中国工商银行招聘考试英语真题及答案解析
- 1、下载文档前请自行甄别文档内容的完整性,平台不提供额外的编辑、内容补充、找答案等附加服务。
- 2、"仅部分预览"的文档,不可在线预览部分如存在完整性等问题,可反馈申请退款(可完整预览的文档不适用该条件!)。
- 3、如文档侵犯您的权益,请联系客服反馈,我们会尽快为您处理(人工客服工作时间:9:00-18:30)。
中国工商银行招聘考试英语真题及答案解析
一、PARTⅠ :INCOMPLETE SENTENCES
1.Muriel Ali is the landlord of a ______ brownstone apartment building in Brooklyn.
A.loyal
B.forever
C.historic √
D.recorded
【解析】loyal表示“忠心的”; forever 表示“永远的”; historic 表示“历史上著名的或重要的”; recorded 表示“已记录的”。
用historic 形容“ brownstone apartment building ”符合题意。
故本题正确答案为C。
2.When stocks of Jade Co. ______ public, shares increased by more than five percent.
A.go
B.goes
C.gone
D.went √
【解析】主句时态是一般过去时,分句应用一般过去时,故本题正确答案为D。
3.All Dressed Up, a popular song by jazz musician Lonny Dangerfield, is featured in
______ for Bridgeport Custom Tailors.
A.charts
B.advances
C.recordings √
mercials
【解析】in recordings 表示“以录音的形式”,用在这里符合题意,其他各项均不符合题意。
故本题正确答案为C。
ernor Ogden's new economic policies will focus on ______ more jobs in Paxton County.
A.create
B.creation
C.creating √
D.creative
【解析】focus on 后面接动名词形式或名词,排除A 项。
根据后面的more jobs 可知前面的空应该填入一个动名词最符合题意,故本题正确答案为C。
5.Residents of Pine Beach are divided over plans for a highway aimed at reducing traffic ______by vacationers every year.
A.implied
B.restored
C.generated √
plicated
【解析】vacationers表示“度假者”, implied 为imply 的过去分词,imply 表示“含蓄的”;restore表示“恢复,修建”; generate 表示“产生,导致”; complicate 表示“使复杂化”。
traffic generated by vacationers every year 表示“每年由于度假者导致的交通堵塞”,这是一个表示被动的定语从句,符合题意,故本题正确答案为C。
6.All international orders are ______ via Global Express Mail within five to ten business days.
A.spent
B.enrolled
C.collected
D.delivered √
【解析】spend表示“花费”; enroll 表示“登记”; collect 表示“收集”,根据句中的关键词Global Express Mail ,可知此空应填delivered 。
故本题正确答案为D。
7.For a limited time only, this exquisite collector's item will be offered at forty percent off
of the original
A.price √
B.piece
C.challenge
D.certificate
【解析】根据句中的“ will be offered at forty percent off ”可知此空应填入和价格有关的单词。
故本题正确答案为A。
8.Despite the delayed release of their digital video recorders, Vibrant Electronics'
share ______to grow.
A.continue
B.continues √
C.continuing
D.to continue
【解析】句子缺少一个动词,应该填入动词的形式,而不是动词不定式或动名词,排除C项和D项。
Vibrant Electronics ’share 是第三人称单数,动词应采取相应的形式。
故本题正确答案为B。
9.Being able to speak another language well is a great ______ when you're looking for a job.
A.advantage √
B.chance
C.assistant
D.importance
【解析】句子的意思是:找工作的时候,会说另外一种语言是一项很大的优势。
A项表示“优势,益处”; B 项表示“机会”; C项表示“助手,辅助物”; D项表示“重要性”。
故A 项是正确答案。
10.Butter and bread ______ their daily food, but the bread and the butter up now.
