人教版英语选修8练习:阶段质量评估1 (含解析)

合集下载
  1. 1、下载文档前请自行甄别文档内容的完整性,平台不提供额外的编辑、内容补充、找答案等附加服务。
  2. 2、"仅部分预览"的文档,不可在线预览部分如存在完整性等问题,可反馈申请退款(可完整预览的文档不适用该条件!)。
  3. 3、如文档侵犯您的权益,请联系客服反馈,我们会尽快为您处理(人工客服工作时间:9:00-18:30)。

Unit 1 阶段质量评估
(时间:120分钟满分:150分)
第Ⅰ卷
第一部分:听力(共两节,满分30分)
第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)
听下面5段对话。

每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。

听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。

每段对话仅读一遍。

1.What is the exhibition about?
A.White animals.B.The South Pole.
C.Wild animals.
2.When was Antarctica reached?
A.In 1909. B.In 1910.
C.In 1911.
3.Where does the conversation probably take place?
A.On the sea. B.In the sky.
C.In the swimming pool.
4.What does the woman mean?
A.She will pay attention to the related news.
B.She will open her ears.
C.She will look for a computer major.
5.What is the woman asked to do?
A.To make the mistakes right.
B.To type it again.
C.To pay attention to it next time.
第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)
听下面5段对话或独白。

每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。

听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答
时间。

每段对话或独白读两遍。

听第6段材料,回答第6至7题。

6.What’s the weather like in London?
A.It’s cold and rainy.
B.It’s hot and sunny.
C.It’s hot but rainy.
7.When will the man be back?
A.He’ll be back on Friday.
B.He’ll be b ack on Thursday.
C.He’ll be back on Wednesday.
听第7段材料,回答第8至10题。

8.What is Hellen Green now?
A.She is an assistant.
B.She is a secretary.
C.She is a teacher.
9.Why does Hellen want to change her present job?
A.The present job gives her no holidays.
B.The present job gives her little money.
C.The workplace is not near her home.
10.When will Hellen start her new job?
A.She can start it right away.
B.She can start it the next day.
C.She can start it only after the test.
听第8段材料,回答第11至13题。

11.What’s the relations hip between the two speakers?
A.Shop assistant and customer.
B.Husband and wife.
C.Two strangers.
12.What does the man want to do?
A.Mend his shoes.
B.Buy a pair of shoes.
C.Return the shoes to the shop.
13.How will the man go to the place?
A.By bus. B.On foot.
C.In his car.
听第9段材料,回答第14至16题。

14.Which of the following is true?
A.The man speaker has been to the Great Wall before.
B.The woman speaker has been to the Great Wall before. C.Neither the man nor the woman has been to the Great Wall before. 15.With whom did the woman speaker go to China?
A.Her friends. B.Her parents.
C.Her children.
16.How long did the woman speaker stay in China for her trip? A.A year. B.A month.
C.A week.
听第10段材料,回答第17至20题。

