模块综合检测4(Modules 1—6)

合集下载
  1. 1、下载文档前请自行甄别文档内容的完整性,平台不提供额外的编辑、内容补充、找答案等附加服务。
  2. 2、"仅部分预览"的文档,不可在线预览部分如存在完整性等问题,可反馈申请退款(可完整预览的文档不适用该条件!)。
  3. 3、如文档侵犯您的权益,请联系客服反馈,我们会尽快为您处理(人工客服工作时间:9:00-18:30)。

模块综合检测(四)(Modules 1—6)
(时间:100分钟;总分值:120分)
Ⅰ.阅读理解(共15小题;每题2分,总分值30分)
A
City of Winnipeg details on Thanksgiving hours for facilities and services.
Swimming Pools
All City of Winnipeg indoor swimming pools will be closed on Monday,October 12 with the exception of the Pan Am Pool and the Cindy Klassen Recreation Complex.
On Monday,October 12,the Great Pan Am Pool will be open from 10:00 am to 2:00 pm,and the Cindy Klassen Recreation Complex will be open from 2:00 pm to 6:00 pm.Regular hours are in effect for all indoor pools on Saturday,October 10 and Sunday,October 11.
Winnipeg Parking Authority
To build the customer service area on the main floor of the Winnipeg Parking Authority office building at 495 Portage Avenue,the Winnipeg Parking Authority office will be closed on Friday,October 9,and will reopen on Tuesday,October 13 at noon.
Recycling/Garbage Collection
Recycling,garbage,and yard waste will be collected as normally scheduled for those with Monday as a collection day.
Canadian Blood Services
Canadian Blood Services is encouraging all donors to make blood donation part of their Thanksgiving celebrations.
CBS said the need for blood is greater around long weekends.Blood donor clinics will be held over the Thanksgiving long weekend in Winnipeg at the CBS clinic on 777 William Avenue:
On Saturday,October 10 from 8:00 am to 2:00 pm.
On Monday,October 12 from 10:00 am to 2:00 pm and from 3:30 pm to 7:30 pm.
【语篇解读】本文为应用文。

文章介绍了加拿大城市温尼伯在感恩节期间相关市政效劳部门是否开展效劳的情况。

1.What do we know about the schedule of Swimming Pools?
A.Regular hours are in effect on October 12.
B.The Cindy Klassen Recreation Complex is open on October 10.
C.All the indoor swimming pools are closed on October 12.
D.The Great Pan Am Pool operates normally on October 12.
B[细节理解题。

由第三段“Regular hours are in effect for all indoor pools on Saturday,October 10 and Sunday,October 11.〞可知,The Cindy Klassen Recreation Complex在10月10日是正常开放的。

]
2.Which of the following places is closed for the longest time?
A.Swimming Pools.
B.Canadian Blood Services.
C.Winnipeg Parking Authority.
D.Recycling/Garbage Collection.
C[细节理解题。

由Winnipeg Parking Authority的介绍“...will be closed on Friday,October 9,and will reopen on Tuesday,October 13 at noon〞可知,Winnipeg Parking Authority关闭的时间最长。

]
3.To celebrate your Thanksgiving by donating blood,you can go to the CBS clinic .
A.at 7:00 am on October 10
B.at 3:00 pm on October 10
C.at 11:30 am on October 12
D.at 2:30 pm on October 12
C[细节理解题。

由Canadian Blood Services局部“On Monday,October 12
from 10:00 am to 2:00 pm and from 3:30 pm to 7:30 pm.〞可知,C项的时间可以献血。

]
B
Researchers have uncovered a village that may have
been home to the builders of Stonehenge(巨石阵),the
mysterious circular stone monument in England.The village
of small houses dates back to about 2 600 BC.That's about
the same time Stonehenge was built.
“Clearly,this is a place that was of enormous importance,〞said researcher Mike Parker Pearson.
The ancient houses are at a site known as Durrington Walls,about two miles from Stonehenge.Researchers believe Stonehenge was a memorial site or cemetery for the villagers.The village also had a wooden version of the stone circle.It may have been used by people attending festivals at Stonehenge.
Eight of the houses have been excavated or dug up.Researchers say there may be as many as 25 of them.The wooden houses were square and about 14 feet long each side.There are signs of bed frames along the walls and of a dresser or storage unit.The houses were also bad fireplaces.
Two of the houses were separate from the others and may have been the homes of community leaders.Researchers say those sites didn't have the debris(残骸)and household trash that was found in the other homes.Stone tools,animal bones,arrowheads and other artifacts were found throughout the village site.
【语篇解读】本文介绍了研究人员在巨石阵附近的一个考古发现——巨石阵建造者的家乡。