A.is; is eaten
B.are; have been eaten
C.are; are eaten
D.is; have been eaten √
【解析】“butter and bread ”是单数名词,意思是“抹黄油的面包”或“面包抹黄油”,故动词
用单数形式,排除B 项和C 项;“ the bread and the butter ”是指“面包和黄油”,是复数名词,排除A 项。
故选D。
11.______ Do you agree with what I said? --I couldn't agree with you ______,that's really
a good
idea.
A.little
B.much
C.more √
D. 不填
【解析】根据“ that ’s really a good idea ”可知回答者持赞同态度,排除D项。
“ I couldn ’tagree with you more ”表示“我非常赞同”,符合题意,故选C。
12.What kind of ______ car do you want to buy?
A.× √
B.the
C.a
D.an
【解析】用于泛指某类人或物时,其前用零冠词,如:Trees don’t grow in the Ant -arctic .“car ”在这里表示泛指,其前用零冠词。
13.The national table tennis team ______ hard to win honor for China these years.
A.work
B.are working
C.has been working √
D.has worked
【解析】根据句中的“ these years ”可知,句子表示从过去某时开始一直持续到现在的动作,并且还将持续下去。
所以应该用现在完成进行时。
故选C。
14.The big snow lasted five days. People trapped in the station were badly in ______ of food and
water.
A.hope
B.search
C.want √
D.charge
【解析】“in hope of ”表示“抱着⋯⋯的希望”;“ in search of ”表示“寻找”;“ in want of ”
表示“需求,缺少”;“ in charge of ”表示“主管,负责”。
句中提到大雪一直下了5 天,那么困在车站的人应该不能去寻找食物和水,而是缺少食物和水。
排除B 项, A 项和D项不符合题意也排除。
15.If there were no hungry problem, the people of the world ______ a much happier time in their daily life.
A.Should have √
B.will have
C.must have
D.have
【解析】由从句可知这句话是虚拟语气,表示对现在情况的虚拟,动词形式为:从句:动词的过去式(be 的过去式一般用were) ,主句: would/should/could/might+ 动词原形。
16.Dr. Smith, together with his wife and daughters,______ visit Beijing this summer.
A.is going to √
B.are going to
C.was going to
D.were going to
【解析】句子的主语是Dr.Smith ,是第三人称单数,“ together with his wife and daughters ”
的前后都有逗号隔开,就是很明显的插入语的标志。
排除B 项和D项。
由“ this summer”可知应该用一般将来时态。
故选A。
17.His composition was so confusing that I could hardly make any ______ of it.
A.meaning
B.message
rmation
D.sense √
【解析】“make sense of ”表示“理解,弄懂⋯⋯的意思”,符合题意,其他选项不符合题意。
18.The number of the stamps ______ limited, so a number of people ______ to have a look
at them.
A.are; want
B.is; wants
C.is; want √
D.are; wants
【解析】the number of ⋯意思是“⋯⋯的数字/ 数目”,介词of 同其后名词构成介词短语,修饰the number 。
当它作主语时,谓语动词用单数。
a number of ⋯意思是“一些,若干” (= some ) ,后
接可数名词复数或代词,谓语动词用复数形式。
故选C。
19.It's bad ______ for a man to smoke in the public places where smoking is not allowed.
A.behavior √
B.action
C.manner
D.movement
【解析】A项表示“态度、行为、举止”; B项表示“行动”; C项表示“方式、态度、举止”,但“bad manner”表示“不好的方式”, D项表示“运动”。
“ bad behavior ”表示“不好的行为”,符合题意,故选A。
20.What the remote areas need ______ education to children and what the children
need______ good textbooks at the moment.
A.were; was
B.are; is
C.was; were
D.is; are √
【解析】句子的时态是一般现在时,故排除A 项和C项。
education 是不可数抽象名词,只有单数形式,故排除B 项。
故选D。
21.--They haven't finished the work up to now. --Well, they ______.
A.should
B.should have √
C.would
D.must have
【解析】should have done 意为“本应该做某事( 但实际上没做) ”。
故选B。
22.People ______ the new TV play.
