牛津译林版九年级下册英语Unit1Asia-综合单元检测

合集下载
  1. 1、下载文档前请自行甄别文档内容的完整性,平台不提供额外的编辑、内容补充、找答案等附加服务。
  2. 2、"仅部分预览"的文档,不可在线预览部分如存在完整性等问题,可反馈申请退款(可完整预览的文档不适用该条件!)。
  3. 3、如文档侵犯您的权益,请联系客服反馈,我们会尽快为您处理(人工客服工作时间:9:00-18:30)。

牛津译林版九年级下册英语Unit1Asia-综合单元检测
学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________
一、单选题
1.—What's the cost of the dictionary? —_________ is sixty-three.
A.This B.It C.That D.He
2.__________was Mary who picked up the wallet.
A.He B.She C.They D.It
3.—Can a plane fly ________ the Atlantic Ocean?
—Yes, but it needs to go ________ the clouds for hours.
A.through; through B.across; across C.through; across D.across; through 4.It is _____ to cycle around Guilin.
A.a great fun B.a fun C.great fun D.a great funny 5.You can par k on ____side of the road. Look at the sign “No parking”.
A.each B.none C.either D.neither 6.What a long way _________is from Beijing to London!
A.this B.it C.that D./
7.About _________ of the students in Grade Nine this year were born in the ________. A.three five; 1960s B.three fifths; 1990s C.third fifth; 1997 D.third fifths; 1990s
8.The museum will not ______people today because it’s being repaired.
A.be closed to B.be open to C.be popular to D.be opened to
9.---If you prefer the red evening dress, you’ll have pay ____ 30 dollars, because it’s made of silk.
---Ok, here you are.
A.other B.the other C.more D.another 10.—Which hobby do you think ____the least time?
A.takes up B.puts up C.gives up D.makes up
11.She used to ____ an underground to school, but now she is used to ____to school. A.taking/ walk B.take / walk C.taking /walking D.take / walking 12.Nanjing lies __Jiangsu Province, and it lies ____the south of Lianyungang.
A.to / on B.to /in C.in / on D.in /to
13.Actually, I don’t think Spiderman II is as interesting as the first,_____?
A.does it B.doesn’t it C.isn’t it D.is it
14.Beijing is in _____China and China is a(n) ______country.
A.North/Western B.Northern/ Eastern C.South/ Eastern D.East/West 15.Everyone at the party _____ the music played by little Mozart.
A.amazed by B.was amazed with C.amazed to D.was amazed at
二、完型填空
Have you ever been to Hong Kong? When you travel in Hong Kong, you must 16 of the traffic rules, because they are different from those of the interior (内地)of China, and the traffic keeps to 17 . Before 18 the street, you must look to the right and then to the left. If the traffic lights turn 19 , the traffic must stop, and people can cross the zebra line. If the traffic lights turn 20 , the traffic can go, but people 21 cross the road. In the morning and in the evening, when people go to or come from 22 , the streets are very busy. The traffic is 23 .
When you go somewhere by bus in Hong Kong, you must be careful, 24 .Always remember the traffic keeps to the left. Have a look first, or you may go to the wrong way. In Hong Kong, there are a lot of big buses 25 two floors. You may sit on the second floor. From there you can watch the city very well.
16.A.careless B.be carefully C.be careful D.careful
17.A.the left B.left C.the right D.right
18.A.across B.cross C.crossed D.crossing
19.A.yellow B.green C.red D.red and yellow
20.A.orange B.red and yellow C.green D.red
21.A.may not B.not C.aren’t D.mustn’t
22.A.sea B.work C.hotel D.school
23.A.the most dangerous B.dangerousest C.the dangerous D.most dangerous 24.A.too B.also C.either D.but
25.A.with B.in C.having D.being
三、阅读单选
Mr and Mrs Smith had always spent their summer holidays in New Jersey(新泽西)in the past,staying in a small inn (旅店) at the foot of a hill.
One year,however,Mr Smith made a lot of money in his business,so they decided to go to London and stay at a really good hotel while they went touring around that famous city.
They flew to London and arrived at their hotel late one evening. They had expected that they would have to go to bed hungry,because in that small inn in New Jersey,no meals were served after seven. They were surprised when the waiter asked whether they would take dinner there that night. “Are you still serving dinner?” asked Mr Smith. “Yes,certainly,sir,” answered the waiter. “We serve it until half past nine.”
“What are the times of meals then?”asked Mr Smith. “Well,sir,”answered the waiter.“We serve breakfast from seven to half past eleven in the morning,lunch from twelve to three in the afternoon,tea from four to five,and dinner from six to half past nine.”
