【真题】2017年徐州市中考英语试卷含答案(Word版)

合集下载

省徐州市中考英语试题word版含答案

省徐州市中考英语试题word版含答案

请点击全屏查看XX市2017年初中毕业、升学考试英语试题姓名考试证号注意事项1. 本试卷共8页,满分为110分,考试时间为100分钟。

2. 答题前,请将自己的姓名、考试证号用0.5毫米黑色墨水签字笔写在本试卷及答题卡指定的位置。

3. 答案全部涂、写在答题卡上,写在本试卷上无效。

考试结束后,请将本试卷和答卡一并交回。

一、(2017徐州英语)选择填空(共15小题,每小题1分,满分15分)从A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项.,。

.A. B. C. D..?A。

B. C. D.A。

A。

B.C. D.A .A.B。

C. D。

,,A.’tB。

't C.’t D.’tI , .A. D.'t。

A。

B。

C。

. 。

A。

B. C. D.。

A。

B. C. D。

10 ?A。

B. C. D。

.A. B。

C. D。

a!A。

B。

C. D.13。

.A。

B。

C. D.14。

(2017徐州英语),“”?A。

B。

C. D.—?— .A.B.C.D。

二、(2017徐州英语)完形填空(共15小题,每小题1分,满分15分)根据短文内容,从各题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。

. 16a172,000。

.18 (金鱼),(海豹) . 19 a ,a. 20。

60,000,,21 ..22 40, 23.a24?a a 25 。

't 。

26 a a a ?,27 , a ,。

a a a?a , 28 ’s.。

29 a . 30 , .A。

B。

D.A。

B。

D.A.A. B. C。

D。

A.B。

C. D.A.B. C。

A。

B. C.D。

A.B.C. D.B. C。

D。

A。

B。

C. D。

A。

B。

C. D.A。

B. C。

D.A. B。

C。

D.A. B. C. D.A. B. C。

D。

三、(2017徐州英语)阅读理解 (共12小题,每小题2分,满分24分)阅读下列短文,从各题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项.A。

2017年徐州市英语中考试题与解析

2017年徐州市英语中考试题与解析

2017年徐州市英语中考试题(解析)一、选择填空(共15小题,每小题1分,满分15分)从A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。

1. Mum, this is my best friend Amy. ________ are in the same class. A. You B. Our C. We D. They1. C【解析】考查代词的用法。

句意:妈妈,这是我最好的朋友艾米。

_____是在同一个班。

分析句子的结构,此题考查人称代词主格充当句子的主语。

“我最好的朋友”和“我”应该合称为“我们”,其主格形式是we。

故选C。

2. We have no food at home. Shall we go to the ________?A. libraryB. supermarketC. hospitalD. theatre2. B【解析】考查名词辨析。

句意:我们家里没有食物了。

我们去_____好吗?没有食物应该去超市买。

故选B。

3. A bird flew into the kitchen _______ the window.A. acrossB. aboveC. throughD. under3. C【解析】考查介词辨析。

句意:一只鸟____窗户飞进了厨房。

across指从物体表面横穿而过;above指在物体的斜上方;through指从物体内部穿过;under 指在物体的正下方。

鸟应该是穿过窗户飞进了厨房。

故选C。

4. A _______ person likes asking questions.A. creativeB. practicalC. patientD. curious4. D【解析】考查形容词辨析。

句意:一个____的人喜欢问问题。

creative富有创造力的;practical实际的;patient耐心的;curious好奇的。

好奇的人会问问题。

故选D。

5. The house belongs to Mr Smith, but he _________ here any more.A. hasn‟t livedB. didn‟t liveC. wasn‟t livingD. doesn‟t live 5. D【解析】考查动词时态辨析。

徐州市2017中考英语试卷word版可编辑

徐州市2017中考英语试卷word版可编辑

江苏省徐州市2017届中考数学试卷一、选择填空(共15小题,每小题1分,满分15分)1.--Have you decided to hold the party in the open air, Linda?--Not yet. It depends on the . It often rains here.A.MoodB. weatherC. friendsD. day2.The boy is so that he never tells lies or cheats people.A. carelessB. stupidC. honestD. humorous3.--Hello! May I speak to Rose please?-- . I will go and get her.A.SpeakingB. Hold on, pleaseC. I don’t knowD. Hurry up, please4.---Tim, how do your parents like pop music?--- my dad my mom likes it. They both prefer classical music.A.Either; orB. Neither ; norC. Not only ; but alsoD. Both ; and5.Grandma Li is sleeping in her bedroom. You’d better your TV.A. keep offB. turn offC. put offD. set off6.Don’t spend so time on computer games, or you will have poor eyesight.A.MuchB. manyC. fewD. little7.A fight broke out among the football fans, and soon it went control.A.underB. beyondC. aboveD.over8.--Do you take exercise every day?--Yes. I go jogging every morning it rains or snows.A.UntilB. ifC. unlessD. since9.---Are you going anywhere this coming weekend?----I about visiting my sister, but i have just changed my mind.A.ThinkB. will thinkC. am thinkingD. thought10.Gina always asks , because her things are everywhere.A.When school is overB. where her keys areC. Where did she put her keysD. what to do next11.---Would you mind my sharing this table with you?--- . My wife will return soon.A.Go aheadB.It doesn’t matterC. You’d better notD. You are welcome12.---It will be my first time to make a speech in public. I feel too nervous.--- . Andy, believe me, you are the best.e onB. Don’t mention itC. What a pityD. I am sorry to hear that13.---This pen well. Could you pass me another one?---Here you are.A. writesB. doesn’t writeC. isn’t writtenD. won’t write14.---Thanks for listening to my problem and giving me your advice, Amy.--- . That’s what friends are for.A. My pleasureB.With pleasureC. Never mindD. It’s nice of you15.---Nancy, i am sure you can get that job but remember .----Sounds good! I will send my application forms to a few more companies.A. a miss is as good as a mileB. the early bird catches the wormC. Actions speak louder that wordsD. don’t put all your eggs in one basket23.A agreed B. accepted C. refused D. requested24.A.talk B. trip C. walk D. work25.A.rough B. wet C. messy D. dirty26.A.thanked B. left C. waved D. greeted27.A.umbrella B. appearance C. address D. name28.A.watched B. noticed C. searched D. heard29.A. Keep B. buy C. borrow D. return30.A. Friend B. stranger C. driver D. woman三.阅读理解(共12小题,每小题2分,满分24分)阅读下面三篇短文,从各题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项AI really enjoyed this movie. It's a fun move for the whole family. I had really good laughs and enjoyed being there. -- JamesI would recommend (推荐)this movie to everyone. Whether you go with family or friends, I honestly think this movie has something you will really enjoy! -- SamI've seen several movies of this kind, but this one is the best. It is so well made -- some of the scenes are so beautiful. -- JohnI went to see this movie with my 9-year-old daughter this Tuesday, really without knowing too much about it. My daughter and I were pleasantly surprised at how funny it was. We just couldn't help laughing. I would recommend this movie to the whole family. --Mary31. From the poster, we can tell that is spoken in the movie.A .Chinese B。

2017年徐州市英语中测验题及解析

2017年徐州市英语中测验题及解析

2017年徐州市英语中测验题及解析————————————————————————————————作者:————————————————————————————————日期:2017年徐州市英语中考试题(解析)一、选择填空(共15小题,每小题1分,满分15分)从A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。

1. Mum, this is my best friend Amy. ________ are in the same class. A. You B. Our C. WeD. They1. C【解析】考查代词的用法。

句意:妈妈,这是我最好的朋友艾米。

_____是在同一个班。

分析句子的结构,此题考查人称代词主格充当句子的主语。

“我最好的朋友”和“我”应该合称为“我们”,其主格形式是we。

故选C。

2.We have no food at home.Shall we go to the ________?A. libraryB. supermarketC. hospitalD. theatre2. B【解析】考查名词辨析。

句意:我们家里没有食物了。

我们去_____好吗?没有食物应该去超市买。

故选B。

3. A bird flew into the kitchen _______ the window.A. acrossB. aboveC. throughD. under3. C【解析】考查介词辨析。

句意:一只鸟____窗户飞进了厨房。

across指从物体表面横穿而过;above指在物体的斜上方;through指从物体内部穿过;under 指在物体的正下方。

鸟应该是穿过窗户飞进了厨房。

故选C。

4. A _______ person likes asking questions.A.creativeB.practicalC.patient D. curious4. D【解析】考查形容词辨析。

句意:一个____的人喜欢问问题。

2017年江苏省徐州市中考英语试卷

2017年江苏省徐州市中考英语试卷

绝密★启用前 江苏省徐州市2017年英语中考试卷英 语(满分110分,考试时间100分钟)一、选择填空 (共15小题;每小题1分,满分15分)从A 、B 、C 、D 四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。

( ) 1. Mom, this is my best friend Amy. ________ are in the same class.A. YouB. OursC. WeD. They ( ) 2. We here no food at home. Shall we go to the ________?A. libraryB. supermarketC. hospitalD. theatre ( ) 3. A bird flew into the kitchen ________ the window. A. across B. above C. through D. under ( ) 4. A ________ person likes asking questions.A. creativeB. practicalC. patientD. curious ( ) 5. The house belongs to Mr. Smith, but he ________ here any more.A. hasn’t livedB. didn’t liveC. wasn’t livingD. doesn’t live ( ) 6. I saw Tom ________ his key in the lock, turn it and open the door. A. put. B. putting. C. puts D. to put. ( ) 7. We haven’t decided yet ________ we will place our new furniture. A. where. B. what C. why D. which ( ) 8. The charity show ________ nearly three hours. Nobody left the hall early. A. covered.B. reached.C. spentD. lasted ( ) 9. The police officer stopped us and asked us where ________.A. were we goingB. we were going.C. are we goingD. we are going ( ) 10. Do you still want to go climbing ________ have you changed your mind? A. and B. butC. soD. or ( ) 11. The artist received high ________ from the art community for these sculptures.A. praiseB. prineC. priceD. pride( ) 12. The match ________ because of the bad weather. What a pity!A. will cancelB. has cancelledC. was cancelledD. is cancelling( ) 13. The lake is very big —it ________ three quarters of the area.A. puts upB. sets upC. takes upD. picks up( ) 14. In an English dictionary, which word comes before “toothache”?A. whileB. riskC. trustD. uniform( ) 15. — Was Susan really sorry for what she had done?— ________. A. Not reallyB. Well doneC. NeverD. Go ahead二、完形填空 (共15小题;每小题1分,满分15分)根据短文内容,从各题所给的A 、B 、C 、D 四个选项中选出最佳选项。

2017年中考英语试题(word版,含答案)

2017年中考英语试题(word版,含答案)

2017年中考英语试题(word版,含答案)201 7年⾼中阶段学校招⽣统⼀考试英语本试卷分为第I卷和第Ⅱ卷两部分,共12页。

考试时间120分钟,满分120分。

温馨提⽰:1.答题前,考⽣务必将⾃⼰的姓名、座位号、考号⽤0.5毫⽶⿊⾊签字笔填写在答题卡上。

监考⽼师统⼀将条形码贴在答题卡规定的位置后,考⽣须认真核对,确认⽆误。

2.选择题必须使⽤2B铅笔,在答题卡相应位置规范填涂。

如需改动,⽤橡⽪擦擦⼲净后,再选涂其他答案标号;⾮选择题⽤0.5毫⽶⿊⾊签字笔作答,作答必须写在答题卡的对应框内,超出答题区书写的答案⽆效;在草稿纸、试题卷上作答⽆效。

3.考试结束后,将试卷及答题卡⼀并交回。

第I卷(选择题共85分)第⼀部分听⼒(共两节满分20分)第⼀节(本题共5⼩题,每⼩题1分,计5分)听下⾯五段对话,每段对话后有⼀个⼩题,从题中所给的A、B、C三幅图⽚中选出最佳选项,并将答题卡上对应题号的答案标号涂⿊。

听完每段对话后,你将有5秒钟的时间来回答有关⼩题和阅读下⼀⼩题。

每段对话读两遍。

1. Which invention does the man think is the most important?2. What festival are they talking about?3. What did Mary use to look like?4. How do people in China greet others when they meet for the first time?5. Where did Lily go on vacation?第⼆节(本题共15⼩题,每⼩题1分,计15分)听下⾯四段对话和⼀段独⽩,每段对话或独⽩后有⼏个⼩题,从题中所给的A、B、C 三个选项中选出最佳选项,并将答题卡上对应题号的答案标号涂⿊。

听每段对话或独⽩前,你将有5秒钟的时间阅读各⼩题;听完后,各⼩题将给出5秒钟的作答时间。

2017年江苏省徐州市中考英语试卷-答案

2017年江苏省徐州市中考英语试卷-答案

江苏省徐州市2017年英语中考试卷英语答案解析一、选择填空1.【答案】C【解析】you意思是“你,你们”主格,作主语;ours意思是“我们的”名词性物主代词;we意思是“我们”主格,作主语;they意思是“他们”主格,作主语。

