人教版英语复习专题 七年级英语任务型阅读阅读表达X知识点总结复习及练习测试题

合集下载
  1. 1、下载文档前请自行甄别文档内容的完整性,平台不提供额外的编辑、内容补充、找答案等附加服务。
  2. 2、"仅部分预览"的文档,不可在线预览部分如存在完整性等问题,可反馈申请退款(可完整预览的文档不适用该条件!)。
  3. 3、如文档侵犯您的权益,请联系客服反馈,我们会尽快为您处理(人工客服工作时间:9:00-18:30)。

人教版英语复习专题七年级英语任务型阅读阅读表达X知识点总结复习及练
习测试题
一、七年级英语七选五任务型阅读阅读表达
1.阅读下面短文,在文中填入与文章意思最符合的句子。

Every year, thousands of people get hurt(受伤)or die(死亡)when they are crossing the road.________Old people often get hurt or die because they can't see or hear very well. Children usually meet with accidents(事故)because of their carelessness.________
How can we lessen(减少)traffic accidents? Everybody should follow the traffic rules. For the drivers, they shouldn't drive too fast. If they drive too fast, it will be very difficult to stop the cars in a very short time.________ So, when we walk across the road, we must try to walk on the sidewalk.________ Look left first, next look right, then look left again. Only when we are sure that the road is clear, we can cross it. The right way to cross the road is to walk quickly.________ If people run across the road, they may fall down. We should try to help children, old people or blind people to cross the road, and never play in the street.
A. It's not safe to run.
B. They forget to look and listen before they cross the road.
C. We must stop and look both ways before crossing the road.
D. Most of these people are old people and children.
E. For the walkers, it's very important to be careful when they are walking on the road.
【答案】 D;B;E;C;A
【解析】【分析】主要讲了怎样减少交通事故。

A. It's not safe to run.跑步不是安全的。

B. They forget to look and listen before they cross the road.在他们过马路前他们忘记看和听。

C. We must stop and look both ways before crossing the road.在通过马路前我们必须停下来看看两边。

D. Most of these people are old people and children.这些人中的大部分是老人和孩子。

E. For the walkers, it's very important to be careful when they are walking on the road.对于步行者来说,当穿过马路时仔细是非常重要的。

(1)根据后句可知主要讲了老人和孩子发生事故的原因,所以前句讲的是发生事故的大部分是老人和孩子,故选D。

(2)根据前句Children usually meet with accidents(事故)because of their carelessness.可知孩子们因为粗心发生交通事故,所以后句讲的是孩子们在通过马路前没有看和听,故选B。

(3)根据前句For the drivers, they shouldn't drive too fast. If they drive too fast, it will be very difficult to stop the cars in a very short time.可知讲的是对于驾驶者来说开车开得太快,所以后句讲的是对于步行者来说过马路时要小心,故选E。

(4)根据前句when we walk across the road, we must try to walk on the sidewalk.可知当我们过马路时要走人行道,所以后句讲的是过马路时怎么做,故选C。

(5)根据后句If people run across the road, they may fall down. 可知如果人们跑着通过马
路,他们可能跌到,所以前句讲的是跑是不安全的,故选A。

【点评】考查任务型阅读,首先读懂文章大意,然后抓住每段关键词句,选择正确答案。

2.左栏是对五个人的喜好描述,右栏是七则广告信息,请为左栏的每个人选出最感兴趣的广告。

【解析】【分析】文章大意:本文介绍了Miss Green,Carry,Ben,Mr. Smith和Jack的喜好。

(1)细节题。

根据 She thinks watching films (电影) is a good way to kill (消磨) the time.可知格林女士喜欢看电影。

故选G。

(2)细节题。

根据 She dreams that she can taste food from other countries. .可知 Carry梦想能品尝其它国家的食物。

故选A。

(3)细节题。

根据 He feels happy when he walks on the beaches. 可知 Ben 喜欢在海滩上散步。

故选D。

(4)细节题。

根据 he likes the country life (乡村生活).可知史密斯先生喜欢乡下生活。

故选E。

(5)细节题。

根据 he wants to watch difficult actions (动作) like jumping through the fire.可知 Jack 喜欢看杂技。

