2022秋人教版九年级英语上册 典中点 Unit 8 测试
- 1、下载文档前请自行甄别文档内容的完整性,平台不提供额外的编辑、内容补充、找答案等附加服务。
- 2、"仅部分预览"的文档,不可在线预览部分如存在完整性等问题,可反馈申请退款(可完整预览的文档不适用该条件!)。
- 3、如文档侵犯您的权益,请联系客服反馈,我们会尽快为您处理(人工客服工作时间:9:00-18:30)。
Unit 8 测试
(限时: 60分钟满分: 100分)
一、单项选择(每小题1 分,共10 分)
1. The new basketball ________ Dave. He bought it yesterday.
A. is
B. is belong
C. belongs
D. belongs to
2. There are many people ________ for the vaccine(疫苗).
A. wait
B. waited
C. to wait
D. waiting
3. —________ father took part in the charity activity in the neighborhood yesterday? —Peter’s.
A. Whose
B. What
C. Which
D. Who
4. — I have been to the moon twice.
—You ________ be joking! It’s impossible!
A. can
B. may
C. must
D. need
5. The girl is talented in ________ singing ________ dancing, so she was chosen to
perform at the Spring Gala.
A. either; or
B. not only; but also
C. neither; or
D. neither; nor
6. The girl ________ long black hair is from another school.
A. in
B. with
C. have
D. has
7. The photo belongs to ________. This is her uncle.
A. her
B. hers
C. Alice’s
D. his
8. — Why are you late ________ work again?
—I am late ________ the bad weather.
A. to; because
B. to; because of
C. for; because
D. for; because of
9. We called the police,________ they didn’t find ________ strange.
A. but; something
B. and; something
C. but; anything
D. and; anything
10. —________?
—He had an accident last Sunday night.
A. What did he happened
B. What did he happen
C. What happen to him
D. What happened to him
二、完形填空(每小题2 分,共30 分)
At a dark night, a man came to a lonely village. When he walked slowly, a yellow light suddenly ________11 at the end of the road. It came from a ________12 which was carried by a man. A villager near him said, “Here comes Blind Sun.”
“Blind? ”the man said.“That’s too ________13. A blind man has no idea of day and night, can’t ________14 the beauty of nature, or even doesn’t know what the light is. Wasn’t he funny to carry a lantern?”
As the lantern was coming near, the yellow light moved gradually to the man. The man asked,“________15, may I ask you whether you’re really blind?”
The blind man answered, “Yes, the moment I stepped into the world, I couldn’t see ________16.”
The man asked, “In that case, ________17 do you carry a lantern? ”The blind man smiled, “At night all the people without light are just as blind ________18 me, so I light a lantern.”
The man said, “I see, you light for others.”
But the blind man said“, No, I do it for ________ 19.”
“Fo r yourself? But there is no ________ 20 to do that,”the man felt surprised again.
The blind man explained, “Were you ever knocked by others ________ 21the dark?”
The man nodded, “Yes, sometimes.”
The blind man said proudly, “Believe it or not, I ________ 22 knocked anyone. Although I’m blind, I carry the lantern, not only to light for others, but to let others see me, ________ 23they won’t knock me.”
After hearing that, the man was lost in thought ...
In fact, everyone has a lamp in himself. Light it actively not only for others, but also for yourself! Don’t put yourself in a dark ________ 24 when you feel left out and find it hard to ________ 25 well with others, are you ready to light your lamp?
11. A. appeared B. fell C. went D. closed
12. A. basket B. toy C. lantern D. bag
13. A. easy B. clear C. useful D. strange
14. A. hear B. enjoy C. touch D. play
15. A. Excuse me B. Come on C. I’m sorry D. Never mind
16. A. something B. nothing C. everything D. anything
17. A. how B. why C. where D. which
18. A. as B. like C. to D. of
19. A. yourself B. himself C. myself D. ourselves
20. A. time B. need C. way D. problem
21. A. such as B. instead of C. because of D. as for
22. A. always B. never C. often D. usually
23. A. after B. so C. if D. because
24. A. situation B. village C. dream D. country
25. A. turn on B. hold on C. put on D. get on
三、<荣德原创> 阅读理解(每小题3 分,共15 分)
The Plain of Jars(石缸平原)is a great man-made wonder(奇观)in Laos, a country in Southeast Asia. It is made up of thousands of stone jars. More than 90 jar sites have been found there. Each site has from 1 to 400 stone jars. The jars come in different sizes from 1 to 3 meters tall. Scientists have long been perplexed by their original(起初的)use.
