甘肃省兰州市第四片区2022-2023年九年级上册期中英语专题训练-甘肃
- 1、下载文档前请自行甄别文档内容的完整性,平台不提供额外的编辑、内容补充、找答案等附加服务。
- 2、"仅部分预览"的文档,不可在线预览部分如存在完整性等问题,可反馈申请退款(可完整预览的文档不适用该条件!)。
- 3、如文档侵犯您的权益,请联系客服反馈,我们会尽快为您处理(人工客服工作时间:9:00-18:30)。
甘肃省兰州市第四片区2022-2023年九年级上册期中
英语专题训练-甘肃
A.(略)
B.(略)
C.(略)
【答案】C
【解析】
I’d like to play tennis with Paul.
A.(略)
B.(略)
C.(略)
【答案】C
【解析】
Sorry. I’m afraid I can’t go to your birthday party. I have a guitar lesson from 3:00 to 4:30 in the afternoon.
A.(略)
B.(略)
C.(略)
【答案】A
【解析】
I’m going to be a pilot in the future.
A.(略)
B.(略)
C.(略)
【答案】B
【解析】
Danny will study for his exam next Monday.
A.(略)
B.(略)
C.(略)
【答案】C
【解析】
I look forward to getting a pet dog as a gift.
A.Twice a week.
B.Hardly ever.
C.Six times a week.
【答案】C
【解析】
M:Sally,how often do you eat vegetables?
W:I like vegetables.I eat them six times a week .
Q: How often does Sally eat vegetables?
A.Watch TV.
B.Do homework.
C.Play basketball.
【答案】B
【解析】
M:Could I watch TV now,Mom?
W: No, you can’t. You have to finish your homework first .
Q: What is the boy going to do?
A.Two.
B.Three.
C.Four.
【答案】B
【解析】
M:How many apples and pears do we need to make fruit salad?
W:We need two apples and three pears .
Q: How many pears do they need?
A.He has a piano lesson.
B.He has to visit his sister.
C.He has to play soccer.
【答案】C
【解析】
W: Hey,can you go to the concert,Jim?
M: Sorry,I can’t.
W:Why not?
M: I have to play soccer .
Q:Why can’t Jim come to the concert?
A.Some money.
B.Some snacks.
C.Some flowers.
【答案】B
【解析】
W:I’m going to the school party,Tom!
M: Me, too. Let’s bring some snacks .
W:If we bring some snacks, the teacher won’t let us in. Q: What does Tom want to bring to the school party? 【1】When is Betty's birthday party?
A.Tomorrow.
B.Four thirty this afternoon.
C.Four thirty tomorrow afternoon.
【2】Can Bob come to Betty's birthday party?
A.Yes, he can.
B.No, he can' t.
C.He is not sure.
【答案】
【1】B
【2】A
【解析】
W:Hello,this is Betty speaking.
M: Oh,hello, Betty. This is Bob.
W:Can you come to my birthday party,Bob?
M: Of course.What time is it?
W:It’s four thirty this afternoon .
M:OK,see you then .
【1】Where did Kate go on vacation?
A.She went to her uncle's farm.
B.She went to the beach.
C.She went to the farm.
【2】How was the weather there?
A.Windy.
B.Cold.
C.Sunny.
【3】How long did Kate stay there?
A.One day.
B.Two days.
C.Three days.
【答案】
【1】B
【2】C
【3】C
【解析】
M:Hi,Kate.Where did you go on vacation?
W:I went to the beach with my parents.
M:Was the weather nice there?
W: Yes, it was sunny .
M:What did you do there?
W:I took a walk on the beach,watched the waves, and swam in the sea.
M:How long did you stay there?
W:For three days .
M: Did you have fun there?
W:Yes.I think it was really a great vacation.
【1】Who does Mike live with?
A.His friends.
B.His grandparents.
C.His parents.
【2】How far is it from Mike's home to the farm?
A.1 mile.
B.10 miles.
C.100 miles.
【3】How does Mike go to the farm now?
A.By car.
B.By bike.
C.On foot.
【4】When does Mike help to feed the cows?
A.On Saturdays.
B.On Sundays.
C.On Mondays.
【5】What does Mike's father do?
A.A farmer.
B.A doctor.
C.A teacher.
【答案】
【1】C
【2】B
【3】B
【4】A
【5】B
【解析】
My name is Mike. I live with my parents . My uncle has a farm and I spend most of my free time there. My home is about ten miles away from the farm. In the past, my father drove me there, but now I go to the farm by bike. I help my uncle feed the cows every Saturday . I want to live in the countryside when I leave school. I want to be like my uncle and have my own farm in the countryside,but my father wants me to be a doctor like him .