“But that hardly leaves any time for us to see the sights of London,”said Mr Smith. 26.Mr and Mrs Smith had always spent their holidays in _______.
A.New York B.London C.New Jersey D.Washington
27.When Mr and Mrs Smith had a lot of money,they decided to go to _______.
A.their hometown B.the capital of England
C.New Jersey D.a small city in England
28.They went to London by _______ .
A.sea B.plane C.train D.bus
29.From the story we know that this was the _______ time for Mr and Mrs Smith to go to London.
A.first B.second C.third D.fourth
30.What does the sentence “But that hardly leaves any time for us to see the sights of London” mean?
A.We can go to see the sights of London at any time.
B.We have enough time to see the sights of London.
C.We can see more sights of London.
D.We have little time to see the sights of London.
The Sydney Opera House is a very famous building in the world. It has become Sydney's best-known landmark and international symbol. The Opera House with a "sailing roof" was designed by a famous Danish architect(丹麦建筑大师), Utzon. The base for the building was started in 1959, years before the designs were finished. Utzon spent four years
designing the Opera House. In 1962, the designs were finalized(定稿)and the construction began. In 1967, they started the decoration inside. It took 14 years in total to build the Opera House. Queen Elizabeth II officially opened it on October 20th, 1973.
The Sydney Opera House cost around $100 million and was paid for by the public. 6,225 square meters of glass was used to build it. The Opera House includes 1,000 rooms. It is 185 meters long and 120 meters wide. The building's roof sections weigh about 15 tons. Each year, this fantastic building attracts 200,000 tourists to come for a visit or enjoy events in it.
The Opera House reaches out into the harbour(港湾). It is amazing and unforgettable, offering people a strong sense of beauty.
31.The designer of the Sydney Opera House was from .
A.America B.Australia C.England D.Denmark 32.Building the Sydney Opera House lasted .
A.from 1959 to 1973 B.from 1962 to 1973 C.from 1959 to 1967 D.from 1962 to 1967
33.The underlined word "construction" means in Chinese.
A.创立B.设计C.施工D.竣工34.paid for the cost of the building of the Sydney Opera House.
A.Utzon B.The public C.Queen Elizabeth II D.The government 35.Which is the best title for the passage?
A.Sailing Roof B.Travelling in Sydney
C.The Sydney Opera House D.The Opening of the Opera House
四、填空
In 50 years of travelling, he has visited every country in the world except three. And everywhere he goes, he sends himself a postcard. He always chooses a postcard with beautiful scenery( 风景). Usually he writes just a short message to himself.
Colin McCorpuodale was born in London in 1938. On one of the walls in his room, you can see a large map of the world. There are hundreds of little red pins( 别针) stuck in it. "These pins mean a lot to me," says Mr McCorpuodale. "I follow the rule. I can stick one in only if I've been in a place for more than 24 hours."
Of course, Mr McCorpuodale has his favourite places. He describes New Zealand as "a wonderful country". About China, he says, "This is a special country in the world. I like her
wonderful culture and friendly people.
Wherever he goes, Mr McCorpuodale takes with him a photo of his wife, a candle, a shirt with a secret pocket and a pen.
So why does he do so? For the postcards or the travels? Mr McCorpuodale laughs, "Neither. Only for the meaningful life. "
During the National Day holidays last year, my parents and I had a trip abroad. My father is i46.in old countries so he chose to visit India. India is in the south of A47.. It has a long h48.and the most famous s49.is Taj Mahal( 泰姬陵).
We f50.to India from Shanghai. It took us just a few hours to get there. I c51.a camera with me so that I could take photos of the beautiful views. There are many elephants in India. The guide a52.me to ride on an elephant. Though my heart was f53.with fear, I rode on it at last.
I rode on the elephant for half an hour and it was an exciting e54.. My father took some photos of me.
We e 55.ourselves in India. What's more, we learned more about this old country.
五、书信作文
56.假设你是李明,你的外国网友Eric在网上看到几幅中国剪纸(Chinese paper-cutting),Eric对此很感兴趣,给你发来邮件询问有关中国剪纸的信息,请你根据下表提示给他回复邮件。