根据“Mum, this is my best friend Amy. are in the same class.”因此可知这句话的意思是“妈妈,这是我最好的朋友艾米,我们在同一个班里。

”所以要用we 来填空,综上所述,故选:C。

2.【答案】B【解析】library意思是“图书馆”;supermarket意思是“超市”;hospital意思是“医院”;theatre意思是“影剧院”。

根据“We have no food at home.”因此可知这句话的意思是“我们在家里没有食物了,我们去超市买点吧?”综上所述,故选:B。

3.【答案】C【解析】文中提到A bird flew into the kitchen小鸟飞进了厨房,后句提到窗户,可知是通过窗户飞进厨房,A横跨,B上面,C穿过,D下面,故选:C。

4.【答案】D【解析】creative有创造力的;practical实践的,实际的;patient耐心的;curious好奇的;根据likes asking questions可知好奇的人才喜欢问问题,所以应用形容词curious好奇的。

故选:D。

5.【答案】D【解析】根据The house belongs to Mr. Smith,but he here any more,可知这房子是史米斯先生的,但他不再住在这里了。

这里句子叙述一件事实,时态应该用一般现在时,live是个实意动词,否定形式需要加助动词,he是第三人称。

故选:D。

6.【答案】A【解析】根据I saw Tom his key in the lock,turn it and open the door,可知我看见汤姆把钥匙插进锁里,打开锁并打开了门。

