河北省安平县安平中学高一英语寒假作业18实验班含答案

合集下载
  1. 1、下载文档前请自行甄别文档内容的完整性,平台不提供额外的编辑、内容补充、找答案等附加服务。
  2. 2、"仅部分预览"的文档,不可在线预览部分如存在完整性等问题,可反馈申请退款(可完整预览的文档不适用该条件!)。
  3. 3、如文档侵犯您的权益,请联系客服反馈,我们会尽快为您处理(人工客服工作时间:9:00-18:30)。

河北安平中学实验部高一年级英语学科寒假作业
2019年2月19日
第一部分阅读理解(共两节,满分40分)
第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)
阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C、和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将
该项涂黑。

A
Day tripping: discover the Thames Valley by train this summer
Footloose and fancy-free fun is what summer is all about and there's no better way to go on a stress-free day trip than by train. Here’s our pick of festivals and events that are an easy hop from London Paddington.
May 26-28
Blenheim Palace Food Festival Nearest station: Hanborough
Sink your teeth into local cheeses, slurp local ales(麦芽酒)and get inspired to cook with Oxfordshire produce at live demonstrations during this annual food festival, Better still, gather some goodies and go for a picnic within its beautiful parklands. Flowers more your thing? The Blenheim Palace Flower Show also takes place here, from June 22 to 24.
June17
Marlow Dragon Boat Festival Nearest station: Marlow
Head down to the banks of the Thames early to bag a good spot to see the teams go head-to-head at this colourful dragon boat racing spectacle in Marlow. The free event, which is part of the wider ticketed Marlow Town Regatta(划船比赛)and Festival, promises to be a lively day out. There will be food stalls and free entertainment, too, to keep the cheering crowds amused.
August 24-26
Wokingham Festival Nearest station: Wokingham
Hop on the free shuttle bus from Wokingham train station to join in the good-old-fashioned fun at this charming community festival in Berkshire. Centering around Cantley Event Field, it promises a beer festival, live music, food stalls, and plenty to keep the little ones happy, from face painting to circus(马戏团)skills. Kids go free.
21. When will Blenheim Palace Flower Show take place?
A. From May 26 to 28.
B. From June 22 to 24.
C. On June 17.
D. August 24-26.
22. Which is NOT available on the Marlow Dragon Boat Festival?
A. Dragon boat racing.
B. Foods.
C. Free entertainment.
D. Live music.
23. It may be very attractive to kids to visit ________.
A. Blenheim Palace Food Festival
B. Marlow Dragon Boat Festival
C. Workingham Festival
D. Blenheim Palace Flower Festival
B
As the world around them is changing, teenagers continue to need guidance and support from both parents. Studies show that teens who have an active relationship with their fathers are less likely(可能的)to involve themselves in dangerous behaviors and more likely to succeed in school and develop higher self-worth, because their fathers go beyond social expectations to devote attention to them.
Peer(同龄人)pressure has always been a big part of the teens’ experience. Even the best father can’t completely protect their kids from the growing influence of their peer group. However, studies show that teenagers whose fathers focus on their lives are more likely to resist (抵抗)the more bad effects of peer pressure, taking drugs, for example.
Teens may not like to admit it, but they are watching their parents closely and often follow their example. An interesting finding explains just how important parents are, especially Dad. Swiss researchers discovered that if Dad attends church, even though Mom doesn’t, 44 percent of the kids are still more likely to keep going to church as adults. But if Mom goes regularly and Dad never shows up, only 2 percent of the kids continue to attend.
Teenagers face a lot of difficult choices, especially in their later teens. Fathers don’t get to make those choices for them, but they can be influenced. For example, teenagers can learn a lot from their parents’ concern on what to do when they finish high school. Should they go directly to college and, if so, where? Should they consider going to trade schools, joining the army or looking for a job? A father’s guidance brings a long-term perspective that teens often lack to these important decisions.
24. Teenagers without father’s focus are more likely to __________.
A. have higher self-worth
B. experience some dangerous things
C. become the best students in school
D. resist all bad effects of peer pressure
25. What does the third paragraph tell us?
A. More teenagers pay no attention to their parents
B. Teenagers often treat their fathers as role models
C. Teenagers never attend church with their mothers
D. Fewer teenagers like to attend church with their fathers
26. Which can replace the underlined word “perspective” in the last paragraph?
A. point of view
B. job
C. school
D. lots of concern
27. What can we learn from the text?
A. Fathers should make choices for teenagers directly
B. Teenagers care less about what their parents do
C. Mothers have no effect on their children’s life
D. Teenagers are greatly influenced by their fathers
C
Since his students began using Quizlet, English teacher Tristan Thorne has noticed an improvement in their ability to learn and use new words. Quizlet is a learning App, a computer program you use on your mobile phone. It can help users build and test their knowledge of English words. Quizlet has word sets for millions of subjects. And, it is quickly becoming a useful mobile tool for language learners.
