rate is birth contro1. women maywant to limit their families but have no way to do so. in countries where governments have made birth control easily available and inexpensive, birth rates have gone down. this is the case in singapore, sri lanka, and india, as well as in indonesia, thailand, mexico, and brazil. in these countries, women have also been provided with health care and help in planning their families.these trends show that an effective program to reduce population growth does not have to depend on better economic conditions. it can be effective if it aims to help women and meet their needs. only then, in fact, does it have any real chance of success.41. in a traditional agricultural economy, a large familya. can be an advantage.b. may limit income.c. isn't necessary.d. is expensive.42. when countries become industrialized,a. families often become larger.b. the birth rate generally goes down.c. women usually decide not have a family.d. the population generally grows rapidly.43. according to this passage, italy today is an example of ana. agricultural country with a high birth rate.b. agricultural country with a low birth rate.c. industrialized country with a low birth rate.d. industrialized country with a high birth rate.44. saudi arabia is mentioned in the passage because it showsthata. the most important factor influencing birth rate is theeconomy.b. factors other than the economy influence birth rate.c. women who have a high income usually have few children.d. the birth rate depends on per capita income.5. in mexico, thailand, and indonesia, the government职称英语理工类B真题及答案篇三Agricultural research funding is vital if the world is to feed itself better than it does now. Dr. Tony Fischer, crop scientist, said demand was growing at 2.5% per year but with modern technologies and the development of new ones, the world should be able to stay ahead.“The global decline in investment in international agricultural research must be reversed if significant progress is to be made towards reducing malnutrition(营养不良)and poverty.” he said.Research is needed to solve food production, land degradation(贫瘠化)and environmental problems. Secure local food supplies led to economic growth which is turn, slowed population growth. Dr. Fischer painted a picture of the world’s ability to feed itself in the first 25 years, when the world’s population is expecte d to rise from 5 X to X billion people. He said that things will probably hold or improve but there’ll still be a lot of hungry people. The biggest concentration of poor and hungry people would be in sub-SaharanAfrica and southern Asia in , similar to the current pattern. If there is any change, a slight improvement will be seen in southern Asia, but not in sub-Saharan Africa. The major improvement will be in East Asia, South America and South-East Asia.The developing world was investing about 0.5%, or $8 billion a year, of its agricultural gross domestic product(GDP)on research anddeveloped world was spending 2.5% of its GDP. Dr. Fischer said more was needed from all countries.He said crop research could produce technologies that spread across many countries, such as wheat production research having spin-offs(有用的副产品)for Mexico, China or India.“Technologies still need to be refined for the local conditions but a lot of the strategic research can have global application, so that money can b e used very efficiently.” Dr. Fischer said.Yields of rice, wheat ad maize(玉米)havegrown impressively in the past 30 years, especially in developing countries. For example, maize production rose from 2 to 8 tonnes per hectare between 1950 and 1995. But technologies driving this growth such as high-yield varieties, fertilizers, and irrigation, were becoming exhausted. “If you want to save the land for non-agricultural activities, for forests and wildlife, you’re going to have to increase yield.” Dr. Fisc her said.36. What is the passage mainly about?A. Shortage of food supplies.B. Development of agricultural technologies.C. Impact of agricultural research.D. Expectation of population growth.37. Which of the following sta tements is true about the world’s agricultural research funding?A. It is increasing among developed countries.B. It is decreasing worldwide.C. Less is demanded from developing countries.D. Most of it is spent very efficiently.38. What is the picture of Asia’s food supplies in the first 25years?A. Food shortage will not be a problemB. There will be more hungry people in southern Asia.C. Population growth will result in more hungry people.D. There will be fewer hungry people in East Asia.39. What does Dr. Fischer say about technologies? Dr FischerA. They are costly.B. They have to be improved to meet local needs.C. Their application is limited.D. They have to be applied locally.40. It can be infered from the last paragraph that_____.A. there is a demand for saving land for non-agricultural activities.B. crop production is growing faster in developing countries.C. maize production reached its peak in the 1990s.D. technologies improving maize production have been well developed.。

