2018年职称英语理工类B级试题及答案

合集下载

职称英语考试理工类(B级)试题及题解

职称英语考试理工类(B级)试题及题解

职称英语考试理工类(B级)试题及题解第1部分:词汇选项 (第1~15题,每题1分,共15分)下面共有15个句子,每个句子中均有1个词或短语画有底横线,请从每个句子后面所给的4个选项中选择1个与画线部分意义最相近的词或短语。

请将答案涂在答题卡相对应的位置上。

1 It is obvious that he will win the game.A likelyB possibleC clearD strange2 There is no risk to public health.A pointB dangerC chanceD hope3 Did anyone call me when was out?A inviteC answerB nameD phone4 It took us along time to mend the houseA buildB destroyC designD repair5 I d on’t quite follow what she is saying.A believeB understandC explainD accept6 We can no longer put up with his actionsA bearB acceptC supportD oppose7 Loud noises can be irritating.A confusingB interestingC stimulatingD annoying8 That player is eternally arguing with the refereeA desperatelyC eventuallyB constantlyD extensively9 The governor gave a rather vague outline of his tax plan.A unclearB firmC shortD neat10 Gambling is lawful in Nevada.A popularB boomingC legalD profitable11 These are their motives for doing it.A reasonsB excusesC answersD plans12 The river widens considerably as it begins to turn west.A twistsB stretchesC broadensD bends13 Henry cannot resist the lure of drugs.A abuseB flavorC temptationD consumption14 These programmes are of immense value to old people.A naturalB fatalC tinyD enormous15 A great deal has been done to remedy the situationA maintainB improveC assessD protect第2部分:阅读判断 (第16-22题,每题1分,共7分)阅读下面这篇短文.短文后列出了7个句子.请根据短文的内容对每个句子做出判断.如果该句提供的是准确信息.请在答题卡上把A涂黑:如果该句提供的是错误信息.请在答题卡上把B涂黑:如果该句的信息文章中没有提及.请在答题卡上把C涂黑.The Smog(烟雾)For over a month. Indonesia was in crisis. Forest fires raged out of control as the countrySuffered its worst drought for 50 years . Smoke form the fires mixed with sunlight and hot dry air to form a cloud of smog This pollution quickly spread and within days it was hanging overneighbouring countries including Malaysia.Singapore and Thailand When the smoke combined with pollution fromfactories and cars.it soon became poisonous(有毒的).Dangerous amounts of CO became trapped under the smog and pollution levels rose.People wheezed f喘息)and coughed as they left the house and their eyes watered immediately.The smog made it impossible to see across streets and whole cities disappeared as grey soot(烟灰)covered everything.In some areas,water washosed(用胶管浇)from high—rise citybuildings to tIY and break up the smog.Finally,heavy rains,which came in November,put out the fires and cleared the air.But the environmental costs and health problems will remain.Many people from South-Eastern Asian cities aireadv suffer from breathing huge amounts of car exhaust fumes(汽车排放的废气)and factorypollution.Breathing problems could well increase and manynon-sufferers may have difficulties for血e firsttime.Wildlife has suffered too.In lowland forests,elephants,deer, and tigers have been driven out of their homes by smog.But smog is not just an Asian problem.In fact,the word was first used in London in 1905 to describe the mixture of smoke and thick fog.Fog often hung over the capital.Sometimes the smog was so thick and poisonous that people were killed by breathing problems or in accidents.About 4,000 Londoners died within five days as a result of thick smog in 1952.16 Indonesia was in crisis because of the drought.A RightB WrongC Not mentioned17 The smog spread to neighbouring countries.A RightB WrongC Not mentioned18 The airpollution index went up t0 300 within a few days.A RightB WrongC Not mentioned19 Water was used to try to break up the smog.A RightB WrongC Not mentioned20 Many Indonesians blamed the government for the drought.A RightB WrongC Not mentioned21 The forest animals haven’t been affected by the smog.A RightB WrongC Not mentioned22 The word“smog”first appeared in 1952.A RightB WrongC Not mentioned。

职称英语理工类B级阅读理解真题及答案(第三篇)

职称英语理工类B级阅读理解真题及答案(第三篇)

职称英语理工类B级阅读理解真题及答案(第三篇)第4部分:阅读理解(第31——45题,每题3分,共45分)下面有3篇短文,每篇短文后有5道题。

请根据短文内容,为每题确定1个选项。

第三篇Can You Hear This?When something creates a sound wave in a room or anauditorium, listeners hear the sound wave directly from the source. They alsohear the reflections as the sound bounces off thewalls. floor, and ceiling. These are called the reflected wave or reverberant(反射)sound, which can be heard evenafter the sound is no longer coming from the source.The reverberation time of an auditorium isdetermined by the volume or interior size of the auditorium. It is alsodetermined by how well or how poorly the walls, ceiling, floor, and contents ofthe room (including the people) absorb sound. There is no ideal reverberation time,because each use of an auditorium calls for different reverberation. Speechneeds to be understood clearly; therefore rooms used for talking must have ashort reverberation time. The full-sound performance of music such ad Wagneroperas or Mahler symphonies should have a long reverberation time. The light,rapid musical passages of Bach or Mozart need a reverberation time somewherebetween.Acoustic problems often are caused by poorauditorium design. Smooth, curved reflecting surfaces create large reflections.Parallel (平行的)wallsreflect sound back and forth, creating a rapid, repetitive pulsing rge pillars (柱)and comerscan cause acoustic shadows as the sound waves try to pass around the object.Some of theseproblems can be solved by using absorbers and reflectors tochange the reverberation time of a room. For example, hanging large reflectors,called clouds, over the performers will allow some sound frequencies to reflectand others to pass to achieve a pleasing mixture of sound.41 This passage is mainly aboutA. Sound waves and their effects.B. the types of music orchestras play.C. walls of an auditorium.D.the design of an auditorium.答案:D42. Wagner operas and Mahler symphonieswith full-sound effect haveA. a short reverberation time.B. an intermediate reverberation time.C. no reverberation time.D. along reverberation time.答案:D43. This passage suggests that a goodauditorium shouldA. get rid of all reflections.B. not have absorbers.C.achieve a pleasing mixture of soundD. have smooth surfaces.答案:C44. Large pillars and corners mayA. make sound rich and full.B. be cures for sound problems.C.be sources of sound problems.D. function as effectively as clouds.答案:C45. The word” acoustic” in thelast paragraph has something to do withA. performanceB.soundC. audienceD. weather答案:B。

职称英语(理工类)B级模拟试卷18(题后含答案及解析)

职称英语(理工类)B级模拟试卷18(题后含答案及解析)

职称英语(理工类)B级模拟试卷18(题后含答案及解析)题型有:1. 词汇选项 2. 阅读判断 3. 概括大意与完成句子 4. 阅读理解 5. 补全短文6. 完形填空词汇选项(第1-15题,每题1分,共15分)下面每个句子中均有1个词或短语在括号中,请为每处括号部分的词汇或短语确定1个意义最为接近选项。

1.Patricia stared at the other girls with resentment.A.angerB.doubtC.loveD.surprise正确答案:A解析:句意为:Patricia怨恨地瞪着其他的女孩。

resentment愤恨,四个选项:anger“愤怒”;doubt“怀疑”;love“爱”;surprise“惊奇”。

2.The document was compiled by the Department of Health.A.writtenB.printedC.attachedD.sent正确答案:A解析:句意为:这一文件由卫生部拟写。

compile编辑、编写,四个选项:write“写”;print“印刷”;attach“系,贴”;send“送”。

3.He’s spent years cultivating a knowledge of art.A.sharingB.usingC.denyingD.developing正确答案:D解析:句意为:他花费多年培养对艺术的学识。

cultivate培养,四个选项:share“分享”;use“使用”;deny“否定”;develop“发展”。

4.We’ve seen a marked shift in our approach to the social issues.A.clearB.regularC.quickD.great正确答案:D解析:句意为:在解决这些社会问题上我们看到了明显的转变。

marked明显的,显著的。

四个选项:clear“清晰的”;regular“规律的”;quick“迅速的”;great“伟大的,很大的”。

职称英语考试理工类(B级)真题及答案

职称英语考试理工类(B级)真题及答案

职称英语考试理工类(B级)真题及答案5第三篇A Tale of Scottish Rural LifeLewis Grasses Gibbon’s Sunset Song(1932)was voted“the best Scottish novel of all time”by Scotland’s reading public in 2005.Once considered shocking for its frank description of aspects of the lives of Scotland’s poor rural farmers,it has been adapted for stage,film。