要求:1. 意思连贯,语句通顺;
2. 词数:120左右。

___________________________________________________________________________ ___________________________________________________________________________ ___________________________________________________________________________ ___________________________________________________________________________ ___________________________________________________________________________ ___________________________________________________________________________ __________
参考答案
1.B
【解析】句意:——词典的花费是多少?——它是63.A. This 这,通常代指近处的东西或人;
B. It 它;
C. That 那,通常代指远处的东西或人;
D. He他;这里指花费,所以用it 代替;故选B
2.D
【解析】句意:捡钱包的是玛丽。

A. He 他; B. She她; C. They他们; D. It它;根据was 单数,排除C;A/B都是主格,做主语,这里是强调句型采用it is+强调部分
+that/who+句子其他部分;强调部分是人,且为句子的主语,用who;故选D
3.D
【详解】
句意:——飞机能飞越大西洋吗?——是的,但它需要穿过云层几个小时。

考查介词辨析。

across从一边到另一边,越过,横过,穿过(表面);through从…一端至另一端,穿过(内部)。

穿过大洋使用介词across,穿过云层使用through;故选D。

4.C
【详解】
句意:骑自行车环游桂林是很有趣的。

考查fun的用法。

fun作名词“乐趣”讲时为不可数名词,前不能加不定冠词a/an;funny为形容词,前面不能加a,排除A/B/D选项,根据固定句型“It is great fun to do sth.”,故选C。

5.D
【解析】
句意:马路的哪一边你都不能停车,看标志“禁止停车”。

A. each 每一个; B. none 没有一个(3者以上); C. either 或者(两者之一); D. neither两者都不;根据the road.可知是两边;根据“No parking”可知两边都不行;故选D
6.B
【解析】句意:从北京到伦敦是多长的一段路啊!A. this 这,通常代指近处的东西或人; B. it 它,可以做形式宾语或主语; C. that 那,通常代指远处的东西或人;这里是形式主语;故选B
7.B
【解析】
试题分析:句意:今年在八年级大约有五分之三的学生都出生在二十世纪九十年代。

在英语中的分数,通常分子用基数词,分母用序数词,当分子大于一时,分母要用复数形式,所以选B。

考点:考查数词。

8.B
【解析】句意:今天博物馆不对人们开放,因为它在被修理。

A. be closed to 靠近; B. be open to 对---开放; C. be popular to 受---欢迎 D. be opened to被打开;根据句意故选B 9.D
【解析】
根据语境可知,因为是丝质的,所以比较贵,因此是再多付20美元,another“另外的”符合语境。

