【创新方案】高中英语 阶段仿真检测(五) 新人教版选修6
- 1、下载文档前请自行甄别文档内容的完整性,平台不提供额外的编辑、内容补充、找答案等附加服务。
- 2、"仅部分预览"的文档,不可在线预览部分如存在完整性等问题,可反馈申请退款(可完整预览的文档不适用该条件!)。
- 3、如文档侵犯您的权益,请联系客服反馈,我们会尽快为您处理(人工客服工作时间:9:00-18:30)。
【创新方案】高中英语阶段仿真检测〔五〕新人教版选修6
第一局部:听力(共两节,总分为30分)
第一节(共5小题;每一小题1.5分,总分为7.5分)
听下面5段对话。
每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最优选项,并标在试卷的相应位置。
听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。
每段对话仅读一遍。
1.Which country has Ken visited?
A.America. B.England. C.France.[
2.How long do the two speakers still have now?
A.5 minutes. B.6 minutes. C.35 minutes.
3.Which season is it?
A.Spring. B.Summer. C.Winter.
4.When did the plane take off?
A.At 11:45. B.At 12:00. C.At 11:15.
5.What can we learn about the man?
A.He has missed the bus.
B.He needn't go to school today.
C.He is silly.
第二节(共15小题;每一小题1.5分,总分为22.5分)
听下面5段对话或独白。
每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最优选项,并标在试卷的相应位置。
听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每一小题5秒钟;听完后,各小题给出5秒钟的作答时间。
每段对话或独白读两遍。
听第6段材料,回答第6至7题。
6.When will the class meeting be held?
A.Friday morning. B.Thursday afternoon.
C.Friday afternoon.
7.What will this class meeting be held for?
A.The class rules. B.The school rules.
C.The gold rules.
听第7段材料,回答第8至9题。
8.What are the speakers doing?
A.Choosing a gift for Mr.Wang.
B.Selling things.
C.Talking about their favourite things in a shop.
9.What do they think of the Tshirt?
A.Its color won't suit Mr. Wang.
B.It will be too cool for Mr. Wang.
C.It's too expensive for them.
听第8段材料,回答第10至12题。
10.What does the man think of the boy in the story?
A.Funny. B.Clever.
C.Honest.
11.Why did the boy go to the forest?
A.To get mushrooms. B.To take a walk.
C.To see the tiger.
12.What will the woman do this afternoon?
A.Stay at home.
B.Tell the man more stories.
C.Go to the bookstore.
听第9段材料,回答第13至16题。
13.How long did the man sleep last night?
A.About three hours. B.About four hours.
C.About five hours.
14.What did the people upstairs do last night?
A.They practiced singing.
B.They had a quarrel.
C.They had a party.
15.Who woke up the man early in the morning?
A.His father. B.His neighbors.
C.His mother.
16.What's the possible relationship between the speakers? A.Doctor and patient. B.Workmates.
C.Neighbors.
听第10段材料,回答第17至20题。
17.How many foreign students are there in the speaker's school now? A.About thirteen. B.About twenty.
C.More than thirty.
18.Why does the school organize the music week?
A.To attract more foreign students.
B.To help foreign students enjoy their time.
C.To exchange ideas about culture.
19.When should students sign up for the activities?
A.Before September 15.
B.At the first week of December.
C.At the last week of September.
20.Where will the music week be held?
A.In the library. B.On the playground.
C.In the garden.
答案:1~5 AACAB 6~10 CBACB 11~15 ACBCA 16~20 BCBAC
[听力原文]
(Text 1)
W:How many countries have you visited, Ken?
M:America, Canada and Russia.And I'll be back home in England next week. (Text 2)
W:I hope we're not late.
M:What time is it?
W:Let me see.Twentyfive after two.
M:Then we'll just make it.It doesn't start until half past two.
(Text 3)
M:Lovely weather, the air is so warm and everything looks fresh and green. W:Yes, it's wonderful in the long cold winter.It looks as if spring is coming. (Text 4)
M:Your plane to Hong Kong left 15 minutes ago.
