湖南省常德市鼎城区长岭岗乡联校2019年高二英语测试题含解析
- 1、下载文档前请自行甄别文档内容的完整性,平台不提供额外的编辑、内容补充、找答案等附加服务。
- 2、"仅部分预览"的文档,不可在线预览部分如存在完整性等问题,可反馈申请退款(可完整预览的文档不适用该条件!)。
- 3、如文档侵犯您的权益,请联系客服反馈,我们会尽快为您处理(人工客服工作时间:9:00-18:30)。
湖南省常德市鼎城区长岭岗乡联校2019年高二英语测
试题含解析
一、选择题
1. Most of them were my opinion while David was against it.
A. in honor of
B. in favor of
C. in search of
D. in memory of
参考答案:
B
2. Life is not always that smooth and I hope you can still laugh_____ pain.
A. due to
B. in spite of
C. in terms of
D. for the benefit of
参考答案:
B
3. They talked about the problems_____for lack of communication.
A.raising
B.risen
C.aroused
D.arising
参考答案:
D
4. —What do you think of French?
—In my opinion, French is _______ English.
A. a subject so difficult as
B. as a subject difficult as
C. as difficult a subject as
D. difficult as subject as
参考答案:
C
5. They quitted________English, because they think it is unnessessary for a Chinese to speak English in China.
A.study B.to study C.studying D.to have studied
参考答案:
C
6. After we compare the two, we find this design is __________ that one.
A. more superior to
B. far superior than
C. more superior than
D. far superior to
参考答案:
D
7. I realized that I had been transported into the future of _____ was still my hometown.
A. what
B. which
C. it
D. that
参考答案:
A
8. What him was that there was too little money to spend on the project.
A. frustrated B rejected C. inspired D. denied
参考答案:
A
9. It is usually known that the Haiku poem ______ seventeen syllables.
A. makes up
B. consists of
C. is consisted of
D. is made up
参考答案:
B
略
10. As many as five courses are provided, and you are free to choose __________suits you best.
A. whatever
B. whichever
C. whenever
D. wherever
参考答案:
C
考查宾语从句。
句意:提供多达五种课程,你可以自由选择最适合你的那个。
choose后面是宾语从句,whichever是指在特定范围之内的任何一个,本题已经提出了范围的限制As many as five courses are provided,所以用whichever suits you best。
whatever是没有任何范
围限制的。
故选C。
11. Before handing in your test papers, make sure nothing is _____.
A. left out
B. left behind
C. swept up
D. sped up
参考答案:
A
12. They have ____ that any faulty parts will be replaced free of charge.
A. allowed
B. guaranteed
C. ensured
D. protected
参考答案:
B
13. --Do you think the _____magic show of Liu Qian best in the 2013 Spring Festival?
--Yes, I think all the audience must be_______.
A. surprising, surprised
B. surprising, surprising
C. surprised, surprising
参考答案:
A
14. In G7 Summit held in Canada, divisions between USA and other countries, in some critics’ opinion, were just papered over but by no means ________ .
A. they were fully solved
B. they had been fully solved
C. were they fully solved
D. had they been fully solved
参考答案:
C
【详解】考查倒装和时态。
句意:在加拿大举行的七国集团峰会上,一些批评人士认为,美国和其他国家之间的分歧只是被掩盖了,但并没有完全解决。
by no means固定短语,表示“决不”,位于句首要进行部分倒装,“were”表明用一般过去时,故C项正确。
【点睛】注意:by no means(决不),in/under no circumstances(无论如何不),in no case(无论如何不),on no condition(决不)等短语位于句首时,通常用部分倒装形式,但如果为be的一般现在时或一般过去时,则为完全倒装形式,如:
By no means is it true that all English people know their own language well.并非所有的英国人都通晓本国语言。
15. At the foot of the mountain a family, members make a living by raising cattle and sheep.
A. lives, whose
B. lives, where
C. live, where
D. live, whose
参考答案:
A
16. _______ round the city, we were impressed by the city’s new look.
A. Taken
B. Taking
C. To be taken
D. Being taken
参考答案:
A
略
17. the outcome of the war,there will be no winners.