2023年职称英语考试综合类AB级精选试题

2023年职称英语考试综合类AB级精选试题

第一套:第一部分: 词汇选择(第1-15题, 每题1分, 共15分)下面共有15句子, 每个句子均有一种词或短语划有底横线, 请从每个句子背面所给旳四个选项中选择一种与划线部分意义最相近旳词或短语。

答案一律涂在答题卡对应旳位置上。

He was a very cute boy but now he seems to have no interest in anything.A) clever B) honestC) brave D) dull原则答案: a2. Data from Voyager II have presented astronomers with a puzzle about why our outermost planet exists.A) problem B) mysteryC) question D) point原则答案: b3. The film originated from a short story.A) resulted B)derived原则答案: b4. After supper we usually take a stroll around the park for about an hour.A) walk B) restC) bath D) breath原则答案: a5. This is a subject that has now moved into the political domain.A) extent B) zoneC) area D) competition原则答案: c6. She is noted for her generous contribution for the relief of the poor.A) charged B) accusedC) famous D) responsible原则答案: c7、 He rolled up his trouser leg to exhibit his wounded knee.C) show D) examine原则答案: c8、 8.You startled me when you shouted.A) threatened B) frightenedC) interrupted D) troubled原则答案: b9、 It is said the houses along this street will soon be demolished.A)pulled down B) pulled upC) pulled off D) pulled in原则答案: a10、 She tried to probe my mind and discover what I was thinking.A) solved B) exploredC) involved D) exploded原则答案: b11. The parents have to restrain their daughter from running out into the street.A)disallow B) reduceC) prevent D) confine原则答案: c12. He expressed concern that the ship might be in distress.A) despair B) difficultiesC) need D) danger原则答案: d13. 13.Hundreds of buildings were wrecked by the earthquake.A) shaken B) fallenC) damaged D) trembled原则答案: c14. Thick clouds obscured the stars from view.A)darkened B) heldC) blackened D)prevent原则答案: d15. The river was contaminated with waste.A) blackened B) pollutedC) widened D) mixed原则答案: b第二部分: 阅读判断(每题1分, 共七分)阅读下面这篇短文, 短文后列出了七个句子, 请根据短文旳内容对每个句子作出判断。

2023年职称英语等级考试综合类B级试题及答案

2023年职称英语等级考试综合类B级试题及答案

职称英语综合类B真题及答案(完整版)第1部分词汇选项(第1~15题,每题1分,共15分)下面每个句子中均有1个词或短语划有底横线,请为每处划线部分确定一种意义最为靠近旳选项。

1. The organization was bold enough to face the press.A. pleasedB. powerfulC. brave D .sensible2. I will not tolerate that sort of behavior in my class.A. acceptB. controlC. observeD. regulate3. I realized to my horror that I had forgotten the present.A limit B. fear C. power D. fool4. Most people find rejection hard to accept.A. excuseB. clientC. destinyD. refusal5. She's extremely competent and industrious.A. hardworkingB. honestC. objectiveD. independent6. The doctors did not reveal the truth to him.A. hide B .handle C. disclose D. establish7. He tried to assemble his thoughts.A. clearB. shareC. gatherD. spare8. The law carries a penalty of up to three years in prison.A. messageB. punishmentC. guiltD. obligation9. Prisoners were kept in the most appalling conditions.A. flexibleB. terribleC. reasonableD. serious10. These products are inferior to those we brought last year.A. poorer thanB. narrower thanC. larger thanD. richer than11. The political situation in the region has deteriorated rapidly.A. improvedB. changedC. worsenedD. developed12. There was a simultaneous trial taking place in the next building.A. coexistingB. fairC. full D .pubic13. They're petitioning for better facilities for the disabled on public transport.A. requesting B .planning C. preparing D. looking14. He said some harsh words about his brother.A. unkindB. properC. normalD. unclear15. We were attracted by the lure of quick money.A. amountB. supplyC. sumD. temp第2部分: 阅读判断(第16-22题,每题1分,共7分)下面旳短文后列出了7个句子,请根据短文旳内容对每个句子做出判断:假如该句提供旳是对旳信息,请选择A: 假如该句提供旳是错误信息,请选择B; 假如该句旳信息问中没有提及,请选择C。