W:That's right.It's already 12 o'clock.
(Text 5)
W:Get up!It's very late now.You'll miss the bus.
M:Don't be silly.There's no school today.
(Text 6)
M:Hello, Jean.
W:Hello, Tom.
M:Do you know when we will have our class meeting?[
W:It may be on Friday, I think, because Friday afternoon we have no classes.
M:Do you know what it is about?
W:It's something about school rules.
M:I see, thank you.
W:My pleasure.
(Text 7)
W:We'd better buy something for Mr.Wang.What do you think of this box of chocolates?
M:In my opinion, we should buy something a bit special so that he can remember us all the time.
W:You are right.How about this Tshirt?It seems that this color will suit him well.
M:Yes, I am sure he must look cool in this Tshirt, but I believe it can't be very cheap.Look, 300 yuan!
W:It's too expensive for us.I believe there must be something more suitable.
M:I'd prefer to buy him a mug with a beautiful design.I'm sure he'll like it.
W:Good idea!
(Text 8)
W:What's so funny?You're laughing.
M:I just read a funny story about a boy and a tiger.The boy was really clever.
W:Tell me the story.I want to hear about this clever boy.
M:Well, this boy's father was really ill.Every day, the boy would go to the forest to get mushrooms so he could sell them and make some money.But one day, a tiger showed up.He was about to eat the boy when ...
W:... when the boy ate one of the mushrooms and told the tiger the mushroom was poison.The tiger was frightened that he would die if he ate the boy, and so walked away.I read that story a long time ago.It was very impressive.
M:Yes.The boy saved his own life.By the way, do you want to go to the bookstore this afternoon?
W:I have nothing else to do, so why not?
M:Great.Let's get changed and go.
(Text 9)
W:What's wrong with your eyes?They look so red.
M:I didn't sleep well last night.I didn't fall asleep until two o'clock in the
morning, and then I woke up at six o'clock and couldn't fall asleep again.
W:What kept you awake?
M:The new neighbors upstairs had a big party last night and were really noisy.They talked and laughed from eight until two in the morning.
W:Why didn't you go and complain?You should have.
M:It was a birthday party.I didn't want to upset them.
W:But it bothered you so much.Then what woke you up so early this morning.
M:My father was away on business, but he came back early this morning.I woke up when he came in.
W:I think you need to get some good sleep.Why don't you go and take a nap in your office?We have a meeting this afternoon.You can't go to it looking like that.
(Text 10)
Students, may I have your attention, please?I have an announcement to make.As you know, we have more than thirty students from America, England, Canada and France visiting our school.In order to help them enjoy their time here, the Student's Union has decided to organize a European music week.It will be held the last week of September.You can sing pop songs and play musical instruments, so don't forget to bring along your musical instruments if you have any.There will also be an interesting music contest.During the competition, the visiting students will sing part of a song and you will be required to guess where it comes from.Please come to the Student's Union office to sign up before September 15 if you want to take part in any of the activities.The music week will be held in the garden to the left of the library.I hope you all will have a great time.That's all!
第二局部:词汇知识运用(共两节,总分为30分)
第一节:多项选择(共10小题;每一小题1分,总分为10分)
从A、 B、 C、 D四个选项中,选出可以填入空白处的最优选项。
21.It is necessary that we ________ many qualified teachers to the schools in the poor areas.
A.appreciate B.appeal
C.approach D.appoint
解析:选D。
appreciate“欣赏;感激〞;appeal“将……上诉;吸引〞;approach“接近;靠近〞;appoint“委派;任命〞。
句意:我们派一些合格的教师到贫困地区的学校去,那是必要的。
22.Conscious of the coming danger, the spy ________ his way to the balcony and
jumped down, leaving the crowd in the hall puzzled.
