2019年秋高一年级英语新人教版必修1同步练习:Unit 5《Nelson Mandela-a modern hero》验收检测(含解析)

合集下载
  1. 1、下载文档前请自行甄别文档内容的完整性,平台不提供额外的编辑、内容补充、找答案等附加服务。
  2. 2、"仅部分预览"的文档,不可在线预览部分如存在完整性等问题,可反馈申请退款(可完整预览的文档不适用该条件!)。
  3. 3、如文档侵犯您的权益,请联系客服反馈,我们会尽快为您处理(人工客服工作时间:9:00-18:30)。

Unit 5 验收检测
(时间:120分钟满分:150分)
第一部分听力(共两节,满分30分)
第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)
听下面5段对话。

每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。

听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。

每段对话仅读一遍。

1.How is the woman travelling to visit her friend?
A.By plane. B.By ship. C.By bus.
2.Which of the following is true?
A.The man likes swimming best.
B.The man enjoys football most.
C.The man likes swimming, but doesn't enjoy skating.
3.What time does school begin?
A.At 7:45. B.At 8:00. C.At 8:10.
4.Why does the woman like winter?
A.It is pleasant to see the earth covered with snow.
B.The earth seems bigger in winter.
C.The weather is delightful.
5.Why hasn't Mr. Smith come to the meeting?
A.The man didn't tell Mr. Smith.
B.He is too busy.
C.He is ill.
第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)
听下面5段对话或独白。

每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。

听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。

每段对话或独白读两遍。

听第6段材料,回答第6至7题。

6.How long has it been since the speakers saw each other?
A.For a few months. B.For about a year. C.For a few years.
7.Whose leg was broken?
A.The man's. B.The man's son's. C.The man's wife's.
听第7段材料,回答第8至10题。

8.What do we know about the man?
A.He hopes to become a painter someday.
B.He isn't very familiar with painting.
C.He doesn't like the course at all.
9.Who is Lisa Frank?
A.The painter Desiree.
B.The professor of the course.
C.The woman talking with the man.
10.When does this conversation probably take place? A.Before class. B.During class. C.After class.
听第8段材料,回答第11至13题。

11.What does the woman like doing in her free time?
A.She likes reading and playing basketball.
B.She likes reading and singing.
C.She likes reading and listening to music.
12.What musical instrument can the woman play?
A.The piano. B.The violin.
C. The guitar.
13.What does the man like doing?
A.He likes playing the guitar.
B.He likes playing basketball.
C.He likes playing football.
听第9段材料,回答第14至17题。

14.What day may it be today?
A.Monday. B.Wednesday. C.Friday.
15.What's the possible relationship between the two speakers? A.Father and daughter.
B.Husband and wife.
C.Manager and clerk.
16.What will the man most probably do next?
A.Go on with the newspaper.
B.Clean the bathroom.
C.Sweep the floor.
17.What can we learn from this conversation?
A.The woman is a full­time housewife.
B.It's the woman's turn to clean the bathroom.
C.The woman has just come back from work.
听第10段材料,回答第18至20题。

