九年级英语上册单元知识点模块练习题3
- 1、下载文档前请自行甄别文档内容的完整性,平台不提供额外的编辑、内容补充、找答案等附加服务。
- 2、"仅部分预览"的文档,不可在线预览部分如存在完整性等问题,可反馈申请退款(可完整预览的文档不适用该条件!)。
- 3、如文档侵犯您的权益,请联系客服反馈,我们会尽快为您处理(人工客服工作时间:9:00-18:30)。
Module 1 Unit 3
(20分钟50分)
Ⅰ. 用所给词的适当形式填空(10分)
1. The(high) of Mount Qomolangma is about 8844. 43 metres.
2. Father told me that the earth(go) around the sun.
3. The police is researching the thief on the computer according to his
(describe).
4. We are looking forward to(visit) the museum again.
5. I hope we’ll be able to(meet) soon.
Ⅱ. 单项选择(10分)
1. —What a beautiful watch! How much did you on it?
—One thousand dollars.
A. cost
B. take
C. spend
D. pay
2. —How many times you to Beijing this year?
—Three times.
A. have; been
B. had; been
C. have; gone
D. had; gone
3. There a great number of students over there. The number of the students
five thousand.
A. are; is
B. are; are
C. is; are
D. is; is
4. It is two kilometres from here to my home.
A. far away
B. away
C. far
D. /
5. Our town is becoming.
A. more beautiful and beautiful
B. beautiful and beautiful
C. more beautiful and more beautiful
D. more and more beautiful
Ⅲ. 完成句子(10分)
1. 由于下大雨, 飞机不能按时抵达。
The plane won’t arrive on time ______ ______ the heavy rain.
2. 你害怕蛇吗?
Are you ______ ______ snakes?
3. 长江是世界上最长的河之一。
The Yangtze River is ______ ______ ______ ______ rivers in the world.
4. 这条河有多宽?
______ ______ is the river?
5. 为了赶上早班车, 吉姆尽可能快跑。
In order to catch up with the early bus, Jim ran______ fast______ possible.
Ⅳ. 补全对话(10分)
A: What’s happening?
B: We are having a meeting.
A: 1. . What’s it about?
B: The trip. We are going to visit the Terracotta Warriors and Horses(兵马俑)in Xi’an.
A: 2. ! When are you going to visit it?
B: We haven’t made it. 3. ?
A: 4. ? I don’t have to go to school then.
B: This weekend? No, we will have to write articles for the school magazine.
A: Then how about next weekend? We can go there together.
B: That’s great. 5. .
A: OK. Let’s go next weekend.
Ⅴ. 阅读理解(10分)
The Matterhorn(马特洪峰)is not the highest mountain in
the Alps(阿尔卑斯), but it may be the most famous one in the
Alps. It is more than 4, 000 metres high. It lies between Switzerland and Italy. It is well-known for its outline(外形).
Its four faces make it look like a pyramid. Many people have tried to climb the Matterhorn. In 1865, an English man called Edward Whymper and six partners made the first successful climb to the top of the mountain. However, the climbers turned to be sad. Four of the seven men died on the way back. One of the bodies was never found.
根据短文内容, 判断正误(T/F)。
()1. The Matterhorn is the most famous mountain in the world. ()2. The Matterhorn looks like a pyramid.
()3. Many people tried to climb the Matterhorn.
()4. In 1865, Edward and his partners climbed to the top of the mountain successfully, but they all died on their way back.
()5. The Matterhorn is famous for its outline.
答案解析
Ⅰ.答案: 1. height 2. goes 3. description 4. visiting 5. meet
Ⅱ.答案: 1~5. CAABD
Ⅲ.答案:1. because of 2. afraid of 3. one of the longest 4. How wide 5. as; as
Ⅳ.答案: (答案不唯一)
1. That’s news to me
2. Sounds great
3. Can you give us some ideas
4. Why don’t you go this weekend
5. So let’s make it next weekend
Ⅴ. 1.【解析】F。
由第一句话“. . . but it may be the most famous one in the Alps. ”可知, 马特洪峰可能是阿尔卑斯山脉最著名的山峰, 而不是世界上最著名的山峰。
2.【解析】T。
由第五句话“Its four faces make it look like a pyramid. ”
可知, 马特洪峰的外形像金字塔。
3.【解析】T。
由第六句话“Many people have tried to climb the Matterhorn. ”可知, 许多人尝试攀登马特洪峰。
4.【解析】F。
由第七和第九两句话“In 1865, an English man called Edward . . . Four of the seven men died on the way back. ”可知, 爱德华和他的伙伴成功地登上了山顶, 但是其中四个人而不是全部牺牲在回来的路上。
5.【解析】T。
由第四句话“It is well-known for its outline. ”可知, 马特洪峰因为它的外形而著名。
薄雾浓云愁永昼,瑞脑消金兽。
佳节又重阳,玉枕纱厨,半夜凉初透。
东篱把酒黄昏后,有暗香盈袖。
莫道不消魂,帘卷西风,人比黄花瘦。