17.What are Arthur’s neighbors doing?
A.They are sleeping. B.They are singing. C.They are making a lot of noise.
18.What is the man in Apartment 3 doing?
A.Painting his apartment.
B.Cleaning his apartment.
C.Fixing his apartment.
19.What is the woman in Apartment 4 doing?
A.Playing music.
B.Playing computers.
C.Playing balls.
20.What does Arthur feel?
A.Happy.B.Angry.
C.Excited.
听力原文:
第一节
Text 1
W:There is going to be an exhibition about wild animals living in the South Pole.
M:Really?I’d love to go and see it.
Text 2
M:Antarctica was the last continent to be discovered.
W:Was it reached in 1909 or 1910?
M:Neither.A Norwegian arrived in 1911.
Text 3
W:Captain!Look at all that water!
M:Hurry up!Put down those lifeboats.
W:Do we have to abandon the ship?
Text 4
W:Hello,Tom.What are you busy doing these days?
M:I’ve just graduated and I’m looking for a job.Have you heard of any company trying to get computer majors?
W:Not yet,but I’ll keep my ears open.
Text 5
M:There are some spelling mistakes in the paper.
W:Sorry.Would you like me to type it again?
M:It’s OK,really.But pay more attention to it next time.
第二节
Text 6
M:Hi,this is Tom.
W:Oh,Tom.Haven’t seen you for a long time.Where are you now?
M:I’m in New York.I arrived here on Friday.I have to stay here for five days.
W:Really?How is the weather?
M:It’s sunn y and hot.What about the weather there in London?
W:Just the opposite.Cold and rainy.By the way,when will you be back?
M:Tomorrow.
W:Good,see you then.
M:See you!
Text 7
M:Good morning.
W:Good morning.
M:May I ask you some questions first?
W:Go ahead,please.
M:What’s your name?
W:Hellen Green.
M:Have you got a job?
W:Yes,I’m an assistant in a shop now.
M:How long have you worked as an assistant?
W:For several months.
M:Why do you want a new job?
W:My shop is too far away from my home.
M:We need a good secretary here.Can you type?
W:Oh,yes.How much does this job pay?
M:Forty dollars a week.
W:What are the hours?Eight to four?
M:That’s right.And you can be free for two weeks in all.
W:Can I start right away?
M:I am afraid you have to take a test first.
W:Fine.
Text 8
M:Excuse me,madam.I want to have my shoes repaired.But I can’t find the store to mend them.
W:Oh,I know there is one on the corner of that street.
M:Thank you,but how far is it to the store?
W:It’s not very far and you can find it easily. Just keep walking and after two blocks you will see a supermarket on your right.The store is just next to it.
M:Thanks a lot.
W:It’s a pleasure.You won’t miss it, young man.
Text 9
W:Hi,Bill.Summer holiday is coming now.Have you got any plans?
M:Well,I want to visit some friends in Beijing and they will take me to the Great Wall.
W:That’s wonderful.It’s one of the wonders in the world.I’ve never been to the Great Wall.
M:Neither have I.So I think it must be interesting to travel there.What about you?Do you have any ideas?
W:I’ve no idea now.But last summer vacation I had a great time with my parents.
M:Sounds great!Did you go to any interesting places?
W:Yes.We went to China,too.We went to many places,such as Shanghai,Anhui and we also climbed Mount Emei.
M:Did you go to Beijing?
W:Yes.We visited the Summer Palace,the Forbidden City and Tian’anmen Square.They are all very beautiful and I learnt a lot about China.
M:Yes,I know.Then why didn’t you go to the Great Wall?
W:It was only a seven-day trip and we had no time to go there.
M:What a pity!
W:Yeah,if I have another chance to go there,I must visit it.
Text 10
M:It’s late at night.Arthur is sitting on his bed and he’s looking at his clock.His neighbors are making a lot of noise and Arthur is very angry.
The people in Apartment 2 are dancing.The man in Apartment 3 is vacuuming the carpet.The woman in Apartment 4 is practising the violin.The teenagers in Apartment 5 are listening to loud rock music.The dog in Apartment 6 is barking.And the people in Apartment 7 are having a big argument.
It’s very late and Arthur is tired and angry.What a terrible night!
答案:1~5CCAAC6~10ACACC
11~15CABCB 16~20CCBAB
第二部分:阅读理解(共两节,满分40分)
第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)
阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。

A
America is a mobile society.Friendships between
Americans can be close and real,yet disappear soon.They don’t
feel hurt.If the same two people meet again,even years later,
they pick_up the friendship.This can be quite difficult for us Chinese to understand.Friendships between us develop more slowly but may become lifelong feelings,extending(延伸)deeply into both families.
There is another difficult point for us to understand.Although Americans treat friends warmly in their personal everyday life,they don’t show their politeness to them if it requires a great deal of time.But in China,we are usually generous with our time.We,as hosts,will appear at an airport even in the middle of the night to meet a friend.We may take days off from our work to act as guides to our friends:It is opposite in America,Americans cannot manage the time to do a great deal with a visitor outside their daily plans.They will probably expect the visitors to get themselves from the airport to the hotels.And they expect the visitors will phone them from there.Once the visitors arrive at their homes,his welcome will be full,warm and real.
For Americans,it is often considered more friendly to invite a friend to their homes than to restaurants,except for business matters.Americans are ready to receive us foreigners at their homes,share their holidays,and their home life.So accept their hospitality(好客)at home and enjoy your visit in America!
语篇解读:本文介绍了美国人在朋友交往方面的一些情况,尤其讲述了有别于中国人的一些方式和习惯。

