河北省安平县安平中学高一英语寒假作业8(实验班)

合集下载
  1. 1、下载文档前请自行甄别文档内容的完整性,平台不提供额外的编辑、内容补充、找答案等附加服务。
  2. 2、"仅部分预览"的文档,不可在线预览部分如存在完整性等问题,可反馈申请退款(可完整预览的文档不适用该条件!)。
  3. 3、如文档侵犯您的权益,请联系客服反馈,我们会尽快为您处理(人工客服工作时间:9:00-18:30)。

河北安平中学实验部高一年级英语学科寒假作业
2019年2月9日
第一部分阅读理解(共两节,满分40分)
第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)
阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C、和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。

A
Festival of Light, Longleat Safari Park, Wiltshire
Longleat is celebrating its 50th anniversary this year. Giant lanterns take the shape of some of the park ’ s animals, and there are also lots of characters in Beatrix Potter’s book, such as Peter Rabbit, Jemima Puddle-Duck, Squirrel Nutkin, to mark the 150th anniversary of the author’s birth. There is also a 20-metre-high birthday cake.
•£ 27.85, adult/£ 20.65, child/under-threes, free.
•15 Dec. to 2 Jan.
Festival of Light, Enchanted Park, Gateshead
Enchanted Park is an interactive walk through Saltwell Park, just south of the town centre, along a trail (小径) of light with performances and sculptures. The story being told is a Midwinter Night’s Tale, inspired by the 400th anniversary of William Shakespeare’s death. Visitors can join stories and songs with Santa, and attend decorating workshops.
•£ 8, adult/£ 2, child/under-fours, free.
•11 ~27 Dec.
Christmas Glow, RHS Wisley, Surrey
The garden is glowing with giant lighted flowers. Some of the trees are brilliant, too. The glasshouse is decorated like a gingerbread house, and displays (陈列) seasonal plants. There are lanterns around the lake. The cafe serves hot chocolate and apple juice.
•£ 9.90, adult/£ 3.60, child.
•20 Dec. to 2 Jan.
Christmas at Kew Gardens, London
Kew is a special place to visit at any time of the day or year, but the festive light show gives it a magical twist, as the mile-long trail through the garden is decorated with 60,000 lights. Some of the garden’s oldest and tallest trees are also beautifully lit along the way.
•£ 16, adult/£ 10, child/£ 48, family/under-fours, free.
•24 Dec. to 2 Jan.
21. What can people do in Enchanted Park?
A. Visit Shakespeare’s house.
B. Listen to stories.
C. Leapt to create sculptures.
D. Play the part of Santa.
22. Which place will attract children fond of fictional animal characters?
A. Kew Gardens.
B. RHS Wisley.
C. Enchanted Park.
D. Longleat Safari Park.
23. How much is the admission to Kew Gardens for Mr. Green and his 3-year-old child?
A. £ 16.
B. £ 10.
C. £ 26.
D. £ 48.
24. What do the parks mentioned in the text have in common?
A. Their open times are the same.
B. They serve free cakes to children.
C. They are full of Christmas atmosphere.
D. They are free for children under four.
B
Campbell Remess taught himself how to sew when he was only 9 years old. It all started three years ago, when Campbell asked his parents if they could buy Christmas presents for kids in hospital. They were touched by his kindness, but told him that buying so many toys would be too costly. He is one of nine children, and buying presents for all of them was already a pretty expensive affair for the parents.
Campbell didn’t let a simple “no” discourage him from bringing a bit of joy to kids going through tough times, so he decided to make the presents himself. It took the 9-year-old boy five hours to create his first stuffed (填充的) toy. However after three years of practice, he is now able to put one together in just an hour.
“I was blown away by the first bear,” his mother said. “Overly impressed but not surprised at his determination to teach himself.” The successful experiment only inspired Campbell Remess to become better at sewing, and challenged himself to create one stuffed toy per day and donate them to sick children struggling in the hospital. Project 365 by Campbell was born. Over the last three years, Campbell Remess has created over 800 stuffed toys for sick children.
Campbell sends his toys to children all over the world, and still visits the Royal Hobart Hospital in his home city of Hobart, Tasmania, to personally gift toy animals to sick kids there and loves to see the reaction on their faces. “They smile and some hug me. It makes their whole day better,” he says.
“Campbell is just wired really differently. He looks at sadness and tries to turn it upside down,” his mother says. “He’s not a quitter—I only see bigger and brighter things for him.”
25. Why did Campbell’s parents refuse his request?
A. They thought that was ridiculous.
B. They wished him to depend on himself.
C. They were on a tight budget.
D. They hoped he could share his things with others.
26. What desire drove Campbell to make toys for sick children?
A. Bringing happiness to them.
B. Showing kindness to them.
C. Encouraging them to treasure health.
D. Proving to them everyone has creativity.
27. What can we learn about Campbell from the text?
A. He is planning to set up Project 365.
B. He sends toys to those who can’t afford one.
C. He made the first toy with his mother’s help.
D. He is determined and refuses to give up.
C
It is quite apparent that competition surrounds every aspect of human life whether in the United States or the Amazon Rain Forest. Without it we would not have grown into primates (灵长类动物). Or we would probably still be struggling to sharpen
