中考英语模拟试卷分类汇编英语阅读理解(含答案)
【中考英语】模拟试卷分类汇编英语阅读理解(含答案)

【中考英语】模拟试卷分类汇编英语阅读理解(含答案)一、英语阅读理解专项练习试卷1.阅读理解Happiness is for everyone. You don't need to care about those people who have beautiful houses with large gardens and swimming pools or those who have nice cars and a lot of money and so on. Those who have big houses may often feel lonely and those who have cars may want to walk on the country roads at their free time.In fact happiness is always around you if you put your heart into it. When you are in trouble at school, your friends will help you. When you study hard at your lessons, your parents are always taking good care of your life and your health. When you get success, your friends will say congratulations to you. When you do something wrong, people around you will help you to correct it. And when you do something good to others, you will feel happy too. All these are your happiness. If you notice them you can see that happiness is always around you.Happiness is not the same as money. It is a feeling of your heart. When you are poor, you can also say you are very happy because you have something else that can't be bought with money. When you meet with difficulties, you can say loudly you are very happy because you have more chances to challenge yourselves. So you cannot always say you are poor and you have bad luck. If you take every chance you get, you will be a happy and lucky person.(1)Happiness is for .A. all peopleB. those who have a lot moneyC. those who have large and beautiful housesD. those who have cars(2)When you do something wrong, .A. you have no chance to challenge youB. people around you will help youC. your classmates will laugh at youD. you will be happy(3)"Happiness is not the same as money" means .A. money doesn't always bring happinessB. money always brings happinessC. everything can always bring happinessD. only rich people have happiness(4)Which is the best title for the passage?A. Life and SuccessB. Happiness and LuckC. Do Something Good to OthersD. Happiness【答案】(1)A(2)B(3)A(4)D【解析】【分析】文章大意:文章主要论述了快乐无处不在,只要你抓住你的每一次机会,你就会快乐。
中考英语模拟试卷分类汇编英语阅读理解(及答案)50

中考英语模拟试卷分类汇编英语阅读理解(及答案)50一、英语阅读理解专项练习试卷1.阅读理解The following are some tips for becoming a successful businessman by Michael Bloomberg. They are based on his experience of building a company from the ground up, leading New York City as mayor(市长), and so on.Take RisksLife is too short to spend your time avoiding failure.In 1981, at the age of 39, I lost my job. The next day I took a big risk and began my own company. In 2001, when I was debating whether to run for mayor, most people advised me not to do it. But one person said, “If you can imagine yourself giving a concession(败选)speech, then why not go for it?” That was the best advice I received, and I followed it.In order to succeed, you must first be willing to fail— and you must have the courage to go for it anyway.Make your own luckLuck plays a part in success. The harder you work, the luckier you get.Whatever you choose to do, even if it's not the job of your dreams, always work hard at it. Be the first person at work in the morning and the last to leave at night. Hard work creates chances. Never stop learningThe most powerful word in English language is “why”. There is nothing so powerful as an open, inquiring mind(探究精神). Whatever field you choose for starting a business — be a lifelong student.Give backYou are responsible for your success and failure, but you only succeed if you share the reward with others.My first donation was a $ 5 check to my alma mater (母校) . And while the checks(支票)may be bigger today, they come with the same spirit.You don't have to be wealthy to give back. You can give back by giving your time and talents. (1)In this passage, Michael Bloomberg is the name of a .A. newspaperB. placeC. companyD. person(2)What did the writer do at the age of 59?A. Lost his job.B. Ran for mayor.C. Built a company.D. Became a teacher.(3)From the passage, we can infer that the writer .A. is a young mayorB. seldom cares about othersC. is lucky all the timeD. is a hard-working man(4)Which of the following isn't mentioned in the tips?A. Failure is the mother of success.B. It's never too old to learn.C. Money is everything.D. Luck comes from hard work.(5)In which of the following columns(栏目)can you find the article?A. Family LifeB. Interesting StoriesC. Experience SharingD. Adventures【答案】(1)D(2)B(3)D(4)C(5)C【解析】【分析】文章大意:短文介绍了成功的商人迈克尔·布隆伯格获取成功的一些秘诀。