21.The underlined phrase “pick up” in Paragraph 1 may mean “________”.
A.keep out B.give up
C.pay no attention to D.continue
解析:词义猜测题。

根据前文的意思,可知美国人的友谊即使暂时疏远,彼此也并没有受到伤害,所以许多年后再次相遇时,他们仍能继续彼此的友谊。

故选D。

答案:D
22.Which of the following is the typical way of American hospitality?
A.Treating friends at home.
B.Taking days off to be with friends.
C.Meeting friends at the airport at midnight.
D.Sharing everything they have.
解析:细节理解题。

根据最后一段可知美国人认为在家招待比在饭店显得友好,故选A,而B、C、D三项并不是美国人好客的方式。

答案:A
23.Which of the following statements is TRUE according to the passage?
A.Americans are always generous with their time.
B.Americans don’t feel hurt if their friendships disappear soon.
C.Chinese friendships develop more slowly but will never disappear.
D.Chinese friendships are more sincere than American friendships.
解析:细节理解题。

根据第二段第二句可知A项错误;在第一段的最后一句中作者指出中国人的友谊可能伴随终生,但不一定永远都彼此友好可知C项错误;根据整篇文意可知D项错误。

根据第一段可知美国人之间友谊会很快中断,以后又会重续友谊,故B项正确。

答案:B
24.This passage is most probably written for ________.
A.American students
B.Chinese students
C.Chinese visitors to America
D.American visitors to China
解析:主旨大意题。

根据整篇文意可知这是介绍美国人对待友谊的方式,并且最后一段最后一句也点明了这一点。

故可判断选C。

答案:C
B
Have you ever wanted to feel like you were in a
western film?Or maybe you wanted to feel like you
were a pioneer traveling the west?It is possible to
experience such things during a Wild West vacation!
Here are four of the best Wild West vacation locations available:
Walk the Lewis and Clark Trail
Walk some or all of the 3,700 miles trail that was traversed by Mariwether Lewis and William Clark,two of the world’s greatest explorers.Though not all the trails are marked,there are various stops that have been preserved by various historic societies.There is also a coach(长途客车)that makes a 16-day trek following the trail.This begins in St.Louis,Missouri,and ends in Astoria,Oregon.
Venture Route 66
Take a tour or go to see it yourself—ride on the famous Route 66.The road is nearly 2,500 miles long.Harley Davidson offers motorcycle tours that last two weeks.Route 66 will provide an experience that may only be found on the open road.The historic road is still well taken care of.
Visit the Grand Canyon
Visit the most immense(巨大的)canyon in the world,located in Northern Arizona.Raft down the Colorado River,or hike the various trails that run throughout the canyon.If walking is not your thing,there are donkey and horse riding adventures available.In addition,there are motorized boats that float down through the canyon in a week’s time.
Visit Deadwood
Located in South Dakota,Deadwood is a historic landmark.It is the kind of town
that comes to mind when one thinks of an old western film.Actors who act as gunslingers(杀手)will often be seen in the streets playing their roles.Winter activities are popular in this old town,and there is always something to do.
语篇解读:本文介绍了美国西部地区的几个有名的景点。

在这几个景点游玩期间,你可以感受到西部电影中的气氛,也可以领略到早期探险者走过的路线。

25.What do we know from the passage?
A.None of the trails in the west are marked.
B.A number of historic st ops aren’t preserved well.
C.Western films are the most popular among Americans.
D.William Clark was a pioneer who explored the west.
解析:推理判断题。

根据第二段“walk some or all of the 3,700 miles...William Clark,two of the world’s greatest explorers”可推断,答案为D。

答案:D
26.The underlined word “trek” in Paragraph 2 can be replaced by “________”.A.long and hard journey
B.traveling information
C.beautiful scenery
D.pleasant holiday
解析:词义猜测题。

根据句中a coach和16-day可推断,trek意为“长途跋涉”,故答案为A。

答案:A
27.Which of the following riding adventures can tourists take on Route 66?
A.A horse riding adventure.
B.A coach riding adventure.
C.A motorcycle riding adventure.
D.A donkey riding adventure.
解析:推理判断题。

