高中英语Unit2WorkingthelandSectionⅠ自我小测1新人教版必修420170518162.doc

合集下载
  1. 1、下载文档前请自行甄别文档内容的完整性,平台不提供额外的编辑、内容补充、找答案等附加服务。
  2. 2、"仅部分预览"的文档,不可在线预览部分如存在完整性等问题,可反馈申请退款(可完整预览的文档不适用该条件!)。
  3. 3、如文档侵犯您的权益,请联系客服反馈,我们会尽快为您处理(人工客服工作时间:9:00-18:30)。

Unit 2 Working the land Section Ⅰ
一、根据句意和汉语提示写出单词
1.I am not ______(满足) with beautiful dreams.I want beautiful realities.
2.A balloon ______ (膨胀,伸展) when it is blown up.
3.Only two ______ (十年) ago,that is,in 1992,most families had no color TV sets,not to speak of computers or cellphones.
4.______(装备) with advanced weapons,the army defeated their enemy.
5.Look!There is a child ______(挣扎)in the lake.
6.They worked hard.______(因此),they made twice as many toys as the others.
7.Germany's ______(出口产品)of cars totaled two million last year.
8.I think you'd better get ______(除掉)of your bad habits.
二、用方框中短语的正确形式填空
be satisfied with,rid...of,would rather,lead a...life,born into,need for,thanks to,with the hope of,care for,life goal
1.He is hardworking;he ______ spend more time on his work than have a walk with his wife in the street.
2.You'd better ______ yourself ______ the bad habit of smoking,or it will do great harm to your health.
3.He went to Guangzhou ______ finding a good job to make more money.
4.Producing more rice on the same land has been Yuan Longping's______.
5.The children are being well ______ in the nursery.
6.The teacher ______ very ______ my answer and praised me for that.
7.______ the people's timely help,many more victims were saved.
8.There is a growing ______ cheap apartments in big cities in China.
9.Though ______ a rich family,he leads a very simple life.
10.With the development of economics,people in China are ______ comfortable ______ now.
三、单项填空
1. If we ______ a table earlier,we wouldn't be standing here in a queue.
A.have booked B.booked C.book D.had booked
2.______ the challenges,I become stronger than I used to be.
A.Rather than B.Thanks to
C.Instead of D.As a result
3.We do not have enough money.______,we cannot afford to buy the new car.
A.However B.Anyway C.Therefore D.Though
4.My father knows clearly that smoking is bad for his health,but he just can't ______ it.
A.have fun with B.get rid of
C.look forward to D.get away with
5.The teacher was satisfied ______ the progress he had made,because he rid himself ______ being lazy and careless.
A.about;of B.with;from
C.with;of D.at;off
四、单句改错
1.No one dare quarrel with the manager such that they cannot be fired.
________________________________________________________________________
2.The workers worked very hard;they so were often praised by their boss.
________________________________________________________________________
3.We would rather we stay in the classroom instead of going out this afternoon.
________________________________________________________________________
4.Are you satisfying with the boys and girls?
________________________________________________________________________
5.Learn how to operate the machine is not easy.
________________________________________________________________________
五、句子翻译
1.店主与那个窃贼搏斗起来。

(struggle)
________________________________________________________________________
2.如果我昨天不忙就去参加你的生日聚会了。

(用虚拟语气)
________________________________________________________________________
3.我会尽最大努力让你摆脱困境。

(rid ...of)
________________________________________________________________________
4.多亏了你的到来,我的孩子才不哭了。

(thanks to)
________________________________________________________________________
5.我打算把我们公司生产的电脑出口到美国。

(export)
________________________________________________________________________
六、阅读理解
Scientists are trying to make the deserts into good land again.They want to bring water to the deserts,so people can live and grow food.They are learning a lot about
the deserts.But more and more of the earth is becoming deserts all the time.Scientists may not be able to change the deserts.Scientists think that people make deserts.People are doing bad things to the earth.
Some places on the earth don't get very much rain.But they still don't become deserts.This is because some green plants are growing there.Small green plants and grass are very helpful to dry places.Plants don't let the hot sun make the earth even drier.Plants don't let the wind blow the earth away.When a little bit of rain falls,the plants hold the water.Without plants,the land can become a desert much more easily.
1.Small green plants are very important to dry places because ______.
A.they don't let the sun make the earth even drier
B.they don't let the wind blow the earth away
C.they hold the water
D.All of the above.
2.Land is becoming deserts little by little because ______.
A.plants can't grow there
B.there is not enough rain
C.people don't do what scientists wish them to do
D.scientists know little about the deserts
3.Which is the main idea of the first paragraph?
A.Scientists know how to change deserts into good land.
B.Land is becoming deserts faster than scientists can change it back into good land.
C.If scientists can bring water to deserts,people can live and grow food there.
D.More and more places are becoming deserts all the time.
4.After reading this passage,we learn that ______.
A.plants can keep dry land from becoming deserts
B.it is good to get rid of the grass in the deserts
C.all places without much rain will become deserts
D.it is better to grow crops on dry land than to grow grass
参考答案
一、
1.答案:content/satisfied/pleased/glad
2.答案:expands
3.答案:decades
4.答案:Equipped
5.答案:struggling
6.答案:Therefore
7.答案:exports
8.答案:rid
二、
1.答案:would rather
2.答案:rid;of
3.答案:with the hope of
4.答案:life goal
5.答案:cared for
6.答案:was;satisfied with
7.答案:Thanks to
8.答案:need for
9.答案:born into
10.答案:leading a;life
三、
1.解析:考查虚拟语气。

