2022-2023学年江苏省南京市玄武区七年级(上)期末英语试卷(含解析)

合集下载
  1. 1、下载文档前请自行甄别文档内容的完整性,平台不提供额外的编辑、内容补充、找答案等附加服务。
  2. 2、"仅部分预览"的文档,不可在线预览部分如存在完整性等问题,可反馈申请退款(可完整预览的文档不适用该条件!)。
  3. 3、如文档侵犯您的权益,请联系客服反馈,我们会尽快为您处理(人工客服工作时间:9:00-18:30)。

2022-2023学年江苏省南京市玄武区七年级(上)期末英语试卷
一、单选题(本大题共15小题,共15.0分)
1.---Welcome to my home!Please be free to have some hot drinks.
---Thanks!It's really nice to have a cup of tea ______ such a cold winter morning.( )
A. in
B. on
C. at
D. after
2.---Linda,you are always the first to come to school.Good for you!______ does it take you to go to school?---About half an hour.( )
A. How soon
B. How far
C. How long
D. How often
3.---Hurry up and ______ now!We are late for the Halloween party.
---OK.But I have to help my little sister paint her face first.( )
A. wear
B. dress up
C. dress
D. put on
4.---Look!Lulu seems ______ when riding the horse.
---Yes.She likes this sport very much.( )
A. happily
B. happy
C. unhappy
D. unhappily
5.All received fresh flowers on Women's Day.( )
A. woman teacher
B. woman teachers
C. women teachers
D. women teacher
6.Chinese brands(品牌)are winning hearts of people in China and abroad.They have shown the world that the things made in China are well-made,and the price is ______.( )
A. low
B. high
C. cheap
D. expensive
7.---How much do you ______ on this new coat?
---Not much.It cost me only 200 yuan.( )
A. pay
B. cost
C. take
D. spend
8.---Look!Tom with her mum ______ a New Year present list.
---He has a big family and it's always exciting to choose presents for everyone.( )
A. make
B. makes
C. is making
D. are making
9.The three astronauts in Shenzhou-15 spaceship went into the country's space station and then met ______ astronauts at 7:33 a.m.on 1st of December.( )
A. other three
B. another three
C. three others
D. three another
10.---I find it hard to learn math well and I am trying to keep up.Maybe I am ______.
---Try to talk to your math teacher.She will be glad to give you some advice.( )
A. smart enough
B. enough smart
C. not smart enough
D. not enough smart
11.---What do you think of that man?Is he always wearing the same old T-shirt?
---Don't judge(评判)a book by its cover.______( )
A. He likes buying old clothes.
B. He is a 22-year-old designer.
C. He doesn't look good in that T-shirt.
D. He is one of the brightest designers.
12.---I am really busy on weekends because homework takes a lot of time.There is ______ report,two slideshow presentations and three projects to do this weekend.
---At least they don't sound boring.( )
A. an one-page
B. a one-page
C. two page of
D. two pages of
13.---I know that the music world is now welcoming the metaverse(元宇宙).I am thinking about ______ to make
a performance(表演)in the virtual world.
---Artists used hyper realistic avatars(超写实虚拟化身).( )
A. who
B. how
C. what
D. why
14.Which of the following words doesn't have the same number of syllables as the others?( )
A. ladies
B. matches
C. pieces
D. oranges
15.---Tommy,my parents will take me to Beijing to visit the Palace Museum this weekend.
---______( )
A. Really?It is too far.
B. Oh,I don't think it's cool.
C. Great!Have fun.
D. Yes.That's OK.
二、完形填空(本大题共10小题,共10.0分)
Hotpot is popular in China today.Did ancient Chinese people have hotpot(火锅)?
Ancient Chinese people had hotpot as (1)______ as the Shang Dynasty (16th century ---11th century BC).At that time,people cooked foods in bronze cauldrons(青铜鼎).The cauldron had two parts---(2)______ was the pot to cook foods in soup,the other part was a layer(层)or a space(3)______ the cauldron to hold
firewood.
People (4)______ to have lattice(分格)hotpot during the Han Dynasty (206 BC---AD 220).They divided pots into several parts to enjoy (5)______ tastes.
Yuan Mei was a poet and foodie(美食家)in the Qing Dynasty (1644-1911).He wrote about huoguo,the Chinese name (6)______ hotpot,in a book about all kinds of food.Hotpot was very popular then.People liked to put all kinds of meat and vegetables into (7)______ .They also used different (8)______ to make pots such as copper(铜)and iron(铁).
It's said that Emperor Qianlong of the Qing Dynasty loved hotpot.He (9)______ had it for almost every meal.He (10)______ held a big hotpot dinner and invited more than 5,000 people to enjoy 1,550 hotpots!
16.A. before B. old C. early D. late
17.A. it B. that C. one D. first
18.A. into B. inside C. out of D. outside