A.think high of
B.think well of √
C.think poor of
D.think good of
【解析】think well/highly of 对⋯⋯评价很高。
句意为:人们对这部新电视剧评价很高。
23.______, Mr. Smith is willing to give money to begger.
A.As he was a poor man
B.A poor man as he was
C.Poor man as was he
D.Poor man as he was √
【解析】as引导的让步状语从句采用部分倒装的形式,通常将表语或修饰谓语动词的副词提前至句首,充当表语的名词前的冠词要省略。
24.It was an exciting moment for these football fans this year,______ for the first time
in years their team won the World Cup.
A.that
B.while
C.which
D.when √
【解析】本句从句是由when 这个关系副词引导的定语从句,其中when 可由in which 代替。
25.______, parents love their children.
A.General speaking
B.Speaking general
C.Generally speaking √
D.Speaking generally
【解析】generally speaking 是固定短语,表示“一般来说”。
26.The subject ______ we are going to turn is about English studies.
A.about which
B.with which
C.about that
D.to which √
【解析】turn to 有“致力于⋯⋯”的意思。
to 为介词, which 引导一个定语从句,修饰先行词“
th e subject ”。
27.I think it's the driver rather than the passengers who ______ for the accident.
A.is to blame √
B.are to blame
C.are to be blamed
D.should blame
【解析】be to blame 表示“该受责备”, C项和D项不符合短语结构,排除。
ratherthan 连接两个
并列主语,谓语动词应和前面的主语一致。
28."Isn't the TV play wonderful? " This sentence means
A.What a wonderful play it is √
B.Do you think the TV play wonderful
C.I don't think the TV play is wonderful
D.Do you know what the play is like
【解析】此句是一个否定的疑问句,含肯定意义,表示惊讶,感叹。
29.--Where did you get to know her? --It was on the farm ______ we worked.
A.that
B.there
C.which
D.where √
【解析】这里要填入一个定语从句的引导词,先行词是the farm ,因此引导词应该是on which 或where,即定语从句where we worked 或on which we worked 修饰the farm ,故选D。
30.--This digital camera is really cheap! --The ______ the better. I'm short of money,
you see.
A.cheap
B.cheaper √
C.expensive
D.more expensive
【解析】答句说,我现在缺钱,所以前一句应该是越便宜越好,而不是越贵越好。
31.The prisoner of war wished to be ______. Ten years later, he ______ free and re-gained his
A.free; was set; free
B.freely; was set; freedom
C.free; set; freedom
D.free; was set; freedom √
【解析】free自由的,空闲的,免费的; set free 释放; freedom 是free 的名词形式。
32.Family education has a great ______ on children in many ways.
A.result
B.danger
C.disadvantage
D.effect √
【解析】result结果;danger 危险;disadvantage 缺点;effect 影响。
根据句意应该选择“ effect ”,表示家庭教育对孩子有很大的影响。
33.Don't all speak at once! ______, please.
A.Each at one time
B.One by one time
C.One for each time
D.One at a time √
【解析】one at a time 一次一个。
34.--This dress was last year's style. --I think it still looks perfect ______ it has gone out
this year.
A.so that
B.even though √
C.as if
D.ever since
【解析】so that 以便于; even though 虽然; as if 好像; ever since 自从。
根据答句的前后两部分可以推测出转折的逻辑关系,所以应该选B。
35.Don't forget the day ______ you were received into the Youth League.
A.when √
B.that
C.at which
D.where
【解析】此句含定语从句, when在从句中充当时间状语。
36.So you have to leave. How nice it ______ if you ______ a bit longer.
A.will be; can stay
B.would be; could stay √
C.would have been; could have stayed
D.be; stay
【解析】考查与现在事实相反的虚拟语气。
37.Eating better and eating less could be the ______ not only to avoiding cancer but also to living longer.
A.key √
B.foundation
C.rule
D.importance
【解析】key to :⋯⋯的关键,前面可加冠词the 。
38.-- ______ have you been in Guilin? --Three weeks.