Thorne teachers at Columbia University in New York City. Thanks to learning Apps, Jeff Strack, another English teacher, has also notice improvement in his students’ ability to remember information. He teaches at Hostos Community College, also in New York. He and Thorne are part of a growing number of language educators adding mobile Apps to their classes.
Strack and Thorne seem to agree that the days when teachers would not permit the use of mobile phones are gone. When they use Apps, language learners communicate more differently than in a traditional classroom. Users act on or respond to something, instead of just listening to new information.
Thorne believes that Apps can help learners become more active in learning. For example, each week, his students are required to add vocabulary words into Quizlet for others to use. He says some Apps also make it easy for students to know their language
strengths and weaknesses.
The biggest improvement Strack has seen in his students is that they are much more active in whole-class or small-group discussions. “Apps let all students take part in the activity, whether it’s a game, quiz or practice activity.” he says.
Many existing learning Apps are designed for students of all ages and levels. Some are designed for group activities. some support independent learning. Still some are good for homework. Thorne says he especially likes Quizlet and three other Apps: QR Codes, Socrative and Evernote.
28. What do Strack and Thorne do to improve their teaching?
A. They design learning Apps for their students.
B. They don’t allow their students to use Apps after class
C. They allow their students to use mobile Apps to study
D. They order their students not to use mobile phones in class
29. According to the text, Apps can help language learners __________.
A. take an active part in learning
B. save much time and money
C. remember their weaknesses
D. improve personal designing skills
30. What can we learn about the existing learning Apps?
A. They have three types in total
B. They are too few to choose from
C. They are only designed for homework
D. They are designed for different uses
31. What can be the best title for the text?
A. Great changes in science and technology
B. The use of mobile phones will be gone
C. Ways to choose from different mobile Apps
D. Better language learning with mobile Apps
D
According to new research from the University of Cambridge in England, sheep are able to recognize human faces from photographs.
The farm animals, who are social and have large brains, were previously known to be able to recognize one another, as well as familiar humans. However, their ability to recognize human faces from photos alone is novel.
The recent study, the results of which were published in the journal Royal Society:
Open Science. Show the woolly creatures could be trained to recognize still images of human faces, including those of former President Barack Obama and actress Emma Watson.
Initially, the sheep were trained lo approach certain images by being given food rewards. Later, they were able to recognize the images for which they had been rewarded. The sheep could even recognize images of faces shown at an angle, though their ability to do so declined by about 15 percent — the same rate at which a human’s ability to perform the same task declines.
“Anyone who has spent time working with sheep will know that they are intelligent, individual animals who are able to recognize their handlers,” said Professor Jenny Morton, who led the Cambridge study. “We’ve shown with our study that sheep have advanced face-recognition abilities, comparable with those of humans and monkeys.”
Recognizing faces is one of the most important social skills for human beings, and some disorders of the brain, including Huntington’s disease, affect this ability.
“Sheep are long-lived and have brains that are similar in size and complexity to those of some monkeys. That means they can be useful models to help us understand disorders of the brain, such as Huntington’s disease, that develop over a long time and affect cognitive abilities. Our study gives us another way to monitor how these abilities change,” Morton said.
32. According to the new research, what’s unusual about sheep?
A. They have large brains.
B. They can recognize their owners.
C. They can tell animals from humans.
D. They can recognize human faces from photographs.
33. How did the researchers train the sheep?
A. By guiding them to follow their handlers.
B. By giving food rewards.
C. By showing photos of humans and monkeys by turns.
D. By showing photos of famous people.
34. What can be inferred from the passage?
A. Sheep have a higher face-recognition ability than monkeys.
B. The sheep’s face-recognition ability stays the same when shown photos at any angle.
C. The new discovery is beneficial to the study of cognitive ability changes.
D. The sheep’s face-recognition ability may prevent some disorders of the brain.
35. What’s the best title of the passage?
A. A New discovery about Sheep.
B. How Sheep Recognize Each Other.
C. A Wonderful Scientist.
D. The Life of Sheep.
第二节(共5小题;每小题2分,满分10 分)
根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。