最新中考英语模拟试卷分类汇编英语阅读理解(含答案)

最新中考英语模拟试卷分类汇编英语阅读理解(含答案)一、英语阅读理解专项练习试卷1.阅读下列短文,从每小题所给的四个选项中,选出一个最佳选项。
Once there was a small hotel whose keeper was always caring about money.One day, a businessman arrived. The keeper looked at the man's thick wallet and thought, "Oh, I wish that all the money could be mine!" The businessman didn't notice that, so he ordered the most expensive room and went to his room to dress for dinner.Around the hotel, there were some beautiful ginger(姜) plants. Many people said that eating the buds(芽) of ginger would make a person forgetful.The keeper thought, "If I serve some buds of ginger to the businessman, he may be forgetful to take his wallet!" Then she went to the kitchen.Soon, businessman came downstairs and asked for dinner. The keeper was very excited as she served the dish to him. "Delicious!" said the rich man. When dinner was finished, he went to bed happily.In the next morning, the keeper saw the businessman leaving from the front door. As soon as he was out of sight, she ran up to his room. She looked all over the room for the wallet, but she couldn't find it. Suddenly, she noticed a piece of paper on the floor. It was the businessman's bill(账单). He had forgotten to pay it! She ran down the stairs, out of the front door, and across the road until she was out of breath, but the businessman was already far, far away. "I'm so silly!”" cried the keeper.(1)The keeper came up with an idea to own the businessman's money when __________.A. she dressed herselfB. she cooked the meal in the kitchenC. the businessman went upstairs happilyD. she thought of the buds of ginger around her hotel(2)The keeper ran into the businessman's room as soon as he left because __________.A. she wanted to find the man's billB. she wanted to find the key to the man's roomC. she wanted to check if the man had left his money thereD. she wanted to see if the man had broken anything in the room(3)Which if the following is NOT true according to this passage?A. The keeper realized the buds of ginger didn't work in the end.B. The keeper ran after the businessman because of the bill.C. The businessman didn't know the rumor (谣言) about the buds of ginger.D. The businessman didn't pay the keeper's bill because he lost his money.【答案】(1)D(2)C(3)D【解析】【分析】文章大意:一个贪财的旅店老板整天惦记着钱,一天一个商人来住店了,他认为商人有很多钱,于是就动了心思,他记着有些人说吃了姜芽可以让人失去记忆,于是他就给商人吃了姜芽,第二天当商人出门之后,他去了房间找钱,但是啥也没有,只发现了一个账单,那是住店的账单,这是他想起来了,商人还没有结账就走了。
中考英语模拟试卷分类汇编英语阅读理解(及答案)

中考英语模拟试卷分类汇编英语阅读理解(及答案)一、英语阅读理解专项练习试卷1.阅读理解As a young woman, my mother worked in the kitchen of a large farm owned by Fanny Cratty. She was hardworking and had a special skill in making delicious strawberry jam.Aunt Fanny was single and had no children. She didn't like to share love with others. I thought she was very lonely, although she didn't mind it. She had a workshop where my mother helped her make the best strawberry jam, and everyone in our town bought it. But aunt Fanny asked my mother not to tell the recipe(秘方) of making the strawberry jam to others.When the strawberries were ripe,my family would pick them together. We talked and laughed, experiencing the fun of picking strawberries. But aunt Fanny never joined us. She just asked us to pick strawberries quickly and make more strawberry jam to make more money for her. Each person in our town said that she just paid attention to money rather than anything else. What a poor woman! It's no use having too much money because she had no family and friends to share her happiness during her lifetime.Maybe it was the recipe that brought success to aunt Fanny. But to me, it was just a common recipe. Money can make you feel rich for a while, but it is the beautiful days spent with family and friends that truly make you rich.