TV and radio in recent decades.The novel is set on the fictional estate of Kin Addie,in the farming country of the Scottish northwest in the years up to and beyond World War I.At its heart is the story of Chris,who is both part of the community and a little outside it.Grasses Gibbon gives us the most detailed and intimate account of the life of his heroine(女主人公).We watch her grow through a childhood dominated by her cruel but hard—working father;experience tragedy(her mother’s suicide and murder of her twin children);and learn about her feelings as she grows into a woman.We see her marry,Lose her husband,then marry again.Chris has seemed so convincing a figure to some female readers that they cannot, believe that she is the creation of a man.But it would be misleading to suggest that this book is just about Chris.It is truly a novel of a place and its people.Its opening section tells of Kin Addie’s long history, in a language that imitates the place’s changing patterns of speech and writing.The story itself is amazingly full of characters and incidents.It is told from Chris’point of view but also from that of the gossiping community,a community where everybody knows everybody else’s business and nothing is ever forgotten.Sunset Song has a social theme too.It is concerned with what Grasses Gibbon perceives as the destruction of traditional Scottish rural life first by modernization and then by World War I.Gibbon tried hard to show how certain characters resist the war.Despite this,the war takes the young men away, a number of them to their deaths.In particular, it takes away Chris’husband,Evan Avondale.The war finally kills Evan,but not in the way his widow is told,In fact.the Germans amen’t responsible for his death,but his own side.He is shot because he is said to have run away from a battle.If the novel is about the end of one way of life it also looks ahead.It is a“Sunset Song”but is concerned too with the new Kin Addie,indeed of the new European world. Grasses Gibbon went on to publish two other novels about the place that continue its story.41. What is Sunset Song mainly about?A. The First World War.来源:B. The beauty of the sunset.C. The new European world.www.ED. The lives of rural Scottish farmers42. Which statement is NOT true of Chris?A. She is the heroine of Sunset Song.B. She had a miserable childhood.C. She is the creation of man.D. She married only once.43. What is the opening section of the novel mainly concerned with?A .The climate of Kin Addie.B. The history of Kin Addie.C. The geography of Kin Addie.D. The language spoken in Kin Addie.44. Who killed Chris’husband,Evan?A. His own troops.B. The French armyC. The Germans.D. The Russian soldiers.45. The word “Sunset” in the title of this novel most probably meansA. the end of the heroine’S life.B. the end often story.C. the end of the traditional way of life.D. the end of the day。

2018英语b级试题及答案

2018英语b级试题及答案

2018英语b级试题及答案2018英语B级试题及答案一、听力理解(共20分)1. A) 根据所听对话,选择最佳答案。

A. He is going to the library.B. He is going to the post office.C. He is going to the bank.D. He is going to the bookstore.答案:B2. B) 根据所听短文,回答问题。

What is the main idea of the passage?A. The importance of teamwork.B. The benefits of exercise.C. The advantages of technology.D. The impact of globalization.答案:A二、词汇与语法(共30分)3. 根据句子意思,选择正确的选项填空。

The company has made a _______ in its policy to attract more customers.A. amendmentB. appointmentC. commitmentD. arrangement答案:A4. 根据上下文,选择正确的时态填空。

She _______ her homework when I called her last night.A. was doingB. didC. had doneD. does答案:A三、阅读理解(共30分)5. 阅读以下短文,选择最佳答案。

Why did the author decide to take a gap year?A. To travel around the world.B. To gain work experience.C. To improve her language skills.D. To think about her future plans.答案:D6. 根据短文内容,判断以下陈述是否正确。

职称英语考题理工类(B级)真题和答案

职称英语考题理工类(B级)真题和答案

职称英语考题理工类(B级)真题和答案第1 部分:词汇选项(第1-15 题,每题1 分,共15 分)下面每个句子中均有1 个词或短语划有底横线,请为每处划线部分确定1 个意义最为接近的选项。

1. The high-speed trains can have a major impact on our lives.A. effortB. problemC. influenceD.concern2. She always finds fault with everything,A criticizesB simplifiesC evaluatesD examines3.We need to extract the relevant financial data.A storeB saveC reviewD obtain4.We have to act within the existing legal framework.A limitB systemC procedureD status5.They converted the spare bedroom into an office.A reducedB turnedC movedD reformed6. Anderson left the table,remarking that he had some work to do .A doubtingB thinkingC sayingD knowing7. Mr.Henley has accelerated his sale of shares over the past year.A.heldB.expectC offered.D increased8.His shoes were shined to perfection.A .clearedB polishedC washedD mended9. We explored the possibility of expansion at the conference.A.offered B includedC acceptedD investigated10.At that time, we did not fully grasp the significance of what had happened.A giveB understandC attachD lose11.The view from my bedroom window was absolutelyspectacular.A generalB traditionalCmagnificent Dstrong12.Marsha confessed that she knew nothing of computer.A reportedB admittedC hoped Danswered13.The study also notes a steady decline in the number of college students taking science courses.A relativeB generalC continuousD sharp14. Jane said that she couldn’t tolerate the long hours.A spendB takeC lastD stand15.The police believe the motive for the murder was money. (红色部分单词待定,不影响答案)A reason BchoiceC ideaD decision第2 部分:阅读判断(第16-22 题,每题1 分,共7 分)下面的短文后列出了7 个句子,请根据短文的内容对每个句子做出判断:如果该句提供的是正确信息,请选择A;如果该句提供的是错误信息,请选择B;如果该句的信息文中没有提及,请选择C。

职称英语理工类B级阅读理解真题及答案(第一篇)

职称英语理工类B级阅读理解真题及答案(第一篇)

职称英语理工类B级阅读理解真题及答案(第一篇)第4部分:阅读理解(第31——45题,每题3分,共45分)下面有3篇短文,每篇短文后有5道题。

请根据短文内容,为每题确定1个选项。

第一篇Smart WindowsWindows not only let light in to cut downon electricity use for lighting, but thelight coming through the window also provides heat. However, windows are notsomething people typically associate with an advanced technology. Reseachersare now working on new technologies that enable a window to quickly change fromclear to dark and anything in between easily.“It took us a long time to figure out whata window really is,”says Claes Granqvist. He’s a professor of solid-statephysics at Uppsala University in Sweden. “It contact with the outside world.You have to have visual contact with the surrounding world to feel well.” So,windows and n atural light are important for improving the way people feel whenthey’re stuck indoorsYet. windows are the weak link in abuilding when it comes to energy and temperature control. In winter cold airleaks in. When it’s hot and sunny, sunlight streams in. All of this sunlightcarries lots of heat and energy. And all of this extra heat forces people toturn on their conditioners. Producing blasts of cold air, which can feel so refreshing(使人清新的),actually sucks up enormous amountsof electricity in buildings around the world.Windows have been a major focus of energyresearch for a long time. Over the years, scientists have come up with a varietyof strategies for coating, glazing (用玻覆盖),and layeringwindows to make them more energy efficient. Smart windows go a step further.They use chromogenic (发色的)technologies which involve changes of color.Electrochromic (电致色的)windows use electricity tochange color. For example, a sheet of glass coated with thin layers of chemicalcompound such as tungsten oxide (氧化钨)works a bit like a batter. Tungsten oxides is clear when anelectric charge is applied and dark when the charge is removed, that is, whenthe amount of voltage(电压)is decreased, the window darkens until it’s completely dark afterall electricity is taken away. So applying a voltage determines whether thewindow looks clear or dark.One important feature that makes a smartwindow so smart is that it has a sort of“memory”. All it takes is a small changeof voltage to turn the window from one state to the other. Then, it stays thatway. Transits take anywhere from in10 seconds to a few minutes, depending onthe size of the window. The development of smart windows could mean thatmassive air conditioning systems may no longer be needed. “In thefuture,”Granqvist says, “our buildings may look different.”31. Which of the following of values ofwindows is NOT mentioned?A. Theylet light in to brighten the house.B. Theylet light in to heat the house.C. Theylet us have visual contact with the surrounding world.D. They let us think about the outside world.答案:D32. The expression “when it comes to “ inParagraph 3 is used toA. signalthe arrival of a guest.B. indicatethe recovery of consciousness.C. show our understanding of something.D. introduce a new aspect of a topic.答案:D33. According to Paragraph 4, smart windowsare the windows thatA. are coated.B. are glazed.C. have several layers.D.can change color.答案:D34. Whichparagraph gives an account of the way electrochromic windows……A. Paragraphs 5.B. Paragraph3.C. Paragraph4.D. Paragraphs6.答案:A35. Asmart window is smart mainly becauseA. itcan change its size.B. itcan change its structure.C. itcan change the voltage of electricity.D. it has a sort of memory.答案:D。

最新职称英语《理工类》B级真题及答案

最新职称英语《理工类》B级真题及答案

职称英语《理工类》B级真题及答案第一部分:词汇选项下面共有15个句子,每个句子中均有1个词或短语划有底横线,请从每个句子后面所给的4个选项中选择1个与划线部分意义最相近的词或短语。