故选F。

【点评】考查考查任务型阅读,先看问题,带着问题找答案,注意上下文之间的联系。

3.阅读短文,根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。

Here are some restaurants. Some people are hungry (饥饿的). Please help them choose restaurants.
she wants to have dinner near her house. She likes fresh salads very much. ________
⑵Jerry, a school boy who likes having dinner with his friends. He likes chatting with his friends while he is having dinner. And they want to have dinner with little money. ________
⑶Charlie, an Australian art teacher. He likes drinking a cup of coffee after meals. And he often chats on MSN with his daughter when he drinks coffee. ________
⑷Lucy is a college student who majors in Chinese Culture. She is interested in Chinese music and Chinese tea. ________
⑸Bob, a businessman from England, likes fish and chips very much. ________
【答案】 A;C;D;E;B
【解析】【分析】A.牛排屋:它有厚厚的牛排、新鲜的沙拉和最好的新鲜的煎饼。

你需要八点前赶到那里,因为八点之后会很拥挤,他更靠近市中心。

B.鱼屋:对于喜欢鱼的人来说,这里真的棒极了。

很容易找到座位。

C.汉堡天堂:很受青少年的欢迎。

价格便宜。

有供8-10人的大桌子。

你可以跟朋友边聊
天边欣赏音乐。

D.热咖啡:你可以听最新的热门歌曲。

喝镇上最好的咖啡,吃最好吃的冰淇淋。

你也可以网上冲浪。

E.茶馆:你可以品尝绿茶。

你可以欣赏中国的传统茶艺表演。

在茶馆里你可以读有关中国文化的书,同时欣赏着《梁祝》
(1)南希是个七十岁的老奶奶,住在市中心,经常早起想在家附近吃晚饭,非常喜欢吃新鲜的沙拉。

该段叙述跟A相匹配,故答案是A。

(2)学生杰瑞喜欢跟朋友一起吃晚饭,他喜欢跟朋友边吃饭边聊天,他想晚饭少花钱。

本段叙述跟C相匹配,故答案是C。

(3)澳大利也美术老师查理。

喜欢饭后喝咖啡,当喝咖啡的时候,喜欢跟女儿用MSN聊天。

本段叙述跟D相匹配。

故答案是D。

(4)露西是个大学生,主修中国文化。

她对中国音乐和中国茶感兴趣。

因此他应该去茶馆。

故答案是E。

(5)英国的商人鲍勃,非常喜欢鱼和薯条。

因此他应该去鱼屋,故答案是B。

【点评】五选五的答案选项较少,并且给出的都是句子,因此,我们可以通过句子的完整性或者句子的标点符号来判断该句在文章中的位置。

另外通过阅读选项,有可能找出更其他选项表达完全不同意思的句子,这样的话我们就可以直接将该选项排除。

4.任务型阅读
We had a terrible school trip last weekend. Some students were late. Then we waited half an hour for the school bus, but it didn't arrive. Finally, our teacher took us to take the subway. It took us about an hour. After we got off the subway, we got lost. When we finally (A)________to the zoo, we were tired and hungry. We wanted to see dolphins, but there weren't any. There were some really smart seals(海豹), but we didn't see the show because we arrived too late. We left(落下)our camera at school, so we didn't take any photos. Then it started to rain, and no one had an umbrella(雨伞). So we went to a restaurant for lunch. My friends had some ice-cream. But I didn't have any, because I didn't like it. We didn't see many animals because of the rain. Finally, we went back to the school. We were wet and tired. (B)我一点也不喜欢这次学校郊游。

根据短文内容, 完成下列各项任务。

(1)在文中(A)处填入一个适当的动词。

(2)将文中(B)处的画线句子翻译成英语。

(3)How long did the subway ride take us?
(4)Why didn't we see the seal show?
(5)给短文拟一个恰当的标题。