A.showed B.lost
C.stopped D.made
解析:选D。
考查动词辨析。
根据句中的coming danger, the spy, jumped down与the crowd ... puzzled等可知,make one's way“前往〞,符合语境。
句意:意识到即将到来的危险,那位间谍冲到阳台跳下,使得大厅里的人们一脸茫然。
show one's way“告诉某人怎样到达某处〞;lose one's way“迷路〞;stop one's way“拦住某人〞。
23.The novelist knew little about the precious document.________, he had hardly heard of it before.
A.Instead B.Therefore
C.Actually D.However
解析:选C。
考查副词辨析。
根据前半句“那位小说家对这份珍贵的文件不大了解〞可推测“实际上,以前他几乎没怎么听说过它〞。
actually“事实上;实际上〞,符合语境。
24.The hunter was so ________ about his own safety that he didn't even look at the warning notice before walking in the forest.
A.curious B.sad
C.sure D.anxious
解析:选C。
考查形容词辨析。
根据后半句“甚至连警告通知都没有扫上一眼就走进了森林〞可知“这位猎人对自己的安全很确信(sure)〞。
be curious about“对……好奇〞;be sad about“为……难过〞;be anxious about“担心;担忧〞。
25.— What a mess!What are you doing?
— I'm ________ the drawer looking for the sweater.
A.going through B.glancing through
C.breaking through D.getting through
解析:选A。
考查短语动词辨析。
根据What a mess可推测,“我正在翻抽屉寻找那件毛衣。
〞故go through“翻找〞,符合语境。
glance through“浏览〞;break through“突围;突破〞;get through“通过;( 等)接通〞。
26.When it comes to talking about football, his favorite sport, with David, any time will ________ him.
A.suit B.fit
C.match D.equal
解析:选A。
考查动词辨析。
既然是David最喜欢的运动,那么任何时间与他谈论足球他都方便。
suit“适合;使适宜〞,符合语境。
fit“(衣服)合身〞;match“相配;比赛〞;equal“比得上;等于〞。
27.It's said that nonsmokers who are always around smokers have almost the same ________ of suffering from lung cancer.
A.potential B.occasion
C.hope D.opportunity
解析:选A。
考查名词辨析。
句意:据说,总在吸烟者身边的不吸烟者和吸烟者患肺癌的可能性几乎一样。
potential“可能性〞,符合语境。
occasion“场合;时机〞;hope“希望〞;opportunity“机会〞,侧重指有利或适合于采取行动,以达到某一目的或实现某种愿望的最优时机或机会。
28.Some schools use only test scores to ________ their students, without taking any interest in their potential, which is wrong.
A.explain B.evaluate
C.encourage D.expect
解析:选B。
句意:“很多学校通常只用考试成绩来评价学生的能力,而无视了开展潜力,这是不对的。
〞explain“解释〞;evaluate“评价〞;encourage“鼓励〞;expect“期待;预料〞。
29.Jane was hit on the head by the robber and was knocked ________.
A.mindless B.unaware
C.brainless D.unconscious
解析:选D。
句意为:Jane被抢劫者击中头部,失去了知觉。
unconscious指“无知觉的〞。
30.The soldier jumped into the icy water to save the child, ________ with cold.
A.trembling B.crying
C.dying D.striking
解析:选A。
句意:那位战士跳进冰冷的水里救孩子,冻得发抖。
tremble with ...“因……而颤抖〞。
第二节:完形填空(共20小题;每一小题1分,总分为20分)
阅读下面短文,从短文后所给各题的四个选项(A、B、C和D)中,选出可以填入空白处的最优选项。
Scientists have searched for many years for a __31__ to tell whether a volcano __32__ will be small or large.Now, four scientists say they have discovered something in __33__ that will help do this.They __34__ the research on Mount Unzen on the southern Japanese island of Kyushu.
Mount Unzen exploded __35__ November, 1990.Since then, more explosions __36__ 43 people and destroyed the homes of more than 2,000 others.The volcano is still
__37__ today.
The scientists say the lava of the volcano __38__ high level of an element (成分), __39__ is a sign of the presence of the lava from the deep earth, not from the surface.They say it shows that the lava __40__ directly from inside the earth is __41__ with huge explosions instead of smaller ones.