19.A. started B. planned C. needed D. wanted
20.A. same B. different C. special D. wonderful
21.A. as B. to C. by D. for
22.A. it B. its C. they D. them
23.A. items B. features C. materials D. styles
24.A. never B. seldom C. sometimes D. always
25.A. before B. once C. just D. also
三、阅读理解(本大题共15小题,共15.0分)
A
26.How much money can you save on gas after joining the Walmart+?______
A. 75
B. 800
C. 1000
D. 500
27.Which of the following goods is NOT sold in the top departments at Walmart?______
A. jackets
B. toy cars
C. computers
D. toothbrushes
28.If a down coat's original price(原价)was 400 yuan,we could buy it at the lowest cost of ______ .
A. 120
B. 160
C. 240
D. 340
B
Turning the Lips Upside Down
One morning,Lucy woke up with an unhappy face.She tried to lift her lips(嘴唇)but she couldn't.So,she ran to the park and walked up to a clown(小丑),because he always looked happy.
"What can I do,Mr.Clown?All I have is sadness,"she said.
"Maybe you can draw a smiley face like me," the clown answered.
Hearing that,Lucy went home and used a crayon to draw a large smile,but she was still not happy.It wasn't fun at all.
She went down the street to find her grandpa."What can I do,Grandpa?All I have is sadness!"
Grandpa said,"Let's go to the candy store.Maybe a happy face candy can help you!" So,they went to the candy store to get the happiest-looking candy.
Lucy put it in her mouth and waited for some changes.Nothing happened.It was useless.
She went back to the park again.A boy was playing with a ball alone.Nobody seemed to notice him.He looked so lonely.
"Throw it my way,"she shouted.
The ball came and went,again and again.Seeing the boy running around,shouting and laughing,Lucy's heart was filled with warmth and joy.Somehow,Lucy's lips started to change.They moved up.Her happy face finally came back!
Happiness is an energy that comes from within.And the best way to make yourself happy is to let others feel happy.
29.What happened to Lucy that morning?______
A. She was too ill to go out.
B. She was too sad to smile.
C. She couldn't feel her lips.
D. She wanted a new friend.
30.Why did Lucy go to Mr.Clown?______
A. To ask for help in order to make herself happy.
B. To learn about how to draw a smile on her face.
C. To ask Mr.Clown why he always looks so happy.
D. To learn about how to look as happy as a clown.
31.What was Grandpa's advice?______
A. If she buys herself some candy,she can be happier.
B. Lucy will become happy if she makes a happy face.
C. Eating a happy face candy will make Lucy happy.
D. Sugar has the power to make little children happy.
32.According to the passage,how can we find true happiness?______
A. Happiness is hard to find but something good will happen to us in the end.
B. Happiness is quite easy to find so we don't need to go out to search for it.
C. The best way to find happiness is to be nice to others and make others happy.
D. The best way to find happiness is to keep telling yourself you are happy.
C
Many of us want to keep thin and healthy.But do you really know how Here are some new studies that may help you lose weight(体重)more easily.They show that sleeping may help lose weight,but eating less may not! Less sleep,fatter legs and arms
People without enough sleep are fatter,according to a new study from Nutrients.Scientists divided(分类)sleep time into three types:short sleep (less than 7 hours a day),normal sleep (7 to 9 hours),and long sleep (more than 9 hours).Then they studied 9,412 people from the US.Results show that,compared with(相比于)normal sleepers,short sleepers have more fat on their legs and arms!
Dinner is important
Many people don't eat dinner to lose weight.But scientists at Osaka University,Japan,said this might not be the answer.They did a study with 20,000 university students.Then they found that if people don't eat dinner,it's easier for them to put on weight.One reason,scientists said,might be that people without dinner are hungrier,so they eat more during the day.
Keep away from mukbang(吃播)
If you want to lose weight,stop watching mukbang!In a new study,scientists asked people to watch a cooking or nature television show.They found that those who watched the cooking program ate more chocolate,compared to the nature program.Scientists said that by looking at delicious food,people will get more ghrelin(胃饥饿素)in their blood(血液).This gives people a stronger appetite(胃口)and they will then eat more.