2017年江苏省徐州市中考英语试卷-教师用卷

2017年江苏省徐州市中考英语试卷-教师用卷

2017年江苏省徐州市中考英语试卷副标题一、单选题(本大题共15小题,共15.0分)1.Mum,this is my best friend Amy. are in the same class.()A. YouB. OursC. WeD. They【答案】C【解析】答案:C.you意思是"你,你们"主格,作主语;ours意思是"我们的"名词性物主代词;we意思是"我们"主格,作主语;they意思是"他们"主格,作主语.根据"Mum,this is my best friend Amy. are in the same class."因此可知这句话的意思是"妈妈,这是我最好的朋友艾米,我们在同一个班里."所以要用we来填空,综上所述,故选C.妈妈,这是我最好的朋友艾米,我们在同一个班里.首先要掌握这个句子的意思,然后结合具体的题目,就可以确定正确答案.2.We have no food at home.Shall we go to the ?()A. libraryB. supermarketC. hospitalD. theatre【答案】B【解析】答案:B.library意思是"图书馆"supermarket意思是"超市"hospital意思是"医院"theatre意思是"影剧院"根据"We have no food at home."因此可知这句话的意思是"我们在家里没有食物了,我们去超市买点吧?"综上所述,故选B.我们在家里没有食物了,我们去超市买点吧?首先要掌握这个句子的意思,然后结合具体的题目,就可以确定正确答案.3. A bird flew into the kitchen the widow.()A. acrossB. aboveC. throughD. under【答案】C【解析】答案:C,考察介词辨析,文中提到A bird flew into the kitchen小鸟飞进了厨房,后句提到窗户,可知是通过窗户飞进厨房,A横跨,B.上面,C.穿过,D.下面,由此确定选择C.小鸟通过窗户飞进了厨房.考察介词辨析及句子理解,此类题目应根据题目意思及涉及的短语进行综合分析,以此确定答案.4. A person likes asking questions.()A. creativeB. practicalC. patientD. curious【答案】D【解析】答案:Dcreative有创造力的;practical实践的,实际的;patient耐心的;curious好奇的;根据likes asking questions可知好奇的人才喜欢问问题,所以应用形容词curious好奇的.故选D一个好奇的人喜欢问问题.在熟知选项词意的基础上,结合语境并抓住关键词选出符合句意的选项.5.The house belongs to Mr Smith,but he here any more,()A. hasn't livedB. didn't liveC. wasn't livingD. doesn't live【答案】D【解析】答案:D.根据The house belongs to Mr Smith,but he here any more,可知这房子是史米斯先生的,但他不再住在这里了.这里句子叙述一件事实,时态应该用一般现在时,live是个实意动词,否定形式需要加助动词,he是第三人称.故选D.这房子是史米斯先生的,但他不再住在这里了.考查否定句.通常是在be动词,情态动词后加not.一般现在时态,主语不是第三人称单数用don't,主语是第三人称单数用doesn't.一般过去时态用didn't.还有其它用法需要牢记.6.I saw Tom his key in the lock,turn it and open the door.()A. putB. puttingC. putsD. to put【答案】A【解析】答案:A.根据I saw Tom his key in the lock,turn it and open the door,可知我看见汤姆把钥匙插进锁里,打开锁并打开了门.这里see sb do sth表示看到某人做了某事,看到全过程.故选A.我看见汤姆把钥匙插进锁里,打开锁并打开了门.本题考查非谓语动词的用法,抓住句中的关键词并联系相关的语法知识可得出正确的答案.平时注意对此类短语或句式用法的总结与归纳.7.We haven't decided yet we will place our new furniture.()A. whereB. whatC. whyD. which【答案】A【解析】答案:A.where的意思是"在哪里";what的意思是"什么";why的意思是"为什么";which的意思是"哪一个";根据"we will place our new furniture"在哪里放我们的新家具,因此可知这句话的意思是"我们还没有决定在哪里放我们的新家具."综上所述,故选A.我们还没有决定在哪里放我们的新家具.首先要掌握这个句子的意思,然后结合具体的题目,就可以确定正确答案.8.The charity show nearly three hours.Nobody left the hall early.()A. coveredB. reachedC. spentD. lasted【答案】D【解析】答案:D.考查动词.句意"慈善演出持续了将近三个小时,没有人提前离开大厅.".A覆盖.B到达.C花费.D持续.结合语境"慈善演出___将近三个小时,没有人提前离开大厅.",可知,应该用"持续",选D.慈善演出持续了将近三个小时,没有人提前离开大厅.动词是表示动作或者是状态的词,要结合语境,注意时态,人称等变化,掌握一些固定搭配.选择合适答案完成试题.9.The police officer stopped us and asked us where .()A. were we goingB. we were goingC. are we goingD. we are going 【答案】B【解析】答案:B.根据空格前面的词语是askeduswhere,因此可知空格处需要用宾语从句来填空,在宾语从句中要用陈述语序,也就是主谓宾的语序,结合句子的时态是一般过去时,所以宾语从句也要和主句保持一致,也要用一般过去时,因此可知这句话的意思是"这个警官拦下我们,问我们将要去哪里."综上所述,故选B.这个警官拦下我们,问我们将要去哪里.首先要掌握这个句子的意思,然后结合具体的题目,就可以确定正确答案.10.Do you still want to go climbing have you changed your mind?()A. andB. butC. soD. or【答案】D【解析】答案:D.and的意思是"和";but的意思是"但是";so的意思是"因此";or的意思是"或者";根据"want to go climbing "以及"have you changed your mind",因此可知这句话的意思是"你还是想去爬山还是你已经改变了的想法?"综上所述,故选D.你还是想去爬山还是你已经改变了的想法?首先要掌握这个句子的意思,然后结合具体的题目,就可以确定正确答案.11.The artist received high from the art community for these sculptures.()A. andB. prizeC. priceD. pride【答案】B【解析】答案:B.and的意思是"和";prize的意思是"奖品";price的意思是"价格";pride的意思是"骄傲";根据"The artist received high from the art community for these sculptures",因此可知这句话的意思是"这个艺术家因艺术社区的这些雕塑而获得了最高奖"综上所述,故选B.这个艺术家因艺术社区的这些雕塑而获得了最高奖.首先要掌握这个句子的意思,然后结合具体的题目,就可以确定正确答案.12.The match because of the bad whether.What a pity!()A. will cancelB. has cancelledC. was cancelledD. is cancelling【答案】C【解析】答案:Cyou语境可知比赛已经取消,事情已经发生,因此用一般过去时态,又the match与cancel 之间是被动的关系,因此用被动语态,综上所述,答案为C比赛由于坏天气取消了.多么遗憾啊!正确分析时态跟语态是解答此题的关键13.The lake is very big--it three quarter of the area.()A. puts upB. sets upC. take upD. picks up【答案】C【解析】答案:C.考查动词短语.句意"这个湖很大,它占这个地区面积的四分之三.".A 张贴.B建立.C占用.D捡起.结合语境"这个湖很大,它__这个地区面积的四分之三.",可知,应该是"占",用takes up,选C.这个湖很大,它占这个地区面积的四分之三.考查动词短语,在日常学习中要积累一些动词短语的固定用法,结合语境,选择合适的形式.完成试题.14.In an English dictionary,which word comes before"toothache"?()A. whileB. riskC. trustD. uniform【答案】B【解析】答案:B根据查字典的方法,要根据首字母查找,按26个字母的先后顺序排列,所以toothache 的首字母为t,也就是要找一个在t之前的字母即在它前面,while和uniform中w和u 都在t之后故排除;trust中首字母都是t,那就看下一个字母,第二个字母为r,toothache 中第二个字母为o,o在r之前,说明toothache在trust的前面,故排除trust;risk的首字母r在t之前,也就说在字典中risk在toothache的前面.故选B在一本英语词典里,哪个词出现在"toothache(牙痛)"之前?此题注意把字母顺序和查字典的方法有机结合,从而选出正确答案.15.-Was Susan really sorry for what she had done?- .()A. Not reallyB. well doneC. Never mindD. Go ahead【答案】A【解析】答案:A.考查交际用语.句意"--苏珊真的为她所做的事感到难过吗?--不见得.".A不见得.B干得好.C没关系.D去吧、前进.结合语境"苏珊真的为她所做的事感到难过吗?",可知,应该回答"不见得",选A.--苏珊真的为她所做的事感到难过吗?--不见得.考查交际用语,在日常学习中要从实际情景交际中多练习,掌握一些习惯用语.结合语境,分析选项,选择正确的回答,完成练习.二、完形填空(本大题共15小题,共22.5分)根据短文内容,从各题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项.False Bay is South Africa.It is one of the(16)places in the world tosee a great white shark.The great white shark is known forits(17)the largest sharks can grow to six metres in length and over 2,000kilometres in weight.Great white sharks are meat-eaters.Theycatch large(18)like tuna(金枪鱼),seals(海豹)and evenwhales.Great white sharks also(19)boats.Simon a British researcher,was lucky to get away safely when a shark bit into his boat.About three people are killed each year(20)great white sharks.The sharks come to hunt 60,000seals that live in False Bay,In order to find fish,the seals have to cross the deep water of the bay--this is where the sharks(21).Great white sharks are very good hunters.They wait below the seals and then swim(22)and crash into them by surprise at 40kilometres per hour,killing(23)with one bite.Will a shark attack something that(24)like food?Some researchers put a carpet in the shape of a seal(25).At high speeds the sharks can't tell the difference.(26)a shark choose between a plant and a fish?When scientists put tuna and sea-plant in the water,the shark bites into(27).Even though sharks eat meat,if a plant looks like an animal,the shark attacks.Will a shark prefer to eat a human or a fish?When the shark has a choice between humans and tuna,it is the(28)that attracts the shark's attention.Great white sharks clearly prefer fish to humans.These researchers show that great white sharks are(29)hunters which will attack anything that looks and acts like a fish.(30),that means humans can also get bitten by mistake.16. A. good B. well C. better D. best17. A. colour B. size C. speed D. shape18. A. pets B. insects C. sea-animals D. birds19. A. attack B. protect C. love D. follow20. A. for B. by C. with D. of21. A. wait B. rest C. sleep D. play22. A. around B. along C. down D. up23. A. us B. you C. it D. them24. A. looks B. sounds C. smells D. tastes25. A. on the ground B. in the sky C. in the water D. in the room26. A. Can B. May C. Must D. Should27. A. all B. none C. both D. neither28. A. human B. fish C. sea-plant D. boat29. A. amazing B. strange C. kind D. dangerous30. A. Proudly B. Unluckily C. Finally D. Happily.【答案】【小题1】D 【小题2】B 【小题3】C 【小题4】A 【小题5】B 【小题6】A 【小题7】D 【小题8】D 【小题9】A 【小题10】C 【小题11】A 【小题12】C 【小题13】B 【小题14】D 【小题15】B 【解析】16.D考查固定结构.one of+the+形容词的最高级+名词复数:意为:最…之一,故选D.17.B考查名词辨析.colour颜色;size尺寸,大小;speed速度;shape形状.根据句中"the largest sharks can grow to six metres in length and over 2,000kilometres in weight.",可知大白鲨因它的庞大(尺寸大小)而著名,故选B.18.C考查名词辨析.pets宠物;insects昆虫;sea-animals海生动物;birds鸟.根据句中"like tuna(金枪鱼),seals(海豹)and even whales.",可知鲨鱼主要逮捕大的海生动物为食,故选C.19.A考查动词辨析.attack攻击;protect保护;love爱;follow跟随,按照.根据句中"Simon a British researcher,was lucky to get away safely when a shark bit into his boat.",可知大白鲨也会攻击渔船,故选A.20.B考查介词辨析.for为了;by通过,被;with和,跟;of…的.根据句意"每年有三个人被大白鲨杀死",可知空中信息应为"被",故选B.21.A考查动词辨析.wait等待;rest休息;sleep睡觉;play玩,打踢,弹.根据下文"They wait below the seals",可知假湾是鲨鱼等候海豹的地方,故选A.22.D考查介词辨析.around在…周围;along沿着;down向下;up向上.根据句中"They wait below the seals",可知当海豹到来鲨鱼就会向上游去逮捕海豹,故选D.23.D考查代词辨析.us我们;you你,你们;it它;them他们.根据句中"They wait below the seals and then swim upand crash into them by surprise at 40kilometres per hour,",可知鲨鱼在低处等待着海豹然后以每小时40千米的惊人速度游上去并杀死他们,故选D.24.A考查动词辨析.looks看起来;sounds听起来;smells闻起来;tastes尝起来.根据下句"Even though sharks eat meat,if a plant looks like an animal,the shark attacks."推理句意为"鲨鱼会攻击看起来像食物的东西吗?"可知空中信息应为"看起来",故选A.25.B考查短语辨析.on the ground在地上;in the sky在天空中;in the water在水里;in the room在房间里.根据常识和句意"一些调研者把形状像海豹的地毯放入水中",可知空中信息应为"在水中",故选B.26.A考查情态动词辨析.Can能,会;May可以,可能;Must必须,一定;Should应该.根据句中"choose between a plant and a fish",可知问的是鲨鱼能够在植物和鱼之间做出选择吗,故选A.27.C考查代词辨析.all全、都(三者以上),既可修饰可数名词也可修饰不可数名词.;none一个也没有(三者以上全部否定),作主语谓语动词单复数均可.;both意为"两者"可作主语/宾语定语和同位语.置于行为动词之前,助动词之后.;neither 两者都不.根据句中"When scientists put tuna and sea-plant in the water,",可知鲨鱼咬中的是金枪鱼和植物两者,故选C.28.B考查名词辨析.human人类;fish鱼;sea-plant海生植物;boat小船.根据句中"Great white sharks clearly prefer fish to humans.",可知在人类和鱼之间,鱼更能吸引鲨鱼的注意力,故选B.29.D考查名词辨析.amazing令人吃惊的;strange奇怪的;kind和善的;dangerous危险的.根据句中"which will attack anything that looks and acts like a fish",可知白鲨是危险的猎手,故选D.30.B考查名词辨析.Proudly骄傲地;Unluckily不幸地;Finally最后;Happily开心地.根据句中"that means humans can also get bitten by mistake.",可知不幸的是人类也可能不鲨鱼误伤,故选B.本文是一篇说明文.分别从形体、速度、觅食等方面介绍了大白鲨的凶猛性和攻击性.注意点:在"解答"时,要点明每一小题的具体考点,如:细节理解题、语言知识考查(介词、固定结构、词义辨析等等).除语言知识解析外,有必要根据上下文分析得出答案的,需具体分析内容之间的逻辑关系.三、阅读理解(本大题共12小题,共24.0分)AThe contents below are taken from the book Extra Reading for Middle Schools.31.What skill does this book help students with?______A. Listening.B. Speaking.C. ReadingD. Writing.32.If you want to learn about school in old times,which page will you turn to?______A. Page 13.B. Page 44.C. Page 57.D. Page 76.33.Which sentence is TRUE according to the contents of the book?______A. Unit 6is about happy holidays.B. Module Task in each module has 6pages.C. One of the units talks about how to live a healthy life.D. There are four units and one module task in each module.【答案】【小题1】C 【小题2】A 【小题3】D【解析】31.答案:C.细节理解题.根据第一句The contents below are taken from the book Extra Reading for Middle Schools.以下内容摘自中学课外读物.可知,应该是帮助学生"朗读"技巧.选C.32.答案:A.细节理解题.根据第一模块Unit 3 At school in the past过去在学校.可知,你想了解旧时代的学校,要打开第13页,选A.33.答案:D.推理判断题.根据上幅图每一模块都有四个单元和一个模块作业,可知D选项"每个模块有四个单元和一个模块作业."正确.选D.文章大意:这是一篇日常生活类阅读,主要介绍《中学课外读物》这本书的一些内容.包括四个模块,第一模块是我的老师.第二模块是火车和旅行.第三模块是实验.第四模块是火车和旅行.每个模块包括四单元和一个作业.阅读题型,要注重句子与句子之间、段落与段落之间逻辑关系以及对篇章的整体理解.根据所给问题选择正确选项完成试题.BDear Headmaster,Lately our class has become worried about the environment at the back of the school,and we would like to do something to make it more attractive.We have done some research and have come up with a plan.With the help of our parents,we can do most of the work ourselves,but we will need a small amount of money for equipment,plants-and paint.I am writing to ask the council for permission to do this work and to ask if the school council could donate500towards our project.We would like to turn the empty land at the back of the school into a nature garden.We would plant trees and grasses,make paths through the garden and dig a small pond.We think this would provide a peaceful place for students and teachers to walk in.It would also attract birds,insects and small animals which students could then study in science classes.We would also like to paint the back wall of the school that faces the new garden.Some of our art classes could then paint a huge picture on it.It might be possible to paint over the wall each year so the next classes can make a new picture.Lastly,we would like to paint all the rubbish bins.At the moment they look old and the paint is coming off.If we paint them in bright,attractive colours,students might be more likely to use them.We think our plan would greatly improve the back of the school and everyone in the school would benefit.We have already asked our parents and they have promised to donate one weekend of their time to help us complete the project.We hope you will give us permission for this worthwhile project and will be able to donate the $500we need.When we have finished the work,we hope the council will join us in a celebration morning tea so that the whole school can thank you.Yours sincerely,Jim WhiteMonitor of Class 1,Grade 934.This is a letter from a ______ to a ______ .A. student;headmasterB. student;teacherC. Teacher;headmasterD. headmaster;student35.How many things does Jim White ask the school for to complete the project?______A. OneB. TwoC. ThreeD. Four36.How much time have the parents promised to help with the work?______A. One morningB. One day.C. One weekendD. One week.37.What is NOT in the plan?______A. Doing some painting work.B. Making morning tea every day.C. Making paths through the garden.D. Growing trees,grass and flowers at the back of the school.【答案】【小题1】A 【小题2】A 【小题3】B 【小题4】C【解析】34.答案:A.细节理解题.根据第一句Dear Headmaster亲爱的校长.及最后一行Jim White Monitor of Class 1,Grade 9吉姆怀特.九年一班班长,可知,是学生写给校长的信,选A.35.答案:B.细节理解题.根据第三行but we will need a small amount of money for equipment,plants但是我们需要少量的资金用于设备、植物.可知,需要两样东西,选B.36.答案:C.细节理解题.根据第三段最后一句We have already asked our parents and they have promised to donate one weekend of their time to help us complete the project我们已经问过我们的父母,他们答应捐出一个周末的时间来帮助我们完成这个项目.可知,是一个周末的时间,选C.37.答案:B.细节理解题.根据第二段第三行最后We would also like to paint the back wall of the school that faces the new garden我们还想粉刷面对新花园的学校的后墙.可知,A选项"做一些绘画工作"是他们的计划.根据第二段第一行We would plant trees and grasses,make paths through the garden and dig a small pond我们将种树种草,在花园里开辟小路,挖一个小池塘.可知,C选项"在花园中开辟小径".D选项"在学校后面种树、草和花"是他们的计划.因此B选项"每天做早茶"不是他们的计划,选B.文章大意:这是一篇日常生活类阅读,主要介绍吉姆想对学校后面的环境进行改造,但是他需要一些设备和油漆等,这些东西必须用钱来买,于是给他的校长写了一封求助信,希望能够得到校长的支持,这样他就可以用这些钱把学校后面的地方改造得更漂亮.而且学校里的每个人都会受益的.阅读理解题,要理解文章大意,仔细分析问题,找出关键语句,结合问题完成答案.CHannay was nervous.His enemies were searching for him.All around him were grassy hills without trees.He had nowhere to hide.How could he escape?Hannay walked along the country for a long time.Then he saw a road worker,who was working alone,fixing the road.Hannay could see the road worker was not feelingwell.Hannay came up to him and said"How are you?""My head hurts,"the worker said,"I can't do it.I want to go home to bed.My daughtergot married yesterday,and I drank a lot of wine with my friends.That's the problem!"Hannay agreed that he should be home in bed."Yes,and I would be,"he replied,"but yesterday I received a message saying that the new surveyor was coming to look at my work.If he comes and finds me away,I'll be in trouble."Suddenly Hannay had bright idea--he could act as the road worker and get away from his enemies."You go off to bed,"Hannay said,"I'll do your job until the new surveyor comes."The road worker was pleased with this idea.He gave Hannay his hat and his oldcoat.Then he went home to sleep and perhaps to drink a bit more.Hannay put on the worker's hat and coat and began to fix the road.About an hour later he heard a voice."Are you the road worker?"it asked.It was the new surveyor.He was a young man with a clean face.He sat in a small car.Hannay said yes.The surveyor told him about some work he wanted him to do before he came by again and drove off.Hannay continued with his work.Then a village boy came by."What has happened to the road worker?"he asked."He stayed at home today,"Hannay replied."He's sick."At about midday,a large car came down the hill and stopped near Hannay.Three man got out of the car.Hannay's heart beat fast.He knew his enemies were coming…38.What is this passage probably taken from?______A. A history book.B. A travel book.C. A novelD. A science book.39.Why was the road worker feeling ill?______A. He had a cold.B. He hadn't eaten all day.C. He had been working all day.D. He drank too much at his daughter's wedding.40.Who did NOT come by while Hannay was working on the road?______A. The surveyor.B. The road worker's daughter.C. Hannay's enemies.D. A village boy.41.What can we infer (推断)from the story?______A. Hannay helped the road worker because he was warm-hearted.B. The grassy hills were a perfect hiding place for Hannay.C. The surveyor had lot of working experience.D. The village boy knew the road worker.42.What is the correct order of the story?______①Hannay met a road worker who was not feeling well and offered to take over for him.②Hannay was worried because his enemies were following him.③A car stopped near Hannay and three men got out.④Hannay acted as the road worker when the surveyor came by.⑤The village boy wondered what had happened to the road worker.A. ②→①→④→⑤→③B. ②→①→④→③→⑤C. ①→④→②→⑤→③D. ①→④→②→③→⑤【答案】【小题1】C 【小题2】D 【小题3】B 【小题4】D 【小题5】A 【解析】38.答案:C.文章来源题.A一本历史书.B一本旅行指南.C一本小说.D一本科学书.短文主要介绍Hannay伪装成修路工以逃避敌人抓捕的事,应该来源于一本小说,选C.39.答案:D.细节理解题.根据第三段My daughter got married yesterday,and I dranka lot of wine with my friends我女儿昨天结婚了,我和我的朋友一起喝了很多酒.可知,生病了是因为他在女儿的婚礼上喝得太多了.选D.40.答案:B.细节理解题.根据倒数第五行It was the new surveyor它是新的检查员.倒数第三行Then a village boy came by然后一个乡村男孩过来了.最后一行Three man got out of the car.Hannay's heart beat fast.He knew his enemies were coming三人下了车.Hannay的心跳得很快.他知道他的敌人来了.可知,只有道路工人的女儿没有来,选B.41.答案:D.推理判断题.根据倒数第三行Then a village boy came by."What has happened to the road worker?"he asked.这时,一个村里的男孩走过来,问道:"修路工人怎么了?".可知,从故事中我们推断"村里的男孩认识修路工人.",选D.42.答案:A.内容排序题.①Hannay遇到了一个感觉不舒服的修路工并主动提出接替他.② Hannay担忧是因为他的敌人在他后面.③一辆车停在Hannay附近,三人下了.④当检查员来时Hannay伪装成修路工.⑤村里的男孩想知道修路工人出了什么事.根据第一段His enemies were searching for him他的敌人正在寻找他.可知,"②Hannay担忧是因为他的敌人在他后面"排在第一.根据第二段Hannay could see the road worker was not feeling wellHannay可以看到道路工人感觉不是很好.可知,"①Hannay遇到了一个感觉不舒服的修路工并主动提出接替他"排在第二.根据倒数第四行Hannay said yes.The surveyor told him about some work Hannay说,是的,检验师告诉他一些工作.可知,"④当检查员来时Hannay伪装成修路工"排在第三.根据倒数第三行Then a village boy came by."What has happened to the road worker?"he asked这时,一个村里的男孩走过来,问道:"修路工人怎么了?"可知,"⑤村里的男孩想知道修路工人出了什么事"排在第四.最后一段Three man got out of the car三个人下了车.可知,"③一辆车停在Hannay附近,三人下了."排在第五.正确顺序应该是②→①→④→⑤→③.选A.文章大意:这是一篇记叙文,主要介绍Hannay的敌人正在抓捕他.就在他无处藏身时,他看到一名修路工,这个修路工看起来很不舒服,原来他喝多了,想回家睡觉,但是检测员说要来检查他的工作,因此他不得不继续干活.Hannay有了一个聪明的想法,他来伪装成修路工,让真正的修路工回家睡觉,这样他就可以逃脱敌人的抓捕了.阅读题型,要注重句子与句子之间、段落与段落之间逻辑关系以及对篇章的整体理解.根据所给问题选择正确选项完成试题.四、补充句子(本大题共8小题,共16.0分)43.At Christmas my uncle gave me a watch as a ______ .My brother is an untidy worker---he leaves his tools ______ .The soldiers ______ the map out on the floor.You should ______ about hiring someone you've never met before.Young Tan Dun liked to make music with ______ objects like stones and papers.【答案】【小题1】gift【小题2】everywhere【小题3】spread【小题4】think twice【小题5】common【解析】答案:43.gift 细节推理题.根据上文At Christmas my uncle gave me a watch as a,可知应说在圣诞节,我叔叔给了我一块手表作为礼物.gife礼物,可数名词.前面是a,故答案为gift.44.everywhere 细节推理题.根据上文My brother is an untidy worker我的哥哥是一个邋遢工人.可知应说他的工具到处都是.everywhere 到处.故答案为everywhere.45.spread细节推理题.根据上下文The soldiers..the map out on the floor.可知应说士兵们把地图铺在地上.句子是一般现在时,主语是The soldiers,故答案为spread.46.think twice细节推理题.根据下文about hiring someone you've never met before.可知应说你应该三思后再雇用你从未见过的人.should情态动词,后用动词原形,think twice再三考虑,故答案为think twice.47.common 细节推理题.根据上下文Young Tan Dun liked to make music with…objects like stones and papers可知应说Young Tan Dun喜欢用像石头和纸一样的普通物体来创作音乐.common普通的,形容词.故答案为common.43.在圣诞节,我叔叔给了我一块手表作为礼物.44.我的哥哥是一个邋遢工人---他的工具到处都是.45.士兵们把地图铺在地上.46.你应该三思后再雇用你从未见过的人.47.Young Tan Dun喜欢用像石头和纸一样的普通物体来创作音乐.做此类题首先要浏览题意,了解大意;然后根据词意,词与词的搭配及语义需要去选择正确的答案;最后通读全文,认真校对.44.Peter managed to repair the bike by______(he).【答案】himself【解析】答案:himself根据空格前为介词by,所给词he为人称代词主格,可联想固定短语by oneself意为"单独地,独自地"该句可理解为:Peter独自修好了自行车.故填入he 对应的反身代词,故答案为:himselfPeter独自修好了自行车.本题考查用所给单词的适当形式填空,首先要根据语境明确句意,然后再根据相关语法对所给单词在形式上做出正确的变化45.---How shall we travel?By train or by plane?---Let's go by train,It's______(cheap).【答案】cheaper【解析】答案:cheaper根据所给词cheap为形容词在句中作表语,结合语境可知乘火车旅行比乘飞机便宜,有比较的意味,故填入cheap的比较级,故答案为:cheaper-我们怎么去旅行?乘火车还是乘飞机?-让我们乘火车吧.乘火车更便宜.本题考查用所给单词的适当形式填空,首先要根据语境明确句意,然后再根据相关语法对所给单词在形式上做出正确的变化46.My grandfather showed an interest in Beijing opera in his______(fifty ).【答案】fifties【解析】答案:fifties根据空格前为in his,结合所给词fifty为基数词,可联想固定短语in one's+基数词复数,意为"在某人几十多岁时"故填入fifty的复数,in his fifties意为"在他五十多岁时",故答案为:fifties。