(1)Who owns the recipe of making the best strawberry jam?A. The writer's mother.B. The writer.C. Aunt Fanny.D. Fanny's mother.(2)Why do people in the town think aunt Fanny is poor?A. Because she needed to work hard in her workshop.B. Because she paid attention to nothing except money.C. Because she had no close friends to shared her success.D. Because she always thought of helping others rather than herself.(3)—What d oes the last word “rich” mean in this passage?—It means ________.A. the success of making strawberry jamB. having the recipe and much moneyC. the happiness, one's family and friendsD. owning a big house and the large farm【答案】(1)A(2)C(3)C【解析】【分析】短文大意:作者的妈妈拥有一种特殊的制作美味草莓酱的技巧。
2020-2021中考英语模拟试卷分类汇编英语阅读理解(含答案)

2020-2021中考英语模拟试卷分类汇编英语阅读理解(含答案)一、英语阅读理解专项练习试卷1.阅读理解As a child, I was really afraid of the dark and of getting lost. These fears were very real and caused me some uncomfortable moments.Maybe it was the strange way things looked and sounded in my own room at night that scared me so much. There was never complete darkness, but always a street light or car lights, which made clothes on the back of a chair take on the shape of a wild animal. Out of the corner of my eye, I saw the curtains(窗帘) seem to move when there was no wind. A very low sound in the dark would seem a hundred times louder than in the day. My imagination(想象) would run wild, and my heart would beat fast. I would lie very still so that the "enemy(敌人)" would not discover me.Another of my childhood fears was that I would get lost, especially on the way home from school. Every morning I got on the school bus right near my home. That was no problem. After school, though, when all the buses were lined up along the street, I was afraid that I would get on the wrong one and be taken to some other strange places. On school or family trips to a park or a museum, I wouldn't let the leaders out of my sight.Perhaps one of the worst fears of all I had as a child was that of not being liked or accepted by others. Being popular was so important to me then, and the fear of not being liked was a serious one.One of the processes(过程) of growing up is being able to realize and overcome our fears. Understanding the things that scared us as children helps us achieve greater success later in life.(1)The author had kind(s) of fears when he was a child.A. oneB. twoC. threeD. none(2) would scare the author at night.A. Street lights and car lightsB. Wild animals and enemiesC. Moving curtains and windD. Strange sights and sounds(3)When the author went to some other places on school or family trips, he would .A. walk away without othersB. take a bus by himselfC. follow others closelyD. make sure not to take a wrong bus(4)The underlined word "overcome" means " " in Chinese.A. 接受B. 忍受C. 信服D. 克服【答案】(1)C(2)D(3)C(4)D【解析】【分析】文章大意:文章讲述了作者小时候害怕的三件事,怕黑,怕走丢,怕不被别人喜欢或者不被别人接受。
中考英语模拟试卷分类汇编英语阅读理解(及答案)100

中考英语模拟试卷分类汇编英语阅读理解(及答案)100一、英语阅读理解专项练习试卷1.根据短文内容,选择最佳答案。
That night, Sue quarreled with her mother, and she ran out of the house. Since she left in a hurry, she didn't take any money with her.When she passed a noodle shop, she suddenly felt very hungry. She wished for a bowl of noodles, but she had no money. The owner saw her standing outside and asked her if she would like a bowl of noodle. She nodded but then she said that she didn't have any money.“Okay, I'll treat you.” the owner said. A few minutes later, the owner brought her a steaming bowl of noodles. After eating some bites, Sue cried.“What is it?” the owner asked.“Nothing. I am just touched by your kindness! Even a stranger on the street gives me a bowl of noodles, but m y mother chased me out of the house after a quarrel. She is so cruel!”