根据第三段“Harley Davidson offers motorcycle
tours...Route 66 will provide an experience...”可知,答案为C。

答案:C
28.What do we know about Deadwood?
A.It is famous for its dead wood.
B.The local people often take winter activities.
C.A lot of famous modern films are made there.
D.It is dangerous because there are many gunslingers.
解析:细节理解题。

根据末段“Winter activities are popular in this old town,and there is always something to do”可知,答案为B。

答案:B
C
(2017·全国卷Ⅲ)San Francisco Fire Engine Tours
San_Francisco_Winery_Tour
Running:February 1st through April 30th
This delicious tour goes through the city on its way to Treasure Island where we will stop at the famous Winery SF.Here you can enjoy 4 pours of some of the best wine San Francisco has to offer.(Included in ticket price)
Departing from the Cannery:Tour times upon request
Duration(时长):2 hours
Price:$90
Back_to_the_Fifties_Tour
Running:August 16th through August 31st
This tour transports you back in time to one of San Francisco’s most fantastic periods,the 1950s!Enjoy fun history as we take you through San Francisco for a free taste of ice cream.
Departing from the Cannery:5:00 pm and 7:30 pm
Duration:2 hours
Price:$90
Spooky_Halloween_Tour
Running:October 10th through October 31st
Join us for a ride through the historical Presidio district.Authentic fire gear(服装)is provided for your warmth as our entertainers take you to some of the most thrilling parts of San Francisco.
Departing from the Cannery:6:30 pm and 8:30 pm
Duration:1 hour and 30 minutes
Price:Available upon request
Holiday_Lights_Tour
Running:December 6th through December 23rd
This attractive tour takes you to some of San Francisco’s most cheerful holiday scenes.Authentic fire gear is provided for your warmth as you get into the holiday spirit.
Departing from the Cannery:7:00 pm and 9:00 pm
Duration:1 hour and 30 minutes
Advance reservations required.
[语篇解读]本文是一篇应用文。

文章介绍了美国旧金山的四条旅游路线。

29.Which of the tours is available in March?
A.San Francisco Winery Tour.
B.Back to the Fifties Tour.
C.Spooky Halloween Tour.
D.Holiday Lights Tour.
解析:细节理解题。

根据第一个标题San Francisco Winery Tour下的February 1st through April 30th可知,此项活动从2月1日持续到4月30日,所以如果3月份出游,要选择San Francisco Winery Tour,故选A项。

答案:A
30.What can tourists do on Back to the Fifties Tour?
A.Go to Treasure Island.
B.Enjoy the holiday scenes.
C.Have free ice cream.
D.Visit the Presidio district.
解析:细节理解题。

根据第二个标题Back to the Fifties Tour下的“Enjoy fun history as we take you through San Francisco for a free taste of ice cream.”可知,游客在领略历史文化的同时,还有免费的冰激凌可吃,故选C项。

答案:C
31.What are tourists required to do to go on Holiday Lights Tour?
A.Take some drinks.
B.Set off early in the morning.
C.Wear warm clothes.
D.Make reservations in advance.
解析:细节理解题。

根据最后一个标题Holiday Lights Tour下的“Advance reservations required.”可知,想参加这条路线,游客要提前预订,故选D项。

答案:D
D
The United States of America is the most culturally
diverse country in the world in terms of culture,religion,
ethnicity and sexual orientation.As a combination of various
races and cultures,America is home to all.The culture here is
so unique that citizens can be just as proud of their original cultural heritage as they are to be American.
What is now the US was initially inhabited by native people until the land was settled by various European groups and African slaves.Since the 20th century,the country has become a heaven for people from all over the globe.
The arrival of immigrants has shifted populations from rural areas into cities because immigrants tend to settle in urban areas.At present,81 percent of the inhabitants in the US live in cities.
Cultural and ethnic diversity adds a unique flavor to cities that is expressed through distinct neighborhoods,restaurants,places of worship,museums,nightlife and multicultural learning environments.
Unique musical forms,such as jazz,rock and roll,
Chicano music,and the blues,grow in the US by mixing a variety of culturally distinct musical traditions to create a new form.
At the executive(行政的)level,the country is headed by a mixed-race president;two posts on the Supreme Court are held by members of the country’s two largest minorities.There is also diversity in stage and local governments.
Without its rich mixture of races and cultures,America would not be the nation that it is today.Founded upon the basis of equality and freedom,America acts as a stage where different cultures not only co-exist peacefully,but develop well.
语篇解读:本文介绍了多元化给美国带来的一些方面的影响。