A.How soon
B.How long √
C.How far
D.How often
【解析】how soon 表示“在多久之内”,其答语多为“ in+ 段时间”。
how long 表示一段时间;how far 表示距离; how often 表示频率。
39.--I should have gone to see the film with you.
A.That's terrible
B.It doesn't matter to me
C.What a pity √
D.I'm ashamed
【解析】根据前句中should have gone 可知是该和某人去而没有去,所以这当然是遗憾事。
40.Up to now, nothing ______ Betty. I want to know the reason ______ he hasn't written to me.
A.has heard from; that
B.was heard from; that
C.has been heard from; why √
D.heard from; why
【解析】up to now 一般和现在完成时连用; reason 后面的定语从句一般用why 引导。
二、 PART Ⅱ:ERROR RECOGNITION
41.Could you tell me something what I haven't known?
A.Could
B.tell
C.what √
D.haven't
【解析】what→that。
something 作为tell 的宾语,后面用定语从句来修饰,应该用that 来引导,其中what=something that 。
42.I think it's time that she makes up her mind.
A.think
B.that
C.makes √
D.mind
【解析】makes→maale。
it ’s time 后的定语从句要用虚拟语气,从句谓语通常用过去式表示现在或将来,有时也用过去进行时或“ should+ 动词原形” ( 较少见,且should 不能省略) ,其意为“ ( 早) 该干某事了”。
43. Hardly had the thief seen the policeman than he ran away.
A.had
B.seen
C.than
D.ran
【解析】than→when。
否定副词或含有否定意义的词组置于句首时,句子要倒装。
其中,hardly
⋯when⋯,no sooner ⋯than ⋯为固定搭配。
44.Anyone may borrow books, and it cost nothing to borrow them.
A.Anyone
B.cost √
C.to
D.them
【解析】cost→costs。
整个句子用的是现在时,而且and 后面的句子主语为it ,所以应该用现在时的第三人称单数,即costs .
45.The number of students are playing football on the playground.
A.The √
B.students
C.playing
D.on
【解析】The→A。
the number of 表示“⋯⋯的数量”,跟复数名词连用作主语时,中心词是nurber ,谓语动词要用单数。
a number of 表示“许多”,相当于many,修饰可数名词复数。
作主语时,谓语动词用复数。
所以应该用a number of 。
46.He tells me that he used to living in Paris.
A.tells
B.that
ed
D.living √
【解析】living→live。
be used to 表示“习惯于⋯⋯”,其中to 为介词,后面跟名词或动名词
形式。
used to 表示“过去曾经”, to 为动词不定式,后面加动词原形。
所以应该用live ,而不是living .
47.My most favorite sport is basketball ,and I'm a member of our basketball team.
A.most √
B.is
C.a
D.member
【解析】去掉most 。
favorite 本身为“最喜欢”的意思,修饰名词的时候不需要前面再加most.
48.Though it was raining hard, but the children practiced football on the playground.
A.Though
B.but √
C.practiced
D.the
【解析】去掉but 。
though 引导让步状语从句的时候,表示“虽然⋯⋯但是⋯⋯”,后面不能再加but 。
49.Most people were deep moved by this film.
A.Most
B.deep √
C.by
D.film
【解析】deep→deeply。
deep 意思是“深”,表示空间的深度,而deeply 表示感情上的深度,“深
深地”。
很显然应该用deeply 。
50.The teacher told us that the earth ran around the sun.
A.told
B.that
C.ran √
D.the
【解析】ran→runs。
主句为过去时,如果宾语从句讲的是真理性的结论,应该用一般现在时,所以,此处应该用runs 。
51.He would rather stay at home than to go out with you.
A.would rather
B.than
C.to √
D.with
【解析】to→删除。
would/had rather do sth . than do sth .,表示“宁愿⋯⋯也不⋯⋯”的意思。
52.There stands two factories on the river.