“Girl, why did you think so? Think again. I only gave you a bowl of noodles and you were touched. Your mother had raised you since you were very born, why weren't you grateful and a rgued with your mom instead?”Sue was really surprised after hearing that.On the way home, Sue thought it over about what to say to her mother. She stopped in front of the door and saw her mother worried and tried after looking for her everywhere. When she saw Sue come back home, she was overjoyed and said eagerly(激动的), “Sue, come inside, honey. Are you hungry? I cooked rice and prepared the meal. Come in and eat while it is still hot.” Sue couldn't control herself any longer. She cried and hugged her mother.In our life, it's easy for us to appreciate the small actions of strangers, but for the relatives, especially our parents, we see their sacrifices(牺牲)as a matter of course. Parental love is the most precious gift we have been given since birth.(1)When Sue ran out of her house, ____________.A. She took some food with herB. She wanted to go out to have some noodlesC. She didn't take any moneyD. She thanked her mother very much(2)While Sue was eating noodles, ____________.A. she was moved by the shop ownerB. she felt hungry with the shop ownerC. she never thought of her mumD. she thought her mother was wise(3)What can we learn about the owner from the story?A. He loved money very much.B. He was a cruel man.C. He didn't agree with Sue.D. He thought Sue's mum was cruel.(4)The underlined word “overjoyed” probably means ________.A. 惊奇的B. 生气的C. 欣喜的D. 意外的(5)What does the passage mainly want to tell us?A. We should be grateful to parents.B. Don't be afraid when you are lost.C. We should help parents with housework.D. Strangers are more helpful.【答案】(1)C(2)A(3)C(4)D(5)A【解析】【分析】本文讲述Sue与母亲吵架后负气出走,在街上因为饥饿她想要一碗面条,但她没有钱。
西安市中考英语模拟试卷分类汇编英语阅读理解(及答案)

西安市中考英语模拟试卷分类汇编英语阅读理解(及答案)一、英语阅读理解专项练习试卷1.阅读理解Kathy could still remember the night she had to leave her home in Hungary. It was the beginning of World War II and her family had to leave their country as soon as possible. She quickly filled a bag with a few pieces of clothing, her diary, and her treasure—a beautiful silk scarf. Kathy and her best friend, Monica, had asked their parents to buy them matching scarves. They each would wear the scarves as a symbol of their friendship. Kathy had no idea that she was going to America that night and would not be returning.Kathy kept that special silk scarf for many years. One day she decided to give it to her granddaughter, Eliza, to wear to her first job interview for good luck. Kathy was afraid that Eliza would lose the scarf, but the granddaughter promised, "Don't worry, Grandma, nothing's going to happen to your scarf. You'll see. It is going to bring both of us luck today, "And with that, Eliza kissed her grandmother and left for the interview.That afternoon Eliza left the interview, feeling sure that she had got the job. So she decided to celebrate by going to a restaurant. As she was sitting at her table, she felt someone looking at her. Sitting next to her was an old woman, who could not take her eyes away from her"I'm sorry, do I know you?" Eliza asked."I'm sorry, dear, but you make me think of someone I once knew, "the old woman replied." My best friend looked like you and used to wear a scarf just like the one you're wearing around your neck." Eliza listened carefully, with her eyes and mouth wide open. She had heard stories of her grandmother's best friend and knew the meaning of the scarf. Could this be Monica, her grandmothers childhood friend?Eliza introduced herself and waited to hear the name of the other woman."My name's Monica, dear, I lived in Hungary as a child, but my family had to leave when I was fourteen years old. I've been living here in California ever since," said the old woman.ELiza could not believe her ears…(1)Kathy and her family left their country because_________.A. Kathy found a job in the USAB. Kathy would study in CaliforniaC. they had no friends in EuropeD. they wanted to get away from the war(2)From the underlined sentence in Paragraph 6, we can infer that Eliza felt _______. A. surprised B. thankful C. sorry D. nervous(3)What would Eliza most probably do after the dinner?A. She gave the silk scarf to Monica.B. She went for another job interview.C. She showed Monica around California.D. She took Monica to meet her grandmother.(4)The best title for this passage can be .A. A Gift from ParentsB. A Scarf of LuckC. A Successful InterviewD. A Story in the War【答案】(1)D(2)A(3)D(4)B【解析】【分析】文章大意:本文主要讲述了一对分别多年的老朋友在一个偶然的情况下凭借一条丝巾重逢的故事。