1. The majority of people around here are decent.A. realB. honestC. normalD. wealthy答案:D2. The curriculum was too narrow and too rigid.A. hiddenB. traditionalC. inflexibleD. official答案:C3. The committee was asked to render a report on the housing situation.A. furnishB. copyC. publishD. summarize答案:A4. Afterwards there was just a feeling of let-down.B. disappointmentC. angerD. calm答案:B5. Several windows had been smashed.A. cleanedB. replacedC. fixedD. broken答案:D6. The worst agonies of the war were now beginning.A. painsB. partsC. aspectsD. results答案:A7. London quickly became a flourishing port.A. majorB. largeC. successfulD. commercial答案:C8. She felt that she had done her good deed for the day.D. act答案:D9. He led a very moral life.A. humanB. intelligentC. naturalD. honourable答案:D10. His stomach felt hollow with fear.A. sincereB. respectfulC. emptyD. terrible答案:C11. It was a majic night until the spell was broken.A. timeB. charmC. spaceD. opportunity答案:B12. His professional career spanned 16 years.D. lasted答案:D13. They are trying to identify what is wrong with the present system.A. discoverB. proveC. considerD. imagine答案:A14. His knowledge of French is fair.A. very usefulB. very limitedC. quite goodD. rather special答案:B15. The group does not advocate the use of violence.A. limitB. regulateC. opposeD. support答案:DSo Many ‘Earths’life that’s the finding of a new study. It draws on date that came from NASA’s top planet-hunting telescope.A mechanical failure recently put that Kepler space telescope out of service. Kepler had played a big role in creating a census of planets orbiting some 170,000 stars. Its data have been helping astronomers predict how common planets are in our galaxy. The telescope focused on hunting planets that might have conditions similar to those on Earth.The authors of a study,published in The Proceedings of the National Academy of sciences,conclude that between 14 and 30 out of every 100 stars, with a mass and temperature similar to the Sun, may host a planet that could support life as we know it.Such a planet would have a diameter at least as large as Earth’s, but no more than twice that big . The planet also would have to orbit in a star’s habitable zone. That’s where the surface temperature would allow any water to exist as a liquid.The new estimate of how many planets might fit these conditions comes from studying more than 42,000 stars and identifying suitable worlds orbiting them. The scientists used those numbers to extrapolate (推算) to the rest of the stars that the telescope could not see .The estimate is rough, the authors admit. If applied to the solar system, it would define as habitable a zone starting as close to the Sun as Venus and running to as far away as Mars. Neither planet is Earthlike (although either might have been in the distant past). Using tighter limits, the researchers estimate that between 4 and 8 out of every 100Sunlike stars could host an Earth-sized world. These are ones that would take 200 to 400days to complete a yearly orbit.mean,however, that the Milky Way could host more than a billion Earth-sized planets with a change for life.16. The Kepler space telescope has been in service for 15 years.A. RightB. WrongC. Not mentioned答案:C17. The main task of the Kepler space telescope is to find out planets with similar conditions to Earth’s.A. RightB. WrongC. Not mentioned答案:A18. The planet that could support life might be a little bit smaller than Earth.A. RightB. WrongC. Not mentioned答案:B19. The Earth is planet orbiting in the Sun’s habitable zone.A. RightB. WrongC. Not mentioned答案:A20. The new finding is based on a thorough study of 170,000 stars in the Milky Way.A. RightB. WrongC. Not mentioned答案:B21. The estimate of the number of planets that could support life is not very accurate.A. RightB. WrongC. Not mentioned答案:AA. RightB. WrongC. Not mentioned答案:CClimate Change : The Long Reach1 . Earth is warming. Sea levels are rising. There ‘s more carbon in the air, and Arctic ice is melting faster than at any time in recorded history. Scientists who study the environment to better gauge (评估) .Earth’s future climate now argue that these changes may not reverse for a very long time .2 . People burn fossil fuels like coal and oil for energy. That burning releases carbon dioxide, a colorless gas . In the air , this gas traps heat at Earth’s surface . And the more carbon dioxide released , the more the planet warms . If current consumption of fossil fuels doesn’t slow ,the long-term climate impacts could last thousands of years-and be more severe than scientists had been expecting. Climatologist Richard Zeebe of the University of Hawaii at Manoa offers this conclusion in a new paper.3. Most climate-change studies look at what’s going to happen in the next century or so .During that time, changes in the planet’s environment could nudge(推动) global warming even higher. For example: Snow and ice reflect sunlight back into space. But as these melt,sunlight can now reach-- and warm –the exposed ground . This extra heat raises the air temperature even more, causing even more snow to melt. This type of rapid exaggeration of impacts is called a ‘fast feedback’.4. Zeebe says it’s important to look at fast feedbacks. However, he adds, they’re limited.From a climate change perspective, ‘This century is the most important time for the next few generations’, he told Science News “But the world is notfast feedback events unfold over decades or centuries, slow feedbacks can take thousands of years. Melting of continental ice sheets and the migration of plant life --- as they relocate to more comfortable areas --- are two examples of slow feedbacks.5. Zeebe gathered information from previously published studies investigating how such processes played out over thousands of years during past dramatic changes in climate. Then he came up with a forecast for the future that accounts for both slow and fast feedback processes. Climate forecasts that use only fast feedbacks predict a 4.5 degree Celsius (8.1 degree Fahrenheit) change by the year 3000. But slow feedbacks added another 1.5 ℃--for a 6 total increase, Zeebe reports. He also found that slow feedback events will cause global warming to persist for thousands of years after people run out of fossil fuels to burn.23. Paragraph 2 ________ 答案:B24. Paragraph 3 ________ 答案:C25. Paragraph 4 ________ 答案:F26. Paragraph 5 ________ 答案:AA. A prediction of future climate changeB. Impact of burning fossil fuelsC. Fast feedbacksD. Unpredictability of feedback processesE. Rising of sea levelsF. Slow feedbacks27. Arctic ice has never been melting so fast in _______ 答案:F28. Melting of snow and ice enables sunlight to reach ________ 答案:E案:D30. After fossil fuels are used up, global warming will continue for ________ 答案:BA. rapid exaggeration of impactsB. a very long timeC. the extra heatD. previously published studiesE. the exposed groundF. recorded history第四部分:阅读理解短文后有5道题,每题后面有4个选项。

职称英语考试理工类(B级)真题及答案

职称英语考试理工类(B级)真题及答案

职称英语考试理工类(B级)真题及答案4第二篇Where Have All the Bees Gone?Scientists who study insects have a real mystery on their hands.All across the country, honeybees are leaving their hives(蜂巢)and never returning.Researchers call this phenomenon colony-collapse(群体瘫痪)disorder.It is reposed that 25 to 40 percent of the honeybees in the US have vanished from their hives since last fall.So far, no one can explain why.Colony collapse is a serious concern because bees play an important role in the production of about one—third of the foods we eat.As they feed,honeybees spread pollen (花粉)from flower to flower.Without this process,a plant can’t produce seeds or fruits.Now,a group of scientists and beekeepers have teamed up to try to figure out what’S causing the alarming collapse of SO many colonies.They hope to find out what’S contributing to the decline and to prevent bee disappearance in the future.It could be that disease is causing the disappearance of the bees.To explore that possibility, Jay Evans,a researcher at the United States Department of Agriculture (SDA)Bee Research Laboratory, examines bees taken from colonies that are collapsing.“We know what a healthy bee should Look Like on the inside.and we can look for physical signs of disease.”he says.And b ees from collapsing colonies don’t look very healthy.“Their stomachs are worn pared to the stomachs of healthy bees,”‘Evans says.It may be that a parasite(寄生虫)making the bees’digestive organs. Their immune(免疫的)systems may not be working as they should.Moreover,they have high levels of bacteria inside their bodies.Another cause of colony—collapse disorder may be certain chemicals that farmersapply to kill unwanted insects on crops,says Jerry Hayes,chief bee inspector for the Florida Department of Agriculture.Some studies,he says,suggest that a certain type of insecticide(杀虫剂)affects the honeybee’S newels system and memory.“It seems like honeybees are going out and getting confused about where to go and what to do”he says.1f it turns out that a disease is contributing to colony collapse,bees’genes could explain why some colonies have collapsed and others have not.In any group of bees there are many different kinds of genes.The more different genes a group has,the higher the group’S genetic diversity.So far scientists haven’t determined the role of genetic diversity in colony collapse,but it’s a promising theory,says Evans.36. What is the mystery that researchers find hard to explain?A. Honeybees are flying all across the country.B. Half of the honeybees in the US have died.C. Honeybees are leaving their hives and do not return.D. Honeybee hives are in disorder.37. Researchers are seriously concerned with the phenomenon of colony—collapse disorder becauseA. honeybees help produce one-third of the foods we eatB. parasites on bees may spread everywhere.C. honeybees cannot find enough food elsewhere.D. honeybees feed on flowers.38. Which of the following is a possible cause of the colony-collapse disorder?A. Population explosion.B. Decreasing number of flowers around.C. Genetically modified products.D. Diseases and chemicals.39. Which of the following explanations is given by Jerry Hayes to the phenomenon?A. Bee-keepers do not understand the honeybee’S behavior.B. A certain type of chemical destroys the honeybee’S newels system.C. Honeybees are infected by unwanted insects.D. Some crops are poisonous to the honeybees.40. The word “diversity’in the last paragraph meansA. variety.来源:考试大B. makeup.C. disorder.www.ED. distinction。

职称英语等级考试试题、答案及题解理工类(B级)(4)

职称英语等级考试试题、答案及题解理工类(B级)(4)

职称英语等级考试试题、答案及题解理工类(B级)(4)第5部分:补全短文(第46"~50题,每题2分,共10分)阅读下面的短文,文章中有5处空白,文章后面有6组文字,请根据文章的内容选择5组文字,将其分别放回文章原有位置,以恢复文章原貌。