A.There
B.stands √
C.factories
D.on
【解析】stands→stand。
two factories 是复数,其动词应该改成相应的复数形式。
53.Every boy and every girl knows that each day and each hour brings their duty.
A.and
B.knows
C.brings
D.their √
【解析】their→his/her。
用every 修饰的名词后面的动词用单数形式,所以也应该把表示复数的their 改成his/her 。
54.These girls didn't like to visit Chicago, and they had to go.
A.to
B.visit
C.and √
D.had
【解析】and→but。
前后句的关系是转折关系,故应用but 。
55.The teacher told the pupils to stand in a row and not call out loudly.
A.to
B.in
C.and
D.call out √
【解析】call out →to call out 。
tell sb .to do sth .是固定词组,所以to 不能省略。
56.Don't do any more work now, you look so tiring.
A.any
B.more
C.look
D.tiring √
【解析】tiring→tired。
tired 表示“疲倦的,困倦的”,形容人; tiring 表示“累人的,令人疲倦的”,形容事物。
57.Here is somebody whom you want to see him.
A.somebody
B.whom
C.see
D.him √
【解析】him→删除。
whom you want to see 是定语从句,先行词是somebody,see 的对象是whom,him 多余。
58.Since he was busy, so he didn't come.
A.Since
B.was
C.so √
D.didn't
【解析】so→删除。
since 表示原因, so 也表示原因,这两个连词不能在一个句子中共同出现。
59.Hangzhou is famous as its beautiful scenery.
A.is
B.as √
C.its
D.scenery
【解析】as —for 。
be famous for 是固定搭配,表示“因⋯⋯而著名”。
60.Sports and games are very useful to character-training.
A.and
B.are
eful
D.to √
【解析】to —for 。
be useful for 是固定搭配,表示“对⋯⋯有用”。
三、PARTⅢ :READING COMPREHENSION
A
How should one invest a sum of money in these days of inflation? Left in a bank it will hardly keep its value, however high the interest rate is. Only a brave man, or a very
rich one, dares to buy and sell on the Stock Market. Today it seems that one of the best ways to protect your savings, and even increase your wealth is to buy beautiful objects from the past. Here I am going to offer some advice on collecting antique clocks, which I personally consider are among the most interesting of antiques. I sometimes wonder what a being from another planet might report back about our way of life. "The planet Earth is ruled by a mysterious creature that sits or stands in a room and makes a strange ticking sound. It has a face with twelve black marks and two hands.
Men can do nothing without its permission, and it fastens its young round people's wrists so that everywhere men go they are still under its control. This creature is the real master of Earth and men are its slaves. " Whether or not we are slaves of time today depends on our culture and personality, but it is believed that many years ago kings kept special slaves to tell the time.
Certain men were very clever at measuring the time of day according to the beating of their own hearts. They were made to stand in a fixed place and every hour or so would shout the time. So it seems that the first clocks were human beings. However, men quickly
found more convenient and reliable ways of telling the time. They learned to use the shadows cast by the sun. They marked the hours on candles, used sand in hour-glasses, and invented water-clocks. Indeed, any serious student of antiques should spend as much time as possible visiting palaces, stately homes and museums to see some of the finest examples of clocks from the past. Antique clocks could be very expensive, but one of the joys of collecting clocks is that it is still possible to find quite cheap ones for your own home. After all, if you are going to be ruled by the time, why not invest in air antique clock and perhaps make a future profit?
(1).According to the passage, collecting antique clocks
A.can hardly keep the value of your savings
B.will cost much of your money
C.may increase your wealth √
D.needs your bravery
【解析】根据文章最后“ why not invest in air antique clock and perhaps make a fu - ture profit? ”和开头的意图知道,作者建议大家收藏古董钟的目的是可以赚钱。
所以答案选C。
(2).By quoting ( 引用) the remark of a being from another planet, the author intends to ______.