句意:如果我们早点儿预订一张桌子,我们就不用站在这儿排队了。

if条件句描述的情况与过去事实相反,所以用过去完成时。

答案:D
2.解析:rather than “而不是”;thanks to “幸亏,由于”;instead of “代替”;as a result “结果”。

此处用thanks to表示“因为这些挑战我才变得比过去更加坚强”。

答案:B
3.解析:however “然而”;anyway “无论怎样”;therefore “因此”;though “可是,虽然”。

由于本题上下文存在因果关系,所以答案为C项。

答案:C
4.解析:have fun with的含义是“做……玩得开心”;get rid of 的含义是“摆脱掉;除掉”;look forward to的含义是“盼望”;get away with的含义是“做……不受惩罚”。

本句表达的是“我”的父亲戒不了烟,因此应用get rid of。

答案:B
5.解析:be satisfied with的含义是“对……满意”;rid sb of sth的含义是“使某人摆脱某事”。

答案:C
四、
1.答案:such→so
2.答案:so→therefore
3.答案:stay→stayed
4.答案:satisfying→satisfied
5.答案:Learn→Learning
五、
1.答案:The shopkeeper struggled with the thief.
2.答案:If I hadn't been busy yesterday,I would have gone to your birthday party.
3.答案:I'll do my best to rid you of your trouble.
4.答案:Thanks to your coming,my child stopped crying.
5.答案:I'm going to export the computers produced by our company to the USA.
六、
1.解析:细节考查题。

由原文的第二段的第五、六、七句话可知,A、B、C三项都不全面,只有D项最完整。

all of the above表示“以上所有的(选项)”。

答案:D
2.解析:推理判断题。

阅读原文的第一段可知,只有C项符合现实。

答案:C
3.解析:推理判断题。

由原文第一段和现实可知,土地沙化的速度要比科学家尽力使沙漠变良田的速度快。

B项完整。

其他三个选项都很片面,不能概括整个段落的含义。

答案:B
4.解析:细节考查题。

由原文可知,植被对控制土地沙漠化起主要的作用。

A项正确。

其他三个选项不符合文意。

答案:A
精美句子
1、善思则能“从无字句处读书”。

读沙漠,读出了它坦荡豪放的胸怀;读太阳,读出了它普照万物的无私;读春雨,读出了它润物无声的柔情。

读大海,读出了它气势磅礴的豪情。

读石灰,读出了它粉身碎骨不变色的清白。

2、幸福幸福是“临行密密缝,意恐迟迟归”的牵挂;幸福是“春种一粒粟,秋收千颗子”的收获. 幸福是“采菊东篱下,悠然见南山”的闲适;幸福是“奇闻共欣赏,疑义相与析”的愉悦。

幸福是“随风潜入夜,润物细无声”的奉献;幸福是“夜来风雨声,花落知多少”的恬淡。

幸福是“零落成泥碾作尘,只有香如故”的圣洁。

幸福是“壮志饥餐胡虏肉,笑谈渴饮匈奴血”的豪壮。

幸福是“先天下之忧而忧,后天下之乐而乐”的胸怀。

幸福是“人生自古谁无死,留取丹心照汗青”的气节。

3、大自然的语言丰富多彩:从秋叶的飘零中,我们读出了季节的变换;从归雁的行列中,我读出了集体的力量;从冰雪的消融中,我们读出了春天的脚步;从穿石的滴水中,我们读出了坚持的可贵;从蜂蜜的浓香中,我们读出了勤劳的甜美。

4、成功与失败种子,如果害怕埋没,那它永远不能发芽。

鲜花,如果害怕凋谢,那它永远不能开放。

矿石,如果害怕焚烧(熔炉),那它永远不能成钢(炼成金子)。

蜡烛,如果害怕熄灭(燃烧),那它永远不能发光。

航船,如果害怕风浪,那它永远不能到达彼岸。

5、墙角的花,当你孤芳自赏时,天地便小了。

井底的蛙,当你自我欢唱时,视野便窄了。

笼中的鸟,当你安于供养时,自由便没了。

山中的石!当你背靠群峰时,意志就坚了。

水中的萍!当你随波逐流后,根基就没了。

空中的鸟!当你展翅蓝天中,宇宙就大了。

空中的雁!当你离开队伍时,危险就大了。

地下的煤!你燃烧自己后,贡献就大了
6、朋友是什么?
朋友是快乐日子里的一把吉它,尽情地为你弹奏生活的愉悦;朋友是忧伤日子里的一股春风,轻轻地为你拂去心中的愁云。

朋友是成功道路上的一位良师,热情的将你引向阳光的地带;朋友是失败苦闷中的一盏明灯,默默地为你驱赶心灵的阴霾。

7、一粒种子,可以无声无息地在泥土里腐烂掉,也可以长成参天的大树。

一块铀块,可以平庸无奇地在石头里沉睡下去,也可以产生惊天动地的力量。

一个人,可以碌碌无为地在世上厮混日子,也可以让生命发出耀眼的光芒。

8、青春是一首歌,她拨动着我们年轻的心弦;青春是一团火,她点燃了我们沸腾的热血;青春是一面旗帜,她召唤着我们勇敢前行;青春是一本教科书,她启迪着我们的智慧和心灵。

相关文档
最新文档