请将答案涂在答题卡相应的位置上。

Conservation or wasted Effort?The black robin(旅鸫)is one of the world's rarest birds.It is a small,wild bird,and it livesonly on the island of Little Mangere,off the coast of New Zealand.In 1967 there were aboutfifty black robins there;in 1977 there were fewer than ten.Energetic steps are being taken to preserve the black robin.--(47)The idea is tobuy another island nearby as a special home,a"reserve",for threatened wild life,includingblack robins.The organizers say that Little Mangere shouldthen be restocked(重新准备)withthe robin's food.Thousands of the required plants are at present being cultivated in NewZealand.Is all this concern a waste of human effort?what is reasonable and what is unreasonable?(48)Are we losing our sense ofIn the earth's long,long past hundreds of kinds of creatures have evolved,risen to a degreeof success and died out.In the long,long future there will be many new and different forms oflife.Those creatures that adapt themselves successfully to what the earth offers will survive for along time.--(49)This is nature's proven method of operation.The rule of selection--"the survival of the fittest"--is the one by which human beings havethemselves arrived on the scene.We,being ode of the most adaptable creatures the earth has yetproduced,may last longer than most.--(SO)You may take it as another rule that when,at last.human beings show signs of dying out,no othercreature will extend a paw(爪)topostpone our departure.On the contrary, we will be hurried out.Life seems to have grown too tough for black robins.I leave you to judge whether weshould try to do anything about it.A Some creatures,certain small animals,insects and birds,will almost certainly outlast(比......长久)man,for they seem even more adaptable.B Those that fail to meet the challenges will disappear early.C Detailed studies are going on,and a public appeal for money has been made.D Both represent orders in the classification of lifeE Is it any business of ours whether the black robin survives or dies out?F These are the only black robins left in the world第6部分:完形填空(第51~65题,每题1分,共15分)阅读下面的短文,文中有15处空白,每处空白给出了4个选项,请根据短文的内容从4个选项中选择1个答案,涂在答题卡相应的位置上。

2018年12月B级考试真题答案与解析

2018年12月B级考试真题答案与解析

2018年12月高等学校英语应用能力考试(B级)参考答案Part ⅠListening ComprehensionSection A(每题1分)1.A 2.C 3.D 4.B 5.D 6.A 7.BSection B(每题1分)8.B 9.C 10.A 11.D 12.C 13.B 14.ASection C(每题1分)15.D 16.B 17.C 18.B 19.DSection D(每题1分)20. common 21. usually 22. pay in cash 23. on the rise 24. taking the busPart ⅡVocabulary and StructureSection A(每题1分)25.B 26.D 27.A 28.C 29.B 30.C 31.D 32.A 33.B 34.DSection B(每题1分)35. to see 36. be delivered 37. sending 38. equipment 39. cheaperPart ⅢReading ComprehensionTask 1(每题2分)40.C 41.D 42.A 43.B 44.ATask 2(每题2分)45.B 46.D 47.ATask 3(每题1分)48. return 49. the/your packaging 50. easily seen 51. detailed information 52. photos Task 4(每题1分)53.CM 54.KP 55.JI 56.AO 57.QETask 5(每题1分)58. insurance card59. the policy number60. insurance provider’s website61. any changes62. expensive67. 参考译文(7分)我们希望你已发现这个页面上的提示很有用,并且可以在下次所有度假时使用。

