江苏省苏州市第五中学2018-2019学年高一上学期期中考试英语试题含答案

合集下载

2018-2019学年江苏省苏州市重点中学高一上学期期中考试英语试题(解析版)

2018-2019学年江苏省苏州市重点中学高一上学期期中考试英语试题(解析版)

2018-2019学年江苏省苏州市重点中学高一上学期期中考试英语试题(解析版)(考试用时:120分钟满分120分)第一卷(共85分)第一部分听力(共20小题,每题1分,满分20分)第一节听下面5段对话。

每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。

听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。

每段对话仅读一遍。

1. What color book does the man want?A. The red one.B. The blue one.C. The black one.2. What did the woman do on her vacation?A. She went for a bike ride.B. She relaxed on the beach.C. She cooked a fancy dinner.3. When does the man have breakfast on weekends?A. At about 9:00.B. At about 10:00.C. At about 11:00.4. What will Lisa do after school?A. Go home directly.B. Come to Tim’s house.C. Stay late to do homework.5. What does the woman say about her house?A. It’s next to a bar.B. It’s in the city center.C. It’s not comfortable inside.第二节听下面5段对话或独白。

每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。

听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。

江苏省苏州中学2018-2019学年高三上学期初考试英语试题Word版含答案.pdf

江苏省苏州中学2018-2019学年高三上学期初考试英语试题Word版含答案.pdf

江苏省苏州中学2018-2019学年度第一学期期初考试高三英语本试卷分第Ⅰ卷(选择题)和第II卷(非选择题)两卷,满分120分,考试时间110分钟。

最新试卷多少汗水曾洒下,多少期待曾播种,终是在高考交卷的一刹尘埃落地,多少记忆梦中惦记,多少青春付与流水,人生,总有一次这样的成败,才算长大。

最新试卷十年寒窗苦,踏上高考路,心态放平和,信心要十足,面对考试卷,下笔如有神,短信送祝福,愿你能高中,马到功自成,金榜定题名。

第Ⅰ卷将正确的选项填涂在答题卡的相应位置上,第II卷直接做在答案专页上。

第I卷(选择题,共75分)一、听力(共两节,满分10分)第一节(共5小题;每小题0.5分,满分 2.5分)听下面5段对话。

每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。

听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。

每段对话仅读一遍。

1. What is wrong with the woman’s clothes?A. Her suit is out of date.B. Her red skirt is too bright.C. Her skirt doesn’t match her suit.2. Why isn’t Tommy eating his supper?A. He is not hungry.B. He isn’ t comfortable.C. He is waiting for other people.3. What’s the probable relationship between the speakers?A. Teacher and student.B. Doctor and patient.C. Colleagues.4. How many credits does the man still need for the degree?A. 16.B. 32.C. 48.5. What happened to George last week?A. He had a car accident.B. He lost the ticket.C. He was fined for speeding.第二节(共15小题;每小题0.5分,满分7.5分)听下面5段对话或独白。

2018至2019高一上学期英语期中试卷与答案

2018至2019高一上学期英语期中试卷与答案

2018至2019高一上学期英语期中试卷与答案高一年级英语学科期中考试试题第一部分:听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面五段对话。

每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。

听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。

每段对话仅读一遍。

1. How are the speakers going to the park?A. By taxi.B. By car.C. By bus.2. What is the man looking for?A. A restaurant.B. A block (街区).C. A bank.3. What is the relationship between the two speakers?A. Teacher and pupil.B. Parents and child.C. Shop assistant(店员)and customer.4. What does the man think of the panda?A. Lovely.B. Amazing.C. Kind.5. What does the man want to have?A. Italian food.B. Mexican food.C. French food.第二节(共15题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面五段对话或独白。

每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。

听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。

每段对话或独白读两遍。

听第6段材料,回答第6至7题。

6. What has happened to the clock?A. Sold.B. Sent to the watchmaker’s.C. Stopped working.7. What does the woman think of the man?A. He can’t mend the clock.B. He had better mend the clock.C. He should have the clock repaired.听第7段材料,回答第8至10题。