a bronze tool while crawling around on four legs in search of meat. Without competition, Columbus wouldn’t have discovered America and Edison would never have invented the light bulb.
Friendship, like all relationship between two people, involves competition. It isn’t competition in a traditional sense because there are no goals to be scored and no prize. Perhaps the ecological definition — the simultaneous (同时的) demand by two or more organisms for limited environmental resources, such as nutrients, living space, or light — better explain it.
As in nature, high school life is governed by a set of laws, similar to a shortened version of Darwin’s theory of evolution, overpopulation, and competition. There is an abundance of high school students and to distinguish them, ranking and categorizing (分类) take place. In high school, friendships learn to co-exist with competition even though at times the relationship is rough. In fact, in some circumstances, competition is too much of a burden for a friendship to bear, causing it to fall apart. College admission is the final high school objective. Four years of hard work is to achieve good grades, and a student’s fate is determined not only by these achievements, but by the records of thousands of other seniors trying to achieve a similar recognition.
Nevertheless, by necessity, competition between students exists in all aspects of high school life. It sets and improves the standards in everything from sports to school work. A healthy, friendly competition can have only benefits, but when it becomes too fierce, jealousy (妒忌) can tear friendships apart. Yet, despite all this, without competition, we would be lost.
28. What does the ecological definition mainly explain?
A. How friends compete with each other.
B. How to win the competition.
C. What the result of competition is.
D. What competition exactly is.
29. According to the writer, what causes the high school students to compete?
A. The number of them is too large.
B. Friendship is a burden for them.
C. They know the laws of nature well.
D. They are divided into different groups.
30. Which best describes the relationship of friendship and competition?
A. Friendship is always based on competition.
B. The degree of competition is vital to friendship.
C. Competition is terribly harmful to friendship.
D. Competition is a result of lost friendship.
31. What does the author think of “competition”?
A. The results of competition are out of control.
B. Competition becomes fiercer in high school.
C. Competition is certain to happen at schools.
D. Friendship is not as important as competition at schools.
D
I look around and can’t recognize where I am. It seems familiar but distant.
I see my friends gathered by a stage where music is playing and I run over. As I begin running towards them, they become further and further away. I keep calling for them, but no one hears me. I start hearing a distant alarm-like sound and I am transported away. I woke up in a daze (茫然) sitting in my bed.
“Oh, it was only a dream,” I said to myself. I have always had vivid and intense dreams. Sometimes, it feels like I haven’t even slept because I have been living out my dreams during my sleep.
Today, dreaming is being studied even more than ever. Some say that dreams are how your receptors (受体) make sense of random thoughts while you sleep. Some say that you can’t dream of a face you have never seen before, so everyone you see in your dreams you have at least laid eyes on at one time or another.
Other people think dreams are ways of expressing stress or internal feelings you may be experiencing. A lot of people say that they have dreams about being chased (追逐).
A common interpretation of the “being chased” dream is that you are feeling
threatened. Some dream interpretation sites say you should try to reflect on what or who is chasing you to get a better idea of what is making you feel this way.
Another dream that is often experienced is flying. This dream has a much more positive interpretation, which is that you are feeling free or have broken out of a bad situation such as a relationship turned sour or a job you hate.
Unfortunately, if you even remember your dreams at all, you forget half of your dream within five minutes of waking up and within 10 minutes, you usually forget 90 percent of it.
Dreamologists, people who devote time to the study and interpretation of dreams, suggest if you want to try to remember and study your dreams you should keep a journal beside your bed and jot down what you dreamt as soon as you wake up so you can reflect on it later.
32. Dreams of “being chased” occur because ________.
A. you are feeling threatened
B. you just quit a job you hate
C. your friends are far away from you when in need
D. your receptors is always thinking while you sleep
33. Why should we keep a journal beside your bed to reflect on dreams?
A. We need to chase those people who appeared in our dreams.
B. We usually forget 90 percent of dreams within 10 minutes.
C. It can help us get out of the intense dreams.
D. It can help us sleep well without dreams.
34. Where can we read this article?
A. In a poster.
B. In a physics book.
C. In a traveling magazine.
D. In a science newspaper.
35. What is the best title for the passage?
A. Why am I Always Dreaming
B. How is My Dream Created
C. What do My Dreams Mean
D. How to Avoid Dreams
第二节(共5小题;每小题2分,满分10 分)
根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。