4.The village is of great importance in that .
A.it was different from other villages of the time
B.it may have been home to the builders of mysterious Stonehenge
C.it may become an attractive tourist site
D.it had 25 old houses newly excavated
B[细节理解题。

由第一段第一句和第二段可知。

]
5.According to the text,what might NOT be found throughout the village?
A.A stone tool. B.An animal bone.
C.An arrowhead. D.An iron spade.
D[细节理解题。

由最后一段最后一句可知D项未被提及。

]
6.Which of the following is NOT true of the village?
A.There may be 25 of them already dug up.
B.The houses of the village were wooden and square.
C.There were signs of bed frames along the walls.
D.There were fireplaces.
A[细节理解题。

由倒数第二段第一、二句可知A项错误。

]
7.The aim of this text would probably be .
A.to encourage more people to love research work
B.to advise people to protect ancient sites
C.to introduce a new discovery
D.to attract more visitors to come
C[写作目的题。

全文介绍了研究人员在巨石阵附近的一个考古发现。

]
C
Raising children has traditionally been a mother's role.People think that kids have to be with mothers mostly,but the modern sociology says when a father is not involved in life,it leads to problems.Children abandoned or ignored by their fathers do not succeed as well as children in families where both parents are involved.
At the River House in Maryland,a church community is running a program called the Men's Retreat with the purpose of helping men become better fathers.Here fathers can get parental advice.The program is also open to children who don't have fathers in their lives.For them,the program is an opportunity to interact (互动) with male role models.
Businessman Pavel says though the Men's Retreat may take up some of his time to earn money,it has been a good opportunity to spend quality time with his son.He has realized that for boys,Father is the first teacher.And the gathering is also a great chance to think about how to improve the relationship with his wife.
Program organizer Victor Visotski notes that the son is going along his father's path and learns from him.The father's role in a daughter's life is as important as that in his son's life.A father for a daughter is a hero and he is the first man she admires.It is important that the father creates a family atmosphere filled with love,because the daughter observes the behavior of her father closely.Mr.Visotski says a father must take his duties as a parent as seriously as his career.Setting aside quality time to spend with his child is a good start.
【语篇解读】本文为说明文。

抚养孩子历来被认为是母亲的角色。

但在生活中,父亲对孩子的影响也是非常重要的。

马里兰州举行的“男人的静修〞活动可以帮助男人更好地扮演父亲的角色。

8.We can learn from the modern sociology that .
A.a father's role in children's life is important
B.a father can teach children more than a mother
C.raising children should be a father's responsibility
D.children having no fathers are less likely to succeed
A[推理判断题。

由第一段“...when a father is not involved in life,it leads to problems.〞可知,现代社会学指出,生活中缺少父亲这个角色会导致许多问题。

由此可知,父亲在孩子成长过程中起着重要作用。

]
9.Which of the following is TRUE about the Men's Retreat?
A.It is for kids who are abandoned.
B.It aims to help men relax after work.
C.Children are not allowed to attend it.
D.It shows men how to act as fathers well.
D[细节理解题。

由第二段“...with the purpose of helping men become better fathers.〞可知,“男人的静修〞活动目的是帮助男人成为更好的父亲。

] 10.What does Pavel think of the Men's Retreat?
A.It is a waste of time and money.
B.It can help him find a new job at school.
C.It is a good chance for family gathering.
D.It helps him become a good father and husband.
D[推理判断题。

由第三段可知,Pavel说尽管参加这个活动会占用一些赚钱的时间,但这是一个和儿子共度美妙光阴、考虑如何改善夫妻关系的好时机。

由此可知,他认为这个活动不但会使他成为一个好父亲,还会成为一个好丈夫。

] 11.According to Victor Visotski,.
A.a father has little influence on his daughter
B.a daughter usually looks down upon her father
C.fathers must learn to balance parenting and work
D.fathers should play the main role in raising children
C[细节理解题。

由最后一段可知,Victor Visotski指出男人要像认真工作一样认真承当起做父亲的责任。

]
D
Where in the classroom do you prefer to sit,and why? Scientists have discovered that seating preference not only shows students' personalities,but has a great influence on their school performance.Generally speaking,students show different attitudes depending on where they sit.Based on the research,scientists have developed a funnel-like(像漏斗的) model of “learning zones(区域)〞to see the relationship between seating and active learning.
In this model,the mouth of the funnel(A) is the best position for learning. Students in this front area prove to be the most active learners.They show a greater desire(渴求) for learning,which leads them to focus(集中注意力) better and take a more active part than the rest of the class.Those in the neck of the funnel(B) don't pay the same close attention,but they ask a lot of questions,partly because of the added confidence they feel from being in a safe zone,with others around them.Less desirable is the area “outside the funnel(C,D)〞,which refers to the sides and the back rows,where students take a less active part in classroom activities and find it hard to focus their attention,falling asleep at times.
Studies about learning zones suggest that a change in traditional seating plans
can benefit students.In fact,a growing number of teachers have begun less traditional seating plans,such as “U­Type〞.There are no side and back areas,so teachers can expect their students to take part in activities more actively and increase student­teacher interaction(互动).
【语篇解读】本文是一篇说明文。