32.What’s the best title for this passage?
A.The effects of culture and diversity on America
B.The influence of globalization on America
C.The political development of America
D.The bright future of America
解析:主旨大意题。

通读全文,主要介绍了多元化在各个方面对美国的影响。

答案:A
33.According to the passage,America is a country ______.
A.that welcomes people from all over the world
B.where citizens take more pride in their original culture
C.that is mostly settled by Europeans and Africans
D.where 81% of the population are immigrants
解析:细节理解题。

根据第二段“Since the 20th century,the country has become a heaven for people from all over the globe.”可知应选A。

答案:A
34.We can learn from the sixth paragraph that ______.
A.diversity has existed in America in almost every aspect
B.most posts in American state governments are held by mixed-race people
C.equality and freedom make America a fair country
D.diversity has greatly affected the American political field
解析:推理判断题。

根据第六段内容可知,多元化对美国的政治领域有很大影响。

答案:D
35.We would most probably read this passage in a book about ________.
A.science B.history
C.culture D.amusement
解析:推理判断题。

文章主要介绍了多元文化对美国的影响,故最有可能在有关文化的书籍中读到此文章。

答案:C
第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)
根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。

选项中有两项为多余选项。

For the rest of March,a disease will sweep across the US.It will keep kids home from school.36______ Employees will suddenly lose their ability to concentrate.
The disease,known as“March Madness”,refers to the yearly 65­team US men’s college basketball tournament(锦标赛).37______ Teams compete against each other in a single-elimination (单局淘汰)tournament that eventually crowns a national champion.
Nearly 20 million Americans will find themselves prisoners of basketball festival madness.The fun comes partly from guessing the winners for every game.Friends compete against friends.38______Colleagues against bosses.
Big-name schools are usually favored to advance into the tournament.But each year there are dark horses from little-known universities.
This adds to the madness.Watching a team from a school with 3,000 students beat a team from a school with 30,000,for many Americans,is an exciting experience.Two years ago,the little-known George Mason University was one of the final four teams.39______
College basketball players are not paid,so the game is more about making a name for their university and themselves.40______ About $4 billion will be spent
gambling(赌)on the event.According to Media Life magazine, the event will bring in $500 million in advertising income this year,topping the post-season income of every US professional league,including that of the NBA.
A.Husbands against wives.
B.The players will go all out for the games.
C.But that doesn’t mean money isn’t involved.
D.College students will ignore piles of homework.
E.People are willing to spend more money on watching it.
F.It begins on March 15 and lasts through the beginning of April.
G.Many people had never even heard of the university before the tournament.
第三部分:英语知识运用(共两节,满分45分)
第一节:完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)
阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出可以填入空白处的最佳选项。

Born in America,I spoke English,not Chinese,the language of my ancestors.When I was three,my parents flashed cards with Chinese __41__ at my face,but I pushed them __42__.My mom believed I would learn __43__ I was ready.But the __44__ never came.
On a Chinese New Year’s Eve,my uncle spoke to me in
Chinese,but all I could do was __45__ at him,confused,
scratching my head.“Still can’t speak Chinese?”He
__46__ me,“You can’t even buy a fish in Chinatown.”
“Hey,this is America,not China.I’ll get some __47__ without Chinese.”I replied and turned to my mom for __48__.
“Remember to ask for fresh fish,Xin Xian Yu,”she said,handing over a $20 bill.I __49__ the words,running downstairs into the streets of Chinatown.
I found the fish __50__ surrounded in a sea of customers.“I’d like to buy some fresh fish,”I shouted to the fishman.But he __51__ my English words and turned to serve the next customer.The laugh of the people behind increased __52__
their impatience.With every __53__,the breath of the dragons on my back grew stronger-my blood boiling—__54__ me to cry out.“Xian Sheng Yu,please,Very Xian Sheng,”I repeated.The crowd erupted into laughter.My face turned __55__ and I ran back home __56__,except for the $20 bill I held tightly in my hand.
Should I laugh or cry?They’re Chinese.I’m Chinese.I should feel right at __57__.Instead,I was the joke,a disgrace (丢脸) to the language.
Sometimes,I laugh at my fish __58__,but,in the end,the joke is on __59__.Every laugh is a culture __60__;every laugh is my heritage(传统)fading away.
语篇解读:本文通过作者小时候在美国的买鱼事件,告诉我们不应丢失祖先的文化。