Good morning. This is CCTV news. On April 26th, two pandas named Ershun and Damao left China for 【1】where they will stay for ten years. They are accompanied by animal
protection 【2】on the way from Chengdu to Toronto. The animals are in 【3】cages designed for air travel. They should not eat too much 【4】the flight, or they may feel uncomfortable. Ershun and Damao will stay in Toronto and Calgary zoos each for five years. China is home to more than 【5】wild pandas. China sometimes gifts or lends the m to other countries as a sign of cooperation.
【答案】
【1】Canada
【2】experts
【3】special
【4】during
【5】1600
【解析】
Good morning. This is CCTV news. On April 26th, two pandas named Ershun and Damao left China for Canada where they will stay for ten years. They are accompanied by animal protection experts on the way from Chengdu to Toronto. The animals are in special cages designed for air travel. They should not eat too much during the flight, or they may feel uncomfortable. Ershun and Damao will stay in Toronto and Calgary zoos each for five years. China is home to more than 1600 wild pandas. China sometimes gifts or lends the m to other countries as a sign of cooperation.
John is a famous writer now. But he said he was not a ________ student when he was young. He was often late for ________ and didn't like doing his homework. Sometimes, he slept in class while the teacher was teaching. He didn't understand much, ________ he always thought he understood everything. One day the teacher ________ the students a question, "When Jack was
ten years old, ________ brother Bob was twenty. Jack is fifteen now and ________ is his brother Bob?" John said, "That's easy. Bob is twice as old as Jack, so he is now thirty. "
Another time, the ________ in a science class asked, "When it thunders(打雷), ________ do we always see the light before we ________ the sound?" "But, Miss," said John quickly, "don't you ________ our eyes are in front of our ears?"
【1】A.good B.tall C.rich D.fat
【2】A.sleep B.lunch C.class D.play
【3】A.so B.and C.or D.but
【4】A.sent B.asked C.told D.found
【5】A.your B.my C.his D.her
【6】A.how many B.how old C.what D.who
【7】A.teacher B.farmer C.nurse D.policeman
【8】A.what B.when C.where D.why
【9】A.break B.make C.hear D.smell
【10】A.read B.hope C.study D.know
【答案】
【1】A
【2】C
【3】D
【4】B
【5】C
【6】B
【7】A
【8】D
【9】C
【10】D
【解析】
略
阅读理解
(1) WANTED
Are you hard-working? Do you like to meet people? If your answer is “Yes”, then we have a job for you as a waiter.
Call AL Hotel at 556779!
(2) SUMMER JOB
Do you like to talk with people? Do you like to write stories? If you want to work for our magazine as a reporter, please call Karen at 558366.
(3) HELP WANTED
Do you like babies? Can you look after one baby for two days? If you are sure to take food care of it, call us at 766588. $80 or more. Today! Hurry!
(4)CLEANER WANTED
Can you make a large house clean and tidy? If you hope to get the job paid at $20 once, call us this evening 18:00-20:00.
Tel:633800
【1】The above job ads(广告) are probably from a .
A. newspaper
B. story book
C. TV show
D. radio program
【2】If you like children and have two days free, you can call at for a job.
A. 766588
B. 633800
C. 556779
D. 558366
【3】If the owner of the large house asks a cleaner to tidy his house twice a week, how much will the cleaner get in a month?
A. $240
B. $200
C. $160
D. $120
【4】are needed in AL Hotel.
A. Cleaners
B. Baby-sitters
C. Reporters
D. Waiters
【5】If you’re a college student of English who enjoys writing, during your summer holidays you will be more interested in the job in .
A. ad. (1)
B. ad.(2)
C. ad. (3)
D. ad.(4)
【答案】
【1】A
【2】A
【3】C
【4】D
【5】B
【解析】试题这是篇表格阅读理解题目,表格给我们提供了几则工作广告的内容,包括工作种类如清洁工、服务员等。
而且广告中也提供了联系电话等内容。
我们要根据题目要求,细心寻找答案。
【1】细节理解题。
上面的工作广告可能来自报纸。
通读全文可得出答案。
【2】细节理解题。
如果你喜欢孩子并有两天的空闲时间,你可以拨打电话766588找份工作。
根据广告(3) HELP WANTED的内容,可知选A。
【3】细节理解题。
如果大房子的主人请一个清洁工打扫他的房子一周两次,这个清洁工在一个月内将得到多少钱?根据If you hope to get the job paid at $20 once, call us this evening 18:00-20:00. 一周两次价格是20+20=40,一个月是40+40+40+40=160故可知选C。
【4】细节理解题。
在AL旅馆需要服务员。
根据If your answer is “Yes”, then we have a job for you as a waiter. Call AL Hotel at 556779! 可知,应该选D。
【5】细节理解题。
如果你是一个喜欢写作的英语专业大学生,在你的暑假期间你将对广告(2)中的工作感兴趣。
根据(2) SUMMER JOB Do you like to write stories?故选B。
Mr. and Mrs. White had two sons and three daughters. One Sunday, Mrs. White said to her husband, “The children don’t have any lessons today, and you’re free too. There’s a new funfair(游乐场)in the park. Let’s all go there to play.