2018-2019学年江苏省苏州市高一(上)期末英语试卷word解析版

2018-2019学年江苏省苏州市高一(上)期末英语试卷word解析版

江苏省苏州市2018-2019学年高一(上)期末英语试卷一、单选题(本大题共15小题,共15.0分)1._______by what he said to her,Rose hung her head and her face turned red.()A.AnnoyedfortedC.AmazedD.Embarrassed2.-If you see Sally,can you ask her to phone me?一Sure.I___her this evening,so I'll tell her then.()A.will be seeingB.will have seenC.would seeD.have seen3.I wondered if the man was our new headmaster but quickly______the thought,because hewas too young.()A.discouragedB.dismissedC.disturbedD.disliked4.-The company has______the production of the latest model to meet new market challenges.()A.stepped upB.made upC.taken upD.shown uprge tracks have also been discovered______some people say belong to the Wild Man.()A.whereB.whichC.whenD.what6.-That can't be!They______for forty minutes but no one has scored a goal yet.-Too bad!It's almost half-time.()A.had playedB.playedC.have been playingD.were playing7.-What do you think of the book?-It's______a book.It serves as a really good guide to job hunters.()A.other thanB.more thanC.rather thanD.less than8.Studying online is popular among students in Suzhou,______they are free to choose what to learn and when in this way.()A.whileB.ifC.thoughD.as9.William,grandson of the Queen,said he would not expect or accept special_____ _when he was considering joining the army.()A.treatmentB.achievementC.statementD.requirement10.-Haven't we met before?You seem to be Mr.Richard.-______.Did we meet at James'birthday party?()A.So do IB.So I doC.So am ID.So I am11.-Got it!This is the first step______the engineer went wrong.-Oh,one fault may lose everything.()A.whichB.whereC.thatD.when12.When she was collecting rubbish in the morning,the cleaner saw a tall man in a bla ck coat______outside the office.()A.waitingB.waitedC.waitD.to wait13.-What's up?You look so happy.-I just______Jane,an old school friend of mine,in Pingjiang Road.()A.came overB.came aboutC.came acrossD.came around14.Jack Ma insisted that there______no excellent businessmen if everything went too s moothly and that they______as normal in face of hardships.()A.were;would carry onB.would be;carry onC.would be;carried onD.should be;carried on15.-When he is invited to a party,he is always making trouble or upsetting others.-Just as people who know him say,______.()A.he is really the top dogB.he is always pulling our legC.he is always a wet blanketD.he really has green fingers二、阅读理解(本大题共15小题,共30.0分)AThinking of studying at university abroad?When you plan to study at a university abroad,a Cambridge English qualification is all you need to show you have the English language skills to succeed.Four great reasons to choose a Cambridge English exam to study at a university abroad:•Discover somewhere new,make friends and enjoy new experiences-all while you're learning.•Get the language skills you need to successfully complete a course taught in English.•Cambridge English exams are accepted as proof of language skills by over20,000 organizations around the world.•Build the confidence and the real-life language skills to make friends and be an active art of your student community.Our exams are:•Convenient:Choose from over2,800exam centres in130countries.•Frequent:Regular test dates all year.•Trusted:Accepted worldwide by over20,000employers and educational institutions.•Fully supported:Over52,000preparation centres around the world to help you prepare for your exam,and a lot of free learning resources such as games,videos and quizzes.16.Which of the following is NOT the reason for choosing a Cambridge English exam?______A.Enjoy new experiences.B.Study at any university.C.Show your English abilities.D.Take part in student life.17.What information about the exams can you get from the passage?______A.The exams are given all year irregularly.B.The exams are accepted by all institutions.C.2,800preparation centres can be chosen from.D.Some learning resources are free for the learners.BGermans have a word wanderlust which translated into English would be‘the desire to wander'.Nowadays the chance to travel is endless.Thanks to cheap air tickets,travelling abroad is very easy and sometimes it's even cheaper to fly out of the country than to travel within your own.So,yes,travelling is cheap but there have to be other reasons to travel and you've right,there are plenty!I have always had this feeling of wanderlust.It started from me wanting to explore my local woods at the back of my garden as a young girl and as I have grown,so has my sense of adventure.And I found my local woods being replaced with the Brazil wetland,Pantanal,where I went last summer in search of jaguars,snakes and crocodiles.The thing with travelling is it's always different.Even if you went to the same country,to the same town and stayed in the exact same hotel it would be a completely different experience.The people you meet will be different,and they will tell you their own travelling stories:stories of holiday romance,holiday worries and stories that seem so outrageous that you can hardly believe them until something similar happens to you.Or maybe the difference is you?Maybe you have changed since last time you were there?And that's the thing with travelling-it changes you.When you travel you are forced to experience a new culture.Whether it's eating guinea pig,or staying with a family where neither of you speak a common language and you have to communicate through hand actions and smiles,the experience gives me itchy feet to do it all again.And although wanderlust is a German word,the English idiom"to have itchy feet"has a similar idea.Someone who has itchy feet needs to leave or travel.This desire to explore is found not only in language but in us.18.According to Paragraph2,what is the most important part of travelling?