2017年江苏省徐州市中考英语试卷(解析版)

2017年江苏省徐州市中考英语试卷(解析版)

2017年江苏省徐州市中考英语试卷一、选择填空(共15小题,每小题1分,满分15分)从A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项.1.(1分)Mum,this is my best friend Amy.are in the same class.()A.You B.Ours C.We D.They2.(1分)We have no food at home.Shall we go to the ?()A.library B.supermarketC.hospital D.theatre3.(1分)A bird flew into the kitchen the widow.()A.across B.above C.through D.under4.(1分)A person likes asking questions.()A.creative B.practical C.patient D.curious 5.(1分)The house belongs to Mr Smith,but he here any more,()A.hasn't lived B.didn't liveC.wasn't living D.doesn't live6.(1分)I saw Tom his key in the lock,turn it and open the door.()A.put B.putting C.puts D.to put7.(1分)We haven't decided yet we will place our new furniture.()A.where B.what C.why D.which8.(1分)The charity show nearly three hours.Nobody left the hall early.()A.covered B.reached C.spent D.lasted9.(1分)The police officer stopped us and asked us where .()A.were we going B.we were goingC.are we going D.we are going10.(1分)Do you still want to go climbing have you changed your mind?()A.and B.but C.so D.or11.(1分)The artist received high from the art community for thesesculptures.()A.praise B.prize C.price D.pride12.(1分)The match because of the bad whether.What a pity!()A.will cancel B.has cancelledC.was cancelled D.is cancelling13.(1分)The lake is very big﹣﹣it three quarter of the area.()A.puts up B.sets up C.takes up D.picks up 14.(1分)In an English dictionary,which word comes before"toothache"?()A.while B.risk C.trust D.uniform 15.(1分)﹣Was Susan really sorry for what she had done?﹣.()A.Not really B.well done C.Never mind D.Go ahead二、完形填空(共1小题,每小题1分,满分1分)16.(1分)False Bay is South Africa.It is one of the(1)places in the world to see a great white shark.The great white shark is known for its(2)﹣﹣the largest sharks can grow to six meters in length and over 2,000 kilometres in weight.Great white sharks are meat﹣eaters.They catch large(3)like tuna(金枪鱼),seals(海豹)and even whales,Great white sharks also(4)boats.Simon a British researcher,was lucky to get away safely when a shark bit into his boat.About three people are killed each year(5)great white sharks.The sharks come to hunt 60,000 seals that live in False Bay,In order to find fish,the seals have to cross the deep water of the bay﹣﹣this is where the sharks(6).Great white sharks are very good hunters.They wait below the seals and then swim(7)and crash into them by surprise at 40kilometers per hour,killing (8)with one bite.Will a shark attack something that(9)like food?Some researchers put a carpet in the shape of a seal(10).At high speeds the sharks can't tell the difference.(11) a shark choose between a plant and a fish?When scientists put tuna and sea﹣plant in the water,the shark bites into (12).Even though sharks eat meat,if a plant looks like an animal,the shark attacks.Will a shark prefer to eat a human or a fish?When the shark has a choice between humans and tuna,it is the(13)that attracts the shark's attention.Great white sharks clearly prefer fish to humans.These researchers show that great white sharks are(14)hunters which will attack anything that looks and acts like a fish.(15),that means humans can also get bitten by mistake.(1)A.good B.well C.better D.best(2)A.colour B.size C.speed D.shape(3)A.pets B.insects C.sea﹣animals D.birds(4)A.attack B.protect C.love D.follow(5)A.for B.by C.with D.of(6)A.wait B.rest C.sleep D.play(7)A.around B.along C.down D.up(8)A.us B.you C.it D.them(9)A.looks B.sounds C.smells D.tastes(10)A.on the ground B.in the sky C.in the water D.in the room (11)A.Can B.May C.Must D.Should(12)A.all B.none C.both D.neither(13)A.human B.fish C.sea﹣plant D.boat(14)A.amazing B.strange C.kind D.dangerous (15)A.Proudly B.Unluckily C.Finally D.Happily三、阅读理解(共3小题,每小题6分,满分24分)阅读下列短文,从各题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项.18.(6分)The contents below are taken from the book Extra Reading for Middle Schools.31.What skill does this book help students with?A.Listening.B.Speaking.C.ReadingD.Writing.32.If you want to learn about school in old times,which page will you turn to?A.Page 13.B.Page 44.C.Page 57.D.Page 76.33.Which sentence is TRUE according to the contents of the book?A.Unit 6is about happy holidays.B.Module Task in each module has 6pages.C.One of the units talks about how to live a healthy life.D.There are four units and one module task in each module.19.(8分)Dear Headmaster,Lately our class has become worried about the environment at the back of the school,and we would like to do something to make it more attractive.We have done some research and have come up with a plan.With the help of our parents,we can do most of the work ourselves,but we will need a small amount of money for equipment,plants﹣and paint.I am writing to ask the council for permission to do this work and to ask if the school council could donate 500towards our project.We would like to turn the empty land at the back of the school into a nature garden.We would plant trees and grasses,make paths through the garden and diga small pond.We think this would provide a peaceful place for students andteachers to walk in.It would also attract birds,insects and small animals which students could then study in science classes.We would also like to paint the back wall of the school that faces the new garden.Some of our art classes could then paint a huge picture on it.It might be possible to paint over the wall each year so the next classes can make a new picture.Lastly,we would like to paint all the rubbish bins.At the moment they look old and the paint is coming off.If we paint them in bright,attractive colours,students might be more likely to use them.We think our plan would greatly improve the back of the school and everyone in the school would benefit.We have already asked our parents and they have promised to donate one weekend of their time to help us complete the project.We hope you will give us permission for this worthwhile project and will be able to donate the $500we need.When we have finished the work,we hope the council will join us in a celebration morning tea so that the whole school can thank you.Yours sincerely,Jim WhiteMonitor of Class 1,Grade 934.This is a letter from a to a.A.student;headmasterB.student;teacherC.Teacher;headmasterD.headmaster;student35.How many things does Jim White ask the school for to complete the project?A.OneB.TwoC.ThreeD.Four36.How much time have the parents promised to help with the work?A.One morningB.One day.C.One weekendD.One week.37.What is NOT in the plan?A.Doing some painting work.B.Making morning tea every day.C.Making paths through the garden.D.Growing trees,grass and flowers at the back of the school.20.(10分)Hannay was nervous.His enemies were searching for him.All around him were grassy hills without trees.He had nowhere to hide.How could he escape?Hannay walked along the country for a long time.Then he saw a road worker,who was working alone,fixing the road.Hannay could see the road worker was not feeling well.Hannay came up to him and said"How are you?""My head hurts,"the worker said,"I can't do it.I want to go home to bed.My daughter got married yesterday,and I drank a lot of wine with my friends.That's the problem!"Hannay agreed that he should be home in bed."Yes,and I would be,"he replied,"but yesterday I received a message saying that the new surveyor was coming to look at my work.If he comes and finds me away,I'll be in trouble."Suddenly Hannay had bright idea﹣﹣he could act as the road worker and get away from his enemies."You go off to bed,"Hannay said,"I'll do your job until the new surveyor comes." The road worker was pleased with this idea.He gave Hannay his hat and his old coat.Then he went home to sleep and perhaps to drink a bit more.Hannay put on the worker's hat and coat and began to fix the road.About an hour later he heard a voice."Are you the road worker?"it asked.It was the new surveyor.He was a young man with a clean face.He sat in a small car.Hannay said yes.The surveyor told him about some work he wanted him to do before he came by again and drove off.Hannay continued with his work.Then a village boy came by."What has happened to the road worker?"he asked."He stayed at home today,"Hannay replied."He's sick."At about midday,a large car came down the hill and stopped near Hannay.Three man got out of the car.Hannay's heart beat fast.He knew his enemies were coming…38.What is this passage probably taken from?A.A history book.B.A travel book.C.A novelD.A science book.39.Why was the road worker feeling ill?A.He had a cold.B.He hadn't eaten all day.C.He had been working all day.D.He drank too much at his daughter's wedding.40.Who did NOT come by while Hannay was working on the road?A.The surveyor.B.The road worker's daughter.C.Hannay's enemies.D.A village boy.41.What can we infer (推断)from the story?A.Hannay helped the road worker because he was warm﹣hearted.B.The grassy hills were a perfect hiding place for Hannay.C.The surveyor had lot of working experience.D.The village boy knew the road worker.42.What is the correct order of the story?①Hannay met a road worker who was not feeling well and offered to take over forhim.②Hannay was worried because his enemies were following him.③A car stopped near Hannay and three men got out.④Hannay acted as the road worker when the surveyor came by.⑤The village boy wondered what had happened to the road worker.A.②→①→④→⑤→③B.②→①→④→③→⑤C.①→④→②→⑤→③D.①→④→②→③→⑤四、词语运用(共1小题,每小题5分,满分5分)A)选出方框内的单词或词组填空,其中有一个单词或词组是多余的.21.(5分)43.At Christmas my uncle gave me a watch as a.44.My brother is an untidy worker﹣﹣﹣he leaves his tools.45.The soldiers the map out on the floor.46.You should about hiring someone you've never met before.47.Young Tan Dun liked to make music with objects like stones and papers.B)根据句子意思,用括号中所给单词的真确形式填空.(每空限填一个单词)22.(1分)Peter managed to repair the bike by(he).23.(1分)﹣﹣﹣How shall we travel?By train or by plane?﹣﹣﹣Let's go by train,It's(cheap).24.(1分)My grandfather showed an interest in Beijing opera in his(fifty ).25.(1分)Once a week my business suit is(smooth)ironed.26.(1分)Is there any(possible)that we will see you this Friday.C)用括号中所给动词的正确形式填空,使短文完整.27.(6分)Detective stories(53)(be)popular since Conan Doyle wrote his famous stories about great detective Sherlock Holmes.Readers read this kind of stories mainly for pleasure.In a story,a man was murdered.Who did it and why?Mr X hated the dead person and wanted to kill him,but had no chance.He was somewhere else when the murder took place.Mr Y could do it easily,but seemed(54)(have)no reason to do it.Mr Z had got all the dead man's money,so he had reason for (55)(kill)him.Was X,Y,or Z the murder?Or was it somebody else?In the end the detective will find out the answers to all the questions,and the story will not end until the mystery(56)(solve).The ending is always unexpected.The criminal turns not to be that nice Mr C,who you(57)(think)would never hurt an ant!At end of the story,all the clues become clear and you(58)(say),"Oh yes,of course,it is the truth."五、阅读填词.(共1小题,每小题10分,满分10分)28.(10分)阅读短文,根据所读内容在文章后表格中的空格里填入一个最恰当的单词.One news story is about men pretending(假装)to be women to enter the women's events in modern Olympics.People are arguing(争论)about how fair it is to test women athletes to make sure they are not men.One side argues that men are stronger,so will win any women's event.They say that athletes are tested to make sure they are not using drugs and more importantly,women should be tested to make sure they are not men.The other side argues that this is unfair to women.They say skill is more important than strength.But has this ever really happened?The answer is yes,several times!The most famous case is that of Dora in 1936Olympics.The 1936Olympics took place in Berlin,Germany,three years after the Nazis came to power.The Nazis wanted to win lots of events at the Olympics.But they had wrong ideas about race(种族).They did not want black or Jewish people in the Germany team.But many of their best athletes were Jewish.The Nazis thought they might lose was the women's high jump.So the Nazis sent a male athlete,Hermann Ratjen,to compete under the name of"Dora".Did he get the gold metal?No.Dora came fourth.The winner was a young Jewish women from Hungary.She jumped 1.60metres.Dora only jumped 1.58metres.六、任务型阅读(共1小题,每小题10分,满分10分)29.