33.If you are a short sleeper,you may ______ .
A. gain much weight in a short time
B. have more fat on your legs and arms
C. lose a lot of muscles and strength
D. become fatter and fatter in the long run
34.According to the Japanese study,which is the wrong way to lose weight?______
A. sleeping less
B. having snacks
C. stopping eating dinner
D. watching mukbang
35.What is the problem with watching mukbang?______
A. You may eat too much without realizing it.
B. You will get less ghrelin in your blood.
C. You will become healthier and stronger.
D. You will not stop eating until the show is finished.
36.What is probably a good way to lose weight?______
A. Sleeping for at least 7 hours every day.
B. Skipping dinner from time to time.
C. Watching a cooking television show.
D. Stopping eating any delicious food.
D
Even though some students hate wearing school uniforms,there are several reasons why school uniforms are necessary.
They Create a Sense of Unity and Identity
School uniforms show a sense of identity(身份)and unity in a school.By dressing in the same way,students may feel like they are all part of something bigger.Uniforms often change a school from simply a place to something they are part of.
Uniforms allow students to give schools a visible identity---something which students can be proud of.Uniforms create an idea of "us" as opposed to students from other schools.
They Prevent Bullying
At school,all students should be seen as equal(平等的)among their friends.If students wore their everyday clothes,there might be a great difference between what rich students wear and what poor students wear.Children may be bullied if they weren't able to keep up with the latest and often more expensive fashion trends.
Make sure that children should all wear the same uniform and it is one way to reach this goal.Students will find enough reasons to bully(霸凌)each other on their own---we don't need to give them any more reasons.
They Are Necessary for Safety
School uniforms make it easier to distinguish(区分)between students and strangers.School uniforms make it easy to tell when there's a non-uniformed stranger,and possibly an unwanted stranger in the schoolyard.It would be easier for teachers to take action in time to protect the children.
They Allow for Other Forms of Expression
While schools should let students express(表达)themselves and find out who they are,this process is more than just about one's clothing.Having a uniform on,students can then express themselves in other ways.There is no need to worry about what to wear every day.And this could make them spend more time on what is really important.
37.How many reasons does the writer give to support that uniforms are necessary?______
A. two
B. three
C. four
D. five
38.What does " them" in the fifth paragraph refer to?______
A. clothes
B. uniforms
C. schools
D. students
39.According to paragraph 6,what will happen if all the students wear their own clothes to school?______
A. Students will not bully others any more.
B. It will be hard to tell a stranger from a student.
C. Children only want to buy the cheapest clothes.
D. All the children can keep up with the latest trends.
40.What is the last paragraph mainly about?______
A. Schools should allow students to express themselves freely.
B. Students can spend more time on other important things.
C. Students shouldn't think about fashion or what to wear.
D. Students can have many other ways to express themselves.
四、任务型阅读-多任务混合(本大题共1小题,共10.0分)
41.Li Meixi is a 12-year-old girl from Chengdu,Sichuan.When she sees fashionable people on the street,she tries to keep away from them. "I am afraid that they think I'm out of fashion," said Li.This is called fashion anxiety(焦虑).It is a hot topic online.These days,many people feel worried about their clothes.
In fact,behind fashion anxiety is fashion bullying(霸凌).Fashion magazines and advertisements(广告)sell the "newest and greatest" trends(趋势).They tell us what to wear.If we don't follow the trends,we may worry that people think we're unfashionable.Also,fashion anxiety comes because we are not confident(自信的)enough. Ideas about fashion anxiety
Do you have fashion anxiety?What do you think about it?Let's look at how some teenagers feel.