职称英语《理工类(B级)》经典精华练习题及答案

职称英语《理工类(B级)》经典精华练习题及答案

职称英语《理工类(B级)》经典精华练习题及答案第一部分:词汇选项1. Why can't you stop your (enternal) complaining?A. longB. everlastingC. temporaryD. boring2. Hundreds of buildings were (wrecked) by the earthquake.A. shakenB. damagedC. fallenD. jumped3. These paintings are considered by many to be (authentic).A. faithfulB. royalC. genuineD. sincere4. Many economists have given in to the fatal (lure) of mathematics.A. attractionB. simplicityC. powerD. rigor5. Ten years after the event, her death still remains a (puzzle).B. togC. mysteryD. secret6. irritated答案:A. annoyed 7. duplicated答案:D. copied8. spurred答案:B. encouraged 9. ample答案:D. enough 10. marvels答案:B. miracles 11. perpetual答案:B. endless12. shabbyA. oldB. unforgetableC. funnyD. unfair13. adhere toA. followB. orderD. handle14. barren答案:C. bare15. specifications答案:C. instructions第二部分:阅读判断Keep on FightingTurning once again to the question of invasion, I would observe that there has never been a period in all these long centuries of which we boast when an absolute guaranteeagainst invasion, still less against serious raids, could have been given to our people. In the days of Napoleon the same wind which would have carried his transports across the Channel might have driven away the blockading fleet. There was always the chance, and it is that chance which has excited and befooled the imaginations of many continental tyrants. Many are the tales that are told. We are assured that novel methods will be adopted, and when we see the originality of malice, the ingenuity of aggression, which our enemy displays, we may certainly prepare ourselves for every kind of novel stratagem and every kind of brutal and treacherous manoeuvre. I think that no idea is so outlandish that it should not be considered and viewed with a searching, but at the same time, I hope, with a steady eye.We must never forget the solid assurances of sea power and those which belong to air power if it can be locally exercised. I have, myself, full confidence that if all do their duty, if nothing is neglected, and if the best arrangements are made, as they are being made, we shall prove ourselves once again able to defend our island home, to ride out the storm of war, and to outlive the menace of tyranny, if necessary for years, if necessary alone. At any rate, that is what we are going to try to do. That is the resolve of His Majesty's government - every man of them. That is the will of parliament and the nation. The British empire and the French republic, linked together in their cause and in their need, will defend to the death their native soil, aiding each other like good comrades to the utmost of their strength. Even though large tracts of Europe and many old and famous states have fallen or may fall into the grip of the Gestapo and all the odious apparatus of Nazi rule, we shall not flag or fail.We shall go on to the end, we shall fight in France, we shall fight on the seas and oceans, we shall fight with growing confidence and growing strength in the air, we shall defend our island, whatever the cost may be, we shall fight on the beaches, we shall fight on the landing grounds, we shall fight in the fields and in the streets, we shall fight in the hills; we shall never surrender, and even if, which I do not for a moment believe, this island or a large part of it were subjugated andstarving, then our empire beyond the seas, armed and guarded by the British fleet, would carry on the struggle, until, in God's good time, the new world, with all its power and might, steps forth to the rescue and the liberation of the old.16. Throughout Britain's history, there has been no guarantee that an invasion would not happen.A. RightB. WrongC. Not mentioned17. Napoleon and his army once crossed the English Channel and Conquered Britain.A. RightB. WrongC. Not mentioned18. The enemy will use every means conceivable to destroy Britain.A. RightB. WrongC. Not mentioned19. Churchill is confident that he will live longer than Hitler.A. RightB. WrongC. Not mentioned20. The Royal air Force will launch massive air strikes against the Germans.A. RightB. WrongC. Not mentioned21. The British Empire is so strong that it does not have to take Hitler's menace seriously.A. RightB. WrongC. Not mentioned22. Although many countries have been overrun by the Germans, the British people will never give in.A. RightB. WrongC. Not mentioned第三部分:概括大意与完成句子McGrady's art is a spectacle1. When Tracy McGrady is healthy, his play can be so beautiful that even his own teammates on the court cannot help but admire it - in the middle of a game.2. "It's hard for me, because I'm a fan of basketball," Houston point guard Rafer Alston told the Houston Chronicle newspaper after McGrady's 44-point performance against Utah on January 5. "When he's shooting the ball like that, a lot of times I'm standing there watching and, all of a sudden, [the other team's] getting the ball and going on a fast break, and I'm getting yelled at by the coach." Indeed, McGrady's body control, his energy, his shooting - watching these are like watching an artist at work, blending colours, constructing sentences, or playing music.3. Unfortunately, McGrady, 27, hasn't always been on the job. Already this season, he's missed seven games with back spasms. After Yao Ming was injured on Dec. 23, it appeared Houston would be without both of its stars. McGrady, however, returned three days later and has been playing well ever since, scoring more than 30 points in each of the last six games, as of Tuesday. Houston can't seem to get on without him. When McGrady was injured, the Rockets won two and lost five.4. "Listen, there are only four or five people on the entire planet that can do the things he can do with the basketball," forward Shane Battier said of McGrady. "From a fan's perspective - andwe're fans even though we're players - it's really fun to watch him do that. "From a player's perspective, his game can affect the entire team. No question. We see him, and we get excited, and that pumps us up. He keeps making shots, and suddenly it seems to become easier for everybody."5. But it won't, really. Houston has just begun an important stretch on their schedule. Four of the next seven games will be played away from Houston - and without Yao. Six ofthe games will be against teams with winning records. Opponents will double-team McGrady in an attempt to dull the impact of his art. Instead of watching, McGrady's teammates will need to create a little art of their own.23. Paragraph 2C.24. Paragraph 3D.25. Paragraph 4B.26. Paragraph 5A.A. Necessity for the Teammates to Improve Their Own SkillsB. Evaluation from Two Different PerspectivesC. Spectacular Performance on the CourtD. Players Houston Can't Do WithoutE. Yao Ming's PerformanceF. McGrady's Injury27. McGrady plays basketball so wellA.28. Yao Ming missed several gamesD.29. There are very few people on the EarthC.30. Everyone will have to contributeE.A. that his temmates cannot help admiring himB. that he is often yelled at by the coachC. who can play basketball so wellD. because he had been injuredE. if Houston hopes to winF. since he returned第四部分:阅读理解第一篇Youth Emancipation in SpainThe Spanish Government is so worried about the number of young adults still living with their parents that it has decided to help them leave the nest.Around 55 per cent of people aged 18-34 in Spain still sleep in their parents' homes, says the latest report from the country's state-run Institute of Youth.To coax(劝诱)young people from their homes, the institute started a "Youth Emancipation(解放) programme this month. The programme offers guidance in finding rooms and jobs.Economists blame young people's family dependence on the precarious(不稳定的) labour market and increasing housing prices. Housing prices have risen 17 per cent a year since 2000.Cultural reasons also contribute to the problem, say sociologists. Family ties in south Europe - Italy, Portugal and Greece - are stronger than those in middle and north Europe, said Spanish sociologist Almudena Moreno Minguez in her report "The Late Emancipation of Spanish Youth: Keys for Understanding"."In general, young people in Spain firmly believe in the family as the main body around which their private life is organized," said Minguez.In Spain - especially in the countryside, it is not uncommon to find entire groups of aunts, uncles, cousins, nieces and nephews(外甥/侄子) all living on the same street. They regularly get together for Sunday dinner.Parents' tolerance(宽容) is another factor. Spanish parents accept late-night partying and are wary of setting bedtime rules."A child can arrive home at whatever time he wants. If parents complain he'll put up a big fight and call the father a Fascist," said Jose Antonio Gomez Yanez, a sociologist at Carlos III University in Madrid.Mothers' willingness to do children's household chores worsens the problem. Dioni-sio Masso, a 60-year-old in Madrid, has three children in their 20s. The eldest, 28, has a girlfriend and a job. But life with mum is good."His mum does the wash and cooks for him; in the end, he lives well," Masso said.31. The "Youth Emancipation" programme aims at helping young peopleA. fight for freedomB. live in an independent wayC. fight against social injusticeD. get rid of family responsibilities32. It can be inferred from paragraph 5 that family ties are stronger in Portugal than inA. FinlandB. GreeceC. SpainD. Italy33. Young people's family dependence can be attributed to all the following factors EXCEPTA. parent's toleranceB. housing problemsC. cultural traditionsD. unwillingness to get married34. Which of the following statements is NOT true of Dinoisio Masso?A. She is 60 years old.B. She has a boyfriend.C. She has three children.D. She lives in Madrid.35. The phrase "wary of" in paragraph 8 could be best replaced byA. tired ofB. afraid ofC. cautious aboutD. worried about第二篇Road Trip VacationsIt's summer. In the United States, it's the season of swimming pools, barbeques, camping and road trips.Road trip vacations where the car journey is part of the fun are especially popular with college students, who like to explore the country on wheels. These budget trips are ideal for students who often have plenty of free time but little money."Ever since I went to college, I've been traveling around a lot, exploring the country," said Austin Hawkins, a 19-year-old college student from New York. This summer, Hawkins and his friends have spent weekends traveling in New England.The best part about car trips, said Hawkins, is that you can be spontaneous. "On a road trip, if you get interested in things you see along the way you can stop and explore."Matt Roberts, a 20-year-old student from Ohio who drove to Montreal, Canada, agrees. "With road trips you don't have to plan in advance, you can just get into a car and drive."Even with high gas prices, driving with friends is cheaper than flying. Roberts paid about 40 dollars for gas, but a round trip plane ticket would have cost nearly 400 dollars.Driving trips first became popular in the 1920s. Newly paved roads and improved, cars made it possible to travel longer distances. Motels started appearing outside cities.By the 1950s, car ownership became the norm. Construction of the US interstate highway system began in 1956 and motel and restaurant chains popped up everywhere making long distance trips easier.Today, the US has the highest car ownership rate in the world. Only 8 percent of American homes have no car, according to the most recent US census.Though many college students don't own a car, most have access to one. On many of Hawkins' trips, they used a borrowed van.Hawkins' most memorable road trip took place over spring break. He and two friends drove from New York to New Orleans to volunteer, helping rebuild the city after Hurricane Katrina hit it last July. They crossed the country in two days and slept in their car in church parking lots.Roberts' road trip to Canada last winter was even more eventful. Upon arriving in Montreal, they were lost in a blizzard and shivering in the -25°cold. To find their hotel, they turned on a laptop and drove around in circles until they found a spot with wireless Internet coverage."I know we should have planned better, but we're young. Now, when I see those guys I always say: 'Remember when we were lost in the snow storm!' I'll never forget that."36. Traveling on wheels is most popular among peoplewho have cars37. What will Hawkins do when he sees something interesting on a road trip?A. He will turn back.B. He will drive around.C. He will stop to explore.D. He will stop exploring.38. When did motels suddenly appear everywhere?A. After the work to build the interstate highway system started.B. When driving trips became popular.C. After many roads were paved.D. After new cars were made.39. Which of the following words can best describe Hawkins' trip to New Orleans?A. Eventful.B. Colourful.C. Delightful.D. Unforgettable.40. The word "blizzard" in paragraph 12 meansA. snow storm.B. hurricane.C. mist.D. fog.第三篇Tightened Visa RegulationsAccording to South Korea's new visa regulations, native speakers of English who intend to teach English in South Korea will be required to undergo criminal record checks, medical and drug tests, provide sealed academic transcripts and have their university diplomas inspected, The Korea Times has reported. The tightened regulations will affect an estimated 17,000 foreigners that hold E-2 visas specifically for foreign language teachers.The most controversial requirement is that English teachers residing outside South Korea will have to have an interview at a South Korean embassy before taking up their teaching posts. For applicants living in remote areas in Canada, Australia or the US, this is an additional travel burden. Meanwhile, foreign teachers currently living in South Korea must leave the country after theirone-year contracts end and renew their visas at a South Korean embassy in their home country or third country. Before the changes, they could renew their visas by visiting a neighboring country and return without additional documentation.The visa changes are a reaction to public concern about the suitability of some foreign teachers. A report from the South Korean Ministry of Education and Human Resources Development shows between 2001 and August of this year, 1,481 foreign language teachers have been caught for a range of offenses including forged degrees, visa violations and general lawbreaking.But the changes are likely to slow up the supply of teachers to South Korea's English language education sector. According to Michael Duffy, manager of a teacher placement service in South Korea, applicants have to spend a few hundred dollars and several months on getting affidavits for documents. "South Korea has put up too many hoops to jump through," he said, adding that foreigners would seek work elsewhere. Most foreigners wonder if the experience of working in South Korea will be worth the burden of the paper work and increasing restrictions. "I don't think (South) Korea has thought this through," said Scott McInnis, a Canadian teacher based in Incheon near Seoul. "This is a reactionary move by the government that will have strong implications for the EFL community."As part of efforts to ease the discontent, the South Korean Ministry of Justice has granted athree-month grace period for current E-2 visa holders to prepare the necessary documents.41. Which of the following is NOT required of an E-2 visa applicant?A. to pass a Korean language testB. to undergo a medical testC. to provide sealed school reportsD. to undergo a drug test41. A to pass a Korean language test42. C visit a neighboring country if they wanted to renew their visas43. C subversive activities44. What does EFL refer to?D English as a foreign language45. The new visa policy aims atB. improving foreign language teaching in South Korea.第五部分:补全短文My Life at RendaI learned very quickly that being a teaching assistant (TA) at the University of Iowa would be different from life as a teacher at Renmin University.________________(46) Eyes staring, mouths open, students examining my big nose, hands nervous, people whispering while I wrote my name on the blackboard.At Iowa, when my first classes began, half my students still hadn't arrived. When everyone finally found a seat, ringing cellphones and loud yawns interrupted my opening remarks.It's not that American students were disrespectful. __________________(47) They were, however, far more skeptical than the students I had at Renda. The truth is I couldn't fault them for their skepticism. Undergraduates at large US universities -especially freshmen and sophomores ? often have several classes a semester handled by TAs. In some cases, the TA sets the course content.______________(48) Most have good intentions, but only a few are as effective asflesh-and-blood professors.Every teacher has to confront obstacles to learning - no matter what the culture. Students who talk during lectures, students who cheat, students who question the grade they get for a paper or project - dealing with these is all part of the job. __________________(49)The difference, I think - at least in my experience is that in the US I had to swallow more of my pride. __________________(50)I had a responsibility to teach them, of course, but I had to do so indirectly-as a guide who himself had a few things to learn from the students.答案:46. Back at Renda, I had walked into my first classes feeling like a celebrity.47. Most were polite or, at least, indifferent.48. In others, the TA works as a grader and discussion leader.49. I encountered these in China, and I faced them in the US.50. In my students' minds, I had little to offer them, except perhaps some sample questions for the mid-term exam.第六部分:完形填空Improve Computer-research SkillsLike many college students, Jose Juarez carries around a pocket-sized computer that lets him watch movies, surf the Interact and text-message his friends.He's part of "Generation M" - those born after 1985 who ________ (51) up connected to everything from video game to cellphones."For us, it's everyday life," said Juarez, 18, a freshman ________ (52) California State University at Sacramento (CSUS). ________ (53),educators are now saying that not all Generation M-ers can synthesize the piles of information they're accessing."They're geeky, but they don't know what to ________ (54) with their geekdom," said BarbaraO'Connor, a Sacramento State communications studies professor who has been involved in a nationwide ________ (55) to improve students' computer-research skills.In a recent nationwide test to ________ (56) their technological "literacy" their ability to use the Interact to complete class assignments - only 49 percent correctly evaluated a set of Web sites for objectivity, authority and timeliness. Only 35 per cent could correctly narrow an overly________ (57) Internet search.About 130 Sacramento State students, including Juarez, participated in the experimental test,________ (58) to 6,300 college students across the country.The hour-long assessment test is conducted by Educational Testing Service. It is a web-based scavenger hunt ________ (59) simulated Interact search engines and academic databases that spit out purposely misleading information."They're very good at ________ (60) in and using the Internet, but don't always understand what they get back," said Linda Goff, head of instructional services for the CSUS library. "You see an open search box, you type in a few words and you ________ (61) the button," said Goff, who is involved in the testing."They take at face value ________ (62) shows up at the top of the list as the best stuff."Educators say that these sloppy research skills are troubling."We look at that as a foundational skill, in the same way we ________ (63) math and English as a foundational skill," said Lorie Roth, assistant vice-chancellor for academic programmes in the CSU systemMeasuring how well students can "sort the good ________ (64) the bad" on the Internet has become a higher priority for CSU, Roth said.CSU is considering ________ (65) a mandatory assessment test on technological literacy for all freshmen, much as it has required English and math placement tests since the 1980s.Students in freshman seminars at Sacramento State were asked to take the test early in the semester and were expected to finish another round this week to measure their improvement.51 A brought B built C stood D grew52 A about B near C at D by53 A Besides B However C In addition D Doubtfully54 A do B work C make D deal55 A effort B plot C wish D slogan56 A ask B measure C require D demand57 A small B little C broad D partial58 A made B held C managed D administered59 A between B upon C by D with60 A taking B copying C typing D moving61 A pull B push C beat D knock62 A whatever B whoever C whichever D however63 A look at B take up C cope with D serve as64 A out B from C on D of65 A added B adds C adding D add1 A2 B3 C4 A5 C6 A7 D8 B9 D 10 B11 B 12 D 13 A 14 C 15 C16 A 17 B 18 A 19 C 20 C21 B 22 A 23 C 24 D 25 B26 A 27 A 28 D 29 C 30 E31 B 32 A 33 D 34 B 35 C36 A 37 C 38 A 39 D 40 A41 A 42 C 43 C 44 B 45 D46 F 47 E 48 B 49 C 50 A51 D 52 C 53 B 54 A 55 A56 B 57 C 58 D 59 D 60 C61 B 62 A 63 A 64 B 65 C。