【答案】(1)got
(2)I didn't like this school trip at all.
(3)About an hour.
(4)Because we arrived too late.
(5)A Terrible School Trip
【解析】【分析】文章大意:作者描述了他一次很糟糕的旅行,遇到了很多不顺利的事情。

例如同学迟到,车子没到,迷路,没有看到海豚,相机落在学校没有照相,遇到下雨等等,最后会到学校时同学们都是筋疲力尽。

(1)get to+地点名词,到达......。

根据主句的谓语动词were,可知从句的谓语动词要用一般过去时,get的过去式got,故填got。

(2)根据汉语意思提示,一点也不,not... at all,副词短语;喜欢,like,及物动词;这次,this,指示代词;学校,school,名词;郊游,trip,名词。

整篇文章都用一般过去时,实义动词的否定句,要借助于did,故答案为 I didn't like this school trip at all.
(3)由 our teacher took us to take the subway. It took us about an hour. 可知坐地铁花费大约半个小时。

故答案为 About an hour.
(4)由There were some really smart seals(海豹), but we didn't see the show because we arrived too late. 可知因为迟到没有看到海豹表演节目。

故答案为 Because we arrived too late.(5)本文开头的第一句话 We had a terrible school trip last weekend. 上周末我们学校的旅行很糟糕。

是本文的主旨大意。

标题能够揭示文章大意是最适合的。

故答案为 A Terrible School Trip 。

【点评】考查任务型阅读,关键在看懂文章,然后根据题目要求作答,注意尽量用文章的语言填写答案。

在文章中找不到答案时,要完全理解句子,根据同义词,句型转换的方式找到可以替换文章中的单词,短语或者句子的词。

5.阅读下面短文,并用英语回答问题(请注意每小题后面的词数要求)。

It's December. It is snowy and the weather is really cold in the north of China. You can see many children playing with snow. Some of them are making snowmen. Some are skating on the river. It's so cold that the water in the river freezes (冻结). It's a white world. How beautiful! But in Australia, the weather is hot now. Many people go swimming in the sea. They are having a good time. Jim and his friends are playing soccer near the sea. They want to swim after playing soccer.
Why can they swim in December? It is winter, isn't it? Yes, it is in China. But it isn't in Australia. That's because China and Australia have different seasons in a year.
(1)What's the weather like in the north of China in December?(不超过5个词)
(2)What are the Chinese children doing on the river?(不超过5个词)
(3)Who is Jim playing with?(不超过5个词)
【答案】(1)It's snowy and cold.
(2)They are skating.
(3)His friends.
【解析】【分析】大意:短文主要介绍了12月中国北方和澳大利亚的天气区别。

(1)简答题。

根据第一段 It is snowy and the weather is really cold in the north of China. 可知,中国北方十二月的天气是下雪且冷的。

故答案为: It's snowy and cold.
(2)简答题。

根据第一段 Some are skating on the river. 可知,中国的孩子在河上滑冰。

故答案为: They are skating.
(3)简答题。

根据第二段 Jim and his friends are playing soccer near the sea.可知,Jim和他的朋友在玩耍。

故答案为: His friends.
【点评】考查任务型阅读,关键在看懂文章,然后根据题目要求作答,注意尽量用文章的语言填写答案。

6.阅读下面的短文,根据短文内容完成表格(每空词数不限)。

My favorite animals are swans (天鹅). They are white. They can swim very well. I think they look like beautiful girls in white dresses (连衣裙). They have a pair of wings (翅膀) and they can also fly (飞) well. I believe (认为) they are angels (天使) from the sky (天空). They bring us love and make (使) us happy. They are always friendly to us. We can't kill them, because they are our friends. I love them!
I also like dogs. They are not beautiful, but they are the best friends. They keep the thieves (小偷) away. Dogs have the best hearing and eyesight. They can hear (听见) in the noise (喧闹声) and see in the dark (黑暗). If we are in danger, they will help us at once (立刻). So, I love them.
the best hearing and eyesight;hear in the noise and see in the dark;we are in danger
【解析】【分析】本文是介绍了为什么作者喜欢天鹅和狗。

