高考英语一轮复习巩固提升M2FL详细解析选修6试题

合集下载
  1. 1、下载文档前请自行甄别文档内容的完整性,平台不提供额外的编辑、内容补充、找答案等附加服务。
  2. 2、"仅部分预览"的文档,不可在线预览部分如存在完整性等问题,可反馈申请退款(可完整预览的文档不适用该条件!)。
  3. 3、如文档侵犯您的权益,请联系客服反馈,我们会尽快为您处理(人工客服工作时间:9:00-18:30)。

选修6 Module 2 Fantasy Literature
制卷人:歐陽文化、歐陽理複;制卷時間:二O二二年二月七日
Ⅰ. 单词拼写
1. If children were not told and shown how to b politely, they might grow up rough and rude like savages.
2. If you have any trouble, do not h to come to me, I’d like to help you very much.
3. Having heard the call for help, he dashed off in the d of the pumping station.
4. Most of the stars in the sky are i to the naked eyes because they are too far away from us.
5. My pen seems to have v . I put it here just now, but it disappeared.
6. All of the climbers are in a state of (筋疲力尽) after reaching the top of the mountain.
7. Hearing the news that the Qinghai-Tibetan Railway was opened to traffic, I
m really (渴望) for a visit to Tibet.
8. People remarked angrily that some typical examples of hacking should be (惩罚) by law.
Ⅱ. 辨析填空
1. Gradually we experience in how to do the work.
2. I haven’t been able to that book anywhere.
3. They are not likely to this aim.
1. The of the explosion broke all the windows in the building.
2. The surgeon did everything in her to save him.
3. Although already over fifty, Mr Wang is full of and quick-witted.
4. Bill was doing a lot of physical exercise to build up his .
Ⅲ. 用括号内所给动词的适当形式填空
1. Don’t hesitate (turn) to us if you are in difficulty.
2. On (see) the plane (come) towards me, I dashed for cover.
3. The brick building, (shape) like an “E〞, was built in the 1960s.
4. The fish can eat a person in two minutes, (leave) only bones.
5. Not (hear) from her son for a long time, the mother worried a great deal.
Ⅳ. 完成句子
1. 别向窗外看,你应该盯着黑板。

Don’t look out of the window, and you should the blackboard.
2. 政府正在呼吁大家节约用水。

The government is everyone to save water.
3. 一到,他就去看他叔叔。

in Beijing, he went to see his uncle.
4. 已经向难民发放了衣服和毯子。

Clothes and blankets have been /among the refugees.
5. 他肯定不是有意要伤害你。

he didn’t mean to hurt you.
Ⅴ. 单项填空
从A、B、C、D四个选项里面,选出可以填入空白处的最正确选项。

1. —Our team was defeated. Can you believe?
—We are sure to take next time!
A. revenge
B. revival
C. response
D. respect
2. I have no doubt he will finish the task ahead of schedule due to his diligence.
A. if
B. whether
C. that
D. about
3. —When will Tina leave for Shanghai?
—God knows. She was still over whether to go there when I left.
A. hesitating
B. deciding
C. considering
D. distributing
4. that knife before you hurt yourself! It is too dangerous.
A. Lead to
B. Make up
C. Put down
D. Turn back
5. He desperately in vain for something to say to break the silence.
A. looked about
B. thought about
C. cast about
D. talked about
6. Over the years studying and working in China, he has much knowledge about Chinese custom and is preparing an essay on this topic now.
A. achieved
B. accomplished
C. acknowledged
D. accumulated
7. The reasons for my resignation were clearly in my report.
A. set out
B. set off
C. set about
D. set on
8. To come back before Sunday, I have made a few minor to the schedule of my trip.
A. arrangements
B. adjustments
C. adoptions
D. applications
9. This new fashion became popular as soon as it came onto the market, but soon lost its .
A. attention
B. appearance
C. beauty
D. appeal
10. —Haven’t you got dressed, Lisa?
— , mommy. I’m coming soon.
A. Take your time
B. I m stuck
C. Give me a moment
D. Forgive me
Ⅵ. 阅读理解
阅读以下短文,从每一小题所给的四个选项〔A、B、C和D〕中,选出最正确选项。

