2019-2020学年高中英语 单元整合训练1(含解析)牛津译林版必修2
- 1、下载文档前请自行甄别文档内容的完整性,平台不提供额外的编辑、内容补充、找答案等附加服务。
- 2、"仅部分预览"的文档,不可在线预览部分如存在完整性等问题,可反馈申请退款(可完整预览的文档不适用该条件!)。
- 3、如文档侵犯您的权益,请联系客服反馈,我们会尽快为您处理(人工客服工作时间:9:00-18:30)。
单元整合训练(一)
[语言知识再落实]
Ⅰ.单句语法填空
1.At noon they got to a hill,on top of which stood (stand)a temple,dating back to hundreds of years ago.
2.It never occurred to me that my devoted friend should have turned against me,which really upset me.
3.The supermarket is under construction now and will be put into use next year.
4.Sam picked up some knowledge of the computer just by watching others working on it.
5.Good friends find it hard for them to separate (separate)from each other.
6.In order to avoid punishment/being punished (punish),the boy made up an excuse for his being absent from school.
7.—I feel tired and my feet hurt.
—It's no wonder.You have been standing (stand)for so long a time to give the lecture.
8.Mr.Smith,I should tell you that this is the fifth time you have mistaken (mistake)me for my twin sister.
9.Being examined (examine)twice a year,whether it is a car or a bus or a truck,is the rule that every driver must obey in this city.
10.Jenny hopes that Mr.Smith will suggest a good way to have her written English improved (improve)in a short period.
Ⅱ.完成句子
1.不管什么时候只要有可能你就来帮忙。
Whenever(it is)possible,you should come and help.
2.他已经两年没给我写信了。
He hasn't written to me for two years.
3.我教英语已经将近20年了。
I have been teaching English for almost twenty years.
4.她说两扇窗子都没坏。
She said(that) neither of the windows was broken.
5.自上次一别,我们有两年没见了。
It has been two years since we saw each other.
Ⅲ.微写作
根据下面提示,尽可能多地用本单元的词汇或句式完成一篇小作文
我们被要求待在家里,因为警方正在调查两天前发生的案件。
我们是当时的目击证人。
据报道,伤员已被送往附近医院。
我们等了负责这件事的警察三个小时,但他们没有露面。
后来他们打来电话道歉,说他们没来我们家是因为下大雨。
【参考范文】
We were asked to stay at home,because the police were looking into the case which happened two days ago.We were witnesses at that time.It's reported that the injured have been sent to the hospital nearby.We waited for the policemen who took charge of the thing for 3 hours,but they didn't show ter they made a call and apologized to us,saying they didn't come to our house due to the heavy rain.
[高考语篇再强化]
Ⅰ.阅读理解
Imagine you are about to take a space flight.What can you expect to happen to your body over the coming minutes,hours,days or even months?The following are influences on the human body.
Tplus 10 seconds:Possible loss of consciousness(意识丧失)
The moment the spacecraft is sent,the speed is extremely fast.Your body feels four times its normal weight.When you are pushed back into the seat,moving your arms is increasingly difficult.Some ast ronauts may even become unconscious.“Gravity(重力)pushes blood into the feet and we need blood supply(供血)to our brain to stay
conscious,”explained Jon Scott,a space scientist.
Tplus 10 minutes:Nausea(恶心)
One of the first things that astronauts complain about is nausea or sickness.This effect of the lack of gravity on the inner car influences balance.It also influences the piloting skills.
Tplus two days:A swollen(肿胀的)face
Being in space is like standing on your head;the water in your body is likely to gather in the upper part of your body,giving you a swollen face.But this is the least of your problems.A recent study also suggests that lack of gravity can lead to bad eyesight.
Tplus one week:Muscle and bone loss
With the gravity gone,your body would go worse.A lot of the body's systems depend upon gravity to keep them conditioned.In some experiments with rats,up to a third of muscle from particular muscle groups was lost within 7 to 10 days of space flight.And while it is not a problem when you are flying around in the International Space Station(ISS),it's a great concern if you plan to land on Mars,200 million kilometers from home,unable to walk.
Lack of gravity also causes bone to be lost.For future Mars walkers,this is bad news.Imagine if one small step for mankind were to result in a broken leg.
【语篇解读】本文介绍了太空旅行对人体所造成的影响。
1.What is the main idea of the passage?
A.The influences of space travel on the human body.
B.The reasons for human beings landing on Mars.
C.The solutions to the problems during space travel.
D.Humans' progress in the space program.
A[主旨大意题。
根据第一段“The following are influences on the human body.”可知本文主要介绍了太空旅行对人体的影响。
]
2.We can infer that some astronauts become unconscious at launch time,because .
A.their health becomes too weak
B.they are worried about safety
C.their brains lack enough blood
D.their brains lack enough oxygen
C[推理判断题。
根据第二段“Gravity pushes blood into the feet and we nee d blood
supply to our brain to stay conscious”可知,飞船发射过程中强大的大气压把血液挤进
了脚部,而大脑需要血液供应才能保持清醒的状态。
可以判断在飞船发射过程中大脑缺血,
从而使宇航员处于昏迷状态。
]
3.During the first tenminute space flight,astronauts may feel .
A.thirsty B.hot
C.sick D.comfortable
C[细节理解题。
根据第三段“On e of the first things that astronauts complain about is nausea or sickness.”可知,在太空飞行的前十分钟,宇航员可能会感到恶心。
] 4.Which of the following is NOT the possible result of lack of gravity?
A.Bone loss. B.Muscle loss.
C.Consciousness loss. D.Bad eyesight.