(1)根据 I think they look like beautiful girls in white dresses ,可知她们看起来像穿白衣服的漂亮女孩,故答案是 beautiful girls in white dresses 。

(2)根据 They can swim very well 和 they can also fly well ,可知他们游泳很好,飞行也很好,故答案是 swim very well and fly well / swim and fly very well 。

(3)根据 Dogs have the best hearing and eyesight,可知狗有最好的听觉和视力,故答案是the best hearing and eyesight 。

(4)根据 They can hear in the noise and see in the dark ,可知他们能在噪音中听到,在黑暗中看到,故答案是 hear in the noise and see in the dark 。

(5)根据 If we are in danger, they will help us at once ,可知如果我们有危险,他们会立刻帮助我们,故答案是 we are in danger 。

【点评】考查任务型阅读,关键在看懂文章,然后根据题目要求作答,注意尽量用文章的
语言填写答案。

在文章中找不到答案时,要完全理解句子,根据同义词,句型转换的方式找到可以替换文章中的单词,短语或者句子的词。

7.阅读短文,根据短文内容完成表格(每空一词)。

Do you know S.H.E? It is a singing group from Taiwan, China. There are three girls in it. They are Selina, Hebe and Ella. They are very popular.
Lots of girls like Selina because she is very beautiful. She has long, straight hair. She is of medium height and she is thin. Hebe is a nice girl. She isn't tall but she has long, straight hair, too. She likes to wear cute hats. Ella is really cool! She looks like a boy. She has short, straight hair and she likes to wear jackets and pants. Many fans think that she is the best singer.
【解析】【分析】主要讲了中国台湾组合S.H.E.。

(1)根据Lots of girls like Selina because she is very beautiful.可知Selina是漂亮的,故填beautiful。

(2)根据She has long, straight hair.可知她有长的直发,故填long。

(3)根据Hebe is a nice girl. She isn't tall可知Hebe不高,故填tall。

(4)根据Ella is really cool!可知Ella是酷的,故填cool。

(5)根据she likes to wear jackets and pants.可知她喜欢穿夹克衫和裤子,故填jackets。

【点评】考查任务型阅读,首先读懂题意,然后从文中仔细寻找答案。

8.请仔细阅读第1-5询问地点的问题,从A— E中选出相匹配的应答语。

(2)Excuse me. Is there a clothes store near here? I need a new skirt and a pair of shoes. (3)Sorry, I lost my way in the park. Where am I going? How can I get out of the park?
(4)I am new in the town. I am from South Africa. I have to stay in the town at night. Is there a
hotel near here?
(5)I lost my money and ID card. I must find them. Could you tell me where the police station is? 【答案】(1)C
(2)E
(3)B
(4)D
(5)A
【解析】【分析】所给选项意思:
A. Go along the street for five minutes, turn right and you can see it. I hope the police can help you find your things soon.沿着这条街走五分钟,向右拐那么你就会看到它。

我希望
警察能很快帮你找到你的东西。

B. Well, you are in the center of the park. Can you see the square(广场)over there? Pass the square, turn right and then you will see the exit(出口).哦,你在公园的中央。

你能看到那里的广场吗?经过广场,向右拐那么你将看见出口。

C. It is about one kilometer away on Fifth Avenue.There is a big train station on the right of the supermarket. You can walk there soon.它大约在第五大道一公里远的地方。

在超市
右侧有一个大的火车站。

你步行很快可以到达那里。

D. Don't worry. There are a few hotels in the town. The nearest one is 300 meters ahead. Walk straight, and then turn right. You'll see it on your right.别担心。

在城镇有几个旅馆。

最近的在前面300米的地方。

直着走,然后向右拐。

你将在你右侧看见它。

E. There are two clothes stores near here. There is one about five kilometers from here. You can take Bus No. 305 there.在这附近有两个服装的。