10.A
【解析】句意:你认为哪个爱好占用的时间最少?A. takes up 占用; B. puts up 张贴; C. gives up放弃; D. makes up组成;根据句意故选A
11.D
【解析】句意:她过去常常乘地铁去上学,但是现在她习惯步行去上学。

used to do sth过去常常做某事,be used to doing sth习惯于做某事, be used to do sth被用来做某事,故选D
点睛:1)used to do sth过去常常做某事,例如:We used to go there every year. 2) be used to doing sth习惯于做某事,例如:I am used to cleaning the room. 3) be used to do sth被用来做某事,例如:Bed is used to sleep.
12.D
【解析】句意:南京位于江苏省,它在连云港的南部。

根据位置关系,在内部用in,接壤用on,不接壤用to;根据常识故选D
13.D
【解析】句意:事实上,我认为蜘蛛侠2不如第一部有趣,是不是?这是反义疑问句结构,当主句是think的否定式时,否定后移到从句,疑问部分和从句呼应,根据前否定,后肯定原则,从句是is;故选D
点睛:反义疑问句由两部分组成,1 陈述部分肯定式+疑问部分否定式。

2 陈述部分的否定式+疑问部分肯定式。

翻译疑问句的回答,无论问题的提法如何,如果事实是肯定的,就用
yes,如果事实是否定的,就用no。

要特别注意陈述句部分是否定结构,翻译疑问句部分用肯定式提问时,回答yes或no与汉语正好相反。

这种省略回答的yes或no与汉语正好相反。

这种省略回答的yes要译成“不”,no要译成“是”。

例如:——He likes playing football,doesn’t he?他喜欢踢足球,是吗?——Yes,he d oes./No,he doesn’t.是的,他喜欢。

/不,她不喜欢。

——He doesn’t like playing football,does he?他不喜欢踢足球,是吗?——Yes,he does./No,he doesn’t.不,他喜欢。

/是的,他不喜欢。

14.B
【解析】
句意:北京在中国的北部,中国是一个东方的国家。

根据常识可知北京在中国的北部,排除C/D;根据常识可知中国是一个东方的国家,两个空都是用形容词修饰名词做定语;故选B 15.D
【解析】
试题分析:句意:晚会上的每一个人对小莫扎特弹得音乐都感到惊讶。

对------感到惊讶是be amazed at---。

故选D。

16.C
17.A
18.D
19.C
20.C
21.D
22.B
23.A
24.A
25.A
【解析】文章讲述了香港的一些交通规则。

16.句意:你必须小心当地的交通规则。

根据be careful of小心,当心;must后用动词原形;故选C
17.句意:交通靠左行驶。

根据they are different from those of the interior (内地)of China,与内地不同,内地在右边,所以它在左边;根据keep to the left靠左边;故选A
18.句意:在穿过马路前,你必须先向右看,再向左看。

根据before介词,后用doing;故选D
19.句意:如果交通灯变成红灯。

根据the traffic must stop和常识可知红灯停;故选C 20.句意:如果交通灯变成绿灯。

根据the traffic can go,和常识可知绿灯行;故选C 21.句意:但是禁止人们横穿马路。

A. may not 可能不; B. not 不; C. aren’t不是; D. mustn’t必须不能;根据the traffic can go,和常识可知绿灯行;可知人们必须不能穿过马路;故选D
22.句意:在上午和晚上,当人们上下班的时候,很多街道是忙碌的。

A. sea 大海; B. work 工作; C. hotel 宾馆; D. school学校;根据上下班时间,街道繁忙符合常识;故选B 23.句意:交通是最危险的。

根据is可知后用形容词做表语,dangerous危险的,形容词,前面不用the,排除C,dangerous的最高级形式是the most dangerous ;故选A
24.句意:当你成功汽车去某地时,你也一定当心。

A. too也,肯定句末; B. also 也,实意动词前,be动词,情态动词后; C. either 也,否定句句末; D. but但是;根据句意是也,排除D;肯定句句末;故选A
25.句意:有许多两层的大巴。

A. with 和,有,介词; B. in 在---里; C. having有,动词; D. being是;根据句意是带有的意思,介词短语做后置定语;故选A
26.C
27.B
28.B
29.A
30.D
【解析】文章讲述了史密斯夫妇第一次去伦敦旅游,第一天晚上在旅馆里发生的故事。