(英语)中考英语试卷分类汇编英语阅读理解(及答案)含解析

(英语)中考英语试卷分类汇编英语阅读理解(及答案)含解析一、阅读理解1.阅读理解"Without music, life would be a mistake, "famous German philosopher(哲学家)Friedrich Nietzsche said over a century ago. Music is a big part of our lives. But in recent years, some American schools have cut music classes to control budgets(预算).For example, Chicago public schools hurt arts education when it fired over 1, 000 teachers. Among them, 10 percent of the teachers taught art or music, according to The Washington Times.In fact, this is not just a problem in the US. In other countries, such as China and the UK, music classes are not thought to be as important as ones like science, math and history. That's partly because music is not seen as a very important life skill, and it isn't tested. Many students are busy with schoolwork, so parents and students choose to focus on subjects that are tested more often.However, learning music is beneficial(有益的)in many ways.When playing music, you need different abilities to work together. It is not as simple as it looks, according to Kenneth K. Guilmartin of Music Together, an early childhood music development program. For example, when playing the piano, people see music notes and decode(解码)them in their brains. They also use their fingers to make sounds. You need to deal with all these things at the same time.Music has a special connection with science as well. You can see that many scientists are good at playing music:Einstein played the violin and German physicist Max Planck was talented in playing the piano.(1)Some schools in the US cut music classes, because ____.A. they were too difficult to learnB. students in the US weren't interested in musicC. the schools wanted to control budgetsD. there weren't enough music teachers in the US (2)In Paragraph 2, what does the underlined word "them" refer to(指代)?A. Students in Chicago.B. Public schools.C. Parents in Chicago.D. Fired teachers.(3)How many scientists who are good at playing music are mentioned in this passage? A. One. B. Two. C. Three. D. Four.(4)What's the writer's opinion according to this passage?A. Music is as simple as it looks.B. Music classes should be cut in some schools.C. Music is a big part of our lives.D. Music isn't a very important life skill for us.【答案】(1)C(2)D(3)B(4)C【解析】【分析】本文介绍了很多地区削减了音乐课以控制预算,这是不合适的,因为音乐在许多方面都是有益的。
- 1、下载文档前请自行甄别文档内容的完整性,平台不提供额外的编辑、内容补充、找答案等附加服务。
- 2、"仅部分预览"的文档,不可在线预览部分如存在完整性等问题,可反馈申请退款(可完整预览的文档不适用该条件!)。
- 3、如文档侵犯您的权益,请联系客服反馈,我们会尽快为您处理(人工客服工作时间:9:00-18:30)。
中考英语模拟试卷分类汇编英语阅读理解(含答案)一、英语阅读理解专项练习试卷1.阅读理解Every kid wishes to be an adult. Do you remember playing house as a child — pretending(假装)to be a grown-up like your parents? Did you imagine you were a doctor, a soldier or a teacher? At that time, anything seemed more exciting than being young.But now as grown-ups, some adults find they cannot leave childhood behind. They become “kidults”. Being a kidult has become a lifestyle choice among young people across Asia.Some kidults collect toys they once played with. Hello Kitty, Garfield, and Snoopy have many adult fans around the world. It is not unusual to see a 20-something woman with a big, Garfield-shaped cushion on her sofa or a Hello Kitty mobile phone accessory(配件、附件).Other kidults still enjoy children's stories and fairy tales. For example, the British publisher Bloomsbury even released an edition(发布一个版本) of the Harry Potter novels with an adult cover. That way, no one else on the subway will know that an adult is actually reading a children's book.