The scientists examined the lava from 18 explosions of Mount Unzen that took place during many __42__ of years.They __43__ studied the lava from other volcanoes in the area that are older than Mount Unzen.The lava studied came from __44__ large and small explosions.The scientists found that large explosions contained __45__ of the element than small __46__.The scientists say if they __47__ this two years earlier, they __48__ the people living in the area __49__ Mount Unzen and saved many __50__.
31.A.glance B.method
C.motor D.panic
解析:选B。
从下文的“to tell whether a volcano ...〞看出科学家在寻找预测火山喷发的规模大小方法。
method“方法〞;glance“一瞥〞;motor“发动机〞;panic“惊慌〞。
32.A.eruption B.climate
C.aspect D.district
解析:选A。
从“will be small or large〞看出要预言出火山喷发的规模大小。
eruption“火山爆发〞;climate“气候〞;aspect“方面〞;district“区〞。
33.A.lung B.ash
C.lava D.crater
解析:选C。
从下文看出科学家在研究火山熔岩中的成分。
lava“熔岩〞;lung“肺部〞;ash“灰烬〞;crater“火山口〞。
34.A.stated B.tease
C.compared D.did
解析:选D。
state“陈述〞;tease“取笑〞;compare“比拟〞;do“做〞。
由空后的the research可知此处考查短语do the research“调查研究〞。
35.A.in B.on
C.from D.off
解析:选A。
在某个月份用介词in。
36.A.have quitted B.have uttered
C.have focused D.have killed
解析:选D。
由and可知,此处应与“destroyed the homes of more than 2,000 others〞相对应,应说have killed 43 people。
quit“停止〞;utter“说;讲〞;focu s“以……为重点/焦点〞。
均与句意不符。
37.A.active B.abstract
C.ridiculous D.mental
解析:选A。
从still看出火山活动仍然是活跃的。
active“活跃的〞;abstract“抽象的〞;ridiculous“荒谬的〞;mental“精神的〞。
38.A.tries B.manages
C.stresses D.contains
解析:选D。
“科学家说这种火山熔岩中包含大量的某种成分〞。
contain“包含〞;try“努力;尝试〞;manage“经营;设法做到〞;stress“压力;着重〞。
39.A.which B.that
C.if D.when
解析:选A。
which引导一个非限制性定语从句。
40.A.going B.coming
C.ending D.losing
解析:选B。
coming directly from inside the earth“直接来自地球内部的〞。
现在分词作后置定语。
go,end和lose与句意不相符。
41.A.decreased B.bored[
C.swallowed D.connected
解析:选D。
“直接来自地球内部的熔岩是与大规模的爆发有关的,而不是小规模的。
〞be connected with“与……连接在一起〞。
decrease“减少〞;bored“厌烦的〞;swallow“吞咽〞。
42.A.hundred B.ten
C.number D.thousands[
解析:选D。
during thousands of years“数千年间的〞。
由空后的of可排除hundred 和ten;由空前的many可排除C项。
43.A.also B.either
C.too D.as well as
解析:选A。
“他们也研究其他火山的熔岩。
〞also用于谓语动词之前。
either用于否认句,too用于句末。
44.A.one B.neither
C.both D.three
解析:选C。
both和and连用,表示“两者都……〞。
其他三个选项不与and连用。
45.A.more B.much
C.less D.few
解析:选A。
从上文看出较大的火山爆发含有更多的该种成分。
more ...than ...“比……更多……〞。
46.A.that B.those
C.ones D.this
解析:选C。
ones代替上文的explosions。
that, those和this前不加形容词修饰。
47.A.knew B.had known
C.know D.knowing
解析:选B。
此处是与过去有关的虚拟语气的条件状语从句。
谓语动词要用had done 的形式。
48.A.warn B.could have warned
C.will warn D.can warn
解析:选B。
此处是与过去有关的虚拟语气的主句,谓语动词要用could have done的形式。
其他三项不表示对过去的虚拟。
49.A.on B.near
C.away D.besides
解析:选B。
此处指靠近火山。
可用near也可以用beside,但不用besides。
besides“除了……之外〞。
50.A.lives B.life
C.live D.believes
解析:选A。
“挽救很多人的生命〞。
life作“生命〞讲时,是可数名词。
由空前的many可知用复数lives。
第三局部:阅读理解(共20小题;每一小题2分,总分为40分)
阅读如下短文,从每篇短文后所给各题的四个选项(A、B、C和D)中,选出最优选项。
A
The past three decades have seen great progress in our knowledge of dealing with travel dangers.But our attention is easily drawn to the new, the fascinating and the challenging, and there has not been much effort to solve the_old_problem and change the way people behave in the sun.