选项中有两项为多余选项。

How parents can help with cyberbullying(网络欺凌)?
43% of kids have been bullied online. One in four has had it happen more than once.70% of students reported seeing frequent bullying online. Many studies suggest that cyberbullying has become a serious problem worldwide and makes many kids suffer. ____36____.
Let teachers know about the situation. Many schools have protocols(协议)for responding to cyberbullying. Before reporting the problem, let your children know what you want to do so that you can make a plan that makes you both feel comfortable.
Encourage your children not to respond to cyberbullying, because doing so just fuels the fire and makes the situation worse. ___37___. Instead, you should keep the threatening messages, pictures, and texts, which can be used as evidence for the bully’s parents, schools, or even the police.
Limit your kids’ access to the Internet. Though hurtful, many kids who are bullied can’t resist the temptation(诱惑)to check websites or phones to see if there are new messages. ___38___. Many websites and smartphones include parental control options that allow parents to control kids’ online life.
____39____. Follow your children on social media sites, but do not make comments or post anything on your children’s whereabouts online. ____40____. And also tell them why it’s a bad idea to share it online.
A. Know your kids’ online world.
B. But that doesn’t mean you can do nothing.
C. Remind your kids of the seriousness of cyberbullying.
D. Make sure your kids figure out what to do about it.
E. Talk to them about the importance of private information.
F. So if you know how to deal with it, things will get much better.
G. Keep the computer in a public place and set limits on the use of cell phones.
第二部分 英语知识运用 (共两节,满分45分)
第一节:完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)
阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C和D )中,选出可以填入空白处的最佳选项。

Last weekend, I was blessed with an opportunity to serve as a volunteer in Maryland.
I don’t have a car and the closest Amtrak station is about 30 minutes away from the actual site so I wasn’t sure___41___I would get there. I started thinking that maybe it wouldn’t be___42___and after a really long week, I thought that maybe I
shouldn’t___43___at all. But I went ahead and posted a request for a___44___on the ride-share board.
A few days later, an individual I had never met__45___that he would be able to pick me up and___46___me off at the station. He was also planning on serving but said he would wait___47___my train arrived before driving out there. How kind___48___this person whom I’ve never even met, I thought to myself. My heart___49___, and the stress I had been feeling from my week___50___away.
When my new friend drove me to the train station, he___51___that it was in a deserted kind of area. There was no one___52___around. It was cold outside, and I still had 30 minutes to wait. So he___53___his car and said, “We will wait for the train to come together.”
I couldn’t believe his compassion and___54___. I knew that he had to be at work the next day__55___me, and that his wife and son were waiting for his return. But he just waited there with me so___56___, generously serving with his time.
With five minutes___57___before the train arrived, he shared with me stories from his childhood. As a young boy, he___58___sit near the edge of the train tracks, excitedly waiting for the trains to rush by with all their force. That night, before returning home to his family, he waited with me as my train___59___. It didn’t rush by at full force but I left that station___60___the full force of his compassion and generosity.
41. A. how B. why C. whenever D. that
42. A. necessary B. essential C. possible D. fortunate
43. A. refuse B. volunteer C. evaluate D. challenge
44. A. terminal B. sightseeing C. departure D. ride
45. A. replied B. blamed C. reflected D. advocated
46. A. fall B. break C. take D. drop
47. A. though B. until C. unless D. after
48. A. beyond B. against C. for D. of
49. A. warmed B. froze C. calmed D. burnt
50. A. gathered B. melted C. counted D. cherished
51. A. noticed B. founded C. regretted D. relieved
52. A. thus B. also C. else D. too
53. A. started B. purchased C. parked D. mended
54. A. encouragement B. kindness C. commitment D. privilege
55. A. instead of B. regardless of C. far from D. just like
56. A. strictly B. seriously C. patiently D. carefully
57. A. left B. gone C. passed D. spared
58. A. accustomed to B. used to C. stuck to D. attached to
59. A. stretched B. vanished C. pulled D. approached
60. A. envying B. impressing C. feeling D. ignoring
第二节(共10小题:每小题1.5分,满分15分)
阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。