研究发现,教室里的座位安排对学生的表现有很大影响。

12.According to scientists,students' learning is greatly influenced by .
A.the number of students
B.the time of class
C.seating positions
D.classroom size
C[细节理解题。

根据第一段中的Scientists have discovered that seating preference...has a great influence on their school performance.和see the relationship between seating and active learning可知,科学家发现学生的在校表现受到座位的影响。

]
13.It turns out that the students sitting in Area B .
A.sometimes fall asleep
B.feel safe and confident
C.seldom ask their teachers questions
D.try to avoid looking directly at the teacher
B[细节理解题。

根据第二段中的Those in the neck of the funnel(B)...the added confidence they feel from being in a safe zone可知,由于坐在B区域的学生被其他学生环绕,因此觉得既平安又自信。

]
14.Which area is most proper for learning?
A.Area A. B.Area B.
C.Area C. D.Area D.
A[细节理解题。

根据第二段首句中的the mouth of the funnel(A) is the best position for learning可知,A区域是最合适学习的位置。

]
15.What does the underlined word “benefit〞in the last paragraph mean?
A.Cause trouble for. B.Take control of.
C.Give a warning to. D.Do good to.
D[词义猜想题。

根据最后一段中的teachers can expect their students to take part in activities more actively and increase student-teacher interaction(互动)可知,改变传统的座位安排会使学生受益。

]
Ⅱ.阅读七选五(共5小题;每题2分,总分值10分)
Fast food is cheap,convenient and to many of us it tastes good.Unfortunately,eating fast food on a regular basis can lead to a lot of different health problems.Still,the quick­and­cheap temptation (诱惑) can often be hard to resist.As an informed customer,you can make healthier choices and still enjoy the price and convenience of fast-food restaurants.
16
“Undress〞your food.Be aware of calories and fat-packed salad dressings (调味品),spreads,cheese,sour cream,etc.For example,ask for a grilled chicken sandwich without mayonnaise (蛋黄酱).You can ask for a packet of ketchup (调味番茄酱) and add it yourself. 17
18Many menu items would be healthy if it weren't for the way they were prepared.Ask for your vegetables and main dishes to be served without the sauces.Ask for olive oil and vinegar for your salads or order the dressing on the side and spoon only a small amount at a time.If your food is fried or cooked in oil or butter,ask to have it broiled (烤) or steamed.
Eat mindfully.Pay attention to what you eat and taste each bite.Chew your food more thoroughly and avoid eating on the run. 19It takes some time for your body to digest what you have eaten.Mindful eating makes you relaxed and feel more satisfied,so you digest better.
When is it healthy to eat fast food?20Thus,moderation (适度) becomes
the key.It's OK to allow yourself to enjoy French fries every now and then,but to stay healthy you can't make it a habit.Finding a healthy and well­balanced meal in most fast­food restaurants can be a challenge,but there are always choices you can make.
A.Special order.
B.Look at the menu.
C.The short answer is rarely.
D.Tips on what to avoid at fast­food restaurants.
E.Being mindful also means stopping before you are full.
F.Tips on making healthy choices at fast­food restaurants.
G.In this way,you can control how much you put on your sandwich.
【语篇解读】本文是说明文。

介绍如何将快餐吃得更安康。

16.F[根据第一段最后一句“As an informed customer,you can make healthier choices and still enjoy the price and convenience of fast­food restaurants〞可知,此空是一句承上启下的句子,应选F。

]
17.G[根据此段小标题Undress your food和空格前一句“You can ask for a packet of ketchup and add it yourself〞可知,你可以要一包番茄酱,自己添加。