18.When is Linda's birthday?
A.27th of June. B.27th of July. C.28th of June.
19.What present will Linda be given?
A.A book. B.A CD. C.A magazine about popular music.
20.Who is Linda's best friend?
A.Jim. B.Tina. C.Tom.
听力材料
Text 1
W:I'm going to visit my friend in Paris, and I told her to meet me at the airport.
I can almost see the city from here.
M:Paris is a nice place. I think you'll enjoy your visit there and your stay with your friend.
Text 2
W:What's your favorite sport?
M:I like playing tennis, swimming and skating, but I think football is the most exciting game.
Text 3
W:I'm sorry I'm late.
M:It's a quarter past eight. You should have been in school five minutes earlier.
Text 4
M:Do you like summer or winter?
W:Well, I prefer the cold weather.
M:Why?
W:How delightful it is to see the big earth covered by the lovely snow.
Text 5
W:It's eight o'clock now. Our meeting is about to begin. Why hasn't Mr. Smith turned up yet?
M:Oh, I forgot to tell him yesterday afternoon. It's my fault.
Text 6
W:Well, Bob, what a surprise! It's nice to see you again!
M:Hello, Ann! How long has it been? Wasn't it a year ago at Christmas, the last time I saw you?
W:You know, I think you're right. How are your children and wife?
M:Oh, they're fine. Billy fell down and broke his leg a few months ago, but other than that, there has been nothing special.
W:And your wife? What is she doing these days?
M:She's going to a night school on Mondays and Thursdays.
W:How nice for her!
Text 7
W:Hi, Gary! Is this seat taken?
M:No, it isn't. Please go right ahead.
W:I was surprised to see that you're taking this class. I didn't know you had any interest in painting.
M:I don't know much about it at all, so I thought it would be a good idea to take this course.
W:Did you go to the exhibition last night?
M:Unfortunately I couldn't make it. It is open for one more day, so I'm going to see it tonight. What did you think of it?
W:I loved it. Desiree's paintings catch your eyes immediately, and then your eyes lock on them.
M:I can't wait to see them myself. And did you say the painter's name was Desiree?
W:She only uses that name when she paints. Her real name is Lisa Frank. Desiree really sounds more exciting, don't you think?
M:It sure does. Oh, it looks like Professor Brown is here. I'll talk to you some more after class.
Text 8
M:What do you like to do in your free time, Ann?
W:Well, reading is my favorite hobby, so I spend a lot of my free time reading.
M:What else do you like to do?
W:Listen to music.
M:Do you play a musical instrument? Can you play the piano?
W:No. I play the guitar, sometimes.
M:Oh, you must be in the school band then.
W:As a matter of fact, I am. So I also spend a lot of free time practicing. What
about you, John?
M:Well. I'm very keen on sports, especially basketball. So I spend every minute I can either participating or training.
Text 9
W:You know, Trevor, I don't want to see a dirty bathroom when I enter it, but it is.
M:Sorry, Patricia. I had the worst day. I'm so tired. But I promise I'll clean it this weekend.
W:Weekend? That's three days away. Listen, I know how you feel. I work too but I do my share of the housework every day. Why can't you? I mean, that's our agreement, isn't it?
M:Yes, yes, you came home, cooked the dinner and washed up. And I'll do my share in a minute.
W:Oh, come on. Trevor. Don't be that way. Put aside the newspaper now.
M:I don't think it will make any difference if the bathroom is not cleaned right now. And, the living room floor doesn't look that dirty.
W:Trevor, I'm going to get angry.
M:OK, dear, go to have a bath, and when you come back, the floor will be clean.
Text 10
M:Tina, do you know it's Linda's birthday next week?
W:No, I don't. Jim, you're her best friend. Do you know what day her birthday is?
M:Yeah, of course, it's on Friday. It's the 27th of June.
W:How old will she be?
M:She will be twelve. I want to give her a present, but I don't know what to get her. Can you help me decide?
W:What does she like doing?
M:She likes reading.
W:Why don't you get her a book?
M:She already has a lot of books. I want to get her something different.
W:What else does she like doing?
M:She likes listening to popular music.
W:How about getting her a CD?
M:That's too expensive. I can't afford to get her a CD.
W:Then I know what you should get her as a present. A magazine about popular music. She'll be pleased.
M:That's a great idea! Thanks, Tina.
答案:1-5 ABCAA 6-10 BBBAA
11-15 CCBBB 16-20 CCACA
第二部分阅读理解(共两节,满分40分)
第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)
阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。