“Cinderella” is the new live-action Disney movie___61___(base) on the fairy tale “Cinderella” by Charles Perrault. This film version is not a direct remake of the 1950 Walt Disney movie,___62___follows the same storyline. The movie tells the tale of Ella, a girl__63___family has experienced unexpected changes. Her father remarries a pretty woman who is cruel. When Ella’s father suddenly falls ill and passes away, her stepmother treats her___64___(kind) and makes her a servant. But__65___invitation to a palace ball offers Ella a chance to change her life forever.
The newly___66___(produce) movie is different enough to breather some freshness into this popular fairy tale, but retains(保留) some elements to
make___67___interesting.___68___makes “Cinderella” so wonderful is that while it maintains the magic and charm of the animated(动画的) film, it also builds on the characters so that the story has more___69___(deep) and emotion. In the new film, we get to see Ella___70___(treat) badly by her stepmother and stepsisters. It makes the story interesting and the struggle more beautiful.
第三节单句语法填空
71. It’s universally acknowledged that it’s no use a_____(争论) with such an unreasonable person.
72. She will have a/an _____(非正式的) meeting soon.
73. It was my teacher’s patient g_____(指导) that contributed to my success in the English Contest.
74. Great measures should be taken to take care of the _______(濒临灭绝的) wildlife.
75. Working as a teacher, personally, is really challenging yet r_____(有回报).
76. The key to_____(克服) your shyness is to believe in yourself and recognize your strengths.
77. In the past decade the number of the workers in the factory_____(下降) by 15%.
78. He is one of the_____(接线员) that were praised highly by the manager of the company.
79. The comments came in_____(回应) to specific questions often asked by local newsmen.
80. How could you turn_____such a fantastic job when you have been out of work for months?第3部分写作(共两节,满分35分)
第一节短文改错(共10小题,每小题1分,满分10分)
短文中共有10处错误,每句中最多有两处。

错误涉及一个单间的增加、删除或修改。

增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词。

删除:把多余的词用斜线(\)划掉。

修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。

注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;
2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。

I lost my passport two days before at about 8:30 in the evening that I bought three dictionaries at the MBC bookstore. By accidents, I left my passport at the shop. When I realized what I have done, I telephoned the shop, but the shop assistants there could not find one. I would be grateful if you could tell me what documents I need send you in order to get a new passport. Do you require any passport photographs, and if so how many? How much will a new passport cost but in which currency would you like me to pay off? I must apologize to any inconvenience caused and look forward to hear from you soon.
第二节:书面表达(满分25分)(留言条)
假定你是李华,你最近乘火车旅游了。

请你写封邮件,与你的美国朋友Peter分享你的乘火车经
Sitting on the train, I felt comfortable and relaxed. I enjoyed the scenery outside the window, which made me excited. With the train running fast, the landscapes changed quickly. There is a dining car on the train but the meals are very expensive. So I only ate my own food. I really enjoyed myself during the train trip.
Looking forward to your travel experience.
Yours,
Li Hua
河北安平中学实验部高一年级英语学科寒假作业答案
2019年2月19日
第一部分
第一节阅读理解(共两节,满分40)
A篇本文是一则广告。

介绍了这个夏天在泰晤士河畔进行的三个活动,详细介绍了三个活动的具体信息,目的在于吸引游客前往参加。

21. B 细节理解题。

根据第二段最后一句The Blenheim Palace Flower Show also takes place here, from June 22 to 24.可知,the Blenheim Palace Flower Show将在6月22日至24日进行。