由此可知,以这样的方式你可以自己控制需要添加多少量,应选G。

] 18.A[由本段内容有几处都出现了“ask for〞,“ask to〞可知,发生的场合是在点餐,应选A。

]
19.E[根据此段小标题Eat mindfully可知,此空是对小标题加以解释说明,应选E。

]
20.C[此空前一句是一个问句,故此处应为答语。

]
【导学号:27932079】Ⅲ.完形填空(共20小题;每题1.5分,总分值30分)
As a student in my final year of high school,I was very concerned about college.I spent most days thinking about the 21 ,hoping that I was on the right
path.
I was interested in a career in 22 ,so I decided to volunteer for service at the local hospital.I thought it would be the best of both worlds:23 people while getting valuable on-the-job experience! So I went to the business office. 24 ,the hospital director was quite willing to let me help out,and he said I could 25 that summer as soon as I finished my finals.I accepted his 26 immediately,thinking to myself that here lay all the 27 I could ever want!
Soon enough,I 28 for my first day at the 29 .The director gave me a brief tour of different departments (科室) 30 we stopped right in front of the maternity ward (产科病房).“This is where you're going to 31 ,〞he said.I was overwhelmed (受不了的) by the sounds.Women shouted and newborns 32 .I got nervous and wondered if I had been in a hurry when I 33 to go for such a 34 job.
My 35 must have shown clearly on my face because the director said,“Don't worry.You are going to help in the nursery.〞36 that,we walked down a hallway filled with balloons,beautiful flowers and into the 37 room I've ever seen.The soft colors provided a quiet backdrop to the sleeping babies.The nurse in charge of the nursery 38 me,thanked me for 39 ,and asked me to start putting some baby things away in the drawers.The director gave me a 40 look,which I returned with a quiet nod.I got right to work.
【语篇解读】本文是记叙文。

作者讲述了自己第一天到医院做义工的经历。

21.A.score B.test
C.family D.future
D[根据下文的“I was on the right path〞及“career〞可知,作者花很多时间考虑自己的“将来(future)〞。

]
22.A.teaching B.nursing
C.dancing D.acting
B[根据下文出现的“hospital〞及“nurse〞可知,作者希望将来从事“护
理(nursing)〞工作。

]
23.A.helping B.moving
C.encouraging D.visiting
A[去医院做义工当然可以“帮助(help)〞别人。

]
24.A.Finally B.Fortunately
C.Suddenly D.Immediately
B[根据下文的“the hospital director was quite willing to let me help out〞可知,作者想去医院做义工,院长表示同意,说明她很“幸运(fortunately)〞。

] 25.A.start B.sign
C.learn D.ask
A[此处是说,期末考试一完毕,作者就可以“开场(start)〞在医院做义工。

] 26.A.gift B.rule
C.offer D.advice
C[根据下文作者开场到医院工作可知,她承受了院长的“提议(offer)〞。

] 27.A.possibilities B.responsibilities
C.choices D.chances
D[根据上文的“getting valuable on-the-job experience〞可知,作者认为医院能给她提供她想要的任何“时机(chance)〞。

]
28.A.went over B.showed up
C.turned out D.kept on
B[参见下题解析。

]
29.A.high school B.business office
C.college D.hospital
D[根据下文作者到医院参观各个科室可知,她“到了(show up)〞“医院(hospital)〞。

]
30.A.as B.when
C.until D.before
C[作者在院长的带着下参观各个科室,“直到(until)〞他们来到产科病房前。

]
31.A.work B.study
C.live D.research
A[根据文章最后一句“I got right to work〞可知,作者被安排在产科“工作(work)〞。

]
32.A.played B.slept
C.cried D.laughed
C[根据上文的“I was overwhelmed (受不了的) by the sounds〞可知,此处指新生儿的“哭闹(cry)〞。

]
33.A.stopped B.continued
C.refused D.decided
D[作者看到产科病房的场景时开场感到紧张不安,她不知道是不是自己“作决定(decide)〞太草率了。

]
34.A.difficult B.boring
C.small D.dangerous
A[根据上文的“got nervous〞可知,作者觉得这项工作“难(difficult)〞
做。

]
35.A.fear B.anger
C.pain D.surprise
A[根据下文的“because the director said,‘Don't worry...’〞可知,作者的“担忧(fear)〞被院长看在眼里。

]
36.A.For B.Like
C.With D.Before
C[“说着(With that)〞,我们便通过了一个气球和鲜花装点的走廊。

]
37.A.most peaceful B.most convenient
C.largest D.cleanest
A[根据下文的“soft〞,“quiet〞和“sleeping babies〞可知,这个房间是作者见过的“最安静的(most peaceful)〞房间。

]
38.A.replaced B.remembered
C.welcomed D.trusted
C[参见下题解析。

]
39.A.waiting B.returning
C.listening D.coming
D[根据本句中的“thanked me〞可知,负责育儿室的护士对作者的“到来(come)〞表示“欢送(welcome)〞和感谢。