A
A businessman was at a pier (码头) in a small coastal village when a small boat with just one fisherman stopped. Inside the small boat were several large fish. The businessman asked how long it took to catch them.
The fisherman replied, “Only a little while.” The businessman then asked why he didn't stay out longer and catch more fish. The fisherman said he had enough to support his family's immediate needs.
The businessman then asked the fisherman how he spent the rest of his time. The fisherman said, “I sleep late, fish a little, play with my children, take a rest with my wife, Maria, walk into the village each evening where I drink wine and play the guitar with my friends. I have a full and busy life, sir.”
The businessman laughed, “You should spend more time fishing and earn more money. Then you can buy more boats, and finally you would have a group of fishing boats. Instead of selling your catch to a middleman, you would sell directly to the processor, finally opening your own cannery (罐头食品厂). You would control the product, process and distribution (配送). You'll run your expanding business.”
The fisherman asked, “But sir, how long will this all take?”
The businessman replied, “15 to 20 years.”
“But what then, sir?” asked the fisherman.
The businessman laughed, and said, “That's the best part! When the time is right, you would sell your company stock to the public. You'll become very rich!”
“Millions, sir?” replied the fisherman. “Then what?”
“Then you would retire, move to a small coastal fishing village where you would sleep late, fish a little, play with your kids, take a rest with your wife, walk to the village in the evenings where you could drink wine and play your guitar with your friends.”
21.Why didn't the fisherman want to get more fish?
A.It was hard to catch fish.
B.He had only a small boat.
C.He was very tired at that time.
D.He was satisfied with his work.
22.How did the fisherman think of his life?
A.Simple but poor. B.Full and happy.
C.Too busy. D.Too dull.
23.In the businessman's opinion, the fisherman should ________.
A.expand his business
B.improve his fishing skills
C.spend more time with his friends
D.set a good example for his children
24.In the end, the fisherman would most probably think that the businessman was ________.
A.creative B.acceptable
C.silly D.careful
答案与解析:
什么是幸福的生活呢?不同的人对这一问题有不同的答案。

本文中渔夫和商人对这一问题的理解就截然不同。

21.解析:细节理解题。

根据第二段最后一句可知,渔夫认为他现在捕的鱼已经能够满足暂时的需要,因此不想再捕更多鱼。

答案:D
22.解析:推理判断题。

根据第三段中渔夫所说的话可推知,他认为自己的生活充实且快乐。

答案:B
23.解析:细节理解题。

根据第四段中商人所说的话尤其是该段最后一句可知,他认为渔夫应当拓展自己的事业。

答案:A
24.解析:推理判断题。

根据故事情节可知,渔夫现在会在空闲时间钓鱼、陪孩子玩耍、与妻子一起休息、喝喝酒、跟朋友弹弹吉他。

商人认为渔夫应该利用这些空闲时间拓展自己的事业。

然而,商人在经过几十年的奋斗成为富翁时,他想过的生活正是渔夫现在在过的生活。

他为这样一种生活绕了一个大圈子。

由此可推知,渔夫听了商人的话后可能觉得他荒唐可笑。

答案:C
B
Today we travel to film festivals around the world to learn about their different histories and goals. Some of the festivals are major competitions, while others are smaller events to help draw attention to more experimental movies.
One of the most famous film festivals in the world takes place in the French town of Cannes annually usually in May. The Cannes Film Festival started in 1946 as a social gathering for showing movies. Later, the popular event developed into an important competition.
Visitors to the festival see short films and films which don't compete for awards. But the Cannes Film Festival is more than about honoring special movies and seeing famous actors. Each year, more than 1,000 people from almost 100 countries gather to watch about 900 movies. This helps link people from all areas of the movie industry. Also, it helps filmmakers sell their movies to distributors (发行人) so they can be shown in theaters around the world.
Another famous one is the Venice International Film Festival in August. Started in 1932, it's one of the oldest movie festivals in the world.
Many film festivals have very specialized (专门的) subjects. In Belgium you can go to the Brussels International Fantastic Film Festival. This festival has been showing science fiction and horror movies from around the world. If this event seems too frightening, you can attend the International Children's Film Festival in Frankfurt, Germany. In Turkey, the International Istanbul Film Festival shows movies about art, music, dance or literature.
On any given day, a film festival is probably taking place somewhere around the world. Here we've only discussed a small number of them.
25.In the author's opinion, what is the most important value of the Cannes Film Festival?
A.It makes people able to see many famous movies.
B.It honors special movies and many famous actors.
C.It makes some movies popular in different countries.
D.It develops the local economy by attracting many visitors.
26.The author mentions three film festivals in Paragraph 5 to show that ________.
A.film festivals are popular with people around the world
B.a lot of film festivals have their own specialized themes
C.a film festival is being held somewhere in the world every day
D.people with different interests can go to different film festivals
27.Which is the best title for the passage?
A.Film Festivals Around the World
B.Development of Films in the World
C.The Oldest Film Festival in the World
D.Histories of Film Festivals in the World
答案与解析:
本文是一篇说明文,主要介绍了世界各地的一些电影节。