______A.You can have different experiences.B.You can hear many travelling stories.C.You will experience holiday romance.D.You are able to take more adventures.19.The underlined word"outrageous"in Paragraph2probably means______.A.interestingB.surprisingC.movingD.disappointing20.What does the underlined word"it"in Paragraph3refer to?______A.Staying with a family without common languages.municating through hand actions and smiles.C.Eating guinea pig with a family.D.Experiencing a different culture.21.The writer wrote the passage in order to______.A.give various reasons for travellingB.encourage people to travel abroadC.explain the German word"wanderlust"D.share the writer's travelling experiencesCMany teens make risky decisions,such as careless driving or too much drinking.Some of those choices can kill them.Teens may behave in this way because they don't know the possibility of a bad result.Or they may do it because they don't care.In fact,a new study suggests that the second choice is the more likely one.Wouter van den Bos and Ralph Hertwig are psychologists at the Max Planck Institute for Human Development in Berlin,Germany.They study how people search out information and make decisions according to what they have learned and made an experiment to see if they could solve why teens behave this way.They recruited(招募)105people,all from 8to22years old.By including different ages,the researchers could test how behavior changes from childhood through to young adulthood.All played a kind of game.Over and over,they had to choose between taking a guaranteed (确保的)prize of five euros or turning a wheel.The wheel was divided into10parts.Some were orange,others blue.If the wheel stopped turning on an orange part,the player won or lost money.This could be between3and32euros.But if the wheel stopped on a blue part,they got nothing.Each of them played the game108times.①The flve-euro choice was a guaranteed win.It had no risk.However,players whochose to turn the wheel had anywhere from a10-to90-percent chance of winning-or losing money.So turning the wheel was a risky choice.②Teens were more likely to turn the wheel,van den Bos and Hertwig found.The teensdidn't care about the lack of information on the risk they were taking.Children and adults,however,avoided those uncertain situations.Instead,they chose the guaranteed rewardin the game.③"In the teenage years,there is a lot to explore and to learn by exploration,"van den Bos says.Many experiences are new,he says,and teens don't know how they will turn out."Many of situations are not dangerous and are helpful in becoming an independent adult.Soin general,this seems to be good for them,"he says.④But,he warns,it's also good to consider whether a behavior may have very harmful results.Where that's the case,he points out,teens should stop to think before they act.The results are exciting,says Valerie Reyna.A psychologist at Cornell University in Ithaca,N.Y.,she was not involved with the new work."The most important part of this researchis the careful use of lab tasks that separate exploring the unknown from taking risks,"shesays.22.According to the passage,teens prefer to behave in a risky way because______.A.they don't care much about the resultB.they don't know the possible resultC.they try to avoid uncertain situationsD.they care about the guaranteed prize23.Which of the following is TRUE about the experiment?______A.It studies how people search out information and make risky decisions.B.Valerie Reyna was excited because she took part in the experiment.C.People of different ages were included to see how behavior changes.D.Teens were able to win money when wheels stopped on orange parts.24.The researchers think that teens'choices______.A.are too riskyB.have both good and bad sides A.do them good D.have no effect on their life25.The sentence"Teenagers'risk-taking behavior is meaningful."should be best placed in______.A.①B.②C.③D.