41.A.customs B.games
C.characters D.languages
解析:词语辨析题。

此处指玩有中国字的卡片。

character“字,字母”;custom“风俗”;game“游戏”;language“语言”。

答案:C
42.A.ahead B.around
C.along D.aside
解析:习语搭配题。

但是我把它们推到一边。

push sth.aside意为“把某物放置一边”,符合句意。

答案:D
43.A.when B.before
C.unless D.until
解析:逻辑推理题。

我母亲相信在我准备好的时候,我会学的。

“在……时”用when。

答案:A
44.A.success B.study
C.time D.attempt
解析:逻辑推理题。

但是这一“时刻”(time)从未到来。

答案:C
45.A.aiming B.joking
C.noding D.staring
解析:逻辑推理题。

由于我没学汉语,所以当叔叔跟我说汉语时,我只是盯着他,非常迷惑,直挠头。

stare at意为“盯着看”,符合句意。

答案:D
46.A.cared about B.laughed at
C.argued with D.asked after
解析:词语辨析题。

叔叔应该是嘲笑我不会说汉语,在唐人街连鱼都买不到。

laugh at“嘲笑”,符合句意。

care about“关心”;argue with“争论”;ask after“询问”。

答案:B
47.A.right now B.from now
C.at times D.in time
解析:逻辑推理题。

为了回应叔叔的嘲笑,我应该说:“我会立刻去买一些鱼而不说汉语。

”right now“立刻,马上”;from now后需接on构成短语,意为“从现在开始”;at times“有时”;in time“及时”。

答案:A
48.A.decision B.permission
C.information D.preparation
解析:逻辑推理题。

要出去买鱼,应该征得母亲的允许(permission),故选B。

答案:B
49.A.repeated B.reviewed
C.spelled D.kept
解析:词语辨析题。

结合语境,我应该是重复这些话。

repeat“重复”;review“复习”;spell“拼写”;keep“保持”。

答案:A
50.A.farm B.stand
C.pond D.market
解析:背景常识题。

此处stand为名词,指“(卖鱼的)货摊”。

答案:B
51.A.guessed B.forgot
C.doubted D.ignored
解析:逻辑推理题。

由后文的“...turned to serve the next customer.”以及其他顾客的嘲笑可知,他应该是“不理会”(ignored)我说的英语。

答案:D
52.A.by B.as
C.with D.from
解析:词语辨析题。

随着他们的不耐烦,他们的笑声越来越大。

with意为“随着”。

答案:C
53.A.second B.effort
C.desire D.movement
解析:逻辑推理题。

句意:随着时间的过去……四个选项中只有second表时间,意为“秒”,被嘲笑的人应该是每一秒钟都非常难过,故选A项。

答案:A
54.A.forcing B.allowing
C.persuading D.leading
解析:逻辑推理题。

由前文可知,后面排队的人越来越多了,迫使我大声喊。

force意为“逼迫”。

答案:A
55.A.bright B.blank
C.pale D.red
解析:逻辑推理题。

由前文提到的大家的大笑可知,作者的脸应该是变得“通红”(red)。

答案:D
56.A.open-mouthed B.tongue-tied
C.empty-handed D.broken-hearted
解析:逻辑推理题。

由后文提到的手里紧紧地抓着20美元可知,此刻的他是空手(empty-handed)回去了。

答案:C
57.A.service B.home
C.risk D.root
解析:习语搭配题。

同是中国人,我应该有宾至如归的感觉。

feel right at home“有宾至如归的感觉”。

答案:B
58.A.trade B.deed
C.challenge D.incident
解析:词语辨析题。

有时我嘲笑我的买鱼事件。

incident“事情,发生的事情”(常指小事)。

trade“贸易,商业”;deed“事迹”;challenge“挑战”。

答案:D
59.A.it B.us
C.me D.them
解析:逻辑推理题。

由前文可知,这是有关“我”的笑话。

答案:C
60.A.thrown B.lost
C.divided D.reflected
解析:逻辑推理题。

由前文可知,作者不会说汉语,每一句嘲笑都应该是笑作者“丢失了”(lost)祖先的文化。

答案:B
第Ⅱ卷
第三部分:英语知识运用(共两节,满分45分)
第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)
阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。