]
40.A.questioning B.quick
C.serious D.familiar
A[根据下文的“which I returned with a quiet nod〞可知,院长投来“询问
的(questioning)〞目光。

]
Ⅳ.语法填空(共10小题;每题1.5分,总分值15分)
Once,a gentleman found a parrot in the woods.The parrot 41.(lie) on the ground,flapping(拍动) its wings.The gentleman walked to it.When he got close and looked at it,he found the parrot had got injured.The gentleman was so kind­hearted that he took it home.
The parrot 42.(take) good care of at the gentleman's home.Some days later,the parrot recovered and could fly around again.But the parrot didn't go.Instead,it lived with the gentleman and learned such nice 43.(word) as “please〞and “thank you〞.
About two years later,when the parrot was flying around the house,a kid 44. (pass) by caught it and took it home.The gentleman searched 45.it everywhere after noticing it was gone but failed to find it,46.made the gentleman very sad.
About half a year later,one day when the gentleman was walking in a neighborhood nearby,he heard 47.voice shouting,“You stupid thing.Go away.〞The gentleman was 48.(surprise).When he looked up,he found it was a parrot that was shouting at him.And when he looked 49.(careful),he recognized it was his missing parrot.
Though it was his missing parrot,it had forgotten all 50.(it) good manners.It formed the habit of speaking dirty words just like the people living there.
【语篇解读】一只鹦鹉跟一位绅士住在一起的时候很有礼貌,换了环境后,它变得粗鲁了起来。

41.was lying[考察动词的时态。

那位绅士当时看到那只鹦鹉正躺在地上,故用过去进展时。

]
42.was taken[考察动词的时态及语态。

the parrot是take这个动作的承受者,又因为这个动作发生在过去,故需用一般过去时的被动语态。

] 43.words[考察名词复数。

根据“please〞and “thank you〞可知需用
word的复数形式。

]
44.passing[考察非谓语动词。

此处如今分词作定语,意为“一个从这儿经过的小孩〞。

]
45.for[考察介词。

search for sth.意为“寻找〞。

]
46.which[考察关系代词。

这里需填关系代词which引导非限制性定语从句,指代前面句子描绘的事。

]
47.a[考察冠词。

这里不是特指某个声音,而是说听到一个声音,故用不定冠词。

]
48.surprised[考察形容词。

那位绅士感到很惊讶,故填surprised。

]
49.carefully[考察副词。

look是动词,需用副词修饰动词,故填careful 的副词形式。

]
50.its[考察代词。

主语是it,故填形容词性物主代词its,指代“鹦鹉的〞。

]
【导学号:27932080】Ⅴ.短文改错(共10小题;每题1分,总分值10分)
Lin Tao is my best friend.He is no longer a boy he used to be.Only a year before,he was fat.He got tiring easily and did not like sports.One day,he realizes that he couldn't continue like that.He started to exercise.He also began eating a healthy diet of much fruit and vegetables and less meat.This changes helped him lose a lot of weigh.He is now a very happy boy in very much good shape.So we should all be careful what we eat or make sure that we get enough exercise to feel better and look better.
【答案】
Lin Tao is my best friend.He is no longer
a
the boy he used to be.Only a year
before
ago,he was fat.He got tiring
tired easily and did not like sports.One day,he
realizes
realized
that he couldn't continue like that.He started to exercise.He also began eating a
healthy diet of much
more fruit and vegetables and less meat.
This
These changes helped him
lose a lot of weigh
weight.He is now a very happy boy in very ﹨
much good shape.So we
should all be careful

about what we eat
or
and make sure that we get enough exercise
to feel better and look better.
Ⅵ.书面表达(总分值25分)
加拿大高中生David在互联网上登出启事(notice),希望结识一位中国朋友,以便学习中国的语言和文化。

假设你是重庆实验中学的李华,请在看到这那么启事后,用英文给David发一封电子邮件。

主要内容包括:
1.你是怎样得知他的愿望的;
2.你愿意成为他的朋友;
3.你打算如何帮助他;
4.你盼望他的回复。

注意:词数100左右。

【参考范文】
Dear David,
I am Li Hua.I am glad to read your notice on the Internet and I know you want to make friends with a Chinese in order to learn the Chinese language and culture.I want to be your friend.Now I'd like to introduce myself to you.I was born in Chongqing in 1990.I study in the Experimental Middle School of Chongqing and I am good at English.
I think I can help you to know about China by sending emails.What's more,we can have chats on the Internet in Chinese or English and I'll tell you the customs,the festivals,the foods,etc.in China.I hope we can keep in touch with each other.
I am looking forward to your reply.
Yours,
Li Hua。

相关文档
最新文档