Not long ago, scientists found ancient things and burial practices at the Plain of Jars. “This will be the first major effort since the 1930s to try to understand the purpose of the jars and who created them,”Dougald O’Reilly from the Australian National University said. “The jars are empty now, but it is possible that they were once used to hold bodies.”
Only a few simple objects, such as a handful of glass beads(珠子), have been found at the burial sites. And scientists think they are from about 500 or 600 BC to 550 AD.
An Australia-Laos research team spent a month collecting data(资料)at the site. O’Reilly said,“Though the stone jars remain a mystery, I hope a better understanding of the Plain of Jars will help have it listed as a World Heritage(遗产)Site.”
26. The Plain of Jars is in ________.
A. Asia
B. Europe
C. America
D. Australia
27. What do we know about the jars?
A. They are of the same size.
B. They are used for holding water.
C. They are all made of stones.
D. All the sites have the same number of jars.
28. The underlined word “perplexed” means “________”in Chinese.
A. 无视
B. 困惑
C. 遗忘
D. 玩弄
29. What can we learn from the passage?
A. The Plain of Jars is a natural wonder.
B. There are all kinds of things in the jars.
C. The mystery of the Plain of Jars hasn’t been solved.
D. The Plain of Jars is a World Heritage Site.
30. Where can we probably find the passage?
A. In a storybook.
B. In a movie review.
C. In a dictionary.
D. In a geography magazine.
四、词汇运用(每小题1 分,共10 分)
A)根据句意及首字母或汉语提示写单词。
31. I a Linda’s birthday party last night.
32. I’ll stay in Beijing for a long p .
33. We should exercise every day to p illness.
34. I’ll write to __________(表达)my thanks to Jim.
35. His __________(目的)is to come to this city for a good job.
B)选择合适的单词或短语并用其适当形式填空。
36. — We are thinking of __________this weekend.
—Sounds cool. I want to join you.
37. Look. There are so many __________ over there. What’s happening?
38. Bob is not good at math, so he is __________ about the math problem.
39. —Don’t __________while we are studying.
—Sorry, I won’t.
40. Our team __________ encouraged us to go on moving.
五、<荣德原创>短文填空(每小题1.5 分,共15 分)
阅读短文,用括号中单词的适当形式填空。
10-year-old boy Somu loved to read horror stories. And he liked playing scary tricks on his friends. His friends were frightened _________41 (bad) every time.
One day Somu _________42 (invite) to his friend Pavan’s house after school. They played for long in the garden and it was already 10 o’clock _________43 (when) he walked back home. He walked along the road in the quiet wood. How dark it was.
Then he heard a _________44(noisy) coming from behind“. Guess what I can do with my long bony fingers and my long sharp teeth? ”It was a _________45 (man) voice.
Hearing the terrible voice _________46 (outdoor), Somu was nervous and started to run, but the terrible voice still went after him.
Out of breath, he stopped nervously. In _________47 trembling voice, h e a sked, “Who is there?”
But all he heard was the voice saying, “Guess what I can do with my long bony fingers and my long sharp teeth?”
It was very late when Somu left _________48 home. When Somu arrived at home, he gathered his last bit of courage and turned to ask, “You have followed me the
whole way already! Who on earth are you and what can you do with your long bony fingers and your long sharp teeth?”
“Aha! Somu! Didn’t you find that I was running after you all the time? ”said his dad.
“Daddy? It’s you? You mean the voice came from you? But why? ”asked Somu.