④DOnce when I was six years old I saw an amazing picture in a book called True Stories fromNature about the forest.It was a picture of a snake in the act of swallowing an animal.Inthe book it said:"Snakes swallow the whole animal without chewing(嚼)it.After that theyare not able to move and they sleep through the six months that they need for digestion(消化)."I thought deeply then over the adventures of the forest.And after some work with a coloredpencil I succeeded in making my first drawing.My Drawing Number One.I showed my work to the grown-ups and asked them whether the drawing frightened them.But they answered:"Frighten?Why should anyone be frightened by a hat?"My drawing was not a picture of a hat.It was a picture of a snake digesting an elephant.But since the grown-ups were not able to understand it,I made another drawing.I drew the inside of the snake so that the grown-ups could see it clearly.They always need to have things explained.That's my Drawing Number Two.The grown-ups'answer this time was to advise me to lay aside my drawings of snakeswhether from the inside or the outside and devote myself instead to geography,history,maths and grammar.That is why at the age of six I gave up what might have been a great painter.I had been discouraged by the failure of my Drawing Number One and my Drawing Number Two.Grown-ups never understand simple things by themselves and it is tiresomefor children to be always and forever explaining things to them.So then I chose another profession(职业)and learned to pilot airplanes.I have flown a little over all parts of the world;and it is true that geography has been very good for me.I cantell China from Arizona easily.If one gets lost in the night,such knowledge is valuable.In my life I have had lots of chances to meet with a great many people.And that hasn't much improved my opinion of them.Whenever I met one of them who seemed to me at allclear-sighted,I tried showing him my Drawing Number One which1have always kept.I would try to find out if this was a person of true understanding.But whoever it was,he or she would always say:That is a hat.Then I would never talk to that person about snakes or forests or stars.I would bring myself down to his level.I would talk to him about golf and politics and neckties.And the grown-up would be greatly pleased to have met such a wise man.For him I am a normal man.26.Which of the following is TRUE according to the passage?______A.The writer wants to draw a hat in Drawing Number One.B.The writer sees an elephant eaten by a snake in the forest.C.Drawing Number Two shows the inside of the big snake.D.The two drawings of the writer make people very scared.27.Why do people tell the writer to study same subjects instead of drawing in Paragraph4?______A.Because those subjects are more useful and helpful.B.Because those subjects are only about simple things.C.Because his drawings are too difficult to understand.D.Because his drawings are not good for people at all.28.In Paragraph6,why does the writer always keep his Drawing Number One?______A.To show off his good drawing.B.To know who truly understands life.C.To make other people pleased.D.To bring himself down to a low level.29.The grown-up in the last paragraph thinks the writer is normal because the writerB.flies a plane all over the worldC.talks about snakes or forests or starsD.talks about sport,politics and clothing30.The passage is most probably taken from______.A.a travel guideB.a science reportC.a news storyD.a story book三、完形填空(本大题共20小题,共20.0分)I really love my job.I enjoy working with small children and like the(31)and rewards fromthe job.I also think my work is important.There was a time when I thought I would neverI wasn't an(33)student because I didn't do much schoolwork.In my final term I started thinking what I might do and found I didn't have much to(34).I just accepted that I wasn'tI then found myself a job,(35)two little girls.It wasn't too bad at first.But the problemsbegan when I agreed to live(36)so that I would be there if my boss had to go out for(37)in the evening.We agreed that if I had to work(38)hours one week,she'd give me time off the next.But unfortunately,it didn't often(39).I was getting extremely tired and(40).because I had too many late nights and early mornings with the children.One Sunday,I was in the park with the children,and met Megan who used to go to school with me.I told her about my(41)She suggested that I should do a(42)and get a qualification (资格)if I wanted to work with children.I didn't think I would be(43)because I didn't take many exams in school.She persuaded me to phone the local college and they were really helpful.My experience(44)for a lot and I got on a part-time course.I had to leave my job with the family,and got work(45)out at a kindergarten.Now I've got a full-time job there.I shall always be(46)to Megan.I wish I had known(47)that you could have a career,even if you aren't(48)of the class at school.Each of us(49)from time to time.If we are(50)we accept these failures as a necessary part31. A.interests B.praises C.challenges D.gifts32. bour B.job C.case D.desire33. A.academic B.average C.athletic D.energetic34. A.supply B.help C.award D.offer35. A.picking up B.taking in C.looking after D.caring about36. A.up B.on C.out D.in37. A.vacation B.business C.support D.defence38. A.other B.extra C.free D.proper39. e out B.make out C.carry out D.work out40. A.warmed up B.showed up C.mixed up D.fed up41. A.devotion B.puzzle