选项中有两项为多余选项。

There are two ways to live your life. One is as though nothing is a miracle (奇迹). The other is as though everything is a miracle. If you choose to be positive, these ideas can be helpful.
♦ ___36___
Who in your life seems filled with positivity? Who inspires and challenges you to up your game? Consciously build a network of people who motivate you to be your best, then spend your time with them. Be that source of light for others, too. ♦ Feed yourself with positivity.
___37___ Similarly, how you fuel yourself will determine your experience as well. Read inspiring books. Watch encouraging movies. Follow positive people on social media. You can also create a physical environment of positivity.
♦ Focus on what you can control.
So much is out of our hands, isn’t it?___38___ Determine what you can control and put your energy there. For example, you can control your responses, actions, words, and thoughts]; you can be the change you wish to see in the world. You have more power than you realize. ___39___
♦ Watch your vocabulary.
Mother Teresa declined participation in an anti-war meet. When asked why, she replied that she did not want to give any attention to war, but she’d gladly participate in a pro-peace meet. ___40___ They can help you mend broken hearts and reach amazing goals.
Continue to feed that positive world—like Einstein said, living as though everything is a miracle—and watch life change accordingly.
A. Pay attention to your words.
B. Seek advice from positive and active people.
C. Surround yourself with positive people.
D. Focusing on that, however, can leave you feeling helpless.
E. And when you keep your focus there, that power expands. v
F. Putting poor quality gas in your car will not help it run at best performance.
G. If you focus on that change, then everything will change for the better.
第二部分 英语知识运用 (共两节,满分45分)
第一节:完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)
阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C和D )中,选出可以填入空白处
的最佳选项。