25.解析:细节理解题。

根据第三段最后两句可知,该电影节的特殊价值在于它能够使一些电影被推广到世界各地。

答案:C
26.解析:推理判断题。

第五段第一句是该段的中心句,后面提到的三个电影节都是为了说明许多电影节都有它们专门的主题。

答案:B
27.解析:标题概括题。

通读全文,再结合文章最后一段可知,全文旨在介绍世界各地的一些电影节,故A项为最佳标题。

答案:A
C
How to sing like a superstar is a question people have been asking for ages. We naturally look up to the stars we want to sound like when we're young and just experimenting with singing. But as we get older, we find that we have our own voice.
In my opinion, you can only be a superstar if you find your own voice. If you want to sound great and attract people, just get comfortable with your own voice. Do you think Bob Dylan has a great voice? Of course not, but people love his voice and his songs. One of the main reasons is that he's very comfortable with himself and his own voice. So, remember this when you're asking yourself how to sing like a superstar.
I hate hearing many singers trying to imitate (模仿) other singers! But it still happens all the time and yes, some of them do become famous by trying to sound like others. I just don't feel like I'm listening to real art when I hear these so­called stars trying to imitate someone else with their voice.
Now one thing I like to do is to sing other people's songs in my own voice. Yes, you can practice a great song by an artist you love while you're driving down the
road, but practice it in your own voice not his or her voice. Turn down the volume (音量) a little and hear your own natural voice singing the song and giving it a totally new flavor!
That's exciting and you're being true to yourself. We're supposed to be artists and that means expressing ourselves in a unique way. So if you're asking how to sing like a superstar, remember to just use your own voice.
28.The author uses Bob Dylan as an example in order to tell us that ________.
A.Bob Dylan is a great singer
B.superstars usually have a great voice
C.a great voice helps to make a great singer
D.we should feel comfortable with our own voice
29.What advice does the author give on practicing singing?
A.Never singing others' songs.
B.Practicing singing in your car.
C.Singing the song in your own style.
D.Turning off the music while singing.
30.What is the author's attitude towards singers' imitating other singers?
A.Negative. B.Unconcerned.
C.Positive. D.Doubtful.
31.What can we infer from the passage?
A.Young people tend to imitate the stars they love.
B.It's not real art to sing other people's songs.
C.People love songs sung in a unique way.
D.The author is a famous singer.
答案与解析:
有些人想成为超级巨星,于是模仿歌星的声音唱歌。