Liu Jiawei,14,Songyuan,Jilin
I have fashion anxiety.When I see some people wearing trendy clothes,I dare(敢)not look at them.But this doesn't bring me much trouble.I still want to buy good-value(性价比高的)clothes.Being suitable is of great importance.
Yin Peixin,11,Wuhan,Hubei
I love fashion.But my fashion taste is a little more traditional,such as long dresses and skirts.I don't like fashion trends like green hair and ripped(破洞的)jeans.It's just so strange to me!I don't think I have fashion anxiety.But I feel bad for people with fashion anxiety.They shouldn't be ashamed(羞愧的)of their clothes,because everyone is different---they are special in their own way.
What is fashion?
Fashion is about comfort and feeling good. ---Max Azria ,US fashion designer
Fashion is everything that goes out of fashion. ---Jean Cocteau ,French designer
Fashion is not something that is only in dresses.Fashion is in the sky ,in the street.Fashion has to do with ideas ,the way we live ,what is happening. ---Coco Chanel ,French fashion desigher
In fact ,fashion changes every season.Anyone can make it.If you can wear something with confidence ,you will be the one starting a trend.Clothes just show what you look like ,not who you are.What matters in inner (内心的)beauty. All about fashion
Introduction to the fashion anxiety
Seeing fashionable people on the street ,Li Meixi (1) ______ herself away from them and worries about her own clothes.Fashion bullying (2) ______ fashion anxiety
Fashion bullying comes because of the two reasons.• We are really (3) ______ in the "newest and greatest" trends and don't want to be out of fashion.• We don't have (4) ______ confidence.Ideas about
fashion
anxiety • Liu Jiawei has fashion anxiety ,but he doesn't feel worried because it's (5) ______ for him to wear suitable clothes.• Yin Peixin doesn't have fashion anxiety.She finds it (6) ______ to have
fashion anxiety because everyone is special and (7) ______ from each other.Famous (8)
______ ideas
• Fashion is about comfort and feeling good.
• Fashion (9) ______ everything interesting in our life ,which comes from our ideas ,lifestyles and things around us.Conclusion Fashion is always (10) ______ and we should look for it from our inner beauty.
五、阅读填空(本大题共1小题,共10.0分)
42.Isabella Rose Taylor doesn't have too much homework.But she is very busy.The 13-year-old girl designs clothes by herself.That year she gets r (1) ______ to sell those clothes in America.
The girl loves making things at a young a(2)______ .When she was three years old,she started d(3)______ and then she went to an art club.Soon after,she started to make her own clothes.Her friends liked her fashion d(4)______ and asked her to make clothes for them.They always waited for her new clothes to wear.S(5)______ she started selling her clothes at a local shop soon.
When she was nine,with the h(6)______ of her parents,her fashion brand is named after her.The brand is mainly for young girls.It soon becomes p(7)______ among young people.She gets her design ideas from her drawings,travels and world around her.Isabella's future p(8)______ is to develop her brand.She wants to put something e(9)______ like accessories(配饰)on her clothes.
If you want to make your dream come true,you have to work hard.Feel your dream w(10)______ your heart,and chase after it.Never give up.
(1)
(2)
(3)
(4)
(5)
(6)
(7)
(8)
(9)
(10)
六、单词拼写-单句(本大题共5小题,共5.0分)
43.Cindy is good at English because she asks her teacher one ______ (问题)every day.
44.---What would you like to ______ (点餐),madam?
---Just a minute.Let me have a look at the menu first.
45.In some Western countries,people think the number 7 can bring them good ______ (运气)!
46.To make sure the beds for the patients are ______ (舒适的),the nurse carefully checked them.
47.______ (在……中)all the football players in his team,he is the youngest.
七、单句语法填空(本大题共5小题,共5.0分)
48.Look!The children are having fun ______ (paint)their faces for the Halloween party.
49.---What do we need to make dumplings?
---I think we should buy some ______ (kilo)of pork.
50.If you want to be a good dancer,you need ______ (practise)hard.
51.The Librairie Avant-Garde is a good place for people ______ (spend)a whole afternoon.
52.Thanks,Mum!This pair of jeans ______ (fit)me very well.They are neither too large nor too small.
八、完成句子(本大题共5小题,共5.0分)
53.中国人通常用茶水招待朋友。