We understand the harmful effects of strong sunlight.As
with cigarettes and lung cancer, there's no need for more
research to tell us what we should do.Nor is much research being
carried out.Of the hundreds of papers presented at an
international conference on travel illnesses, there was only a single paper on the sun.
Last month, a fivemonthold baby almost died from sunburn — suffering burns to 40 percent of its skin surface while sleeping on the beach.
Sunburn is only one of the problems caused by strong sunlight and research results are shocking.In men, the death rate for malignant melanoma, the deadliest form of skin cancer, has more than doubled in the past 30 years —from 1.5 per 100,000 population to 3.1 per 100,000, according to Cancer Research UK.It is no coincidence (巧合)that the same 30year period has seen a rise in traveling.In older age groups, the death rate is much higher.Meanwhile, the number of new cases of melanoma has grown fivefold.More women are being diagnosed with melanoma but more men are dying from it — men are less likely to seek treatment in time.Other more treatable skin cancers are also on the rise, with an estimated 100,000 cases every year.
The underlying reason comes down to this: most palesk inned people have a strong belief, deeply rooted in our culture, that they look better with browner skin.They will risk cancer and pain to support their goal, and medical education seems to make little difference.
语篇解读:很多人都知道太阳光线可能造成的伤害,但并没有改变行为方式来减少这一伤害。
51.The underlined part “the old problem〞 in the first paragraph refers to________.
A.difficulties in traveling
B.the harm that strong sunlight can do
C.the challenges during the travel
D.the death rate of skin cancer
解析:选B。
推理判断题。
根据第二段的We understand the harmful effects of strong sunlight.可知答案。
52.According to the 4th paragraph, the death rate for skin cancer has increased probably because________.
A.the air is more polluted than before
B.skin cancer can't be treated
C.people are under greater pressure
D.more and more people are traveling
解析:选D。
推理判断题。
根据第四段的It is no coincidence that the same 30year
period has seen a rise in traveling.可知答案。
53.Which of the following statements is TRUE?
A.The death rate for skin cancer among old people is lower.
B.More babies are dying from skin cancer.
C.Women are more likely to get treatment in time.
D.Fewer women get skin cancer now.
解析:选C。
细节理解题。
根据第四段的More women are being diagnosed with melanoma but more men are dying from it — men are less likely to seek treatment in time.可知男人不太寻求与时治疗,相比之下,女人如此更可能寻求这方面的治疗,由此可知答案。
54.We can learn from the last paragraph that________.
A.paleskinned people are usually ill
B.nobody will risk cancer to look better
C.our culture doesn't believe browner skin looks better
D.medical education will not change people's desire for browner skin
解析:选D。
细节理解题。
根据最后一段的They will risk cancer and pain to support their goal, and medical education seems to make little difference.可知答案。
B
Held in each August Bank Holiday since 1966, the Notting Hill Carnival is the largest festival celebration of its kind in Europe.Every year the streets of West London come alive, with the sounds and smells of Europe's biggest street festival.Twenty miles of colourful costumes surround over 40 sound systems, hundreds of Caribbean food stalls (摊位), over 40,000 volunteers and over 1 million Notting Hill carnival revelers (狂欢者).