作者认为这并不能使人成为歌星。

用自己的声音唱歌才是关键。

28.解析:推理判断题。

第二段第二句中提到,如果你想使自己的声音吸引别人,就要对自己的嗓音感到自信。

下面紧接着举了Bob Dylan的例子就是为了证明这一点。

答案:D
29.解析:细节理解题。

根据第四段第二句可知,作者建议我们用自己的嗓音、自己的风格唱歌。

答案:C
30.解析:推理判断题。

根据第三段第一句和该段最后一句可推知,作者对歌星模仿他
人唱歌持否定态度。

答案:A
31.解析:推理判断题。

根据第一段第二句可推知,年轻人喜欢模仿他们喜欢的明星。

答案:A
D
I work for a company in the hospitality (招待) industry that suffered heavy lay­offs and a poor pay in the past year.
I was hired as the Director of New Business Development, and as business grew, I hired a young man with whom I'd worked for several years before to be my group leader, as his knowledge and experience was valuable. He was hired at a rate of $10 per hour, well below the $16.50 he had been paid at our former company, but with the promise that he would receive a review in three months. Three months came and went, and management failed to give that well­deserved rise. I insisted that his supervisor (主管) give him a formal review, and the promised rise.
After the interview, the supervisor came to me with tears in his eyes, and told me what Aaron had done. “That boy has more character than anyone I've ever worked with. He sat there and made the case as to why he deserved the rise, detailed the many hours he'd worked off the clock and his value to the company. I couldn't disagree, and I gave him the rise. Just a dollar an hour, but all we could do right now. He thanked me, and said how much he appreciated it, then said, ‘Nate works really hard and is really struggling. $40 a week would make a lot of difference to him. I know you can't give everyone who deserves it a rise, so please give my dollar an hour to Nate. I know he needs it more than I do.’”
For a person of his age, with actually nothing to his fame but the clothes on his back, to help someone with even less was inspiring. God bless you, Aaron.
32.Why did the author introduce Aaron to work with him?
A.Aaron was his best friend.
B.Aaron had a large family to support.
C.Aaron was experienced in hospitality industry.
D.Aaron was familiar with the present company.
33.After the interview, the supervisor thought that ________.
A.Aaron deserved a pay rise
B.$40 a week was too much for Aaron
C.Aaron was much better than the author
D.it was the author who needed a pay rise
34.What can we learn about Aaron?
A.He enjoyed living a simple life.
B.He was kind and warm­hearted.
C.He was too strict with the employees.
D.He valued fame and wealth very much.
35.What was the probable reason why the author didn't get a high pay?
A.He didn't work hard.
B.He gave it up himself.
C.His boss didn't want to do so.
D.His company was in bad conditions.
答案与解析:
作者受聘于一家旅馆,一年来旅馆的经营状况不佳。

但是,Aaron将自己争取来的涨工资的机会让给了别人,这令作者很受感动。

32.解析:细节理解题。

根据第二段第一句中的as his knowledge and experience was valuable可知,作者雇用他的原因是他的知识和经验是宝贵的。

答案:C
33.解析:细节理解题。

根据第三段中主管所说的话可知,面试结束后主管认为加薪是Aaron应得的回报。

答案:A
34.解析:推理判断题。

根据第三段最后两句和最后一段中作者对Aaron的评价可推知,Aaron是个善良、热心的人。

答案:B
35.解析:细节理解题。

根据第一段可知,作者工资不高的原因很有可能是公司的处境不太好。

答案:D
第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)
根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。

选项中有两项为多余选项。

After entering high school, you must wonder how to study well. Here are some good skills for you.
Go to class.
If you want to do well at school, going to class is the first step in studying well. If you miss classes, you will miss what the teacher thinks is important; as
a result, you'll miss what is the most likely to end up on the test.__36__
Take good notes.
Try not to write down everything. __37__ Write down unfamiliar terms. After class, review your notes as soon as possible. You can fill in details that you missed and review the material while it is still fresh on your mind.
__38__
If you are struggling in class, talk to your teacher. He or she may be able to give you more help or tutor you before or after class. Most teachers have little sympathy (同情) for students who just become worried about failing during the last few weeks of the grading period.
Take part in class discussions.
In order to learn more in class, it is helpful to take part in class discussions. Asking questions and having eye contact with your teachers and classmates can increase your participation(参与) and your focus during the class discussion. __39__ This helps you make your point clear in class.
Form study groups.
__40__ Make sure that everyone is familiar with the material because you do not want to spend time re-teaching material to people who do not understand it. Be careful! Sometimes group sessions can become chatting sessions.
A.Don't be late for your class.
B.Talk to your teacher if you need help.
C.You should write down all the new terms.
D.So if you want to study well, go to every class.
E.Get students together who want to do well in class.
F.All you need is to put the main points in your own words.
G.If the material is difficult, you'd better read it before class.
答案:36.D 37.F 38.B 39.G 40.E
第三部分英语知识运用(共两节,满分45分)
第一节:完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)
阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出可以填入空白处的最佳选项。