2018年6月大学英语三级考试B真题及答案解析

2018年6月大学英语三级考试B真题及答案解析

2018年6月B 级考试全真试题Par t I Listening Comprehension [25 minutes]Directions: This part is to test your listening ability. It consists of 4 sections.Sect ion ADirections: 兀is section is to test your ability to give proper responses. There are 7 recorded questionsin it. After each question, t加·e is a pause. 吓e questions will be spoken two times. When you hear a question, you slwuld decide on the co rrect answer from the 4 choices markedA ), B), C) and D) given in your test pap 砑;Then you should mark the corresponding letter on the Answer . Sheet with a single line through tlie center.Exam ple: You wil l hear:You will read: A) I'm not sure.�) Yo u'r e rig htC) Yes, certainly .., D) That's interesting. From the question we learn that t加speaker is asking . the listener ·to leave a message. Therefore, C) Yes, certai11ly is the cor r ect answe r . You should mark CJ on the Answe r Sheet with a single line through the center.[A][BJ图[D JNow the test will begin.1. A ) Fine. And you?B)I like it very much.2.A) Take care.B)It's great.3.A) See you tomorrow. :)B)Ok, it doesn't matter.4.A) Yes, please.B)Have a nice day.5.A) H urry up .B)So long.6.A ) Coffe e, please .B)Yes. Here you are.7.A) Don't worry.B )G ood luck!C)Sit down please.C)My ple asu re.D)Oh, yes. Please.D)Th is w ay , please.C)Here is the room ·key.D)Sorry, all our rooms are booked.C)Don't do it.D)Let's go.C)Certainly. Is Friday OK?D)Mind ·your steps.C)Your telephone number, please.D)I'm fine, thank you.C)Al l rig _扯·\D)Never . mind./,1; I ,, ,Sect ion BD irections: This s ec tion势tq ... t est::. y qur: a bility . to . understa叫S加7i�(l.ialpgues.There ar e 7 1-e co讨ed ,. , . , , ·dialogues i n 札A 府r .,e cu;fi 1,ialo匹e,.there is a戏co,;<f,.f!<t.q'H�stion,1,B o t h t he dialogues and1;ques t io 邓W�f t �e SP.Q妇印o times .. :Whe?i you he a:r,..;a ,.!J'µe sfi,o 叫\ur u should q.ecide •. Q肛妒corr ect a 吩w er from the 4 choices ma rk ed A ), BJ_,:.(;) a叫\;J)入航ven in . your t est pa p织The n you shou ld,_1;11迈忱,加,,p orres p on <!,in g .. l etter叨:,加l!心叩红;;Sheet叭th ,a, 戏ngle line;, lfrt, ,,,,. t h r p四h t he C 叩陌;o N.o 初l 树邻1.t o f h f:l ; di 咄妞兀{:!S,I 儿)1;'i<, 小沁,r !、l '. '.', I'' I 、8.A ) By bus. 9.A ) A repo rt.10.A) H. e IS an engm eer.B) By taxi . B)A design.C) On foot.D)By bicycle.,.0)-A p )皿·旧叩)Jo•, lH .'/O D,),�p � 担��,..,,., C)He is a manager.B)He is a doctor.11.A) Writing work reports.B)Working on weekends.12.A) To do business.B)To see a doctor.13.A) It had a flat tire.B)It was out of fuel.14.A) Read newspapers.B)Attend a job fair.D)He is a programmer.C)Giving presentations.D)Dealing with angry customers.C)To take a holiday.D)To visit friends.C)Its front window was broken.D)The engine didn't work C)Visit the website.D)Ask her friends for help.Section CDirections: In this section, ther e are 2 recorded co1ive1·sations. After each conversation, t加噜e are somerecorded questio 邓.Both t加conve1·sations and questions will be spoken two times. W酝youhear a question, you slwuld decide on the co 订ect answe1·from the 4 choices marked A), B.入CJ a叫D)given in your test paper. 吓en you slwu囚mark the c01Tesponding letter on theAnswer S. 如et with a single l!ne through the center. Now listen to the conversations.C onversation 115.A) To report a case.B)To book a hotel room.16.A) Her srnartphone .B)Her passport.C o nversatmn 217.A) She has coughed a lot.B)She has a high fever.18.A) This morning.B)This afternoon19.A) Take her blood pressure.B)Give her some m edicine .C)To ask for sick leave.D)To order a meal.C)Her watch.D)Her computer.C)She has got a bad cold.D)She has got a pain in the stomach.C)Last night.D)Yesterday.C)Send her to the emerge ncy room.D)Perfor m an operat ion on her at once.S e ction DDirections: In this section you will hea1j ; a ·recorded short passage. The passage is printed in the testpa p er , but with some words or phrases mi ssing. The passage will be read three times.Durin g the second reading , you are required to put the missing words or phrases on the Answer Sheet in or如of .the numbered blanks according to what you hear. The thirdreading is for you to check your writing. Now the passage will be g in.,,.,,,pV o lwite e rs are our heart and . soul.'lease come an d he ip us b叫d homes for 20 low-inc ome famili es. There is no experience needed and w e supply the 21 . Jus t v olunt eer for a day. It's fun,rewarding and you can learn some '·122·-'!I ! . :',!. , ;, !)If building isn't your !ihfn g ,·:c o m e ·· 的d 1·voluntee r for 1 o ne of '如r even 区面�'i 23•'''' ,;': I i'You must be 24·:i 14·years of 'a ge ··to vol unteer ·antl those'15 y e 邮邸d under 11\llS t'come .,• with .aparent.l" . ; .·; j ..'', •• ll 1l. ,,, C o m e and sign up now I t.o : ,vo lunte e r : 1y our tim e . .. •;.•'I 'I . I •.Part II Vocabulary & Struct ure [10 minute s] Directions: 77iis par t is to test yoiir ability t o conslntct correct and meaningful s切阮ces.It consist,s of2 secti01岱.Section ADirections: In thi.s section勺there a re 10 incomplete sentences. You are required to complete e砒hone by deciding on the most appropriate word or words from the 4 choices marked A), BJ, CJ andDJ. 77砌i you should mark the con-esponding letter on the Answer Sheet with a single linethrough the center.25.Employees would like to work m1der·team leaders wh o good examples.A)tum B)p ut C)do _D)set26.Turn to us for legal advice at any tin1e you need it.A)whe n'B) how·C) where27.Your pay raise w ll in part your work e x perience and skills.A)ca ny on B)take on C)depend on D)wh y D)put on28.You are required to enter the name of the city in which your company.A)locates B)located C)is locating D)is located29.Tourists can get the latest information of our city the help of our local tour gui妇A)on B)with C)under.D) for30.Let's find people with computer skills to_ a team for the project.A)look up B) rin g u p C) g iv e up . D) m ake up31.If I were you, I·the company's website for more detailed information.A)would visit,. B) will visit C)visit D)h a ve visited32.No company can afford to bear the of customer confidence.A)stress B)loss C)worry D)h u rry33.she has been working in China for only two years, she speaks fluent Chinese.A)W h en B)I f C)Althou g h D)Until34.We have read this instruction many times and we are with all the ste p s we shouldtake.A)similar··, ·B) u s e ful -·C) hel pful· D)familiarSec tion BDirections: There are 5 incomplete statements here. You s h ould ill in each blank wi th th e严per Jo n 。