Starting its life as a local festival set up by the West Indian community of the Notting Hill area, it has now become a real Caribbean carnival, attracting millions of visitors from all over the globe.With many astonishing floats (彩车) and the sounds of the traditional steel drum bands, scores of sound systems plus the hundreds of stalls that line the streets of Notting Hill, the Notting Hill Carnival is arguably London's most exciting annual event.
The Notting Hill Carnival used to get under way on the Saturday with the steel band competition.Sunday is Kids' Day, when the costume prizes are awarded.On Bank Holiday Monday, the main parade takes place.It generally begins on Great Western Road, then winds its way along Chepstow Road, on to Westbourne Grove, and then Ladbroke Grove.In the evening, the floats leave the streets, and people continue
to have fun at the many NottingHillCarnivalafter parties.
The Notting Hill Carnival dates for 2010 were August 29th and 30th.The proposed dates for Notting Hill Carnival 2011 are August 28th and 29th.
If you are looking to have a stall at the Notting Hill Carnival, you will need to apply for a trading licence.Find out more on our links page.
语篇解读:诺丁山狂欢节每年吸引大批来自世界各地的游客,是欧洲一个盛大的节日。
55.Some numbers are used in the first paragraph mainly to show that ________.
A.the Notting Hill Carnival is a great event
B.the Notting Hill Carnival is very interesting
C.many people come to the Notting Hill Carnival
D.many activities are held at the Notting Hill Carnival
解析:选A。
推理判断题。
本段列举一些数字的主要目的,是说明诺丁山狂欢节规模之大,用来证实前面本段的主题句“the Notting Hill Carnival is the largest festival celebration of its kind in Europe〞。
56.Where does the Notting Hill Carnival parade end?
A.On Great Western Road.
B.On Chepstow Road.
C.On Westbourne Grove.
D.On Ladbroke Grove.
解析:选D。
细节理解题。
由第三段第四句可知,诺丁山狂欢节游行从Great Western Road 开始,经过Chepstow Road和Westbourne Grove,最终到达Ladbroke Grove,故D为正确选项。
57.Which of the following statements is TRUE?
A.The Notting Hill Carnival lasts for three days.
B.The Notting Hill Carnival is celebrated on the hill.
C.Children's events are usually held on Sunday.
D.People go home after the floats leave the streets.
解析:选C。
细节理解题。
根据第三段,“Sunday is Kids' Day〞,可知孩子的活动主要集中在星期天举行。
58.What is the passage mainly about?
A.The carnival in the Notting Hill area.
B.The famous carnivals in the world.
C.How to have a stall at the Notting Hill Carnival.
D.The happy life of people in the Notting Hill.
解析:选A。
文章主旨题。
本文主要介绍了诺丁山狂欢节,包括历史、形式、举办时间等信息,故A为正确选项。
C
Seeing a volcano erupt is a wonderful experience, and you can really feel the beat by climbing to the summit (山顶) of Pacaya for a closeup view.There are guided tours every day up this highly active volcano from Antigua, giving travelers a chance to see Mother Nature at her most powerful.
Pacaya is an easy drive from Antigua, a beautiful city with many colorful houses along its old streets that are turned into artworks during its Holy Week festival.No matter when you come to Antigu a, you won't miss the Pacayatour companies.
But climbing Pacaya is no easy job: it is 2,560 metres high, and reaching the summit takes two to three hours of seemingly onestepforward and twostepback movements.As you climb, you hear the dull sounds of eruptions high above.Steaming hot remains from recent eruptions begin to line the path as you near the active summit — the McKenney Cone (火山锥).Just as though you were going to walk over to the edge of the cone, the road turns to the left and up to the relative safety of the old, inactive summit.
Many tours are timed so that you arrive at the cone of the volcano in plenty of time for sunset and the full contrast between the erupting red lava and the darkening sky.On a good day the view from the summit is extremely exciting.The active mouth boils, sending red lava over its sides, and once in a while shoots hot streams up to 100 metres into the air.There is a strong bad smell in the air even if you take care to be upwind of the cone.As evening turns deeper into the night, the burning lava quietly falls down to a side of the volcano.For you, too, it is time to get down.