22. D细节理解题。

根据第三段二三句The free event, which is part of the wider ticketed Marlow Town Regatta(划船比赛)and Festival, promises to be a lively day out. There will be food stalls and free entertainment, too, to keep the cheering crowds amused.可知,ABC 三项活动都是Marlow Dragon Boat Festival所包括的活动,没涉及到D项。

23. C推理判断题。

根据最后一段it promises a beer festival, live music, food stalls, and plenty to keep the little ones happy, from face painting to circus(马戏团)skills. Kids go free.可知,Workingham Festival里面有孩子喜欢的马戏表演,而且儿童是免费的。

故C项正确。

B篇文章通过例子论述了父亲在孩子成长过程中影响很大,能减小孩子做危险事情的机率,在学校更容易成功和发展更高的自我价值。

24. B细节推理题。

根据第一段Studies show that teens who have an active relationship with their fathers are less likely(可能的)to involve themselves in dangerous behaviors and more likely to succeed in school and develop higher self-worth.可知研究表明青少年与父亲有积极关系的不太可能参与到危险的行为,在学校更容易成功和发展更高的自我价值。

所以说做危险事情的机率小,故选B.
25. B推理判断题。

根据第三段they are watching their parents closely and often follow their example. An interesting finding explains just how important parents are, especially Dad.和后面的例子可知孩子的行为受家长影响,尤其是父亲的影响大。

他们经常会效仿父亲的行为,以父亲为榜样。

故选B.
26. A猜测词义题。

此处指父亲的指导会给孩子带来一个长期的他们往往缺乏重要决定的观点,“perspective”指观点,与point of view同义,故选A.
27. D推理判断题。

文章通过例子论述了父亲在孩子成长过程中影响很大,能减小孩子做危险事情的
机率,在学校更容易成功和发展更高的自我价值。

孩子会效仿父亲的行为,父亲的观点会有长期的影响。

故选D.
C篇【解析】文章介绍了一种在手机上使用的电脑应用程序Quizlet,能帮助用户构建和测试他
们的英语词汇知识,是语言学习者的一个有用的移动工具。

在运用中学生们积极学习,效果很好。

28. C细节推理题。

根据第一段Since his students began using Quizlet, English teacher Tristan Thorne has noticed an improvement in their ability to learn and use new words和
第二段He and Thorne are part of a growing number of language educators adding mobile Apps to their classes.可知Strack和Thorne为了提高教学,都允许学生们在课堂上使用mobile Apps.故选C.
29. A细节推理题。

根据第三段When they use Apps, language learners communicate more differently than in a traditional classroom. Users act on or respond to something, instead of just listening to new information.第四段Thorne believes that Apps can help learners become more active in learning.和第五段The biggest improvement Strack has seen in his students is that they are much more active in whole-class or small-group discussions.可知使用mobile Apps后,学生们上课表现更积极活跃,故选A.
30. D细节推理题。

根据最后一段Many existing learning Apps are designed for students of all ages and levels. Some are designed for group activities. some support independent learning. Still some are good for homework.可知现存的学习软件分别被设计有各自的用途,故选D.
31. D主旨大意题。

文章介绍了一种在手机上使用的电脑应用程序Quizlet,它能帮助用户构建和测试
他们的英语词汇知识,是语言学习者的一个有用的移动工具。

在运用中学生们积极学习,效果很好。

D项:用手机软件更好地学语言,概括全文适合作为标题。

故选D.
D篇【解析】这篇文章主要讲了新的研究表明绵羊能够从照片中识别人脸。

32. D 细节理解题。

由sheep are able to recognize human faces from photographs.可知绵羊的
不同之处在于它们能够从照片中识别人脸,选D。

33. B细节理解题。

由Initially, the sheep were trained lo approach certain images by being given food rewards.可知研究人员通过给绵羊食物奖励来训练绵羊,所以选B。

34. C 推理判断题。

由Our study gives us another way to monitor how these abilities change,可知从这篇文章中我们可以推断出新的发现有益于对认知能力改变的研究,选C。

35. A主旨大意题。

由According to new research from the University of Cambridge in England,
sheep are able to recognize human faces from photographs.可知这篇文章主要讲了新的研究表明绵羊能够从照片中识别人脸,选A。

