2020-2021学年外研版人教版必修3: 3 Ⅱ Other parts of the

合集下载
  1. 1、下载文档前请自行甄别文档内容的完整性,平台不提供额外的编辑、内容补充、找答案等附加服务。
  2. 2、"仅部分预览"的文档,不可在线预览部分如存在完整性等问题,可反馈申请退款(可完整预览的文档不适用该条件!)。
  3. 3、如文档侵犯您的权益,请联系客服反馈,我们会尽快为您处理(人工客服工作时间:9:00-18:30)。

课时作业8Section ⅡOther parts of the
Module
Ⅰ.单词拼写
1.After the powerful earthquake, the whole town lay in ________(废墟).
2.Another volcano in Finland ________(喷发) last week, causing many flights to be called off.
3.That must have been a ________(可怕的) experience for Peter, because he often cries at home.
4.Mark is my ________(以前的)neighbour and now he lives in New York.
5.The ________(警报) system is able to predict earthquakes.
6.The project is __________(有希望地)completed by next Friday.
7.There is a ________(全世界的)belief that wars can solve nothing.
8.He is ________(积极的)in protecting the environment.
9.This flood caused ________(损失) to the farmers' crops.
10.There is no ________(可能) that our team can win this game.
★★答案★★
1.ruins 2.erupted 3.terrifying
4.previous 5.warning 6.hopefully
7.worldwide8.active9.damage
10.possibility
Ⅱ.单句语法填空
1.What is badly needed, according ________ the local government,
are tents, which are helpful to the people in the disaster-stricken areas.
2.I got to the station late, but ________ (lucky) the train was still there.
3.Was it in the village ________ we used to live in ________ the accident happened?
4.The signal for help was picked ________ by another ship which happened to be at hand.
5.There are plenty of jobs ________ (avail) in the western part of the country.
6.George returned after the war,only________(tell)that his wife had left him.
7.Although that big earthquake did great damage ________ this city, it was soon rebuilt from the ruins.
8.I was sleeping when the fire broke ________ and then it spread quickly.
9.His ________ (terrify) look suggested that he was________(terrify) of the terrible scene.
10.He failed twice in the driving test; ________ (hopeful), he will pass it this time.
11.His leg was ________ (injury) while he was playing football, so he had to stay at home for a few days.
12.Her house caught fire at 6 o'clock this morning and it was ________ fire for about an hour.
13.There was a big fire in the building last night. ________ (fortune), all the people were able to escape.
14.—How many students are there in your school?
—There are 2,000 students here ________ all.
15.The fire was put ________ by the firemen at last.
★★答案★★与解析
1.to
解析:句意:据当地政府说,现在急需帐篷,它们对灾区的人们是很有帮助的。

此句要用according to引出消息的来源,意为“根据”。

2.luckily
解析:句意:我到车站时已经很晚了,但幸运的是火车还没有开走。

luckily 幸运地。

3.which; that
解析:句意:这场事故是在我们曾经居住过的村庄发生的吗?第一空考查限制性定语从句,先行词为the village, 第二空考查强调句型。