59.What is the main purpose of this passage?
A.To attract tourists to Pacaya.
B.To describe the beauty of Pacaya.
C.To introduce guided tours to Pacaya.
D.To explain the power of nature at Pacaya.
解析:选A。
纵观全文可知,本文是一如此旅游广告,目的是吸引游客去参观帕卡亚火山喷发,故A项正确。
60.Antigua is a city ________.
A.where people can enjoy cultural festivals
B.where the climbing Pacaya tour starts
C.that gives a closeup view of Pacaya
D.that is famous for its tour companies
解析:选B。
根据第一段第二句话可知:安提瓜是此次火山之旅开始的地方,故B项正确。
61.Climbing to the McKenney Cone, people will ________.
A.walk directly to the active summit
B.hear the continuous loud noise from above
C.make greater efforts than to other summits
D.see a path lined with remains of earlier eruptions
解析:选D。
根据第三段第三句话可知D项正确。
62.The passage would be most probably found in ________.
A.a textbook B.a science magazine
C.a travel guide D.a newspaper
解析:选C。
本文是一如此旅游广告,应出自旅游指南一类的书。
D
I'm a fifthgenera tion journalist.When I was a baby, my family moved from France to Switzerland to London, where my father ran the photo business for U.P.I (United Press International).
I remember the day John F.Kennedy was murdered, when I was 12.It was a huge event globally.My father took me to his office, where everyone was in shock.It was then that I decided to become a journalist.
I graduated from a French high school in London, in 1968.Then I got a parttime job as a photo journalist with U.P.I.My parents had moved to Brazil, and in 1970 I visited them and decided to stay.I dropped out of college and got a job as a sports editor for the local Englishlanguage newspaper.
Six months later I became editor in chief, at age 20.A military group was in power at that time, so I often received a telephone call in the morning and was informed what topics we couldn't publish.It was a very exciting time for me.But I learned all the details of putting a newspaper to bed each day.
In 1973, I started a weekly section about computers called DataNews.And later I joined I.D.G (International Data Group) as vice president for Latin America, and we established a network of magazines in the region.
I spent the next 10 years building I.D.G.'s businesses there.I moved to the
United States in 1986 to become president of InfoWorld, an I.D.G. magazine.In 1989, Bill Ziff, owner of Ziff Davis, hired me as publisher of PC Magazine.After that I was president and then C.E.O.of Ziff st June, I became C.E.O.of TheHuffingtonPost.
My career has taught me that you have to go through life with your eyes wide open and be curious.If you do this, you'll find incredible opportunities.Just jump on them and achieve your dream.
语篇解读:作者通过对自己职业生涯的回顾,阐述了人生感悟:睁大眼睛,抓住机遇,实现梦想。
63.According to the passage, the writer was most probably born in ________.[ A.Switzerland B.France
C.the UK D.Brazil
解析:选B。
推理判断题。
根据第一段的When I was a baby, my family moved from France to Switzerland to London可知,法国排在最前面,排在后面的国家被排除,故可推知,作者最有可能出生在法国。
64.What do we know about the writer?
A.He is the fifth journalist in the family.
B.His father expected him to become a journalist.
C.He could take photos for U.P.I at the age of twelve.
D.The incident of Kennedy's death affected the writer's career.
解析:选D。
推理判断题。
结合第二段的I remember the day John F.Kennedy was murdered 与It was then that I decided to become a journalist可推知,肯尼迪遇刺事件的新闻影响了作者的职业生涯。
65.The writer managed to be editor in chief of a newspaper in about ________.
A.1968 B.1970
C.1973 D.1986[
解析:选B。
细节理解题。
结合第三段的in 1970 I visited them and decided to stay 与第四段的Six months later I became editor in chief, at age 20可知B正确。
66.What is the writer's title now?