2023年职称英语综合类B级考试试题及答案完整版

2023年职称英语综合类B级考试试题及答案完整版

第1部分:词汇选项(第1—15题,每题-1分;共15分)下面每个句子中均有1个词或短语划有底横线,请为每处划线部分拟定1个意义最为接近的选项。

1.We need to extract the relevant flnancial data.A. storeB. obtainC. saveD. review2.His shoes were shined to perfection.A. clearedB. polishedC. washed .D. mended3.She always finds fault with everything. .A.simplifiesB. evaluatesC. criticizesD. Examines4.Anderson left the table, remarking that he had some work.to doA. doubtingB. thinkingC. sayingD. Knowing5.They converted the spare bedroom into an office.A. reducedB. movedC. reformedD. turned.6.Mr. Henley has accelerated his sale of shares over the past yearA. heldB. increased .C. expectedD. offered7.We have to act within the existing legal frameworkA. limitC. statusD. system8.Jane said that she couldn't tolerate the long hoursA. spendC. standB. takeD. last9.At that time, we did not fully grasp the significance of what had happenedA. giveB. attachC. understandD. lose10.The view from my bedroom window was absolutely spectacular.A. generalC. strongB. traditionalD. magnificent .11.Marsha confessed that she knew nothing of computer.A. admittedB. reportedC. hopedD. answered12.The police believe the motive for the murder was jealousy.A. choiceB. ideaC. decision13.The high-speed trains can have a major impact on ourlivesA. effortC. concernB. problemD. influence14.We explored the possibility of expansion at the conference.A. offeredC. acceptedB. includedD. investigated15. The study also notes a steady decline in the number of college students taking science courses.A. continuousC. generalB. relativeD. sharp第2部分:阅读判断(第16—22题,每题1分,共7分)下面的短文后列出了7个句子,请根据短文的内容对每个句子做出判断:假如该句提供的是对的信息,请选择A:假如该句提供的是错误信息,请选择B;假如该句的信息文中没有提及,请选择C。

职称英语等级综合类(B级)试题考试试题、答案及题解

职称英语等级综合类(B级)试题考试试题、答案及题解

职称英语等级综合类(B级)试题考试试题、答案及题解10第5部分:补全短文46 E 文章的第一两句话提出了Kimiko Fukuda一直在想的一件事,即狗究竟想表达什么。