Her husband said, “I want to finish some work today. “oh, forget it. Go there and make our children happy. That’s the most important work”Mrs. White said.
So Mr. and Mrs. White took their children to the funfair. Mr. White was forty-five years old, but he enjoyed the funfair more than his children. He hurried from one thing to another, and ate lost of sweets. One of the children said to her mother, “Dad is just like a small child, isn’t he, Mom?”Mrs. White didn’t want to follow her husband around any more at that time and answered, He is even worse than a small child, Mary, because he might spend more money than a small child.
【1】There were ________ children in the White family·
A.two
B.three
C.four
D.five
【2】One Sunday, Mr. and Mrs. White wanted to go to ________ with their children.
A.school
B.work
C.a funfair
D.a shop
【3】Mr. White liked the place so much that he ________.
A.bought lots of sweets
B.followed his wife all the time
C.hurried from one thing to another
D.asked a lot of questions
【4】From the story we know Mrs. White ________ when Mary asked her the question.
A.was still excited to play
B.was a little angry with Mr. White
C.looked for Mr. White everywhere
D.are a lot of sweets
【5】Of all he family members, ________ enjoyed playing
there most that Sunday.
A.Mr. White
B.Mrs. White
C.Mary
D.the boys
【答案】
【1】D
【2】C
【3】C
【4】B
【5】A
【解析】
略
阅读理解
People at home keep asking me, "Is it hard to learn Chinese? Why have you learned it so well?" Well, there's one thing that makes Chinese easy to learn: there are so many people to talk to. You've probably heard that it's the most spoken language. Today it's also one of the most written languages online. And with so many Chinese people interested in learning English, it couldn't be easier to find a friend for language learning. You just have to know where to look for them.
The really good place to look for them is QQ. QQ has the same status(地位) in China as AIM (AOL Instant Messenger) does in the US. It is reported that at any moment, up to 9,000,000 people are using QQ. They're at work, or in a web caf é(网吧), or at home, and the information of the users can be found. If you sign on with your address set to "abroad", you'll soon find that many thousands of them are interested in speaking to you! This is a great way for you to learn Chinese, and for them to learn English. I think that it's a very interesting way of cultural contact(文化交流), too, for ordinary people from around the world to be able to have one-on-one contact.
【1】In the first paragraph(段落), the writer tells us ___________.
A. why his family members want to learn Chinese
B. where you can find people to talk to for language learning
C. the easiest thing to do is learning Chinese
D. Chinese isn’t so hard to learn as his friends think
【2】From the second paragraph we know that QQ and AIM are __________.
A. addresses for the Internet users
B. documents you need to get online
C. tools for people to talk online
D. programs of a computer
【3】Offices, web cafes and homes ____________.
A. attract the most people to learn Chinese
B. provide both QQ and AIM in China
C. are the best places for English learners
D. have the most people online
【4】The writer wrote this passage mainly to __________.
A. tell a way of learning Chinese
B. show what the Chinese people are doing
C. tell the important of learning Chinese
D. show the difference between AIM and QQ
【5】The writer of this passage is probably ___________.
A. a Chinese who works abroad
B. an expert who works at home
C. an American who works in China
D. a salesman who sells soft wares
【答案】
【1】D
【2】C
【3】D
【4】A
【5】C
【解析】试题这篇短文告诉我们学习汉语的一种方法:汉语不像朋友认为的那样难学。
QQ和AIM是人们在线交谈的工具,人们可以在那里找到很多向他们学习汉语的人。
【1】主旨大意题。
在第一段作者告诉我们,汉语不像他朋友认为的那样难学。
根据Well, there's one thing that makes Chinese easy to learn:及以下内容可知答案,故选D。
【2】细节理解题。
从第二段我们知道,QQ和AIM是人们在线交谈的工具。
根据you'll soon find that many thousands of them are interested in speaking to you! 及第二段内容,可知选C。
【3】细节理解题。
办公室、网吧和家有最多的人在线。
根据up to 9,000,000 people are using QQ.和They're at work, or in a web cafe, or at home, and the information of the users can be found. 故选D。
【4】主旨大意题。
作者写这篇文章主要是告诉我们学习汉语的方法。
根据People at home keep asking me, "Is it hard to learn Chinese? Why have you learned it so well?" Well, there's one thing that makes Chinese easy to learn:可知,应该选A。
【5】判断推理题。
这篇文章的作者可能是一个在中国工作的美国人。
根据全文内容可推断出答案,故选C。
clear, sudden, idea, lead, under, pick it up, tail, jump, climb up, where
A long time ago, there was a small city in a small country. Outside the city there was a large forest 【1】500 monkeys lived.