For many, just taking part in a single marathon is the achievement of a lifetime. But for Julie Weiss, it has become a 41 routine. She has run 52 marathons-once
a week-for the past year in memory of her dad who 42 just 35 days after he was 43 with pancreatic cancer(胰腺癌).When Julie Weiss lost her father in 2010, she was 44 to find the research for pancreatic cancer is so short of fund. "It made me feel 45 .”she said ,“I knew I had to do something."
So this marathon queen, 46 she calls herself, did what she did best: She went running. Having completed 25 marathons during the 47 two years, Julie now vowed(发誓) to run 52 marathons in 52 weeks in 48 of her father. After asking people to 49 money for each marathon, she 50 a website, marathon , to collect money for the Pancreatic Cancer Action Network (PANCAN),a nonprofit organization. race every 52 in some city across North America. 53 leaving work at 5p,m. on Friday she would be ready to begin the next race, before she 54 home to California on Sunday. Julie finished her l,362.4-mile journey in March 2013, 55 more than $200,000 in the process for PANCAN.
While running, she stuck to a strict training schedule ."My body's getting used
to this. I'm changing my diet, becoming more healthy and learning to run more 56
__ ." she said. When her muscles began to 57 , she kept her 58 in mind. "When you do what you love, for those you love, that is where the 59 happen. Together we can make a(n) 60 , and pave the way for a happy, healthy, cancer free life." she said.
41.A. weekly B. monthly C. daily D. yearly
42.A. passed by B. passed away C. died off D. died out
43.A. connected B. diagnosed C. treated D. dealt
44.A. inspired B. exhausted C. interested D. shocked
45.A. desirable B. helpless C .hopeful D. wishful
46.A. while B. what C. as D. since
47.A. previous B. precious C. present D. precise
48.A. search B. need C. honor D. place
49.A. pay B. donate C. make D. earn
50.A. set up B. made up C. held up D. broke up
51.A. experiment B. stage C. road D. journey
52.A. day B. morning C. weekend D. weekday
53.A. At B. By C. With D. On
54.A. parted B. left C. headed D. missed
55.A. raising B. earning C. spending D. wasting
56.A. merrily B. efficiently C. specifically D. casually
57.A. swell B. stress C. burn D. ache
58.A. strength B. relief C. motivation D. interest
59.A. miracles B. accidents C. challenges D. events
60.A. offer B. sacrifice C. promise D. difference
第二节(共10小题:每小题1.5分,满分15分)
阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。

The Palace Museum, known as the Forbidden City, is the ___61___ (large) and most well ___62___ (reserve) imperial (皇帝的) residence in China today. It is divided into an outer and an inner court with a rectangular shape, 960 meters long from north to south and 750 meters in ___63___ (wide) from cast to west. It has a splendid history since the Ming Dynasty, and it ___64___ (rebuild) and repaired many times in the past. I was so excited to visit it ___65___ my family last summer vacation. After we passed through the Front Gate, a lot of palaces appeared. The tour guide told us there were almost 8,700 rooms in the Palace Museum. During the Ming Dynasty, construction began in 1406. ___66___ took 14 years to build the Forbidden City. I was ___67___ ( real) surprised that the workers could build it so well ___68___ even
today it is not out of style. I could not remember all the names of the buildings, but I took hundreds of beautiful ___69___ (photo) on the way. I think I will never forget the ___70___ (amaze) trip I had in Beijing, China and I can go there next time will my friends.
第三节单句语法填空
71. Later that morning,Dario suggested that they write a letter to their neighbors and_____ (apology) for their playing.
72. ________ (thankful),I managed to get through the game and the pain was worth it in the end.
73. I can find out whether my reactions to an event are ________ (reason) enough by reading about those of others on the Internet
74. If it had not been for his ______ (invite) the other day,I should not be here now.
75. Hundreds of people have formed _______ (impress) of you through that little device(装置) on your desk.
76.He had more job ________ (satisfy),a better marriage and was healthier. 77.Though not very big,the restaurant is popular in our area. It is always ______ (crowd) with customers at meal times.
78.No matter how______ (attract) they look in the store,once I get them home they’re unfailingly dry,hard and tasteless.
79.________ (冲突) is on the menu tonight at the cafe La Chope.
80.I want to prove that I can teach myself a ________ (respect) profession,without going to college,and be just as good as,if not better than,my competitors. 第三部分写作(共两节,满分35分)
第一节短文改错(共10小题,每小题1分,满分10分)
假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下短文。

短文中共有10处错误,每句中最多有两处。

错误涉及一个单间的增加、删除或修改。

增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词。

删除:把多余的词用斜线(\)划掉。

修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。

注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;
2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。

