湖南省株洲市第四中学高中英语(牛津译林版必修4)课时作业:Test 15 Word版含解析
- 1、下载文档前请自行甄别文档内容的完整性,平台不提供额外的编辑、内容补充、找答案等附加服务。
- 2、"仅部分预览"的文档,不可在线预览部分如存在完整性等问题,可反馈申请退款(可完整预览的文档不适用该条件!)。
- 3、如文档侵犯您的权益,请联系客服反馈,我们会尽快为您处理(人工客服工作时间:9:00-18:30)。
When I was a teenager,probably about 13,my mother taught me a very valuable lesson I’ve never forgotten.We were shopping in a small grocery store one day when I noticed a family come in.It looked like a mother,her daughter,and her granddaughter.They were clean but dressed in __1__ clothes.They pushed a cart through the store,carefully __2__ items,and all necessary foods.
My mother and I finished our shopping and __3__ toward the clerk to pay.As we got there,the family was in front of us,with one person in between.As I watched the family place groceries on the conveyor belt,I heard the mother ask the clerk each so often to subtotal(合计),as she only had so much to __4__.This took a while,and the person in front of me was getting noticeably impatient.When the store clerk did a final __5__,the woman did not have enough money,so she began pointing to different food items to put back.My mother reached in her purse,pulled out a twenty dollar bill and handed it to the woman.The woman looked very __6__ and said,“I can’t take that!” My mother looked directly at the woman and quietly replied,“Yes,you most certainly can.__7__ it a gift.There’s nothing in that cart you don’t really need.” The woman then reached out and took the money,squeezing my mom’s hand for just a moment with tears running down her cheeks.
I know I left the store with tears in my eyes,and it is something I will __8__ forever.You see,my parents __9__ six children and didn’t have a whole lot of money themselves,although I can never remember __10__ anything.I’m very happy to say that I inherited her __11__ heart.I have given selflessly before,and there is not a __12__ feeling in the whole world!
1.A.fashionable B.worn
C.new D.patched
2.A.buying B.selling
C.examining D.selecting
3.A.headed B.rushed
C.ran D.shouted
4.A.cost B.waste
C.buy D.spend
5.A.total B.money
C.amount D.number
6.A.excited B.disappointed
C.surprised D.puzzled
7.A.Look B.Consider
C.Forget D.Mention
8.A.remind B.value
C.focus D.congratulate
9.A.raised B.supported
C.taught D.brought
10.A.looking for B.wanting for
C.asking for D.needing for
11.A.pleasing B.worrying
C.caring D.astonishing
12.A.worst B.worse
C.better D.best
For many years,like most weight-conscious people,I mistakenly believed that all my suffering was due to my size.I believed that being thin equals 1.________ loved,being special and being cherished.If the weight disappeared,it would take old wounds,hurts and rejections with 2.________.I fantasized about what it would be 3.________ when I reached the long-awaited goal.So I worked hard to realize the dream.Then,at last,I found 4.________ there.
Then can being thin really fulfill its promise of everlasting 5.________,self-worth and love?It took me long to realize that 6.________ is something more about beauty.Besides,being happy is only a state of mind.If it’s happiness 7.________ we want,why not fix our mind there rather than on the size of our body?So try to find a way to live comfortably inside and make 8.______ with ourselves.When we change our attitudes toward ourselves,the whole world changes.
In the early days of the United States,children were not required by law to attend school.School calendars depended on local needs.
Students in rural areas went to school for no more than six months of the year—half in the summer,half in the winter.They worked on family farms during the other months.
City schools were often open much longer,some for eleven months of the year.Parents were happy to have a place for their children to go while they worked.
National leaders took a fresh look at schools after the Civil War in the 1860s.They saw a free public education as a way to help support a strong democracy(民主政治) and prepare workers for new industries.Immigration was increasing and so was the student population.
More and more people saw the need for a system of required education.But they had different ideas for the calendar.
Many city schools wanted a shorter year and a longer summer break.The schools were often crowded.There was no modern air conditioning,and air pollution from factories was a problem.Hot days would make it difficult to learn.A long summer break would also give teachers time for other jobs to add to their low pay.
Many rural educators,however,pushed_for a longer school year.They thought it would keep children safe from industrial dangers at a time when there were few child-labor laws.They also thought it would lead to a better prepared workforce.
So the traditional school calendar was a compromise,with roots that now go back about a century and a half.The average school year used to be 170 days.Times have not changed much.Today the common average is 180 days.
But some experts think the traditional school calendar needs to change because the needs of the nation have changed.This thinking has led some schools to keep students in class longer.