最新-2018年职称英语真题及答案(综合类B级)专家解读精品

最新-2018年职称英语真题及答案(综合类B级)专家解读精品

最新-2018年职称英语真题及答案(综合类B级)专家解读精品2018年职称英语真题及答案(综合类B级)第1部分:词汇选项(第1~15题,每题1分,共15分)下面每个句子中均有1个词或者短语划有底横线,请为每处划线部分确定1个意义最为接近的选项。

1.All houses within 100 metres of the seas are at risk of flooding.A. out of controlB. between equalsC. in particularD. in danger2.The idea was quite brilliant.A. positiveB. cleverC. keyD. original3.Stock market price tumbled after rumor of a rise in interest rate.A. regulatedB. fellC. increasedD. maintained4.We are worried about this fluid situation full with uncertainty.A. stableB. suitableC. adaptableD. changeable5.The revelation of his past led to his resignation.A. imaginationB. confirmationC. disclosureD. recall6.Jensen is a dangerous man, and can be very brutal.A. carelessB. strongC. cruelD. hard7.The coastal has area has very mild winter, but the central plains remain extremely cold.A. warmB.severe C. hard D.dry8.You'll have to sprint if you want to catch the train.A. jumpB. escapeC.prepare D. run9.The course gives you basic instruction in car maintenance.A. ideaB. termC. coachingD. aspect10.The new garment fits her perfectly.A. haircutB. purseC. necklaceD. clothes11.The phobia may have its root in a childhood trauma.A. fearB. joyC. hurtD. memory12.The details of the costume were totally authentic.A. outstandingB. creativeC. realD. false13.They have built canals to irrigate the desert.A. decorateB. waterC. changeD. visit14.We are aware of the potential problems.A. possibleB. globalC. ongoingD. central15.Her overall language proficiency remains that of a toddler.A. disabledB. babyC. pupilD. teenager阅读判断Time to Stop Traveling by AirTwenty-five years ago a young British mancalled Mark Ellingham decided that he wanted a change of scenery. So he went to Australia, stopping off in many countries beween. He alsodecided to writeabout the experience and produced a guide for other travelers making similar journeys.In 1970, British airports were used by 32million people. In 2004, the figure was 216 million. In 2030, according to government forecasts, it will be around 500 million. It’s a growth driven by the emergence of low cost airlines, offering access to all parts of the world for less than £100.This has made a huge contribution to global warming. One return flight from Britain to the US produces the same carbon dioxide (二氧化碳)as a year’s motori ng (驾车). A return flight to Australia equals the emissions (排放)of three average cars for a year. And the pollution is released at a height where its effect on climate change is more than double that on the ground.Mark Ellingham built his business on helping people travel. Now he wants to help people stop – at least by air.He is calling for a £100 green tax on all flights to Europe and Africa, and £250 on flights to the rest of the world. He also wants investment to create a low-carbon economy, as well as a halt to airport expansion.Mark Ellingham’s commitment is important because his readers aren’t just the sort of young and adventurous people who would happily jump on a plane to spend a weekend exploring a foreign culture.They are also the sort of people who say they care about the environment. It's a debate that splits people down the middle.The tourist industry has responded by offering offsetting (补偿) schemes. A small increase in the price of a ticket is used to plant trees.But critics say that it is not enough to just be carbon neutral. We should be actively cutting back on putting greenhouse gasesinto the atmosphere. And for the average person, making a plane journey will be his or her largest contribution to global warming. It maybe good to repair the damage we do. But surely it is better not to do the damage in the first place.16. Mark Ellingham spent quite a few days in China on his way to Australia 25 years ago.A. RightB. WrongC. Not mentioned17.Traveling from Britain to any other part of the world may cost you less than £100.A. RightB. WrongC. Not mentioned18.A round trip flight from Britain to Australia produces the same amount of carbon dioxide as three average cars do in a year.A. RightB. WrongC. Not mentioned19.Mark Ellingham has never hesitated to encourage people to travel by.A. RightB. WrongC. Not mentioned20.Mark Ellingham's readers are not interested in environmental protection.A. RightB. WrongC. Not mentioned21.Critics argue that the best way to protect our environmentis not to do any damage to it.A. RightB. WrongC. Not mentioned22.Mark Ellingham will collaborate with the critics in his efforts to fight globalwarming.A. RightB. WrongC. Not mentioned概括大意与完成句子Tunguska Event1 A hundred years ago this week, a gigantic explosion ripped (撕裂) open the day y above a forest in western Siberia, leaving ascientific riddle that endures to this day.2 A dazzling light pierced the heavens,followed by a shock wave as strong as 1,000 atomic bombs. The explosion flattened 80 million trees across an area of 2,000 square kilometers. The fireball was so great that, a day later, Londoners could read their newspapers under the night sky. What caused the so-called Tunguska Event, named after the nearby Podkamennaya Tunguska river, still remains a mystery.3 Experts suspect it was a rock that, after traveling in space for millions of years, was destined to crash to Earth at exactly 7:17 a.m. on June 30, 1918. This possibility worries scientists.“Imagine an unspotted asteroid (小行星) hitting a significant chunk(块) of land ... and imagine if that area, unlike Tunguska, were populated,” the British science journal Nature commented recently.4 But no fragments of the “rock” have ever been found. Finding such evidence would be important, for it would increaseour knowledge about the risk posed by dangerous Near Earth Objects (NEOs), say Italian researchers Luca Gasperini, Enrico Bonatti and Giuseppe Longo. When the next Tunguska NEO approaches, scientists will have to decide whether to try todeflect (使偏转) it or blowit up in space.5 However, several rival theories for theTunguska Event exist. Wolfgang Kundt, a professor at Germany's Bonn University,believes the Tunguska Event was caused by a massive escape of 10 million tonsof methane(甲烷)-rich gas from deep within earth's crust. Some people hold that the explosion was caused by an alien spaceship crash, or a black hole in the universe.23. Paragraph 2 C24. Paragraph 3 F25. Paragraph 4 E26. Paragraph 5 AA. Competing ExplanationsB. Unknown AttacksC. Mysterious ExplosionD. Star WarE. Importance of Finding EvidenceF. Explanation that Worries Scientists27. The gigantic explosion that occurred a hundred years ago A28. The shock wave which followed the dazzling light D29. The hypothes is that the explosion was caused by a rock colliding with the Earth B30. Wolfgang Kundt,who has developed an alternative theory CA. has remained a puzzleB. lacks sufficient evidenceC. is a university professorD. was generated by the explosionE. will kill many animalsF. are attacked by aliens阅读理解第一篇Medicine Award Kicks off Nobel Prize Announcements Two scientists who have won praise for research into the growth of cancer cells could be candidates for the Nobel Prize in medicine when the 2018 winners are presented on Monday, kicking off six days of Nobel announcements.Australian-born US citizen Elizabeth Blackburn and American Carol Greider have already won a series of medical honors for their enzyme (酶) research and experts say they could be among the front-runners fora Nobel.Among the pair’s possible rivals are Frenchman Pierre Chambon and Americans Ro nald Evans and Elwood Jensen, who opened up the field of studying proteins called nuclear hormone receptors (受体).As usual, the tight-lipped award committeeis giving no hints about who is in the running before presenting its decision in a news conference a t Stockholm’s Karolinska Institute. Alfred Nobel, the Swede who invented dynamite (炸药),established the prizes in his will in the categories of medicine, physics,chemistry, literature and peace. The economics prize is technically not a Nobelbut a 1968 creation of Sweden's central bank.Nobel left few instructions on how to select winners, but medicine winners are typically awarded for a specific breakthrough rather than a body of research.Hans Jomvall, secretary of the medicine prize committee, said the 10 million kronor (瑞典克朗)(US$1.3 million) prizeencourages groundbreaking research but he did not think winning it was the primary goal for scientists."Individual researchers probably don’t look at themselves as potential Nobel Prize winners when they’re at work,"Jomvall told The Associated Press. “They get their kicks from their research and their interest in how life functions."In 2006. Blackburn, of the University of California, San Francisco, and Greider, of Johns Hopkins University in Baltimore, shared the Lasker prize for basic medical research with Jack Szostakof Harvard Medical School. Their work set the stage for research suggesting that cancer cells use telomerase(端粒酶),to sustain(维持)their uncontrolled growth.31.Who is most unlikely to win the Nobel Prize in medicine?A. Hans Jornvall.B. Carol Greider.C. Pierre Chambon.D. Elizabeth Blackburn.32.Which is NOT true of Alfred Nobel?A. He left clear instructions on how to select winners.B. He was from Sweden.C. He invented dynamite.D. He established the Nobel Prizes in his will.33.Originally the Nobel Prizes did NOT includeA. the peace prize.B. the economics prize.C. the literature prize.D. the medicine prize.34.The word “kicks" in Paragraph 8 probably meansA. money.B. enjoyment.C. respect.D. knowledge.35.Telomerase may play a key role inA. the unchecked growth of cancer cells.B. the killing ofcancer cells.C. the division ofnormal cells.D. the transmission of viruses.第二篇Ethnic Tensions in BelgiumBelgium has given the world Audrey Hepburn,Rene Magritte (surrealist artist), the saxophone (萨克斯管) and deep-fried potato chips that are somehow called French.But the story behind this flat twice-Beijing-size country is of a bad marriage between two nationalities living together that cannot stand each other. With no new government, more than a hundred days after a general election, rumors run wild that the country is about to disappear."We are two different nations, anartificial state. With nothing in common except a king, chocolate and beer,'said Filip Dewinter, the leader of the Flemish Bloc, the extreme-right Flemish party.Radical Flemish separatists like Mr Dewinter want to divide the country horizontally along ethnic end economic lines: to the north, Flanders —where Dutch (known locally as Flemish) is spoken and money is increasingly made; to the south, French-speaking Wallonia,where today old factories dominate the landscape.The area of present-day Belgium passed to the French in the 18th century. Following the defeat of Napoleon in 1815,Belgium was given to the kingdom of the Netherlands from which it gained independence as a separate kingdom in 1830.Since then, it has struggled for cohesion (结合). Anyone who has spoken French in a Flemish city quickly gets a sense of the mutual hostility that is part of daily life there.But there are reasons Belgium is likely tostay together, at least in the short term.The economies of the two regions are tightly linked, and separation would be a crucial nightmare.。