“Well, I thought I would give you a scare for a change, just like you do to _________49(other)after reading one of your stories!”said Somu’s dad.
Somu looked at his father for a long time. He didn’t know what _________50 (express), and then they went inside the house together.
六、书面表达(20 分)
你在帮老师分发英语试卷的时候,发现了一份没有署名的试卷,书写认真、成绩为满分,请分析一下这份试卷是谁的。
80 词左右。
提示:
1. Rose, Lisa, Lucy 英语书写好
2. Rose 不擅长英语
3. Lisa 英语好,已拿到试卷
4. Lucy 生病在家,英语常得满分
_____________________________________________________________________ _____________________________________________________________________ _____________________________________________________________________ _____________________________________________________________________ _____________________________________________________________________ _____________________________________________________________________ _____________________________________________________________________ _____________________________________________________________________ _____________________________________________________________________ _____________________________________________________________________ _____________________________________________________________________ _____________________________________________________________________ _____________________________________________________________________
Unit 8 测试
一、1. D
2. D
3. A 点拨:考查疑问词。
句意为“——昨天爸爸在社区参加慈善活动了?——
彼得的”。
由答语可知,问句是对所有格进行提问,故用whose 表示“谁的”。
故选A。
4. C 点拨:考查情态动词的用法。
根据句意“——我去过月球两次了。
——你
肯定是在开玩笑!那是不可能的!”。
可以判断用must 表示肯定的推测。
故选C。
5. B
6. B
7. A 点拨:考查代词的用法。
belong to 后面跟人称代词的宾格而不跟物主代词
或名词所有格。
故选A。
8. D 点拨:be late for 意为“迟到”;表示原因时,because 后面跟从句,而
because of 后面跟名词。
故选D。
9. C 点拨:句意为“我们报了警,但是他们没有发现什么奇怪的东西”。
句意前
后有转折,连词应该用but;在否定句中,用anything 而不用something。
故选C。
10. D 点拨:考查固定句式。
句意为“——他发生了什么事?——上个星期天晚
上他出了交通事故”。
表示“某人发生了某事”用“What happened to sb.?”
结构。
故选D。
二、11. A 点拨:考查动词辨析。
句意为“当他慢慢走的时候,一盏黄灯突然在
路的尽头”。
appeared出现;fell 掉落;went 去;closed 关闭。
根据语
境可知选A。
12. C 点拨:根据后文“Wasn’t he funny to carry a lantern?”可知这个人手里提着
灯笼,故选C。
13. D 点拨:考查形容词辨析。
句意为“太奇怪了”。
A.简单的;B. 清晰的; C. 有
用的; D. 奇怪的。
根据“Wasn’t he funny to carry a lantern?”可知, 连什么是光都不知道的盲人提着灯笼是很奇怪的,故选D。
14. B 点拨:考查动词辨析。
句意为“盲人不知道白天和黑夜,不能享受大自然
的美丽,甚至不知道光是什么”。
A.听;B. 享受;C. 触摸;D. 玩耍。
根据“A blind man has no idea of day and night”可知, 此处指的是不能享受大自然的美丽,故选B。
15. A 点拨:句意为“那个男人问:‘打扰一下,我能否问一下你是不是真的瞎
了?’”。
A. 打扰一下,用于打扰别人的场合;B. 加油,用于鼓励;C. 对不起,用于道歉;D. 没关系,用于安慰。
根据语境可知选A。
16. D 点拨:考查不定代词辨析。
句意为“盲人回答说:‘是的,我一踏进这个世
界,就什么都看不见’”。
something 某物,表示不确定;nothing 没有东西,表否定;everything 每件东西;anything 任何东西,用于否定句、疑问句。
根据语境可知选D。
17. B 点拨:句意为“男人问:‘既然那样,你为什么要提灯笼呢?’”。
how 怎样,
表方式;why 为什么,表原因;where 在哪里,表地点;which 哪一个。