In 1982, Steven Callahan was crossing the Atlantic alone in his sailboat when it struck something and sank. He was out of the shipping lanes and __41__ in a life raft (救生筏), alone. His __42__ were few. His chances were small. Yet when three
fishermen found him seventy­six days later, he was __43__—much thinner than he was when he started, but alive.
His account of how he __44__ is fascinating. But the thing that __45__ my eye was how he __46__ to keep himself going when all hope seemed lost and when there seemed no __47__ in continuing the struggle. He was __48__. He was desperately dehydrated (脱水的). He was thoroughly exhausted. Giving up would have seemed to be the only __49__.
When people survive these kinds of __50__, they do something with their minds that gives them the __51__ to keep going. Something the survivors do with their thoughts helps them find the courage to carry on in spite of many __52__.
“I tell myself I can __53__ it,” wrote Callahan in his book. “__54__ to what others have been through, I'm fortunate. I tell myself these things over and over again, building up fortitude (毅力)...”
I wrote that down after I read it. It __55__ me as something important. And I've told myself the same thing when my own __56__ seemed far off or when my problems seemed too __57__. And every time I've said it, I have always come back to my __58__.
So whatever you're going through, tell yourself you can handle it. Compared to what others have been through, you're __59__. Tell this to yourself over and over again, and it will help you get through the __60__ times with a little more fortitude.
41.A.flying B.surfing C.floating D.boating
42.A.supplies B.clothes C.companions D.advantages
43.A.busy B.awake C.energetic D.alive
44.A.escaped B.survived C.attacked D.sailed
45.A.drew B.caught C.attracted D.met
46.A.managed B.needed C.pretended D.refused
47.A.time B.chance C.point D.aim
48.A.thirsty B.determined C.kind D.starved
49.A.choice B.answer C.luck D.decision
50.A.adventures B.climates C.circumstances D.stories
51.A.example B.courage C.pride D.trust
52.A.inventions B.efforts C.abilities D.difficulties
53.A.ignore B.compete C.avoid D.handle
54.pared B.Related C.Referring D.According
55.A.reminded B.struck C.encouraged D.warned
56.A.goals B.projects C.mistakes D.days
57.A.ordinary B.excellent C.serious D.attractive
58.A.thoughts B.senses C.characters D.dreams
59.A.different B.healthy C.strong D.fortunate
60.A.beautiful B.particular C.rough D.special
答案与解析:
Steven Callahan独自在海上漂流了76天后奇迹般地生还了。

他之所以幸存下来,全靠自己的勇气和毅力。

因此,不论我们遇到什么困境,我们都要满怀信心并告诉自己我们可以解决。

41.解析:Steven独自一人乘着小帆船穿越大西洋时,不幸发生事故,船沉了,所以他应该是在救生筏上“漂流”着。

答案:C
42.解析:根据下文讲的他生存的机会渺茫可推知,他的必需品不多。

supply意为“日用(必需)品”。

答案:A
43.解析:当76天后,三位渔民发现他的时候,他还活着,只是比刚出发的时候瘦了不少。

根据破折号后的but alive可知答案。

答案:D
44.解析:他对于如何“生存下来”的解释令人匪夷所思。

答案:B
45.解析:此处指吸引作者注意力的是什么。

catch one's eye意为“吸引某人的注意”。

答案:B
46.解析:Steven在极度困难、生存无望的情况下设法生存下来,故用manage。

manage to do sth.“设法做成,设法完成”。

答案:A
47.解析:此处指引起作者注意的是他如何在希望渺茫、继续搏斗意义不大的情况下设法保持了强烈的求生欲。

there's no point in doing sth.意为“做某事没有意义”。

答案:C
48.解析:根据下文讲的他极度脱水,筋疲力尽可知,此处指Steven饿坏了,故用starved(挨饿的)。

答案:D
49.解析:当时Steven又饿又渴,极度疲劳,生存的希望渺茫,放弃似乎是唯一的“选择”。

答案:A
50.解析:如果人们能够战胜这种情况,那么他们的脑海中一定有什么信念支撑着他们。

此处用circumstance指上文中讲的Steven所处的困境。

答案:C
51.解析:根据下一句中的helps them find the courage to carry on可推知,此处用courage,指他们的信念给了他们继续前行的勇气。

答案:B
52.解析:信念给予了他们战胜一切“困难”的勇气和决心。

答案:D
53.解析:根据最后一段第一句中的tell yourself you can handle it可知,此处指Steven告诉自己能够“克服”困难。

答案:D
54.解析:此处指与别人的遭遇相比,自己算幸运的了。

根据第59空前的Compared to what others have been through可知答案。

答案:A
55.解析:strike sb. as sth.意为“给某人以某种印象”。

此处指这让作者感到很重要。

答案:B
56.解析:根据该空前的I've told myself the same thing可推知,作者应该是在自己的目标遥不可及(即遇到困难)时,才会对自己说这些给自己加油打气的话。