Nowadays more and more parents paid great attention to which school their children should be sent. The more famous the school is, the great desire the parents have it to send their children there. This also gives the school authorities great pressures on meeting the need of academic levels. On the one hand, the school wants very much to maintain it's popularity of high academic achievements, when on the other hand, they have to face the reality of the differences in their pupils. In this case, some schools choose to stream our pupils into different types according to their grades. And most schools still teach students in a traditional way, mixed-ability teaching methods, what has aroused some interest in education researchers.
第二节:书面表达(满分25分)
假定你是李华,准备参加在你市举办的“一带一路”国际青少年文化节志愿者招聘活动。

活动主办方要求能够熟练运用英语。

请你用英文写封信,推荐自己。

内容包括:1.你的自荐理由 2.你对活动的理解。

注意:1.词数100左右;2.可以适当增加细节,以使行文连贯3.开头和结尾已为你写好,不计入总词数。

生词提示:一带一路 the Belt and Road
要求:以习字的标准把范文抄写一遍。

【参考范文】
Dear Sir
Thank you for reading my letter. I'm writing to apply to be one of the volunteers of the Belt and Road International Youth Culture Festival.
Above all. I’m good at English and Chinese, which will play an important role in communicating with foreigners. Besides, I am fond of Chinese culture and have a rich knowledge about Chinese history, which enables me to make a detailed introduction of our splendid culture. What’s more, this activity provides us an
opportunity to make a better understanding among students from around the world.
I hope I will expand the horizons and improve my ability by making some contribution to the activity.
To sum up, I believe I can be a qualified volunteer. If I could be accepted to be one, I won’t let you down. I am looking forward to your early replay.
Yours,
Li Hua
河北安平中学实验部高一年级英语学科寒假作业答案
2019年2月9日
第一部分
第一节阅读理解(共两节,满分40)
A篇
【解析】本文介绍了圣诞节期间四个公园的相关情况,它们都充满了圣诞节气氛。

21. B
细节理解题。

根据Festival of Light, Enchanted Park, Gateshead The story being told is a Midwinter Night’s Tale, inspired by the 400th anniversary of William Shakespeare’s death. Visitors can join stories and songs with Santa, and attend decorating workshops.可知人们在Enchanted Park能听故事。

故选B。

22. D
细节理解题。

根据Festival of Light, Longleat Safari Park, Wiltshire中Giant lanterns take the shape of some of the park ’ s animals, and there are also lots of characters in Beatrix Potter’s book, such as Peter Rabbit, Jemima Puddle-Duck, Squirrel Nutkin,可知在Longleat Safari Park会吸引孩子喜欢虚构的动物角色。

故选D。

23. A
细节理解题。

根据Christmas at Kew Gardens, London中£ 16, adult/£ 10, child/£ 48, family/under-fours, free.可知成年人是£ 16,4岁以下的孩子免费,根据题意选A。

24. C
推理判断题。

根据Festival of Light, Longleat Safari Park, Wiltshire中Longleat is celebrating its 50th anniversary this year. Giant lanterns take the shape of some of the park ’ s animals, and there are also lots of characters in Beatrix Potter’s book, Festival of Light, Enchanted Park, Gateshead中Visitors can join stories and songs with Santa, and attend decorating workshops.Christmas Glow, RHS Wisley, Surrey中The garden is glowing with giant lighted flowers. Some of the trees are brilliant, too. Christmas at Kew Gardens, London中but the festive light show gives it a magical twist, as the mile-long trail through the garden is decorated with 60,000 lights. Some of the garden’s oldest and tallest trees are also beautifully lit along
the way.可知文中提到的公园充满了圣诞节气氛。

故选C。

B篇
【解析】本文介绍年仅9岁的孩子Campbell Remes。

他9岁自学缝纫,自制玩具给生病的的孩子带来快乐,他意志坚定,拒绝放弃。

25. C
推理判断题。

根据第一段最后一句He is one of nine children, and buying presents for all of them was already a pretty expensive affair for the parents.可知Campbell父母的预算很紧。