A .whatever B.However C.Wherever D.Whenever
参考答案:
A
18. Tourist excitement has built up _______ new places of interest were opened two years ago.
A. as
B. since
C. only if
D. even though
参考答案:
B
二、书面表达
19. 全球气候变暖是目前人类面临的最大的环境问题之一。
请你根据以下提示写一篇英语短文,为“节能减排”献计献策。
注意:
1. 结合Unit 4 Global Warming中所学的重点单词、短语和句型,写一篇120词左右的短
文。
2.不要逐句翻译(尤其是措施部分要具体)
3. 文章的开头已经给出,不计入总词数。
提示:温室气体的排放 the emission of greenhouse gases
With the rapid development of the economy, pollution has become one of the most serious problems nowadays.
___________________________________________________________
________________________________________________________________________ ____
________________________________________________________________________ ____
________________________________________________________________________ ____
________________________________________________________________________ ____
________________________________________________________________________ ____
________________________________________________________________________ ____
________________________________________________________________________ ____
________________________________________________________________________ ____
________________________________________________________________________ ____
________________________________________________________________________ ____
________________________________________________________________________ ____
参考答案:
With the rapid development of the economy, pollution has become one of the most serious problems nowadays. The emission of greenhouse gases not only results in more and more CO2 in the atmosphere but also keeps the temperature going up. It has many harmful effects on human beings and nature, such as the rise of sea levels, many natural disasters and so on.
Therefore, it’s time to take steps to make a difference. First of all, we should save energy . We should turn off the lights, the TV ,the computer and so on if we are not using them any longer. We can walk or ride a bike when we go out instead of using motor vehicles. Secondly, we should plant more trees as they absorb carbon dioxide from the air and refresh our spirit when we look at them. Finally and most importantly, we should talk with our family and friends about global warming to raise people’s awareness of the importance of protecting the environment.
三、阅读理解
20. Spending as little as $5 a day on someone else could significantly boost happiness, the team at the University of British Columbia found.
Their experiments on more than 630 Americans showed they were measurably happier when they spent money on others even if they thought spending the money on themselves would make them happier.
“We wanted to te st our theory that how people spend their money is at least as important as how much money they earn,” said Elizabeth Dunn, a psychologist at the University of British Columbia. They asked their 600 volunteers first to rate their general happiness, report their annual income and detail their monthly spending including bills, gifts for themselves, gifts for others and donations to charity.
“No matter how much income each person made, those who spent money on others reported greater happiness, while those wh o spent more on themselves did not,” Dunn said in a statement.
Dunn’s team also surveyed 16 employees at a company in Boston before and after they received an annual profit-sharing bonus of between $3,000 and $8,000. “Employees who devoted more of their bonus to prosocial spending experienced greater happiness after receiving the bonus, and the manner in which they spent that bonus was a more important predictor of their happiness than the size of the bonus itself,” they wrote in their report, published in the journal Science.
They gave their volunteers $5 or $20 and half got clear instructions on how to spend it. Those who spent the money on someone or something else reported feeling happier about it.
“These findings suggest that very minor changes in spending allocations-as little as $5 may be enough to produce real gains in happiness on a given day,” Dunn said.
61. What is the general idea of the passage?
A. The more you earn, the greater happiness you will get.
B. Spending more money on yourself will make you happier.
C. Money can buy happiness, but only if you spend it on someone else.
D. You can spend only $5 a day on someone else to get happiness.
62. The underlined work “boost” in the first paragraph probably means .
A. help to find
B. help to increase
C. help to bring
D. help to get
63. Which of the following statements is NOT true according to the passage?
A. Those who spend more money on others can get much more bonus.
B. People usually think spending money on themselves will make them happier.
C. Very small changes in spending your money may be enough to gain happiness.
D. Researchers think that how people spend their money is at least as important as how much money they earn.
64. Dunn is .
A. a reporter in a journal
B. a volunteer in the experiment
C. an employee in a company
D. a psychologist at a university
65. It can be inferred from the 6th paragraph that .
A. the volunteers not given $5 or $20 spent their own money on themselves
B. those who spent the money on someone or something else felt happier about it
C. the volunteers were given $5 or $20 as a reward for the experiment
D. half of the volunteers could spend the money as they liked
参考答案:
CBADD
21. IKEA is the world’s largest furniture retailer, and the man behind it is Ingvar Kamprad, one of the world’s most successful enterprisers. Born in Sweden in 1926, Kamprad was a natural businessman. As a child, he enjoyed selling things and made small profits from selling matches, seeds, and pencils in his community. When Kamprad was 17, his father gave him some money as a reward for his good grades. Naturally he used it to start up a business—IKEA.