(10分)阅读短文,按要求回答问题.Marco Polo was born in Italy in 1254.When he was 17,he travelled across Europe and Asian along the Silk Road with his father,who wanted to do trade with the Chinese.Finally they arrived in Beijing.They were guests at the Emperor's Palace.Although Marco was young,he was very clever and could speak four languages.The Emperor was impressed by him and they became friends.He asked Marco to serve in his court and sent him to do many important tasks across the country.Marco was amazed by how beautiful China was.He was impressed bu Beijing and the Emperor's Palace,especially the Summer Palace which he described as"The greatest palace that ever was…"The walls were covered in gold and silver and the hall was so large it could easily seat 6,000people for dinner."There were inventions and developments in China which couldn't focused in Europe at that time.Marco was surprised to see Chinese people using paper money in the markets.In Europe,people paid for goods with gold and silver.He could not understand how people pay for food and valuable things with paper!He was also puzzled by the black stones people used to burn to produce heat.The black stones were coal,but Marco had never seen coal before!In 1291,after 17years of service to the Emperor,Marco returned to Italy.He was nowa very wealthy man.A writer wrote down all the stories that Marco told him in abook called The Description of the World,which became one of the best﹣selling books in Europe.Although people enjoyed reading the book,many of them thought that Marco's stories about China were too fantastic to be true.But Marco always stood by his tales.Just before he died,aged 70,Marco was asked the question,"Was it all true?"And this was his answer:"I have only told a half what I saw!"69.Why did Marco Polo and his father travel to China?70.What does Paragraph 2mainly tell us?71.Marco Polo saw that there were inventions and developments in China which couldn't be found in Europe at that time.Give TWO examples.72.Was Marco Polo the writer of the book The Description of the World?73.What does the last sentence"I have only told a half what I saw!"mean?.七、书面表达(满分24分)17.(24分)图中女子Nancy 是个"手机控",昨天她在街上因为使用手机发生了交通事故,请根据图片提示,写一篇90词左右的短文,简要描述这件事情,并谈谈自己的看法.注意:1.短文已给出的部分(见答题卡)不计入总词数.2.可适当增加细节,使行文连贯、通顺.3.文中不得出现真实姓名和校名.4.参考词汇:ambulance 救护车stretcher 担架Nancy is crazy about using a mobile﹣﹣She uses it at table,in bed,even at work.Yesterday when Nancy walking on the street.Mobiles have become part of our lives..2017年江苏省徐州市中考英语试卷参考答案与试题解析一、选择填空(共15小题,每小题1分,满分15分)从A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项.1.(1分)Mum,this is my best friend Amy.are in the same class.()A.You B.Ours C.We D.They【考点】62:物主代词.【解答】答案:C.you意思是"你,你们"主格,作主语;ours意思是"我们的"名词性物主代词;we 意思是"我们"主格,作主语;they意思是"他们"主格,作主语.根据"Mum,this is my best friend Amy.are in the same class."因此可知这句话的意思是"妈妈,这是我最好的朋友艾米,我们在同一个班里."所以要用we 来填空,综上所述,故选C.2.(1分)We have no food at home.Shall we go to the ?()A.library B.supermarketC.hospital D.theatre【考点】48:名词的词义辨析.【解答】答案:B.library意思是"图书馆"supermarket意思是"超市"hospital意思是"医院"theatre意思是"影剧院"根据"We have no food at home."因此可知这句话的意思是"我们在家里没有食物了,我们去超市买点吧?"综上所述,故选B.3.(1分)A bird flew into the kitchen the widow.()A.across B.above C.through D.under【考点】7B:常用介词的辨析.【解答】考查介词辨析,文中提到A bird flew into the kitchen小鸟飞进了厨房,后句提到窗户,可知是通过窗户飞进厨房,A横跨,B.上面,C.穿过,D.下面,故选:C.4.(1分)A person likes asking questions.()A.creative B.practical C.patient D.curious【考点】83:形容词词义辨析.【解答】答案:Dcreative有创造力的;practical实践的,实际的;patient耐心的;curious好奇的;根据likes asking questions可知好奇的人才喜欢问问题,所以应用形容词curious好奇的.故选D5.(1分)The house belongs to Mr Smith,but he here any more,()A.hasn't lived B.didn't liveC.wasn't living D.doesn't live【考点】IE:否定句.【解答】答案:D.根据The house belongs to Mr Smith,but he here any more,可知这房子是史米斯先生的,但他不再住在这里了.这里句子叙述一件事实,时态应该用一般现在时,live是个实意动词,否定形式需要加助动词,he是第三人称.故选D.6.(1分)I saw Tom his key in the lock,turn it and open the door.()A.put B.putting C.puts D.to put【考点】DG:非谓语动词.【解答】答案:A.根据I saw Tom his key in the lock,turn it and open the door,可知我看见汤姆把钥匙插进锁里,打开锁并打开了门.这里see sb do sth表示看到某人做了某事,看到全过程.故选A.7.(1分)We haven't decided yet we will place our new furniture.()A.where B.what C.why D.which【考点】C3:连词辨析.【解答】答案:A.where的意思是"在哪里";what的意思是"什么";why的意思是"为什么";which 的意思是"哪一个";根据"we will place our new furniture"在哪里放我们的新家具,因此可知这句话的意思是"我们还没有决定在哪里放我们的新家具."综上所述,故选A.8.(1分)The charity show nearly three hours.Nobody left the hall early.()A.covered B.reached C.spent D.lasted【考点】DH:动词词义辨析.【解答】答案:D.考查动词.句意"慈善演出持续了将近三个小时,没有人提前离开大厅.".A覆盖.B到达.C花费.D持续.结合语境"慈善演出___将近三个小时,没有人提前离开大厅.",可知,应该用"持续",选D.9.(1分)The police officer stopped us and asked us where .()A.were we going B.we were goingC.are we going D.we are going【考点】K5:宾语从句.【解答】答案:B.根据空格前面的词语是asked us where,因此可知空格处需要用宾语从句来填空,在宾语从句中要用陈述语序,也就是主谓宾的语序,结合句子的时态是一般过去时,所以宾语从句也要和主句保持一致,也要用一般过去时,因此可知这句话的意思是"这个警官拦下我们,问我们将要去哪里."综上所述,故选B.10.(1分)Do you still want to go climbing have you changed your mind?()A.and B.but C.so D.or【考点】C3:连词辨析.【解答】答案:D.and的意思是"和";but的意思是"但是";so的意思是"因此";or的意思是"或者";根据"want to go climbing "以及"have you changed your mind",因此可知这句话的意思是"你还是想去爬山还是你已经改变了的想法?"综上所述,故选D.11.(1分)The artist received high from the art community for these sculptures.()A.praise B.prize C.price D.pride【考点】48:名词的词义辨析.【解答】答案:A.praise的意思是"赞扬,表扬,颂扬";prize的意思是"奖品";price的意思是"价格";pride的意思是"骄傲";根据"The artist received high from the art community for these sculptures",因此可知这句话的意思是"这个艺术家因艺术社区的这些雕塑而获得了高度赞扬"综上所述,故选A.12.(1分)The match because of the bad whether.What a pity!()A.will cancel B.has cancelledC.was cancelled D.is cancelling【考点】F6:时态辨析.【解答】答案:Cyou语境可知比赛已经取消,事情已经发生,因此用一般过去时态,又the match 与cancel之间是被动的关系,因此用被动语态,综上所述,答案为C 13.(1分)The lake is very big﹣﹣it three quarter of the area.()A.puts up B.sets up C.takes up D.picks up【考点】E1:动词短语.【解答】答案:C.考查动词短语.句意"这个湖很大,它占这个地区面积的四分之三.".A张贴.B建立.C占用.D捡起.结合语境"这个湖很大,它__这个地区面积的四分之三.",可知,应该是"占",用takes up,故选:C.14.(1分)In an English dictionary,which word comes before"toothache"?()A.while B.risk C.trust D.uniform【考点】38:英文常识.【解答】答案:B根据查字典的方法,要根据首字母查找,按26个字母的先后顺序排列,所以toothache的首字母为t,也就是要找一个在t之前的字母即在它前面,while 和uniform中w和u都在t之后故排除;trust中首字母都是t,那就看下一个字母,第二个字母为r,toothache中第二个字母为o,o在r之前,说明toothache在trust的前面,故排除trust;risk的首字母r在t之前,也就说在字典中risk 在toothache的前面.故选B15.(1分)﹣Was Susan really sorry for what she had done?﹣.()A.Not really B.well done C.Never mind D.Go ahead【考点】LO:常用日常交际用语.【解答】答案:A.考查交际用语.句意"﹣﹣苏珊真的为她所做的事感到难过吗?﹣﹣不见得.".A不见得.B干得好.C没关系.D去吧、前进.结合语境"苏珊真的为她所做的事感到难过吗?",可知,应该回答"不见得",选A.二、完形填空(共1小题,每小题1分,满分1分)16.(1分)False Bay is South Africa.It is one of the(1)places in the world to see a great white shark.The great white shark is known for its(2)﹣﹣the largest sharks can grow to six meters in length and over 2,000 kilometres in weight.Great white sharks are meat﹣eaters.They catch large(3)like tuna(金枪鱼),seals(海豹)and even whales,Great white sharks also(4)boats.Simon a British researcher,was lucky to get away safely when a shark bit into his boat.About three people are killed each year(5)great white sharks.The sharks come to hunt 60,000 seals that live in False Bay,In order to find fish,the seals have to cross the deep water of the bay﹣﹣this is where the sharks(6).Great white sharks are very good hunters.They wait below the seals and then swim(7)and crash into them by surprise at 40kilometers per hour,killing (8)with one bite.Will a shark attack something that(9)like food?Some researchers put a carpet in the shape of a seal(10).At high speeds the sharks can't tell the difference.(11) a shark choose between a plant and a fish?When scientists put tuna and sea﹣plant in the water,the shark bites into (12).Even though sharks eat meat,if a plant looks like an animal,the shark attacks.Will a shark prefer to eat a human or a fish?When the shark has a choice between humans and tuna,it is the(13)that attracts the shark's attention.Great white sharks clearly prefer fish to humans.These researchers show that great white sharks are(14)hunters which will attack anything that looks and acts like a fish.(15),that means humans can also get bitten by mistake.(1)A.good B.well C.better D.best(2)A.colour B.size C.speed D.shape(3)A.pets B.insects C.sea﹣animals D.birds(4)A.attack B.protect C.love D.follow(5)A.for B.by C.with D.of(6)A.wait B.rest C.sleep D.play(7)A.around B.along C.down D.up(8)A.us B.you C.it D.them(9)A.looks B.sounds C.smells D.tastes(10)A.on the ground B.in the sky C.in the water D.in the room (11)A.Can B.May C.Must D.Should (12)A.all B.none C.both D.neither (13)A.human B.fish C.sea﹣plant D.boat(14)A.amazing B.strange C.kind D.dangerous (15)A.Proudly B.Unluckily C.Finally D.Happily【考点】N1:记叙文.【解答】16.D考查固定结构.one of+the+形容词的最高级+名词复数:意为:最…之一,故选D.17.B考查名词辨析.colour颜色;size尺寸,大小;speed速度;shape形状.根据句中"the largest sharks can grow to six metres in length and over 2,000kilometres in weight.",可知大白鲨因它的庞大(尺寸大小)而著名,故选B.18.C考查名词辨析.pets宠物;insects昆虫;sea﹣animals海生动物;birds鸟.根据句中"like tuna(金枪鱼),seals(海豹)and even whales.",可知鲨鱼主要逮捕大的海生动物为食,故选C.19.A考查动词辨析.attack攻击;protect保护;love爱;follow跟随,按照.根据句中"Simon a British researcher,was lucky to get away safely when a shark bit into his boat.",可知大白鲨也会攻击渔船,故选A.20.B考查介词辨析.for为了;by通过,被;with和,跟;of…的.根据句意"每年有三个人被大白鲨杀死",可知空中信息应为"被",故选B.21.A考查动词辨析.wait等待;rest休息;sleep睡觉;play玩,打踢,弹.根据下文"They wait below the seals",可知假湾是鲨鱼等候海豹的地方,故选A.22.D考查介词辨析.around在…周围;along沿着;down向下;up向上.根据句中"They wait below the seals",可知当海豹到来鲨鱼就会向上游去逮捕海豹,故选D.23.D考查代词辨析.us我们;you你,你们;it它;them他们.根据句中"They wait below the seals and then swim up and crash into them by surprise at 40kilometres per hour,",可知鲨鱼在低处等待着海豹然后以每小时40千米的惊人速度游上去并杀死他们,故选D.24.A考查动词辨析.looks看起来;sounds听起来;smells闻起来;tastes尝起来.根据下句"Even though sharks eat meat,if a plant looks like an animal,the shark attacks."推理句意为"鲨鱼会攻击看起来像食物的东西吗?"可知空中信息应为"看起来",故选A.25.B考查短语辨析.on the ground在地上;in the sky在天空中;in the water在水里;in the room在房间里.根据常识和句意"一些调研者把形状像海豹的地毯放入水中",可知空中信息应为"在水中",故选B.26.A考查情态动词辨析.Can能,会;May可以,可能;Must必须,一定;Should应该.根据句中"choose between a plant and a fish",可知问的是鲨鱼能够在植物和鱼之间做出选择吗,故选A.27.C考查代词辨析.all全、都(三者以上),既可修饰可数名词也可修饰不可数名词.;none一个也没有(三者以上全部否定),作主语谓语动词单复数均可.;both意为"两者"可作主语/宾语定语和同位语.置于行为动词之前,助动词之后.;neither 两者都不.根据句中"When scientists put tuna and sea﹣plant in the water,",可知鲨鱼咬中的是金枪鱼和植物两者,故选C.28.B考查名词辨析.human人类;fish鱼;sea﹣plant海生植物;boat小船.根据句中"Great white sharks clearly prefer fish to humans.",可知在人类和鱼之间,鱼更能吸引鲨鱼的注意力,故选B.29.D考查名词辨析.amazing令人吃惊的;strange奇怪的;kind和善的;dangerous 危险的.根据句中"which will attack anything that looks and acts like a fish",可知白鲨是危险的猎手,故选D.30.B考查名词辨析.Proudly骄傲地;Unluckily不幸地;Finally最后;Happily 开心地.根据句中"that means humans can also get bitten by mistake.",可知不幸的是人类也可能不鲨鱼误伤,故选B.三、阅读理解(共3小题,每小题6分,满分24分)阅读下列短文,从各题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项.18.(6分)The contents below are taken from the book Extra Reading for Middle Schools.31.What skill does this book help students with?CA.Listening.B.Speaking.C.ReadingD.Writing.32.If you want to learn about school in old times,which page will you turn to?A A.Page 13.B.Page 44.C.Page 57.D.Page 76.33.Which sentence is TRUE according to the contents of the book?DA.Unit 6is about happy holidays.B.Module Task in each module has 6pages.C.One of the units talks about how to live a healthy life.D.There are four units and one module task in each module.【考点】O9:日常生活类阅读.【解答】31.答案:C.细节理解题.根据第一句The contents below are taken fromthe book Extra Reading for Middle Schools.以下内容摘自中学课外读物.可知,应该是帮助学生"朗读"技巧.选C.32.答案:A.细节理解题.根据第一模块Unit 3 At school in the past过去在学校.可知,你想了解旧时代的学校,要打开第13页,选A.33.答案:D.推理判断题.根据上幅图每一模块都有四个单元和一个模块作业,可知D选项"每个模块有四个单元和一个模块作业."正确.选D.19.(8分)Dear Headmaster,Lately our class has become worried about the environment at the back of the school,and we would like to do something to make it more attractive.We have done some research and have come up with a plan.With the help of our parents,we can do most of the work ourselves,but we will need a small amount of money for equipment,plants﹣and paint.I am writing to ask the council for permission to do this work and to ask if the school council could donate 500towards our project.We would like to turn the empty land at the back of the school into a nature garden.We would plant trees and grasses,make paths through the garden and diga small pond.We think this would provide a peaceful place for students andteachers to walk in.It would also attract birds,insects and small animals which students could then study in science classes.We would also like to paint the back wall of the school that faces the new garden.Some of our art classes could then paint a huge picture on it.It might be possible to paint over the wall each year so the next classes can make a new picture.Lastly,we would like to paint all the rubbish bins.At the moment they look old and the paint is coming off.If we paint them in bright,attractive colours,students might be more likely to use them.We think our plan would greatly improve the back of the school and everyone in the school would benefit.We have already asked our parents and they have promised to donate one weekend of their time to help us complete the project.We hope you will give us permission for this worthwhile project and will be able to donate the $500we need.When we have finished the work,we hope the councilwill join us in a celebration morning tea so that the whole school can thank you.Yours sincerely,Jim WhiteMonitor of Class 1,Grade 934.This is a letter from a A to a A.A.student;headmasterB.student;teacherC.Teacher;headmasterD.headmaster;student35.How many things does Jim White ask the school for to complete the project?B A.OneB.TwoC.ThreeD.Four36.How much time have the parents promised to help with the work?C A.One morningB.One day.C.One weekendD.One week.37.What is NOT in the plan?BA.Doing some painting work.B.Making morning tea every day.C.Making paths through the garden.D.Growing trees,grass and flowers at the back of the school.【考点】OB:健康环保类阅读.【解答】34.答案:A.细节理解题.根据第一句Dear Headmaster亲爱的校长.及最后一行Jim White Monitor of Class 1,Grade 9吉姆怀特.九年一班班长,可知,是学生写给校长的信,选A.35.答案:B.细节理解题.根据第三行but we will need a small amount of money。