The Chinese people usually ______ the friends some tea as a ______ .
54.全球超过五十亿观众观看了这场精彩比赛。

______ ______ five billion people around the world watched this wonderful match.
55.你需要多锻炼,多吃绿色食品。

You need to ______ ______ and eat more green food.
56.这条围巾摸起来柔软又顺滑。

This scarf ______ ______ and smooth.
57.---看呐!这些苏格兰表演者身着短裙!
---事实上,这些不是一般的短裙,它们叫做苏格兰短裙。

---Look!These Scottish performers ______ ______ skirts!
---Actually,these are not skirts.They are called kilts.
九、书面表达(本大题共1小题,共10.0分)
58.The Chinese New Year is a traditional festival.It is a time to get together with our family and show our love to each other.Children always get red packets.How do you spend your lucky money?Please try to think about it,and write about
1)what things you want to buy for yourself,your family,friends and others.
2)why you want to buy these things.
3)what do you think is the best way to use your lucky money.
注意:
1)文中不得出现你的真实姓名和学校名称;
2)语言通顺,意思连贯,条理清楚,书写规范;可适当发挥;
3)词数80左右。

Best way to use my lucky money
(1)
(2)
(3)
答案和解析
1.【答案】B
【解析】in后加没有具体到某一天的时间(世纪、年、季节、月)或者早晨、下午和晚上;on后接具体到某一天的时间或具体某一天的早晨、下午和晚上;at后接钟点或中午、夜间;after在……之后。

根据"such a cold winter morning"可知,指的是具体某一天的早晨,因此应用介词on。

故选:B。

---欢迎到我家来!请随意喝些热饮。

---谢谢!在这么冷的冬天早晨喝杯茶真是太好了。

掌握时间介词的用法是解答本题的关键。

2.【答案】C
【解析】How soon多久以后,常对动作还有多久发生进行提问,一般用于将来时,回答用"in+时间段";How far多远,是对距离进行提问;How long多长,是对长度或一段时间的提问;How often多久一次,是对频率进行的提问。

根据答语"About half an hour."(大约半个小时。

)可知是对一段时间进行的提问,因此疑问词应用How long。

故选:C。

---琳达,你总是第一个到学校。

好样的!你去学校要花多长时间?
---大约半个小时。

辨析每个选项的含义,结合语境,选择正确答案。

3.【答案】B
【解析】A穿的状态,后面要接宾语,B打扮,后面可以不接宾语,C打扮,宾语是人,D穿的动作,后面要接宾语。

题干空后没宾语。

故选:B。

---快点穿好衣服!万圣节派对我们要迟到了。

---好吧。

但是我得先帮我妹妹画脸。

主要考查的是对句子意思的理解和对动词短语的掌握。

4.【答案】B
【解析】happily开心地,副词;happy开心的,形容词;unhappy不开心的,形容词;unhappily不开心地,副词。

根据She likes this sport very much可知"露露在骑马的时候看起来很开心",seem是系动词,后面跟形
容词作表语。

故选:B。

---看!露露在骑马的时候看起来很开心。

---是的。

她非常喜欢这项运动。

掌握形容词的意思和用法,分析选项,结合语境选择正确答案。

5.【答案】C
【解析】woman teacher为复合名词,可数名词,复数形式为women teachers,all后跟可数名词复数。

故选:C。

在妇女节那天所有的女老师收到新鲜的花。

掌握复合名词的单复数形式,结合句意作答。

6.【答案】A
【解析】low低的;high高的;cheap便宜的;expensive贵重的;cheap和expensive修饰物品,修饰price
的高低用high或low;空格前主语是price,故排除CD,根据Chinese brands(品牌)
are winning hearts of people in China and abroad可知中国制造价格应该不高,这样才能赢得人心。

故选:A。

中国品牌正在赢得国内外人们的心。

他们向世界展示了中国制造的产品质量好,价格低。

掌握形容词的意思和用法,分析选项,结合语境选择正确答案。

7.【答案】D
【解析】观察选项可知,本题是考查英语中的四个"花费"的不同用法:A该词的主语是某人,具体用法是:某人pay 金钱for sth.;B该词的主语是某物,具体用法是:某物cost 某人金钱;C该词的主语是It,具体用法是:It takes/took sb.some time to do sth.;D该词的主语是某人,具体用法是:某人spend 时间/金钱on sth. / doing sth.句子主语是you,后面有on,因此spend符合此空。