故选C。

26. A
细节理解题。

根据第二段第一句Campbell didn’t let a simple “no” discourage him from bringing a bit of joy to kids going through tough times, so he decided to make the presents himself.可知为了给生病的孩子们带来快乐,Campbel为生病的孩子自制玩具。

故选A。

27. D
推理判断题。

纵观全文,特别是Campbell didn’t let a simple “no” discourage him from bringing a bit of joy to kids going through tough times, so he decided to make the presents himself. Overly impressed but not surprised at his determination to teach himself.可知他下定决心不肯放弃。

故选D。

C篇
【解析】本文主要讲了竞争推动了人类社会的发展以及如何在竞争和友谊中寻找平衡。

28. 细节理解题。

由Perhaps the ecological definition — the simultaneous (同时的) demand by two or more organisms for limited environmental resources, such as nutrients, living space, or light — better explain it.可知生态定义主要解释了竞争是什么,选D。

29. 细节理解题。

由There is an abundance of high school students and to distinguish them, ranking and categorizing (分类) take place.可知造成高中生竞争的原因是高中生数量太庞大,选A。

30. 推理判断题。

由A healthy, friendly competition can have only benefits, but when it becomes too fierce, jealousy (妒忌) can tear friendships apart. 可推断出竞争的程度对友谊至关重要,选B。

31. 细节理解题。

由Nevertheless, by necessity, competition between students exists in all aspects of high school life.可知作者认为在学校,竞争一定会发生,选C。

D篇
【解析】本文主要讲了各种梦境与现实之间的联系,以及各种各样的梦是什么意思。

32. 细节理解题。

由A common interpretation of the “being chased” dream is that you are feeling threatened.可知梦到被追,是因为你感觉受到了威胁,选A。

33. 细节理解题。

由Unfortunately, if you even remember your dreams at all, you forget half of your dream within five minutes of waking up and within 10 minutes, you usually forget 90 percent of it.和suggest if you want to try to remember and study your dreams you should keep a journal beside your bed and jot down what you dreamt as soon as you wake up so you can reflect on it later.可知在你的床边放一个日记本来记录你的梦是因为我们通常在十分钟之内就会忘掉90%的梦,选B。

34. 推理判断题。

本文主要讲了各种梦境与现实之间的联系,所以这篇文章最可能出现在科学报纸上,选D。

35. 主旨大意题。

本文主要讲了各种梦境与现实之间的联系,以及各种各样的梦是什么意思,所以这篇文章最好的题目是《我的梦的意思》,选C。

第二节七选五
【解析】本文关于“如何使自己处于积极的状态”提供了一些有益的想法。

36. C
此题是一个小标题。

根据小标题的特点,再结合下面三个小标题,可知正确选项应该在A/B/C 中。

再根据下文Consciously build a network of people who motivate you to be your best, then spend your time with them. 有意识地建立一个激励你成为最好的人的网络,然后花时间和他们在一起。

可知要用积极的人包围自己。

故选C。

37. F
此空是段首。

根据下文Similarly, how you fuel yourself will determine your experience as well.相似地,你如何给自己加油也会决定你的经验。

关键词是Similarly, fuel。

可知F. Putting poor quality gas in your car will not help it run at best performance. 把质量差的气体充到你的车里不会帮助它以最佳性能运行。

故选F。

38. D
根据本段小标题,Focus on what you can control. 专注于你能控制的。

本段第一句是一个反问句,再根据空格下句:Determine what you can control and put your energy there.把你的精力放在你能控制的事情上。

可知此处应该是转折,“然而,专注于那上面会让你感到无助”。

这样就和上下文衔接在一起,也符合小标题的意思,故选D。

39. E
根据上句You have more power than you realize. 你有比你意识到的更多的力量。

根据句意可知此处要表达的意思是“当你把焦点放在那里时,力量就会膨胀”。

故选E。

40. A
根据空格下句:他们可以帮助你修补破碎的心,达到惊人的目标。

根据句意可知此处要表达的意思是“注意你的言语”。

故选A。

第二部分
第一节完型填空
【解析】
试题分析:本文介绍了主人公Julie Weiss通过跑马拉松呼吁人们为胰腺癌患者筹集资金41.A;考查形容词,根据第一段开头和:She has run 52 marathons-once a week-for the past year in memory of……可知许多人把跑马拉松当成一生的成就来完成,但是Julie Weiss要跑52个星期的52场马拉松,所以对她来讲,跑马拉松就是每周的计划,故选A 42.B;考查动词词组。