C.situation D.anger42. A.course B.job C.lesson D.thing43. A.agreed B.received C.accepted D.allowed44. A.made B.counted C.paid D.meant45. A.handing B.watching C.helping D.holding46. A.regretful B.respectful C.thankful D.forgetful47. A.better B.more C.faster D.earlier48. A.superior B.perfect C.top D.excellent49. A.falls B.fails C.scares D.discourages50. A.wise B.outgoing C.hard-working D.honest四、选词填空-句子(本大题共1小题,共10.0分)in control stay up look back onfind fault with in exchange be due tooccur to up close belong tobe convinced of along with in advance51.It______him that he had an important meeting to attend an hour later,so he remained.To achieve higher marks in tests,students should______the value of goodhandwriting.I love the traditions that come______the Spring Festival.It is really hard to deal with the boss who is always______your work.Alice______complete her study and graduate later this year.When I______my childhood,I do remember the dishes cooked by my grandma.Believing all her sadness______the past and she would have a new start,she cheered up.Galileo's ideas were______of the age in which he lived,making him laughed at.She is a woman who likes to be______,so she is planning everything herself.Your life jacket will help you to______if you fall out of the boat.五、单词拼写-单句(本大题共10小题,共10.0分)52.The c______of a book is believed to come first,form second.53.Tianping Hill is an ideal tourist s______for enjoying the beauty of autumn.54.She lay in bed year in year out,unable to move,and with no hope of r______.55.-How can you speak French so f______?-I have been in Paris for10years.56.B______on a true love story,the movie touched the hearts of the audience.57.Anna couldn't forget the______(不自在的)moment when she had to talk with the stranger.58.The new technology,if______(应用)to teaching,will help students learn better.59.Instead of merely______(忍受)each other,try to enjoy each other.60.Taking photos is strictly______(禁止)in the church.61.Take deep breaths and think about the______(乐观的)side of the situation.六、书面表达(本大题共1小题,共20.0分)62.请写一篇关于你朋友李华的文章向校报投稿.李华曾经超重,不爱运动,但是现在他春起来完全不一样了.请根据下面的图片,并按照要求用英语写一篇150词左右的文章.【写作内容】1.描述李华的变化以及变化的原因;2.阐述导致当前青少年肥胖问题的原因(不少于两点);3.给出关于青少年健康生活的建议(不少于两点).【写作要求】1.作文中不能出现真实姓名和学校名称;2.不必写标题.开头己为你写好,不计入总词数.【评分标准】内容完整,语言规范,语篇连贯,词数适当.As is shown in the pictures,leading an unhealthy life.Li Hua used to be overweight.1.【答案】D【解析】答案:D.考查动词词义辨析.句意:罗丝为他对她说的话感到难为情,垂下头来,脸红了.A使恼怒;B使舒服;C使惊讶;D使尴尬.所以D选项符合句意.故选:D.罗丝为他对她说的话感到难为情,垂下头来,脸红了.本题考查动词的词义辨析.动词词义题一直都是高考考查的一个热点,它注重考查考生结合语境准确选用词语和正确时态语态的能力和.由于英语词汇丰富,且用法多变,考生掌握起来有较大难度,因此在平时应注意词汇的积累,理解词语的含义及其常见的习惯搭配,再联系句子所表述的意义和语境,选出正确的答案.2.【答案】A【解析】答案:A.考查将来进行时.根据语境中this evening和then可知,时间状语为"将来的某个时间点",所以用将来进行时,即will be doing.B项为将来完成时,C项为过去将来时,D项为现在完成时.故选:A.--如果你看到Sally,你能叫她给我打个电话吗?--当然可以,今天晚上我就会见到她,那时我就告诉她.考查将来进行时.做题时要先弄清句意,然后确定时间状语,该题的关键点在于this evening和then,从而确定为将来进行时;同时,平时要掌握常用九点时态的结构及相应的时间状语.3.【答案】B【解析】本题考查动词的辨析.dismiss解散、摒弃、不予考虑;discourage使气馁、使泄气;disturb打扰、妨碍;dislike不喜欢.根据句意可知答案.故选:B.我在想是否这个男人是我们的新校长,但是很快我就摒弃了这个想法,因为他太年轻了.本题考查动词的辨析.此类试题首先要求考生掌握所给四个选项的具体含义和用法,然后根据句意选出正确的答案.4.【答案】A【解析】答案:A.考查动词短语.根据句意:为了应对新的市场挑战,该公司已加紧生产最新型号.A加速;B弥补;C占据;D表现出来.所以A选项符合句意.故选:A.为了应对新的市场挑战,该公司已加紧生产最新型号.本题考查动词短语的辨析.动词短语辨析一直是高考的一个热点,它注重考查考生结合语境准确选用动词短语的能力.平时要求学生注重积累,掌握动词词组的搭配,结合语境,才能选出正确答案.5.【答案】B【解析】答案:.考查定语从句.句意:也发现了一些人所说的野生动物的大足迹.分析句子可知some people say是插入语,本句的先行词是tracks,在定语从句中做主语,所以用which引导.when和where引导定语从句在句中做状语.故选:B.也发现了一些人所说的野生动物的大足迹.定语从句又称为形容词性从句,综观历年高考试题,我们可以发现该语法项目是测试中的热点与难点,解定语从句的题目首先要知道哪一句是主句,哪一句是从句,被修饰的词是谁,从句中的句子成分缺失什么,根据缺失成分的不同从而选出相对应的关系代词或者关系副词,从而选出正确的答案,解题的关键是从句句子的成分分析.6.【答案】C【解析】答案:C考查现在完成进行时.根据for forty minutes可知他们已经进行了四十分钟了还没进球,再根据下句It's almost half-time可知还要进行下去,所以要用现在完成进行时表示"表示从过去某时开始一直持续到现在的动作,并且还将持续下去."的动作,所以C符合语境.故选:C.---那不可能!他们已经四十分钟了还没有人进球.---太糟糕了,时间快过一半了.单项选择题考查内容广泛,涉及词汇、语法、习语、日常用语等.在有限的题量中注意知识的覆盖面,设计特定的语境综合考查学生在一定的语境中运用语言知识的能力.7.【答案】B【解析】答案是B.考查短语辨析.other than除了,不同于…;more than超过,不仅仅是;rather than而不是;less than少于,不到.句意是:---你觉得这书怎么样?---它不仅仅是一本书,它还是一本很好的求职者指南.故选B.---你觉得这书怎么样?---它不仅仅是一本书,它还是一本很好的求职者指南.解答此类题目,首先要掌握每个选项的含义及用法,然后根据语境选择正确的答案.8.【答案】D【解析】解析:考查连词.根据句意可知,前后句子之间是因果关系,只有D符合选项,A表示当…时候,或者用在句子中间表转折,B表假设C表让步,都不符合.故选:D.句意:在苏州网上学习很受学生欢迎,因为用这种方法你可以自由选择学习的时间和内容.要了解句意,分析句子结构,后面句子不缺乏任何成分,从而判断不是定语从句,考查表因果关系的连词.9.【答案】A【解析】本题考查名词的词义辨析.treatment治疗、对待,这里指跟其他士兵不同的对待;achievement成就;statement声明、陈述;requirement要求、需要.根据句意,可知答案.故选:A.威廉王子,英国女王的孙子,说当他考虑参军的时候,他不会期待或者接受特别的对待.本题考查名词的词义辨析.要求考生首先在掌握所给四个选项具体含义的基础上,然后根据句意选出正确答案.关键是同学们要注意平时的词汇和固定短语的积累,在具体的句子中记忆词汇,效果更好.10.【答案】D【解析】答案:D.本题考查语言交际.A项意为我也一样,B项意为我确实如此,C项意为我也是,D项意为是的,我是.根据句意D符合.故选:D.句意:-我们以前见过吗?你好像是理查德先生.-是的.我们在詹姆斯的生日聚会上见过吗?本题主要考查语言交际,需要根据上下文语境来回答,同时,还应该明So do I和So I do结构的意思.这样才能正确选出答案.11.【答案】B【解析】答案B解析:考查定语从句.the first step是先行词,在定语从句中做地点状语,在第一步就出现了错误.所以用关系副词where.故选:B.…知道了!工程师一开始就出现了错误.…欧,一着不慎,满盘皆输满盘皆输这个题目很容易选择C,看见step前面有序数词the first修饰,认为是只用that 不用which的情况.但是还要看在定语从句中充当的成分,作状语不能选择关系代词,应该是关系副词.12.【答案】A【解析】答案:A.考查现在分词.根据句意:当她早上收集垃圾时,清洁工看见一个穿着黑外套的高个子男人在办公室外等着.see sb doing是看见某人正在做某事,所以A选项符合句子.故选:A.当她早上收集垃圾时,清洁工看见一个穿着黑外套的高个子男人在办公室外等着.现在分词的解题关键是看动词与逻辑主语的关系,当逻辑主语是分词动作的执行者的时候,是一种主谓关系,就用现在分词.现在分词具有正在进行主动意义.13.【答案】C【解析】答案:C.