有一家到这里大约五公里。

你可
以乘305路公共汽车到达那里。

(1)此处想找到去超市的路。

故选C。

(2)此处是想去服装店,故选E。

(3)此处是在公园迷路了要找到出去的路,故选B。

(4)此处是来自南非的陌生人在这个城镇找旅馆,故选D。

(5)此处是我丢身份证要找警察去警局,故选A。

【点评】此题考查任务型阅读理解。

这个题是去不同地方的道路怎么走。

我们要根据不同
的选项进行选择。

选出正确答案。

9.阅读下面短文,并用英语回答问题(请注意每小题后面的词数要求)。

The Browns and Mary leave the train station for their home. After half an hour, they get to the Browns' home. Mary sees her new home, and she is very happy. She puts her jacket on the bed. Then Mrs. Brown says, "Mary, don't put your dirty jacket on the bed. "
It's time for lunch. Mary is happy because she sees her favorite food chicken on the table. She tastes it and says, "Very nice. " Then Mr. Brown says, "Mary, you can't eat before your grandparents eat. And you mustn't talk when eating. "
After lunch, Mary goes into Peter's room. Peter is not happy. He says, "Mary, you can't come into my room without(没有) asking me.
In the evening, the Browns go to bed but Mary doesn't. She is not happy because she thinks there are too many rules at the Browns' home. With her jacket, Mary goes to the train station. She likes it because there're no rules there.
(1)How long does it take Mary to get to the Browns' home? (不超过5个词)
(2)What food does Mary like best? (不超过5个词)
(3)Why is Mary unhappy? (不超过15个词)
【答案】(1)Half an hour.
(2)Chicken.
(3)Because she thinks there are too many rules at the Browns' home.
【解析】【分析】文章大意:Mary到布朗家做客,但是布朗家的一些规章制度让Mary感到非常的不舒服,当天晚上Mary就离开了布朗的家。

(1)细节理解题,根据文中的语句The Browns and Mary leave the train station for their home. After half an hour, they get to the Browns' home. 理解可知,Mary从车站到布朗家花费半个小时的时间,故填 Half an hour.
(2)细节理解题,根据文中的语句 It's time for lunch. Mary is happy because she sees her favorite food chicken on the table. 理解可知,Mary最喜欢的食物是鸡肉,故填 Chicken.(3)细节理解题,根据文中的语句 She is not happy because she thinks there are too many rules at the Browns' home. 理解可知,Mary不开心的原因就是布朗家的规则太多,让她感觉不舒服,故填 Because she thinks there are too many rules at the Browns' home.
【点评】考查任务型阅读,关键在看懂文章,然后根据题目要求作答,注意尽量用文章的语言填写答案。

10.阅读下面短文,并用英语回答问题(请注意每小题后面的词数要求)。

Hello. I am a dog and my name is Happy. My owner (主人)is Nancy. She loves me very much and she likes to dress me up. So I have many nice clothes.
In the morning, Nancy always gets up early and makes breakfast for me. I usually get up at eight and then enjoy breakfast. I eat quickly so I can take a walk with her in the park after breakfast. At nine, we get back home. She cleans her room and then goes to work. I stay at home and play with my ball. When Nancy doesn't work, she takes me to go out to have a good time. When we go somewhere, Nancy usually puts (放) me in a bag. It is easy for her to take me in that way. I live a happy life with Nancy and I love her very much.
(1)What does Nancy do after she gets up?(不超过10个词)
(2)When does Happy get back home from the park?(不超过10个词)
(3)Why does Nancy usually put Happy in a bag to go to a place?(不超过15个词)
【答案】(1)She makes breakfast for Happy.
(2)Happy gets back home at nine.
(3)Because it is easy for her to take Happy in that way.
【解析】【分析】文章大意:主要一条名字叫快乐的狗介绍自己与主人南希得到日常生活。

(1)细节理解题。

根据 Nancy always gets up early and makes breakfast for me. 可知她为快
乐做早餐,故答案为 She makes breakfast for Happy.
(2)细节理解题。

根据 I can take a walk with her in the park after breakfast. At nine, we get back home. 可知九点回家。