中考复习【英语】2017年江苏省徐州市中考真题

中考复习【英语】2017年江苏省徐州市中考真题

中考复习必备各科目真题及解析江苏省徐州市2017年初中毕业、升学考试英语试题一、选择填空(共15小题,每小题1分,满分15分)从A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。

1. Mum,this is my best friend Amy. are in the same class.A. YouB. OursC. WeD. They2. We have no food at home. Shall we go to the ?A. libraryB. supermarketC. hospitalD. theater3. A bird flew into the kitchen the widow.A. acrossB. aboveC. throughD. under4. A person likes asking questions.A. creativeB. practicalC. patientD. curious5. The house belongs to Mr Smith, but he here any more,A. hasn’t livedB. didn’t liveC. wasn’t livingD. doesn’t live6. I saw Tom his key in the lock, turn it and open the door.A. putB. puttingC. putsD. to put7. We haven’t decided yet we will place our new furniture.A. whereB. whatC. whyD. which8. The charity show nearly three hours. Nobody left the hall early.A. coveredB. reachedC. spentD. lasted9. The police officer stopped us and asked us where .A. were we goingB. we were goingC. are we goingD. we are going10. Do you still want to go climbing have you changed your mind?A. andB. butC. soD. or11.The artist received high from the art community for these sculptures.A. andB. prizeC. priceD. pride12.The match because of the bad weather. What a pity!A. will cancelB. has cancelledC. was cancelledD. is cancelling13. The lake is very big—it three quarter of the area.A. puts upB. sets upC. take upD. picks up14. In an English dictionary, which word comes before “toothache”?A. whileB. riskC. trustD. uniform15.—Was Susan really sorry for what she had done?—.A. Not reallyB. well doneC. Never mindD. Go ahead二、完形填空(共15小题,每小题1分,满分15分)根据短文内容,从各题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。

最新2017年徐州市英语中考试题及解析

最新2017年徐州市英语中考试题及解析

2017年徐州市英语中考试题(解析)123一、选择填空(共15小题,每小题1分,满分15分)从A、B、C、D 4四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。

51. Mum, this is my best friend Amy. ________ are in 6the same class. A. You B. Our C. 7We D. They81. C【解析】考查代词的用法。

句意:妈妈,这是我最好的朋友艾米。

_____ 9是在同一个班。

分析句子的结构,此题考查人称代词主格充当句子的主语。

“我10最好的朋友”和“我”应该合称为“我们”,其主格形式是we。

故选C。

112.We have no food at home.Shall we go to the 12________?13A.libraryB.supermarketC.14hospital D. theatre152. B【解析】考查名词辨析。

句意:我们家里没有食物了。

我们去_____ 16好吗?没有食物应该去超市买。

故选B。

173. A bird flew into the kitchen _______ the window.18A.acrossB.aboveC.19through D. under203. C【解析】考查介词辨析。

句意:一只鸟____窗户飞进了厨房。

across 21指从物体表面横穿而过;above指在物体的斜上方;through指从物体内部穿过;122under指在物体的正下方。

鸟应该是穿过窗户飞进了厨房。

故选C。

234. A _______ person likes asking questions.24A. creativeB. practicalC.25patient D. curious264. D【解析】考查形容词辨析。

句意:一个____的人喜欢问问题。

creative 27富有创造力的;practical实际的;patient耐心的;curious好奇的。

英语_2017年江苏省徐州市中考英语信息试卷(含答案)

英语_2017年江苏省徐州市中考英语信息试卷(含答案)