紧接着应该给出一个答案是比较符合逻辑的。

E就是答案。

47 D 上一句话说的30万日本养狗人已经买了人狗翻译机。

符合逻辑的一步是更多的人还会买。

因此D是合理的选项。

48 A 上一句说的是Bowlingual这个装置有两个部分。

接着应该是具体说明。

A是对装置的具体说明。

49 F 第五段的第一句话说的是:根据动物行为研究,这些杂音可以分成六类:幸福;悲痛;受挫;气愤;声称;欲望。

因为是人狗翻译机,这些情感还需要跟人的话对应起来。

50 C 上一句话说的是:当一个客人最近来到Fukuda的屋时,狗大声地叫着“bow wow”的声音。

因为是在讲人狗翻译机,下面一句话应该讲的是它的翻译。

因此C是对的。

第6部分:完形填空51 B 百幕大三角区是海洋中的谜团之一。

0f表示所属关系,是合适的选择。

52 D 这里需要填入一个动词,这就排斥了A和c。

look不跟动词不定式,因此只有seem是正确的。

53 c rest和others都不能放在名词前,another·跟单数名词。

因此只有other 是正确的选择。

54 A 这个句子表达的是否定的意思,即“这些船没有留下……便失踪了”,所以只能选择without这个介词。

55 c 表示“据说”用“It is said…”。

整个句子说的是:据说,Christopher Columbus 是记录这一海域怪现象的第一人。

56 A 表示具体的一天前面用On。

又如:He was born on May 4,1980.他生于1980年5月4日。

from和since表示“从那一天起”。

57 D 表示飞机起飞的动词组是take off。

58 c 动词blame可以跟for,也可以跟on搭配。

试比较:They blame him for the Fire.They blame the fire on him.他们把火灾归罪于他。

  1. 1、下载文档前请自行甄别文档内容的完整性,平台不提供额外的编辑、内容补充、找答案等附加服务。
  2. 2、"仅部分预览"的文档,不可在线预览部分如存在完整性等问题,可反馈申请退款(可完整预览的文档不适用该条件!)。
  3. 3、如文档侵犯您的权益,请联系客服反馈,我们会尽快为您处理(人工客服工作时间:9:00-18:30)。

职称英语考试综合类(B类)试题及答案2
第2部分:阅读判断(第16~22题,每题1分,共7分)
下面的短文后列出了7个句子,请根据短文的内容对每个句子做出判断:如果该句提供的是正确信息,请选择A;如果该句提供的是错误信息,请选择B;如果该句的信息文中没有提及,请选择C.
G8 Summit
Leaders of the Group of Eight Major Industrialized Nations (G8)will meet in Scotland in July this year. Representatives from China,India,Mexico,South Africa and Brazil have also been invited. Here’s what the G8 leaders want from the meeting.
British Prime Minister Tony Blair wants the G8 to cancel debt to the world’s poorest countries. He wants them to double aid to Africa to 50 billion pounds by 2010. He has also proposed reducing subsidies to Western farmers and removing restrictions on African exports. This has not got the approval of all members because it will hurt their agricultural interests. On climate change,Blair wants concerted (共同的)action by reducing carbon emissions (排放)。

US President George W. Bush agrees to give help to Africa. But he says he doesn’t like the idea of increasing aid to countries as ‘it will increase corruptio n. Bush said he would not sign an agreement to cut greenhouse gas emissions at the summit,according to media. The US is the only G8 member not to have signed the Kyoto Protocol (京都议定书)。

Although the US is the world’s biggest polluter,Bush so far refuses to believe there is sufficient scientific data to establish beyond a doubt that there is a problem.
French President Jacques Chirac supports Blair on Africa and climate change. He
is determined to get the US to sign the climate change deal.
German Chancellor Gerhard Schroder remains doubtful of Blair’s Africa proposals. Schroder’s officials have dismissed the notion that money will solve Africa’s problems as “old thinking.” Berlin says that African states should only receive extra money if they can prove they’ve solved the corruption problem.
Russian President Vladimir Putin was doubtful about the value of more aid to Africa. But he has seen a way to make this work to his advantage. Putin intends to use the aid to Africa as a springboard (跳板)next year to propose aid to the former Soviet republics of Georgia,Uzbekistan,Tajikistan and Moldova.
Japanese Prime Minister Junichiro Koizumi’s priorities are a seat on the UN Security Council,for which he will be lobbying (游说)at the summit. And he’s concerned about the Democratic People’s Republic of Korea’s nuclear weapons programme.
16 The G8 countries include China, India, Mexico, South Africa and Brazil.
A.Right
B.Wrong
C.Not mentioned
17 Blair hopes that the G8 countries will work together to reduce carbon emissions
A.Right
B.Wrong
C.Not mentioned
18 India has accepted the invitation to attend the G8 meeting
A.Right
B.Wrong
C.Not mentioned
19 Bush agrees to increase aid to Africa.
A.Right
B.Wrong
C.Not mentioned
20 Chirac takes a stand similar to Blair’s on Africa and climate change. A.Right
B.Wrong
C.Not mentioned
21 According to media, Bush will sign the Kyoto Protocol at the summit A.Right
B.Wrong
C.Not mentioned
22 Japan will reject Blair’s proposal to increase aid to Africa
A.Right
B.Wrong
C.Not mentioned。

相关文档
最新文档