第二节七选五本文是一篇教育父母亲如何帮助孩子免受网络欺凌的短文,文章中作者给出了4个具体的建议。

36. F根据二三四段的首句可知,这些都是人们对待网络欺凌的方法。

所以本句应该是连接第一段和后三的承上启下的句子,前一句告诉我们网络欺凌变得越来越严重,知道如何处理它就非常重要了。

故F项符合文章结构。

37. B前一句告诉我们不要回应网络欺凌,后一句告诉我们要把网上一些威胁的内容保留好。

本句应该把前后两句串联起来,B项“这并不意味着你什么也做不了”连接了前后句。

38. G本句的主题是限制孩子使用网络。

G项“Keep the computer in a public place and set limits on the use of cell phones.(把电脑房在公共地方并对手机使用设置限制)”属于限制孩子使用网络的方法。

故G项符合本段中心思想。

39. A根据横线后句Follow your children on social media sites, but do not make comments or post anything on your children’s whereabouts online.可知,本段建议父母亲了解孩子所登陆网站,但是不要留下痕迹。

可知本段建议的方法是了解孩子的网络世界。

故A项为本段中心思想。

40. E横线后句And also tell them why it’s a bad idea to share it online.意为“也要告诉他们在网上分享信息是错误的”可知,本句涉及的是个人隐私泄露的内容,故E项(和孩子谈论隐私信息的重要性)符合上下文语境。

第二部分
第一节完型本文讲述了作者一次受人帮助的经历,感觉心里暖暖的。

41. A我没有汽车,而且距离实际站点最近的车站也要大约30分钟的路程,因此我不知道怎样才能到达那里。

how引导宾语从句,在从句中作方式状语,意思是“如何,怎样”。

42. C我开始想,也许做志愿者是不可能的事情了。

necessary(必要的)和essential(必不可少的)意思相近,同比排除;fortunate(幸运的)不符合语境。

43. B在漫长的一周之后,我想可能我根本就不应该做志愿者。

文章第一句中的to serve as a volunteer有提示。

volunteer自愿做;refuse拒绝;evaluate评估;challenge向……挑战。

44. D下文on the ride share board提示,这里指我发了一份请求搭便车的帖子。

ride搭便车;terminal终点站;sightseeing观光;departure出发。

45. A几天之后,一个素昧平生的人给了我回复。

reply答复;blame指责;reflect反映;advocate 提倡。

46. D根据上文的pick me up可知,这里指他可以开车来接我,然后送我到车站下车。

drop sb.off 让某人下车;fall off跌落,下降;break off中断,折断;take sb.off换下。

47. B他会等到火车来再离开。

until引导时间状语从句,意思是“直到……”。

48. D评价人的性格或品质时,形容词kind后接of sb.。

49. A我的心里暖暖的,一周以来的压力也慢慢消失了。

50. B melt away是固定短语,意思是“慢慢消失”。

gather聚集;count计算;cherish珍爱。

51. A他注意到车站所处的位置空旷、荒寂。

B项改为find(发现)的过去式found就对了,founded是动词found(创建)的过去式。

52. C四周没有其他的人。

else常用于no one,nothing,everything,somebody,anything等不定代词之后,意思是“其他的,别的”。

53. C根据下文可知,这位朋友决定陪我一起等火车,所以把车停放好(park his car)符合文章逻辑。

54. B我不敢相信他的同情和善良。

第8空处How kind of this person也有提示。

encouragement鼓励;commitment承诺;privilege特权。

55. D我知道他和我一样,第二天都得上班。

just like正如,与……一样;instead of代替;regardless of不管,不顾;far from远非。

56. C他耐心地陪着我等车。

strictly严格地;seriously严肃地;carefully仔细地。

57. A还剩下五分钟火车就要来了,利用这段时间他给我讲起了童年的故事。

过去分词left作宾语补足语。

B、C两项意义相近,同比排除;D项表示“抽出(时间)”,不符合语境。

58. B这里指他过去常常坐在铁道边。

used to do sth.表示过去常常做某事,而现在不做了;get accustomed to(doing)sth.习惯于(做)某事;stick to坚持;attach to sb./sth.与……有关联。