A
Fairy tales sparked a wave of controversy(争论) when they were first introduced into England in the early nineteenth century: they were not immediately welcomed as they had been in Germany and France. Fairy tales were considered too entertaining for children, because children s literature was expected to be didactic(教导的) and moral—not entertaining. As the notions about children changed during the century, however, so did ideas about literature for children. Fairy tales gradually became more accepted, and eventually a branch of wholly entertaining children
s literature began to flourish.
Critics have shown that even as fantasy gained acceptance as literature for children, it was considered unacceptable for adults to enjoy the genre. Critics remark that with very few exceptions fairy tales were written for children, featuring children as heroes.
Critics have remarked that many popular authors used fairy tales to comment on the Industrial Revolution, to create ideal alternatives to unsatisfactory conditions of the real world, and to contrast Christianity with the materialism of English society. These authors wanted to restore enjoyment and recreation, inspire compassion for the working class, and offer an escape from reality by reversing the known and accepted rules of the real world.
Victorian fantasy literature began as a way to combine education and entertainment for children, but by the end of the century it had developed into a way to challenge a child s imagination and offer a reprieve(缓解) from the everyday world of English life. In their quest to capture the world of childhood innocence as paradise, works by fairy tale authors led to the study of the imagination, and served as a precursor to twentieth-century science fiction.
1. Which of the following can be learnt from the first paragraph?
A. Fairy tales were greatly welcomed by English people.
B. Fairy tales became more accepted than before in England.
C. Fairy tales were used as moral stories to teach the children in England.
D. Fairy tales were introduced into England in the late nineteenth century.
2. According to the passage, fairy tales seemed unacceptable for adults because .
A. they only provided entertainment
B. children were described as heroes in the works
C. the language in fairy tales was too simple and childish
D. fairy tale writers criticized the adult world in their works
3. The aim of fairy tale authors was to .
A. publicize Christianity in the English society
B. praise the living conditions of English society
C. make use of new ways to appreciate the Industrial Revolution
D. provide opportunities for people to escape from the modern world temporarily
4. By the end of the twentieth century, fairy tales .
A. had become a combination of education and entertainment
B. had become a way to evoke children s imagination
C. had been accepted by nearly all the people
D. had influenced daily life of Englishmen
5. The underlined word “precursor〞in the last paragraph probably means “〞.
A. preparation
B. reprieve
C. a person or thing of great help
D. a person or thing that goes ahead
B
The traditional tent cities at festivals such as Glastonbury may never be the same again. In a victory of green business that is certain to appeal to environmentally-aware music-lovers, a design student is to receive financial support to produce eco friendly tents made of cardboard that can be recycled after the bands and the crowds have gone home.
Major festivals such as Glastonbury throw away some 10,000 abandoned tents at the end of events each year. For his final year project at the University of the West of England, James Dunlop came up with a material that can be recycled. And to cope with the British summer, the cardboard has been made waterproof.
Taking inspiration from a Japanese architect, who has used cardboard to make big buildings including churches, Mr Dunlop used cardboard material for his tents, which he called Myhabs.
The design won an award at the annual New Designers Exhibition after Mr Dunlop graduated from his product design degree and he decided to try to turn it into a business.
To raise money for the idea, he toured the city s private companies which found new business and found a supporter in the finance group Mint. He introduced his idea to four of Mint s directors and won their support. Mint has committed around £500,000 to Myhabs and taken a share of 30 percent in Mr Dunlop s business. The first Myhabs should be tested at festivals this summer, before being marketed
fully next year.
Mr Dunlop said that the design, which accommodates two people, could have other uses, such as for disaster relief and housing for the London Olympics.
For music events, the cardboard houses will be ordered online and put up at the sites by the Myhabs team before the festival goers arrive and removed by the company afterwards. They can be personalized and the company will offer reductions on the expense if people agree to sell exterior(外部的) advertising space.
The biggest festivals attract tens of thousands of participants, with Glastonbury having some 150,000 each year. Altogether there are around 100 annual music festivals where people camp in the UK. The events are becoming increasingly environmentally conscious.
6. “Eco-friendly tents〞 in the first paragraph refer to tents .
A. economically desirable
B. favorable to the environment
C. for holding music performances
D. designed for disaster relief
7. Mr Dunlop established his business .
A. independently with an interest free loan from Mint
B. with the approval of the City s administration
C. in partnership with a finance group
D. with the help of a Japanese architect
8. It is implied in the passage that .
A. the weather in the UK is changeable in summer
B. most performances at British festivals are given in the open air
C. the cardboard tents produced by Mr Dunlop can be user tailored
D. cardboard tents can be easily put up and removed by users
9. The passage is mainly concerned with .
A. an attempt at developing recyclable tents
B. some efforts at making full use of cardboards
C. an unusual success of a graduation project
D. the effects of using cardboard tents on music festivals
10. Which of the following would be the BEST title for the text?
A. Don’t Use Tents Again
B. The Advantages of Tents
C. How to Produce Tents
D. The Development of Recyclable Tents
Module 2 Fantasy Literature
根底操练
Ⅰ.1. behave 2. hesitate 3. direction 4. invisible 5. vanished
6. exhaustion
7. longing
8. punished
Ⅱ. A. 1. acquired 2. obtain 3. attain
B. 1. force 2. power 3. energy 4. strength
Ⅲ. 1. to turn 2. seeing;coming 3. shaped 4. leaving 5. having heard
Ⅳ. 1. fix/keep your eyes on
2. appealing to
3. On arriving
4. distributed to
5. No doubt
提升练习
Ⅴ. 1. 解析:选A。