故答案为 Happy gets back home at nine.
(3)细节理解题。

根据 Nancy usually puts (放) me in a bag. It is easy for her to take me in that way. 可知这种方式更容易带快乐。

故答案为Because it is easy for her to take Happy in that way.
【点评】考查阅读理解,首先通读全文,了解全文大意,其次分析问题,抓住关键词,在
文中寻找相关信息,确定答案,最后再检查一遍,确保答案正确。

二、七年级英语完形填空
11.根据短文,从A、B、C、D四个选项中选取最佳答案填空。

It is not 1 for a woman like me to go shopping. Why do I say that? Firstly, I have three children to look 2 . My husband doesn't even know how to 3 them. I think it's my own fault. I always do all the things myself instead of(而不是) teaching 4 . So I feel very 5 every day though I am a homemaker(家庭主妇). Maybe I think I feel even more tired than my husband. How can I find free time to 6 ? If I do, how should I do with
my three children? The oldest of them is only five years old. Secondly, I am getting much 7 . So it's hard for me to find clothes that fit me well. Lastly, and I think it's the most 8 . We don't have enough 9 for pretty clothes. We have to raise(养育) so many children with the little money that my husband gains. Oh, how I regret(后悔) that I had so many children that I am living such a 10 life.
1. A. important B. easy C. difficult D. interesting
2. A. at B. for C. after D. out
3. A. dress B. watch C. read D. wear
4. A. them B. him C. myself D. us
5. A. happy B. unhappy C. interesting D. tired
6. A. eat B. shop C. rest D. sleep
7. A. healthier B. fatter C. taller D. shorter
8. A. beautiful B. interesting C. important D. hard
9. A. time B. children C. shops D. money
10. A. happy B. rich C. poor D. free
【答案】(1)B;(2)C;(3)A;(4)B;(5)D;(6)B;(7)B;(8)C;(9)D;(10)C;
【解析】【分析】本文讲述一个有三个孩子的母亲的困难的生活——不能去逛街。