2017年江苏省徐州市中考英语信息试卷一、选择填空(共15小题,每小题1分,满分15分)1. --Have you decided to hold the party in the open air,Linda?--Not yet.It depends on the___.It often rains here.()A moodB weatherC friendsD day2. The boy is so that he never tells lies or cheats people.()A carelessB stupidC honestD humorous3. --Hello!May I speak to Rose please?-- .I will go and get her.()A SpeakingB Hold on,pleaseC I don't knowD Hurry up,please4. ---Tim,how do your parents like pop music?--- my dad my mom likes it.They both prefer classical music.()A Either; orB Neither; norC Not only; but alsoD Both; and5. Grandma Li is sleeping in her bedroom.You'd better your TV.()A keep offB turn offC put offD set off6. Don't spend so time on computer games,or you will have poor eyesight.()A muchB manyC fewD little7. A fight broke out among the football fans,and soon it went control.()A underB beyondC aboveD over8. --Do you take exercise every day?--Yes.I go jogging every morning it rains or snows.()A UntilB ifC unlessD since9. ---Are you going anywhere this coming weekend?I about visiting my sister,but I have just changed my mind.()A thinkB will thinkC am thinkingD thought10. Gina always asks________,because her things are everywhere.()A when school is overB where her keys areC where did she put herkeys D what to do next11. ﹣﹣﹣Would you mind my sharing this table with you?﹣﹣﹣________.My wife will return soon.()A Go aheadB It doesn't matterC You'd better notD You are welcome12. ---It will be my first time to make a speech in public.I feel too nervous.--- .Andy,believe me,you are the best.()A Come onB Don't mention itC What a pityD I am sorry to hear that13. ---This pen well.Could you pass me another one?---Here you are.()A writesB doesn't writeC isn't writtenD won't write14. ﹣﹣﹣Thanks for listening to my problem and giving me your advice, Amy.﹣﹣﹣_____. That's what friends are for.()A My pleasureB With pleasureC Never mindD It's nice of you15. ﹣﹣﹣Nancy,I am sure you can get that job but remember________.Sounds good!I will send my application forms to a few more companies.()A a miss is as good as a mileB the early bird catches the wormC actions speaklouder than words D don't put all your eggs in one basket二、完形填空(共1小题,每小题15分,总分15分)16. My friends and I had just finished lunch at a restaurant when it started to pour(1)________.When it became lighter, I decided to get my car, which was(2)________near my office three streets away.My friends argued that I(3)________ go, mainly because I was seven months pregnant (怀孕的)then.I told them that I'd be very(4)________.I walked out of the(5)________ and started making my way to the car.At the traffic junction, a van stopped and a m an got(6)________ with an umbrella.(7)________ I knew what was happening, he walked right beside me and told me he'd escort(护送) me to my place.He insisted doing that, though I(8)________him politely a few times. During our (9)________, he kept telling me to walk slower, as the ground was(10)________.When we got to the car park, I(11)________ him and drove home.I did not get his (12)________and even may not recognize(认识) him now.Did he purposely stop for me? I'll never know.So how did I pay it forward? I was at home when I(13)________ two Indian workers walking in the heavy rain.They were probably on their way to t heir working place near my house, which was a long walk.I went out and passed them an u mbrella.I told them they should(14)________ it.They were very grateful and like me, probably wondered why a(15)________ was offering such kindness.(1)A hardlyB slightlyC heavilyD slowly(2)A parkedB lockedC brokenD repaired(3)A shouldn'tB won'tC needn'tD can't(4)A successfulB carefulC joyfulD stressful(5)A stormB garageC officeD restaurant(6)A onB offC alongD intoA WhileBCD Until(8)A agreedB acceptedC refusedD requested(9)A talkB tripC walkD work(10)A roughB wetC messyD dirty(11)A thankedB leftC wavedD greeted(12)A umbrellaB appearanceC addressD name(13)A watchedB noticedC searchedD heard(14)A keepB buyC borrowD return(15)A friendB strangerC driverD woman三、阅读理解(共3小题,每小题8分,满分24分)I really enjoyed this movie. It's a fun movie for the whole family. I had really good laughs and enjoyed being there.﹣﹣﹣ JamesI would recommend this movie to everyone. Whether you go with family or friends, I honestly think this movie has something you will really enjoy.﹣﹣﹣ SamI've seen several movies of this kind, but this is the best. It's so well made ﹣﹣﹣ some of the scenes are so beautiful.﹣﹣﹣ JohnI went to see this movie with my 8﹣year﹣old daughter this Tuesday. My daughter and I were pleasantly surprised at how funny it was. We just couldn't help laughing.﹣﹣﹣(1)From the poster, we can tell that________ is spoken in the movie.A ChineseB EnglishC JapaneseD French.(2)The poster shows that the movie lasts________.A 25 minutesB 60 minutesC 85 minutesD 125 minutes.(3)Mary and her daughter spent________ watching the movie.A ﹩30B ﹩40C ﹩45D ﹩60.(4)According to the passage, the movie most probably tells a________ story.A funnyB sadC terribleD true.18. One night, when I was eight, my mother gently asked me a question I would never forge t."Cindy, my company wants to promote(升职) me but needs me to work in Brazil.This is like your teacher telling that you've done w ell and allowing you to skip(跳) a grade, but you'll have to leave your friends.Would you say yes to your teacher? "Sh e gave me a hug and asked me to think about it.Though the question had kept me wonderin g for the whole night, I said"yes".For almost four years, my mother would call us from Brazil every day.I waited for the ph one to ring and then told her everything during the day.A phone call, however, could never take her place and it was difficult not to feel lonely at times.During my fourth-grade Christmas break, we flew to Rio to visit her.Looking at her large empty apartment, It was then I started to understand the difficult choices she had to make on.She need to think about family and work.She used to tell me, you wouldn't know whether you make the right choice, but you could always make the best out of the situation, with a positive attit ude.Back home, I reminded myself that what my mother could do, I could, too.If she managed to live in Rio all by herself, I, too, could learn how to take care of myself and set high but achi evable goals.My mother is now back with us.But I will never forget what the experience has really tau ght me.We need to have a positive attitude no matter what happens.(1)It was________for the writer to say"yes"to her mother's decisionA excited.B difficult.C unusual.D happy.(2)What's the main idea of the second paragraph?________A The writer's missed her mother a lot and left lonely.B The writer's mother called he r daughter every evening.C The writer's mother stayed in Brazil for several years.D The writer liked to tell her mother everything happened.(3)Which of the following sentence can be put in the blank________in Paragraph 3?A I thought my mother might regret her decision.B I thought my mother might leave B razil with us.C I realized my mother behaved well in her company.D I realized h ow lonely my mother was in Brazil herself.(4)It can be learned from the passage that the writer________.A wanted to do abroad alone like her mother.B found it hard to make any decision.C Learn a lot from the unforgettable experience.D Achieved all the high goals in goals in her life.19. MySpace, the social networking website, is different from other websites which only pr ovide stories about other people.MySpace is a place that allows you to broadcast your own stories and personal information to as many people as you like.Started two years ago, it is a big source of information for and about American kids.Teenagers and their parents feel very differently about it.Teens are rushing to join the sit e, not sharing their parents'worries.It signals yet another generation gap in the digital era. For teenagers, it is a reliable(可信赖的) network to keep in touch with their friends.They will often list their surnames, birthd ays, after-school jobs, school clubs, hobbies and other personal information."MySpace is an easy way to reach just about everyone.I don't have all the phone numbers of all my acquaintances.But if I want to get in touch with one of them, I could just leave them a message on MySpace."said Abby Van Wassen.She is a 15-year-old student at Woodland Hills High of Pittsburgh, Pennsylvania.Parents on the other hand are seriously concerned about the safe problems of MySpace."Every time we hold a parents'meeting, the first question is always about MySpace, "said K ent Gates, who travels the country doing Internet safety seminars (研讨会).The National Center for Missing Children has received at least 288 MySpace-related complaints(相关投诉), according to Mary Beth Buchanan, a lawyer in Pittsburgh. "Your profile on MySpace shows all your personal information to anyone on the Web.And MySpace even lists this information by birthplace and age.It's like a free checklist for troub lemakers and it endangers children, "Buchanan said.(1)What is the possible meaning of the underlined"acquaintances"?________A 熟人.B 设备.C 爱好.D 产品.(2)From the passage we can learn that MySpace________.A can't bring about the generation gap.B is difficult to reach just about everyone.C encourages you to list your personal information.D is very careful about people's pe rsonal information.(3)What can we infer from"Every time we hold a parents meeting,the first question is always about MySpace"?________A MySpace is quite popular-with parents. B MySpace often holds parents meetings. C MySpace has become a problem troubling parents. D Parents don't have lots of questions about the website.(4)Which of the following can be the best title of the passage?________A Internet Safety.B MySpace.C Teenagers and parents.D The Digital Times.四、词语运用(共7小题,每小题5分,满分16分)20. Polluted,rest,consider,surprise,takes up,off43.Can I have three more days________,Mr.Smith?44.Some fish are dead,The river must be________.45.The bookshelf________ so much space that I have nowhere to do homework.46.Why not________accepting his help?After all,he is your brother.47.My parents didn't know about the party because I wanted to give them a big________.21. Help________ (you) to some bananas,kids.22. The concert turned out to be a big________ (succeed).23. I think it is________ (hope) to go to college without studying hard.24. We all like Alice as she is always thinking________(much) of others than herself.25. The air pollution should be discussed________(serious).26. 用括号中所给动词的正确形式填空,使短文完整.Michael Morpurgo is a much﹣loved writer from Br t and became a primary school teacher. When he found that he had atalentfor storytelling and soon began writing stories for children. Michael Morpurgogave up(54)________(teach) after 10 years and bought a farm with his wife. Together they began acharity(55)________(call) Farms for City Children.Children can spend time looking after animalsthere.Michael Morpurgo(56)________(write) over(100)books, mostly for children. He writes about children and their relationships with older people and animals.Severalbooks (57)________(be) now films or plays, includingWar Horse, which isfamousaround the world. His fans even hope more fantastic works(58)________(come) out in the future.五、任务型阅读(每小题10分,满分20分)27. We see them everywhere-on boxes of food,on packages and on CDs.They,of course,are bar codes.The invention of bar codes has changed the way we shop and how companies learn where their products are.It was two university students from America,Bernard Silver and Norman Woodland,who first got the idea of bar codes.In 1948,they heard that the president of a food company was looking for a way to easily get informati on about what was being sold to customers.They tried to help by using a code system.The y invented a large electronic reader to read the codes.However,computers couldn't easily record the data that was read.Then,in the 1960s,David Collins made important developments in bar codes.He developed a system for recog nizing train carriages.In order to develop this technology for other kinds of businesses,Collins started his own company.In 1969,Collins's company put a bar code reading system in a car factory,showing that bar codes could be useful.Shortly after Collins started his company,an American electronic company called RCA also saw the potential(潜力) of bar codes to help businesses.RCA's system,which recorded how much of a product was sold,was not perfect.Since bar codes were not common,not all products had them and different companies used different codes.Then,Woodland helped develop the Universal Product Code (UPC),which gave every product a code that included information about the manufacturer and the k ind of product being sold.This made bar codes much more practical.In addition to shops,hospitals use bar codes to identify patients by giving them cards with bar codes on them.Li braries use bar codes to record which books have been lent,and airports use them to find out where bags are going.Bar codes have made life much easi er and simpler.Title:Bar CodesIt's midnight.You're very hungry after studying for a long time.Then you see a nice pie in t he fridge.Do you eat it?It seems that you shouldn't,for many reasons,including its influence on your studies.Scientists have long known that eating late at night can make us gain weight.But now a new study has shown that late-night eating can also have a bad influence on our brains-it might hurt our ability to learn new things and store memories."We believe that late-night eating affects our learning by affecting the parts of the brain that control learning and memory,"Dawn Loh,PhD,a project scientist at the University of California,Los Angeles,said,"We believe the timing of when we eat is the main cause of the damaged (受损的) memory."For the study,the researchers looked at mice with strict feeding plans so that the mice could receive the sa me amount of sleep and calories.For two weeks,the mice were either allowed to eat during the time when they are usually the most active,or during the time when they usually sleep.Then the researchers tested the brains of the mice.In one test,the researchers tried to find out whether the mice could remember that a room was connect ed to an electric shock(电击) after 24hours had gone by.The researchers noticed that,when the mice were put in the room again,those mice that ate when they should have been sleeping were less likely(可能的) to get scared than those mice that ate during usual hours.It means that they didn't re member.So think twice before the midnight snack-it might be bad for more than your weight.69.Does late-night eating make you gain weight?70.What does the underline word"it"in paragraph 2refer to (指代)?71.How can late-night eating affect our learning?72.Why did the researchers look at mice with strict feeding plans for the study?73.What does the article mainly talk about?六、书面表达(满分20分)29. 初中三年的学习生活是艰苦的,也是快乐的,更是收货满满的.老师会经常告诉学生,当你感觉疲倦或者想放弃是相信未来成功时的模样,你就会重新充满能量.假设20年已然逝去,请20年后成功的你给现在的英语张老师写一封信.内容:1.表达你的感激之情2.谈谈你的近况(中学毕业后的去向、现在的职业和家庭情况等).要求:1.词数90左右,已给出部分不计入总词数.2.适当发挥,使短文通顺、连贯.3.文中不得出现真实姓名和学校.Dear Mr Zhang,How is everything going?I am Wang Tao,one of your favourite students at school.________ I am looking forward to seeing you soonYoursWang Tao.2017年江苏省徐州市中考英语信息试卷答案1. B2. C3. B4. B5. B6. A7. B8. C9. D10. B11. C12. A13. B14. A15. D16. CAABDBCCCBADBAB17. BCDA18. BADC19. ACCB20. off,polluted,takes up,consider,surprise21. yourselves22. success23. hopeless24. more25. seriously26. teaching,called,has written,are,will come27. effect,simpler,History,American,easily,developing,showed,use,number,including28. Yes,it does.70.Late-night eating.细节理解题.根据第二段句子But now a new study has shown that late-night eating can also have a bad influence on our brains但现在一种新的研究表明,深夜吃东西也会对我们的大脑产生不良影响.可知此处应该是它会损害我们学习新事物和储存记忆的能力,it指的就是晚上吃东西.故答案为Late-night eating.71. By affecting the parts of the brain that control learning and memory.细节理解题.根据第二段句子We believe that late-night eating affects our learning by affecting the parts of the brain that control learning and memory,"我们相信深夜进食会影响我们的学习,通过影响大脑的部分,控制学习和记忆.可知通过影响大脑的部分,控制学习和记忆.故答案为 By affecting the parts of the brain that control learning and memory.72.Because the mice could receive the same amount of sleep and calories.细节理解题.根据第三段句子the researchers looked at mice with strict feeding plans so that the mice could receive the sa me amount of sleep and calories.研究人员用严格的喂食计划来观察老鼠,老鼠可以得到同样数量的睡眠和卡路里.可知因为老鼠可以得到同样数量的睡眠和卡路里.故答案为 Because the mice could receive the same amount of sleep and calories.73.Late-night eating may be bad for your studies.细节理解题.根据这篇文章内容及其第一段句子Do you eat it?It seems that you shouldn't,for many reasons,including its influence on your studies.你吃了吗?你似乎不应该,原因是多方面的,包括对你的学习的影响.可知深夜吃东西会影响我们的学习.故答案为Late-night eating may be bad for your studies.29. How time flies!Twenty years has passed since I left school.Life was happy in the past ye ars.Thanks to you,I have today's success.I will never forget the days when you talked with me face to face.T here is one bad thing in my mind,I failed in an important exam last year.I didn't prepare for the exam because I played comp uter games too much those days.That made my parents and you worried.It's a pity that I f ailed in the exam but I was happy that I learned a lesson from this failure with your help.Now I am an English teacher in a middle school.I like my job and students just like you did .I have a happy family and I love my wife and two lovely children.I want to say thanks to you again,my dear teacher.I am looking forward to seeing you soon.。