C[细节理解题。
根据第四段“A recent study also suggests that lack of gravity can lead to bad eyesight.”及最后一个小标题“Muscle and bone loss”可知,失重可能
造成视力变差、肌肉丢失和骨质丢失。
而C项(昏迷)是飞船发射过程中大气压强过大造成的,并不是失重造成的。
]
Ⅱ.完形填空
South African lifeguard Achmat Hassiem would watch sharks hunting seals in False Bay.Hassiem never 1 he would survive an attack by the shark.Because he always thinks they are one of the most powerful ocean 2 .He was really lucky.
In August 2006 he and his brother were 3 an exercise with the local lifeguards.Suddenly he saw a shark moving towards his brother.His first thought was to distract(分散)the animal's 4 .Immediately he started drumming on top of the water,trying to make a 5 noise.He knew sharks tend to move towards 6 .He saw the shark turn away from his brother.But as it changed the course,the shark 7 towards Hassiem.The shark 8 its mouth and his right leg was in the shark's mouth.Then it 9 him under the water and headed downwards.Then he heard a horrible sound.His right leg split(分解)in two. 10 the shark's bite,Hassiem immediately swam toward the shore.He waved his 11 out of the water and cried for help.
Hassiem 12 .But the shark had taken away his right leg below the knee.Hassiem was training 13 for swimming.Two years later,he was on a plane to Beijing to 14 his country at the 2008 Paralympic Games(残奥会).After that he represented South Africa to attend two 15 Paralympic Games and won a medal at the London Paralympics.
Sharks are 16 .Now,Achmat Hassiem is an ocean conservationist(环保主义者)
17 people to protect sharks.He thanks the shark for setting him on a new life.He said,“Thanks to the shark's 18 I've managed to go around the world.As a child,I always wanted to represent South Africa,and the shark gave me the 19 .Who is better to speak up for 20 than a shark attack survivor?”
【语篇解读】南非救生员Achmat Hassiem在一次救生演习中被鲨鱼咬断了右腿。
后来他成了一名残疾游泳运动员,参加了北京和伦敦残奥会。
他感激鲨鱼给他带来的这些机遇。
1.A.hoped B.explained
C.imagined D.mentioned
C[根据下文“He was really lucky.”可知,他从来没有想到他会在鲨鱼的攻击下幸存下来。
]
2.A.swimmers B.lifeguards
C.farmers D.killers
D[根据上文“watch sharks hunting seals in False Bay”可知,鲨鱼是海洋最强大的杀手之一。
]
3.A.taking part in B.making fun of
C.catching up with D.making sense of
A[Achmat Hassiem和哥哥在参加一个救生员训练。
]
4.A.eyesight B.attention
C.energy D.memory
B[根据下文“Immediately he started drumming on top of the water”可知,他的第一反应就是要分散鲨鱼的注意力,所以拍击水面企图引起鲨鱼的注意。
] 5.A.loud B.gentle
C.strange D.nice
A[他试图想弄出一些较大的声音来吸引鲨鱼。
]
6.A.lights B.ships
C.smells D.sounds
D[因为他知道,鲨鱼通常会游向有声音的地方。
]
7.A.jumped B.swam
C.flew D.ran
B[根据上文“He saw the shark turn away from his brother.”可知,鲨鱼改变了方向,游向了Hassiem。
]
8.A.closed B.touched
C.cleaned D.opened
D[根据下文“his right leg was in the shark's mouth”可知,鲨鱼张开了嘴巴。
]
9.A.pushed B.led
C.pulled D.invited
C[根据“under the water and headed downwards”可知,鲨鱼把他往水底下拖去。
] 10.A.Free of B.Proud of
C.Afraid of D.Full of
A[根据“His right leg split in two”以及“Hassiem immediately swam toward the shore.”可知,他的右腿断为两截,他从鲨鱼的嘴中挣脱,然后立即向岸边游去。
] 11.A.head B.legs
C.back D.arms
D[Hassiem挥舞着手臂寻求帮助。
]
12.A.won B.cried
C.survived D.hurt
C[根据第一段“he would survive an attack by the shark”可知,Hassiem活了下来。
]
13.A.hard B.secretly
C.sadly D.hurriedly
A[根据下文“Two years later,he was on a plane to Beijing to his country at the 2008 Paralympic Games”可知,右腿残疾以后,他刻苦练习游泳,参加了2008年的残奥会。
]
14.A.serve B.report
C.lead D.represent
D[根据下文“After that he represented South Africa”可知答案。
]
15.A.regular B.normal
C.big D.traditional
C[根据上文“the 2008 Paralympic Games”以及“at the London Paralympics”可知,他参加了两次残奥会,并且在伦敦残奥会上赢得了奖牌。
]
16.A.endangered B.eaten
C.caged D.hunted
A[现在,Achmat Hassiem是一个海洋动物保护者,鼓励人们去保护濒危的鲨鱼。
] 17.A.forcing B.encouraging
C.changing D.forbidding
B[参见上题解析。
]
18.A.protection B.help
C.attack D.power
C[根据上文“He thanks the shark for setting him on a new life.”可知,多亏鲨鱼的攻击,Achmat Hassiem才能够周游世界。
]
19.A.talent B.opportunity
C.inspiration D.ability
B[鲨鱼给了“我”这样的机会。
]
20.A.sharks B.operators
C.sailors D.surfers
A[根据上文的“Now,Achmat Hassiem is an ocean conservationist...protect sharks.”可知,他认为,还有谁比一个被鲨鱼攻击过的幸存者能更好地为鲨鱼代言呢?]。