One night the 500 monkeys walked around and came to a big tree. A deep old well was 【2】the tree. The water in the
well was very 【3】and reflected the full moon in the sky. The 【4】of these monkeys bent over well and watched it carefully for a while. Then it jumped onto the edge of the well and said to the others, “It's bad! Today the moon has been dead and fallen into this well. Let us 【5】together, or the nights will be dark forever.”
All the monkeys said, “The well is so deep. How can we pick up the moon?”The leader had a good 【6】and said, “I have it! I will 【7】the tree and grasp a branch, then another one grasps my tail one after another. So we can reach the surface of water.”
When the other monkeys heard that, they 【8】with joy. So they linked their heads and 【9】together, becoming longer and longer until they almost touched the surface of the well water. At that moment, the branch 【10】broke and all 500 monkeys fell into the old well.
【答案】
【1】where
【2】under
【3】clear
【4】leader
【5】pick it up
【6】idea
【7】climb up
【8】jumped
【9】tails
【10】suddenly
【解析】
略
Jackie Chan is one of the most famous Chinese action stars
now. However, he was not born rich and famous. In fact, his childhood was not easy at all. Jackie Chan(A)________ on April 7th, 1954. At that time,(B)his parents were so poor that they thought about selling him for about $1,500. Of course they didn’t. In 1961, his parents sent him to a Chinese opera school.(C)At the age of seven, Jackie began to learn Chinese opera dancing, singing, acrobatics(杂技)and kung fu. At the opera school.(D)成龙不得不努力地工作, and he learned a lot there. Jackie still uses this training in his films today.
Jackie Chan uses a special mixture(混合)of action and comedy in his films. He first did it in Drunken Master(《醉拳》)in 1978. It was his first successful film. People loved his action comedies. Today his fans around the world know that they can trust Jackie to give them great films.
【1】在(A)的空白处填入一个适当的短语: __________
【2】将划线部分(B)译成汉语:__________
【3】将划线部分(C)可改写为:__________
【4】将划线部分(D)译成英语:__________
【5】从短文找出能够用well-known替代的词语, 并将其填写在横线上:__________
【答案】
【1】was born
【2】他的父母太穷了以至于想着要把他卖1500美元。
【3】When he was seven (years old)
【4】Jackie Chan had to work hard.
【5】famous
【解析】
略
用所给单词的正确形式填空
We should speak to the old ________ (polite).
【答案】politely
【解析】
句意:我们应该礼貌地和老人说话。
根据句意,空处的词是修饰动词speak,应是副词;polite,形容词,礼貌的;对应的副词是politely,礼貌地。
故填politely。
It’s difficult for him to make a _________(decide) right now.
【答案】decision
【解析】
略
________ (read)aloud can improve your pronunciation.
【答案】Reading
【解析】
略
The classroom ________ (clean) by the students every day.
【答案】is cleaned
【解析】
略
________ (leaf) turn yellow in autumn.
【答案】Leaves
【解析】
略
In China, people like to use ________ (筷子) to have meals.
【答案】chopsticks
【解析】
略
All of us should keep quiet in ________ (公共场合).
【答案】public
【解析】
略
My hobby is collecting ________ (邮票) in my spare time..
【答案】stamps
【解析】
略
He was born in G________. So he is a German.
【答案】Germany
【解析】
略
I find it hard to d________ with family problems.
【答案】deal
【解析】
略
初中将近三年的学习生活丰富多彩, 在这近三年里无论是身高、体重还是思想见解, 你一定有很大改变, 下面请以“Changes About Myself”为题谈谈自己的变化, 字数不少于80字。
Changes About Myself
__________________________________________________________________ __________________________________________________________________ __________________________________________________________________ __________________________________________________________________ __________________________________________________________________ __________________________________________________________________
__________________________________________________________________ ______________________
【答案】
【解析】
略。