1.Why were city schools often open much longer than the schools in rural areas in the early
days?
A.Because children in rural areas were not required by law to attend school.
B.Because children in city schools often had more subjects to study.
C.Because parents in cities preferred their children to stay at schools while they worked.
D.Because hot days would make it difficult to learn in rural schools.
2.The underlined phrase “pushed for” in the seventh paragraph probably means ________.
A.struggled for B.went against
C.agreed on D.called off
3.From the last paragraph we can infer that ________.
A.experts have reached an agreement on the traditional school calendar
B.some rural schools have already kept students in class longer
C.national leaders of the United States will change the traditional school calendar
D.with the needs of the nation changing,the school year will get longer
4.Which of the following statements is NOT true according to the passage?
A.The system of required education was carried out after the 1860s.
B.Short school year would give teachers time for other jobs to earn more money.
C.Long school year would also protect children from industrial dangers at the time.
D.Today the common average school year has changed much than before.
1.As we got there,the family was in front of us,with_one_person_in_between. (完形填空一第二段)
当我们到那儿(收款处)时,那家人已经在我们前面了,中间只隔了一个人。
(1)The teacher came into the classroom with a book in his hand.
老师走进教室,手里拿着一本书。
(2)He lay on the grass,with his eyes fixed on the sky.
他躺在草地上,眼睛看着天空。
2.I have given selflessly before,and there is not a better feeling in the whole world! (完形填空一最后一段)
我曾经无私地付出过,世界上没有比这更好的感觉了!
(1)Your story is perfect; I’ve never heard a better one before.
你的故事很精彩,我以前从没听过比这更好的故事了。
(2)—Did you enjoy yourself at the party?
——晚会上玩得高兴吗?
—Yes,I’ve never been to a more exciting one before.
——是的,我以前从来没有参加过这么令人激动的晚会。
3.Immigration was increasing and so_was_the_student_population.(阅读理解第四段) 移民数量在增加,学生数量也在增加。
(1)You have helped her,and so has she.
你帮助过她,她也帮助过你。
(2) She respected me and so did I.
她尊重我,我也尊重她。
4.Hot days would make it difficult to learn. (阅读理解第六段)
炎热的天气使得学习很难进行。
(1)I find it quite necessary to make some changes.
我认为作出一些改变是非常必要的。
(2)I consider it advisable to tell her beforehand.
我认为提前告诉她是明智的。
Test 15
Ⅰ.1.B[根据文章大意,此处应是表示他们穿着“破的”衣服,而不一定是“带补丁的”,所以可以排除patched。
]
2.D[此处是表示“挑选东西”之意,由下文,可以排除buying;examine是“查看,检查”的意思,不符合语意。
]
3.A[head朝……行进。
]
4.D[结合上下文,首先排除waste和buy,cost用作“花费”时的主语为物,也可排除。
可知答案为D项。
]
5.A[本句句意为:店员算出了总的价钱后,她没有足够的钱……。
total是可数名词,意为“总数,总额”。
amount是不可数名词;number和money都不符合句意。
] 6.C[一个素不相识的人要给她钱,当然是让人非常地“惊讶”,故用surprised,由下文也可得出。
]
7.B[首先根据语境排除forget和mention,look应和at连用,故答案为B项。
]
8.B[根据第一段中的第一句提示,可知答案为B项。
]
9.A[support表示物质与精神上的“支持”,可以排除。
raise在句中是“抚养”之意,符合句意。
]
10.B[want for缺少。
]
11.C[caring乐于助人的;关心他人的。
]
12.C[本句句意为:我曾经无私地付出过,世界上没有比这更好的感觉了!否定词与比较级连用,表示最高级的含义。
]
Ⅱ.1.being 2.it 3.like 4.myself 5.happiness 6.there7.that8.friends
Ⅲ.1.C[细节理解题。
由第三段第二句“Parents were happy to have a place for their children to go while the parents worked”可知,C项为最佳答案。
]
2.A[词义猜测题。
从后面两句内容可知,许多乡村教育工作者认为延长学生在校时间可以保护学生免遭工业化带来的危险,还可以培养较好的劳动力,所以他们“极力争取”延长在校时间。
]
3.D[推理判断题。
文章最后一段说,一些专家认为随着社会需要的变化,校历也有必要改变,有些学校已经延长了上课时间。
由此推断,今后的学生在校时间将会延长。
] 4.D[细节理解题。
由第四、五段可知,A项正确;由第六段最后一句可知,B项正确;由第七段第二句话可知,C项正确;由第七段可知,传统的在校时间是170天,而现在学生的平均在校时间是180天,所以前后变化并不大,由此断定D项错误。
]。