故选:D。

---你买这件新外套花了多少钱?
---不多。

它只花了我200元。

先理解句意,再分析选项,最后综合判断得出答案。

8.【答案】C
【解析】make动词原形;makes动词一般现在时;is making动词现在进行时;are making动词现在进行时。

根据---Look!Tom with her mum ______ a New Year present list.(——看!汤姆和她妈妈……新年礼物清单。

)可知,Look!为现在进行时的时间状语,所以动词用现在进行时。

主语为Tom,为第三人称单数,所以be
动词用is的形式。

故选:C。

——看!汤姆和她妈妈正在列新年礼物清单。

——他有一个大家庭,为每个人挑选礼物总是令人兴奋的。

掌握现在进行时的相关知识点是解答此题的关键。

9.【答案】B
【解析】other其他的;another另一个。

根据观察可知题干使用了"another+基数词+复数名词"结构形式,因此正确答案是B。

故选:B。

神州十五号宇宙飞船上的三名宇航员走进了中国空间站,他们在十二月一日的上午七点三十三分迎接另三位宇航员。

本题主要考查固定搭配的用法。

10.【答案】C
【解析】考查形容词的位置,enough放在形容词或副词后面,放在名词的前面或后面皆可,smart是形容词,应该放在enough前面,故排除BD;根据I find it hard to learn math well and I am trying to keep up.判断说的是我不够聪明。

故选:C。

---我发现很难学好数学,我正在努力跟上。

也许我不够聪明。

---试着和你的数学老师谈谈。

她很乐意给你一些建议。

熟悉enough和形容词或副词的位置关系,结合题意,给出答案。

11.【答案】A
【解析】A.他喜欢买旧衣服。

B.他是一名22岁的设计师。

C.他穿那件t恤不好看。

D.他是最聪明的设计师之一。

根据问句What do you think of that man?Is he always wearing the same old T-shirt?(你觉得那个人怎么样?他总是穿着同一件旧T恤吗?)及上文Don't judge a book by its cover.(不要以貌取人。

)并结合常识可知,此处应说"他喜欢买旧衣服。

"符合题意。

故选:A。

---你觉得那个人怎么样?他总是穿着同一件旧T恤吗?
---不要以貌取人。

他喜欢买旧衣服。

要求学生熟悉常识,再根据题干即可作出选择。

12.【答案】B
【解析】根据选项可知,此处为数词+名词(单数构成复合形容词,并用连字符连接,即用one-page表示"一页的",修饰名词report,one以辅音音素开头,使用冠词a。

故选:B。

---我周末真的很忙,因为作业要花很多时间。

这个周末有一份一页的报告,两个幻灯片演示和三个项目要做。

---至少它们听起来并不无聊。

本题考查复合形容词的用法,要注意分析选项,并结合语境答题。

13.【答案】B
【解析】who谁;how怎么;what什么;why为什么。

根据观察可知题干使用了"疑问词+动词不定式"结构。

根据分析可知空格处应缺少一个疑问副词作状语,因此可先排除A和C,who和what都是疑问代词,在句子中作主语,宾语或表语,不能作状语。

再根据Artists used hyper realistic avatars可知空格处应填一个表示方式的疑问副词。

故选:B。

---我知道音乐世正在迎接元宇宙。

我正在考虑如何在虚拟世界中表演。

---艺术家使用了超写实虚拟化身。

本题主要考查"疑问词+动词不定式"的用法。

14.【答案】D
【解析】ladies女士,其读音为/ˈleɪdɪz/,双音节;matches比赛,其读音为/ˈmætʃɪz/,双音节;pieces,其读音为/ˈpi:sɪz/,双音节;oranges橘子,其读音为/ˈɒrɪndʒɪz/,多音节。

根据单词的读音,可知D选项单词的音节数和其它单词不一样。

故选:D。

下面哪个单词的音节数和其它单词不一样?
掌握音节的划分规则,根据要求,选择正确答案。

15.【答案】C
【解析】A真的吗?太远了。

B哦,我觉得不酷。

C太好了!玩得开心。

D是的。

没关系。

根据
my parents will take me to Beijing to visit the Palace Museum this weekend.这个周末我父母要带我去北京参观
故宫。