A. passed by通过 B. passed away去世 C. died off一个接一个死去 D. died out灭绝;根据后文的:When Julie Weiss lost her father in 2010,可知Julie的父亲去世了,故选B
43.B;考查动词。

A. connected连接 B. diagnosed诊断 C. treated对待 D. dealt解决;句意:他去年每周跑52场马拉松为了纪念被诊断出患有胰腺癌35天后就死去的父亲。

根据句意,故选B
44.D;考查形容词。

根据此句中的:…pancreatic cancer is so short of fund可知发现治疗胰腺癌的资金是如此短缺的时候,Julie是很震惊的,所以才有了她后来的所有行动,故选D
45.B;考查形容词。

句意:(发现资金短缺)“这使我有了强烈的愿望。

”她说,“我知道我必须要做一点事情了”。

根据句意,故选D
46.C;考查关系代词。

As引导非限制性定语从句,指代marathon queen在从句中作宾语,此题的四个选项中只有as可以引导定语从句,故选C
47.A;考查形容词。

A. previous早先的 B. precious宝贵的 C. present目前的 D. precise精确的;根据下一句的:Julie now vowed(发誓) to run 52 marathons in…中的now和此句中的having done…可知动作发生在过去,大意:在先前的2年里跑完了完整的25场马拉松,故选A
48.C;考查动词搭配。

In honor of = in memory of 纪念……;由第一段可知Julie打算每个星期跑一场完整意义上的马拉松是为了纪念她去世的父亲,故选C
49.B;考查动词。

根据后文的:to collect money for the Pancreatic Cancer Action Network (PANCAN)(把收集来的钱捐给PANCAN)可知,Julie跑马拉松也是为了给PANCAN 募捐,希望募捐来的钱可以医治更多的胰腺癌患者故选B
51.D;考查名词。

根据后文的:Julie finished her l,362.4-mile journey in March 2013。

可知选D
52.C;考查名词。

由后文可知Julie是星期五下班后立马去加州参加马拉松比赛,然后在星期填的时候赶回家,可知她参加马拉松是在周末,故选C
53.D;考查介词。

on(upon) +动词ing形式作状语表示“一……就”的意思。

句意:一旦在星期五的下午结束工作她就立马准备开始下一场赛跑。

根据句意,故选D
54.C;考查介词。

Head to=leave for动身前去…因为后文有to,故选C .
55.A;考查动词。

A. raising筹集 B. earning赚钱 C. spending花费 D. wasting浪费;根据前文可知Julie跑马拉松是为了给PANCAN募捐,所以在2013年里她跑了l,362.4里,筹集到了超过$200,000的款项,故选A
56.B;考查副词。