26.根据Mr and Mrs Smith had always spent their summer holidays in New Jersey(新泽西)in the past,史密斯夫妇在过去通常在新泽西过暑假,A. New York 纽约; B. London 伦敦;
C. New Jersey 新泽西;
D. Washington华盛顿;故选C
27.根据Mr Smith made a lot of money in his business,so they decided to go to London可知是去伦敦,根据地理知识可知伦敦是英国的首都;A. their hometown 他们的家乡; B. the capital of England英国首都;C. New Jersey 新泽西; D. a small city in England英国的一个小城市;故选B
28.根据They flew to London他们飞去伦敦,可知是乘飞机;by sea 乘轮船;by plane 乘飞机;by train 乘火车;by bus乘公共汽车;故选B
29.根据Mr and Mrs Smith had always spent their summer holidays in New Jersey(新泽西)in the past,史密斯夫妇在过去通常在新泽西过暑假,和Mr Smith made a lot of money in his business,so they decided to go to London史密斯先生挣了许多钱,因此他们决定去伦敦,和后文他们到伦敦很晚了,他们认为要饿肚子睡觉了,因为在新泽西7点以后就不提供晚饭了,但是令他们惊讶的是服务员问他们是否想吃晚饭,可推断他们是第一次去伦敦;故选A 30.根据hardly leaves any time for us to see the sights of London几乎没有给我们留下任何时间看伦敦的风景;A. We can go to see the sights of London at any time.我们能在任何时间看伦敦的风景;B. We have enough time to see the sights of London.我们有足够的时间看伦敦的风景;C. We can see more sights of London.我们能看更多的伦敦的风景;D. We have little time to see the sights of London.我们几乎没有时间看伦敦的风景;故选D
31.D
32.A
33.C
34.B
35.C
【分析】
本文主要说明的悉尼歌剧院的历史,他是20世纪最具特色的建筑之一和世界著名的表演艺术中心,每年吸引着百万游客。

31.细节理解题。

根据The Opera House with a " sailing roof" was designed by a famous Danish architect (丹麦建筑大师),Utzon.说明设计师来自丹麦,故选D。

32.细节理解题。

根据The base for the building was started in 1959, years before the designs were finished.及In 1967, they started the decoration inside. It took 14 years in total to build the Opera House.说明悉尼歌剧院是从1959开始建到1973年建成,故A正确。

33.词义猜测题。

由“in 1962, the designs were finalized ”可知“(剧院)设计定稿”后,接着就是施工了。

可知选C
34.细节理解题。

根据第二段1,2行The Sydney Opera House cost around $100 million and was paid for by the public 6,225 square meters of glass was used to build it.说明悉尼歌剧院的建设费
用是由公众出的故选B。

35.主旨大意题。

由整篇文章可知文章从歌剧院的基座开建,设计、施工、人力物力和世界影响来说明悉尼歌剧院的,故选C。

36.traveller
37.London
38.country
39.himself
40.hundreds
41.day
42.favourite
43.wonderful
44.culture
45.meaningful
【解析】文章讲述了在50年的旅行中,科林参观了世界上除了3个国家以外的所有国家,无论走到哪里,他都给自己寄一张明信片,通常他只是写一个短消息,在最后一张明信片上,他写了一个有趣的故事。