59. D他一直陪着我等到火车驶近。

approach (在距离或时间上)靠近,接近;stretch伸展,延伸;vanish突然消失;pull拉,拖。

60. C离开车站时,我并没有感觉到火车全速行驶的力量,而是感受到了他的同情和慷慨所带来的全部力量。

feeling...为现在分词短语作伴随状语。

第二节语法填空
【解析】《Cinderella》是最新的基于Charles Perrault的童话《灰姑娘》的迪斯尼真人电影,它不
是1950年的华特迪士尼卡通电影的直接翻拍,而是增加了自己的独特性和可看性。

61. based 考查过去分词作定语。

based on 基于,改编自…。

62. but 考查表示转折的并列连词but。

这部电影并不是1950年沃尔特迪士尼电影的直接翻版,
而是遵循了同样的故事情节。

not… but… 不是…,而是… 。

63. whose 考查whose引导定语从句。

whose代指先行词a girl,在定语从句中作定语,修饰family。

64. unkindly 考查副词。

kind adj.善良的,此处需用副词形式来修饰动词treats,且根据上下文,
继母对她不好,用unkindly。

65. an 考查不定冠词。

一封邀请参加宫廷舞会的请柬给了Ella一个永远改变命运的机会。

66. produced 考查过去分词作定语,newly produced 最新拍摄的
67. it 考查代词。

it在这里是指the newly produced movie。

68. What 考查what引导主语从句。

what引导主语从句,并且在主语从句中作主语,What makes “Cinderella” so wonderful is that …使得《灰姑娘》如此精彩的事是… 。

69. depth 考查名词作宾语。

…因此这个故事更加有深度(depth)和情感。

70. treated 考查过去分词作宾补。

see sb./sth. done为固定结构,看到某人/某事被…。

第三节单句语法填空
71. arguing 72. informal 73. guidance 74. endangered 75. rewarding
76. overcoming 77. has decreased 78. operators 79. response 80. down
第三部分
第一节改错
1. before→ago
2. that→when
3. accidents→accident 4 . have→had 5. one→it
6. need和send之间加to
7. but→and
8. off去掉
9. to→for 10. hear→hearing
这是一篇记叙文。

本文中的“我”在书店里丢了护照,咨询补办护照需要的材料以及费用等信息。

第一处:考查副词。

副词ago与一段时间连用,通常与一般过去时连用;而before与一段时间连用,表示过去的过去时间,与完成时连用。

本句描述两天前的事情,所以使用ago。

第二处:考查状语从句连词。

句意:两天前晚上8点半的时候,当我书店买三本字典的时候,我把护照丢了。

本句中应用when引导时间状语从句,表示“当……时”,修饰主句。

第三处:考查固定短语。

短语by accident是固定短语,意为“偶然”。

第四处:考查时态。

句意:当我意识到自己所做的事情时候,我打电话给书店。

“我”在书店丢了书发生在意识到之前,该动作是过去的过去发生的,所以使用过去完成时。

故把have改为had。

第五处:考查代词。

代词it指代上文出现的同一事物passport;代词one指代同类事物中的某一个,表示泛指。

第六处:考查动词。

情态动词need通常用于否定句和疑问句中,实意动词need后面要接不定式做宾语。

本句中need是实意动词,后面要跟不定式,故在send前加to。

第七处:考查连词。

句意:一份新护照要花多少钱,并且你们想要我用什么货币支付?根据句意可知,上下文之间是顺接的并列关系,并不是转折关系。

故把but改为and。

第八处:考查动词。

动词pay支付;短语pay off还清;句意:一份新护照要花多少钱,并且你们想
要我用什么货币支付?这里并不是“付清”的意思,而是“支付”的意思,故去掉off。

第九处:考查固定短语。

短语apologize to sb for sth因为某事向某人道歉;介词to的宾语通常是道歉的对象。

句意:我要为给你带来的麻烦向你道歉。

第十处:考查动名词。

短语“look forward to(期待)“中的“to”是介词,后面要接名词或动名词做宾语。

故把hear改为hearing。

相关文档
最新文档