最新-2018年职称英语考试理工类B级考前最后两套题之二 精品

最新-2018年职称英语考试理工类B级考前最后两套题之二 精品

2018年职称英语考试理工类B级考前最后两套题之二【密押卷】第1部分:词汇选项。

下面共有15个句子,每个句子中均有1个词或短语划有底横线,请从每个句子后面所给的4个选项中选择1个与划线部分意义最相近的词或短语。

答案一律涂在答题卡相应的位置上。

1 The nursery is bright and cheerful.A pleasantB cleanC peacefulD large2 This kind of material was seldom used in building houses during the Middle Ages.A neverB rarelyC oftenD only3 People from many places were drawn to the city by its growing economy.A fetchedB carriedC attractedD pushed4 The soldier displayed remarkable coura ge in the battle.A placedB showedC pointedD decided5 How do you account for your absence from the class last Thursday?A explainB examineC chooseD expand6 About one quarter of the workers in the country are employed in factoriesA thirdB fourthC tenthD fifteenth7 She was grateful to him for being so good to her.A carefulB hatefulC beautifulD thankful8 There are only five minutes left, but the outcome of the match is still in doubtA resultB judgementC estimationD event9 He is certain that the dictionary is just what I want.A sureB angryC doubtfulD worried10 The last few weeks have been enjoyableA closeB nearC pastD several11 What were the consequences of the decision she had made?A reasonsB resultsC causesD bases12 They didn't realize how serious the problem was.A knowB forgetC doubtD remember13 We shall keep the money in a secure place.A cleanB secretC distantD safe14 The great changes of the city astonished every visitor to that cityA attackedB surprisedC attractedD interested15 The city has decided to do away with all the old buildings in its center.A. get rid of B set upC repairD paint参考答案:01. A 02. B 03. C 04. B 05. A18. B 18. D 18. A 18. A 10. C11. B 12. A 13. D 14. B 15. A第2部分阅读判断。

  1. 1、下载文档前请自行甄别文档内容的完整性,平台不提供额外的编辑、内容补充、找答案等附加服务。
  2. 2、"仅部分预览"的文档,不可在线预览部分如存在完整性等问题,可反馈申请退款(可完整预览的文档不适用该条件!)。
  3. 3、如文档侵犯您的权益,请联系客服反馈,我们会尽快为您处理(人工客服工作时间:9:00-18:30)。

2018年职称英语理工类B级试题及答案第1部分:词汇选项(第1——15题,每题1分,共15分)下面每个句子中均有1个词或者短语划有底横线,请为每处划线部分确定1个意义最为接近的选项。

1. The revelationof his past led to his resignation.A. imaginationB. disclosureC. confirmationD.recall答案为B. revelation(揭露) –disclosure(揭露)2. Jensenis a dangerous man, and can be very brutal.A. carelessB. cruelC. strongD.hard答案为B. brutal(残忍的) –cruel3. You’llhave to sprint if you want to catch the train.A. jumpB.escapeC. runD.prepare答案为C. sprint (快速奔跑) –run(奔跑)4. We areworried about this fluid situation full with uncertainty.A. changeableB. stableC. suitableD.adaptable答案为A. fluid(不稳定的) –changeable (易变的)5. Thenew garment fits her perfectly.A. haircutB.purseC. clothesD.necklace答案为C. garment(衣服) –clothes(衣服)6. Thephobia may have its root in a childhood trauma.A. fearB.joyC. hurtD.memory答案为C. trauma(精神上的创伤) –hurt (感情上的伤心或痛苦)7. Theyhave to build canals to irrigate the desert.A. decorateB. waterC. changeD.visit答案为B. irrigate(灌溉) –water(给…浇水)8. Heroverall language proficiency remains that of a toddler.A. disabledB.pupilC. teenagerD. baby答案为D. toddler(学步的儿童) –baby (婴儿)9. Thecoastal area has very mild winter, but the central plains remainextremely cold.A. warmB.severeC. hardD.dry答案为A. mild(温暖的) –warm(温暖的)10. Thedetails of the costume were totally authentic.A. realB. outstandingC. creativeD. false答案为A. authentic(逼真的) –real (逼真的)11. Weare aware of the potential problems.A. globalB. possibleC. ongoingD.central答案为B. potential(可能的)- possible(可能的)12. Theidea was quite brilliant.A. positiveB. cleverC. keyD. original答案为B. brilliant(绝妙的) –clever (聪明的)13. Stockmarket price tumbled after rumor of a rise in interest rate.A. regulatedB. increasedC. maintainedD. fell答案为C. tumbled(暴跌) –fell(下降)14. Thecourse gives you basic instructions in car maintenance.A. coachingB. ideaC. termD. aspect答案为A. instructions (指导说明)—coaching(教导)15. Allhouses within 100 metres of the seas at risk of flooding.A. in dangerB. out of controlC. between equalsD. in particular答案为A indanger of (处于危险中)—at risk of (处于风险中)第2部分:阅读判断(第16——22题,每题1分,共7分)下面的短文后列出了7个句子,请根据短文的内容对每个句子做出判断;如果该句提供的是正确信息,请选择A;如果该句提供的是错误信息,请选择B;如果该句的信息文中没有提及,请选择C。

The Theory of EverythingIf Stephen Hawking lives until the year2017, he will have lived more than 50 years longer than Ns doctors expected. When he was a college student, doctors discovered that he had arare disease. This disease causes a gradual disintegration(分解)of the nerve cells in the braincells that regulate voluntary muscle activity. Death almost always occurswithin two or three years.Today Stephen Hawking cannot walk or speak.He cannot move his arms or his head. He can not taste of smell anything. Andyet this man is Professor of Mathematics at Cambridge University, a positionheld by the famous scientist Isaac Newton in 1669.Hawking Is often described as the greatestscientist since Albert Einstein, but to the world outside science. He isalso known as the man who made scientific theory understandable. His book, A Brief History of Time, has sold overeight million copies.He says that since he does not have tothink about his body or do any of the things other men have to worry about,such as washing the car or working in the yard, he can dedicate all of his timeto thinking. This puts him in the perfect positionto find the answer to the question thathe has dedicated his life to. Hisquestion is: Is there a complete theory of the universe and everything in it?Despite his tremendous physicaldisabilities, he has already made some very important discoveries about theorigin of the universe, how the universe holds together, and how it willprobably end. He has also been able to explain the secrets of “black holes”inspace. Now he is looking for a set of rules that everything in our universemust obey. He calls it the Theory of Everything. He thinks that someone willhave found the answer within the next 20 years.If Stephen Hawking it able to find hisTheory of Everything, he will have given the world the opportunity tounderstand things that will change the whole nature of science and probablyalso the way we live.16. StephenHawking will be 50 years old by 2017.A. RightB. WrongC. Not mentioned答案为B;17. StephenHawking suffers from a rare brain disease.A. RightB. WrongC. Not mentioned答案为B;18. StephenHawking is Professor of Mathematics at Cambridge University.A.RightB. WrongC. Not mentioned答案为A;。

相关文档
最新文档