根据下文“At night all the people without light are just as blind as me, so I light a lantern.”可知,盲人解释的是提灯笼的原因,故选B。
18. A 点拨:句意为“在晚上所有没有光的人都像我一样瞎,所以我点了一盏灯
笼”。
“as+ 形容词+as”是固定结构,用于同级比较,表示“和……一样……”,故选A。
19. C
20. B 点拨:考查名词辨析。
句意为“但没有必要这样做”。
A. 时间;B. 需要;
C. 方式;
D. 问题。
but 表转折,根据语境可知选B。
21. C 点拨:句意为“你因为黑暗被别人撞过吗?”。
A. 例如;B. 而不是;C. 因
为;D. 至于。
根据“Were you ever knocked by others”可知,黑暗是导致被撞的原因,故选C。
22. B 点拨:考查频率副词辨析。
句意为“……我从没撞到过任何人”。
A. 总是;
B. 从不;
C. 经常;
D. 通常。
根据下文“Although I’m blind, I carry the lantern,
not only to light for others, but to let others see me, so they won’t knock me.”可知,这个盲人没有撞过别人,别人也没有撞过他,故选B。
23. B 点拨:考查连词辨析。
句意为“……所以他们不会撞到我”。
after 在……
以后,表时间;so 所以,表结果;if 如果,表条件;because 因为,表原因。
根据上文“I carry the lantern, not only to light for others, but to let others see me.”可知本句表结果,故选B。
24. A 点拨:考查名词辨析。
句意为“不要把自己置身于一个黑暗的境地……”。
A. 情况;
B. 村庄;
C. 梦想;
D. 国家。
根据上文“... ,everyone has a lamp
in himself. Light it actively not only for others, but also for yourself !”可知本句意思是“不要把自己置身于一个黑暗的境地”,B、C、D 三项都不符合句意,故选A。
25. D 点拨:考查动词短语。
句意为“……当你感到被冷落,发现很难与他人相
处时”。
get on well with... 与……相处融洽,固定短语。
故选D。
三、26. A 点拨:细节理解题。
根据短文第一段的第一句“The Plain of Jars(石缸
平原)is a great man-made wonder(奇观)in Laos, a country in Southeast Asia.”可推知,石缸平原在亚洲。
故选A。
27. C 点拨:细节理解题。
根据短文第一段的第二句“It is made up of thousands of
stone jars.”可推知,这些缸都是石头制成的。
故选C。
28. B 点拨:词义猜测题。
根据短文第二段的第一句“Not long ago, scientists found
ancient things and burial practices at the Plain of Jars.”可推知,科学家们一直对这些石缸起初的用途感到困惑。
故“perplexed”意为“困惑”。
29. C 点拨:细节理解题。
根据短文第四段的第二句“O’Reilly said,‘Though the
stone jars remain a mystery, I hope a better understanding of the Plain of Jars will help have it listed as a World Heritage Site.’”可推知,石缸平原的秘密至今没有解决。
故选C。
30. D 点拨:推理判断题。
根据短文内容可推知,主要介绍了亚洲老挝的神秘石
缸平原之谜至今没有人知晓。
因此这篇短文可能出现在一本地理杂志上。
故选D。
四、A)31. attended 32. period 33. prevent 34. express 35. purpose
B)36. having a picnic 37. policemen 38. uneasy
39. make a noise 40. leader
五、41. badly 42. was invited 43. when 44. noise 45. man’s
46. outdoors 47. a 48. for 49. others 50. to express
六、范文:
There are only three girls with good handwriting in our class. They are Rose, Lisa and Lucy. The paper without a name might belong to Rose, but①I’m not sure. Because②she is not good at English. It can’t be Lisa’s. Although③she is a top student and does well in English, she has already got hers in her hand. So④it must belong to Lucy. Today she is ill at home and she often gets full marks in English exams. Well⑤, now I’m sure it’s hers.
点评:本文运用了“两步法”推测物品归属。
1. 推断经过——... might..., ...can’t..., ...must... (第1 至8 句);2. 推断结果——Well, now I’m sure it’s hers. (最后一句)。
添彩点:连接词but, Because, Although, So 和语气词Well 的使用,使文章富有逻辑性和连贯性。