take revenge 复仇。

2. 解析:选C。

doubt用于否认句中,后边的同位语从句用that引导;用于肯定句中时,同位语从句用whether引导。

3. 解析:选A。

答句句意为:天知道。

当我分开的时候她还在犹豫到底要不要去呢。

应选A。

4. 解析:选C。

句意为:把刀子放下,别伤着自己!它太危险了。

put down此处意为“放下〞,符合句意。

lead to导致;make up编造,化装;turn back回来。

5. 解析:选C。

句意为:他搜肠刮肚想找个话题来打破沉默,但是没找到。

cast about for sth. 寻找、搜索某物。

6. 解析:选D。

根据句意“在中国学习和工作的这些年〞可知,此处应为“他积累了有关中国民俗的知识〞,应选D。

7. 解析:选A。

考察短语辨析。

set out 出发,动身,陈述,宣布;set off 开场,使爆炸,
引起或者激发;set about 开场做某事;set on 攻击,怂恿。

根据句意,此处应选择A项。

8. 解析:选B。

考察词义辨析。

句意为:为了在周日以前回来,我把我的行程安排作了一些小的调整。

arrangement 安排;adjustment调整;adoption采纳,采用;收养;application 申请。

9. 解析:选D。

考察名词词义辨析。

句意为:这款时装一上就大受欢送,但是很快就失去了吸引力。

appeal 吸引力。

10. 解析:选C。

考察交际英语。

句意为:——你还没穿好衣服吗?——再给我一点时间是,妈妈。

我就来了。

应选C项。

take your time用来抚慰对方,叫对方不要着急,渐渐来。

Ⅵ. 1. 解析:选B。

根据文章第一段最后的“Fairy tales gradually became more accepted, and eventually a branch of wholly entertaining children s literature began to flourish〞可知B项正确。

2. 解析:选B。

根据文章第二段可知,童话小说一般很难被成人承受,是因为在作品里都是把孩子们描绘为主角。

3. 解析:选D。

根据文章第三段的“These authors wanted to restore enjoyment and recreation, inspire compassion for the working class, and offer an escape from reality by reversing the known and accepted rules of the real world〞可知,应选D项。

4. 解析:选B。

根据文章最后一段的“..., but by the end of the century it had developed into a way to challenge a child s imagination ...〞可知,应选B项。

5. 解析:选D。

根据上下文可推知precursor表示“先驱,前身〞。

6.解析:选B。

词义猜想题。

根据第一段最后一句可知,eco friendly tents是用纸板做的,在乐队和人群分开后,可以重复使用的,显然是对环境有利的。

另外,根据eco friendly 的构成也可猜出其含义为“对环境友好的〞,上文environmentally ware(有环境意识的)也有提示作用。

7. 解析:选C。

细节理解题。

根据第五段内容可知,Mr Dunlop与财团Mint为关系,Mint 财团为其Myhabs工程提供50万英镑的资金支持,Mr Dunlop提供技术并负责施行该工程,作为回报,Mint财团将获得Mr Dunlop企业的30%的股份,应选C。

A项获得Mint的无息贷款,显然错;Mr Dunlop寻求的是the City s private companies 的支持,而非城管理部门的批准,故B项错;他的创意是受到HY建筑师的启发,而非得到其帮助,故D项错。

8. 解析:选C。

推理判断题。

倒数第二段最后一句“They can be personalized〞暗示可以根据用户的要求裁剪式样。

根据第二段最后一句可推知英国夏季多雨,但不能推出changeable(易变,多变)的,故A项错;根据倒数第三段可知,这种帐篷只能睡两个人,显然不是为搭建露天演出棚所用,只是为那些观看节目演出,而又难以承当或者不愿支付居住高额旅馆的年轻学生野外露宿所用,演出应不是露天,至少不能推出B正确;根据倒数第二段首句,这种帐篷可以在网上订购,但该公司将派安装队负责安装和撤除,可见安装和撤除不是很容易,故D项错。

9.解析:选A。

主旨大意题。

文章关注的是开发和使用可再利用的帐篷,A项正确。

这种帐篷将利用纸板,但这不是根本目的,B项错;这种帐篷确实是Mr Dunlop最后一年的课题,但文章聚焦的不是大学生的课题,而且该工程尚不能说获得了成功,还有待理论去检验,C 项错;如今只是使用,效果如何还是未知,D项错。

10. 解析:选D。

主旨大意题。

纵览全文可知,文章讲的是开发和使用可再利用的帐篷的问题,所以D项正确。

选修6
制卷人:歐陽文化、歐陽理複;制卷時間:二O二二年二月七日。

相关文档
最新文档