A.suggest human beings are controlled by a clock √
B.describe why clocks can rule the planet Earth
C.tell readers what clocks look like
pare clicks to human beings
【解析】根据第二段最后一句“ This creature is the real master of Earth and men are its slaves . ”知道作者描述的意图是说明时间是人类的主宰。
所以答案选A。
(3).Which of the following is NOT mentioned as a way to measure the time?
A.Counting the beating of one's own heart.
B.Making use of candles, sand and water.
C.Observing shadows cast by the sun.
D.Keeping slaves busy day and night. √
【解析】文章的第三、四段是介绍古代掌握时间的方法,其中A、B、C都提到过,只有D选项说让奴隶们一天忙到晚,没有提到,而且不符合常识。
所以答案选D。
(4).The underlined phrase "stately homes" in Paragraph 4 means ______.
A.state-owned houses
B.houses in very good condition
C.grand houses open to the public √
D.houses where statesmen meet regularly
【解析】stately homes 的意思是庄严的房子,而结合这句话,是可以参观的房子,因此,应该是向公众开放的大房子。
所以答案选C。
(5).The purpose of the passage is ______.
A.to introduce the culture of antique clocks
B.to offer some advice on collecting antique clocks √
C.to compare different ways to make a future profit
D.to tell people that we are the slaves of clocks
【解析】第一段最后一句“ Here I am going to offer some advice on collecting antique clocks ,which I personally consider are among the most interesting of antiques .”说明了文章的意图是介绍收藏古董钟的建议。
答案选B。
B
Ranch. It was near Los Angeles in California. A few years later Hollywood was one of the famous places in the world. At the beginning of the 20th century there was a big farm called Hollywood.
From the 1910's to the 1950's, Hollywood was the film center of the world. Every family knew the names of its film stars —— Charlie Chaplin, Greta Garbo, Bergman and hundreds more. The reason why people went to Hollywood to make films was the sun. At first, people made films in New York on the east coast of the United States. But then they heard about Los Angeles, where there are 350 days of the sun every year. As they made all the films by sunlight, the west coast was a much better place to work. Also near Hollywood you can find mountains and sea and desert. They did not have to travel far to make any kind of film. When TV became popular, Hollywood started making films for television. Then in
the1970's they discovered people still went to the cinema to see big expensive films. Nowadays they are still making films in Hollywood and people see them all over the world.
(1).Hollywood used to be a ______.
A.cinema
B.big farm √
C.park
D.market
【解析】根据第一段“ At the beginning of the 20th century there was a big farm called Hollywood .”可知,好莱坞最早的时候是农场。
所以答案选B。
(2).In the 1910's Hollywood became a ______.
A.famous theatre
B.good place to have holidays
C.film center √
D.home for stars
【解析】根据“⋯ 1910’s to the 1950 ’s, Hollywood was the film center of the world
.”
可知,从1910 年开始好莱坞变成了电影中心。
(3).Who was not mentioned( 提到) as a film star in the passage ______.
A.Charlie Chaplin
B.Marily Monroe √
C.Bergman
D.Greta Garbo
【解析】文章第二段提到的人名有“ Charlie Chaplin 、Greta Garbo 、Bergman”,没有B 选项,所以答案选B。
(4).People went to Hollywood to make films because ______.
A.it was a beautiful place
B.they could find many film stars
C.there was a lot of sunlight there √
D.it was a famous place
【解析】从第三段“ The reason why people went to Hollywood to make films was the sun .”可知,人们去好莱坞拍戏是因为那里阳光充裕。
所以答案选C。
(5).Which statement( 说法) is true?
A.The west coast was a better place to make films. √
B.There are no mountains near Hollywood.
C.People no longer went to the cinema after television became popular.
D.Hollywood began to make films for television after the First World War.