2017年江苏省徐州市中考英语试卷

2017年江苏省徐州市中考英语试卷

绝密★启用前 江苏省徐州市2017年英语中考试卷英 语(满分110分,考试时间100分钟)一、选择填空 (共15小题;每小题1分,满分15分)从A 、B 、C 、D 四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。

( ) 1. Mom, this is my best friend Amy. ________ are in the same class.A. YouB. OursC. WeD. They ( ) 2. We here no food at home. Shall we go to the ________?A. libraryB. supermarketC. hospitalD. theatre ( ) 3. A bird flew into the kitchen ________ the window. A. across B. above C. through D. under ( ) 4. A ________ person likes asking questions.A. creativeB. practicalC. patientD. curious ( ) 5. The house belongs to Mr. Smith, but he ________ here any more.A. hasn’t livedB. didn’t liveC. wasn’t livingD. doesn’t live ( ) 6. I saw Tom ________ his key in the lock, turn it and open the door. A. put. B. putting. C. puts D. to put. ( ) 7. We haven’t decided yet ________ we will place our new furniture. A. where. B. what C. why D. which ( ) 8. The charity show ________ nearly three hours. Nobody left the hall early. A. covered.B. reached.C. spentD. lasted ( ) 9. The police officer stopped us and asked us where ________.A. were we goingB. we were going.C. are we goingD. we are going ( ) 10. Do you still want to go climbing ________ have you changed your mind? A. and B. butC. soD. or ( ) 11. The artist received high ________ from the art community for these sculptures.A. praiseB. prineC. priceD. pride( ) 12. The match ________ because of the bad weather. What a pity!A. will cancelB. has cancelledC. was cancelledD. is cancelling( ) 13. The lake is very big —it ________ three quarters of the area.A. puts upB. sets upC. takes upD. picks up( ) 14. In an English dictionary, which word comes before “toothache”?A. whileB. riskC. trustD. uniform( ) 15. — Was Susan really sorry for what she had done?— ________. A. Not reallyB. Well doneC. NeverD. Go ahead二、完形填空 (共15小题;每小题1分,满分15分)根据短文内容,从各题所给的A 、B 、C 、D 四个选项中选出最佳选项。

  1. 1、下载文档前请自行甄别文档内容的完整性,平台不提供额外的编辑、内容补充、找答案等附加服务。
  2. 2、"仅部分预览"的文档,不可在线预览部分如存在完整性等问题,可反馈申请退款(可完整预览的文档不适用该条件!)。
  3. 3、如文档侵犯您的权益,请联系客服反馈,我们会尽快为您处理(人工客服工作时间:9:00-18:30)。

徐州市2017年初中毕业、升学考试英语试题一、选择填空(共15小题,每小题1分,满分15分)从A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。

1.Mum,this is my best friend Amy. are in the same class.A. YouB. OursC. WeD. They2.We have no food at home. Shall we go to the ?A. libraryB. supermarketC. hospitalD. theatre3.A bird flew into the kitchen the widow.A. acrossB. aboveC. throughD. under4.A person likes asking questions.A. creativeB. practicalC. patientD. curious5.The house belongs to Mr Smith, but he here any more,A. hasn’t livedB. didn’t liveC. wasn’t livingD. doesn’t live6.I saw Tom his key in the lock, turn it and open the door.A. putB.puttingC.putsD. to put7.We haven’t decided yet we will place our new furniture.A. whereB. whatC. whyD.which8.The charity show nearly three hours. Nobody left the hall early.A. coveredB. reachedC. spentD. lasted9.The police officer stopped us and asked us where .A. were we goingB. we were goingC. are we goingD. we are going10.Do you still want to go climbing have you changed your mind?A. andB. butC. soD. or11.The artist received high from the art community for these sculptures.A. andB. prizeC. priceD. pride12.The match because of the bad whether. What a pity!A. will cancelB. has cancelledC. was cancelledD. is cancelling13. The lake is very big--it three quarter of the area.A. puts upB. sets upC. take upD. picks up14. In an English dictionary, which word comes before “toothache”?A. whileB. riskC. trustD. uniform15.—Was Susan really sorry for what she had done? —。

A. Not reallyB. well doneC. Never mindD. Go ahead二、完形填空(共15小题,每小题1分,满分15分)根据短文内容,从各题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。

False Bay is South Africa. It is one of the 16 places in the world to see a great whiteshark.The great white shark is known for its 17 --the largest sharks can grow to sixmetres in length and over 2,000 kilometres in weight. Great white sharks are meat-eaters. Theycatch large 18 like tuna(金枪鱼),seals(海豹)and even whales. Great white sharks also 19boats.Simon a British researcher, was lucky to get away safely when a shark bit into his bo at. About three people are killed each year 20 great white sharks.The sharks come to hunt 60,000 seals that live in False Bay, In order to find fish, the seals have to cross the deep water of the bay-- this is where the sharks 21 . Great white sharks are very good hunters. They wait below the seals and then swim 22 and crash into them by surprise at 40 kilometres per hour, killing 23 with one bite.Will a shark attack something that 24 like food?Some researchers put a carpet in the shape of a seal 25 . At high speeds the sharks can’t tell the difference.26 a shark choose between a plant and a fish ?When scientists put tuna and sea-plant in the water, the shark bites into 27 .Even though sharks eat meat, if a plant looks like an animal, the shark attacks.Will a shark prefer to eat a human or a fish?When the shark has a choice between humans and tuna, it is the 28 that attracts the shark’s attention. Great white sharks clearly prefer fish to humans.These researchers show that great white sharks are 29 hunters which will attack anything that looks and acts like a fish. 30 , that means humans can also get bitten by mistake.16.A. good B. well C.better D. best17.A. colour B. size C.speed D. shape18.A. pets B.insects C.sea-animals D.birds19.A. attack B. protect C. love D. follow20.A. for B. by C. with D. of21.A. wait B. res t C. sleep D.play22.A. around B. along C. down D. up23.A. us B. you C. it D. them24.A.looks B. sounds C. smells D. tastes25.A. on the ground B. in the sky C. in the water D. in the room26.A. Can B. May C. Must D. Should27.A. all B. none C. both D. neither28.A. human B. fish C. sea-plant D. boat29.A. amazing B. strange C. kind D. dangerous30.A. Proudly B. Unluckily C. Finally D. Happily三、阅读理解 (共12小题,每小题2分,满分24分)阅读下列短文,从各题所给的A 、B 、C 、D 四个选项中选出最佳选项。

AThe contents below are taken from the book Extra Reading for Middle Schools .Contents Contents31.What skill does this book help students with? A. Listening. B. Speaking. 32. If you want to learn about school in old times, which page will you turn to? A. Page 13. B. Page 44. 33. Which sentence is TRUE according to the contents of the book? A. Unit 6 is about happy holidays. B. Module Task in each module has 6 pages. C. One of the units talks about how to live a healthy life. D. There are four units and one module task in each module. Module 1 Our teachers Unit 1 Remembering teachers..........1 Unit 2 Feeling new...........................7 Unit 3 At school in the past............13 Unit 4 The meaning of teaching.....19 Module Task......................................25 Module 2 Trains and travel Unit 5 Happy holidays...................26 Unit 6 A train-lover ’s travel pan....32 Unit 7 Train times.. (38)34.This is a letter from a to a . A. student; headmaster B. student; teacher C. Teacher; headmaster D. headmaster; student 35. How many things does Jim White ask the school for to complete the project? A. One B. Two C. Three D. Four 36. How much time have the parents promised to help with the work? A. One morning B. One day. C. One weekend D. One week. 37. What is NOT in the plan? A. Doing some painting work. B. Making morning tea every day. C. Making paths through the garden. D. Growing trees, gras s and flowers at the back of the school. C Hannay was nervous. His enemies were searching for him. All around him were grassy hills without t rees. He had nowhere to hide. How could he escape? Hannay walked along the country for a long time. Then he saw a road worker, who was working alone, fixing the road. Hannay could see the road worker was not feeling well. Hannay came up to him and said “How are you?” “My head hurts,” the worker said, “I can’t do it. I want to go home to bed. My daughter got married yesterday, a nd I drank a lot of w ine with my friends. That’s the problem!” Hannay agreed that he should be home in bed. “Yes, and I would be,” he replied,”but yesterday I received a message saying that the new surveyor was coming to look at my work. If he comes and finds me away, I’ll be in tr ouble.”Suddenly Hannay had bright idea--he could act as the road worker and get away from his enemies.“You go off to bed,” Hannay said,”I’ll do your job until the new surveyor comes.”The road worker was pleased with this idea. He gave Hannay his hat and his old coat. Then he went home to sleep and perhaps to drink a bit more. Hannay put on the worker’s hat and coat and began to fix the road. About an hour later he heard a voice.“Are you the road worker?” it asked.It was the new surveyor. He was a young man with a clean face. He sat in a small car.Hannay said yes. The surveyor told him about some work he wanted him to do before he came by again and drove off. Hannay continued with his work.Then a village boy came by.”What has happened to the road worker?” he asked.“He stayed at home today,” Hannay replied.”He’s sick.”At about midday, a large car came down the hill and stopped near Hannay. Three man got out of the car. Hannay’s heart beat fast. He knew his enemies were coming...38. What is this passage probably taken from?A history book. B. A travel book. C. A novel D. A science book.39. Why was the road worker feeling ill?A.He had a cold.B. He h adn’t eaten all day.C. He had been working all day.D. He drank too much at his daughter’s wedding.40. Who did NOT come by while Hannay was working on the road ?A.The surveyor.B. The road worker’s daughter.C. Hannay’s enemies.D. A village boy.41. What can we infer (推断)from the story?Dear Headmaster, Lately our class has become worried about the environment at the back of the school, and we would like to do something to make it more attractive. We have done some research and have come up with a plan. With the help of our parents, we can do most of the work ourselves, but we will need a small amount of money for equipment, plants-and paint. I am writing to ask the council for permission to do this work and to ask if the school council could donate $500 towards our project. We would like to turn the empty land at the back of the school into a nature garden. We would plant trees and grasses, make paths through the garden and dig a small pond. We think this would provide a peaceful place for students and teachers to walk in. It would also attract birds, insects and small animals which students could then study in science classes. We would also like to paint the back wall of the school that faces the new garden. Some of our art classes could then paint a huge picture on it. It might be possible to paint over the wall each year so the next classes can make a new picture. Lastly, we would like to paint all the rubbish bins. At the moment they look old and the paint is coming off. If we paint them in bright, attractive colours, students might be more likely to use them. We think our plan would greatly improve the back of the school and everyone in the school would benefit. We have already asked our parents and they have promised to donate one weekend of their time to help us complete the project. We hope you will give us permission for this worthwhile project and will be able to donate the $500 we need. When we have finished the work, we hope the council will join us in a celebration morning tea so that the whole school can thank you. Yours sincerely, Jim White Monitor of Class 1, Grade 9A.Hannay helped the road worker because he was warm-hearted.B. The grassy hills were a perfect hiding place for Hannay.C. The surveyor had lot of working experience.D. The village boy knew the road worker.42.What is the correct order of the story?①Hannay met a road worker who was not feeling well and offered to take over for him.②Hannay was worried because his enemies were following him.③A car stopped near Hannay and three men got out.④Hannay acted as the road worker when the surveyor came by.⑤The village boy wondered what had happened to the road worker.A.②→①→④→⑤→③B. ②→①→④→③→⑤C. ①→④→②→⑤→③D.①→④→②→③→⑤四、词语运用(共16小题,每小题1分,满分16分)A)选出方框内的单词或词组填空,其中有一个单词或词组是多余的。

相关文档
最新文档