“Kidults can be like vitamins to society. Adults who love their childhood most and hold on to pure, child-like emotion may be needed in such a rough and dry society,” said Lee So-jung, a professor at Hankuk University of Foreign Studies.He added that kidult culture may fill the generation gap between adults and kids. It could give children and their parents books, movies, and cartoon shows to enjoy together.Tim Greenhalgh, an adviser in London explained that some kidults just refuse to grow up. They hold on to childhood because working life in a busy and stressful city frightens them. Kidults would like to forget their age and openly show their fear of society and adulthood.“So, they can escape from increasingly busy and stressful lives that are hard to deal with,” Greenhalgh said.(1)Why does a kid wish to be an adult?A. Because he wants to be independent(独立).B. Because he doesn't want to be controlled by adults.C. Because he wants to experience the real world.D. Because he believes there will be more exciting life ahead.(2)What can we infer(推断) from the passage?A. Some kidults refuse to grow up.B. Some kidults in Britain like reading on the subway.C. Some kidults think childhood is the best time of their life.D. Some kidults want to escape from the busy and stressful life(3)One of the advantages of the kidult culture is that ______.A. it can make adults face the real social lifeB. it can make our society young and full of lifeC. it can increase the sales of children's booksD. it can lead to harmonious(和谐的)relationship between adults and kids(4)Which of the following is the best title for the article?A. Kids or Grown-upsB. Happy ChildhoodC. Fearful AdulthoodD. Kidult Culture【答案】(1)D(2)B(3)D(4)A【解析】【分析】这篇短文给我们介绍了一些成年人不想摆脱童年,成为大顽童。
他们收集他们曾经玩过的玩具。
他们仍然喜欢孩子们的故事和童话故事;他们之所以坚持童年拒绝长大,是因为在繁忙紧张的城市工作让他们感到害怕。
(1)推理判断题。
根据短文第一段的句子At that time, anything seemed more exciting than being young.可知小孩子想要成为大人,因为他们认为那样似乎更兴奋,故答案为D。
(2)推理判断题。
根据第四段的句子Other kidults still enjoy children's stories and fairy tales. For example, the British publisher Bloomsbury even released an edition(发布一个版本) of the Harry Potter novels with an adult cover. That way, no one else on the subway will know that an adult is actually reading a children's book.可知大顽童喜欢儿童的故事和童话,他们在地铁上阅读儿童书。
故答案为B。
(3)推理判断题。
根据第六段的句子He added that kidult culture may fill the generation gap between adults and kids. It could give children and their parents books, movies, and cartoon shows to enjoy together.“大顽童文化填补了成年人和孩子之间的代沟,能给孩子和他们的父母共同喜欢的书籍、电影和卡通节目”,可知大顽童文化能让大人和孩子之间关系和谐,故答案为D。
(4)标题归纳题。
根据全文内容和第二段的句子But now as grown-ups, some adults find they cannot leave childhood behind. They become “kidults”. Being a kidult has become a lifestyle choice among young people across Asia.可知现在一些成年人想成为大顽童,故标题应是“孩子还是大人”,故答案为A。
【点评】考查人生百味类阅读。
根据题干要求,在文中寻找答案所在的语句和段落,进行分析理解,词义猜测,概括归纳和推理判断,选出正确的选项。
2.根据短文内容,判断句子正误。
Dear Dr. Manners,My close friend seldom says "please". She will say "Can you get me that bag?" or" Move it over there!" I have told her a lot of times that it is polite to use "please" and "thank you", but she hardly remembers. I feel that she is ordering me around without "please", and I always get angry. We have been close friends for over 10 years. It seems that I can't stand it any more. What should I do? Can you help me?Sincerely,Hawkins Dear Ms Hawkins,When your friend docs not use polite words, it seems that she is ordering you to do something. So you have right(权利) to hate her behavior.Ask her why she doesn't use "please" or "thank you". Explain to her that it makes you feel uncomfortable. Also, you don't need to do anything for her because she doesn't seem kind or pleasant when she asks you to.Maybe your friend was not taught how to use "please" or "thank you" in the normal conversation. So you can try to teach her that. Remember it is difficult to find another close friend if you lose one.Best regards,Dr. Manners (1)Ms Hawkins doesn't know how to use "please" or "thank you".(2)Ms Hawkins got to know her friend more than ten years ago.(3)Dr. Manners thinks Ms Hawkins has right to hate her friend's behavior.(4)Maybe Ms Hawkins' friend doesn't know the right way of talking in the normal conversation.(5)Dr. Manners advises Ms Hawkins to break up (绝交) with her friend.【答案】(1)0(2)1(3)1(4)1(5)0【解析】【分析】文章大意:主要讲述了霍金斯女士对医生讲了她对于朋友的一些不礼貌行为的烦恼,并请求帮助。