A. merrily愉快地 B. efficiently高效地 C. specifically特别地 D. casually;句意:我的身体对这些已经习惯了,我改变了我的饮食,想更健康一些,然后学习怎样跑的更高效。

根据句意,故选B
57.D;考查动词。

A. swell膨胀B. stress压力C. burn燃烧D. ache疼痛;句意:当她的肌肉开始疼痛的时候,她在心里牢记着她的动力在哪里。

根据句意,故选D
58.C;考查名词。

根据前文可知跑马拉松肯定会很累,当她很累的时候,肌肉开始疼痛的时候,她没想过放弃,因为她知道自己跑的动力在哪里,故选C
59.A;考查名词。

句意:当你为了你爱的人做你喜爱的事情的时候,奇迹往往会发生,根据句意,故选A
60.D;考查动词搭配。

Make a difference有作为。

句意:当我们聚集在一起的时候就会大有作为,为快乐,健康,没有癌症的生活扫清道路。

故选D
第二节语法填空
【解析】本文讲述了去年暑假,作者和家人一起去游览故宫博物院的经历。

61. 考查最高级。

故宫博物院被称为紫禁城,它是现在中国最大的,也是保存最好的皇帝住所。

由and most well reserved ,可知这里用最高级,所以填largest。

62. 考查非谓语动词。

reserve与其逻辑主语The Palace Museum之间是被动关系,所以用过去分词,填reserved。

63. 考查固定短语。

in width宽度上,是固定短语,所以填width。

64. 考查时态和语态。

“它”和“重建”之间是被动关系,所以用被动语态;表示发生在过去的事情,用一般过去时,综上所述,用一般过去时的被动语态,填was rebuilt。

65. 考查介词。

去年暑假,我和我的家人一起去参观故宫博物院,我非常的激动。

表示“和我的家人一起”,所以填with。

66. 考查形式主语。

不定式to build the Forbidden City是真正的主语,句首需要一个形式主语,所以填it。

67. 考查副词。

修饰动词surprised,用副词,所以填really。

68. 考查固定句型。

工匠们建造的太好了,以至于今天看起来都不过时。

so…that太……以至于,所以填that。

69. 考查名词单复数。

被hundreds of修饰,所以用名词复数,填photos。

70. 考查v+ing。

v+ing修饰物,v+ed修饰人,这里修饰trip,所以用v+ing,填amazing。

第三节单句语法填空
71. apologize 72.Thankfully 73.reasonable 74. Invitation 75. Impressions 76. satisfaction
77. crowded 78. Attractive 79. Conflict 80. respectful
第三部分
第一节改错
【解析】
试题分析:本文讲述了因为家长们对名校的态度导致学校都纷纷开始提高学校的学术水平1.paid→pay;考查时态。

根据句子的开头有Nowadays(现今,时下)这个表现在的时间副词,所以此句的时态应该是一般现在时而不是过去时,故paid→pay
2.sent后加to;考查动词搭配。

Sent sb to 送某人去……,就算是用被动语态:sb should be sent,to也不能省略,故sent后加to
3.great→greater;考查固定用法。

固定用法:the +比较级……, the+比较级,表示:越……越……。

句意:学校越有名,家长们就不得不越想把孩子送到那儿去。

故great→greater
4.去掉it;考查固定用法。

have to通常指由于客观原因则不得不做某事,意思为:不得不,have和to之间不加任何成分。

句意:学校越有名,家长们就不得不越想把孩子送到那儿去。

故去掉it
5.pressures→pressure;考查名词复数。

Pressure作催促;要求;呼吁;强迫讲的时候为不可数名词,相应的词组有:pressure for sth, pressure on sb (to do sth),故pressures→pressure
6.it’s→its;考查代词。

Its是代词,也是it的所有格,解作“它的”。

It's则是it is或it has的缩略语。

句意:另一方面,学校非常想维持它的高人气的学术成就。


it’s→its
7.when→while;考查while。

While除了和when一样引导时间状语以外,它还可以表示转折,译为:然而。

前文出现On the one hand,可知此时的on the other hand前的连词用来表示转折而不是时间,故when→while
8.our→their;考查人称代词。

此句的主语是some schools且后文有according to their grades,所以此时的人称代词应改为第三人称而不是用第一人称,故our→their
9.And→But;考查连词。

and和,表连接关系。

but但是,表转折关系。

根据分析,上个句子说到有些学校用不同的教学法根据学生的成绩不同来教导学生,此句说有些学校还是传统的一视同仁的教法,所以两个句子在意义上形成的是转折关系,故And→But
10.what→which;考查关系代词。

What引导名词性从句,which引导定语从句。

根据分析…has aroused some interest in education researchers是用来修饰mixed-ability teaching methods这个词的,所以应该是定语从句,用which引导,故what→which
考点:考查短文改错。

相关文档
最新文档