英语(北师大版)必修4_双基限时练03_Unit10Grammar1

合集下载
  1. 1、下载文档前请自行甄别文档内容的完整性,平台不提供额外的编辑、内容补充、找答案等附加服务。
  2. 2、"仅部分预览"的文档,不可在线预览部分如存在完整性等问题,可反馈申请退款(可完整预览的文档不适用该条件!)。
  3. 3、如文档侵犯您的权益,请联系客服反馈,我们会尽快为您处理(人工客服工作时间:9:00-18:30)。

双基限时练 ( 三) Unit 10Grammar 1
Ⅰ.用适合的不定代词填空
1.There isn't ________ chalk in the classroom. Please get ________ for me.
答案any; some
2.Some people like to stay at home on Sunday, but ________ like to go to the cinema.
答案others
3.Jim lent me two English books, but ________ of them was easy enough for me.
答案neither
4.The trousers are too long. Would you please show me ________ pair?
答案another
5.Last week they planted lots of flowers on ________ side of the road.
答案each
6.The boy is standing with ________ hands in the pockets.
答案both
7.Mr. Gao wants to teach his students ________ he knows.
答案all
8.I met ________ of my friends here — about three.
答案 a few
9.All horses are animals, but not ________ animals are horses.
答案all
10. I wanted two tickets, but there were/was ________ left.
答案none
11. Larry asks Bill and Peter to go on a picnic with him, but ________ of them wants to, because they have work to do.
答案与分析neither句意:Larry让Bill和Peter和他一同去野餐,可是他们两个人没有一人想去,由于他们都有工作要做。

前方提到的是 Bill 和 Peter 两个人,再结合转折连词 but 和谓语动词 wants 可知是对二者进行否认,因此用neither 。

12.We had a picnic last term and it was a lot of fun, so let's have ________ one this month.
答案与分析another another 指多者中的另一个。

13. If you can not decide which of the two books to borrow, why don't you take
________? I won't read them this week.
答案与分析both题干中的two是一个重要信息,依据后一句“这周我不读(这两本书 )”判断,你可全拿走,因此用both 。

14. Both teams were in hard training, ________ was willing to lose the game.
答案与分析neither所供给的语境是两队都在勤苦训练,两方都不肯意在竞赛
中失败,因此要选neither 。

15. Sophia waited for a reply, but ________ came.
答案与分析none依据句中表示转折的连词but 可知,此处应用表示所有否认
意义的代词, none 意为“一个都没有”,往常用于表示“三者或三者以上都不”,切合句意。

16.— I feel a bit hungry.
— Why not have ________ bread?
答案与分析some some 用于表恳求、建议的疑问句时,表示说话人希望获得肯定的回答。

17. We couldn't eat in a restaurant because ________ of us had ________ money on us.
答案与分析none; any由“不可以在饭馆里吃饭” 判断我们中没有人带了钱,所以所有否认用 none。

18. If you want to change for a double room, you'll have to pay ________ $15.
答案与分析another another 与数词连用表示“又”时,常放在数词前方;more 与数词连用表示“又”时,常放在数词以后。

19.— Where can we have supper tonight?
— Oh, if you don't mind, we can do it at ________ of the restaurants.
答案与分析any从语境上看,说话人的意思是“ 我们能够在任何一家饭馆用餐”, any“任何一个;不论哪个” 。

20.— She has tried many kinds of medicine.
— But ________ has any effect on her disease.
答案与分析none none“(三个以上之中 )任一都不”可代指人或物,既可
指代可数名词又可指代不行数名词。

Ⅱ.对照填空 (both, all, neither, none)
1.I wrote to John and Henry, but________ has replied.
答案neither
2.— How much money do you have?
— ________.
答案None
3.As we were asleep, ________ of us heard the sound.
答案none
4.I had to buy ________ of these books because I didn't know which one was the best.
答案all
5.He has two sisters; ________ live in Beijing.
答案both
6.She can have ________ I want.
答案all
7.She can ________ sing and dance.
答案both
8.If you run after two hares, you will catch ________.
答案neither
Ⅲ.阅读理解
A
Have you ever been afraid to talk back when you were treated unfairly? Have you ever bought something just because the salesman talked you into it? Many people are
afraid to support themselves. Dr. Robert Albert, author of Stand Up, Speak Out,
and Talk Back thinks it's because their self- respect is low. “There's always a superior around —a parent, a teacher, a boss — who knows better. ”
But Albert and other scientists are doing something to help people help themselves. They offer “ assertivenesstraining ” courses, A. T. for short. In the A. T. Course people learn that they have a right to be themselves. They learn to speak out and feel good about doing so. They learn to be aggressive without hurting other people.
In one way, learning to speak out is to get rid of fear. A group taking an A. T. Course
will help the timid person to lose his fear. But A. T. uses an even stronger motive
— he needs to share. The timid person speaks out in the group because he wants to tell how he feels. Whether or not you speak up for yourself depends on your self-respect. If someone you face is more“ important” than you, you may feel less of a person. You start to doubt your answers to problems. You can get to feel good about yourself. And
once you do, you can learn to speak out.
1.The problem the writer talks about is that________.
A. some people buy things they don't want
B. some people are afraid to speak out for their rights
C. there are too many superiors
D. some people don't think enough of themselves
答案与分析B依据第一段的句子“Many people are afraid to support themselves.”可知,这篇文章议论的问题是好多人不敢说出自己的想法,应选择 B 项。