她后悔生了这么多孩子。

⑴句意:对于像我这样的女人来说去购物是不容易的。

important重要的;easy容易的;difficult难的;interesting有趣的。

根据下文可知选B。

⑵句意:首先,我有三个孩子要照顾。

短语:look after照顾。

故选C。

⑶句意:我丈夫甚至不知道怎么给他们穿衣服。

dress sb给某人穿衣服。

watch看(比赛等);read读书;wear穿(衣服等),故选A。

⑷句意:我总是自己做所有的事情,而不是教他。

此处指教丈夫,故选B。

⑸句意:所以我感到分词累,虽然我是一个家庭主妇。

happy高兴;unhappy不高兴的;interesting有趣的;tired累的;故选D。

⑹句意:我如何找到自由的时间去购物呢?eat吃;shop购物;rest休息;sleep睡觉。

根据上文可知选B。

⑺句意:其次,我变得更胖了。

healthier更健康的;fatter更胖的;taller更高的;shorter 更矮的。

根据常识可知买不到衣服是变胖的原因,故选B。

⑻句意:最后,我认为是最重要的。

beautiful美丽的;interesting有趣的;important重要的;hard难的。

most后跟多音节的形容词,根据句意可知选C
⑼句意:我们没有足够的钱买漂亮衣服。

time时间;children孩子们;shops商店;money 钱。

根据后一句可知选D。

⑽句意:唉,我真后悔生这么多孩子以至于我过着这么穷苦的生活。

happy高兴的;rich富裕的;poor贫穷的;free自由的。

故选C。

【点评】完型填空考查词汇在篇章中的运用能力,做完型填空首先要跳过空格通读文章掌握其大意,然后细读文章字斟句酌逐一作答,注意考虑句型、语法、搭配、语境等因素。

最后通读一遍检查验证。

12.阅读下列短文,从每小题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。

New Year is coming. Our school will have 1 . Here are some clothes 2 the coming fashion show.
Look at Kitty's black boots. They are not very 3 , they are small. They are made of leather. Her shirt is pink 4 white flowers. It's short. It's made of cotton. And these are Simon's jeans. They are long and big. They are made 5 cotton. So they must be
very 6 . Do you like their color? They are red! He also 7 a pair of leather trainers .They're white and blue. The yellow blouse is made of silk. It's Lily's. She looks good 8 it. Oh, Dniel's coat is long. It's grey. It's made of wool. It can keep him 9 in winter.
We are sure the show will be 10 . Welcome to our fashion show!
1. A. a sports meeting B. an English evening arty C. an exam D. a fashion show
2. A. at B. in C. for D. with
3. A. big B. soft C. long D. cool
4. A. on B. with C. of D. at
5. A. by B. in C. from D. of
6. A. lazy B. hungry C. happy D. comfortable
7. A. designs B. buys C. wears on D. gives
8. A. on B. in C. with D. of
9. A. cool B. warm C. hungry D. tall
10. A. wonderful B. kind C. expensive D. cheap
【答案】(1)D;(2)C;(3)A;(4)B;(5)D;(6)D;(7)A;(8)B;(9)B;(10)A;
【解析】【分析】⑴句意:新年要来了。

我们学校要举行一个时装秀。

A.运动会;B.英语晚会;C.考试;D. 时装秀;服装表演。

根据下文可知选D。

⑵句意:这儿有些衣服为即将到来的时装秀准备的。

for为……。

故选C。

⑶句意:看看凯蒂的黑色靴子,他们不是非常大,他们很小。

big大的;soft软的;long长的;cool酷的;根据下文的small可知选A。

⑷句意:她的裙子是粉红色带白色的花儿。

with有……;带……。

on在……上;of……的;at 在……;根据句意可知B正确。

⑸句意:这是西蒙的牛仔裤。

他们又长又大,是用棉制成的。

be made by被某人做的;be made in在……地方制造的;be made from由……制成(看不出原料);be made of由……制成(看得出原料)。

牛仔裤是可以看得出布料的,故选D。

⑹句意:所以它们一定非常舒服。

lazy懒惰的;hungry饥饿的;happy高兴的;comfortable舒服的。

根据句意可知选D。

⑺句意:他也设计了一双皮革运动鞋。

它们是蓝白色的。

design设计;buy买;wear穿,不能跟介词;give给。

本文介绍服装秀,所以设计是必须的。

故选A。

⑻句意:她穿上看起来很好。

in+衣服,表示“穿着”,故选B。

⑼句意:在冬天可以给他保暖。

cool凉快的;warm暖和的;hungry饥饿的;tall高的。

根据语境in winter,故选B。

⑽句意:我们相信这场表演将是很棒的。

wonderful精彩的;kind善良的;expensive昂贵的;cheap便宜的。

根据文意可知A正确。

【点评】完型填空考查词汇在篇章中的运用能力,做完型填空首先要跳过空格通读文章掌握其大意,然后细读文章字斟句酌逐一作答,注意考虑句型、语法、搭配、语境等因素。

最后通读一遍检查验证。

13.通读下面短文,掌握其大意,然后从短文后各题所给的A、B、C三个选项中选择可以
填入空白处的最佳选项。

Paul is the owner(所有者)of the bookstore called Bookends. He 1 the bookstore four years ago. This year, because of his illness, Paul thought it was time for him to 2 running the bookstore. If Paul sold the 3 to someone, he would get $39,000. 4 Paul was not going to do that. He wanted to 5 it to someone.
"I think it's better to see someone make their dream of 6 a bookstore come true," Paul said.
Paul had a raffle(抽奖)in his store. Over the last three months. If people 7 more than $26 at the bookstore, they were able to take part in the raffle to win the bookstore.
8 Van from the Netherlands won the bookstore.
"Van often visits my bookshop. I'm 9 to know it was him —he wants to have it." Paul said.
Van now lives in Lammas, Wales. He plans to run the shop with a friend from Iceland.
"It is such an amazing thing for 10 . We are sure to bring the store a bright future," Van said.
1. A. left B. found C. opened
2. A. stop B. enjoy C. hate
3. A. books B. bookstore C. clothes store
4. A. So B. But C. And
5. A. give B. sell C. make
6. A. planning B. carrying C. having
7. A. saved B. spent C. got
8. A. Finally B. Carefully C. Easily
9. A. sorry B. happy C. surprised
10. A. us B. him C. them
【答案】(1)C;(2)A;(3)B;(4)B;(5)A;(6)C;(7)B;(8)A;(9)B;(10)A;
【解析】【分析】文章大意:保罗是书立书店的所有者。