可知,应该说"太好了!玩得开心。

"
故选:C。

--汤米,这个周末我父母要带我去北京参观故宫。

--太好了!玩得开心。

在日常学习中要从实际情景交际中多练习,掌握一些习惯用语。

结合语境,分析选项,选择正确的回答,
完成练习。

16~25.【答案】C、C、B、A、B、D、A、C、C、B
【解析】(1)考查形容词。

句意:早在商朝(公元前16世纪-公元前11世纪),中国人就有了火锅。

A 在......之前;B老的;C早的;D迟的。

根据 the Shang Dynasty (商朝)可知是早到商朝。

故选C。

(2)考查代词。

句意:鼎有两部分,一部分是用来煮汤的锅,另一部分是鼎内部的一层或一个空间,用来放柴火。

A它;B那;C一个;D第一。

one...the other...(一个......另一个......)固定搭配。

故选C。

(3)考查介词。

句意:鼎有两部分,一部分是用来煮汤的锅,另一部分是鼎内部的一层或一个空间,用来放柴火。

A到......里面;B在......里面;C在......的外面;D在......外面。

根据The cauldron had two parts(鼎
有两部分)可知是在鼎的里面。

故选B。

(4)考查动词。

句意:人们在汉朝(公元前206年-公元220年)开始吃格子火锅。

A开始;B计划;C需要;D想要。

结合语境可知是从汉朝开始吃格子火锅。

故选A。

(5)考查形容词。

句意:他们把锅分成几个部分,以享受不同的味道。

A相同的;B不同的;C特殊的;D
美好的。

根据They divided pots into several parts(他们把锅分成几个部分)可知可以享受不同的味道。

故选B。

(6)考查介词。

句意:他在一本关于各种食物的书中提到了火锅,hotpot的中文名。

A作为;B对;C通过;D为了。

根据name...hotpot(名字......火锅)可知是火锅的名字。

故选D。

(7)考查代词。

句意:人们喜欢把各种各样的肉和蔬菜放进去。

A它;B它的;C他们;D他们,宾格。

根据上文Hotpot was very popular then.(那时火锅很受欢迎。

)可知指代hotpot用it。

故选A。

(8)考查名词。

句意:他们还使用不同的材料制作锅,如铜和铁。

A项目;B特征;C材料;D风格。

根据such as copper(铜)and iron(铁).(如铜和铁。

)可知是指材料。

故选C。

(9)考查副词。

句意:他几乎每顿饭都吃。

A从不;B几乎不;C有时;D总是。

根据上文
It's said that Emperor Qianlong of the Qing Dynasty loved hotpot.(据说清朝乾隆皇帝喜欢吃火锅。

)可知他很喜欢火锅,所以有时一日三餐都吃火锅。

故选C。

(10)考查副词。

句意:他曾经举办过一次大型火锅晚宴,邀请了5000多人,共享用了1550个火锅!A 在......之前;B曾经;C仅仅;D也。

结合语境可知是曾经举办过一次。

故选B。

这篇短文主要讲述了中国火锅的历史。

古代中国人从商代开始就有火锅,他们用青铜锅煮食物。

汉代时期,人们开始使用格子火锅,将锅分成几个部分来享受不同口味。

清代的诗人袁枚在他的著作中写到了火锅,
当时火锅非常流行,人们喜欢将各种肉类和蔬菜放入火锅中煮。

据说清朝的乾隆皇帝非常喜欢火锅,几乎
每餐都会吃。

他还曾举办了一场盛大的火锅宴会,邀请了5000多人享用1550个火锅。

首先通读全文,了解文章大意,紧紧抓住上下文语境所提供的信息,然后明确词意,结合所学语法,运用
排除法逐一选出答案,最后再通读全文核对答案。

26~28.【答案】A、D、C
【解析】(1)细节理解题。

根据图片信息Save $75 on gas.(节省75美元的汽油费。

)可知加入沃尔玛+后,你可以节省75元,故选A。

(2)细节理解题。

根据图片信息Top department下面Computers.Toys.Fashion.(电脑。

玩具。

时装。

)可
知顶级部分出售电脑,玩具和时装,没有提及牙刷,故选D。

(3)细节理解题。

根据图片信息Up to 60% off fashion.(高达六折的时装。

)可知如果一件羽绒服的原价是400元,我们可以以最低的价格为400×60%=240元买到,故选C。

本文主要介绍了沃尔玛超市的一些商品信息以及优惠信息。

通读全文,理解文章大意,阅读题目后返回原文阅读并找出与题目相对应的内容,仔细核对,选择符合原
文原意的答案,完成后再次阅读并检查。

29~32.【答案】B、A、C、C
【解析】(1)细节理解题。

根据第一段One morning,
Lucy woke up with an unhappy face.She tried to lift her lips(嘴唇)but she couldn't.(一天早上,露西一脸不高兴地醒来。