36.根据In 50 years of travelling, he has visited every country in the world except three.可知他是一个伟大的旅行家;故填traveller
37.根据Colin McCorpuodale was born in London in 1938.故填London
38.根据In 50 years of travelling, he has visited every country in the world except three故填country
39.根据he sends himself a postcard.故填himself
40.根据There are hundreds of little red pins( 别针) stuck in it故填hundreds
41.根据"I follow the rule. I can stick one in only if I've been in a place for more than 24 hours." 可知是一整天;故填day
42.根据Of course, Mr McCorpuodale has his favourite places. He describes New Zealand as "a wonderful country". About China, he says, "This is a special country in the world. I like her wonderful culture and friendly people.故填favourite
43.根据He describes New Zealand as "a wonderful country"故填wonderful
44.根据About China, he says, "This is a special country in the world. I like her wonderful culture and friendly people.故填culture
45.根据So why does he do so? For the postcards or the travels? Mr McCorpuodale laughs, "Neither. Only for the meaningful life. "故填meaningful
46.interested
47.Asia
48.history
49.sight
50.flew
51.carried
52.advised
53.filled
54.experience
55.enjoyed
【解析】文章讲述了作者和父亲一起去印度玩,在向导的建议下作者骑在大象上,虽然害怕但是却是令人兴奋的经历,作者和父亲都很开心,对这个古老的城市更加了解。

46.句意:我爸爸对古老的国家感兴趣,所以他选择去印度。

根据be interested in对---感兴趣,根据he chose to visit India.和首字母可知是感兴趣;故填interested
47.句意:印度在亚洲的南部。

根据常识和首字母可知是亚洲;故填Asia
48.句意:它有悠久的历史。

根据My father is i_____1_____ in old countries so he chose to visit India和首字母可知有悠久的历史;故填history
49.句意:最著名的景点是泰姬陵。

根据常识和首字母可知Taj Mahal( 泰姬陵).是景点;故填sight
50.句意:我们从上海飞往印度。

根据It took us just a few hours to get there.和首字母可知是乘飞机去的,根据文章可知是过去时态;故填flew
51.句意:我带了相机目的是拍美丽的风景。

根据camera和首字母应是带;根据文章可知是过去时态;故填carried
52.句意:向导建议我骑大象。

根据句意和首字母可推测是建议;根据文章可知是过去时态;故填. advised
53.句意:尽管我的心脏充满了恐惧。

根据be filled with充满;根据句意和首字母故填filled 54.句意:它是令人兴奋的经历。

根据experience 经历;根据句意和首字母故填experience 55.句意:我们在印度玩的很开心。

根据enjoy onself玩的开心;根据文章可知是过去时态;故填.enjoyed
点睛:填空题是一类需要理解语境的题型,考生需要结合全文语境以及线索进行答题,要有一定的词汇积累量,可以先大致浏览文章,再看题进行填空,最后通观全文,确定一些模棱两可的答案。

例如:小题8 句意:尽管我的心脏充满了恐惧。

根据be filled with充满;根据句意和首字母故填filled
56.Dear Eric,
You wanted to know about Chinese paper-cutting. Here I’m glad to tell you something about it. Chinese paper-cutting has a long history of over 2,000 years. It can be seen in different parts of China. Many people, no matter young or old, are fond of it. People in northern part of China do well in making paper-cuts. People cut paper into different shapes, like birds, fish, flowers and so on. I think Chinese paper-cuts are not only beautiful but also very useful. People usually put them on doors or windows when they celebrate something happy, especially for the Spring Festival. More and more people are interes ted in it. I hope you’ll come to China to see more Chinese paper-cuts one day.
Best wishes!
Yours,
Li Ming
【解析】
试题分析:本文是向Eric介绍中国剪纸的有关情况,所以句子应该用一般现在时,应该要注意主谓一致,不要遗漏要点,要注意上下文的衔接,不要使用汉语式的英语。

写作亮点:短文用了一些短语和句式,如:be glad to do sth.高兴做某事;be interested in sth.对某事感兴趣;用了宾语从句,如:I think Chinese paper-cuts are not only beautiful but also very useful. I hope you’ll come to China to see more Chinese paper-cuts one day.用了状语从句,如:People usually put them on doors or windows when they celebrate something happy, especially for the Spring Festival.增加了文章的亮点。

相关文档
最新文档