考查动词短语.根据句意:怎么了?你看起来很高兴.-我刚在平江路遇到简,我的一个老同学.A经过;B发生;C遇见;D苏醒.所以C选项符合句意.故选:C.怎么了?你看起来很高兴.-我刚在平江路遇到简,我的一个老同学本题考查动词短语的辨析.动词短语辨析一直是高考的一个热点,它注重考查考生结合语境准确选用动词短语的能力.平时要求学生注重积累,掌握动词词组的搭配,结合语境,才能选出正确答案.14.【答案】D【解析】答案:D.马云坚持说,如果一切顺利,就不应该有优秀的商人,他们在困难面前照常工作.insist做坚持说讲,宾语从句用虚拟语气"should+动词原形",if 条件状语从句中went用过去时,并列句中的谓语也用过去时Carried.故选:D.马云坚持说,如果一切顺利,就不应该有优秀的商人,他们在困难面前照常工作.虚拟语气在高考命题中不是重点,但是难点.考点常集中在含蓄条件句以及主语、宾语从句等特定句型中虚拟语气的使用上,因此考生应熟练掌握含蓄条件句中主从句的时态要求以及一些典型句型中虚拟语气的具体形式.15.【答案】C【解析】本题考查名词的词义辨析.a wet blanket令人扫兴的人或物;the top dog领袖人物;pull our leg同我们开玩笑;green fingers园艺技能.根据句意,可知答案.故选:C.-当他被邀请参加聚会的时候,他总是惹麻烦或者让人心烦.-就像认识他的人说的那样,他总是一个令人扫兴的人.本题考查名词的词义辨析.要求考生首先在掌握所给四个选项具体含义的基础上,然后根据句意选出正确答案.关键是同学们要注意平时的词汇和固定短语的积累,在具体的句子中记忆词汇,效果更好.16.【答案】【小题1】B【小题2】D【解析】1.B.细节理解题.根据文章内容第二段•Discover somewhere new,make friends and enjoy new experiences-all while you're learning.发现新的地方,交朋友,享受新的体验--在你学习的过程中.•Get the language skills you need to successfully complete a course taught in English.•获得成功完成英语课程所需的语言技能.•Cambridge English exams are accepted as proof of language skills by over20,000organizations around the world.剑桥英语考试被世界上超过20000个组织接受为语言技能的证明.•Build the confidence and thereal-life language skills to make friends and be an active art of your student community.建立自信和现实生活中的语言技能,结交朋友,成为学生社区的一种活跃的艺术.故选B.2.D.细节理解题.根据文章内容•Frequent:Regular test dates all year.全年定期测试日期.故A项不正确;•Trusted:Accepted worldwide by over20,000employers and educational institutions.•值得信赖:全球20000多家雇主和教育机构接受.故B项不正确;•Fully supported:Over52,000preparation centres around the world to help you prepare for your exam,and a lot of free learning resources such as games,videos and quizzes.•全方位支持:全球有52000多个准备中心,帮助您准备考试,还有许多免费学习资源,如游戏、视频和测验.故选D.这是一则广告.主要讲述了剑桥英语考试的理由以及一些有关考试的信息.做这类题材阅读理解时要求考生对文章通读一遍,做题时结合原文和题目有针对性的找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断题也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确答案,切忌胡乱猜测,一定要做到有理有据.18.【答案】【小题1】A【小题2】B【小题3】D【小题4】A【解析】1.A.细节理解题.根据第二段The thing with travelling is it's always different.Even if you went to the same country,to the same town and stayed in the exact same hotel it would be a completely different experience.可知,旅行中最重要的是你可以有不同的经历.故选A.2.B.词义猜测题.根据是上下文内容可知,stories of holiday romance,holiday worries and stories that seem so outrageous that you can hardly believe them until something similar happens to y ou句意为假日浪漫,节日忧虑和故事的故事似乎是如此离谱,以至于在你遇到类似事情之前你几乎无法相信它们,故意为令人惊讶的.故选B.3.D.词义猜测题.根据上下文内容可知,Whether it's eating guinea pig,or staying with a family where neither of you spe ak a common language and you have to communicate through hand actions and s miles,the experience gives me itchy feet to do it all again句意为无论是吃豚鼠,还是和一个家人住在一起,你们两个都不会说一种共同的语言,而且你必须通过手部动作和微笑进行交流,这种经历会让我感到痒痒.故it指的是经历不同的文化.故选D.4.A.推理判断题.阅读全文,根据文章内容可知,本文主要讲述了旅行的理由,如今,旅行的机会是无穷无尽的.由于便宜的机票,出国旅行非常容易,有时飞出国外甚至比自己旅行更便宜.所以,是的,旅行很便宜,但必须有其他理由去旅行,你说得对,有很多.其目的是给出了各种旅行的理由,故选A.本文主要讲述了旅行的理由,如今,旅行的机会是无穷无尽的.由于便宜的机票,出国旅行非常容易,有时飞出国外甚至比自己旅行更便宜.所以,是的,旅行很便宜,但必须有其他理由去旅行,你说得对,有很多.题目涉及多道细节理解题,推理判断题,主旨大意题.做题时学生应仔细阅读原文,把握文章主要内容,联系文章上下文内容并结合所给选项含义,从中选出正确答案,一定要做到有理有据,切忌胡乱猜测.22.【答案】【小题1】A【小题2】C【小题3】B【小题4】C【解析】ACBC1.A.细节理解题.根据第一段"Teens may behave in this way because they don't know the possibility of a bad re sult.Or they may do it because they don't care.In fact,a new study suggests th at the second choice is the more likely one."可知,青少年可能会这样做,因为他们不知道可能会有不好的结果.或者他们会这样做,因为他们不在乎.事实上,一项新的研究表明,第二种选择更有可能.故选A.2.C.推理判断题.根据第二段"They recruited(招募)105people,all from8to22years old.By including different ages,the researchers could test how behavior c hanges from childhood through to young adulthood."可知,他们招募105人,年龄从8岁到22岁.通过纳入不同的年龄,研究人员可以测试从童年到成年的行为是如何变化的.故选C.3.B.细节理解题.根据第五段"Many of situations are not dangerous and are helpful in becoming an independen t adult.So in general,this seems to be good for them"可知,许多情况并不危险,有助于成为独立的成年人.所以总的来说,这似乎对他们有好处.可知青少年的选择有好处有坏处.故选B.4.C.推理判断题.题干中的句子"Teenagers'risk-taking behavior is meaningful"意为青少年的冒险行为是有意义的.根据第六段的大意讲述冒险的好的一面.故选C.本文讲述了青少年冒险的原因,以及对此研究者做的调查研究,冒险有好有坏.阅读理解题测试考生在阅读基础上的逻辑推理能力,要求考生根据文章所述事件的逻辑关系,对未说明的趋势或结局作出合理的推断;或根据作者所阐述的观点理论,对文章未涉及的现象、事例给以解释.考生首先要仔细阅读短文,完整了解信息,准确把握作者观点.26.【答案】【小题1】C【小题2】A【小题3】B【小题4】D【小题5】D 【解析】1.C.细节理解题.根据第三段句子:I made another drawing.I drew the inside of the snake so that the grown-ups could see it clearly.我又画了一幅.我画了蛇的内部,以便大人能清楚地看到它.所以C选项第二幅图显示了大蛇的内部.是正确的.故选C.2.A.推理判断题.根据第四段句子:The grown-ups'answer this time was to advise me to lay aside my drawings of sn akes whether from the inside or the outside and devote myself instead to geograph y,history,maths and grammar.这一次,大人的回答是建议我把蛇的图画放在一边,不管是从里面还是从外面,把自己奉献给地理、历史、数学和语法.可见大人推荐的课程是他们认为有用的东西,所以选A.3.B.细节理解题.根据第六段句子:tried showing him my Drawing Number One which1have always kept.I wo uld try to find out if this was a person of true understanding.我试着给他看我一直保存的一号图纸,我想看看这是不是一个真正了解我的人了解生活的人.所以答案选B.4.D.根据最后一段句子:I would bring myself down to his level.I would talk to him about golf and p olitics and neckties.And the grown-up would be greatly pleased to have met suc h a wise man.For him I am a normal man.会把自己降到他的水平.我会和他谈论高尔夫、政治和领带.大人会很高兴见到这样一个聪明的人.对他来说,我是一个正常的人.所以答案选D.5.D.文章出处题.本文作者写了自己小时候画了两幅画,一直都得不到人。