4.up
解析:句意:求救的信号刚好被在附近的另一艘船收到。

pick up “收到(信号)”。

5.available
解析:available “可得到的”。

句意:这个国家的西部有很多可得到的工作。

6.to be told
解析:“only+不定式”作结果状语,表示意外结果。

7.to
解析:do damage to是固定词组,意为“对……造成损害”。

8.out
解析:句意:我正在睡觉,这时火灾发生了并且快速蔓延。

break
out意为“(火灾等)爆发,发生”,符合句意。

9.terrified; terrified
解析:句意:他害怕的表情表明他害怕这个可怕的场景。

terrified 意为“害怕的”,用来表示人的心理。

10.hopefully
解析:句意:他已两次驾驶测试不及格了;他这一次将有希望通过。

hopefully意为“有希望地”。

11.injured
解析:句意:他在踢足球的时候伤了腿,所以不得不在家里待几天。

12.on
解析:句意:她的房子今天早上6点钟着火,并且火着了大约一个小时。

on fire意为“着火”,表示状态。

13.Fortunately
解析:fortunately “幸运的是”。

句意:昨天晚上有一场大火。

幸运的是,所有的人能够逃脱。

14.in
解析:in all “总共”。

句意:——你校有多少学生?——总共两千名学生。

15.out
解析:put out “扑灭”。

Ⅰ.完形填空
To increase his schoolteacher income, my dad worked as a shop assistant. Dad could run his pencil down a long list of __1__ recording
the prices of what customers bought and quickly arrive at the __2__ sum, never getting the total cost wrong.
Later on, the store __3__,and Dad had another occupation as a taxi driver. His three __4__ had one thing in common—they kept him in the public __5__. He was so well known that in any city in the USA he would meet someone he __6__ in the first half hour.
My mother suffered from serious illnesses. __7__ Dad taught all day and worked all evening, with all the __8__ costs, there was not enough money for us to __9__ a car. He __10__ took a bus to work, but many times he __11__ money by riding his bike.
At that time I used to stutter (口吃) and had difficulty __12__ the letter “R”. Dad would encourage me to __13__ ahead about what I was going to say, so I would be able to get it out without __14__.
I was always __15__ that my father was a well-respected man. I used to think that being a teacher made him a __16__ kind of person, but today I __17__ that the most unusual thing about him was not his job, but the __18__ he kept going. The true __19__ always falls on those who always try their best to __20__ their responsibilities and that's what my father did.
1.s B.fears
C.figures D.suggestions
2.A.small B.large
C.considerable D.correct
3.A.closed down B.turned around
C.broke down D.looked around
4.A.children B.jobs
C.targets D.firms
5.A.opinion B.interest C.knowledge D.eye 6.A.taught B.knew C.cared D.served
7.A.If B.Since
C.So D.Though
8.A.medical B.school C.test D.daily
9.A.drive B.share C.own D.rent
10.A.sometimes B.once C.frequently D.never 11.A.afforded B.made C.collected D.saved 12.A.writing B.pronouncing C.listening D.understanding 13.A.learn B.look C.think D.worry
14.A.doubt B.trouble C.shame D.questions 15.A.surprised B.tried C.proud D.certain
16.A.popular B.common C.special D.amusing 17.A.imagine B.guess
C.occur D.realize
18.A.way B.idea
C.time D.feeling
19.A.hope B.respect
C.opportunity D.fortune
20.A.shoulder B.avoid
C.exchange D.affect
★★答案★★与解析
本文是一篇记叙文。

作者在文章中记叙了自己的父亲为家庭付出的艰辛努力,同时也陈述了父亲对自己人生的积极影响。

1.C根据下文中的“...recording the prices of what customers bought...”可知选C。

name名字;fear恐惧;figure数字;suggestion 建议。

2.D根据下文中的“...never getting the total cost wrong.”可知,此处指“得出正确的总价钱”。

small小的;large大的;considerable 相当多的;correct正确的。

故选D。

3.A根据语境可知,此处指“商店关门后,父亲又开始做出租车司机的工作”。

close down关闭;turn around转身;break down 垮掉;look around环顾四周。

故选A。

4.B根据语境可知,此处指“他的三个工作有一个共同之处”。

child孩子;job工作;target目标;firm公司。

故选B。

5.D keep sb. in the public eye 使某人处于公众的视线。

opinion 观点;interest兴趣;knowledge知识;eye眼睛。

故选D。

6.B根据语境可知,此处指“他去美国的任何一个城市,在开始的半小时里,经常能遇到他认识的人”。

teach教;know认识;
care关心;serve服务。

故选B。

7.D尽管爸爸白天教书且整晚在工作……但是我们没有足够的钱去……。

if如果;since自从;so因此;though尽管。

故选D。

8.A根据上文的“My mother suffered from serious illnesses.”可知,此处指“药费”。

medical医疗的;school学校;test测试;daily 日常的。

故选A。

9.C此处指“我们没有足够的钱去拥有一辆汽车”。

drive驾驶;share分享;own拥有;rent租。

故选C。

10.A根据下文的“...but many times he...money by ridi ng his bike.”可知,此处指“他有时候会乘坐公交车去上班”。