【解析】根据第四段“ As they made all the films by sunlight , the west coast was a much better place to work .”可知选项A 是正确答案。
C
With only about 1,000 pandas left in the world, China is desperately trying to clone the animal and save the endangered species. That's a move similar to what a Texas A&M University researcher has been undertaking for the past five years in a project called "Noah's Ark". Dr. Duane Kraemer,a professor in Texas A & M's College of Veterinary Medicine and a pioneer in embryo( 胚胎) transfer work and related procedures, says he salutes the Chinese effort and" I wish them all the best success possible. It's a worthwhile project, certainly not an easy one, and it's very much like what we're attempting here at Texas A&M--to save animals from extinction. " Noah's Ark is aimed at collecting eggs, embryos, semen(精子) and DNA of endangered animals and storing them in liquid nitrogen. If certain species should become extinct, Kraemer says there would be enough of the basic building blocks to reintroduce the species in the future. It is estimated that as many as 2,000 species of mammals, birds and reptiles will become
extinct over the next 100 years. The panda, native only to China, is in danger of becoming extinct in the next 25 years. This week,
Chinese scientists said they grew an embryo by introducing cells from a dead female panda into the egg cells of a Japanese white rabbit. They are now trying to implant the embryo into a host animal. The entire procedure could take from three to five years to complete. "The nuclear transfer of one species to another is not easy, and the lack of available panda eggs could be a major problem," Kraemer believes. "They will probably have to do several hundred transfers to result in one pregnancy. It take s a long time and it's difficult, but this could be groundbreaking science if it works. They are certainly not putting any live pandas at risk, so it is worth the effort , "adds Kraemer, who is one of the leaders of the Missyplicity Project at Texas A&M, the first ever attempt at cloning a dog. "They are trying to do something that's never been done, and this is very similar to our work in Noah's Ark. We're both trying to save animals that face extinction.
I certainly applaud their effort and there's a lot we can learn from what they are attempting
to do. It's a research that is very much needed. "
(1).The aim of "Noah's Ark" project is to ______.
A.implant embryo into a host animal
B.salute the Chinese efforts in saving pandas
C.save endangered animals from extinction √
D.introduce cells from a dead female panda into the egg ceils of a Japanese white rabbit 【解析】本题题意为“诺亚方舟”项目的目的是______。
由文章第一段“⋯ China is desperately trying to clone the animal and save the endangered species .That’s a move similar to what a Texas A&M University researcher has been undertaking for the past five years in a project called ‘Noah’s Ark’.”可知, “诺亚方舟”项目的目的和中国进行动物克隆实验的目的一样,都是“ save the endangered species ”。
因此, C为正确答案。
(2).How long will the Chinese panda cloning project take according to the passage?
A.1 Year.
B.3 to 5 years. √
C.2 years.
D.25 years.
【解析】本题题意为根据文章可知中国的熊猫克隆工程所花费的时间是多久。
由文章第六段“ The entire procedure could take from three to five years to complete .”可知B 为正确答案。
(3).The word "groundbreaking" (Paragraph 7) can be interpreted as ______.
A.essentially new
B.pioneering √
C.evolutionary
D.epoch--making
【解析】本题题意为第七段中的“ groundbreaking ”可以理解为什么意思。
选项A.essentially new:全新的;选项B.pioneering :首创的,先驱的;选项C.evolutionary :进化的,渐进的;选项D.epoch--making :划时代的,开创新纪元的。
根据“ It take s a long timeand it ’s difficult , but this could be groundbreaking science if it works .”可知这项工作将是长期且困难的,但是如果成功的话将是一门先锋学科。
本题容易错选D项,但是epoch--making 通常修饰诸如event ,time 等词,当修饰诸如science等词的时候用pioneering 。
因此,选项B是正确答案。
(4).What could be the major problem in cloning pandas according to Professor Kraemer?
ck of available panda eggs. √
ck of host animals.
ck of qualified researchers.
ck of funds.
【解析】本题题意为根据Kraeme教授的观点,克隆大熊猫最主要的问题是什么。
而根据文中第七段“‘The nuclear transfer of one species to another is not easy , and the lack of available panda eggs could be a major problem ,’Kraemer believes . ”可知主要的问题是“ the lack of available panda eggs”,因此选项A 是正确答案。
(5).The best title for the passage may be ______.