他四年前在书店工作。

今年,由
于生病,保罗认为是时候开书店了。

如果保罗把3卖给某人,他会得到39000美元。

保罗
不会那么做的。

他想把书店给了别人。

于是采取抽奖的方式把书店送给了别人。

(1)句意:他四年前开了这家书店。

A.离开;B.找到; C.开。

根据上—句Paul is the owner (所有者)of the bookstore called Bookends. 保罗是Bookends书店的所有者,可知,应该是
"开",故答案是C。

(2)句意:保罗认为他该停止经营书店了。

A停止;B.喜欢;C.恨. 根据上—句because of
his illness因为他的病,可知,应该是停止,故答案是A。

(3)句意:如果保罗把书店卖给别人,他会得到39000美元。

A.书;B.书店;C.服装店。

根据上—句Paul thought it was time for him to stop running the bookstore保罗认为他该停止
经营书店了,可知,应该是把书店卖给别人,故答案是B。

(4)句意:如果保罗把书店卖给别人,他会得到39000美元,但是保罗不会这样做。

A
所以;B但是; C和。

根据Paul was not going to do that.可知本剧意思与前面句子意思不
一致,应使用but表示转折,故答案是B。

(5)句意:他想把它送给别人。

A.给; B.出售;C.做。

根据上两句If Paul sold the bookstore to someone, he would get $39,000. But Paul was not going to do that. 如果保罗把
书店卖给别人,他会得到39000美元,但是保罗不会这样做,可知,应该是"给",故答案
是A。

(6)句意:我认为看到某人让他们有—个书店的梦想实现是更好的。

A.计划;B.携带;C.有。

根据shop可知应该是拥有—个书店的梦想,故答案是C。

(7)句意:如果人们在书店花费超过26美元,他们就可以参加抽奖活动来赢得书店。

A.
节省、挽救;B.花费;C得到。

根据26 dollars 可知,应该是花费,故答案是B。

(8)句意:最后,来自荷兰的Van赢得了书店。

A.最后;B.仔细地;C.容易地。

根据Van from the Netherlands won the bookstore.可知这是最终的结果,应该是最后,故答案是A。

(9)句意:我很高兴地知道是他——他想拥有它。

A.对不起的;B.开心的;C.惊讶的,根
据上—句Van often visits my bookshop. Van经常去我的书店。

应该是"高兴的",故答案是B。

(10)句意:它对我们来说真是太神奇了。

A.我们;B.他;C.他(她、它)们。

根据下—
句We are sure to bring the store a bright future我们—定会给商店带来光明的未来,可知,
应该是"我们",故答案是A。

【点评】考查词汇在篇章中的运用能力,答题时首先要跳过空格通读文章掌握其大意,然
后细读文章字斟句酌逐一作答,注意考虑句型、语法、搭配、语境等因素。

最后通读一遍
检查验证。

14.阅读下面短文,从短文后各题所给三个选项(A、B、C)中,选出可以填入空白处的
最佳选项。

My e-friend is a nice girl. She is in England. Her 1 is Connie. I meet Connie 2 the Internet, and we are both (都) twelve years 3 .
First, I 4 an email to her and introduce (介绍) my hobbies, my school and my daily life. Few days later, I receive (收到) Connie's 5 She tells me a lot about herself. I know that she loves languages, sports and films. She likes China and Chinese food very much. She 6 me something about England too. Connie is 7 at English, French (法语) and Spanish (西班牙语), so I ask her to 8 me a little of them. Connie wants to learn some。

相关文档
最新文档