IKEA’s name comes from Kamprad’s initials (I.K.) and the place where he grew up (‘E’ and ‘A’). Today IKEA is known for its modern, minimalist furniture, but it was not a furniture company in the beginning. Rather, IKEA sold all kinds of miscellaneous goods.
Kamprad’s goods included anything that he could sell for profits at discounted prices, including watches, pens and stockings.
IKEA first began to sell furniture through a mail-order catalogue in 1947. The furniture was all designed and made by man ufacturers near Kamprad’s home. Initial sales were very
encouraging, so Kamprad expanded the product line.Furniture was such a successful aspect of the business that IKEA became solely a furniture company in 1951.
In 1953 IKEA opened its first showroom in Almhult, Sweden. IKEA is known today for its large stores with furniture in attractive settings, but in the early1950s, people ordered from catalogues. Thus response to the first showroom was overwhelming: people loved being able to see and try the furniture before buying it. This led to increased sales and the company continued to develop. By 1955, IKEA was designing all its own furniture.
In 1956 Kamprad saw a man disassembling(拆卸) a table to make it easier to transport. Kamprad was inspired. The man had given him a great idea: flat packaging. Flat packaging would mean lower shipping costs for IKEA and lower prices for customers. IKEA tried it and sales went up. The problem was that people had to assemble furniture themselves, but over time, even this grew into an advantage for IKEA. Nowadays, IKEA is often seen as having connotations(内涵) of self-sufficiency. This image has done wonders for the company, leading to better sales and continued expansion.
Today there are over 200 stores in 32 countries. Amazingly, Ingvar Kamprad has managed to keep IKEA a privately-held company. In 2004 he was named the world’s richest man. He currently lives in Switzerland and is retired from the day-to-day operations of IKEA. IKEA itself, though, just keeps on growing.
56. The author states in Paragraph 6 that flat packaging___________.
A. needs large space to assembly furniture
B. is a business concept inspired by Kamprad
C. helps reduce transportation costs
D. makes the company self-sufficient
57. What is the main idea of the passage?
A. Ingvar Kamprad is the richest man in the world.
B. IKEA is the world’s largest furniture retailer.
C. The advantage of IKEA’s furniture is dissembling.
D. Ingvar Kamprad established IKEA and led it to great success.
58. What is the author’s attitude towards IKEA’s future according to the last paragraph?
A. Indifferent
B. Optimistic
C. Doubtful
D. Pessimistic
参考答案:
56. C 57. D 58. B
试题分析:本文主要讲述了IKEA是世界上最大的家居零售商,而IKEA背后的IKEA也是世界上最成功的企业家之一。
IKEA以现代的极抽象的家居而出名,但是它在最开始并不是家居公司,而是出售各种各样的商品。
IKEA在Almhult, Sweden开了第一家陈列室,而人们对此陈列室的反应是势不可挡的,人们喜欢在股买家居之前看见和尝试这些家居商品。
这使得IKEA的销售量增加,和公司不断房发展。
到1955年,IKEA开始设计自己的家居产品。
【56题详解】
细节题。
由第六自然段的第三句Flat packaging would mean lower shipping costs for IKEA and lower prices for customers. 意思是:扁平封装将意味着IKEA更低的运输费用,同时对于消费者更低的价格。
可知扁平封装有助于降低运输费用。
故选C。
【57题详解】
主旨推断题。
本文主要讲述了Ingvar Kamprad使用17岁的时候,他爸爸给他的成绩提高的奖赏,创建了生意IKEA,IKEA从最开始的各种各样的商品零售商,到后来慢慢创建家具公司,并且慢慢把公司发展成功。
故选D。
【58题详解】
推断题。
最后一自然段主要讲述了IKEA现在在32个国家有超过200个连锁店,并且,Ingvar Kamprad把IKEA经营成一个私人控股的公司。
主要表现出Ingvar Kamprad的成就,以及IKEA辉煌的发展现状。
所以作者对于IKEA的未来的态度是很有信心,乐观的。
故选B。