sometimes有时候;once曾经;frequently经常地;never从不。

故选A。

11.D但是很多时候,他会通过骑自行车来省钱。

save节省。

故选D。

12.B根据前文的“At that time I used to stutter (口吃) ...”可知,此处指“我在发字母‘R’的音时有困难”。

write写;pronounce 发音;listen听;understand理解。

故选B。

13.C父亲鼓励“我”在准备说什么之前先想一想。

learn学习;look看;think想;worry担心。

故选C。

14.B那么“我”将能没有困难地说出来。

doubt怀疑;trouble 困难;shame惭愧;question问题。

故选B。

15.C“我”总是那么骄傲——“我”的父亲是一个很受尊重的人。

surprised惊讶的;tried经过考验的;proud骄傲的;certain一定的。

故选C。

16.C“我”曾经认为他的教师身份让他成为一种特别的人。

popular流行的;common普通的;special特别的;amusing有趣的。

故选C。

17.D但是今天“我”意识到关于他的最不寻常的事情不是他的工作。

imagine想象;guess猜想;occur发生;realize意识到。

故选D。

18.A而是他一直坚持不懈的方式。

way方式,方法;idea主意;time时间;feeling感觉。

故选A。

19.B根据语境可知,此处指“真正的尊重会落在那些总是尽最大努力去担负他们的责任的人身上”。

hope希望;respect尊重;opportunity机会;fortune运气。

故选B。

20.A真正的尊重会落在那些总是尽最大努力去担负他们的责任的人身上,那正是“我”父亲所做的。

shoulder担负;avoid避免;exchange交换;affect影响。

故选A。

Ⅱ.阅读理解
The earth is the only planet that scientists think has life. Why does the earth have life while other planets don't? For one thing, the earth has just the right temperature. As the_third_planet from the sun, the earth seems to be just the right distance away. The planets which are closer to the sun are so hot that their surfaces bake in the sun. The farthest planets are cold balls.
When the earth developed—which scientists believe may have happened about four billion years ago—many gases covered the earth. The gases caused the earth to be hot. But something wonderful happened. The temperature was just right for thick clouds to form. It rained very hard for a very long time. This gave the earth its oceans. Water made it possible for plants to grow. The plants created oxygen into the atmosphere. Oxygen is the gas that humans and animals breathe.
Only one other planet in the solar system seems to be something like
the earth. That planet is Mars (火星). Mars is smaller than the earth, and it is quite a bit cooler. But it is not too cold for humans. On some days, the temperatures are as low as a winter day in the northern United States. If you wore a special spacesuit, you could walk around on Mars. You would have to bring your own air to breathe, because the air on Mars is too thin to breathe.
Mars has the largest volcano (火山) in the solar system. It is sixteen miles high. The highest volcano on the earth is five miles high. The most unexpected sight on Mars is dried-up river beds. Scientists believe that Mars was once much better than it is now. Does this mean there could have been living things on Mars? Scientists are not sure, but there has been no sign so far.
1.Which of the following is NOT the reason that the earth has life?
A.The earth has just the right temperature.
B.The volcanos on the earth are lower than those on Mars.
C.There is oxygen in the atmosphere of the earth.
D.The earth seems to be just the right distance away from the sun.
2.T he underlined phrase “the third planet” in the first paragraph refers to “________”.
A.the sun B.the moon
C.the earth D.Mars
3.Which of the following about Mars is NOT true?
A.There could have been living things on Mars.
B.Mars has the largest volcano in the solar system.
C.There is almost no oxygen in the air on Mars.
D.Mars is smaller than the earth, and it is quite a bit cooler.
★★答案★★与解析
本文主要讲述的是地球适合人类生存的原因以及科学家发现火星与地球相似,但还没有在火星上发现生命迹象。

1.B细节理解题。

结合文章第一、二段可知地球有生命存在的原因包括地球上合适的温度、与太阳距离适中和大气里含有氧气等。

火山与此无关。

故选B项。

2.C推理判断题。

结合文章第一段的“As the third planet from the sun, the earth seems to be just the right distance away.”可知这里的the third planet指地球,故选C项。

3.A细节理解题。

文章最后一段提到火星上有干涸的河床的迹象,但这一点并不能证实火星上存在生命,故A项不正确。

Ⅲ.语法填空
When I left __1__ the United States to study, I had butterflies in my stomach. I was nervous because it was the first time that I __2__ (go) to a new place with new people and new customs. I couldn't even understand their language. Everything was different from my own country. There was __3__ that I could talk to. I just had my husband, __4__ was a new person for me, too.
It was a sad moment when I had to say goodbye to my family and friends. I was __5__ (will) to leave my hometown because I grew up there and had many wonderful __6__ (memory) of the place. So, __7__ (think) about all these changes made me nervous and I was __8__ (worry) about my new life. But studying abroad was a __9__ (decide) that I made myself. I had to continue and accept the challenge. I looked forward to __10__ (visit) my family in the summer vacation.
1.________ 2.________ 3.________ 4.________
5.________ 6.________7.________8.________
9.________10.________
★★答案★★与解析
本文记叙的是作者首次出国留学时的心情。

1.for考查介词。

leave for意为“动身去……”,故空格处填介词for。

2.had gone考查过去完成时。

此处是固定句型It was the first time that sb.had done sth.,从句中用过去完成时,故空格处填had gone。

3.nobody考查不定代词。

根据“一切都与我的国家不同”和“丈夫那时对我来说也是生人”可知,“我当时无人说话”,故空格处填nobody。

4.who考查定语从句。

先行词是husband,故空格处填who充当非限制性定语从句的主语。

5.unwilling考查形容词。

根据前文所述,再结合“因为我是在那里长大的”可知,我是不愿意离开家乡的。

故空格处填形容词unwilling(不愿意的)。

6.memories考查名词复数。

根据空格前的many可知,空格处填memories。

7.thinking考查非谓语动词。

句子缺少主语,故空格处填动名词thinking充当主语。

8.worried考查形容词。

be worried about意为“对……感到担忧”,空格处填形容词worried。

9.decision考查名词。

根据空格前的不定冠词a可知,空格处填名词,故正确★★答案★★为decision。

10.visiting考查非谓语动词。

介词to后跟动名词,故正确★★答案★★为visiting。

感谢您的下载!
快乐分享,知识无限!
由Ruize收集整理!感谢您的下载!
快乐分享,知识无限!由Ruize收集整理!。

相关文档
最新文档