I now had the key to all languages,61.______I was eager to learn to use it.Children 62.______can hear learn languages without any particular effort.63.______hear other people speak,and enjoy trying to make the same sounds.The64.______child must learn languages in a slow and often painful way.65.______even though the learning may be slow and painful,the result is wonderful.We advance gradually from merely66.______(name)objects to understanding the thought in a line of Shakespeare.
At first,when my teacher told me about a new thing,I asked very67.______questions.My ideas were not clear,and I didn’t know many.But as my knowledge of things68.______(grow) and I learned more and more words,I could ask more questions,and I would return again and again69.______the same subject,eager for more information.Sometimes a new word made me remember an experience I had had70.______(early).
答案:61.and62.who63.They64.blind65.But66.naming67.few 68.grew69.to70.earlier
第四部分:写作(共两节,满分35分)
第一节:短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分)
假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。

文中共有10处语言错误,每句中最多有两处,每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。

增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写上该加的词。

删除:把多余的词用斜线(\)划掉。

修改:在错的词下画一横线,并在该词下面写上修改后的词。

注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;
2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。

As everyone knows,the global financial crisis resulted from the United States have caused a great effect on the development of the global economy.What shall we do face the global challenge?
I quite agree with what the President Hu Jintao said at the 7th ASEM summit.Nothing is more important than confidence.Only if we have confidence and hold together we get through a variety of difficulty.For example,after the terrible earthquake in Sichuan Province,all the Chinese held together and bravely fight against the disaster with great confidence,what won the admiration of the world.
In my opinion,facing with the present global financial crisis,we should keep calm and not be in a panic.Believe in both our Party and country,then we will certainly live through the crisis.
答案:
As everyone knows,the global financial crisis

that/which或
resulted
resulting from the
United States have
has caused a great effect on the development of the global
economy.What shall we do
face
facing the global challenge?
I quite agree with what the
\Pre-President Hu Jintao said at the 7th ASEM summit.Nothing is more important than confidence.Only if we have confidence and
hold together ∧
can we get through a variety of
difficulty
difficulties.For example,after the
terrible earthquake in Sichuan Province,all the Chinese held together and bravely
fight
fought against the disaster with great confidence,what
which won the admiration of the
world.
In my opinion,facing
faced with
\the present global financial crisis,we should keep
calm and not be in a panic.Believe in both our Party and country,then
and we will
certainly live through the crisis.
第二节:书面表达(满分25分)
假设你参观了英国的首都伦敦,请根据以下内容提示写
一篇英语短文,向大家介绍这个国际大都市。

内容提示:
1.位于英格兰的东南部,横跨泰晤士河;
2.是世界上最重要的政治、金融、时尚、艺术和娱乐中心之一;
3.始建于罗马时代,有着悠久的历史;
4.气候冬暖夏凉;
5.著名景点:泰晤士河、伦敦塔桥、伦敦眼等,这些都吸引着来自世界各地的游客。

注意:1.100词左右;
2.可适当增加细节,以使行文连贯。

参考词语:泰晤士河the Thames;伦敦塔桥the London Tower Bridge;伦敦眼the London Eye
One possible version:
Located in the southeast of England,London crosses the Thames.As the capital of Great Britain,London is also one of the most important centers of politics,finance,fashion,arts and entertainment in the world.It is one of the oldest cities in the world,with a recorded history dating back to Roman times.People living there are very lucky because it is warm in winter and cool in summer.
Every year,a large number of tourists from around the world come to the city to enjoy its wonderful places of interest,such as Big Ben,the Thames,the London Tower Bridge and the London Eye.If you are a tourist to the wonderful city,you will have an impressive memory.。

相关文档
最新文档