答案:A
57.解析:此处指当自己的问题很“严重”时。

答案:C
58.解析:此处指每次作者说起这句话,他就会重新振作起来。

come back to one's senses“恢复理智,重新振作”。

答案:B
59.解析:根据第54空所在句可知,此处填fortunate。

答案:D
60.解析:反复告诉自己是幸运的有助于你鼓足勇气,走过艰难的日子。

rough times意为“艰难的日子”。

答案:C
第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)
阅读下列材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。

I have a best friend called Mike. He and I have been friends for years.
When I first knew Mike, we lived in __61__ small town. We always went to school
together. Every morning when I went to Mike's house, __62__ mother would say, “I'm sorry. He's a bit late this morning”, and therefore I had to wait. Each day we were late __63__ school, and I still remember the teacher __64__ always got angry with us. Now 25 years later, I play tennis with Mike. I __65__ (usual) drive him to the tennis club. I go to his flat and he opens the door and says, “I'm sorry. I'm a bit late today.”
As boys we spent a lot of time out __66__ (explore) on our bikes. We went walking and fishing, too. Probably the __67__ (fun) thing we did was that we __68__ (steal) a bottle of whiskey from my dad. We cycled about 5 miles away to drink it in one of our favourite __69__ (place). When we finished it, we did not cycle back. I'm sure if our parents knew it, they would be __70__ (shock).
答案:61.a 62.his 63.for 64.who/that ually 66.exploring 67.funniest 68.stole
69.places
70.shocked
第四部分 写作(共两节,满分35分)
第一节:短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分)
假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。

文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。

每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。

增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词。

删除:把多余的词用斜线(\)划掉。

修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。

注意:1.每处错误及其修改均限一词;
2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。

One rainy day while I was walking home with one of my friend, a truck came to a stop besides me. The driver put the window down and offered us a umbrella because he found we were wet through. I stood there and couldn't believe in that a complete stranger is so thoughtful. The man insisted, so I grateful accepted the offer, thanked him and watched the truck disappear down the road. This man might need the umbrella himself, and he preferred to give it to everyone else. It was a lesson to us and it was possible give without expect anything in return.
答案:
One rainy day while I was walking home with one of my friend friends
, a truck came to
a stop besides beside me. The driver put the window down and offered us a an
umbrella because
he found we were wet through. I stood there and couldn't believe that a complete stranger is was so thoughtful. The man insisted, so I grateful gratefully
accepted the offer,
thanked him and watched the truck disappear down the road. This man might need the umbrella himself, and but he preferred to give it to everyone anyone
else. It was a lesson to
us and it was possible ∧to give without expect expecting
anything in return.
第二节:书面表达(满分25分)
以A freedom fighter 为标题,根据所提供的信息,介绍阿拉法特(Arafat)的生平。

●于1929年8月24日,生于埃及开罗(Cairo);
●十九岁时暂停了在开罗大学的学业,参加了反以色列(Israel)的战争;
●后又返回学校,主修工程学,1956年得到学位;
●1969年成为巴解(the PLO Committee)主席;
●1994年得诺贝尔和平奖;
●2004年死于巴黎;
●毕生致力于建立一个独立的巴勒斯坦国(Palestinian),但没有实现。

要求:1.不要逐句翻译;
2.词数:100左右。

________________________________________________________________________ ________________________________________________________________________ ________________________________________________________________________ ________________________________________________________________________ 范文:
A freedom fighter
Arafat was born on 24 August 1929 in Cairo, Egypt. At nineteen, he left his studies at Cairo University to fight against Israel. Later he returned to Cairo University to major in engineering, and got his degree in 1956. He spent all his spare time in political activities to realize his dream of founding an independent Palestinian homeland. In 1969 Arafat became chairman of the PLO Committee. He was awarded the Nobel Peace Prize in 1994. He was a strong leader, devoting his whole life to the liberation of the Palestinian but didn't achieve his goal. In 2004 Arafat died in Paris, without seeing his dream come true.。

相关文档
最新文档