2.The cause of the problem talked about in this passage is that________.
A. some people have a low self-respect
B. there is always someone around who“ knows better”
C. salesmen talk people into buying things they don't want
D. people don't share enough
答案与分析A依据“Dr. Robert Albert, author of Stand up,Speak Out, and Talk Back thinks it's because their self- respect is low.”可知,是由于他们自尊心很低,
应选择 A 项。

3.The A. T. Courses often ________.
A. make people distrust their own answers
C. help people know as much as their“ superiors”
D. help people become more important
答案与分析D依据第二段的句子“In the A. T. Course people learn that they have a right to be themselves. They learn to speak out and feel good about doing so. ”可知,在 A. T .课程中他们帮助人们更为自信,应选择 D 项。

4.A good title for this passage could be“.________”
A. The Need to Share
B. Talk Back When Necessary
C. One Way to Build Self- Respect
D. One Way to Train Speaking Ability
答案与分析C这篇文章主要讲了成立自尊的一种方法,应选择 C 项。

B
In the rush to get to school, you drop a piece of toast on the floor. Do you throw it away or decide it' s still OK to eat? If you're like most people, you eat it. Maybe you follow the “ 5-second rule”, which claims foods are safe to eat if you pick them up within 5 seconds after dropping them. But you might want to think again. Scientists
now say that 5 seconds is all it takes for foods to become polluted with enough bacteria( 细菌 ) to make you sick.
Bacteria can cause many kinds of illnesses. Some kinds of bacteria can grow on food. If you eat foods on which these bacteria are growing, you can become sick. One of these food-borne bacteria is Salmonella. It makes 1.4 million people sick every year. Salmonella is often found in raw eggs and chicken. Cooking kills these bacteria, which is why it is so important to cook eggs, chicken, and other foods thoroughly.
But how long does it take these bacteria to pollute food? A team of scientists in South Carolina did an experiment. First, they placed an amount of Salmonella on three surfaces; wood, tile ( 瓦片 ), and carpet. They placed a piece of bread and a piece of bologna(大腊肠 ) on each surface for 5,30, or 60 seconds. After just 5 seconds, both the bread and the bologna picked up enough bacteria to make you sick.
So forget the 5- second rule. If your toast drops on the floor, throw it away and get another piece of clean toast. This time, be careful not to drop it!
5.In which part of a newspaper can you most probably find this passage?
A. Culture
B. Health
C. Advertisement
D. Technology
答案与分析B在文中作者叙述的是掉地上的食品能否食用安全这一问题,内容与健康相关,由此推测 B 选项正确。

6.After dropping a piece of toast , a person who follows the“ 5-second rule”will ________.
A. throw away dirty toast immediately and go away
B. pick up the toast as quickly as possible and eat it
C. eat the toast within 5 seconds and feel pleased
D. get another piece of clean toast quickly and eat it
答案与分析B依据文章第一段“ If you're like most people, you eat it. Maybe you follow the ‘5-second rule’... after dropping them. ”可知按照“五秒钟法例”的人会把掉地上的食品尽可能快地拾起吃掉,应选择 B 项。

7.The scientists in South Carolina did the experiment to ________.
A. see how quickly bacteria can pollute food
B. show that the 5- second rule is correct
C. see how harmful bacteria are to people's health
D. show that bacteria grow at different speeds on different foods
答案与分析A从文章第三段“But how long does it take these bacteria to
pollute food? A team of scientists in South Carolina did an experiment.”可知科学家实
验的目的就是为了证明食品在多长时间内才会沾染到足致使病的细菌,因此 A 选项正确。

8.What's the writer's attitude to the“ 5-second rule”?
A. Positive
B. Negative
C. Neutral ( 中立 )
D. Cautious ( 慎重 )
答案与分析B依据文章最后一段“So forget the 5- second rule. If your toast drops on the floor, throw it away ”可知作者不赞成“五秒钟法例”,应选择 B 项。

Ⅳ.语法填空
Simon: Hi, I would like to buy a one-way ticket __1__ Brussels, please.
Clerk: Certainly sir, this is our train schedule. We have an express train
leaving every morning and an overnight train __2__ leaves at nine p .m.
Simon: How long does it __3__to get there?
Clerk: About twelve hours. We currently have tickets available only for first class on the express train. __4__ you like, you can choose a sleeper on the overnight train, which is a little __5__ (cheap) .
Simon: Yeah, I think that is the best option. Do you serve food __6__ the train? Twelve hours is such a long time.
Clerk: Yes, of course. There is __7__ dining car towards the front of the train where they serve meals at all times. We do provide complimentary water and coffee for all of our __8__ (passenger) .
Simon: Great! I'll take it.
Clerk: Here you are. sir. Your train leaves from platform number nine at nine on the dot. Remember to be here at least thirty minutes __9__ your scheduled departure time or __10__ may miss your train!
Simon: I understand. Thank you very much.
Clerk: Have a good trip.
答案 1.to 2.that/which 3.take 4.If 5.cheaper 6.on 7.a
8.passengers 9.before 10.you。

相关文档
最新文档