江苏省各地2018-2019学年高一上学期期中英语试题精选汇编:语法填空(含答案)

江苏省各地2018-2019学年高一上学期期中英语试题精选汇编:语法填空(含答案)

江苏省各地2018-2019学年高一上学期期中英语试题精选汇编:语法填空1、江苏省常州市14校联盟2018-2019学年高一上学期期中考试阅读下面短文,按照句子结构的语法性和上下文连贯的要求,在空格处填入一个适当的词或使用括号中词语的正确形式填空(不多于3个词),并将答案填写在答题纸的相应位置上。

It is interesting to look at differences between schools in different countries. In many European countries, for example, the relationship between teachers and students ____76____ (be) quite formal. This is true of France, Germany, and Spain,____77____ (连词)discipline and respect for the teacher is considered very important. The same is true ____78____ (介词) Russia. In____79____(north) European countries, however, the relationship between teachers and student is much ___80___ (friendly) and more relaxed. In America, students and teachers are quite relaxed with each other. In Britain, relationships are quite relaxed, but teachers can have big problems with discipline.Another important difference is whether schools are states schools ___81___(连词) private schools. State schools ____82____ (pay) for by the government, but in private schools, the parents pay for education of their children. Germany and France have both state and private schools, but most students go to state schools,____83____(连词) are very good. ____84____ (similar), America has both state and private schools. Most American children go to state schools, but the private schools can be very good and ____85____ (go) to private schools is very expensive.【答案】76. is 77. where 78. of/in 79. northern 80. friendlier/more friendly 81. or 82. are paid 83. which 84. Similarly 85. going【解析】这是一篇说明文。

2018-2019学年高一英语上学期期中试题(含解析)

2018-2019学年高一英语上学期期中试题(含解析)

2018-2019学年高一英语上学期期中试题(含解析)第一部分听力(每小题1 分,共20分)第一节听下面 5 段对话。

每段对话后有一个小题,从题中所给的A, B, C 三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。

听完每段对话后,你都有10 秒钟的时间回答有关小题和阅读下一小题。

每段对话仅读一遍。

1.What’s the woman’s plan?A. To go fishing.B. To go to swimC. To go to the countryside.2. How will the woman try to solve her problem?A. By going to the dry cleaner’sB. By borrowing some clothes.C. By going to a store.3. Where are the speakers most probably?A. At a supermarket.B. At a restaurant.C. At a hotel.4. What does the man want the woman to know?A. She should have a phone.B. She can take photos there.C. She should notice the signs there.5. What are the speakers mainly talking about?A. An apartment.B. Their cars.C. Traffic.第二节听下面5段对话或独白。

每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A, B, C 三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。

听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟,听完后,个小题给出5秒钟的作答时间。

每段对话或独白读两遍.听第6段材料,回答第6、7题。

苏州市2019届上学期高三英语期中考试及答案

苏州市2019届上学期高三英语期中考试及答案

第一学期高三期中调研试卷第一卷(选择题,共80分)第一部分:听力(共两节,满分15分)做题时,先将答案标在试卷上。

录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题纸上。

第一节(共5小题;每小题1分,满分5分)听下面5段对话。

每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。

听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。

每段对话仅读一遍。

1.What’s wrong wit h the man?A. He can’t see the sign clearly.B. He’s parked in the wrong place.C. He has no patience to wait for his wife.2.What are the speakers mainly talking about?A. The popularity of Paris street art.B. The man’s paintings.C. Art students.3.Which of the following will cost the most?A. The watermelon.B. All the bananas.C. All the apples.4.When does the conversation take place?A. At 8:45 a.m.B. At 9:00 a.m.C. At 9:30 a.m.5.What did the store look like before?A. Clean and organized.B. Old-fashioned.C. Very messy.第二节(共10小题;每小题1分,满分10分)听下面4段对话。

每段对话后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。

江苏省苏州市2019届高三上学期期中考试英语试题含答案解析

江苏省苏州市2019届高三上学期期中考试英语试题含答案解析

2018~2019学年第一学期高三期中调研试卷英语注意事项:1. 本试卷分为第I卷(选择题)和第II卷(非选择题),满分120分。

考试时间120分钟。

2. 请将第I卷的答案填涂在答题卡上,第II卷请直接在答题卡上规定的地方作答。

答题前,务必将自己的学校、姓名、考试号等相关信息写在答题卡上规定的地方。

第I卷 (选择题,共80分)第一部分:听力理解 (共两节,满分15分)做题时,先将答案标在试卷上。

录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。

第一节 (共5小题;每小题1分,满分5分)听下面5段对话。

每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。

听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。

每段对话仅读一遍。

1.音频What does the man think the woman should do?A. Buy a new pair of glasses.B. Get an eye operation.C. Put glasses in a right place. 【答案】B【解析】【详解】W: Who’s there? I can’t see anything without my glasses.M: It’s me, your husband. You should consider getting an eye operation, because you always put your glasses in a wrong place!2.音频What is the probable relationship between the speakers?A. Family members.B. Classmates.C. Co-workers.【答案】C【解析】【详解】W: Where have you been recently? I remember I met you at the managers’ meeting last month. Have you been away on business?M: No, I’ve been away on holiday. I visited my grandm a in the countryside.3.音频Where does the conversation take place?A. In the kitchen.B. In the bedroom.C. Outside the house.【答案】B【解析】【详解】W: If your back is painful, maybe you shouldn’t get out of bed, dear. Don’t go to the kitchen. I’ll bring b reakfast here.M: No, no. My back feels worse lying down. Help me get dressed, please. Then I’ll walk outsidea little.4.音频What are the speakers talking about?A. Moving to New York.B. Holiday plans.C. The weather.【答案】B【解析】【详解】M: Are you going anywhere for the Chinese New Year?W: I thought about going to visit my aunt in New York. How about you?M: I’ll probably just stay at home since it is not warm those days.5.音频What does the man think of the movie?A. Exciting.B. Boring.C. Just so-so.【答案】C【解析】【详解】W: How did you like the movie, John? Tom said it was boring. But I know you were excited to see it.M: I can’t decide. Some parts were all right, and others not so good.第二节 (共10小题;每小题1分,满分10分)听下面4段对话或独白。