她想抬起嘴唇,但做不到。

)可知,那天早晨露西难过得得笑不出来。

故选B。

(2)细节理解题。

根据第一段So,she ran to the park and walked up to a clown(小丑),
because he always looked happy.(所以,她跑到公园,走向一个小丑,因为他总是看起来很开心。

)可知,露西去找小丑先生为了让自己开心而寻求帮助。

故选A。

(3)细节理解题。

根据第六段Grandpa said,
"Let's go to the candy store.Maybe a happy face candy can help you!" So,
they went to the candy store to get the happiest-looking candy.(爷爷说:"我们去糖果店吧。

也许一个笑脸糖可以帮助你!"所以,他们去糖果店买了看起来最开心的糖果。

)可知,爷爷的建议是吃一颗笑脸糖会让露西开心。

故选C。

(4)推理判断题。

根据最后一段
Happiness is an energy that comes from within.And the best way to make yourself happy is to let others feel happy.(幸福是一种来自内心的能量。

而让自己快乐的最好方法就是让别人快乐。

)可知,找到幸福的最好方法
就是善待别人,让别人快乐。

故选C。

这篇短文讲述了一个女孩Lucy失去了快乐的面容,她尝试了很多方法来让自己变得快乐,但都没有成功。

她向小丑、爷爷和糖果店老板寻求帮助,但都没有找到解决方法。

最后,她在公园里遇到了一个孤独的男
孩,和他一起玩球,让他感到快乐,自己也重新找回了快乐的面容。

文章告诉我们,快乐源于内心,让别人感到快乐是让自己快乐的最好方法。

在通读全文的基础上,根据全文大意,展开逻辑思维,瞻前顾后,认真观察选项,仔细推敲,确定最佳答案。

33~36.【答案】B、C、A、A
【解析】(1)细节理解题。

根据第三段Results show that,compared with(相比于)normal sleepers,short sleepers have more fat on their legs and arms!(结果表明,与正常睡眠者相比,短睡眠者的腿和手臂上有更多的脂肪!)可知,如果你睡眠时间短,你可能在腿和胳膊上有更多的脂肪。

故选B。

(2)细节理解题。

根据第五段Many people don't eat dinner to lose weight.But scientists at Osaka University,Japan,said this might not be the answer.(很多人不吃晚餐是为了减肥。

但日本大阪大学的科学家表示,这可能不是答案。

)可知,根据日本的研究,不吃完成的减肥方式是错误的。

故选C。

(3)细节理解题。

根据最后一段Scientists said that by looking at delicious food,people will get more ghrelin (胃饥饿素)in their blood(血液).This gives people a stronger appetite(胃口)and they will then eat more.(科学家说,看着美食,人们的血液中会产生更多的胃饥饿素。

这会让人胃口更大,然后吃得更多。

)可知,观看吃播会导致人们在意识不到的情况下吃得更多。

故选A。

(4)推理判断题。

根据第二段Less sleep,fatter legs and arms(睡眠减少,腿和胳膊变胖)以及后面的信息可知,每天至少睡7个小时有助于减肥。

故选A。

本文主要介绍了几种有利于减肥的方法。

通读全文,理解文章大意,阅读题目后返回原文阅读并找出与题目相对应的内容,仔细核对,选择符合原文原意的答案,完成后再次阅读并检查。

37~40.【答案】C、D、B、D
【解析】(1)细节理解题。

根据第二段They Create a Sense of Unity and Identity(它们创造了一种团结和认同感)以及第四段They Prevent Bullying(它们防止欺凌)以及第六段They Are Necessary for Safety(它们是安全所必需的)以及第七段They Allow for Other Forms of Expression(它们允许其他形式的表达)可知作者给出了4种理由来支持制服是必要的。

故选C。

(2)词义猜测题。

根据第五段Students will find enough reasons to bully(霸凌)
each other on their own---we don't need to give them any more reasons.(学生们会找到足够的理由自己欺负对方——我们不需要再给......任何理由了。

)联系前句可猜测出下划线单词them应指代的是:学生们。

故选D。

(3)推理判断题。

根据第六段School uniforms make it easier to distinguish(区分)。

相关文档
最新文档