A.China--the Native Place of Pandas Forever
B.China's Efforts to Clone Pandas √
C.China's First Cloned Panda
D.Exploring the Possibility to Clone Pandas
【解析】本题题意为本文最合适的标题是______。
选项A 为“中国——熊猫永远的故乡”,选项B为“中国正在努力克隆熊猫”,选项C为“中国首只克隆熊猫”,选项D为“探究克隆熊猫的可能性”,而通观全文可知,本篇文章的主题始终围绕“ China’s Efforts to Clone Pandas ”,因此选项B 为正确答案。
D
Advertisers tend to think big and perhaps this is why they're always coming in for criticism. Their! critics seem to resent them because they have a flair for self-promotion and because they have so much money to throw around. "It's iniquitous," they say, "that this entirely unproductive industry (if we can call it that) should absorb millions of pounds each year. It only goes to show how much profit the big companies are making. Why don't theystop advertising and reduce the price of their goods? After all,
it's the consumer who pays ... ". The poor old consumer! He'd have to pay a great deal more if advertising didn't create mass markets for products. It is precisely because of the heavy advertising that consumer goods are so cheap. But we get the wrong idea if we think the only purpose of advertising is to sell goods. Another equally important function is to inform. A great deal of the knowledge we have about household goods
derives largely from the advertisements we read. Advertisements introduce us to new products or remind us of the existence of the ones we already know about. Supposing you wanted to buy a washing machine, it is more than likely you would obtain details regarding performance, price, etc, from an advertisement. Lots of people pretend that they never read advertisements, but this claim may be seriously doubted. It is hardly possible not to read advertisements these days. And what fun they often are, too! Just think what a railway station or a newspaper would be like without advertisements. Would you enjoy gazing at a blank wall or reading railway by laws while waiting for a train? Would you like to read only closely printed columns of news in your daily paper?
A cheerful, witty advertisement makes such a difference to a drab wall or a newspaper full of the daily ration of calamities. We must not forget, either, that advertising makes a positive contribution to our pockets. Newspapers, commercial radio and television companies could not subsist without this source of revenue. The fact that we pay so
little for our daily paper, or can enjoy so many broadcast programs is due entirely to the money spent by advertisers. Just think what a newspaper would cost if we had to pay its full price! Another thing we mustn't forget is the "small ads. " which are in
virtually every newspaper and magazine. What a tremendously useful service they perform for the community!Just about anything can be accomplished through these columns. For instance, you can find a job, buy or sell a house, announce a birth, marriage or death in what used to be called the" hatch, match and dispatch" column but by far the most fascinating section is the personal or "agony" column. No other item in a newspaper provides such entertaining reading or offers such a deep insight into human nature. It's the best advertisement for advertising there is!
(1).What is the main idea of this passage?
A.Advertisement
B.The benefits of advertisement
C.Advertisers perform a useful service to communities √
D.The costs of advertisement
【解析】A项太过笼统; B 项和D项错误。
文章不是讲广告的优点和广告费用,而是讲广告服务于社会的功能;通过第二段开头“ The poor old consumer! He’d have to pay a great deal more if advertising didn ’t create mass markets for products ”,第三段的“ A cheerful , witty advertisement makes such a di fference to a drab wall or a newspaper full of the daily ration of calamities ”,第四段首句“We must not forget , either ,that advertising makes a positive contribution to our pockets ”可以推出C项符合题意。
(2).The attitude of the author toward advertisers is ______.
A.appreciative √
B.trustworthy
C.critical
D.dissatisfactory
【解析】文中作者提出了广告的种种功能,可以推出作者对广告是比较赞赏的;文中没有提到广告值得信任, B 项排除。
C 项“批评”, D 项“不满意”,在文中找不到依据。
(3).Why do the critics criticize advertisers?
A.Because advertisers often brag √
B.Because critics think advertisement is a "waste of money"
C.Because customers are encouraged to buy more than necessary
D.Because customers pay more。