  1. 1、下载文档前请自行甄别文档内容的完整性,平台不提供额外的编辑、内容补充、找答案等附加服务。
  2. 2、"仅部分预览"的文档,不可在线预览部分如存在完整性等问题,可反馈申请退款(可完整预览的文档不适用该条件!)。
  3. 3、如文档侵犯您的权益,请联系客服反馈,我们会尽快为您处理(人工客服工作时间:9:00-18:30)。

苏州五中2018-2019学年第一学期期中调研测试高一英语2018.11.6 考生注意:1.考试时间120分钟,试卷满分120分。

2.本考试设试卷和答题纸两部分,所有答题必须填写在答题纸上,做在试卷上一律不得分。

第一卷(共85分)第一部分听力 (共两节,满分20分)做题时,先将答案标在试卷上。

录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。

第一节 (共5小题;每小题1分,满分5分)听下面5段对话。

每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。

听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。

每段对话仅读一遍。

1. What do we know about the man’s new shirt?A. It’s small.B. It’s expensive.C. It’s dirty.2. Why did Linda ignore the man?A. She didn’t know him.B. She was in a bad mood.C. She didn’t recognize him.3. Where are the speakers going to meet tomorrow afternoon?A. In front of the bank.B. In front of the school.C. In front of the ocean park.4. How did the woman spend her holiday?A. She went to the seaside.B. She worked in a company.C. She played computer games.5. Which train will the woman take?A. The 2:45.B. The 4:00.C. The 5:10.第二节(共15小题;每小题1分,满分15分)听下面5段对话或独白。

每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。

听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。

每段对话或独白读两遍。

听第6段材料,回答第6至7题。

6. Where does the conversation probably take place?A. In a club.B. In a hotel.C. In a restaurant.7. How much does Mr. Nash give the man for a tip?A. $10.B. $25.C. $100.听第7段材料,回答第8至9题。

8. What are the speakers mainly talking about?A. How to apologize to Tom.B. What to buy fo r Tom’s birthday.C. How to prepare Tom’s birthday party.9. What does the man suggest the woman do in the end?A. Make a phone call to Tom.B. Send Tom an e-mail and a card.C. Write down Tom’s birthday somewhere.听第8段材料,回答第10至12题。

10. How does the man get to work?A. By bus.B. By bike.C. On foot.11. What does the man mainly do at work?A. He makes coffee.B. He telephones customers.C. He deals with phone calls.12. What is good about the man’s job?A. He can get a free lunch.B. He can go home early.C. He can have a wonderful social life.听第9段材料,回答第13至16题。

13. How is the woman getting to the museum?A. On foot.B. By bus.C. By taxi.14. How long will the woman spend on the big street?A. About a quarter of an hour.B. About half an hour.C. About an hour.15. Where is the National Museum?A. Near City Hall.B. Next to the park.C. At the T-junction.16. Where are the speakers?A. In a hotel.B. In a park.C. In the US Embassy.听第10段材料,回答第17至20题。

17. What is the man’s opin ion about healthy living?A. It is easy to come true.B. It needs a lot of money.C. It demands patience and effort.18. What does the man think is the most important?A. Daily exercise.B. A nutritious diet.C. A good night’s sleep.19. What does the man recommend doing?A. Taking some artificially produced vitamins.B. Drinking a little alcohol every day.C. Doing whatever one likes.20. What is the next program?A. The music.B. The news.C. An advertisement.第二部分英语知识运用(共两节,满分35分)第一节单项填空 (共15小题;每小题1分,满分15分)请认真阅读下面各题,从题中所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。

21. In this peaceful land, people live in perfect harmony with _______nature, far away from _____ noiseand worry of the outside world.A. the; theB. /; theC. the; /D. /; /22. -----Shall we go fishing this afternoon?-----Sorry, Bob. My computer doesn’t work, so I’ll have it ______.A. fixingB. fixedC. to fixD. fix23. Students should involve themselves in community activities _______they can gain experience for growth.A. whoB. whenC. whichD. where24.The leader of the factory told us that very little _________ was made of the waste material in thepast.A. costB. valueC. useD. matter25. Cars do cause us some health problems---in fact far more serious____ than mobile phones do .A. oneB. thoseC. itD. ones26.Penny might have been dismissed by her employer last month, ___________?A. hasn’t heB. didn’t heC. wasn’t heD. mightn’t he27. English is a language shared by several diverse cultures, and _________ uses it differently.A. all of whichB. each of whichC. all of themD. each of them28.---Do you know Jim quarreled with his brother?--- I don’t know.______________.A.Nor don’t I careB. Nor do I care.C.I don’t care neither.D. I don’t care also.29.I looked up and noticed a snake __________its way up the tree to catch its breakfast.A. to windB. windC. windingD. wound30. Mr Green stood up ____________the 16-year-old boy,saying that he was not the one to blame for breaking the beautiful vase.A.in honor ofB.in defense ofC.in charge ofD.in favor of31. The rapid development of micro-blogs has greatly affected the way ______ people communicate with each other.A. whichB. whatC. whenD. that32. —Will you be free next week, Mr. Chairman?—I’m afraid not. I ______ a meeting on global warming from Monday to Friday.A. am havingB. will be havingC. will haveD. will have had33. A lot of language learning, ________ has been discovered, is happening in the first year of life, so parents should talk much to their children during that period.A. asB. itC. whichD. this34.---I love the internet. I’ve come to know many friends on the Net.---_____________. Few of them would become your real friends.A. That’s for sure.B. It’s not the case.C. I couldn’t agree moreD. I’m pleased to know that.35.---- One can’t achieve anything by sitting around and talking about it.---- I can’t agree more. _______________. That’s why Johnson failed to get into college.A.A book is a garden carried in the pocket.B. An old pan is the one that makes good food.C. A roaring lion kills no game.D. A bad workman always blames his tools.第二节完形填空 (共20小题;每小题1分,满分20分)阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。

相关文档
最新文档