A.C.E.O.of TheHuffingtonPost.
B.Publisher of PC Magazine.
C.C.E.O of Ziff Davis.
D.President of InfoWorld.
解析:选A。
细节理解题。
根据倒数第二段的Last June, I became C.E.O. of
TheHuffingtonPost可知作者现在的头衔是哈芬顿邮报的首席执行官。
E
I was giving the class when her giggling (格格笑) drew my attention. Walking over to the young troublemaker, I asked for the note in her hands.
It was a handdrawn picture of me, teeth blackened, nostrils (鼻孔) upwards, and the words “I'm stupid〞 coming out of my mouth. I managed to fold up the picture calmly and continue the class. My mind, however, was working angrily. I knew the two most likely suspects for drawing the picture. Maybe it was high time that I taught them a lesson!
Somehow, in the very moment of real hurt and anger, I asked myself very softly, “How can I ever bring good out of this?〞
When there were about six minutes left of the class, I showed the kids the picture. The whole class was silent. I told them there must be a reason behind such a picture and that now was their chance to tell me the reason. Then I let them write silently while I stood sadly in the back of the classroom.
Most of them either blamed the artist or felt sorry. But two notes, from the girls I figured were behind the picture, had a list of issues. I was too mean and too strict. Reading those notes, I realized that where I thought I was driving them to success I was actually driving them away. I had some apologizing to do.[ When the kids walked into my classroom the next day, one boy and one girl each handed me a card. The one signed by all the boys expressed sincere regret for the ugly joke. The one from the girls asked for forgiveness. I was extremely surprised. And more than a little shameful. I had my little speech all ready to give to the kids, but they did it before me.
语篇解读:宽恕他人会得到他人的尊重,而这实际上是在帮助自己。
67.What caused the girl to giggle?
A.The funny look of the teacher.
B.The teacher's interesting lecture.
C.The funny picture about the teacher.
D.The short story written on the note.
解析:选C。
细节理解题。
根据第二段的It was a handdrawn picture of me 可知,学生看到教师的画像而窃笑。
68.Why did the teacher give up punishing the students who drew the picture?
A.Because she didn't want to stop in the middle of the class.
B.Because she didn't exactly know who drew it.
C.Because she didn't think it would do any good.
D.Because the students' apology removed her anger.
解析:选C。
细节理解题。
根据第三段 Somehow, in the very moment of real hurt and anger, I asked myself very softly, “How c an I ever bring good out of this?〞可推出答案。
69.The main reason for the students' complaints was that the teacher ________.
A.was too strict with them
B.didn't give interesting lessons
C.didn't treat them equally
D.was not kind to them
解析:选A。
推理判断题。
根据倒数第二段的 I was too mean and too strict. Reading those notes, I realized that where I thought I was driving them to success I was actually driving them away 可推出,作者对学生要求太严格,希望他们成功,但是却让她与学生之间产生了隔膜。
70.What does the passage mainly tell us?
A.Forgiving others is actually helping yourself.
B.It's not right to push students too hard.
C.Teachers should get along well with students.
D.Teachers should respect students' choices.
解析:选A。
主旨大意题。
本文通过教师与学生之间的插曲告诉我们:宽恕他人会得到他人的尊重,而这实际上是在帮助自己。
第四局部:书面表达(共两节,总分为50分)
第一节:完成句子(共10小题;每一小题2分,总分为20分)
阅读如下各小题,根据汉语提示,用句末括号内的英语单词完成句子。
71.Not_knowing_how_to_work_out the problem, he turned to his teacher for help. (know)
不知道如何计算出这道题,所以他向他的教师求助。
72.Having_been_trapped_in the collapsed coal mine for more than 70 hours, the workers were finally rescued. (trap)
困在坍塌的煤矿中长达70多个小时,这些工人们最终获救了。
73.If I had_read_the_text carefully, I wouldn't have made so many mistakes.(read)
如果我仔细读过那篇文章,我就不会犯那么多错误了。